Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij ‘weet iets meer’ over mysterieuze afwezigheid van Tagliafico bij Lyon

Laatste update:

Nicolás Tagliafico zat niet bij de wedstrijdselectie van Olympique Lyon vrijdagavond. Verschillende Franse media hebben naar de reden achter de afwezigheid van de linksback gevraagd, maar kregen nul op het rekest van de clubleiding. Mike Verweij, Ajax-watcher voor De Telegraaf heeft navraag gedaan bij de zaakwaarnemer van Tagliafico.

Op X zegt Verweij met de agent van de Argentijn gesproken te hebben. "Ik weet iets meer. Van Ajax is op dit moment geen sprake", reageert hij op een vraag of hij iets meer weet over de afwezigheid van Tagliafico. De journalist meldt er niet bij waarom de linksachter afwezig is.

Het lijkt er namelijk niet op dat Tagliafico er vanwege een blessure niet bij is. De publiekslieveling van Ajax kwam vorige week vrijdag nog negentig minuten in actie namens zijn ploeg. Toen wist Lyon met 1-2 te winnen van Bergerac FC, waardoor de volgende ronde van de Coupe de France werd bereikt.

Vanavond nam Lyon het in eigen huis op tegen Stade Rennes. De thuisploeg stond echter in de eerste helft al met 0-3 achter. Martin Terrier nam twee treffers voor zijn rekening.

Lyon is bezig aan een zeer teleurstellend seizoen. Les Gones staat inmiddels zestiende, nadat de club een tijdje de rode lantaarn van de Franse competitie droeg. Rennes staat tiende.

Afgelopen zomer werd Tagliafico in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. De inmiddels ontslagen Sven Milsintat zag de terugkeer van de Argentijn wel zitten en ook hijzelf stond welwillend tegenover een transfer naar de Johan Cruijff ArenA.

Uiteindelijk ketste de deal af, omdat het totale kostenplaatje Ajax te gortig bleek. Lyon verlangde een transfersom van meer dan 4,2 miljoen euro en ook zijn salaris vormde een struikelblok. Of de Amsterdammers zich nu opnieuw bij Lyon hebben gemeld, is vooralsnog onbekend.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou zo een mooie terugkeer kunnen zijn, fingers crossed.

26 januari 2024 om 16:29

De droom....

26 januari 2024 om 16:52

Ik ben huiverig voor een terugkeer. Zijn succesjaar is nu ook al weer een paar jaar terug. Tagliafico doet het met Lyon nou ook weer niet zo denderend en bij Ajax verloor hij in zijn laatste jaar ook zijn basisplaats. Ajax moet op zoek naar de nieuwe Tagliafico, Avilla was dat helaas niet. Sosa zou het best wel eens kunnen worden, heb to h wat goede dingen kunnen zien van hem in een verder belabberd Ajax.

26 januari 2024 om 17:11

Hij verloor zijn basisplaats na een rode kaart en bleef vervolgens veelal op de reservebank zitten omdat Daley Blind het uitstekend deed.

Nico is altijd welkom. Elke jonge speler kan iets leren van zijn passie en drive, maar ik denk ook dat hij direct een van de leiders is van dit elftal en daarnaast ook meteen onze beste linksback is.

Dat we geen Maxwell binnenhalen snapt iedereen wel.

26 januari 2024 om 16:46

Eerst Martha, Sosa, Wijndal, Avila en Salah-Eddine verkopen.....

26 januari 2024 om 16:52



Martha kan weer naar Jong of focussen op rechtsbuiten (van origine)
Sosa kan leren van Nico en het daarna overnemen.
Wijndal hopelijk verkopen aan Antwerp
Avila is langdurig geblessseerd, zal zelfs volgend seizoen nog nauwelijks inzetbaar zijn.
Salah-Eddine is het ook eigenlijk niet netals Martha

Nico zal meer brengen dan al deze gasten bij elkaar, 3e plaats en (na de voorronde) CL veiligstellen en je hebt je geld weer verdiend.

26 januari 2024 om 16:52

Nou nee, Wijndal is verhuurd, Salah-Eddine en Martha zijn eigen jeugd zonder afschrijvingen, Avilla is dusdanig geblesseerd dat je hem op z'n vroegst over een jaar kan verkopen.

Aangezien zowel Martha, Salah-Eddine als Sosa niet echt voldoen en Wijndal en Avilla momenteel helemaal niet beschikbaar zijn zou ik voor een paar miljoen die gok wel wagen.

26 januari 2024 om 16:54

Salah Eddine wil ik nog wel zien, laat hem 5 wedstrijden beginnen en dan kan je oordelen. Wijndal is sws drama net als Sosa. Martha is geen echte back, zou hem meer gebruiken als linke middenvelder of als standby voor Bergwijn.

26 januari 2024 om 17:01

Martha komt eigenlijk gewoon tekort voor Ajax, prima als hij voor breedte dit seizoen bij de selectie zit (aangezien gebrek aan kwaliteit toch een gegeven is).

De keuze Tagliafico of Salah-Eddine de komende periode op linksback lijkt me een redelijke no-brainer.

26 januari 2024 om 17:13

Salah-Eddine wil je nog wel zien? Die jongen heeft al meer dan 5 wedstrijden vanaf de start gespeeld en het was 3x niks. Die jongen hoeft geen seconde meer in Ajax 1 te spelen.

Martha is ook gewoonweg niet goed genoeg, maar verdient nog wat kansen als buitenspeler. Linksback net zo ruk als Salag-Eddine.

De speler die de minste kansen gehad heeft is ironisch genoeg Sosa.

26 januari 2024 om 17:16

Sosa leren van Nico. Sosa is een kroatisch international. Je vindt dat hij voldoet of je zie het niet in hem zitten, beide is mogelijk. Maar leren van Nico, schei toch uit Papabear.

26 januari 2024 om 17:55

@rutgerrr Onder wie heeft hij gespeeld dan? Als dat onder Steijn was geweest of Schreuder, dan kan je net zo goed 70 procent verkopen. Kom op man, geef die gast onder John van t Schip zijn kans, dan kan je iedereen gelijk beoordelen. Als wij jou analyse moesten geloven dan was Brobbey allang op de transferlijst gezet.

26 januari 2024 om 18:37

@papabear: Sosa ken leren van Tagliafico? Zelden zoiets doms gehoord.

26 januari 2024 om 17:00

Waarom mooi? Op basis van nostalgische gevoelens? Er zit namelijk 0 onderbouwing achter. Nico is niet voor niks weggegaan. Hij was over z'n top heen en ook bij Lyon speelt hij niet de sterren van de hemel.

26 januari 2024 om 17:12

Nou was Ajax in 2021/2022 wel een elftal met niveau. Met Blind, Martinez, Timber, Mazraoui achterin, Tagliafico, Schuurs, Rensch als back-ups ... Met Klaassen, Neres die ook gewoon op de bank zaten. Met Brobbey (2de spits) en Danilo (3de spits) gewoon achter de hand hebben als Haller eraf gaat.

Wat een elftal was dat.

26 januari 2024 om 17:32

Over zijn top heen… je kan ook overdrijven. Nico kan voor dit Ajax echt van waarde zijn met zijn strijdlust, verdedigende en aanvallende kwaliteiten en als leider. Maar ik zie het niet gebeuren..

26 januari 2024 om 19:16

Gelet op het feit dat Ajax in iedere linie op zoek is naar leider-figuren met ervaring, zou ik een transfer van Nico best snappen. Op de training en in de kleedkamer alleen al, maar ik denk dat hij op het veld ook het goede voorbeeld kan geven. Tuurlijk, dat gif dat in zijn spel zit/zat kan soms net over de grens gaan, maar man-man-man wat een verademing zou dat nog steeds zijn ten opzichte van het soms bijna apathische spel.

Zoals hierboven gezegd, liever scouten we de "nieuwe Nico", maar voor nu zou ik blij zijn met de oude(re) Nico.

26 januari 2024 om 17:14

Ik neem inderdaad aan dat hij terugkeert naar Argentinië. In Europa is hij onderhand wel klaar.

26 januari 2024 om 17:56

Kan nog wel eens flink gaan t egenvallen hoor

Tweede ervaren leider incoming @ajax??

Zou er in Argentinie niet een goede linksback rondlopen? Met die 200% inflatie daar moet je toch wel goede zaken kunnen doen.

26 januari 2024 om 16:51

Die was er wel, maar die is voor 10 miljoen dollar naar brighton vertrokken. Gemiste kans als je het mij vraagt

26 januari 2024 om 19:31

Ja Barco was een goede geweest voor Ajax!

Niet dat ik het niet wil, maar acht de kans vrij klein dat hij naar Ajax gaat deze transferperiode. Dan had er wel meer beweging geweest bij de huidige linksbacks in het team, maar nu zijn er amper geruchten over een vertrek op die positie, alleen mogelijk Salah-Eddine naar Twente.
Mocht het waar zijn zou ik als Ajax zijnde wel meteen lozen op die positie, want een goedbetaalde Sosa, als back-up voor Tagliafico, en een karrevracht aan kapitaal op het derde plan is pure kapitaalvernietiging.

26 januari 2024 om 16:40

Ik snap wat je bedoeld, maar als je met nog een extra leider die 3e plaats kan halen/veilig stellen dan haal je als het meezit met voorronde CL voldoende geld binnen.
Avila is ook geblesseerd en de rest van de linksback zijn nou ook niet zo dendert.
Is ook niet helemaal ideaal maar zo gek nog niet

Oh wat mis ik hem bij Ajax. Van het moment dat hij zijn debuut mocht maken tot zijn laatste bijdrage in 2022. Deze man gaf alles, bracht vechtlust (hoewel dat soms over het randje ging) en bewees een fantastische back te zijn. Bij het omroepen van spelersnamen mis ik hem nog altijd, met nummer 31 ... Nicooooooo Tagliaficooooo ...

Stiekem hopen op een terugkeer, alleen die gedachte brengt al vrolijkheid. Ongeacht of het nou daadwerkelijk speelt of niet.

Welcome back, Nico!!! Zou geweldig nieuws zijn. En dan nog een top nummer 10 en rechtsbuiten, en Ajax kan weer vooruit!!

26 januari 2024 om 17:14

Nummer 10 zit wel goed toch? Een rechtsbuiten en bijvoorbeeld Nico als linksback en er moet een elftal staan wat plek 3 moet kunnen pakken.

26 januari 2024 om 21:38

Dat is een Jong Ajax speler. Nu heb je een volwassen nummer 10 nodig. Dan kun je met Henderson, v.d. Boomen en die nieuwe jongen een veel beter middenveld creëren.

Dat verklaart waarom hij van het weekend in Amsterdam was..

26 januari 2024 om 17:00

Serieus? Dat zou mn weekend maken

26 januari 2024 om 19:29

@Ibi123, Jazeker! Nu ik dit bericht lees is het 1+1

27 januari 2024 om 02:21

Haha, hij is een paar keer per maand in Nederland. Maar dit omdat zijn vrouw veel modellenwerk in Nederland doet. Heeft niks maar dan ook niks met Ajax te maken...

26 januari 2024 om 22:01

Hoe weet jij dat hij van het weekend in Amsterdam was? Mis ik iets?

Hij is misschien niet meer de Tagliafico van jaren terug maar dan nog is hij beter dan een Salah, Martha en Sosa en hij is de enige die leiderschap toont en de wil om te winnen.
Dat laatste is iets wat momenteel ontbreekt bij Ajax.
Ik zou als Ajax zijnde hem halen.

26 januari 2024 om 17:34

De wil om te winnen, zeker. Maar sinds wanneer is Tagliafico een leider? Ik snap dat die mentaliteit van over mijn lijk gaan super is, maar hij stuurt toch niet z’n medespelers aan?

26 januari 2024 om 17:42

Een leider in de vorm van voorop gaan in de strijd

Er moet wat aan de hopeloze verdediging worden gedaan: check
Ervaring: check
Kent de club: check
Een leider: check
Niet al te duur: check

Ik zeg doen. Alleen geen restwaarde, maar wellicht wel in een functie bij Ajax na zijn spelers carrière.

Ik zou het mooi vinden als Tagliafico terugkeert bij Ajax. Los van het sentiment en het feit dat hij in de Arena publiekslieveling is, zie ik in Tagliafico ook gewoon een goede aanwinst. Hij zal wellicht niet meer de Nico zijn van dat geweldige Ajax van een paar jaar geleden, maar ik kan mij niet voorstellen dat hij het slechter zou doen dan de heren Sosa, Salah-Edinne, Martha en Avila. Daarnaast heeft Ajax met Henderson een goede stap gezet, maar moet er nog meer ervaring en leiderschap bij. Daar is Nico bij uitstek geschikt voor. Als je dan nog een ervaren rechtsbuiten erbij haalt heb je in elke linie ervaring rondlopen en kan die plek 3 en voorronde CL wel eens heel snel richting Amsterdam gaan.

Kom maar terug naar Amsterdam, ervaring en een goede dosis pit kunnen we wel gebruiken. Hato zal hier ook blij van worden, Sosa vertikt het om terug te rennen en mee te verdedigen.

Z’n vrouw woont nog in Amsterdam heb ik begrepen. Vier miljoen van Sanchez herinvesteren in Nico, hoop ik.

Ik kijk meerdere keren per dag op deze en andere sites in de hoop eindelijk eens te lezen dat Tagliafico terug naar Ajax gaat en heb het ook in zo ongeveer elke post die ik plaatste op deze en andere sites gezegd dat ze dat moesten doen. Nu overschat ik mijn invloed niet, dus ik weet heel goed dat dit er los van staat en dat mijn invloed nul komma repeterend nul is. Maar wat zal ik blij zijn als Ajax supporter als we zowel Henderson als Tagliafico kunnen opstellen. En wat is de kans dat je dan derde wordt levensgroot. Zelfs een tweede plek mag je niet uitsluiten als Feyenoord en Twente gelijk spelen en Ajax wint. Maar zover is het nog niet en wellicht gaat het nooit zover komen. Ik hoop oprecht dat Tagliafico naar Ajax komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren