Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Deense bondsarts blikt terug: ‘De hartslag van Eriksen viel opeens weg’

Laatste update:

Bij Christian Eriksen zijn volgens Sanjay Sharma, zijn voormalige cardioloog, nooit hartproblemen geconstateerd in zijn tijd bij Tottenham Hotspur. De middenvelder zakte zaterdag in het EK-duel tussen Denemarken en Finland plotseling in elkaar. Eriksen werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel en hij zou aanspreekbaar zijn. Ook Sharma schrok zich wezenloos toen hij de beelden zag.

Bij Sharma sloegen al snel, weliswaar kortstondig, de twijfels toe. De dokter van de St. George’s University in Londen bekeek meteen de testresultaten tussen 2013 en 2019, de periode waarin Eriksen het shirt van Tottenham om de schouders droeg. In januari 2020 maakte de middenvelder de overstap naar Internazionale. “Ik dacht: Oh mijn god? Is er iets dat we niet hebben gezien? Maar ik heb alle testresultaten bekeken en alles zag er perfect uit’’, vertelde Sharma zondag aan diverse media in Engeland.

“Vanaf de dag dat de club hem vastlegde, was het mijn taak om hem te screenen en we hebben hem elk jaar getest. Zijn tests tot 2019 waren volkomen normaal, zonder duidelijke onderliggende hartafwijking. Ik kan daarvoor instaan omdat ik zelf de tests heb gedaan”, benadrukt Sharma. Ook bij Inter was de schrik groot, maar in de loop van de avond kon directeur Giuseppe Marotta een bemoedigende update geven.

“Ik kan alleen maar zeggen dat Christian tien minuten geleden zelf een bericht heeft gestuurd in onze WhatsApp-groep. Dit bevestigt de goede band tussen de spelers.” In navolging van clubarts Piero Volpi benadrukte ook Marotta dat het instorten van Eriksen niets te maken heeft met het coronavirus en/of de vaccinatie tegen het virus. “Christian heeft nooit corona gehad en is niet gevaccineerd. Hij is op dit moment onder behandeling van de Deense medische staf. De staf van Inter heeft nauw contact met deze personen.”

Dankzij het snelle optreden van de hulpdiensten én aanvoerder Simon Kjaer maakt Eriksen het naar omstandigheden goed. "Toen we bij Christian kwamen, was het duidelijk dat hij buiten bewustzijn was”, vertelt bondsarts Martin Boesen. "Hij lag op zijn zij en ademde. Aanvankelijk kon ik een hartslag voelen. Maar die viel plots weg en we startten meteen met reanimeren. Het medische team hielp snel. Wij deden wat we moesten doen en we zijn er in geslaagd Christian terug te brengen. Hij sprak nog tegen me voor hij naar het ziekenhuis werd gevoerd.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lichaam blijft een bizar iets. Een topfitte jonge kerel die ineens neer gaat en moet vechten voor zijn leven.

13 juni 2021 om 09:20

Zo zie je maar . Geniet van het leven je weet immers nooit wanneer het jouw tijd is.

Misschien een beetje Off topic maar als iemand corona heeft vermelden ze alleen dat iemand 'niet inzetbaar' is wegens medische privacy etc. Maar deze man maakt even de complete cardiologische geschiedenis van Eriksen bekend. Is ook niet de bedoeling lijkt me... Die man veegt z'n eigen straatje even schoon.

13 juni 2021 om 08:33

Hahahahha de complete cardiologische geschiedenis, hij zegt toch alleen dat zijn testen goed waren. Als die niet goed waren was die waarschijnlijk geen voetballer meer

13 juni 2021 om 08:44

Ik denk dat het uitbrengen van dergelijke informatie in dit geval wel goed is, straks krijg je allemaal indianen verhalen en het enige wat hij zegt is dat zijn hart goed zijn werk heeft gedaan.

13 juni 2021 om 09:10

Of het goed is of niet, dat bepaald de persoon wiens informatie jij deelt. Wanneer jouw huisarts wat algemene informatie deelt over jou (wat alleen hij kan weten) omdat hij of zij denkt dat dit positief is... Daar zou jij ook niet blij van worden denk ik...

13 juni 2021 om 09:12

Het is helemaal niet goed. Sterker nog, volgensmij mag het helemaal niet. Zoals Filip al aangeeft is het aan de persoon zelf om dit soort dingen naar buiten te brengen. Niet door een dokter die heeft getekend voor privacy en geheimhouding.

13 juni 2021 om 09:31

Als de speler akkoord geeft mag de arts ook info naar buiten brengen.

13 juni 2021 om 09:45

@filip: Je vergeet voor het gemak even dat het hier over Denen gaat en een Engelse cardioloog. Ik ben niet op de hoogte van de wetgeving in Denemarken of het Verenigd Koninkrijk m.b.t. privacywetgeving, jij wel ?

In Nederland is het niet toegestaan dit soort mededelingen naar buiten te brengen, hoe het in andere landen zit.... ?

13 juni 2021 om 10:17

Wat is er erg aan dat iemand zegt dat je gezond bent? Als hij zou vertellen welke kwalen je hebt wordt het een ander verhaal. Toch niet als je niets mankeert?

13 juni 2021 om 12:15

@Dennis: Onze avg (net zoals de Engelse, als de Deense) is gebaseerd op de GDPR. We hebben allemaal dus dezelfde regels.

13 juni 2021 om 12:08

Ja, ik vroeg me direct af of de beste man dit wel mag doen. Hij doet in principe uitspraak over iemands medische gesteldheid, althans ik zou het niet waarderen wanneer mijn arts aangeeft dat er in het verleden geen medische problemen waren. Als dat in overleg en met akkoord van Eriksen is geweest, dan prima, maar die kans acht ik hier bijzonder klein.

13 juni 2021 om 18:17

Hij zegt niks verkeerds hier. Geeft alleen maar aan dat het er altijd goed uitzag.

Allemaal leuk en aardig... Maar mag deze man dit privacy technisch allemaal wel delen.. Dit gaat wat ver...

13 juni 2021 om 08:34

Geen idee of het mag. Maar wat is hier erg aan? Een mededeling van zijn (oude)cardioloog dat die iets niet heeft gehad is minder erg dan dat die zou vertellen dat die iets wel heeft gehad lijkt mij?

13 juni 2021 om 09:07

Feit is dat je als professional helemaal niks mag delen over iemand zonder dat je uitdrukkelijk toestemming van iemand hebt... Nu weet ik niet of Eriksen ook even aan 't FaceTimen is geweest met zijn oud cardioloog in Engeland maar dat vermoed ik niet. De inhoud van de boodschap (of dat nou positief is if niet, wat algemeen is of niet) maakt niks uit. Je mag geen informatie delen zonder iemand zijn toestemming, punt.

13 juni 2021 om 09:28

Wat Filip zegt. Privacy tussen arts en patiënt is (iig in de Westerse wereld) heilig. En terecht.

Wat de reden ook is, je wil niet dat je medische gegevens zonder toestemming zomaar op straat belanden.

13 juni 2021 om 10:49

Ben juist blij dat hij dit naar buiten brengt. Dan kunnen die wappies weer even een pas op de plaats maken. Kan me niet voorstellen dat eriksen hier moeite mee zou hebben

13 juni 2021 om 12:17

Wappies en feiten? Die maken er vast een verhaal van dat de arts ook in de gehele corona conspiracy zit.

13 juni 2021 om 08:35

Hij zegt alleen dat hij altijd gezond is geweest. Nou wat gaat dat ver.

13 juni 2021 om 08:39

Lijkt mij niet. Eriksen werkt al 1,5 jaar niet meer bij Tottenham, er is geen enkele reden voor deze man om nog in zijn medisch dossier te snuffelen. En dat dan ook nog met de rest van de wereld te delen.

13 juni 2021 om 08:44

Alle reden. Om dit mogelijk ook in de toekomst bij hun spelers te kunnen voorkomen. Dus hoezo geen reden?

13 juni 2021 om 08:50

Ik heb het over de privacywet. Al weet ik eigenlijk niet of deze, na de brexit, ook voor Engeland geldt.

13 juni 2021 om 08:39

Hij deelt toch eigenlijk helemaal niets? Je mag gewoon zeggen dat iemand gezond is. Het zou anders zijn als hij gezegd zou hebben dat er wel eens iets vreemds aan de hand was met zijn hart.

13 juni 2021 om 08:51

Er heerst toch een bepaalde sfeer rondom hartkwalen. Toen er een paar cardiologen hun mening gaven over kwestie Blind werden ze verketterd. Nu weer deze man die alleen zegt dat Eriksen in het verleden gezond was. Als wij in het nieuws lezen dat Donny vd Beek een liesblessure heeft en het EK mist dan verketteren wij Frank de Boer of dat nieuwsmedium toch ook niet?

13 juni 2021 om 09:01

Ik weet niet of het mag, maar ik vind het delen hiervan vele malen minder erg dan de suggestie die Willem Engel heeft gedeeld. Wat een engnek is dat zeg. Die zou juist een spuitje moeten krijgen die nare vent.

Ik vind het vooral schrikbarend dat deze zaken steeds vaker voor komen en met de ontwikkeling van de speelkalender (conference league, uitbreiding champions league, plannen voor om het jaar een WK, uitbreiding EK's en WK's van deelnemers) vraag ik me af of dit in deze sport wel haalbaar is. Omdat het ook om zoveel geld en belangen gaat ligt er natuurlijk gigantisch veel druk op die gasten van jeugd tot aan hun 35e. We moeten na dit voorval natuurlijk niet gelijk in de absolute paniek schieten en ondoordachte beslissingen nemen. Maar het zou misschien goed zijn als er een grootschalige medische studie werd opgezet naar profvoetbal.
Hoeveel mag je trainen? Hoeveel rust heb je mininaal tussen trainingen/wedstrijden nodig? Hoeveel vakantie heb je nodig? Hoeveel wedstrijden is het verantwoord om te spelen? Enz enz. De uitkomst van deze studie zou leidend moeten zijn aan de speelkalender en niet de plannen van de UEFA. Nogmaals, dit kan ook pure pech zijn, maar ik heb de laatste jaren te veel spelers in elkaar zien zakken.

‘Heeft nooit Covid gehad en is niet gevaccineerd’. Meneer Engel, leest u mee? En rectificeert u even uw tweet van gisteravond?

On: blij dat hij het goed lijkt te maken, altijd schrikken als dit soort dingen gebeuren.

13 juni 2021 om 08:53

Zelfde kan je zeggen over die arts van Feyenoord dan, een speler krijgt hartproblemen op het veld moet vechten en die arts gaat een beetje lopen met dat wellicht te maken zou kunnen met Covid. Want hartfalen, K en andere aandoeningen komen niet meer voor alleen Covid. Voor die Engel geldt uiteraard hetzelfde allebei opportunisten

13 juni 2021 om 08:56

Die arts van Feyenoord wordt uit hoofde van zijn beroep en medische kennis gevraagd of er relaties bekend zijn tussen covid en hartfalen. Die vraag heeft hij bevestigend beantwoord met daarbij de nadrukkelijke toevoeging dat hij niet wist of dat in het geval Eriksen ook aan de orde was en of Eriksen uberhaupt Covid had gehad. Dus nee, dat lijkt me een totaal andere situatie als bij Engel.

13 juni 2021 om 09:59

Hij begon er eigenlijk zelf over hoor die arts. Dat z’n eerste gedachte was of hij ook Corona had gehad. Er werd hem daar niets over gevraagd.

Kunnen Engel en Jensen ook weer hub TBS-waardige grot in. Verrot volk, met hun aanhangsels.

ik ben het volledig eens met Tom Schoormans
De voetbal kalender is gewoon overvol. Neem nu PSV spelers bij Oranje. Vandaag 1e wedstrijd op EK en 5 weken later op 20 of 21 juli 1e voorronde CL, komt Oranje ver dan kun je meteen aanhaken bij de training van Psv, dus geen vakantie!!
De meeste spelers van Engeland hebben op 29 mei de CL finale gespeeld naar een lang seizoen en spelen vandaag op 13 juni de 1e EK wedstrijd. dus geen vakantie.
Je moet maar door en door en dan komt er weer een WK voor clubteams bij met 24 ploegen
een WK om de 2 jaar!!!
Stop ermee, voetballers zijn mensen en de boog kan niet altijd gespannen zijn, ze hebben vakantie en rust nodig!!!
Uefa en Fifa houd op met die dollartekens in jullie ogen en denk ook eens aan de spellers, maar zal wel ijdele hoop zijn, er moet eerst echt een speler te komen overlijden op het veld!!

Kan die man Willem Engel en Robert Jensen even bellen? Voordat de heer Jensen van de week zijn makkelijk beïnvloedbare domme volgertjes weer gaat opruien in zijn nieuwe filmpje….. en er vervolgens weer een slaatje uit slaat want ja deze volgers zijn niet de meest intelligente wezens op aarde namelijk.

Zo zie je maar dat het medische team goed heeft gehandeld. Gister waren er mensen die beweerde dat hij veel te laat werd gereanimeerd. Zoals verwacht ademde hij in eerste instantie en had hij een hartslag. Gelukkig hebben ze hem er snel bovenop gekregen. Hulde aan de medische staf en de spelers. Vond het zowel beangstigend en afschuwelijk als indrukwekkend hoe ze daar stonden.

Goed gehandeld door het medische team, maar eigenlijk door iedere aanwezige.
Ruimschoots de tijd genomen voor alles. Niks te gehaast (natuurlijk wel spoed toen ze er naar toe moesten snellen).
Kjaer die zich een ware aanvoerder toont.

Eriksen die het, naar omstandigheden, gelukkig weer goed maakt.
De wedstrijd die is uitgespeeld. Ja, er is in samenspraak voor gekozen. Dus ook dat is wat mij betreft prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren