Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap haalt stunt uit en weet Siem de Jong te strikken

Laatste update:

Siem de Jong keert per direct terug bij De Graafschap, zo brengt de club uit de Keuken Kampioen Divisie donderdag officieel naar buiten. De aanvallende middenvelder (33) komt transfervrij over van sc Heerenveen en tekent een eenjarig contract in Doetinchem, met de optie op nog een jaar op De Vijverberg. De Jong doorliep de jeugdopleiding van De Graafschap, maar speelde nooit een wedstrijd in de hoofdmacht.

"Er zijn natuurlijk veel mooie verhalen te vertellen over deze terugkeer, mij gaat het er vooral om dat ik samen met deze jonge spelersgroep wil presteren", aldus De Jong, die De Graafschap in 2005 inruilde voor de jeugdopleiding van Ajax. "Hier hoop ik met mijn ervaring aan bij te dragen. Ik ken de club en de mensen natuurlijk goed, dit voelt erg vertrouwd. Ik heb er zin in!" De Jong zal op korte termijn aansluiten bij de A-selectie van De Graafschap.

"We zijn uiteraard erg blij dat we Siem hebben weten binnen te halen", reageert technisch directeur Peter Bijvelds op het aantrekken van De Jong. "Het is geweldig dat hij voor ons gekozen heeft. Met de ambities die wij hebben, de manier waarop wij willen spelen en het inpassen van de jeugd, is hij volgens ons de ideale man. Het getuigt van een enorme intrinsieke motivatie dat hij, uit alle opties die hij had, de keuze voor De Graafschap heeft gemaakt. Hij wordt medeverantwoordelijk voor de teamprestatie, want naast zijn individuele prestatie denk ik namelijk ook dat hij de teamprestatie nadrukkelijk kan verhogen", aldus De Graafschap-bestuurder.

De Jong beleefde zijn grootste successen bij Ajax, dat met de middenvelder in de gelederen vier keer landskampioen werd. De kersverse aanwinst van De Graafschap kwam verder uit voor Newcastle United, PSV, Sydney FC, FC Cincinnati en Heerenveen. Bij laatstgenoemde club veroverde hij door diverse blessures nooit een vaste plaats en mocht hij dus transfervrij vertrekken. De Jong heeft zes interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan.

Denk jij dat Siem de Jong nog van waarde kan zijn voor De Graafschap?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Niet heel gek, niet goed genoeg voor Heereveen en dan kom je al snel onderin de Eredivisie of de laatste paar jaar van je carrière je eerst team weer helpen in de poging om te promoveren. Neemt niet weg dat dit een uitstekende speler is voor De Graafschap!

16 juni 2022 om 19:07

Totaal geen meerwaarde in het veld voor de graafschap, siem is afgeschreven. Wellicht een meerwaarde op het gebied van sponsoring. Wel leuk voor beide partijen

16 juni 2022 om 19:14

Een stunt zou pas zijn, als de Graafschap ook nog eens Luuk voor de neuzen van Besiktas en PSV zou kapen.

Mooie koppel. Luuk op 9 en Siem op 10

16 juni 2022 om 20:25

Nee, dat is vergelijkbaar met de dromen over jou en Ariana Grande.

16 juni 2022 om 21:23

Nou daar dacht ik ook aan. Zou geweldig zijn, en zichzelf levende legendes maken. Maar de stap van Barcelona naar de Graafschap is natuurlijk te groot.

Schitterende aankoop voor ons. Alleen al zijn ervaring is al een surplus. Hopelijk niet yeveel last van Blessured en kan hij knallen.

16 juni 2022 om 19:21

Heeft bij Heerenveen niet echt zijn meerwaarde laten zien en is m.i. over de houdbaarheidsdatum op ED en KKD niveau. Wel leuk voor de lokale supporters dat er een de Jong terug is op het oude nest.

Siem s een echte boer geworden eerst PSV en nu De Graafschap

16 juni 2022 om 19:14

Zowel hij als zijn broer komen toch uberhaupt van de jeugd van fc de Graafschap?

16 juni 2022 om 19:17

Fc de graafschap ? Het is vbv. Maar ja beide komen ze bij ons uit de jeugd

16 juni 2022 om 19:17

Het zijn rasechte Doetinchemmers. Weliswaar geboren in Zwitserland, maar toch.

16 juni 2022 om 19:18

Ja precies, ze waren al echte boeren.

16 juni 2022 om 19:19

@Timmio

Geen idee ik ben niet zo'n nerd die dat allemaal weet.

16 juni 2022 om 19:22

Dit is echt niet mega-obscure kennis hoor Lampen...

16 juni 2022 om 19:32

Lampen, dit is echt wikipedia-level kennis.

17 juni 2022 om 18:28

Roep dan niks als je het niet weet.

16 juni 2022 om 20:26

@lampen siem is altijd een boer geweest🤣🤣 komt toevallig ook uit dtc🤣

Wat is de stunt dan precies. Grote naam uit het verleden maar geen schim meer van de Ajax-aanvoerder die hij ooit was. Leuk als spelers terug gaan naar hun roots maar laten we zijn kwaliteiten vandaag de daag niet overdrijven.

16 juni 2022 om 20:01

Grote naam is wat overdreven. Speelde in een Ajax selectie welke een paar maten te klein zou zijn voor de ‘ten Hag’ selecties.

16 juni 2022 om 20:14

Nou ja, meer dan 250 wedstrijden bij Ajax waarvan een hoop als aanvoerder, vier keer landskampioen, paar interlands, Ben het met je eens dat het geen enorme hoogvlieger was maar in de context van dit nieuws toch vooral een grote naam. Zo bedoel ik het.

16 juni 2022 om 21:33

De klaplong lijkt nog altijd de oorzaak dat de top niet meer haalbaar was. In die jaren daarvoor een zeer nuttige speler geweest voor ajax!

17 juni 2022 om 22:13

Het verschil van linkerrijtje Eredivisie naar KKD is toch wel groot. Heeft toch 27 wedstrijden gespeeld dit seizoen bij Heerenveen. Voor de Graafschap is zo’n naam natuurlijk wel een stunt.

Stunt? Heel veel hoger zat er toch ook eigenlijk niet meer in ..

Dit is geen stunt. De Jong heeft bij ons niets gepresteerd, hij kan het niet meer belopen en zijn leiderschapskwaliteiten zijn ondermaats. Leuk voor het sentiment, maar hij zal van weinig toegevoegde waarde zijn is mijn verwachting.

Nou Siem de Jong strikken is tegenwoordig geen stunt meer toch? Maar wel leuk voor de superboeren...

Dat is wel prachtig eerlijk gezegd.. hopelijk een goed huwelijk, De Graafschap hoort in de eredivisie, wie weet gaat hij hen daarbij helpen..

16 juni 2022 om 19:22

Hoi Mantitty dank voor je bijdrage!

Wat ik mij afvraag is waarom jij vindt dat de Graafschap in de Eredivisie hoort. Ik snap dat de Graafschap een mooie club is met een gezellige sfeer, maar ik persoonlijk vind clubs als ADO Den Haag, PEC Zwolle, Willem II, NAC Breda en ook wel Roda JC toch clubs die ik eerder in de Eredivisie verwacht. Dit zijn clubs met een groter stadion en ook wel een rijker verleden in de Eredivisie. Ik denk ook dat de achterban van deze clubs groter is dan die van de Graafschap. Ook zijn de steden Den Haag, Breda, Tilburg en Zwolle ook veel groter dan Doetinchem Iedereen zijn eigen mening natuurlijk, maar dit vind ik. Het kan zijn dat jij een andere mening hebt, dat maakt niet uit. Dat maakt voetbal juist zo mooi. Maar ik ben wel benieuwd waarom jij de Graafschap in de Eredivisie vindt thuishoren.

16 juni 2022 om 19:37

@Hein. Ik vind ook dat de Graafschap in de eredivisie thuis hoort. Mooie club met een mooi verleden. Daarnaast is het dé club uit een regio met een heel eigen karakter. Is niet de zoveelste club zonder eigen karakter uit één stad.

Dan zijn bijv een nac en wII veel meer gelijk aan elkaar en is 1 ervan voldoende op het hoogste niveau.
GAE en Zwolle zijn beide Salland, dus alleen GAE in de eredivisie is ook goed.

16 juni 2022 om 19:48

Ah op die manier bedankt voor de toelichting.

Ik ben het nog niet helemaal met je eens want bijvoorbeeld Doetinchem ligt vlakbij Arnhem dus dan zal je ook kunnen zeggen dat iedereen die in de regio Arnhem, Doetinchem woont maar voor Vitesse kan zijn, omdat 1 club in die buurt wel genoeg is op het hoogste niveau (om dan even jou woorden te gebruiken).

Maar ik begrijp wel wat je bedoelt want ik kom zelf ook uit de regio en ik ken ook wel mensen die in die kleine dorpjes vlakbij de Duitse grens wonen die voor de Graafschap zijn. Erg leuk om te zien inderdaad!

16 juni 2022 om 19:48

Welke clubs zie jij dan degraderen die volgens jou niet in de Eredivisie thuishoren? Want even 5 clubs erbij, dan moet er ook 5 clubs uit.

Aangezien je aanhaalt dat Doetinchem geen grote plaats is, denk ik dat je kiest voor Go Ahead Eagles, Sc Heerenveen, RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en Fc Volendam. Maar ik ben toch benieuwd wie je er dan graag uit ziet gaan.

Overigens lijkt het me juist weer mooi om de Graafschap terug te zien. Altijd een heerlijke sfeer daar en het levert regelmatig nog een spannende strijd om het kampioenschap van de Eredivisie op.

16 juni 2022 om 19:49

Heeft met name met de sfeer daar te maken. De uitwedstrijden bij de Graafschap (de sfeer er om heen) vond ik legendarisch, mooie mensen leren kennen. NAC en Roda zijn ook absoluut eredivisie clubs, alhoewel ik met Roda ontzettend weinig heb, zijn wel een club die met hun achterban op het hoogste niveau thuishoort.
Willem II hoort daar nóg meer bij, maar heb ik persoonlijk de schurft aan. ADO is een cult club waar ik weinig goede herinneringen aan heb. Wel een hoop mooie mensen, maar te vaak ellende daarzo..

16 juni 2022 om 19:52

@heinazijn, niet met je eens omtrent de regio Arnhem en regio Doetinchem. Ik kom zelf uit Rozendaal en de regio Arnhem is compleet ander volk dan Doetinchem.

Doetinchem vertegenwoordigt de Achterhoek, vandaar ook de bijnaam. Vitesse presenteert zichzelf echt als een club van de hoofdstad van Gelderland met een stads karakter en naast de stad meer gericht op fans ten westen van de Ijssel en ten noorden van de Nederrijn in Gelderland.

16 juni 2022 om 20:07

@heinazijn, als iemand die in de Achterhoek en Arnhem heeft gewoond, het is een wereld van verschil. Heel de mentaliteit is anders ( welke mooier is laat ik even in het midden). Ben het dan ook wel met iseldiroed eens. Ik denk dat het verschil Arnhem Doetinchem qua cultuur verder uit elkaar ligt dan Doetinchem Enschede.

16 juni 2022 om 20:29

@ heinza volgensmij heeft iseldiroed het over clubs uit dezelfde stad. Om een voorbeeld te noemen sparta excelcior en feyenoord. Denk dat hij bedoelt 1 van die clubs is prima in ed

16 juni 2022 om 20:37

Iseldiroed noemt NAC en Willem II en... Go Ahead Eagles en Zwolle als voorbeeld. Dus dat is niet in dezelfde stad. Ik ben wel met je eens dat ik Excelsior niet echt een Eredivisie club vindt qua stadion, publiek etc. Dan heeft De Graafschap ook mijn voorkeur.

Dat achterhoekers een andere cultuur hebben dan Arnhemers geloof ik wel. Maar is dat niet anders met Heracles en Twente of Cambuur en Heerenveen?

Let op ik zeg ook niet dat ik de Graafschap geen Eredivisie club vind. Maar ik geef aan dat ik clubs als Den Haag, NAC , Willem II etc. meer op een Eredivisie club vind lijken dan de superboeren. Maar nogmaals iedereen mag zijn eigen mening hebben dat is alleen maar goed.

16 juni 2022 om 20:58

Absoluut ieder zijn eigen mening, maar welke clubs zie je dan graag wijken voor de clubs die jij graag in de ED wil zien? Ik ben nu toch wel nieuwsgierig

17 juni 2022 om 10:04

@Iseldiroed nooit dat jij Willem II en NAC over 1 kam scheert, dit is echt een no-go 🤣 totaal andere clubs met minstens net zoveel sfeer als de Graafschap en zeker met een rijkere geschiedenis, leuk dat ze dicht bij elkaar liggen, maar zijn alles behalve het zelfde..

Het is toch wat.. Siem was veel beter dan zijn broer. en kijk waar de een speelt en waar Siem gaat spelen.
Blessures kunnen je carrière zo om zeep helpen.
Hopelijk voor Siem en de Graafschap wordt het een succes

Stunt? Siem de Jong is gewoon niveau Graafschap niks stunt. Bestaat zelfs een kans dat die gaat falen daar, zal me niks verbazen

16 juni 2022 om 21:03

Die gaat zeker falen, vanwege zijn fysiek is Siem al 5/6 jaar over de datum, zit bij de graafschap de jeugd in de weg, dit lijkt me eerder een last dan een lust!

Siem de Jong die de voorzetten van Buttner binnenknikt. Klinkt niet verkeerd.

* Schitterende aankoop voor ons
Daar kom je nog van op terug

Komt een cultclub met een fantastische aanhang bij zo'n grijze muis uit die t voetballen verleerd lijkt en niet weet wat knokken en buffelen is als t niet loopt. Arm de graafschap.

Mooi man, welkom! Kan mooi o.a. Brittijn en Haen mentoren en daarbij kwalitatief een aanvulling op de selectie. Ben benieuwd naar komend seizoen, minder kan het niet zou je zeggen!

Nu Luuk nog en het is weer compleet bij de Graafschap.

Of het echt een stunt is, is maar de vraag. Beste is er natuurlijk echt al wel een tijdje af. Heeft natuurlijk wel veel ervaring en komt er vandaan. Zou voor de Graafschap mooi zijn als hij er slaagt. En voor Siem zelf uiteraard ook.

Siem de Jong naar De Graafschap… er was een tijd dat ik dacht dat hij een mooiere carrière zou krijgen dan zijn broer. Maar toch niet helemaal blijkbaar. Hoop voor beiden dat het een succes wordt.

Zoveel ploegen die qua sfeer en uitstraling moeiteloos mee kunnen in de ED. Dit kan zomaar is 1 van de meest spannende seizoenen in het Nederlandse voetbal worden op beide niveaus.

Dit is helemaal geen stunt. Hij gaf zelf al aan dat het een mooi zou zijn.

Heel leuk en mooi voor De Graafschap
Hij kan vast in kkd nog wel het 1 en ander voor elkaar krijgen, maar Siem is oud
33 jaar, maar lichamelijk wel 36 a 37
Die redt het niet meer in de eredivisie.

Cirkeltje rond voor De Jong, evenals een Schone
Mooi om deze jongens te zien bij hun clubje

Super speler voor deze club maar ook voor hun selectie. Ik verwacht dat ze volgend seizoen nog meer spelers uit de eigen opleiding de kans gaan geven de 2003-2004 is echt exceptioneel goed. Doen niet onder voor PSV of Ajax in vooral de 2004 lichting. Ze hebben straks de ideale mix tussen talent, midden leeftijd en ervaring.
Ik kijk uit naar talenten als van der logt, Schoppema, lever en Wevers.
Maar ze hebben ook nog wat andere namen maar zullen nog even een jaartje nodig hebben in de -21.
Het ziet er goed uit en gelukkig ook een schifting gemaakt in de selectie en overbodige krachten laten vertrekken. Het kan zomaar een jaar worden waarin meedoen om de 2 bovenste plekken dichterbij is dan ooit!

Zitten een aantal mooie clubs in de kkd aankomend seizoen met mooie faciliteiten en wat spelers met aansprekende namen. Misschien toch eens wat meer gaan volgen aankomend seizoen.

Nou nou wat een stunt. Een speler van wie ik allang vergeten was dat ie überhaupt nog voetbalt en vaker geblesseerd is dan fit gaat op zijn 33e naar De Graafschap. Het is wat!

Weer een seizoen zonder promotie voor onze Superboeren, deze man speelt 2 a 3 wedstrijden in de KKD, raakt dan geblesseerd, en beeindigd daarna zijn loopbaan. Ik zou het wel waarderen als de Graafschap zou promoveren daarentegen, absoluut een toevoeging voor de ED

Prachtig toch dat zo'n naam lekker in Doetinchem komt ballen. Wellicht speelt ie maar een halve wedstrijd en raakt hij geen pepernoot, maar voor het sentiment alleen al vind ik het prachtig. Ik verwacht echter een transfer in de categorie Bonaventura Kalou naar Heerenveen, niet eentje in de categorie Wout Brama naar Twente.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren