Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer twijfelt over debuut van tiener in Glasgow: 'Ik durf alles aan'

Laatste update:

Door de afwezigheid van Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Thulani Serero bestaat de kans dat Frank de Boer donderdag in het uitduel bij Celtic een beroep doet op Donny van de Beek. De jongeling reisde mee naar Schotland en de coach van Ajax liet woensdag weten dat hij bereid is de jeugdinternational voor de leeuwen te gooien.

/

Nemanja Gudelj en Davy Klaassen zijn er wel gewoon bij op Celtic Park in Glasgow, maar hoe het middenvelder verder wordt ingevuld is voorlopig gissen. “Ik durf alles aan”, reageerde De Boer op de vraag of hij van plan is Van de Beek op te stellen. De achttienjarige controleur wacht voorlopig nog op zijn debuut in de hoofdmacht.

Een andere mogelijkheid is om Jairo Riedewald door te schuiven vanuit de laatste linie. Ook bestaat de kans dat Lasse Schöne op het middenveld wordt geposteerd. “Ik heb genoeg opties”, tekende Ajax Life op uit de mond van de oefenmeester. “Maar ze zijn niet allemaal ideaal.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tot nu toe doet hij het uitstekend bij Jong. Maar om hem nou in de basis te zetten in zo'n belangrijke wedstrijd... Ik zou beginnen met Klaassen, Gudelj en Schone op het middenveld. Drie jongens die ervaring hebben in Europa en mochten we 2-0 voorstaan in de tachtigste minuut kun je Donny altijd nog inbrengen.

26 november 2015 om 09:26

Hij doet het inderdaad prima bij Jong Ajax en ik ben het met je eens dat hij niet basis moet beginnen. Ik zou wat meer safe spelen en Riedewald op het middenveld laten beginnen zoals hij ook tegen Barcelona toen speelde. Het enige wat nu anders is dan toen is dat ajax met een nummer 10 speelt en geen 6.

Ik denk dat F.de Boer kiest voor Schone op 10 en dan voor in met Youness Milik Fisher.
Enige wat telt vanavond zijn de 3 punten !

Het wordt nu toch wel is tijd dat we Europees gaan winnen en dat de Boer laat zien wat hij kan als trainer.

Cillessen
Tete
Veltman
v,d Hoorn
Dijks
Klaassen
Riedewald
Gudelj
Schone
Milik
Fisher
26 november 2015 om 11:56

Als je goed kijkt zie je dat Frank al een tijdje is omgeschakeld naar spelen met een 6, in de vorm van Gudelj, met links Klaassen en rechts Bazoer. Ik zou dus ook gaan voor Riedewald op 6, links Klaassen, rechts Gudelj en Van der Hoorn achterin.

We weten nou wel dat jullie de zogenaamde beste talenten van de wereld hebben, maar volgens mijn moeten jullie gewoon punten gaan pakken voor het nederlandse voetbal, want het zal echt een schande zijn als ajax het niet red in deze poule. Het is allemaal leuk talenten laten debuteren maar je hebt er geen f*ck aan als ze je niks bezorgen.

26 november 2015 om 06:01

Heel mooi verwoord.

26 november 2015 om 06:55

Fener is gewoon boven het niveau van Ajax en Celtic is gelijkwaardig? Dat Molde zo presteert is gewoon knap

26 november 2015 om 10:35

Fenerbahçe is nuet beter joh

26 november 2015 om 11:23

Dat denk ik wel hoor een Nederlands team heeft toch geen speler van het niveau Nani in de ploeg etc

26 november 2015 om 15:20

Fener heeft veel spelers die eerst weg goed waren. Rvp, nani, meirelles (?) en Bruno Alves zijn ook niet meer wat ze ooit waren. Ik vind een el Ghazi in vorm net zo waardevol als hoe ik nani de laatste tijd zie spelen

26 november 2015 om 09:01

@rahembarca

Waar wordt er beweerd dat Ajax vindt, dat ze de beste talenten van de wereld hebben?
De selectie van Van de Beek is uit nood geboren en niet omdat men zich zonodig wil bewijzen of omdat het zo leuk is om talenten te laten debuteren. Bovendien is het meer uitzondering dan regel.
Laten we eerst maar eens afwachten of Van de Beek überhaupt in de basis start, waarschijnlijk zit hij gewoon op de bank.

Ik had wel gedacht dat Nouri verder was dan Van de Beek. Hopen dat Ajax dat zwakke Celtic verslaat, voor een laatste kans.

26 november 2015 om 01:08

Ik denk dat vd Beek verder is qua fysiek. Als je Nouri vandaag weer zag spelen sta je gewoon met open mond te kijken. Voor my is hij een groter talent. Beide echt parels.

26 november 2015 om 07:14

Dit kon je anders wel van ver zien aankomen, Vd Beek die meer duelkracht heeft en lengte met een goede basistechniek die alles wel een beetje kan heeft minder gebreken dan Nouri heeft en belangerijker een hogere ondergrens. Nouri is van de 2 het grootste talent, met de bal aan de voet denk ik ook de beste die nu rondloopt bij Ajax, als je Nouri gisteren weer zag spelen, pff. Nouri mist nog explosiviteit en pure snelheid om meer duels te ontlopen want op (duel)kracht zal hij nooit de duels gaan winnen. Voor de liefhebber, er zijn vast wat beelden van Nouri die zijn directe tegenstander zijn benen laat stoppen met werken voor een seconde, misschien leuk om te bekijken.

Lijkt mij prima, wel mooi dat iedereen kritiek heeft op Overmars en de Boer maar dat je juist nu ziet dat je een brede selectie nodig hebt. Kansen voor jonge spelers komen er wel, dat zie je ook.

26 november 2015 om 05:54

@ afcanats

Alsof iemand ooit ook maar ontkend heeft dat Ajax geen brede selectie nodig heeft. Het eventueel opnieuw inbrengen van een onervaren jongen in een selectie die al niet overloopt van degelijke ervaring; noem ik nou niet echt "het hebben van een brede selectie" als we naar de opvatting kijken van die uitdrukking..

Zodra de eerste keus uitvalt is het heel karig waaruit de Boer nog kan kiezen, het is dan de keuze uit een speler die niet gelijkwaardig is aan de eerste keuze, of het is een jonge speler met totaal geen ervaring. Dat is gewoon pure armoede, net zoals het eerste elftal is de bank van Ajax ook al jaren niet in balans qua talent, gedegen internationale ervaring,kwaliteit/gelijkwaardigheid, techniek, fysieke kracht, lengte en karakters.

In het algemeen doelt men daarop wanneer men het heeft over het hebben van een "brede selectie". Door er weer zo´n groentje bij te halen bewijs je eigenlijk alleen maar het tegendeel dat je zogenaamd een brede selectie hebt met serieuze alternatieven. Goed, dat is deels ook de Boer zijn eigen schuld, maar goed we zullen wel zien wat het woord.

Ik hoop dat we winnen en dat de Noren van de Turken winnen, maar het feit dat we totaal afhankelijk zijn van andere is mijn grootste zorg. Zeker gezien de selectie waar we het mee moeten doen, hopelijk zijn de jongens bij de les want die Schotten gaan er gewoon opklappen. Het hoeft ook niet mooi tot stand te komen (dat verwacht ik voorlopig niet van Ajax), zolang men gewoon alert is en hun kansen/mogelijkheden afmaken/beter benutten, en laten zien dat ze serieus er van doordrongen zijn dat dit de laatste kans is om het Europese seizoen te redden vind ik het prima.

26 november 2015 om 06:50

Voor Eredivisiebegrippen hebben we een uitstekende bank met spelers als Van Rhijn, Viergever, Sinkgraven, Van der Hoorn, Boilesen, Sinkgraven, Heitinga, Serero, Schone en Younes... De meeste zouden bij een subtopper in de basis staan.

26 november 2015 om 07:19

@De Toekomst
Misschien voor eredivisiebegrippen maar we hebben het nu over Europees voetbal. Bovendien noem je Sinkgraven 2 keer en die is nu net geblesseerd net als Serrero. Over Boilesen zullen we maar zwijgen.....

26 november 2015 om 10:13

@afca_leeds

Dan is het benoemen van een van der Hoorn, Boer Viergever, Younes, Gudelj, Sinkgraven van dan wel een miskoop, dan wel een breedteaankoop en dat afkeuren toch op zijn minst vreemd. En daar wordt Overmars vaak op afgerekend.

Het gaat om een gezonde balans, de balans hangt al wat meer naar heel veel jonge spelers. Als het aan Jonk lag kwamen daar nog meer jeugdspelers bij, hoe wil je het anders immers een brede selectie krijgen? Als je 23-24 spelers hebt weet je een ding zeker, een paar zijn er voor de breedte.

Ik denk dat het niet realistisch is om te verwachten dat we ten eerste internationale toppers kunnen halen en ten tweede die nog op de bank kunnen zetten, daarom is Viergever ook een prima aankoop, die is wel haalbaar en heeft een redelijk niveau.

De bank heeft juist wel specifieke kwaliteiten, Veltman heeft niet de lengte van van der Hoorn, we hebben daarmee extra kopkracht op de bank. Met Heitinga heb je ervaring en karakter.

Daarnaast hebben we juist op het middenveld gezonde concurrentie, 4 zeer goede middenvelders die weinig voor elkaar onder doen en allemaal andere specifieke kwaliteiten hebben (bazoer, Klaassen, Gudelj, Sinkgraven), Serero voor de breedte en dan toptalent van de Beek erbij. Ik vind het middenveld uitstekend en dat komt omdat Overmars goed heeft ingekocht daar. Maar hij krijgt er nu ineens kritiek op, ineens is 7,5 miljoen teveel (gewoon 22 miljoen winst gehaald) voor Sinkgraven.

Het is jammer want we verliezen vaak knullig in Europa, Ajax is veelal de betere maar geeft het makkelijk weg.

26 november 2015 om 13:37

@ afcanats

Als het aan Jonk had gelegen dan hadden wij een beter uitgebalanceerde selectie gehad en dat weet jij donders goed. Immers versterkingen moesten aan bepaalde eisen voldoen, en op Poulsen na voldeden alle "versterkingen" van Overmars niet aan de voorwaarden die vooraf duidelijk gesteld waren.

Het is dus gewoon niet waar om te beweren dat als het aan Jonk gelegen had dat we dan met een nog jongere/onervarener selectie te maken zouden hebben. Wanneer je naar de voorwaarden kijkt is het niet zo verrassend dat al die spelers niet voldoen aan de gestelde eisen en dat daar dus kritiek op is.

Grote bedragen zouden alleen nog maar uit gegeven worden aan spelers die er direct of op zeer korte termijn er zouden staan en dus ook een echte meerwaarde zouden zijn. Bovendien moesten die meer hebben laten zien dat een goed seizoen bij een Nederlandse middenmotor.

Voor Sinkgraven is veel te veel betaald omdat die jongen nog alles te bewijzen heeft, en daarnaast de opleiding vond dat ze een vergelijkbare speler zelf in huis hadden. Dus zou hij niet gekocht hadden mogen worden. Daar komt nog bij dat het een paniek aankoop was, immers vonden de Boer en Overmars het eerst niet nodig om versterkingen te halen. Pas toen de overgrote meerderheid van Ajacieden begonnen te morren toverde men opeens Sinkgraven uit de hoge hoed.

Ook Gudelje voldeed niet aan de eisen waaraan aankopen moesten voldoen, ten eerste mochten er niet zulke bedragen betaald worden voor spelers die voornamelijk alleen maar Eredivisie ervaring hadden. Al helemaal niet als een speler in grote wedstrijden van een Nederlandse middenmotor zich niet kon onderscheiden, want in de grote wedstrijden van AZ stond hij er nooit.

Voor van den Hoorn geldt in principe hetzelfde als voor Sinkgraven, ook hij speelde maar 1 goed seizoen bij een Nederlandse laagvlieger (met alle respect voor FC Utrecht). De meeste mensen wisten meteen al dat hij niet goed genoeg was voor het niveau wat Ajax nastreeft, iets wat hij ook regelmatig bewijst wanneer hij speelt. Alhoewel het zeldzaam is dat het tempo omhoog gaat, hij is niet in staat om het spel lichamelijk bijhouden. Waarbij hij dan ook compleet het overzicht verliest. Ook zijn gevoel van positionering in de verdediging is nou niet om naar huis over te schrijven, en zo zijn er nog wel een aantal zaken.

Ook zouden er geen spelers meer gekocht mochten worden waarvan bekend is dat zij van glas waren (younnes en Sanogo), maar ook niet voor spelers die al meerdere seizoenen achter elkaar amper tot niet gespeeld hadden. Ook Viergever komt gewoon tekort voor het niveau wat Ajax nastreeft, en zo gaat dit wel op voor alle gehaalde spelers onder Overmars. Alleen Poulsen voldeed en dat is gewoon veel en veel te mager, ondanks dat hij niet veel speelde stond hij er wel in de grote wedstrijden.

Wanneer we naar het lijstje kijken van alle versterkingen die onder Overmars gehaald zijn; is daar een duidelijke lijn in te zien.namelijk dat ze allemaal amper aan spelen toe kwamen en gewoon niet goed genoeg waren. Ook al heeft hij voor de meeste spelers niet veel betaald, al die kleine beetje van hem zijn toch ook behoorlijk in de papieren gaan lopen.

Aan Heitinga zouden we inderdaad wel wat kunnen hebben, maar dan moet je hem wel opstellen. Persoonlijk geloof ik er niet in dat van den Hoorn en Viergever beter zijn dan Heitinga. Heitinga is niet gehaald voor de ervaring, dat mooie verhaaltje verteld men voor de bühne, Heitinga is helaas alleen maar gehaald als zoethoudertje.

Of ben jij vergeten dat zowel de Boer als Overmars Heitinga in eerste instantie niet eens wilde hebben omdat hij volgens hen niet goed genoeg was. Dat spraken zij publiekelijke uit in de transfer periode voordat Heitinga kwam, toen het overgrote deel van de Ajacieden aan het einde van het vorige seizoen ook begonnen te klagen wist men niet hoe snel ze hem moesten halen. Ajax wist heel goed dat het terug halen van een geliefd oud speler de kritiek behoorlijk zou laten verstommen. Dat gebeurde dus ook, want opeens was het grote gros van de Ajacieden niet of veel minder kritisch, het is mij dan ook een raadsel hoe Heitinga zich door Ajax zo laat gebruiken. Het is een eeuwen oud trucje wat zo vaak in de voetballerij of elders in de maatschappij door bestuurders is gebruikt.

Op het middenveld acht ik persoonlijk alleen Bazour, Fischer en Schone goed genoeg, ja ook over Klaasen heb ik mijn twijfels. Het is over het algemeen een harde werker, maar een echte tien is hij niet, en als aanvoerder vind ik hem ook ongeschikt. Hij neemt zelden het voortouw in wedstrijden wanneer dat wel zou moeten, nu moet ik wel bekennen dat ik hem dat niet helemaal kwalijk kan nemen. Die jongen zou zich dit seizoen moeten ontwikkelen tot sterktehouder, dan lijkt het mij niet dat hij zich dan om andere jonkies kan bekommeren. Wanneer we naar oud spelers zoals van der Vaart en Sneijder luisteren, vonden zij het in die fase waarin Klaasen nu zit, ook te vroeg om die band te krijgen.

Of je nu het verspilde bedrag neemt wat in het rapport van Ling staat of een berekening die ver voor het rapport van Ling door verschillende supporters op Ajax Netwerk werden gemaakt, heeft Overmars minimaal meer dan dertig miljoen door de plee gespoeld. Die berekening werd gemaakt kort voor de vorige winterse transfer periode. Wat dat betreft was ik ook blij dat de raad van commissarissen (hun enige goede daad) hem verbood om tien miljoen uit te geven. De man toont al jaren aan over een beroerd scouting oog te beschikken (zo ie zo überhaupt weinig echt serieus scout), dus om hem niet zoveel geld toe te vertrouwen nadat hij al zoveel geld verspild heeft vind ik heel verstandig.

Dat het jammer is dat wij zoveel onnodig in Europa verliezen ben ik het helemaal mee eens, daar zal geen enkele Ajacied anders over denken. Wanneer je kijkt naar waar het steeds fout gaat, zijn het altijd weer dezelfde zaken, veel zaken waar we voor de revolutie ook structureel last van hadden. Serieus er iets aan doen is er helaas steeds niet bij, dat is niet alleen maar een kwestie van het halen van degelijke/goede versterkingen.

Ook als het op professionalisme/wedstrijd mentaliteit en simpele afspraken aankomt schieten veel spelers tekort. Het maakt niet uit hoe vaak er wel niet op gehamerd word dat:

- Je (directe) tegenstanders niet zomaar mag laten lopen.

- Dat ze gemotiveerd en geconcentreerd aan de aftrap moeten verschijnen.

- Dat men ten alle tijden alert is, zodat je niet zo vaak letterlijk de rode loper voor een tegenstander uitrolt.

- Dat er vooruit gespeeld moet worden wanneer dat kan/moet.

- Of om een fatsoenlijk baltempo te kunnen hanteren.

Wanneer het al zo moeilijk is voor veel spelers om zich fatsoenlijk op te laden en/of om simpele afspraken structureel niet na te komen; vind ik dat van weinig professionalisme getuigen. Dat is toch het minste wat je van de spelers mag verwachten, waarbij je van Ajacieden ook mag verwachten dat ze in staat zijn om fatsoenlijk een pass over twee meter of een standaard situatie te kunnen nemen. Overigens is dit niet alleen typisch een Ajax probleem, want we zien het al jaren door het hele Nederlandse voetbal.

26 november 2015 om 13:47

@ De Toekomst

Persoonlijk vind ik van Rhijn voor de Eredivisie ook tekort komen. Die jongen is zo laks als het maar zijn kan en leert net zoals vele andere amper van zijn fouten. Het klopt dat we erin Nederland er vaak nog mee wegkomen, maar de ambities van Ajax zijn meer dan alleen maar dominantie in de Eredivisie.

Dan heb ik het natuurlijk niet over het winnen van de Champions League, maar wel het overwinteren in de Champions League en/of op zijn minst om de groepsfase van de Europa League te overleven, wat net als zoveel wedstrijden in Nederland ook al een hele opgave is. Hoe je het ook went of keert de selectie is totaal niet in balans en niet goed genoeg.

26 november 2015 om 06:10

@afcanats
Ik weet niet waar je het over hebt. Dus totaal geen brede selectie als je noodgedwongen iemand van 18 moet laten spelen zonder enige ervaring. Geef dit soort spelers een kans in gelopen wedstrijden. Stel ze niet op omdat je geen andere keus hebt. Dit noem je nou wanbeleid

26 november 2015 om 06:51

Er ontbreekt een compleet middenveld (3 man)... Logisch dat er dan naar jeugdspelers gekeken gaat worden.

26 november 2015 om 10:17

Ik wel, telkens krijgt Overmars kritiek dat hij Sinkgraven en Gudelj niet had moeten halen. er moest naar Jonk worden geluisterd wat inhield dat er geen breedte aankopen meer waren. Dat betekend automatisch dat je met een krappe selectie gaat spelen, die aangevuld wordt met jeugd.

Ook dan kun je 3 blessures op het middenveld hebben, als we Gudelj en Sinkgraven niet hadden gehad was het Klaassen (ook net hersteld) en twee jeugdspelers.

Het is juist goed dat van de Beek nu de kans krijgt en geen wanbeleid met 3 blessures, het middenveld is gelukkig breed genoeg.

26 november 2015 om 20:03

Een A1 speler laten debuteren in een Europese wedstrijd noem jij verstandig? Doet me denken aan het debuteren van Sporkslede tegen Lyon in de CL. Dat heet noodgedwongen uitproberen omdat je selectie niet op orde is.

Sinkgraven was zonde van de 8 miljoen euro voor een speler zonder rendement. Zelf ging ik voor Zyech die wel rendement heeft en ook nog eens 3 miljoen goedkoper was. Gudelj ben ik nooit op tegen geweest. Ons middenveld miste iemand die een beetje de beuk er in gooit.

Ja en Jonk heeft gelijk over het kapitaal er al is uitgegeven aan breedte shit. Zie rapport Ling. Geen zin om weer deze Ellen lange lijst te herhalen.

Wordt nou eens reëel afcanats. Het is gewoon dieptriest. Zelfs in een poule met een kroeg elftal, een Noorse laagvlieger en een club uit Turkije maken we helemaal niets klaar. Slechts 1 keer een Europese wedstrijd gewonnen van een Tsjechiese middenmoter. Dat is toch te diep triest voor woorden? Reageer daar nou eens op.

26 november 2015 om 20:09

@detoekomst
Serero speelt gelukkig zelden of nooit meer. Die moet je niet meerekenen. Die is ook zoveel minder dan Klaassen of Bazoer. Sinkgraven vind ik ook te licht. Zeg nou zelf.....wat is het rendement nou van hem. Zit niet voor niets op de bank. Dus ja ik verwacht wel dat je wat meer hebt - als ik Sinkgraven meetel - dan vier middenvelders.
Schone komt op het middenveld niet heel erg uit de verf. Dus ja kan maar 1 ding concluderen.......de selectie is niet op orde toch?

26 november 2015 om 22:46

@afcanats
Nog een opmerking. Als je de bagger vanavond ziet tegen Celtic, geef mij dan eens aan wat Overmars dan zo goed doet. De selectie is toch totaal niet in evenwicht. Kijk nou eens naar een voorhoede Milik, Younes en Fischer. Dat is toch Ajax onwaardig?
En wat vind je van Sanogo dan? Goed gedaan of slecht van Overmars? Tis toch vreselijk man

26 november 2015 om 08:11

@afcanats
Wat een slap verhaal weer van je. We zijn het ondertussen wel gewend, alles verdedigen en goed praten.

Ajax heeft een brede selectie ja, waarbij sommige posities meer dan oververtegenwoordigd zijn....
Nu bij blessures komen die overbodige aankopen nog amper aan de bak.

En ja, Van de Beek krijgt nu wellicht de kans, noodgedwongen. Normaal gesproken had zo'n jongen al langer wat invalbeurten in de Eredivisie gehad.

26 november 2015 om 10:19

Wat een algemeen gepraat van jou, ik sta er boven om iemand persoonlijk aan te vallen. Het gaat om de inhoud. Het is het voorbeeld nu dat je een brede selectie nodig hebt, ontken je dat? Overtegenwoordiging, waar?

26 november 2015 om 09:31

@afcanats
Zo langzamerhand vraag ik me af of jij een poster van Overmars boven je bed hebt hangen. Werkelijk in elk bericht laat je weten hoe geweldig je hem wel niet vindt, Ik denk dat zelfs wanneer er een bericht verschijnt over de koffiejuffrouw van Ajax jij er nog in slaagt Overmars er bij te halen en hem te prijzen voor de geweldige koffie.
Maar goed, het is toch niet abnormaal dat je een selectie hebt met voldoende spelers om blessures en schorsingen op te vangen. Dat is bij elke club die op meerdere fronten strijdt het geval, dus waarom Overmars en De Boer daar zo speciaal in zijn begrijp ik niet. Bovendien kan De Boer mede verantwoordelijk gehouden voor o.a. de blessure van Bazoer. Deze jongen heeft veel te veel gespeeld in te korte tijd en ondanks dat hij sterk oogt is kennelijk ook hij daar nog niet klaar voor.

26 november 2015 om 10:24

@nico50

Uiteraard is dat gewoon 'normaal' maar ondertussen klagen mensen zoals jij keihard dat een Sinkgraven/gudelj wordt gekocht en noemt het een onnodige breedte aankoop. Mijn mening is, breedteaankoop is ook een versterking, bij blessures lever je dan minder in.

Ik geef gewoon aan de Overmars en co de selectie prima heeft samengesteld, ook in de breedte, zijn nogal wat klachten over.

Waar baseer je dat nou weer op? Volgens mij heeft Bazoer een tik gehad in het duel tegen Feyenoord, daar is het begonnen. Jij grijpt ook alles aan om Frank en Marc af te zeiken

26 november 2015 om 11:24

@afcanats
Precies! In de bekerwedstrijd tegen Feyenoord kreeg hij een tik van Vilhena met als gevolg last van de knie. Hij heeft toen slechts de wedstrijd tegen Roda gemist en is toen weer gaan spelen tegen Fenerbahce enz. Er was beschadiging van het kniekapsel geconstateerd en De Boer vond het kennelijk niet nodig hem meer rust te geven en pleegde zo roofbouw op hem.
Ik grijp niet alles aan om De Boer en Overmars af te zeiken. Het valt me alleen op dat bij elk artikel over Ajax jij er alles aandoet om die twee er met de haren bij te slepen en de loftrompet te steken. Het doet een beetje zielig aan.

Nouri was toch de marokkaan die het wel zou gaan maken bij jax. Als puntje bij paaltje komt kiezen ze toch weer voor deze klaasen look a like, ook al in potentie geen wereldtopper zoals een sneijder of van der vaart.

26 november 2015 om 01:37

Nouri is fysiek nog enorm zwak, die wordt op europees niveau weggeblazen.

26 november 2015 om 01:51

Daarnaast zoeken ze ook niet een 'nummer 10' als vervanger, zoals Nouri dat is. Ze zoeken juist meer een vervanger voor Bazoer/serero. Van de Beek is op deze positie beter/geschikter dan Nouri.

26 november 2015 om 10:26

Nouri is net 18, gisteren weer geschitterd tegen Spartak A1. Van de Beek is van de zelfde generatie maar fysiek wat verder, Nouri moet eerst wat aansterken, hij sneeuwt denk ik onder als hij er nu moest staan.

Verder ben je te vroeg in je oordeel.

26 november 2015 om 11:38

heb je ze weleens zien spelen? Allebei absolute wereldtoppers in potentie. Dat vd beek wordt meegenomen ipv Nouri is logisch omdat vd Beek op cvm, cm, of cam kan spelen, en omdat hij fysiek veel sterker is dan Nouri. Je moet trouwens even de samenvatting van Ajax u19 tegen Spartak Moskou u19 kijken, gister gespeeld, dan zul je zien wat Nouri kan

ze kunnen beter schone op het middenveld zetten en die gast die tegen Vitesse scoorde opstellen

26 november 2015 om 02:52

Hendriks scoorde niet tegen Vitesse. Neem aan dat je hem bedoeld met 'die gast'.

Klaassen op het middenveld? Die moet toch (om onverklaarbare redenen) in de spits beginnen?

Vervolgens loopt het een helft totaal niet en mag Milik het in de spits proberen.

Nou daar gaan we weer hoor. Ik voorzie alweer het typische Ajax-scenario.

Kiezen voor een jonkie, de eigen jeugd een veer in de reet steken om vervolgens op de broek te krijgen in Europa van een stel houthakkers die er geen reet van kunnen waarna iedereen moord en brand schreeuwt dat je met jonkies de oorlog niet wint.

Gewoon Schone daar neerzetten, klaar. Het is nu niet de tijd voor romantische scenario's met debuterende jeugdspelers en dergelijke. Er moet gewoon gewonnen worden.

Frank de Boer zal kijken naar wat hij in het veld nodig heeft en daarbij de beste opties kiezen. Schots voetbal is heel fysiek waardoor je daar automatisch wat fysiek sterke jongens tegenover moet zetten.

Schone is alles behalve een fysiek sterke middenvelder, bovendien vrij traag. Tegen Celtic wil je zoveel mogelijk uit de duels blijven waardoor snelheid vereist is. Echter zal je ook af en toe een duel moeten winnen en dan heb je enige duelkracht nodig.

Naar mijn inziens kan Donny van de Beek daarom veel meer toevoegen aan dit Ajax in deze wedstrijd. Donny van de Beek is een speler die graag one touch voetbal speelt en bovendien een individuele actie in huis heeft.

Laat die jongen lekker tegen Roda debuteren. Ga nou niet expirimenteren als er Europese overwintering vanaf hangt.

Ben ik de enige die nu aan Heitinga denkt? Nu heb je een wedstrijd welke gewonnen moet worden, tegen een fysieke tegenstander.
Dan zou Heitinga toch geknipt zijn vandaag?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren