Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Martínez staat voor nieuwe klus als bondscoach bij Europese grootmacht’

Laatste update:

Roberto Martínez heeft opnieuw de mogelijkheid om als bondscoach aan de slag te gaan. De 49-jarige oefenmeester, die na het WK werd ontslagen bij de Belgische nationale ploeg, is in beeld om Fernando Santos op te volgen bij Portugal, schrijft The Telegraph. Laatstgenoemde werd eveneens ontslagen na een teleurstellend verlopen wereldkampioenschap. Eerder werd de naam van José Mourinho al in verband gebracht met een bondscoachschap bij Portugal.

Martínez werd in 2016 aangesteld als bondscoach van België als opvolger van Marc Wilmots. De Spanjaard wist zich vervolgens te kwalificeren voor de WK's van 2018 en 2022 en het EK van 2020. Het lukte hem echter niet om met de zogeheten Gouden Generatie tot grote successen te komen. In Rusland werden de Rode Duivels derde, tijdens het EK bleek latere kampioen Italië te sterk. Afgelopen WK wist België niet eens door de groepsfase te komen en eindigde het als derde in de poule achter Marokko en Kroatië.

Het heeft er echter niet toe geleid dat Martínez niet meer goed in de markt ligt. De voormalig manager van Everton en Wigan Athletic is volgens The Telegraph op de radar verschenen bij de Portugese bond. Voor Portugal was in Qatar de kwartfinale het eindstation, waarna Santos zijn congé kreeg. Al snel ging de naam van Mourinho rond in zijn geboorteland, maar the Special One beschikt bij AS Roma nog over een contract tot medio 2024.

Met Martínez als bondscoach zou Portugal breken met een traditie. Tot op heden werd het land uitsluitend gecoacht door Portugese of Braziliaanse bondscoaches. Martínez gaf na zijn ontslag bij de Belgische bond te kennen eerst een moment van bezinning te willen. "Waarschijnlijk wil ik eerst wat rusten bij mijn familie als mijn contract bij de Belgische voetbalbond is afgelopen. Maar in principe zijn er vanaf januari gesprekken mogelijk", aldus de Spaanse keuzeheer.

Is Roberto Martínez de geschikte bondscoach voor Portugal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit kan niet waar zijn, toch? Wat heeft Martinez nou gepresteerd met het Belgische team? Wel goed nieuws voor Ronaldo, die krijgt wellicht nog een kans bij het Portugese elftal zoals Hazard die kreeg bij Belgie afgelopen WK.

7 januari 2023 om 13:21

3e geworden op het WK van 2018, al was dat meer de prestatie van Eden Hazard en in mindere mate Romelu Lukaku en Kevin de Bruyne.

7 januari 2023 om 13:36

3e worden met die gouden generatie is gewoon slecht. België heeft 0 prijzen gewonnen in hun gehele geschiedenis. Met die gouden generatie van 2018 telde er maar 1 resultaat en dat is de beker. Je had Courtois op doel, Toby, Jan en Kompany prime achterin. Meunier speelde toen dacht ik voor PSG. Witsel prime, Fellaini die bij man utd speelde en geweldig was op het WK. Chadli die als linkerwingback geweldig speelde en Carrasco die ook goed deed op linkerwingback. Voorin De Bruyne, Lukaku, prime Eden Hazard! Schandalige prestatie als je hiermee geen WK finale haalt of een EK mee pakt.

7 januari 2023 om 13:52

België heeft wel degelijk een prijs gewonnen, namelijk de olympische spelen voetbal.. Weliswaar in het jaar 1920 maar telt evengoed mee als je ook bij andere landen heel hun historie in rekening neemt!

Wat de "gouden generatie" betreft, vergeten velen dat we nog steeds maar met 11 miljoen zijn. Dus derde worden op een WK is echt een topprestatie (ik denk dat enkel Kroatië nog indrukwekkender doet), al had het ook ander kunnen lopen met wat geluk. Wie weet..

Overigens zijn de meeste Belgen blij dat Martinez is "opgestapt" als bondscoach, maar als Technisch Directeur heeft hij wel degelijk heel het Belgische voetbal naar een hoger niveau gebracht (achter de schermen heel veel geprofessionaliseerd). Daarom ook dat ik persoonlijk met een positief gevoel naar de toekomst kijk, want we zien steeds meer Belgen in het buitenland spelen in grote competities (ok, nog niet bij echte topclubs) en talenten die hun neus aan het venster steken. Noem mij gerust gek maar België gaat (mits een voetballende bondscoach die durft door te selecteren) hoge ogen gooien op het komende Ek.

7 januari 2023 om 14:04

@goguys9 België had voor Belgische begrippen een fantastische selectie, maar er zijn altijd wel een aantal landen die dat hebben. Het is dan niet meteen een gegeven dat je Europees of Wereldkampioen wordt. Hazard, de Bruyne, Kompany en Courtois zijn/waren de wereldtoppers, maar de rest is dat in mijn ogen nooit echt geweest. Er zijn altijd een aantal andere landen die er ook minimaal zo'n aantal hadden.

7 januari 2023 om 14:05

Dat 11 miljoen inwoners standpunt kan de prullenbak in. Het gaat erom wat er op dat moment op het veld rondloopt. Kroatië is zeker indrukwekkend al helemaal als je ze vergelijkt met België qua spelersmateriaal. België had Kompany ( Man City ), Jan ( Spurs ), Toby (Spurs) met Coutrois op doel. De beste versies van KDB, Lukaku en Hazard. Dan vind jij 3e worden een prestatie met zulke klasbakken? Je had minimaal de finale moeten halen en zelfs winnen. Geef gewoon toe dat Martinez er een zooitje van heeft gemaakt. Hij heeft 3 WK's de kans gekregen en alle 3 gefaald. 2014 : Kwartfinale, 2018: Halve finale, 2022: Groepsfase. EK's : 0 prijzen. België heeft nog nooit zo'n sterke generatie gehad en hij had 3 maal de kans om er een beker mee te winnen en van zen fouten te leren en 3x gefaald. De beste man speelt met Eden Hazard op dit WK terwijl je Trossard hebt.

7 januari 2023 om 14:05

Chadli en Fellaini waren gewoon bankzitters.

7 januari 2023 om 14:26

Goguys, je moet wel realistisch blijven. Met die selectie had Belgie in 2018 kunnen winnen, maar daarnaast waren andere teams ook zeer sterk. Kroatie had een geweldige lichting, Frankrijk had by far de beste selectie en Brazilië en Engeland hadden ook zeer sterke selecties.

7 januari 2023 om 14:42

Kroatië had een geweldige lichting maar die halen wel de finale. België had een betere selectie allround vind ik dan Kroatië. Defensie + aanval is echt vele malen beter dan Kroatië. Kroatië moest het hebben van Modric en die overige 2 gasten. België had de crème de la crème voorin met Hazard van Chelsea en KDB van City. Wereldklasse defensie met Kompany en Co en een top keeper met Courtois. Je kan me veel wijsmaken maar dit België had minimaal 1 beker moeten winnen de afgelopen 3 edities met hun materiaal. Frankrijk speelde met Mbappe, Giroud en Griezmann voorin. In 2018 had ik liever Hazard van Chelsea, Lukaku en KDB met alle respect. Je had alles om een beker te winnen. Leiderschap met Kompany, top keeper met Courtois, creativiteit met KDB, individuele klasse met Hazard en doelpunten met Lukaku.

7 januari 2023 om 15:16

Het verschil tussen Kroatië en België in 2018 was wel dat de Kroaten hun sterkste tegenstander naar de finale Engeland was. België moest daarvoor voorbij Brazilië en Frankrijk, is wel nog een groot verschil. Denk dat België op dat WK gewoon het tweede sterkste team was. Frankrijk heeft momenteel gewoon een geweldige lichting en in 2018 waren ze nog sterker dan dit jaar denk ik, waardoor het geen schande is als je ervan verliest.

Verder heeft Martinez wel te weinig laten zien met België in de voorbije 2 toernooien, daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Met een andere coach had België het EK vorig jaar kunnen winnen, het WK dit jaar waren we geen kanshebber meer al bleef het wel een zeer teleurstellend resultaat.

7 januari 2023 om 16:09

1 Olympische titel. En dat in de tijd dat een WK nog niet bestond.

7 januari 2023 om 22:06

Hahahaha schandalig dat je dat moet noemen als prijs! Olympische beker in 1920 zei je ? Tjah succes met het falen van België goedpraten. Je verwacht toch minimaal 1 finale als ze de beker niet kunnen winnen dan maar een finale halen met zulke klasse spelers.

Hahah van de ene slechte manager naar de andere. Waar is portugal mee bezig

Hoe komen ze in Portugal nou op deze coach? Zijn betere Portugese coaches dan deze Martinez.

Zou absurd zijn. Nog afgezien van Martinez zijn prestaties (die hem toch echt niet in de buitencategorie plaatsen), is Portugal niet een land met een enorm veel goede trainers?

Nou Ronaldo speelt dus het WK van 2026 nog met deze bondscoach die Hazard onvoorwaardelijk bleef steunen.

Niet doen! Portugal heeft een geweldige selectie, die verdienen een goede coach. Deze man is niet perse slecht, maar hij heeft zeker niet alles uit het Belgische team gehaald.

Portugal is gek als ze die Martinez gaan nemen als bondscoach. Je hebt een heel getalenteerde generatie en dan wil je die kerel. Die verdienen een veel betere coach kom op zeg…

Eerst net-niets presteren met een unieke Belgische generatie en nu een prachtige Portugese generatie om zeep helpen? Op basis waarvan zou je deze man nou aanstellen..

Waarschijnlijk keert hij terug naar Liverpool. Frank Lampard zit op de wip helemaal als de belangrijke komende 2 wedstrijden tegen gaan vallen.

Dit moet een grote grap zijn. Je hebt een aantal goede Portugese coaches zoals jardim , jezus en villas boas. 3 goede trainers die echt wel oren zullen hebben naar de functie kom je vervolgens uit bij martinez

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren