Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De invloed van Ronald Koeman op het voetbal is enorm en uniek’

Laatste update:

Na de daverende eerste maanden gaat het nu minder goed met Southampton. De ploeg van Ronald Koeman verloor de laatste vijf wedstrijden allemaal: in de competitie waren achtereenvolgens Manchester City, Arsenal, Manchester United en ook Burnley te sterk voor the Saints. Dinsdagavond ging Southampton tot overmaat van ramp ook nog onderuit in de Capital One Cup, maar Roberto Martínez blijft onder de indruk.

/

De trainer van Everton bereidt zijn team voor op een ontmoeting met Southampton in de competitie: zaterdag staan de clubs tegenover elkaar in St Mary’s Stadium. The Toffees hopen de zesde club op rij te zijn die Southampton een nederlaag aansmeert, terwijl Koeman vurig hoopt dat het nu eens afgelopen is met de verliespartijen. Martínez zegt het nodige respect te hebben voor zijn collega-trainer.

“Ik kijk niet alleen naar de huidige vorm van Southampton”, benadrukt hij twee dagen voor de wedstrijd. “Ik beoordeel ze over het hele seizoen, tot dusver. Het is een genot om naar ze te kijken, ze spelen aanvallend voetbal en doen dat met veel flair. Ik geniet echt van Southampton, het is een team dat gewoon meedoet om een plek bij de eerste zes. Ik weet ook wat een goede trainer Ronald Koeman is. De invloed die hij heeft op het voetbal is enorm en echt uniek”, vindt Martínez.

Denk jij dat Southampton aan het eind van het seizoen in de top zes staat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Typische teksten van iemand die als trainer werkzaam in bij een Engelse club; respectvol. Het is ook niet meer dan dat. Wanneer Martinez volgende week bij wijze van spreken tegen Manchester United moet zal hij een soortgelijk verhaal over Van Gaal vertellen. Zo respectvol gaan de trainers in Engeland, publiekelijk, met elkaar om. Trainers vallen elkaar in Engeland pas echt af als zij, in de loop der jaren, een paar negatieve ervaringen met elkaar gehad hebben. Is dat niet het geval, dan wordt er positief over iemand gesproken.

In Nederland is al dat positieve geneuzel over de trainers van tegenstanders (gelukkig) minder aanwezig. Soms kan het gezegd worden, maar in Engeland is het zo standaard geworden dat het op mij niet meer gemeend overkomt. Daarbij, wat zouden De Boer en Cocu over de trainer van Heracles moeten zeggen? Geweldige stempel op het voetbal gedrukt? Zichzelf meerdere keren duidelijk bewezen? Nee, gelukkig houden wij het hier vaak zoals het is; positief als er iets positiefs is en wanneer er iets niet goed is, wordt dat ook gewoon gezegd.

18 december 2014 om 12:20

Ik heb liever dat Peter Bosz zegt dat ie Frank de Boer een geweldige trainer vindt, dan dat ie elke keer weer zegt: Ja maar we hebben goed gespeeld, de balletjes willen er gewoon niet in. In Nederland word je toch ook slap van al dat geneuzel van trainers?

18 december 2014 om 12:56

Maar als Martinez dit nou gewoon eens vindt van Koeman? Heracles is wel iets anders dan Southampton he. Positief als er iets positiefs is, nou genoeg positiefs te vinden over Southampton dit seizoen. Dit komt niet over als het gewone praatje over de trainer van de tegenstander, maar Martinez lijkt veel respect te hebben voor Koeman. En terecht, want het is een grootheid.

18 december 2014 om 13:04

Ik geef ook nergens aan dat hij onterecht positief is over Koeman. Het enige dat ik zeg is dat zulke positieve teksten van Premier League trainers over andere Premier League trainers bijna standaard is en daarmee, wat mij betreft, zijn kracht verliest.

18 december 2014 om 13:27

Ja moeten ze dan elke week gaan zeggen dat de trainer van de tegenstander een nitwit is? Wat een onzin zeg. Die Engelse media zijn echt haaien. Een verkeerd woord en je bent maandenlang de pispaal. Geen wonder dat die managers daar zo goed op hun woorden letten.

18 december 2014 om 14:30

Verschil is ook dat de meeste trainers in de Premier League wat bereikt hebben.
Die van heracles een stuk minder.

Ik weet niet zo goed wat ik van Ronald Koeman moet denken. Hij heeft her en der wel laten zien iets leuks te kunnen doen met goede selecties, maar her en der heeft ie ook gefaald. Ik heb enorm veel respect voor hem gekregen bij Feyenoord die hij terughielp naar de top, maar het gekke is dat ik me nu afvraag of dat helemaal terecht is geweest. Feyenoord speelt nu beter en leuker dan onder Koeman als je het mij vraagt, en dat met een aantoonbaar mindere selectie dan de afgelopen 2 jaar. Dan vraag je je stiekem wel af of er met Rutten meer mogelijk was geweest met de selectie van vorig jaar. Ik denk dat Ronald gewoon een goede trainer is en bovenal een enorm voetbalicoon, maar ik vind het niet echt een topcoach of zo.

18 december 2014 om 12:33

Ja maar uiteindelijk is het resultaat onder Koeman en Rutten hetzelfde: afhaken rond de winter omdat topwedstrijden door naiviteit worden verloren. En hoewel je in Nederland kampioen tegen de kleintjes schijnt te worden is het natuurlijk uit den boze dat je sporadisch een punt pakt in een topper.

18 december 2014 om 12:35

Persoonlijk boeit met het niet zoveel dat Feyenoord geen kampioen wordt (gek he als Ajacied), maar ik kijk dit seizoen vaak wel met plezier naar de concurrent uit Rotterdam. Dat is de voetballiefhebber ook zeker wat waard, juist als er geen prijzen gepakt worden. Liever geen prijzen met leuk voetbal, dan geen prijzen met afbraakvoetbal en hopen op Pelle (om het even overdreven te schetsen).

18 december 2014 om 13:57

De meeste punten laat men liggen tegen de kleintjes. Zeker de laatste seizoenen.

Daar bij vergeten je voor het gemak Koemans eerste seizoen (met Guidetti) bij Feyenoord waarin ongeveer elke topwedstrijd juist werd gewonnen door Feyenoord.

18 december 2014 om 19:06

@ Ruudos

Er zijn ook meer 'kleintjes' dus nogal wiedes dat je daar meer punten tegen laat liggen. Elke punt is evenveel waard, tegen wie je die ook maar mag halen. Elke punt die je haalt tegen een concurrent is een punt dat de concurrent niet kan halen, zo kan je zeggen dat het gevoelsmatig haast dubbel telt. Aan de andere kant calculeren we de punten tegen kleintjes al in omdat je ervan uitgaat dat die gewonnen worden, maar dat maakt een punt of 3 niet meer waard.

Maar ik snap eigenlijk niet zo goed wat je probeert te zeggen met je laatste alinea? Op wie reageer je en wie vergeet volgens jou het eerste seizoen van Koeman? Ik zeg dat ik Koeman bewonder voor wat ie bij Feyenoord gedaan heeft, zonder daarbij een seizoen te noemen of het over kleintjes of groten te hebben. Ik vind echter de speelwijze van Rutten leuker om naar te kijken.

Edit:
Ah wacht ik denk dat ik door heb dat je op Daarentegen reageerde, lekker wakker ben ik ook he.. Je zult wel op de laatste zin doelen van Daarentegen. Ik denk dat ie het een beetje onhandig heeft verwoord, maar men doet altijd heel gemakkelijk in Nederland over toppers als er verloren wordt. De verliezende partij zegt dan altijd: ja maar kampioen word je tegen de kleintjes! Persoonlijk vind ik dat te gemakkelijk om een verliespartij af te doen.

Voor de mensen die ja hebben gestemd..

Southampton draait samen met Leicester op dit moment het slechts in de PL en gaan denk ik tegen Everton hun 6e verliespartij op rij lijden waardoor waarschijnlijk Spurs en Arsenal over ze heen gaan en Southampton dus buiten die top 6 belandt.

Koeman wil in de winterstop spelers halen, maar ik denk dat het vooral misgaat in de hoofd van de spelers. Waar ze eerst vol zaten met zelfvertrouwen is het nu juist het tegenovergestelde doordat ze steeds verliezen.

18 december 2014 om 13:11

Dit moment is blijkbaar voor jou de laatste 5 wedstrijden? Tot nu toe staan ze 5e. Als ze einde van het seizoen 7e staan blijft het een wereldprestatie. Koeman laat gewoon zien dat hij teams goed kan laten voetballen.

Feyenoord miste voor Koeman elke vorm van structuur, lef en voetbaldiscipline. Koeman heeft werkelijk een goede basis gelegd. Ik ben van mening dat Rutten hierdoor makkelijker door kan bouwen.

Frank de Boer zegt elke keer dat Ajax weer groeit. In werkelijkheid staat het al jaren stil en lijkt helemaal niks beter te worden en ben ik jaloers op het spel van Feyenoord.

18 december 2014 om 13:46

Hey blaaskaak, 5 wedstrijden zegt wel degelijk iets over de vorm waarin een team verkeert. Als je 5 keer op rij verliest, dan draai je gewoon een slechte serie. Waar je dan ook maar op de ranglijst mag staan of eindigen.

18 december 2014 om 15:27

Maar niet als je van die 5 wedstrijden er 3 tegen City, United en Arsenal hebt gespeeld en 1 van die 5 een bekerwedstrijd is. Ze hebben gewoon even een heel lastig programma gehad.

18 december 2014 om 16:17

Blaaskaak? Ik ben alleen vol lof over Koeman en geef aan dat deze 5 wedstrijden helmaal niet zegt dat Southampton het slechts draait van allemaal in de PL. DIt moment is 5 wedstrijden en niet meer of minder.

Wanneer ze nog een keer 3 wedstrijden op rij verliezen is de magie wel duidelijk weg en zullen ze de vorm weer terug moeten krijgen. Ik ben van goede hoop voor de broers Koeman.

19 december 2014 om 13:59

Jaloers op het spel van Feyenoord? Ajax scoort veel makkelijker. Misschien moet je dan maar Feyenoord supporteren knuppert gezien je waarschuwing en profiel. Het is gewoon een feit dat ze op dit moment het slechtst draaien. 5 keer verliezen op rij is niet niks en Everton heeft ook gewoon een goed team dus het kan maar zo 6 op rij worden. Ik zie ze daarom gewoon buiten de top 6 vallen zoals de poll vraagt.

Koeman won bij Feyenoord niks en ook Rutten zal waarschijnlijk het kampioenschap dit seizoen niet binnenhalen. Dit in tegenoverstelling met de Boer die het al 4 keer op rij won en nu ook gewoon kans maakt. Gisteren stond er een elftal met een aantal wijzigingen en geeft dat dus geen duidelijk beeld weer aan de staat van Ajax op dit moment. Wacht het weekend nog even af. Excelsior scoorde erop los in hun bekerduel dus het wordt een wedstrijd tussen 2 teams die hun vorige wedstrijd heel anders hebben beleefd.

19 december 2014 om 14:07

Nijogeth,

Precies! Daarvoor hadden ze in vergelijking een vrij makkelijke programma gehad waardoor ze zo hoog konden staan. Van Gaal heeft op dit moment ook een moeilijke programma, maar zij staan bovenaan in de vorm ranglijst en winnen wel van o.a. Arsenal en Liverpool.

Koeman vond toen hij 2e stond dat geen enkele team tot dan toe beter was, maar moet nu crow eten. Hoogmoed komt voor de val.

Top 7 bestaat ondanks het grote succes van Koeman denk ik toch uit Liverpool, Tottenham, Everton, City, United, Arsenal, Chelsea. Maar ze zijn een echte outsider voor de nummer 7 of 6 positie.

Koeman mag dit zeker als een compliment opvatten van Martinez, want dat is in mijn ogen 1 van de beste coaches uit de PL.
- Kan projecten leiden zoals van Gaal, denk aan Swansea en Wigan
- Goed met jeugd
- Tactisch redelijk sterk.

Je moet ook een beetje kijken naar de tegenstand natuurlijk !! 3 voorbeelden

Southampton moest nog tegen city,arsenal en manu. 3e plaats gaf toch een vertekend beeld.

Net als feyenoord na 5 makkelijke wedstrijdjes, denkt even kanshebber te zijn om kampioen te worden. Dan moet je dus wel winnen van de nr 1 en 4. Nu worden ze best of the rest waarschijnlijk.

of nu de serie van real madrid 20x winst op rij . Zeer knap, maar wel in een makkelijke CL poule, en alleen barcelona thuis als echt lastige tegenstander in de competitie.

Het zorgt natuurlijk wel voor vele discussies en interesante headliners!!

Martinez beaamt wat ik hier ook al aangegeven heb.
Ronald Koeman straalt echt klasse uit,steekt met kop en schouder boven alle trainers van de P L uit.
Ik ben geen Feyenoord of Ajax fan,dus geen "verleden-voor-keur"
Wat ik zo een klasse vind aan Koeman is het vieren van een doelpunt ,de juiste dosseering van vreugde.
Bij Van Gaal is dit heel anders.
Die kijkt het eerste naar rechts en links,wacht af hoe die oudspelers van Manu reageren en dan reageert hij ook,ja gelijk een oud paterke.
Het verleden is om het heden en de toekomst primeert ,daarom zeg ik Ronald Koeman is nu de beste Nederlandse trainer,met de meeste klasse. Amen.

19 december 2014 om 14:10

Ik weet niet of zeuren over gebrek aan respect na de uitschakeling in de beker van een team dat veel lager speelt echt getuigt van veel klasse.

Frank de Boer is op dit moment de beste Nederlandse trainer.

19 december 2014 om 16:52

Negatief.
De Boer is goed in Nederland,in het buitenland is hij niet bruikbaar.
Welke trainer wil niet naar het buitenland ?
Hij ook.
Hij wil liever bij Ajax blijven is een drogrede.
Hij is gewoon niet goedgenoeg voor het buitenland,dat is de ware rede.

20 december 2014 om 14:12

Wat een onzin verkondig jij allemaal. De Boer wacht op de juiste club, hij heeft er namelijk al een heleboel geweigerd. Hij wil niet naar de Southamptons van deze wereld die hopen op Europees voetbal, hij wil naar een CL waardige team. Als je de buitenlandse media een beetje volgt dan had je geweten dat hij heel hoog aangeslagen staat. Hij heeft met Ajax zowel Manchester United als Manchester City verslagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren