Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax meldde zich in januari voor Tagliafico; deal ging om één reden niet door

Laatste update:

Ajax heeft in de afgelopen winterse transferperiode overwogen om Nicolás Tagliafico terug te halen, zo schrijft Het Parool vrijdagochtend. De Amsterdammers informeerden zelfs bij zijn werkgever Olympique Lyon naar de verdediger, maar een transfer kwam niet van de grond.

John van 't Schip sprak zich richting het einde van de transferwindow uit over mogelijke versterkingen voor Ajax. De trainer had één duidelijke wens: een ervaren speler erbij in de achterhoede. "Als we echt een stap willen maken, is dat noodzakelijk", zei Van 't Schip destijds.

Voor die rol had Ajax Tagliafico op het oog en dus meldde de huidige nummer vijf van de Eredivisie zich in Frankrijk. "Maar zijn huidige club wilde hem niet laten gaan voor het bod dat Ajax voor ogen stond", zo schrijft Het Parool.

Vermoedelijk was een transfer van Tagliafico naar de Johan Cruijff ArenA financieel lastig te realiseren. De Amsterdammers moeten momenteel elk dubbeltje omdraaien, terwijl de linksback in Lyon naar verluidt een voor Ajax-begrippen riant salaris verdient.

Eerder speelde Tagliafico al eens 4,5 seizoen voor de recordkampioen van Nederland. Tussen 2018 en 2022 kwam de Argentijn tot 169 wedstrijden namens Ajax, waarin hij goed was voor 16 doelpunten en 23 assists.

Tagliafico groeide in die periode uit tot publiekslieveling onder de Amsterdamse supporters, van wie velen hoopten op een terugkeer van de vleugelverdediger bij Ajax. In zijn tijd in Nederland won Tagliafico drie landstitels en twee TOTO KNVB Bekers.

Uiteindelijk liet de inmiddels 55-voudig international van Argentinië Ajax in de zomer van 2022 achter zich. Tagliafico verkaste voor ruim vier miljoen euro naar Olympique Lyon, waar de verdediger inmiddels 55 wedstrijden voor heeft gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In de strijd om de 3e plaats had dat Ajax wel kunnen helpen. De huidige linksbacks van Ajax voldoen niet en maken Ajax erg kwetsbaar. Daarnaast breng Tagliafico veel strijd en passie. En natuurlijk de broodnodige ervaring. Snap dat Ajax op de centen moet letten maar hier was ik wel voor gegaan.

2 februari 2024 om 11:08

Burry 100% eens, eeuwig zonde. Zowel Sosa als Martha kunnen geen linksback spelen.

2 februari 2024 om 11:25

Die Sosa heeft op meerdere Wk's gespeeld (meestal als invaller) waar Koratie 2e en 3e werd. 105 wedstrijden in de Bundesliga bij Frankfurt (laatste 3 seizoenen basisspeler) en is dan niet goed genoeg om linksback te kunnen spelen bij Ajax in de eredivisie waar je normaliter 80% in balbezit bent. Sutalo kan ook ineens niet meer voetballen.

Denk toch dat er meer ten grondslag ligt dan simpelweg niet goed genoeg?

2 februari 2024 om 11:34

En toch, als je ze allebei ziet spelen, moet je die conclusie wel trekken. Geen idee waar de Sutalo van Dinamo is gebleven, maar hij is geen schim van de speler die hij daar was. En Nico zou topaankoop geweest zijn met zijn ervaring (vooral dat) en de interactie met de supporters.

2 februari 2024 om 11:41

Vertel het ons maar wat er aan ten grondslag ligt. De minuten die je deze jongens ziet maken mogen als ronduit teleurstellend worden bestempeld. Bovendien Zijn deze jongens weer snel van club verdwenen als de training erop zit. Dat draagt niet bij aan het integreren in een nieuw team en zal ongetwijfeld negatief bijdragen aan de moeizame prestatie.

2 februari 2024 om 11:42

Misschien ligt het aan het systeem dat Kroatie enerzijds en Ajax anderzijds spelen. Bij Kroatie hoeft Sutalo alleen de bal bij Modric in te leveren. Bij ajax moet ie opbouwen druk zetten en de rest verdediging neerzetten waar Kroatië vooral afwachtend voetbalt en zelden op de helft van de tegenstander. Daarnaast kun je van Sutalo niet verwachten terwijl hij noch Nederlands noch Engels spreekt om Rensch en Hato te coachen en mee te communiceren.

2 februari 2024 om 12:08

@4fredondo
Meerdere Wk's gespeeld? Alleen WK 2022 toch?
En speelde hij niet bij Stuttgart? Waar ze nooit hoger zijn geeindigd dan 9e?

Het feit dat iemand een kans krijgt bij Kroatie, wat overall wel een land is met voetbal kwaliteiten, of mee kan voetballen bij een middenmoter in Duitsland maakt hem niet automatisch een goeie voetballer toch. Denk dat we zijn interland carierre en ervaring en de BL een beetje te groot maken hier.

Er zullen in Oranje ook wel eens gasten mee gegaan zijn naar een toernooi waarvan je denkt....wat moet je er mee.

Misschien meer een gebrek aan beter op die positie dan dat dit er 1 was die als eerste op het wedstrijd formulier staat.

@edvin
Als je na hier een half jaar te hebben gewoond en gewerkt nog steeds niet op z'n minst in houtje touwtje Engels kunt communiceren, is er vrees ik meer aan de hand dan alleen het feit dat ie niet kan voetballen.

2 februari 2024 om 12:29

Dat heb je toch ook in het bedrijfsleven. Mensen die slecht zijn worden op posities gezet waar ze beslissingen maken die ze eigenlijk niet horen te maken. Goede mensen worden onderbetaald of zitten op gare projecten waar ze geen reet doen. Daardoor krijg je een cultuur waarbij de slechste de beste zijn en de beste de slechtste. Uiteindelijk gaan de beste weg, omdat ze hun potential niet kunnen benutten.

2 februari 2024 om 15:27

Sosa past gewoon totaal niet bij hoe Ajax wil spelen in een 4-3-3. Vind dat helemaal niet gek en dat zei ik eigenlijk al vanaf het moment dat hij werd aangetrokken. Voor Sutalo vind ik het lastiger te verklaren, maar hij lijkt soms totaal ongeconcentreerd.

2 februari 2024 om 11:40

Je had toch gehoopt dat ze nu in het bestuur dezelfde visie zouden hebben gehad als Overmars destijds: soms gaan kosten voor de baten uit. De derde plek is weer in zicht gekomen als je een volwaardige linksback zou hebben gehad. Indien van het Schip daar zondag met Martha moet gaan starten dan heb je op voorhand al verloren. Ik hoop nu dat Sosa start en dat hij toch nog laat zien waarom hij het bij Kroatie wel kom en nu bij Ajax niet niet heeft laten zien. Wellicht helpt Henderson daarin een stuk. Maar onbegrijpelijk van het bestuur dat geen linksback is gehaald.

2 februari 2024 om 14:52

Overmars heeft nooit het beleid gehad dat de kosten voor de baten uit gingen. Denk dat jij de “Mark Netto” tijd vergeten bent. Overmars begon pas geld uit te geven toen hij een aanzienlijke oorlogskas had opgebouwd. Die kas hebben ze het afgelopen transferperiodes echter volledig geplunderd waardoor ze nu weer tussen de kussens van de bank naar kleingeld moeten zoeken! Heel vreemd is het dan ook niet dat nu de vinger op de knip gehouden wordt.

2 februari 2024 om 11:47

Ajax kan makkelijk 3/4 spelers verkopen. Met dat geld haal je 2 ervaren spelers voor terug. Doe je mee om de prijzen volgend seizoen en dan stroomt het geld beetje bij beetje weer binnen. Verkoop desnoods eentje aan een Arabier. Dan heb je het geld dubbel al terug.

2 februari 2024 om 12:15

Blijkbaar was er geen of nauwelijks interesse in die 3/4 spelers....

2 februari 2024 om 12:18

Als Ajax makkelijk 3-4 spelers kon verkopen....waarom hebben ze dat niet gedaan dan?
Ze hebben er een stuk of 12 waar ze van af (zouden moeten) willen. Als het zo makkelijk is....wat doet al die rommel nog in Amsterdam dan?

De (hypotetische) arabier waar jij het over hebt heeft misschien meer geld dan water....maar dat wil nog niet zeggen dat ie het door de plee spoelt he.

2 februari 2024 om 12:24

Heb ook wel het idee dat Ajax echt voor alles het onderste uit de kan wil. En normaliter hebben ze daar gelijk in. Maar die Akpom wil weg. Was akkoord gegaan met hetzelfde geld als waar hij voor was gekocht of zelfs een klein verliesje. Met dat geld was er ruimte gekomen om Tagliafico aan te trekken. Een klein financieel stapje terug om straks met de 3e plek weer 2 vooruit te zetten

2 februari 2024 om 13:45

Tuurlijk wel, want Ajax verkoop toch wel "effe" en gewoon aan een Arabier met teveel geld....dan komt iedereen die Ajax wilt "gewoon" naar Ajax, want iedereen wil naar Ajax....sommige snappen het ook nooit😇

Eigenlijk moet Ajax dat toch niet willen? Oudere (ervare) spelers terughalen die een mega salaris verdienen. Dit past toch niet in de Ajax filosofie??

2 februari 2024 om 11:04

En toch denk ik dat Ajax komende zomer gewoon Daley Blind gaat terughalen uit Spanje. Zeker nu zijn pa weer terug is bij de club.

2 februari 2024 om 11:05



Volgens mij is dit juist wel het idee toch? Het mixen van talent, die nog kunnen ballen, met ervaren spelers (en ja dat kost nou eenmaal geld). Het terughalen van Daley Blind, Tadic en vroeger ook met bijvoorbeeld Rijkaard kende succesvolle periodes.

2 februari 2024 om 12:30

Blind en Tadic waren achterin de 20 toen ze naar Ajax kwamen. Tagliafico wordt 32 en zat meestal op de bank toen hij bij Ajax vertok en Handerson wordt 34 voor het volgende seizoen begint.

Beide zijn niet te vergeljken met Rijkaard natuurlijk. Rijkaard een man van de club en een absolute internationale grootheid.

2 februari 2024 om 11:07

Oh nee? Dit was en is altijd de Ajax filosofie geweest. Een paar oudere ervaren (top)spelers mixen met meer jonge (top)talenten in de basis. Kijk maar naar de recente voorbeelden: tadic, blind, Stekelenburg, haller, enzovoorts. Juist die ingrediënten hebben Ajax de grootste successen gebracht.

2 februari 2024 om 11:11

Dan ben jij niet bekend met de Ajax filosofie. Jong talent mixen met ervaring. Dat is altijd zo geweest. Geen idee waarom je denkt dat dit niet in de Ajax filosofie past?

2 februari 2024 om 12:33

Tagliafico was bankzitter toen hij 2 jaar geleden vertrok bij Ajax en Henderson was aan het afbouwen in de zandbak.
Blind en Tadic waren achterin de 20 toen ze naar Ajax (terug) kwamen Henderson en Tagliafico gaan richten midden 30.

2 februari 2024 om 11:14

Dat willen ze ook niet, dat blijkt wel uit dit artikel. Wél ervaring, maar niet voor een mega salaris.

2 februari 2024 om 11:14

Als er IETS is wat ontbreekt aan deze selectie is het iemand met ervaring en pit (voornamelijk defensief). Iemand die aan de handrem trekt wanneer nodig. Dus zo iemand als Nico icm Henderson lijkt mij ideaal. Verder is de LB positie kwalitatief erg slecht bezet. Ajax had hier best wat geld tegenaan kunnen gooien in mijn optiek.

2 februari 2024 om 11:18

De LB positie is wel goed bezet, alleen niet met de goede spelers 😅

2 februari 2024 om 11:16

Waarom zou Ajax dat niet willen? Je hebt zeker zelf toch gezien dat dit kan helpen? Zie Tadic, Klaassen, Blind e.d. voorheen, maar ook Lozano en De Jong bij Psv, Kuijt en Persie bij Feyenoord? In een verder verleden Jaap Stam en Ooijer bij Ajax.

Niet elke ervaren speler voegt per definitie iets toe, maar dat het doorgaans wel helpt is duidelijk. Zeker bij zo'n piepjong onervaren Ajax, die ook al Henderson hebben gehaald (is niet veel over geschreven dus heb je mogelijk gemist op Voetbalzone).

2 februari 2024 om 11:41

Ajax filosofie? Is toch allang achterhaald toch?

2 februari 2024 om 11:42

Cruijff kwam ook terug toen ie ouder was, Rijkaard ook, wat dacht je van de Laudrupjes? Litmanen? En meer recent natuurlijk Blind en Tadic. Ervaren spelers hoeven niet altijd een mega salaris te verdienen.

2 februari 2024 om 12:36

Cruijff Rijkaard Litmanen en Laudrup kan je natuurlijk niet vergelijken met Henderson die al aan het afbouwen was in de zandbak en Tagliafico die meer op de bank zat dan in het veld stond toen hij vertrok bij Ajax.

Blind en Tadic waren achter in de 20 toen ze naar Ajax (terug) kwamen. Henderson is volgend seizoen 34 en Tagliafico die eigenlijk 2 seizoenen geleden al niet goed genoeg meer is dan 32.

2 februari 2024 om 12:25

Dat past prima in de filosofie...je kunt niet alleen met junkies. Wel is het zo dat de aankoop iets moet toevoegen dat je eigen selectie niet heeft...dus geen dure spelers voor de breedte.

dat is toch vaak de reden? als een club nee zegt dan houdt het op.
er wordt nu in de kop gesuggereerd dat er een heel speciaal iets aan te grondslag ligt, maar het is gewoon de club die een speler niet wil verkopen.
als er had gestaan ajax informeert naar tagliafico maar club wil niet verkopen, had dat ook heel de lading gedekt.

2 februari 2024 om 11:12

Dan hoef je het artikel niet meer te lezen. Dus logisch dat ze het zo opschrijven toch?

2 februari 2024 om 11:19

maar dit was helemaal geen artikel waardig als ik het zo bekijk, als we voor elke speler een artikel krijgen die niet verkocht wenst te worden door zijn club dan blijft er voor echt voetbalnieuws niet veel ruimte meer over op de site

Eeuwig zonde, deze man had ajax aan alle kanten kunnen helpen.
Nu moeten we even afstappen van de "filosofie" en puur richten op crisismanagement en voor dit jaar.
Volgend jaar weer verder bouwen maar de derde plek behalen is cruciaal voor de financiën en we bouwen nu op te jong "talent".
In mijn ogen een verkeerd besluit.

Jammer. Was natuurlijk direct een topversterking geweest met hem op die positie. Wellicht aankomende zomer alsnog. Nu dus nog een aantal maanden met ongezonde spanning kijken naar Sosa en Martha.

Als dit de enige optie was - ik zou er wel blij mee zijn geweest - is het wel armoedig gesteld met de scouting. Niet dat ik 1, 2, 3, iemand zou kunnen aanmerken om te halen, maar daar is juist de scouting voor. Nu lig je als een hondje met je pootjes omhoog en hebt het redelijke zicht op de lucratieve derde plaats prijsgegeven. Want met een gatenkaas lukt je dat echt niet. Of er moet een wonder gebeuren. Misschien met Henderson en v.d. Boomen er bij op het middenveld. En dan Kaplan eens proberen op CLV? Hato linksback en Rensch dan maar op rechtsback. Allebei natuurlijk niet de gewenste, maar lijkt me de minst slechte optie. Taylor moet je nu echt gaan laten banken, want het is bijna niemand duidelijk wat voor positieve bijdrage hij tegenwoordig nog levert. Dus die staat er bij Johnnie zaterdagavond op zeker in! En natuurlijk de verdedigend onovertrefbare Martha. En bij het vermelden van die laatste, heb ik het dus niet over het dameselftal;-)). Al zou dat misschien niet eens zo’n slechte match zijn…..

De deal ging niet door omdat de verkopende club meer geld voor een transfer vroeg dan de aankopende club wilde betalen.

Dat is volgens mij de meest voorkomende reden dat een transfer niet lukt. Lijkt me eerlijk gezegd nauwelijks een krantenartikel waardig.

Ze moeten elk dubbeltje omdraaien? Henderson is daarna toch nog gewoon aangetrokken? Of heb ik de volgorde niet begrepen?

Het gaat erg vaak over de trainer of transferbeleid maar zou het niet ook wat realistischer zijn om in een slechtere fase en met een matige verdediging eens over je visie heen te stappen en 4-4-2 of 5-3-2 te gaan spelen tegen sommige ploegen. Of eens proberen om de ploeg wat langer bij elkaar te houden.

Ik vind het echt heel vreemd dat ze geen LB hebben kunnen aantrekken.
Op die positie is het echt open huis.
Ik zie nog liever Hato als LB of eventueel Rensch.

Dan had je toch lachend het bod op Akpom geaccepteerd om dit mogelijk te maken!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren