Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United gaat de toekomst van Mason Greenwood opnieuw beoordelen

Laatste update:

Sir Jim Ratcliffe heeft sinds dinsdagavond officieel 27.7% van de aandelen van Manchester United in handen. De Britse zakenman en miljardair heeft daar naar verluidt ongeveer 1,2 miljard euro voor betaald en is nu verantwoordelijk voor het sportieve beleid van de club. Ratcliffe gaat in gesprek met The Athletic in op één van de meest besproken kwesties van de club: die van Mason Greenwood.

De miljardair vertelt dat er een ‘nieuwe’ beslissing genomen zal worden wat betreft de toekomst van de jonge Engelsman bij de club. Zijn kwestie zal opnieuw bekeken worden, wat overigens niet betekent dat hij automatisch weer terug zal keren op Old Trafford.

De situatie van Greenwood


The Red Devils maakten na een lang en intensief onderzoek op 21 augustus 2023 bekend dat Greenwood zijn carrière elders voort ging zetten. De inmiddels 22-jarige linkspoot, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Getafe, werd begin 2022 opgepakt en geschorst vanwege beschuldigingen van verkrachting en mishandeling van zijn vriendin, met wie hij inmiddels een kind heeft gekregen.

In februari 2023 werden alle aanklachten ingetrokken. Manchester United voerde zelf een intern onderzoek uit, waarbij het toegang had tot ‘bewijs dat niet toegankelijk was voor het publiek’. De club legde in augustus in een uitgebreid statement uit waarom het in samenspraak met Greenwood had besloten om (tijdelijk) afscheid van elkaar te nemen.

“Ons proces begon in februari 2023, nadat alle aanklachten tegen Mason waren ingetrokken. Gedurende het hele proces hebben we rekening gehouden met de wensen, rechten en het perspectief van het vermeende slachtoffer, samen met de normen en waarden van de club, en hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk informatie en context te verzamelen.”

“Op basis van het beschikbare bewijs hebben we geconcludeerd dat het online geplaatste materiaal geen volledig beeld gaf en dat Mason de strafbare feiten waarvoor hij oorspronkelijk werd aangeklaagd, niet heeft gepleegd. Dat gezegd hebbende heeft Mason, zoals hij publiekelijk erkent, fouten gemaakt waarvoor hij verantwoordelijkheid neemt”, aldus Manchester United afgelopen zomer.

Ratcliffe over de kwestie


De verhuurperiode van Greenwood bij Getafe eindigt in juni, waardoor hij in de zomer in principe (voorlopig) terugkeert bij Manchester United. Ratcliffe gaat in gesprek met The Athletic in op zijn situatie. "Ik kan over het principe praten. Ik ga het niet hebben over Mason. Ik ben ermee bekend. Het principe is het belangrijkste.”

“Je hebt te maken met jonge mensen die niet altijd in de beste omstandigheden zijn opgevoed, die veel geld hebben en niet altijd de begeleiding krijgen die ze zouden moeten krijgen. Wat we moeten doen bij dit soort kwesties is de ‘echte effecten’ begrijpen, niet de hype. Dan moeten we een eerlijke beslissing nemen aan de hand van de waarden van de club. Dat is wat we moeten doen en dat is hoe we ermee om zullen gaan."

Ratcliffe benadrukt dat de beslissing over de toekomst van Greenwood ‘een nieuwe’ zal zijn. “Zeker weten. We zullen een beslissing nemen en we zullen die verantwoorden”, vervolgt de miljardair. “Hij is een speler van Manchester United en wij zijn verantwoordelijk voor het sportieve beleid. Het is vrij duidelijk dat we een beslissing zullen moeten nemen. Er is nu nog geen beslissing genomen. Greenwood is nu natuurlijk uitgeleend, maar hij is niet de enige. We hebben één of twee spelers waar we een beslissing over moeten nemen.”

Het proces over de toekomst van Greenwood zal zorgvuldig verlopen. “Het proces zal zijn: begrijp de feiten, niet de hype. Dan gaan we proberen om tot een eerlijke beslissing te komen op basis van onze waarden, wat neerkomt op: is het een goed persoon, zou hij oprecht voor Manchester United kunnen spelen, zouden wij ons er prettig bij voelen en zouden de supporters zich er prettig bij voelen?”, aldus Ratcliffe.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die jongen lekker terug naar huis halen joh. Is volgens mij nog steeds met zijn vriendin waar al die heisa begon, samen hebben zij een kindje en leefden ze lang en gelukkig.

Natuurlijk is het ongekend en ongepast wat hij heeft gedaan, maar als zij hem vergeven heeft, wie zijn wij? Lekker doorgaan.

Zag hem onlangs tegen Real Madrid, echt een heerlijke winger.

21 februari 2024 om 20:25

Die jongen heeft nulkommanul laten blijken dat hij ervan heeft geleerd. Lekker voorbeeld voor de jeugd en de wat ouderen die tegen dit soort gasten opkijken. Bijna iedereen verdient een tweede kans, maar dit zou een beloning zijn voor het over laten waaien. Een beetje zoals Lil Kleine die al helemaal niets heeft geleerd. Triest.

21 februari 2024 om 20:54

Waaruit blijkt dat hij niets ervan heeft geleerd? Oprechte vraag.

21 februari 2024 om 21:41

Maar aan wie heeft hij wat te bewijzen? Of zijn spijt uiten? Aan jou of mij? Heeft hij jou of mij mishandeld? Nee toch. Als zijn vriendin hem vergeven heeft, is dat toch prima. Hun leven..

21 februari 2024 om 20:26

Nou ja lang en gelukkig, ze zijn 12 ofzo.

21 februari 2024 om 20:56

De man is nergens voor veroordeeld, dus laat hem maar komen. Ook gaf het onderzoek van Manchester United geen strafbare feiten aan (al vind ik het raar waarom zij 'informatie hebben die het normale publiek niet heeft/mag hebben).

21 februari 2024 om 21:13

Sitostick onder me is het niet met ons eens.
Leg me uit wat de bezwaren is als je met het slachtoffer zelfs een kind hebt en samen bent .

Haha, je merkt aan alles dat ze wel met hem verder willen maar heel bang zijn voor de gigantische PR schade die ze dat oplevert.

Moet Greenwood zelf ook helemaal niet willen, die gaat daar wekelijks volledig gesloopt worden in elk stadion. Beckham na '98 is er niks bij.

21 februari 2024 om 20:51

Ik snap het probleem echt niet. Hij maakt een fout ze hebben notabene een kind!
Waar doen mensen zo moeilijk over.

21 februari 2024 om 20:59

Oeps, hij heeft een vrouw verkracht. Foutje moet kunnen.

21 februari 2024 om 21:12

Ze hebben goed gemaakt en zijn samen en hebben kind nu?
Ik ben zeker te dom. Als het nu goed is en je bent samen en hebt samen het kind zie ik het probleem niet.

21 februari 2024 om 21:30

Als jij niet inziet dat verkrachting fout is dan houdt het inderdaad op

21 februari 2024 om 21:56

Dat maak jij ervan. Als het echt goed is met het slachtoffer en je bent met die persoon samen dan snap ik het niet.
Als ze had gezegd ik vergeef hem blabla en maar we zijn uit elkaar dan zou ik denk tjah hij heeft je omgekocht.
Ze zijn samen he.
Daarnaast is hij nooit berecht volgens mij.

21 februari 2024 om 21:57

Khalid3073wx zegt nergens dat "verkrachting goed is".
Overig, er is alleen een beschuldiging van verkrachting. De speler is nooit veroordeeld.

22 februari 2024 om 09:04

Man man man in welke tijd leven we man. Was gewoon absoluut zijn vriendin, ze hadden gewoon even ruzie. Hij wilde seks zij niet. Kom op dit soort dingen gebeuren gewoon in een relatie. En zij maakt er verkrachting van. Guess what, ze zijn weer samen, hebben een kind en mensen zoals jij maken zich nog steeds druk om. Man U zou gek zijn om hem niet terug te nemen. Wat mij betreft gaat hij dan lekker transfervrij naar mijn cluppie Bayern. Geweldige voetballer

22 februari 2024 om 10:16

Ik weet niet wat voor vriendin jij hebt hoor, maar als je vriendin zegt ik wil geen seks mag je haar alsnog niet dwingen. Maar goed, misschien was die opname een toneelstukje.

Hij is prima op zijn plek bij Getafe, oprecht de beste match.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren