Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Tweede Europese topclub meldt zich in strijd om veelbesproken Greenwood’

Laatste update:

Juventus heeft zijn oog laten vallen op Mason Greenwood, zo weet La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse topclub zou de aanvaller al maanden volgen, en twijfelt hem van zijn situatie bij Manchester United te verlossen. The Red Devils zitten namelijk nog altijd met Greenwoods justitiële verleden in de maag. Ook Atlético Madrid volgt de situatie met argusogen.

Greenwood werd begin dit seizoen naar Getafe gestuurd, waar hij na een schorsing van anderhalf seizoen eindelijk weer kon gaan voetballen. De 22-jarige Engelsman had toen al sinds januari 2022 geen minuut meer gespeeld.

Man United had hem verbannen op verdenking van het verkrachten van zijn vriendin Harriet Robson. Ruim een jaar later werden de aanklachten echter plots ingetrokken.

Waarna Getafe toesloeg, en daar al snel de vruchten van plukte. Inmiddels staat Greenwoods teller op acht goals en vijf assists in 27 duels voor de club. Dat is ook de internationale (sub)top niet ontgaan. Bekend was dat Atlético Greenwood al volgde, en nu is ook Juventus' naam daarbij gekomen.

La Vecchia Signora ziet in de vleugelspits een ideale partner voor Federico Chiesa en Dusan Vlahovic. Greenwoods omstreden status blijft echter een heet hangijzer.

Net als Atlético houdt Juve rekening met eventuele weerstand vanuit de fans, en twijfelt het of het dat waard is. Barcelona is om diezelfde reden al afgehaakt.

Nog altijd wordt Greenwood een hoog potentieel toegedicht. De enkelvoudig Engels international is volgens Transfermarkt momenteel vijftien miljoen euro waard: een verdriedubbeling ten opzichte van begin dit seizoen.

Op zijn hoogtepunt werd Greenwood op een marktwaarde van vijftig miljoen ingeschat. Dat was vlak voor het uitlekken van de audiotapes die ten grondslag aan zijn arrestatie lagen.

Greenwood speelde op 22 januari 2022 zijn laatste wedstrijd voor Manchester United. Toen kwam de rechtspoot 82 minuten in actie in het Premier League-duel met West Ham United (1-0 winst). In totaal staat de teller op 129 wedstrijden, 35 goals en 12 assists voor the Mancunians. Greenwoods contract op Old Trafford loopt medio 2025 af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klachten ingetrokken en er was ook nieuw bewijsmateriaal gevonden.
Het lijkt me dat ze een toxic relatie hebben met wellicht wat fetishes.

Jongen is genoeg gestraft en laat hem lekker voetballen. In het verleden hebben zat top atleten een 2de kans gekregen.
Laat dit geen Chad Evans verhaal worden aub.

23 maart 2024 om 16:11

Welk nieuw bewijs? Zij heeft haar verklaring ingetrokken toch. Wel heftige fetish ook, iemand in elkaar meppen en dan aangifte doen en die intrekken. Heeft dat een naam?

23 maart 2024 om 16:24

Dat is helaas geen publiek domein anders had ik het zeker opgezocht Migi. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat die bekende 'aanslag' foto's misschien op een andere datum zijn genomen en ze wonden op een andere manier heeft opgelopen? Maar nu ben ik aan het speculeren.

Tja Migi sommige mensen hebben een voet fetish, of een baby borstvoeding fetish, andere dan weer ruwe/dominantie fetish. Ik oordeel niet over wat mensen in het privé doen.

23 maart 2024 om 16:33

Het kan uiteraard dat ze toen 37 keer achterelkaar tegen een deur aan was gelopen ja, dat blijft speculeren.

23 maart 2024 om 17:01

Ik vraag me alleen af waarom het Engelse OM niet verder is gegaan met de aanklacht. Als er flink bewijs is, kan namelijk ook zonder de aanklacht van de slachtoffer.

23 maart 2024 om 16:58

Welk nieuw bewijs? Je hebt net iets bedacht? Toxic is het zeker, maar je zit nu gewoon te speculeren en gaat ervan uit dat zij net zo schuldig is als hij.

23 maart 2024 om 17:19

Google maar even 'Greenwood new evidence' en er zullen artikelen tevoorschijn komen die dit aangeven. Jammer dat ik je geen screenshotjes kan sturen hier.

Maar dit is onderdeel van het politie onderzoek en helaas geen publiek domein dus ja, dan kan ik, zoals alle andere leden hier, alleen maar speculeren.

Is eigenlijk wel ideaal dat we gemakkelijk kunnen zien welke clubs bereid zijn zich te verlagen voor een pietepeuterig beetje voetbaltalent door een smeerlap als deze knul te normaliseren.

23 maart 2024 om 15:39

Vond je ook dat Kluivert een smeerlap was en geen 2de kans verdiende?

23 maart 2024 om 15:43

Bedoel je tweede kans na dodelijk ongeluk? Of tweede kans na die taxirit?

23 maart 2024 om 16:52

Die taxirit kwam toch na het ongeluk met Putman? Dus dat was dan zijn derde kans.

23 maart 2024 om 15:47

Wat heeft die jongen precies verkeerd gedaan dat hij nooit meer op top niveau mag voetballen van jou?

Hij heeft al 18 maanden (ongegrond) geschorst geweest omdat alle klachten werden ingetrokken en nieuw bewijsmateriaal aan het licht kwam. Helaas kennen wij de fijnere details niet maar ik vermoed dat het allemaal wel meevalt.

Twee jaar geleden zouden Atletico en Juve zich gelukkig mogen prijzen als hij überhaupt voor ze wilden spelen en nu denken ze er twee keer overna?
Hij is jong en al genoeg gestraft. Laat hem doorgroeien naar zijn ware potentie.

23 maart 2024 om 16:06

@BabyMourinho: https://www.voetbalzone.nl/nieuws/mason-greenwood-kondigt-in-audiotape-verkrachting-aan-bij-eigen-vriendin/399638

23 maart 2024 om 16:25

"wat heeft die jongen precies verkeerd gedaan dat hij nooit meer op top niveau mag voetballen van jou?"

Iemand verkracht.

"hij heeft al 18 maanden (ongegrond) geschorst geweest omdat alle klachten werden ingetrokken en nieuw bewijsmateriaal aan het licht kwam."

Fout en fout.

"hij is jong en al genoeg gestraft. Laat hem doorgroeien naar zijn ware potentie."

Hij heeft geen dag in de gevangenis gezeten. Hij heeft geen straf gekregen. Niemand is het aan hem verplicht om hem een voetbalcarrière te schenken.

23 maart 2024 om 16:30

Ik heb die audio tape ook beluisterd Manutd36 en op eerste instantie lijkt het inderdaad zeer kwalijk. Maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat het een dominantie/vernedering sex spelletje is die ze spelen?
Ik wil het niet over mijn verleden en sexleven hebben maar ik heb in mijn tijd ook dames ontmoet die me aanmoedigden om sommige dingen te zeggen en te doen tijdens de daad.
Ik ben ook aan het speculeren maar we weten allemaal niet de fijnere details van de zaak.

23 maart 2024 om 16:50

@Roscoe - OK ze heeft de aangifte ingetrokken maar in de UK kan de Crown Prosecution je nog steeds aanklagen mocht er genoeg bewijs zijn van een misdaad. Als je 'Greenwood new evidence' even googelt zie je berichten die aangeven dat er nieuw bewijs is gevonden. Helaas kunnen wij niet zien wat het is.
Veekracht? Tja, ze zijn nu weer samen en hebben een kindje. Het lijkt me logischer dat er wellicht een dominantie fetish in de relatie speelt.

Klopt, hij heeft niet in de gevangenis gezeten omdat ze zaak nog liep (op borg) en nadien is de aangifte ingetrokken.
Maar wel 18 maanden al schuldig bevonden door zijn werkgever en het publiek. Doe daar eens mee dealen als een 19 jarige jochie.

Hij zal vast wel dingen fout hebben gedaan in zijn relatie met haar (zoals vreemdgaan e.g. tijdens de IJsland wedstrijd) en zij heeft ook dingen verkeerd gedaan.
Maar om hem nou verkrachter etc te noemen gaat me iets te ver.

23 maart 2024 om 16:58

Baby Mourinho wat ben je toch een walgelijke gast dat je dit gedrag verdedigd. En weet je wat het ergste is: mijn reactie wordt weggehaald door de moderators en diegene die aan victim blaming doet mag daarmee door blijven gaan. Sterker nog er reageert een moderator op zijn reactie in plaats van zijn reactie weg te halen. Als je het niet weet hou dan op met speculeren en met de voormalig verdachte te verdedigen, maar zeg gewoon niets.

23 maart 2024 om 17:16

En maar goed ook dat er mensen zijn zoals ik die ze verdedigd en niet klakkeloos de meerderheid volgt! We kennen alle feiten niet! Als hij echt een verkrachter is waarom heeft de Crown Prosecution hem dan niet voor de rechter getrokken ondanks dat de moeder van zijn kind de aangifte had ingetrokken?Ik vind eerlijk gezegd jou walgelijk door niet voor jezelf te denken en meegaat in wat de media je voorschotelt. Jij had zeker ook jouw oordeel meteen klaar over Benjamin Mendy of Ched Evans destijds?

25 maart 2024 om 17:16

Dat "nieuw bewijs" is gebaseerd op een zin dat puur van het eigen, interne onderzoek van Manchester United kwam en niet vanuit iets dat in het juridisch onderzoek naar boven kwam (en waarschijnlijk is het bullshit). Met andere woorden, er is geen feitelijk nieuw bewijs. Je zag een zinnetje en trok dat zwaar uit zijn verband. Probleem is met het hele "ze konden nog verder gaan met de vervolging"-verhaal, is dat de bewijslast bij zedendelicten onredelijk hoog zijn. De zaak was, zelfs met het audiomateriaal, puur afhankelijk van een getuigenis. De enige getuige trok zich terug. Dan heb je niks als openbare aanklager in dit soort zaken.

Google even Stockholm syndroom trouwens. Het komt sowieso heel vaak voor dat vrouwen niet weg kunnen stappen uit een relatie waarin ze worden mishandeld en/of misbruikt. En je hebt gezien wat ik eerder zei over hoe haar ouders reageerden op het hele gebeuren. Je kan zelf invullen hoe het zo is gelopen dat ze weer bij elkaar zijn. Helemaal aangezien Greenwood een contactverbod had en dit meerdere malen had verbroken tijdens het onderzoek, wat leidde tot de zwangerschap.

Maar je wilt je graag verplaatsen in Greenwood toch? Hoe moeilijk hij het wel niet heeft gehad? Ik heb ook een beeld wat ik wil schetsen. Stel je voor dat je een meid bent, en jouw partner is een prof atleet die dagelijks traint met gewichten. Hij besluit jou aan te vallen tot bloedens aan toe. Je neemt het op, en laat het online lekken . Ook deel je foto's van jezelf waarbij je met een bloedneus rondloopt. Je doet aangifte van mishandeling en verkrachting. Jouw eigen ouders zeggen in de media dat ze tegen jou hadden gezegd dat je niks naar buiten had moeten lekken en dat je geen aangifte had moeten doen. Ook zeggen ze dat de persoon tegen wie je aangifte had gedaan als een zoon voor hun is. Jouw partner is ook steenrijk. Jij bent dat niet. Er is niemand die jou steunt in deze zaak. De mensen die jou horen te steunen zeggen dat je alles moet laten vallen zodat alles weer bij het oude komt. Jouw partner wilt je terug en breekt een contactverbod om op je in te praten. Hij zegt dat het vanaf nu anders zal zijn. Wat voor keuze ga je dan maken? Dat lijkt me een stuk lastiger om mee om te gaan dan alles wat Greenwood heeft "meegemaakt". 18 maanden schuldig bevonden als 19-jarige multimiljonair dat nu gewoon weer kan door voetballen en de gehele tijd een salaris int waar jij en ik van kunnen dromen. Wat zielig zeg. Misschien had ie maar niet zijn vriendin op d'r bek moeten slaan, maar misschien onderschat ik gewoon hoe moeilijk het is om niet iemand te verkrachten, I dunno. Ik zou niet weten wat zij verkeerd heeft gedaan. Zelfs het teruggaan naar Greenwood is niet een voorbeeld van iets wat ze verkeerd heeft gedaan.

Harriët Robson is in de steek gelaten door haar omgeving en door het Britse rechtssysteem. En Mason Greenwood is een verkrachter die er mee weg is gekomen, want verkrachters komen er zowat altijd mee weg.

En nog iets, ik zie je in een latere reactie praten over het niet volgen van de meerderheid, het meegaan met de media en het niet denken voor jezelf. Denk je dat jij nu laat zien dat jij een individualistische gedachtegang heeft? Denk jij echt dat je alleen staat in het klagen over hoe "de media zegt wat je moet denken" of het verdedigen van voetballer #6000 waar aangifte tegen is gedaan voor verkrachting of aanranding? Weet je hoe vaak mensen dit soort dingen roepen ter verdediging van Greenwood? En weet je hoe makkelijk het is om het te weerleggen? Hoe makkelijk het is om onderzoek te doen naar wie wat heeft gezegd, wat het precies betekent? Gast, je klinkt precies net als elk ander persoon dat denkt dat #metoo grotendeels een stel vrouwen zijn dat met 1 opmerking het leven van elke man kan verpesten en dat alle mannen kwetsbaar zijn voor dit soort praktijken. Ook al heb je, als je verkracht wordt, minder dan 10% kans dat de dader ook echt vervolgd wordt. En minder dan 5% kans dat de dader ook echt veroordeeld wordt. Je denkt niet voor jezelf na nu man. Alles wat je tot nu toe hebt gezegd, vindt zijn oorsprong uit de bek van een of ander politicus of een of ander influencer dat ze vrouwonvriendelijk mogelijk is, want dat levert stemmen/views/clicks/geld op. Jij bent de meeloper hier. En jij bent de meerderheid.

23 maart 2024 om 16:28

Om eerlijk te zijn, zowat elke voetbalclub zijn hiertoe bereid. We zien hier een stel ruiters galopperen op het vlees voor deze voetballers zonder ook maar enig voordeel uit te halen. Laat staan de clubs wiens successen mogelijk afhangen van de kwaliteiten van deze spelers. Wij bij Arsenal hebben ook een Thomas Partey onder contract staan omdat normen en waarden alleen een punt zijn wanneer het ons goed uitkomt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren