Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong over mogelijke rentree bij Ajax: 'Het lijkt me natuurlijk mooi'

Laatste update:

Nigel de Jong werd in de afgelopen transferperiode in verband gebracht met een terugkeer naar de Premier League, maar bleef bij AC Milan. De middenvelder voelt zich goed in Italië en hoopt dat zijn nog een jaar doorlopende contract in het San Siro kan verlengen. Wil hij vervolgens terugkeren naar Ajax, de club waar hij zijn loopbaan begon? "Zeg nooit 'nooit'", reageert De Jong.

/

De inmiddels 29-jarige De Jong genoot zijn opleiding op De Toekomst en speelde 96 competitieduels voor het eerste elftal, voordat hij naar Hamburger SV vertrok. "Het lijkt me natuurlijk mooi om ooit terug te keren", zegt hij tegen Helden. "Maar als ik op oudere leeftijd terugkeer, zullen de verwachtingen heel hoog zijn. Daar moet ik voor oppassen. Het gaat er ook om hoe ik me nog voel."

Ajax was in de afgelopen transferperiode nog op zoek naar een ervaren middenvelder, maar heeft De Jong niet benaderd. Dat had de landskampioen volgens de 76-voudig international ook niet hoeven doen: hij heeft het gevoel dat hij in de beste fase van zijn loopbaan zit en vindt het nu nog sowieso te vroeg voor een terugkeer naar Nederland. "Ik wil het liefst zo lang mogelijk in het buitenland blijven spelen", benadrukt De Jong.

Zie jij Nigel de Jong ooit nog terugkeren naar Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een baas is dat toch, momenteel één van de belangrijkste spelers bij Milan en gisteren als één van de weinige een voldoende gehaald.

5 september 2014 om 09:23

Zeg maar gerust de enige.. De andere spelers vielen allemaal door de mand, wat redelijk triest was om te zien.

Ik ben blij dat De Jong zo volwassen is geworden en veel minder impulsief is. Samen met Robben is hij wel de grootste sterkhouder van Oranje.

5 september 2014 om 09:56

Cillessen heeft op zich ook weinig verkeerd gedaan en ik vind Depay ook wel iemand die, als hij een keer wat langer een plek bij de eerste 11 krijgt, kan uitgroeien tot een sterkhouder.

5 september 2014 om 10:27

Cillessen zag er bij de eerste goal ook niet best uit, maar daarna herstelde hij zich aardig.

Maar hij mag wat mij betreft in de toekomst op zijn minst wél gaan uitstralen dat hij nog een serieuze poging gaat doen om een penalty te proberen te stoppen.

5 september 2014 om 10:48

@ De Toekomst, als je met je verdediging zo naar voren staat hoor je als keeper mee te voetballen.cillessen hoort dus gewoon stand by te staan voor de lange ballen over de verdediging heen. Hij is veel te laat met uitkomen bij die eerste goal, omdat hij dus verkeerd staat opgesteld. Kijk bijvoorbeeld hoe Neuer in het veld staat bij Bayern en die Mannschaft. En nu begrijp ik ook wel dat Neuer een ander kaliber is dan Cillessen, maar ik begrijp niet dat er vrijwel niemand daarover begint maar we continu zeuren over het falende drukzetten van alle andere spelers. Want die eerste goal is wat mij betreft meer de spitsen en keeper aan te rekenen dan de verdediging..

5 september 2014 om 11:03

Vond dit wk toch ook vlaar wel een sterkhouder

5 september 2014 om 09:50

De Jong is samen met Robben de enigen die het wel laten zien en die de kwaliteiten hebben om het te laten zien.
De rest is gewoon middelmaat. Op het wk ook het nodige geluk gehad. De verdediging is al helemaal drama. Ik hoop straks met Strootman erbij dat het wat beter gaat.

ik zie hem liever naar United gaan die kan nog mee op hoog niveau

Nigel gun ik nog 3-4 goede jaren in Engeland waar hij thuis hoort. Van mij mag hij terug komen maar hij verdient betere spelers rond zich.

Nu was het sowieso te vroeg voor Ajax om wat bij hem te proberen. Wat ik me af vraag. Waarom heeft Ajax Defour niet geprobeerd te halen, omdat ze Blind nog hadden? Maar iedereen met kennis van zaken (inside info) wist wat er speelde en ging gebeuren.

5 september 2014 om 09:30

Marc zat al maanden achter Zimling aan!

5 september 2014 om 10:10

Dat is juist het punt, ze wisten dat United aan Blind dacht, maar kregen nooit een signaal dat ze concreet gingen worden. Uiteindelijk was het dus alsnog een verrassing dat Blind vertrok. Anders had Ajax wel Mokotjo of misschien inderdaad Defour gehaald. Aan de andere kant: nu Moisander blijft kan Viergever op het middenveld blijven spelen. Viergever deed het daar zeker niet onaardig.

5 september 2014 om 11:15

Ik lees goede dingen over Defour bij Anderlecht en gisteren bij België. Speelt weer als een baasje, daar had ik voor getekend bij Ajax.

5 september 2014 om 13:39

Haha nee man. Hij hoort bij milan heeft zelfs de Italiaanse hardheid.

Hij wilt bij Milan blijven, dat zei hij zelf. Waar hij hoort. Een milanese vechter

Voor de "schreeuwers" en "betweters" die zeiden dachten dat De Jong haalbaar was voor Ajax : hier uw antwoord.

5 september 2014 om 10:13

Als je betaald net als buitenlandse clubs is een speler haalbaal, Ajax heeft genoeg geld om hem te kunnen betalen dus was hij zeker haalbaar als hij hetzelfde salaris aangeboden kreeg wat hij nu ook krijgt...

5 september 2014 om 10:18

Praat toch niet zo dom.
Hij was niet haalbaar geweest, hij vind het te vroeg zegt hij notabene zelf.
Nigel is op zijn positie 1 van de beste spelers ter wereld en in de prime van zn carriere die komt niet terug.

Overigens zou hij willen was het financieel Niet haalbaar, want die jongen verdiend 4 miljoen netto dus een transfersom van 15 miljoen ( schat ik waarschijnlijk wel meer) plus 3 jr keer 5 miljoen is 18 plus 15 zou hij ajax 33 miljoen euro kosten.

5 september 2014 om 10:27

Zo werkt het natuurlijk niet... Als jij in Milaan 5mill verdiend, en je zou dat evt ook in nl kunnen verdienen wilt toch niet gelijk zeggen dat je terug gaat.. Geld is slechts 1 van de redenen waarom spelers onze competitie verlaten, andere redenen zijn een hoger niveau, een grotere club, mooiere competitie, mooiere stad/land, je stelt ook meer voor Europees, dus zo makkelijk ligt het allemaal niet.

Nigel is echt een beest bij AC Milan, hij heerst als een baas daar en is met El Shaarawy de beste speler. Ik hoop dat hij ooit naar de Eredivisie terugkeert, al is hij 35 dan is die nog steeds goed voor Ajax met zijn ervaring en kracht. Geweldige speler en hoop dat hij nog de stap kan maken naar de Premier League, daar is hij het best. Snap niet dat Van Gaal Blind heeft opgehaald, terwijl je De Jong voor minder kon ophalen en hij is ook nog is beter. De supporters wouden ook liever De Jong dan Blind, kost je wel zo een 7 miljoen meer.

5 september 2014 om 09:39

Maar vraag is of De Jong ook gegaan zou zijn. Heeft het naar eigen zeggen prima naar zijn zin in milaan...

5 september 2014 om 09:43

Tuurlijk zou die gaan naar Manchester United, dat is wel een stap omhoog. Het klopt dat die het prima naar zijn zin heeft in Milaan, maar nadat transfermarkt afgelopen was wou die pas verlengen.

5 september 2014 om 09:48

Ja, sowieso. Daar ben ik zeker van. Ook al heeft hij aangegeven dat hij het naar zijn zin heeft evenals zijn familie.

Bij United lopen betere spelers rond, beter salaris, mooiere competitie, Van Gaal, ....

United speelt waarschijnlijk ook sneller in de Cl/europees dan Milan dat zal doen.

De Jong is wel een top voetballer, kan moeiteloos meespelen in beste elftallen ter wereld. De drive/passie die hij in een wedstrijd steekt, het lijkt me geweldig om met de Jong in het veld te staan.

Die komt niet meer terug denk ik. Tot nu toe geloof ik alleen echt dat Vertonghen zal terugkeren.

Samen met Van der Vaart en Sneijder terug komen

5 september 2014 om 10:11

laat iedereen maar lullen over leeftijd en over the hill enzo, maar dat zou voor mij echt een droom zijn om die drie gasten tegelijk in een ajax shirt weer te kunnen bewonderen.

Tegelijkertijd zou het denk ik een nachtmerrie zijn voor de tegenstanders van ajax :D

Nigel is in Engeland en met name in Italië gevormd tot een spijkerharde middenvelder. Als hij naar Nederland komt, krijgt ie wellicht bij elke ''lichte'' charge een rode kaart :P.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn om Nigel over een paar jaar nog eens in Nederland te zien voetballen! Maar beter blijft hij eerst nog een jaar of 5 bij Milan!

Een echte Ajacied, wil zijn club toch helpen.

Jongens als vdVaart, Sneijder, "Huntelaar" zijn al over hun top heen en ballen niet meer op niveau.
Prachtig toch om zo Ajax weer te ontarmen, Stam word volgend seizoen onze nieuwe trainer vermoed ik. Zo kan het gaan.

Deze gasten zijn de best mogelijke mentoren voor de jeugdigde talenten van Ajax.

Aanbieden, goed salaris en help Ajax omhoog de Champions League in

Vind zijn loopbaan een beetje net niet... en dat is zeer spijtig! Ik denk dat hij namelijk wel tot de absolute wereldtop behoort, dat zie je bij het Nederlands elftal in ieder geval wel terug!

City wel redelijk veel gespeeld, maar nooit een zekerheidje geweest.. (is ook niet echt mogelijk daar)
Ac Milan... speelt hij, draait het elftal zo'n slecht seizoen
Bij Hsv ook maar 1 seizoen veel gespeeld.

En als je Mascherano dan iedere week ziet spelen bij Barca of Carrick en Cleverly al jarenlang denk je... dat kan de Jong ook makkelijk.

Zie Nigel de Jong nog wel terugkeren bij Ajax... in tegenstelling tot van der Vaart en Sneijder... Hij is net als Heitinga wel een echte echte Ajacied (denk alleen dat Heitinga het niveau niet meer aan kan)

Ook als niet-ajaxfan zou ik het fantastisch vinden als over vier jaar Heitinga, Babel, Stekelenburg, De Jong, v.d.vaart en Sneijder terugkeren bij Ajax!

5 september 2014 om 11:38

4 jaar pas, nu hebben ze nodig, over 4 jaar voegen ze niks meer toe aan een steeds beter wordende Ajax.

Dan staan er een stel spelers waar we de 2de ronde champions league wel mee gaan halen.

Nouri, Cerny, van de Beek, Muric, enz enz.

Nu instromen zal hun eeuwige krediet opleveren, familie zal dit leuk vinden ipv geld te graaien in Turkije en Duitsland en een zwak Milan (wel een mooie club overigens)

Moet je kijken hoe Stam, Davids, Litmanen, en co het deden we haalden in die periode spontaan de kwartfinale champions league.

Door een glijertje van Chivu uitgeschakeld, onterecht.
Die Inzaghi wist ze wel te maken in die tijd

5 september 2014 om 14:11

Stam en Davids is heel andere periode dan Litmanen, maar oke. Met Stam en Davids ging het ook niet geweldig, al lag dat ook aan de rest van de selectie.

5 september 2014 om 14:09

WTF 4 jaar. Dan lopen ze al met een looprek man. Heitinga en Sneijder zijn dan 34 en vd Vaart is dan 35. Die jongens lopen nu al geregeld op een bedenkelijk niveau te voetballen (vooral Heitinga en vd Vaart) en dan moeten ze over 4 (!!!) jaar nog eens naar Ajax. Zelfs VVV kunnen ze tegen die tijd niet meer aan.

6 september 2014 om 13:35

Die mensen hebben in de wereldtop gevoetbald, op een laag niveau op die leeftijd voetballen moet dan geen probleem zijn! Nota bene iemand met de nickname Paolo Maldini gaat zeuren over leeftijd. Kijk maar bij AC Milan welke spelers doorgingen tot bijna veertig jaar! (nesta, Maldini, Seedorf, Serginho, Cafu, Costacurta, Inzaghi ) En dat op een toen zeer hoog niveau!

6 september 2014 om 15:41

Dat je jongens als Heitinga, Sneijder en vd Vaart gaat vergelijken met Nesta, Maldini, Seedorf, Cafu & Costacurta zegt natuurlijk al genoeg.

Wat mij betreft mag hij altijd terug komen zolang hij maar fit is, het is ook verstandig dat hij zegt "zeg nooit 'nooit'". Alhoewel ik het altijd wel te prijzen vind wanneer een succesvol oud speler nog voor een seizoen of twee terug wilt komen. Om zo nog terug te doen voor de club die hem op het grote podium liet doorbreken of wanneer de speler een kind van de club is, het Nederlandse voetbal kan alle hulp hard gebruiken.

Baas! Kan de nieuwe Seedorf worden bij milan

Goede keuze die man is maar 29 , misschien als die 32 ofso is maar ook niet te oud zoals 35 ofso want dat deed van Bommel .

Heerlijk, Als Ajax supporter hoop je toch op dit soort aankopen, dan wil je tenminste weer naar het stadion toe! :

Iraola 3 miljoen, Van Anholt 5 miljoen (kan op beide backposities spelen, nu al beter dan Boilesen), Gudelj 7 miljoen , De Jong 5 miljoen, VD Vaart 5 miljoen(of een andere spits als hij niet wilt komen), John 8 miljoen.

28 miljoen ben je klaar. Denk zelfs minder. Moet je gewoon doen als Ajax zijnde.

Cillissen
Iraola
Vetlman
Moisander
Van Anholt
Klaassen
De Jong
Gudelj
El Ghazi
VD Vaart
John
6 september 2014 om 13:40

De Jong kost nu nog 10-15 miljoen, Iraola haal je ook nooit voor 3 miljoen.
Je bent eerder rond de 40-50 miljoen kwijt.

Ajax kan beter in de winterstop 3 talenten van Barca 1 halen.
Barcelona heeft een zeer brede selectie met veel jeugdige talenten.
Bijvoorbeeld edgar ie, Patric en Dongou

7 september 2014 om 15:18

Iraola haal je wel voor max 3 miljoen vriend. Geen dingen zeggen die je niet weet.

7 september 2014 om 18:31

Vanwege zijn leeftijd? Zit je nog aan de lage kant. Waarom zou jij kunnen weten wat deze verdediger kost? Je praat maar wat.

Daarbij zou een trotse Bask als Iraola die bijna zijn hele carriere bij Bilbao speelt echt niet de club gaan verlaten voor een slechtere club die in een veel slechtere competitie speelt.

29 nog maar? dat duurt nog minstens 3 jaar voordat hij terug is bij ajax..

En dan heb je op de bank De boer,van rhijn ,veltman,denswil,v.d hoorn,boilesen,riedewald,serero,duarte,ficher,mili... en ga zo maar door

cillessen
ligeon
van dijk
moislander
maxwell
klaassen
de jong
schone
el ghazi
zivkovic
kishna

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren