Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong: ‘Of ik dan ga zeuren? Ik denk het wel ja, vanbinnen dan’

Laatste update:

Frenkie de Jong erkent dat hij liever op het middenveld speelt dan in de achterhoede. De belofte van Ajax werd dit seizoen omgeschoold tot centrale verdediger, maar hoopt komend seizoen weer op een vertrouwde positie te spelen. Momenteel is De Jong geblesseerd en dus kon hij op een wedstrijddag van Ajax aanschuiven bij De Tafel van Kees.

"Ik ben redelijk ongeduldig ingesteld, dat is niet per se goed, maar ook niet slecht", stelde de twintigjarige jeugdinternational bij het praatprogramma. "Ik hoef niet per se op de plek van Lasse Schöne te spelen. Een positie als nummer 10 of 8 is prima. Ik was blij dat ik basisspeler was, dus dan zeur ik niet. Maar volgend seizoen wil ik op het middenveld spelen. Of ik dan ga zeuren? Ik denk het wel ja, vanbinnen dan. Ik ben wel tevreden bij Ajax, serieus."

De Jong gaf toe dat hij na de winterstop een mindere periode had. Hij bestempelt zijn spel van die periode als 'vlakker' dan normaal en vond dat hij geen meerwaarde had. "Toen heb ik voor mijzelf gezegd dat ik anders moest spelen", aldus De Jong. Wat volgde was echter een enkelblessure. Wanneer hij terugkeert, weet hij niet. "Ik kan nu wel zeggen dat ik over drie weken terug ben, maar als ik dan over zes weken terug ben, gaat iedereen praten."

Hoort Frenkie de Jong op het middenveld te staan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand met zo’n balcontrole en die zo simpel een mannetje of twee kan passeren hoort niet echterin te staan. Hij doet het goed, maar het is toch zonde dat een van de twee spelers met de meeste creativiteit, in de achterste linie wordt neergezet. Nu verwacht ik dat ziyech in de zomer weggaat, dus kan hij mooi dat plekje innemen.

18 maart 2018 om 11:10

Nah beetje overtrokken Schone staat op cvm en heeft ook ontzettend veel creativiteit. Is juist goed dat je creativiteit achterin hebt, want aanvallend heeft Ajax genoeg creativiteit.

18 maart 2018 om 11:47

Dan moet Frenkie toch lekker weg gaan. Het kan niet zo zijn dat hij zijn eigen belang wegcijferd voor het belang van Ajax, een club die er internationaal niet meer om doet. Niet op zijn leeftijd. Het is goed dat hij wat verdedigende kwaliteiten opbouwd, maar ik denk dat dit wel een beetje de omgekeerde wereld is.

18 maart 2018 om 12:00

Tuurlijk, laten we een getalenteerde middenvelder "omscholen" naar verdediger, en als hij niet wil moet hij maar weggaan... Hij hoort op de plek van Schone (die te traag wordt voor zijn positie), of op de plek van Zyech (die van de zomer waarschijnlijk weggaat). Als de trainersstaf dat niet inziet, is er iets goed mis in Amsterdam..

18 maart 2018 om 12:02

Club belang gaat in het 1e elftal altijd boven persoonlijke ontwikkelingen. De doelstelling van Ajax is internationaal meedoen. Wat jij aangeeft is juist de omgekeerde wereld en hiermee geef je aan dat je je neerlegt bij het feit dat we niet meer meedoen. Dit hoort niet bij topsport. Je moet in topsport altijd streven naar het hoogst haalbare. Daarnaast zie ik hem bij een goed voetballende club zoals barca en city best als inschuivende verdediger best spelen. Frank Rihkaard heeft dit ooit ook bij de absolute top gedaan. Dus het kan best.

18 maart 2018 om 12:10

Waarom? Hij zat op dr bank bij Ajax en krijgt minuten als cv. Volgend jaar speelt hij zich hoogstwaarschijnlijk als ik hoop nr 6 in de ploeg. Lasse wordt ook ouder.

18 maart 2018 om 12:12

Waarom omscholen? Er waren 3 verdedigers geblesdeerd dus dan moet je iemand er neerzetten. Vervolgens deed frenkie dit super goed (dan haal je een speler daar niet weg). Volgend jaar neemt hij basisplek op 6 denk ik over van Schone.

18 maart 2018 om 12:49

Frenkie met Lasse vergelijken is wel erg grappig. Lasse kan je makkelijk onschadelijk maken door hem op te laten jagen door 1-2 spelers. Als je dat probeert met Frenkie op 6 dan draait hij makkelijk open en ligt er een zee met ruimte voor andere spelers. Lasse is een baas, maar heeft helaas de draaicirkel van een olietanker. Tel daarbij op dat hij verdedigend niet goed genoeg is voor een 6 en dan houd het snel op. Denk dat Lasse vooral erin staat vanwege zijn persoonlijkheid en ervaring en daar valt ook best iets voor te zeggen.

Persoonlijk zie ik liever Frenkie op 6 en Lasse op 8 zodat beide spelers wat meer uit hun sterkste kwaliteiten kunnen halen. Ik wil lasse een stuk vaker op doel zien schieten dan bijv Ziyech. En frenkie wil ik vanaf 6 het spel zien verdelen, wegdraaien bij spelers en met zijn overzicht en passing kan hij vanuit het centrum veel beter verdelen.

18 maart 2018 om 12:56

Begrijpend lezen.... Ik vergelijk Frenkie helemaal niet met Schone. Er wordt bovenin gemeld dat Ziyech en Frenkie enige spelers zijn met creativiteit, dit is complete onzin. Schone is een speler met enorm veel creativiteit (heeft dus niks te maken met Frenkie).

18 maart 2018 om 14:47

Musi. Was het nog maar zo ja. Tegenwoordig telt clubbelang echt niet meer bij de meeste clubs die internationaal niet mee doen. Tenminste niet voor se getalenteerde spelers, want die willen gewoon carriere maken wat gewoon logisch lijkt. Clubliefde en clubbelang worden steeds meer een sprookje en dat weet je zelf ook.

18 maart 2018 om 14:54

Busi

Als Frenkie de Jong zijn persoonlijke belang inderdaad boven dat van de club stelt, dan heb je helemaal gelijk. Dan moet hij direct weg inderdaad.

Uiteraard kan er bij een club als Ajax geen enkele plaats zijn voor spelers die zich als een Bv'tje gedragen. Die zoeken hun heil en geluk maar lekker ergens anders.

18 maart 2018 om 11:11

Dan moet er toch een verdomd goede 3de middenvelder bij komen, want de Jong en van de Beek zijn nog lang niet dominant/constant genoeg. Lasse kan die rol iig niet op zich nemen, want die heeft al jaren moeite met het niveau.

18 maart 2018 om 11:23

Ziyech is anders totaal niet constant. Ik zou Van de Beek en De Jong eerder constant noemen dan Ziyech.

18 maart 2018 om 12:06

Ziyech is anders vrijwel iedere wedstrijd de speler die de meeste kansen creëert

18 maart 2018 om 12:21

Ziyech is ook degene die elke wedstrijd het meeste balverlies heeft en zn mannetje laat lopen.

18 maart 2018 om 12:35

Sander, kijk jij vaak naar hele wedstrijden van Ajax? Ziyech werkt keihard, ook als hij slecht speelt, verovert op het middenveld ook ontzettend veel ballen.. mannetje laat lopen? Een enkele keer misschien..

18 maart 2018 om 13:42

Ziyech een enkele keer zijn man laten lopen? Grap van de dag. Ziyech laat zijn man 9 van de 10 keer lopen.

18 maart 2018 om 11:18

Ooit liep er bij onze oosterburen ook zo eentje rond. Begonnen op het middenveld, maar al vrij snel vrij verdediger. Was best een succesvolle voetballer volgens mij. Frans Beckenbauer, ooit van gehoord?

18 maart 2018 om 11:45

Is dat een broer van Franz?

18 maart 2018 om 12:02

Klopt, maar dat soort gevallen zijn uniek te noemen... Beckenbauer is een van de beste voetballers van zijn generatie, kun je van Frenkie (nog) niet zeggen. Daarbij is Beckenbauer 1 1/2 kop groter dan Frenkie, iets wat voor een verdediger ook wel handig is.

Frenkie is geen verdediger; elke keer houd ik mijn hart vast als hij het achterin voetballende probeert op te lossen..

18 maart 2018 om 13:55

Beckernbauer was ook geen verdediger. Jonk ook niet trouwens om een ander voorbeeld aan te halen. Positioneel sterk zijn is belangrijk. en je maatjes natuurlijk

18 maart 2018 om 12:14

Donny en Frenkie zijn toch wel een van de gekste middenvelders wat er weer eindelijk rondloopt na jaren. Ze zouden beiden het niveau van Eriksen aan moeten kunnen gaan tikken, zet die twee naast elkaar, haal een middenvelder van 10/15 miljoen zet die op de plaats van Schone, Schone 4e man en je middenveld is compleet voor de komende 2/3 jaar. Met Eiting en Mazraoui daarachter heb je weer eigen jeugd die kan opvolgen als Donny of Frenkie ajax zullen verlaten.

18 maart 2018 om 12:37

Ben ik het totaal mee eens. Ze moeten op zoek naar een gruwelijke 6, die kan slopen en ballen.

18 maart 2018 om 13:59

Vlak Sinkgraven niet uit he!

Typisch Nederlands om een talent rond zn 20e nog even op een andere positie neer te zetten. Alsof je verdedigen even kunt leren maar een bal vooruitpassen niet? Hiermee verstoort Ajax zijn potentie want duidelijk mag zijn dat hij nooit een wereldtopper centraal achterin gaat worden, maar op het middenveld lijkt me die kans ook niet groot maar wel een stuk reeeler

18 maart 2018 om 11:37

Niet helemaal mee eens. Wel dat hij snel naar het middenveld moet hoor. Maar voordat hij op CV terecht kwam vond ik hem vaak enorm zwak in de duels, liep vaak ook niet achter zijn man aan. 2 dingen die hij enorm sterk verbeterd heeft de afgelopen periode. Voetballen hoef je hem niet te leren, dit soort dingen kun je hem op deze manier wel bijbrengen.

18 maart 2018 om 12:36

@ijsmuts

In de regel heb je gelijk, maar De Jong was een noodoplossing achterin en het voetballend vermogen was/ is zo goed van De Jong dat hij hier in de Eredivisie nog wel mee wegkomt.

Maar Ajax moet snel een plekje voor De Jong op het middenveld gaan inruimen.
Want dit talent moet snel meters maken op de positie waar hij het beste in is

18 maart 2018 om 12:49

Wat? Frenkie stond niet centraal omdat hij moest leren verdedigen, hoe kom je daarbij? Hij stond er juist om meer mogelijkheden te creëren in de opbouw. Ik zie ook niet hoe dit zijn potentie verstoord. Het duurt misschien wat langer voordat hij op zijn top is, maar aan de andere kant: hij wordt er wel iets completer van. Dus je kunt ook zeggen dat zijn potentie hoger ligt, maar op een iets ander vlak.

Ben het natuurlijk wel met je eens dat hij geen topper zal worden centraal achterin, op het middenveld zie ik hem wel een mooie carrière hebben.

Goede speler, veel inzicht en een prima dribbel. Oogt defensief ook vrij sterk, wat altijd goed is. Prima rushes naar voren toe, een ideale 8. Vind hem persoonlijk een betere voetballer dan van de Beek, maar van de Beek is een betere loper en afmaker denk ik, ook een heel groot talent. Net als deze de Jong, misschien wel het grootste talent van Ajax/eredivisie. Moet echt op het middenveld staan en zich daar verder ontwikkelen.

18 maart 2018 om 11:39

Poh gewaagde uitspraak, we hebben zijn compagnon rechts naast hem op CV ook nog lopen he! Die is nog een paar jaar jonger zelfs. Dat verdedigend sterke heeft hij pas echt goed ontwikkeld op cv trouwens, erg knap in zon korte periode.

18 maart 2018 om 12:46

Moet eerlijk bekennen, dat ik de Ligt totaal vergeten was, haha! De Ligt is inderdaad ook wel een gigantisch talent, begin nu toch wel te twijfelen..

18 maart 2018 om 12:02

En toch heb ik op De Ligt na niet het gevoel dat er een talent is die bij een Europese topclub terecht komt. Ze zijn wel verder dan de vorige generaties, maar nog steeds niet ver genoeg om in top competities mee te komen. Echte toptalenten hebben dat niveau al op hun 20ste.

Hij moet ook gewoon op het middenveld spelen, daar hoort hij ook gewoon thuis.

Aankomend seizoen verwacht en hoop ik dat Frenkie op het middenveld zal spelen. Het liefst zie ik eigenlijk een middenveld met Frenkie op de plek van van de Beek en dan van de Beek op de plek van Schòne, van Ziyech sluit ik niet uit dat hij in de zomer zal vertrekken en dan zou ik een vervanger voor Ziyech halen en dan heb je dus een middenveld met op rechts Frenkie, op nummer 6 van de Beek en dan links de vervanger van Ziyech.

Van de Beek heeft dit seizoen dan wel 10 goals gemaakt, maar toch mis ik op de een of andere manier wat bij hem in aanvallend opzicht en ik denk juist dat de sterke punten van van de Beek benut zullen worden, als hij op de 6-positie speelt en in het verleden (onder andere bij Jong Ajax) is het weleens andersom geweest, dat Frenkie op de 6-positie speelde en van de Beek wat aanvallender, maar dat moet in mijn ogen juist andersom, want wat van de Beek mist in aanvallend opzicht (ondanks zijn 10 goals), heeft Frenkie wel weer en wat Frenkie in mijn ogen als nummer 6 mist, heeft van de Beek juist wel weer en het middenveld is dan naar mijn mening ook beter in balans.

En voordat er weer reacties komen dat Ajax genoeg middenvelders heeft en dat er geen vervanger voor Ziyech hoeft te komen:

- Donny van de Beek, een andere type speler als Ziyech.
- Daley Sinkgraven, omgeturnd tot linksback, blessuregevoelig en na dit seizoen nog maar 'n contract voor 1-jaar.
- Carel Eiting, andere type speler als Ziyech.
- Lasse Schöne, kan wel eventueel op de plek van Ziyech spelen, maar is ook niet de jongste meer en heeft na dit seizoen ook nog maar 'n 1-jarig contract (weliswaar met een optie voor nog 1 jaar).
- Frenkie de Jong, toch wel 'n iets andere type als Ziyech.
- Siem de Jong, andere type als Ziyech, meer een loper.

En dan had je eigenlijk nog Nouri, dat was in mijn ogen de perfecte vervanger voor Ziyech geweest. Maar zoals iedereen weet kan hij door dat treurige incident dus nooit meer voetballen.

Maak je niet druk Frenkie. Als die boer van een Ten Hag (ga er vanuit helaas dat hij volgend seizoen gewoon weer voor de groep staat) je weer als CV opstelt, dan zullen de supporters uit het vak wel even duidelijk maken dat je zsm op het middenveld moet staan. Dat is waar die hoort! Hopelijk op de plek van Ziyech volgend seizoen!

18 maart 2018 om 11:41

Volgend seizoen word het ook dringen geblazen centraal achterin hoor. Wober, schuurs en de Ligt. Gewoon Schone of ziyech vervangen. En ja dan staat hij op papier misschien op 6, maar dat kunnen ze prima rouleren, lekker dynamisch middenveld!

18 maart 2018 om 12:05

Schuurs moet zich echt eerst bewijzen. Dus die mag je voor dit moment wel eerst wegstrepen.

18 maart 2018 om 12:05

Dus een persoon die uit het oosten komt, is in jouw ogen al direct een boer? Lekker kortzichtig, goed bezig... Bovendien stapte Ten Hag midden in het seizoen in waardoor je nauwelijks de tijd krijgt om iets te implementeren. Ajax speelde al een verloren seizoen voor Ten Hag instapte. Keizer ging er niet voor niets uit.

Verder overdrijft men het ook wel, want De Jong wordt veelal beoordeeld op 2-3 wedstrijden en dan met name de wedstrijd met de 3 assists. Hij is gewoon (nog) een wisselvallige speler die lang niet altijd goed speelt. Neemt niet weg dat die jongen geen verdediger is en naar het middenveld moet.

18 maart 2018 om 13:50

Kortzichtig? Heb je gehoord hoe die praat. Dan praat hij toch gewoon als een boer. Zowat onverstaanbaar. Ondertiteling is zeker niet misplaatst als hij praat over voetbal hoor.

Ik vind wat voor de oudere ondere ons dat hij veel weg heeft van Franz Beckenbauer dat statische en van zijn demarrages vanuit achteruit machtig om te zien.
Uiteindelijk zie ik hem liever op het middenveld

Out of the box, Frenkie op die plek is zo gek nog niet. Met een de Ligt als vrije rugdekker - omdat spitsen door Frenkie moeten meeverdedigen - is er veel meer ruimte tussen de linies. Misschien is dit wel het moderne voetbal. Een dergelijke opstelling met de beste spelers bij een Europese topclub en je hebt een nieuwe voetbalfilosofie...

Wat een irritante vent is die Hans Kraan eerst wordt Frenkie gevraagd wat hij wil en dan probeert Hans een negatieve draai aan zijn antwoord te geven. Is Hans het geweten van voetballend Nederland? Schei toch uit

Volgend seizoen staat ie gewoon op het middenveld. In de laatste weken van Keizer bij Ajax hadden we amper verdedigers. Het was gewoon een noodoplossing. Ten Hag werd trainer en wilde niet meteen alles omgooien. Dat vond ik ook prima. Ik ga er echt niet meer van uit dat Frenkie nog achterin gaat spelen.

Die staat gewoon op 10 volgend jaar. Zeker als Ziyech vertrekt. Iets anders zou me verbazen want met Woebler heb je toch je man naast De Ligt? Waarom heb je die anders gehaald?

Nu al de beste Ajacied in mijn ogen, heeft echte klasse aan de bal, een speler naar m'n hart! Ik zie hem graag op de positie van Ziyech.

Ziyech gaat weg het komend seizoen en dan is de meest logische opvolger Frenkie. Het werk alleen maar in zijn voordeel als toekomstig middenvelder dat hij ook weet wat verdedigen is.

Ik vind hem als aanvallende middenvelder geweldig heeft een goede balcontrole overzicht en een goede pass

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren