Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Directeur Getafe begaat meteen flinke blunder bij presentatie Greenwood

Laatste update:

Mason Greenwood is officieel gepresenteerd als speler van Getafe. Dat gebeurde dinsdag in een met enkele duizenden belangstellenden gevuld Coliseum Alfonso Pérez. Greenwood, die nog een contract heeft tot medio 2025 bij Manchester United, komt dit seizoen op huurbasis uit voor de huidige nummer veertien van LaLiga. Bij zijn presentatie bleek dat ze bij zijn nieuwe club niet helemaal op de hoogte zijn van de ontwikkelingen.

Greenwood maakte op Deadline Day op huurbasis de overstap van Manchester United naar Getafe, dat sindsdien al veel kritiek kreeg op het aantrekken van de 21-jarige Engelsman. Greenwood kwam vorig jaar meerdere malen in het nieuws, omdat hij was aangeklaagd wegens verkrachting en mishandeling van zijn vriendin, met wie hij inmiddels een kind heeft gekregen. In februari dit jaar meldde het Openbaar Ministerie in Manchester dat die aanklachten waren komen te vervallen, omdat belangrijke getuigen zich hadden teruggetrokken en er meer beeldmateriaal was verschenen.

Rubén Reyes, technisch directeur van Getafe, stond op de dag van de presentatie de fans en de media te woord. Daarin zei hij dat Greenwood hetzelfde is als elke andere speler in de selectie. "De belangrijkste om over deze kwestie te oordelen is de rechter", vertelde Reyes. "Dat is de hoogste autoriteit en hij heeft zich erover uitgesproken." Hierbij leek Reyes helemaal niet op de hoogte van het feit dat de rechter zich nooit over deze zaak heeft uitgesproken. Reyes ging daarna verder met het pareren van de kritiek: "We contracteren een speler wanneer deze ook daadwerkelijk gecontracteerd kan worden".

Greenwood wilde zelf niet op de media reageren. Of hij in de eerstvolgende wedstrijd van Getafe, op 17 september in eigen huis tegen Osasuna, op het veld zal staan is dan ook nog onduidelijk. Getafe staat momenteel veertiende in LaLiga met vier punten uit de eerste vier wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Getafe vs the world, ik hoop dat ze het goed zullen doen puur vanwege alle haat die ze krijgen. Weer europa league halen zou mooi zijn

6 september 2023 om 16:06

Ja langleve vieze tackles, als een huilebalk naar de grond vallen bij alles en altijd tijdrekken.

6 september 2023 om 16:40

Een beetje het verhaal van de Detroit Pistons eind jaren 80. Het had weinig met basketbal te maken wat ze lieten zien en ze zochten de grenzen op van het spel (en gingen daar structureel overheen). Echter was er nog nooit een team geweest die dat zo structureel (en succesvol) deed als de Pistons. De bond werd gedwongen de regels aan te passen want op termijn zou dit schadelijk zijn voor de sport. Dat deden ze gelukkig ook vrij rap. Jammer genoeg (wat dat betreft) is voetbal een mondiale sport en evolueert het zich nauwelijks, waardoor het aanpakken van dit soort uitwassen veel langer duurt.

6 september 2023 om 18:35

Haha ja mooi met rodman! Maakte t iedereen bijzonder onmogelijk om van ze te winnen.

6 september 2023 om 17:06

"ik hoop dat ze het goed zullen doen puur vanwege alle haat die ze krijgen."

Tsja, je moet ergens plezier halen uit het leven.

6 september 2023 om 20:10

Het is niet dat ze die haat voor saus krijgen he! De haat die ze krijgen is gezien hun manier van spelen niet misplaatst. Maar om eerlijk te zijn moet ik Getafe ook een beetje verdedigen. Het is ook een beetje de schuld van de scheidsrechters. De scheidsrechters moeten hier harder tegen op treden maar meestal doen ze dat niet en hierdoor kan Getafe z'n gang gaan.

Getafe de club zonder fans, met als enige historie een verziekte voetbal cultuur. Deze anti heroes hebben we ook nodig in de wereld. Daar passen Greenwood en Bordalas maar al te goed.

6 september 2023 om 15:58

Hey! Hoe maak je het? :-)

6 september 2023 om 15:58

Als ik terugdenk aan die ploeg die toen tegen Ajax aan de aftrap stond. Ik kan daar nog steeds niet met mijn hoofd bij. Wat een onsympathieke honden. Het was ook nog eens nergens voor nodig want ze hadden allemaal prima voetballers lopen.

6 september 2023 om 17:31

Mwa, zover ik me herinner warem enkel Cucurella en die doelman Soria echt uitblinkers die wel een hoger niveau aankonden. Voor de rest veel enorm gehaaide harde werkers

Als ik het zo lees en volg dan zijn Greenwood en Getafe een match made in heaven!

6 september 2023 om 16:01

Ja dat is niet zo raar.

Daar roepen ze op de tribune: "Getafe! Getafe!"

En Greenwood denkt: oh ik voel me meteen thuis, dat roepen ze tegen mij ook altijd: "Get Off! Get Off!"

6 september 2023 om 17:23

Zelf wel tevreden over deze grap?

6 september 2023 om 17:24

"Get Off Her" als je het helemaal compleet wil hebben

6 september 2023 om 17:25

Wat een positiviteit zeg... 25 man like het bericht, dus zullen er genoeg het een prima grap vinden.

6 september 2023 om 18:15

Doet me denken aan mijn collega die slechte grappen vertelt en er steeds een stilte valt voor een halve minuut.



Aan de reacties te lezen zit de uitschakeling nog erg diep bij sommigen.

En wat betreft de blunder; tsjah, zolang hij niet schuldig is bevonden zullen de details ze een worst wezen. Ben benieuwd of United alleen net zo makkelijk afstand gaat nemen van Anthony dan ze deden met Greenwood. Iets zegt me dat dat niet zo zal lopen.


6 september 2023 om 16:07

Denk dat dat wel meevalt, je hoort verder ook niemand over Union Berlin of Tottenham klagen toch? Getafe is gewoon de belichaming van antivoetbal.

6 september 2023 om 17:35

Hoe vaak volg je Getafe? Getafe is een leuke club. Getafe onder Laudrup Europees was echt een verrassing. Getafe tegen AEK, waar Rivaldo onder contract staat en Getafe die Esteban Granero in hun selectie hebben.


Een Tottenham is toch ook droevigheid van een bepaald niveau. Gooien al jaren geld en bouwen een nieuw stadion, niks verder hahaha. Een Union Berlin is een prachtige club naar mijn mening.

Je zou maar sympathie hebben voor zo'n club, bah.

6 september 2023 om 19:28

Haha lekker man. Ga shirtje 12 Greenwood halen. Ik ga ervan uit dat hij heel La Liga aan gort gaat schieten. Deze jongen is zo goed!

Het is natuurlijk ook best typisch. Hij is nooit ergens voor veroordeeld. De hoofdpersoon zelf is nog gewoon bij hem en hebben nu een gezinnetje.

Maar allerlei internethelden besluiten dat hij schuldig is en/of gestraft moet worden. Alsof zij zelf in een ruzie nooit wat geroepen hebben wat je beter niet had kunnen zeggen..

Als die twee samen gelukkig zijn, hebben wij er verder helemaal niks mee te maken. Meningen over zijn eventuele schuld kunnen dus ook meteen naar de prullenbak.

6 september 2023 om 16:08

Je hoeft veroordeeld te zijn om toch ergens schuldig aan te zijn.

6 september 2023 om 16:30

En je bent niet altijd schuldig als je toch veroordeeld bent.. Maar gek genoeg werkt het andersom nooit zo voor mensen. En al was hij vrijgesproken, werd het wel weer op een "gebrek aan bewijs" gegooid ofzo, in plaats van dat hij voor dergelijke types echt onschuldig zou zijn. Tja, zo "win" je altijd.

6 september 2023 om 17:27

Maar het gaat nu om dit geval toch.

6 september 2023 om 19:33

Ja en in dit geval is er niet tot vervolging overgegaan om 2 redenen. 1. Omdat de hoofdaangever zich heeft teruggetrokken 2. Omdat er nieuw beeldmateriaal is gekomen dat ten voordele van de verdachte is.

Iedereen doet net of Greenwood goed weg is gekomen omdat zijn vriendin de aanklacht heeft ingetrokken. Dat alleen is voor justitie helemaal geen reden om niet tot vervolging over te gaan.
Punt 2 is zo belangrijk! Maar niemand neemt de moeite dit überhaupt te lezen. Maar wel bereid zijn om Greenwood helemaal af te maken.

7 september 2023 om 13:13

Punt 2 heeft hij uit een statement van Manchester United, waardoor hij nu vooral speculeert ten voordele van Greenwood, want hij is een fan van Manchester United. Omdat zijn bron en zijn eigen standpunt op z'n zachtst gezegd enorm gekleurd is, heeft het weinig tot geen waarde.

7 september 2023 om 21:44

Punt 2 word ook gewoon in dit artikel genoemd en is algemeen bekend. Zijn feiten, geen speculatie.

6 september 2023 om 16:11

Haha gozer "nooit wat geroepen hebben wat je beter niet had kunnen zeggen", lees eens het transcript door van wat Greenwood gezegd heeft (dat is namelijk om te kotsen) en zeg dat dan nog eens.

In Engeland zijn de standaarden van aanklagen hoger dan in de meeste landen, er zijn legio landen waar het gewoon een proces geworden was en hij in grote problemen had gezeten. Als een slachtoffer je vergeeft heb je het niet opeens niet meer gedaan.

6 september 2023 om 16:32

"en zeg dat dan nog eens."

Bij deze. Die twee zijn nog samen, hebben nu zelf een kind samen. Waarom zou ik er dan wat anders van moeten vinden? Mijn mening doet er op dat vlak niet toe, net als die van jouw. Het gaat om de mening van de vrouw. En die is blijkbaar positief.

6 september 2023 om 17:08

Dat mag je vinden, maar je moet je wel realiseren dat je net een grietje dat heel duidelijk nee en stop roept en een jongen die "I don't give a fuck what you want" "I don't care if you want to have sex with me" en het dan toch doet, kortom, letterlijk de definitie van verkrachting, net in een categorie hebt geschaard van 'iets geroepen wat je beter niet had kunnen zeggen'

Hoe vergevingsgezind dat meisje verder ook is, op jou reflecteert het in elk geval niet zo fraai om dat hier zo te verwoorden. Hier op een publiek forum mag je best iets verantwoordelijker en genuanceerder met je uitspraken omgaan.

6 september 2023 om 17:17

Schijnbaar vind jij dat je mening er wel toe doet. Waarom reageer je anders hier?

6 september 2023 om 17:55

"op jou reflecteert het in elk geval niet zo fraai om dat hier zo te verwoorden"

En ik vind het niet zo fraai op jou reflecteren dat je twee mensen die dit incident duidelijk achter zich hebben gelaten, nu een gezinnetje hebben en ongetwijfeld gewoon lekker verder willen met hun leven.

Maar blijft misbruiken als onderwerp om vooral te laten zien dat jij nooit een fout maakt, en van onbesproken gedrag bent.

Want uit alles maak ik op dat het je totaal niet gaat om deze mensen zelf. Verwerpelijk.

6 september 2023 om 17:04

Best wel gek, een account hebben op een internetforum en dan gaan verkondigen dat men niet moet praten over dingen waar ze niks mee te maken hebben, alsof dit niet het hele concept is van zo'n website. Maar goed, het is makkelijk om niks te zeggen, anders krijg je hoofdpijn.

6 september 2023 om 17:52

Dat mag. Maar ik wordt een beetje moe van mensen zie vooral heel graag willen laten zien hoe goed zij deugen, door overal maar tegenaan te zeuren. Zonder ook maar enige aandacht te besteden aan de hoofdpersonen zelf, of een eventueel slachtoffer. Deze vrouw zelf heeft het achter zich gelaten, heeft nu een gezinnetje. Waarom doet de mening van een of andere internetheld er over dit incident dan nog toe? Laat die mensen lekker met rust zeg, in plaats van dit incident achter ze aan te blijven dragen.

7 september 2023 om 13:10

Ik vind het eerder een beetje cynisch om ervan uit te gaan dat mensen die wat te zeggen hebben over de Greenwood-kwestie dit doen puur om te laten zien dat ze deugen en niet omdat ze het daadwerkelijk wat boeit. Vooral wanneer dat gepaard gaat met het een beetje consequent negeren van weloverwogen argumenten waarom het zorgen zou kunnen opweken. Dat gaat ook nog eens samen met cijfers die aantonen dat een slachtoffer van mishandeling binnen een relatie regelmatig in de relatie blijft, wat ook weer te maken heeft met een hoop psychologische factoren en sociale druk. En dan vervolgens specifiek naar deze zaak, het is bekend dat dit meisje, nadat ze foto's en audio online had gegooid, is toegesproken door haar ouders, en dan met name haar vader, met het advies om alles offline te gooien en het te laten rusten. De gozer had notabene een interview over hoe dol ze op Greenwood waren. En daar ook nog eens bovenop, want het houdt nooit op, Greenwood brak herhaaldelijk het bevel van de rechter om geen contact op te nemen met dat meisje. Dit omdat ze niet willen dat de getuige wordt beinvloed door de verdachte.

Goh, mensen trekken dan hun twijfels over de gang van zaken wanneer datzelfde meisje opeens totaal niet meer wilt meewerken aan de aanklacht en niet lang daarna zwanger blijkt te zijn. Dan oogt het "eind goed, al goed", maar je hebt geen garanties. Het lijkt eerder alsof ze door haar omgeving gigantisch onder druk gezet is om alles te laten vallen. Misschien omdat haar ouders dat geld van Greenwood niet kwijt willen. Maar het is niet onlogisch om zuiverheid in twijfel te trekken. En dat wordt gedaan juist met het welzijn van het slachtoffer in het achterhoofd. Slachtoffers van huishoudelijk geweld worden nooit slechts 1x mishandeld. Nu is er een kind in het spel. Het kan zijn dat je nu niks meer van die twee hoort. Het kan ook zijn dat dit een tikkende tijdbom is. Ik ben er zelf niet gerust op. Heb niet het gevoel dat zij ondersteuning en bescherming kreeg, maar vooral geluiden van mensen die niet het beste met haar voor hebben. En wat ik nu zeg, is vanuit mijn eigen gekleurde bril: als dit met mijn dochter zou gebeuren, dan ga ik niet naar een krant om te praten over hoe haar partner onderdeel van de familie is, dan ga ik naar de krant om een nieuwe naam toe te voegen bij de overlijdensberichten. Dus echt onder de indruk van de ouders van Harriet Robson ben ik niet echt.

Maar waar het op neer komt, is dit: het is een onderwerp wat vele mensen raakt. Er zijn daarom ook veel mensen die het oprecht kunnen boeien. Als het jou niet meer boeit, dan is dat ook goed. Ik vind het alleen raar dat jouw grote probleem is dat mensen uiten dat ze dit niet oke vinden. Je zegt amper iets over de zaak zelf, maar je hebt een hoop te zeggen wanneer anderen wel een issue met de zaak hebben. Ik vind dat eerder internetheld-gedrag, bij dit soort artikelen heb je namelijk meer mensen die hier reageren die aan jouw kant zitten dan aan de andere kant. En zelfs als je gelijk zou hebben en iedereen die anti-Greenwood is, is niet oprecht hierin. Puur voor denkbeeldige schouderklopjes van niet-bestaande mensen. Dan zijn het alsnog mensen die opkomen voor een groot maatschappelijk probleem; huishoudelijk geweld en/of seksueel geweld tegen vrouwen en de mate waarmee daders eigenlijk ermee wegkomen. Ook al zouden ze het vooral doen voor de credits. Waar spring jij voor in de bres? "mensen zijn fake lol"? Wat voor waarde heeft dat? Waar gaat dat over? Nergens, het is een nietszeggende probleem. Dus ik snap niet waar jij die passie vandaan haalt, eerlijk gezegd. Maar goed, iedereen denkt anders.

Heb geen medelijden met deze jongen! Als je partner je aanklaagt, je naam zwart maakt en je er vervolgens een kind mee krijgt ben je gewoon olie dom

Het klopt niet wat hij zegt. Maar de Engelse officier van justitie heeft geoordeeld dat men geen zaak had en deze ingetrokken. Dat is toch heel wat als iemand met juridische kennis dat bepaalt, dat houdt namelijk in dat ie vrijwel zeker vrijgesproken was als het voor de rechter kwam.

6 september 2023 om 22:45

Dat is wel nadat z'n vriendin opeens alles introk. Verkrachtingszaken zonder een getuige die slagen zijn er bijna niet, dus niet zo gek dat de zaak dan ingetrokken wordt. Maar dat het niet tot een veroordeling gekomen zou zijn betekent niet dat hij geen grove fouten heeft gemaakt.

Tis een rare gang van zaken in ieder geval, en laten we hopen dat ze nu met z'n tweeën en met het kind wél gelukkig zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren