Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De manier van verdedigen van Tagliafico is een voorbeeld voor Ajax-talenten’

Laatste update:

Ajax nam Nicolás Tagliafico in de winterstop over van het Argentijnse Independiente en de 25-jarige verdediger maakt vanaf het begin een prima indruk in Amsterdam. Jacques Brinkman schrijft in zijn column in De Telegraaf dat Tagliafico na slechts een paar maanden al de achilleshiel van Ajax en het Nederlandse voetbal blootlegt.

“Het grote verschil met het Argentijnse voetbal is dat spelers van Ajax eerst uitgaan van balbezit in plaats van verdedigen”, concludeert de voormalig hockeyinternational. Brinkman schrijft dat Tagliafico relatief klein is, maar toch ieder kopduel weet te winnen. “Puur op basis van instelling en wilskracht. Hij is de verpersoonlijking van een cruciaal onderdeel van winnaarsmentaliteit: karakter is belangrijker dan talent.”

“Natuurlijk speelt ook hij wel eens een mindere wedstrijd, maar zijn manier van verdedigen is een voorbeeld voor Ajax-talenten Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Carel Eiting en Justin Kluivert. Aan de bal zijn deze voetballers prima, maar voor de absolute Europese top acteren zij verdedigend onvoldoende. Dat heeft niets met ’kunnen’ te maken, puur met ’willen’”, aldus Brinkman, die stelt dat hier een belangrijke taak voor trainer Erik ten Hag ligt. Vooral omdat er volgens hem ervaren spelers ontbreken die kunnen hameren op het belang van verdedigen.

“Aanpakken met fluwelen handschoenen werkt niet. Het ophemelen door buitenstaanders is niet tegen te houden, maar intern is Tagliafico de norm”, aldus Brinkman, die van mening is dat verdedigen begint bij de aanvallers. “Maar dat besef is in het Nederlands voetbal nog onvoldoende neergedaald.”

Ben jij het met Jacques Brinkman eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Internationaal zijn er allang geen echte verdedigende vleugelverdedigers meer. De topclubs spelen allemaal met zeer aanvallende backs, oud vleugel spelers of omgeschoold middenvelders. Kunnen vaak ook beter aanvallen dan verdedigen, alleen dit word opgevangen door goede centrale verdedigers of middenvelders die achterblijven in het gat die de back achterlaat.

6 maart 2018 om 10:28

Het grootste verschil zit hem in het middenveld denk ik. Als je kijkt naar Ajax, staan er 3 voetballers. Maar bij de topclubs heb je stofzuigers staan. Tuurlijk kunnen die ook voetballen, maar een Kanté stel je toch voornamelijk op om ballen af te pakken. En bij Ajax, of eigenlijk Nederland in het algemeen maar Ajax in het speciaal, moeten verdedigers voetballen. In andere landen moeten ze verdedigen. Maar ik denk dat vooral de balans tussen middenveld en verdediging beter is bij hun, bij Ajax is er toch een beetje die naïviteit dat er gevoetbald moet worden. En dat geldt voor bijna alle clubs in Nederland. Wie heeft er nou een echte stofzuiger staan?

6 maart 2018 om 12:03

Juist! Donny speelde zijn beste wedstrijden op zes, waar Schöne telkens de plank mis slaat, alleen een tikkie breed komt aan, waarbij de ontvangende speler heel vaak een probleem in voeten geschoven krijgt.
Daarnaast heeft Ziyech veel te veel balverlies, waardoor je defensief vaak ook verkeerd staat.
Ziyech en vooral Schöne hebben geen extra's waarvoor een andere speler het vuile werk moet opknappen. Zij lijken te menen daar recht op te hebben, wat averechts uitwerkt.

6 maart 2018 om 12:07

Ben ik niet helemaal met je eens. Een Barcelona heeft geen echte stofzuiger staan evenals een man city, real Madrid en Bayern ook geregeld niet. Nu staan daar wel middenvelders met exceptionele kwaliteiten waardoor je niet altijd een stofzuiger nodig hebt aangezien je 70% van de tijd zelf in balbezit bent. En ik denk dat als Ajax zijnde, en opzich niet onterecht denk ik, je het gevoel hebt dat je de Barcelona of man city kan zijn van de eredivisie. In Europa is het uiteraard een ander verhaal. Maar ik denk dat je in de eredivisie, in ieder geval in 30 van 34 wedstrijden zonder stofzuiger moet kunnen spelen. Dan moet je alleen zelf wel je positiespel in orde hebben.

6 maart 2018 om 12:10

Serieus, schone is misschien wel de belangrijkste speler op het middenveld. Hij wisselt een risicovolle pass af met zekerheid. Schone word zwaar onderschat.hij doet een paar potjes niet mee en kijk naar de resultaten.

6 maart 2018 om 12:10

Serieus, schone is misschien wel de belangrijkste speler op het middenveld. Hij wisselt een risicovolle pass af met zekerheid. Schone word zwaar onderschat.hij doet een paar potjes niet mee en kijk naar de resultaten.

6 maart 2018 om 12:22

Busquets en Farnandinho vind jij geen type stofzuigers?

6 maart 2018 om 12:22

Edit + Casimero bij Real Madrid

6 maart 2018 om 12:23

@tazmanic2

Donny op 6 en Schone wat verder naar voren lijkt mij de beste oplossing. Schone heeft wel aanvallende kwaliteiten, die komen daar beter naar voren dan nu.

@dedonnie
Met het spel dat Ajax wil spelen is een stofzuiger wel nuttig denk ik. Hangt ook af van de snelheid van de centrale verdedigers, omdat de counter gevaarlijker is bij langzame verdedigers. Met bijvoorbeeld een Sanchez heb je geen stofzuiger nodig, die moet je toch wel 3x langs en dat geeft anderen de tijd om terug te komen. Maar dat soort spelers zijn er niet vaak meer in Nederland en als ze er zijn, niet lang.

Zeker dit Ajax komt tekort om te domineren in de Eredivisie. Ajax kan 20 minuten goed spelen, daarna wordt het slecht. En dan in de tweede helft meestal nog een wat betere fase, daaromheen weer slecht. En dan is de vraag hoeveel kansen je tegen krijgt in de slechtere fases. En dat kan best veel zijn met dit Ajax. Maar over het algemeen heb je gelijk, dat Ajax zo zou moeten domineren dat een stofzuiger niet nodig is.

6 maart 2018 om 12:23

Hahaha kijk jij überhaupt wel naar die ploegen?

Busquets is een echte stofzuiger. (die ook nog eens verschrikkelijk goed kan voetballen)
Fernandinho is een echte stofzuiger.
Casemiro is een echte stofzuiger.
Martinez en Rudy zijn echte stofzuigers.

6 maart 2018 om 13:05

Wanneer heeft hij een pass naar voren gegeven, die wat opleverde?
Hij wisselt slecht met niet om aan te zien af. Verdedigend helemaal niets Hij is veel te traag waardoor hij ook niet kan inschuiven. Nee de zwakste schakel op de belangrijkste positie

6 maart 2018 om 13:07

Vergeet Dyson niet dat is ook een echte stofzuiger,

6 maart 2018 om 15:04

Barcalona heeft Busquets, een top verdedigende middenvelder. Bayern heeft Vidal, top CVM en bikkelhard, Real heeft Casimiro, harde CVM en City heeft Fernandinho, ook een CVM en een harde ook nog. Dus elke topploeg heeft minimaal 1 zon speler in zijn selectie. Ajax heeft Schone, een mooi weer voetballer en als alternatief Donny vd Beek, prima speler maar ook niet iemand die op de momenten dat het nodig is de botte bijl hanteert.

Soms is het nodig en kun je niet alles met mooi voetbal oplossen. Als deze topploegen dat al niet kunnen dan Ajax zeker niet.

6 maart 2018 om 15:07

Ik vind busquets indd geen stofzuiger. Dat is niet een speler met 3 longen die heel het veld over rent om de bal te pakken en vervolgens gelijk in te leveren bij een creatieve voetballer zoals een kante bijvoorbeeld wel is. Busquets is veel meer een voetballende controleur. Daarnaast gaf ik aan dat een city en real regelmatig zonder stofzuiger voetballen. Daarmee bedoel ik dus zonder een fernandinho en casimero. Zo speelde city gewoon met gundogan Silva en de bruyne op het middenveld. En speelt real ook wel eens met kroos modric en isco of kovacic op het middenveld. Geen stofzuiger dus. Idem voor Bayern af en toe.

6 maart 2018 om 15:49

Busquets is toch totaal geen stofzuiger? Die gast doet alles op inzicht en staat daardoor altijd goed gepositioneerd om te onderscheppen of om aanspeelbaar te zijn. Dat is een kwaliteit die je niet vaak ziet en waarvan ik er in het Nederlandse voetbal momenteel maar 2 zie (daley Blind en Frenkie de Jong) en die spelen beiden momenteel niet op die plek. Ik denk ook dat Oranje het beste zou draaien als Daley in de punt naar achteren staat. Die gast ziet wanneer er ruimte ligt voor een diepere pass en gaat dan uit de weg, maar is ondertussen wel aanspeelbaar als die pass niet mogelijk is. En Daley gaat de duels uiteraard niet uit de weg en klapt er gewoon op als het moet.

Persoonlijk denk ik dat Frenkie de Jong dezelfde kant op kan gaan, maar dan voetballend ook een klasse beter kan worden. Qua duelkracht zit het allemaal wel snor, aangezien hij de speler is in de Eredivisie die de meeste duels wint. Helaas dat ie nu geblesseerd is, want ik denk dat hij die rol van Schone veel slimmer in kan vullen. Schone wil vrijwel altijd de bal (ook als de ruimte er is voor een diepere bal naar de spits of naar Ziyech of van de Beek), maar is nooit aanspeelbaar wanneer hij aanspeelbaar moet zijn.

Man,we hebben een keer een Ajax waardige linksback en hij wordt nu alweer bestempeld als de nieuwe Marcelo. Ook met deze geweldenaar die verdedigend zo geweldig zou zijn evenals de Ligt kregen we er zondag 3 om de oren.

6 maart 2018 om 10:24

Nouja tis echt wel een goede linksback. Tuurlijj niet het niveau van Marcelo maar een stap hoger kan ie wel aan hoor beetje subtop niveau Europa denk ik.

6 maart 2018 om 10:56

Gewoon een degelijke huis tuin en keuken back met een prima mentaliteit , niet meer niet minder.

6 maart 2018 om 11:34

baradona

Dat vind ik dus ook. Tagliafico wordt al bijna opgemeheld, maar ik vind het tot nu toe heel erg niet bijzonder en heel erg niet speciaal. Huis-tuin-en-keuken vind ik een accurate omschrijving.

6 maart 2018 om 11:52

Het is natuurlijk ook uitstraling wat hij heeft en hij denkt eerst verdedigend en doet dus zijn best. Dat in combinatie met uitstraling dan lijkt het snel al heel wat.

6 maart 2018 om 12:11

Lachwekkend. Tot nu toe nooit slecht gespeeld en dat op een positie dat door veel ed clubs pover is bezet. Natuurlijk is hij geen Marcello, maar voor ed begrippen echt wel meer dan een huis tuin en keuken voetballer.

6 maart 2018 om 19:31

Je mag hem een huis, tuin en keuken back vinden, maar backs zoals, Tete, Veltman, Arias, Haps, Dijks, Brenet, Pieters en v Aanholt vind ik allemaal minder dan Nico. Ik denk dat hij makkelijk mee zou kunnen bij Dortmund, Schalke, Everton, Napoli etc.

6 maart 2018 om 20:16

Constant Kante

Sorry, maar Tagliafico is alles behalve huis tuin en keuken.
Hij wint zijn persoonlijke duels en gaat altijd 100% het duel aan. Daarnaast heeft hij de Zuid Amerikaanse drang om alles te doen om te willen. Dus uitdelen, maar ook liggen als het moet.

Die mentaliteit zie je niet veel in Nederland.

6 maart 2018 om 20:22

Zo is het maar net, ik ben zeer content met die jongen! Eindelijk een linksback, en dan ook eentje die aanvallend en verdedigend prima is!

6 maart 2018 om 10:25

Volgens mij ben jij anders de enige die Marcelo en Tagliafico vergelijkt met elkaar vergelijkt. En net alsof je met 2 goede verdedigers de 0 gaat houden. Want het waren toevallig niet die 2 die de fouten maakten waar de goals uit vielen, of wel dan? Volgens mij wil je gewoon lekker scoren. Eerst was iedereen aan het ophemelen, nu is iedereen aan het zeggen dat we niet zo moeten ophemelen. Lekker met de massa meedoen jongens, hoef je ook niet teveel na te denken!

Tagliafico is gewoon een goede speler, zeker voor Ajax. En van zijn felheid kunnen veel Ajacieden wat leren. Dus in dit artikel staat wat mij betreft niks geks.

6 maart 2018 om 10:33

Ik geeft in eerste instantie toch ook aan dat het een prima back is. Een feit blijft dat hij nu pas een paar wedstrijden heeft gespeeld. Verdedigen doe je met zijn alle dus niet alleen degene die de cruciale fout maakt. Wanneer je als Ajax zijnde 3 tegendoelpunten hebt geïncasseerd heeft de gehele verdediging gefaald dat is mijn mening. Ik vond de Ligt overigens zwak tegen Vitesse. Dit heeft niks met scoren te maken maar met realisme. PS met 2 goede verdedigers en 2 matige kun je in de eredivisie prima wegkomen.

6 maart 2018 om 12:18

Ik snap je punt wat betreft die 3 tegendoelpunten, maar ik vind het in dit geval wel wat kort door de bocht. 2 goals zijn praktisch cadeautjes en daar valt niets tegen te doen vanuit Tagliafico. Als het 3 goals waren geweest zonder zulke overduidelijke fouten, was ik het met je eens geweest. En Tagliafico is natuurlijk ook niet foutloos. Heeft al aardig wat kaarten volgens mij.

6 maart 2018 om 19:59

Precies Falonso, geen enkele tegengoal lag aan hem. Gelukkig zie jij dat ook.

6 maart 2018 om 10:27

Eerste goal fout van Hakim en Justin, tweede van Wőber . Zat dus geen fout van de back bij of centrale verdediger De Ligt. Als iedereen bij dit Ajax met de instelling van Nico het veld in gaat winnen ze meer

6 maart 2018 om 10:31

Ik vind de eerste goal meer een fout van Veltman. Tekenend voor dit seizoen ook wel. Zo’n slechte bal zonder echte druk op hem. Zonde, want hij deed het goed op rechtsback dit seizoen. Maar toch te instabiel ben ik bang. Centraal waardeloos, heeft daar een paar keer gestaan dit seizoen en dat kost gelijk tegendoelpunten. Ik hoop toch dat hij vertrekt, ondanks dat hij het dit seizoen goed deed.

Ziyech en Kluivert noem je vanwege het gebrek aan druk zetten na de corner neem ik aan?

6 maart 2018 om 11:03

Natuurlijk begint het met een fout van Veltman maar als je ziet hoe zowel kluivert als ziyech druk zetten dat slaat helemaal nergens op. Daarnaast vergeet ziyech bij de derde goal ook nog eens te verdedigen. Bij Twente hadden ze het al snel door, daar verdedigde ziyech zelden tot nooit mee. Als je toch niets doet, kun je beter voor in blijven hangen en zo ook tegenstanders uit je eigen strafschop gebied houden. Dit is beter dan wel in de verdedigende stellingen staan en toch niets doen.
Maar deze winners mentaliteit is voor mij het grootste probleem van deze geweldige voetballers. Ja ze kunnen leuk een balletje hoog houden, maar ajax heeft geen spelers die het team op sleeptouw nemen.

6 maart 2018 om 11:37

Eerste goal fout van Ziyech en Kluivert?

Eh, sorry maar als een willekeurige speler een bal van ongeveer 30 meter afstand op doel schiet, hoe vaak maak jij dan mee dat die bal erin vliegt? Ik bedoel, die bal is toch gewon heel normaal voor de keeper?

En aangezien Ajax dit hele seizoen nog geen enkele goal van buiten de zestien tegen had gehad, wat de verdienste is van Onana, hoezo ga je hier dan de schuld schuiven in de schoenen van twee spelers die er niet van uit hoeven gaan dat een schot van 30 meter zo de kruising in vliegt?

6 maart 2018 om 12:26

@janssen
Wat betreft de mentaliteit bij Ajax, eens. Maar Ziyech verdedigt wel mee hoor, alleen wel vrij ver van de goal af. En het drukzetten was inderdaad niet goed.

@constant kante
Het gaat er niet om dat die bal in de kruising vliegt nu, daar hoeven die spelers ook niet vanuit te gaan. Maar hij had ook voor kunnen zetten, die voorzet had ook geblokt moeten worden. Je weet dat Vitesse gevaarlijk is uit standaardsituaties. Dan heb je de corner afgewend, maar staan alle gevaarlijke spelers nog in de 16. Dan moet je zorgen dat er niet nog een voorzet komt. Maar die voorzet had nu makkelijk kunnen komen. Dat Foor schiet en die bal komt in de kruising, tja, dat verwacht je niet. Maar ze hadden echt wel feller druk moeten zetten.

6 maart 2018 om 13:29

Als Ziyech niet mee verdedigde stond het al eerder 2-0 hij haalde desnoods de bal van de lijn bij een corner

6 maart 2018 om 13:33

@ Constant kante
Normaal is die bal voor Onana, die niet geheel vrijuit ging (omdat hij eraan zat; dan denk ik altijd dat er meer in zat), maar van een echte fout was ook geen sprake.
Hij schiet van ver, maar bij een corner staan natuurlijk behoorlijk wat mensen die het zicht belemmeren.ik schaar het dan ook onder zondagsschot, net zoals die van Thesker tegen Ajax. Soms zit het mee en soms zit het tegen.
Als je de kansen op een rijtje zet, dan moet Ajax deze pot natuurlijk met twee vingers in de neus winnen. Maar het benutten van kansen is het grote manco bij het Ajax na de winterstop. Tegen ADO was het ook al een wonder dat de 0 op het bord bleef.

6 maart 2018 om 14:35

@apjo
Het is makkelijk om degene aan te wijzen die de laatste (definitieve) fout maakt. Net zoals Veldman de veroorzaker van de eerste goal te noemen.
Wöber maakt inderdaad de laatste fout, maar wordt in de problemen gebracht, door de Ligt en daarvoor Onana. Alle drie denken ze vooruit, maar kunnen de bal niet kwijt en willen het voetballend oplossen. Wöber zag alleen maar geel/zwart voor zich en wilde de bal niet weg rossen. Net zoals die andere twee. Maar waar was een aanspeelbare middenvelder?

Erg jammer dat er weer een mentaliteitskwestie van wordt gemaakt. Je kan moeilijk beweren dat Van de Beek en Frenkie de Jong niet willen verdedigen. Ik vind juist dat de specifieke kwaliteiten van tagliafico de norm moeten zijn voor een back van Ajax.

In de basis zou een back van Ajax wendbaar, agressief en explosief moeten zijn. Aanvallend zouden ze in de kleine ruimte moeten kunnen voetballen en voetballend complementair aan de middenvelders moeten zijn. Dynamiek en voorzetten zijn in mijn ogen een extra wapen en volstrekt zinloos voor Ajax als je de basis niet hebt. Echt een raadsel hoe Orejuela, Kristensen en Dijks door de scouting zijn heengekomen.

6 maart 2018 om 10:34

Je eis voor vleugelverdedigers is veel te veeleisend. Je wil namelijk een verdediger, vleugelaanvaller en middenvelder in één. Dat is niet te doen, we zijn maar Ajax. Of je krijgt een speler die in alles matig is, of eentje die in een aspect uitblinkt maar in andere aspecten niet. Tagliafico is denk ik een uitzondering op de regel.

Ik denk wel dat het een mentaliteitskwestie is. Niet zozeer omdat spelers niet willen verdedigen, maar wel de manier waarop. Tagliafico geeft alles, terwijl anderen toch wat terughoudender zijn. En dat is ook een bepaald mentaliteitsprobleem

6 maart 2018 om 11:04

Ik vind veeleisend wel meevallen. Backs zouden juist uit de opleiding moeten komen, aangezien bijna alle kwaliteiten van een back trainbaar zijn. Alleen explosiviteit en wendbaarheid heb je redelijk wat natuurlijke aanleg voor nodig. Je slaat wel de spijker op zijn kop door te stellen dat ik een middenvelder en vleugelaanvaller in 1 schets voor een back. Wat je redelijk vaak ziet is dat er in de jeugd vaak de mindere voetballers op de backpositie worden gezet en hard werken voldoende is. Terwijl dit misschien wel de makkelijkste opleidingspositie is voor het eerste elftal.

6 maart 2018 om 12:31

Bij Ajax heb je Bakker, die eraan komt vanuit de eigen jeugd. Het is altijd maar de vraag of hij het ook gaat redden natuurlijk, maar bij O19 en Jong doet hij het goed, dus de voortekenen zijn positief.

Dat van die mindere spelers op de backpositie klopt wel. Vandaar dat ik altijd rechtsback was Ik zou zeggen dat je vooral op snelheid let bij backs. Een voorzet kun je trainen, zoals jij al zegt, evenals verdedigen en positioneren. Maar een back als Tete ben ik ook blij mee. Die gewoon goed kan verdedigen en aan de bal wat minder is. Als ik móet kiezen, kies ik wel voor een aanvallende back natuurlijk, dat is toch leuker en biedt meer variatie. Maar ik denk dat er weinig spelers zijn met de juiste balans. In de Eredivisie kom je wel weg met een aanvallende back die slecht verdedigt, maar in Europa niet. Ook niet tegen de kleinere tegenstanders denk ik. Bij Tagliafico is de balans wel goed, maar bij veel spelers is dat niet zo in Nederland.

Wat kon ie goed hockeyen he.... die Jacques Brinkman.....

Het is een goede aankoop gebleken. Maar laten we nou niet gaan doen of dit zo een geweldenaar is als door velen nu al wordt beweerd. Wel is hij ook gewoon lekker fel, en dat is inderdaad al best bijzonder naar Nederlandse maatstaven..

Vergelijk Tagliafico eens met juffrouw Veltman. En die laatste speelt nog steeds in het eerste elftal van Ajax. Dan hoef je het toch niet over het winnen van prijzen te beginnen? Of het toch maar vasthouden aan Dijks. Iedereen met een beetje verstand van topvoetbal weet toch dat je zo snel mogelijk van dit soort spelers af moet zien te komen? Niet bij Ajax. Hopelijk is - inderdaad - de winnaarsmentaliteit van Tagliafico de nieuwe norm. Dat zal slecht nieuws zijn voor meer dan de helft van de huidige selectie. Maar Ajax heeft nu niet een precisie chirurg nodig, maar een slager die de boel eens goed gaat uitbenen!

6 maart 2018 om 14:39

Hey pinky! Alle goals kwamen over links zondag. Doei

6 maart 2018 om 18:13

Gemist hoe Veltman de corner weg gaf? Daarnaast kan je Nico ook niet aanrekenen dat Wöber een bal verspeelt. Daarnaast scoorde Veltmans tegenstander 2x.

6 maart 2018 om 18:14

Eerste goal na weggegeven corner Veltman; Foor niet goed afgestopt door Ziyech en/of Kluivert. Tweede goal kadootje Wober. Derde goal vanwege slaapstand Ziyech. Na de weggegeven corner probeerde Veltman met een prachtige voorzet Matavz nog te laten scoren. Net mislukt. Dit even terzijde. Maar als we mogen kiezen voor een partijtje, kies jij Veltman en neem ik wel genoegen met die “slechte” Tagliafico;-))).

Volgens mij meer een stukje geschreven vanuit vooroordelen. Ik denk dat om de jeugdopleiding van ajax vol te maken zonder af te vallen je al een behoorlijke winnaarsmentaliteit moet hebben.

6 maart 2018 om 12:23

Dat klopt helemaal. Het probleem van Ajax zit veel meer in te veel kansen missen en te weinig focus aanvallend. Ziyech is volgens mij veel meer met zijn komende transfer bezig dan met goed voetballen, waarbij ik denk dat als hij zo door blijft gaan er weinig interesse voor hem zal zijn. Daarbij moet hij ook eens stoppen met al die kansloze afstandsschoten, waarbij vaak op een andere manier wel eens een grotere kans kan ontstaan.kluivert is helemaal een drama: die jongen moet blij zijn dat hij bij Ajax speelt, gewoon zijn handtekening zetten en niet meer met randzaken bezig zijn. Neres heeft het even niet, maar is nog jong. Kennelijk heeft ten Hag hem heel veel zelfvertrouwen gekost, want hij kan veel beter. Wat er nu gebeurt is dat als het niet loopt er allemaal eilandjes ontstaan.
Overigens zijn die 3 doelpunten wel geluksdoelpunten. De eerste hoor je van veel vroegere voetballers dat die ook gedacht hadden: schiet maar. De kans is niet erg groot dat dit een goal oplevert. De tweede was eigenlijk een misser van Onana, die de bal gewoon weg had moeten peren in plaats van de gedekte de Ligt aan te spelen, die alleen nog maar naar Wober kon toen, Wober die pas weer zijn eerste minuten maakte na een vrij lange absentie. Dan gebeurt het wel eens dat een bal van je voeten springt. Het is wel de eerste fout die ik Wober heb zien maken. De derde was een klutsbal uit een kopduel die heel gelukkig voor de voeten van die spits viel. Kan gebeuren, maar 3 x in een wedstrijd is wel wat veel.
Tagliafico is een goede back, zowel aanvallend als verdedigend, maar speelde zondag nou ook weer niet zijn beste wedstrijd.

Dit is nu weer typisch een bericht over Ajax vanuit de media-hoofdstad Amsterdam. Die hockeyer Brinkman heeft het over de zogenaamde Ajax-talenten (donny van de Beek, Frenkie de Jong, Eiting?? wie is dat?? en Kluivert) maar hier geldt weer: als je maar vaak genoeg schrijft dat het talenten zijn dan gaan ze het zelf geloven. Die Ajax-talenten presteren totaal niet en zullen misschien ook nooit presteren. De vraag is dan ook: zijn het eigenlijk wel talenten?? Vanuit de voetbal-hoofdstad Eindhoven worden de talenten langzamer gebracht maar dan presteren ze ook (voorbeelden: Bergwijn, Depay, Locadia, etc.)...

6 maart 2018 om 12:27

Toch zijn dit wel degelijk grote talenten, maar alleen is Kluivert bezig met onderhandelen in plaats van voetballen, Frenkie de Jong geblesseerd, moet Donny van de Beek te veel opknappen voor Ziyech en speelde Eiting niet, want ten Hag was zo achterlijk om Masraoui in te laten vallen. Ik denk namelijk dat Ajax meer aan Eiting gehad had als invaller want kan ook verdedigen, heeft een goede pass en een hard schot uit de tweede linie (en ook nog een goede vrije trap, maar die krijgt hij toch niet met Schone en Ziyech in het veld).

Als hij tegen Vitesse bestraft wordt voor die overtreding en een pingel tegenkrijgt, krijg je een heel ander artikel.

Prima back. Weinig aanpassinsproblemen. Of het echt een goede back wordt, is afwachten. Kunnen we nu nog niet over oordelen.

6 maart 2018 om 13:58

An sich: Op je 25e aanvoerder bij het team dat de Copa Sudamericana wint zegt toch wel iets. International van Argentinie zegt ook wel iets, het is toch niet het minste land, al is de spoeling achterin wel redelijk dun.

Daarom vond ik Elia bij Feyenoord zo’n belangrijke speler, die verdedigde goed mee. Zeker als hij zelf de bal verloor, vocht hij hard om hem terug te veroveren!

Ik begrijp werkelijk niet waarom een oud hockey international de kans krijgt om over voetbal te schrijven. Ik bedoel seedorf gaat toch ook geen stukje over hockey schrijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren