Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Misschien hebben we op het trainingskamp te hard getraind’

Laatste update:

Ajax kwam vrijdagavond met de schrik vrij tegen FC Groningen. De Amsterdammers wonnen weliswaar met 2-0, maar speelden vooral in de tweede helft erg zwak en hadden geluk dat Jarchinio Antonia het vizier niet op scherp had staan. Trainer Frank de Boer was na afloop ‘gematigd tevreden’.

/

“We hebben de drie punten en hebben de nul gehouden. De eerste helft was het redelijk tot goed, maar de tweede helft was niet goed. Het leek alsof een aantal jongens er helemaal doorheen zat”, zei De Boer tegen FOX Sports. “Of we op het trainingskamp te hard hebben getraind? Misschien wel, maar aan de andere kant moet je ook in jezelf investeren, want als je te weinig traint krijg je aan het eind van het seizoen het deksel op de neus.”

“Soms moet je daarin risico’s nemen, de jongens hebben bijvoorbeeld alleen vorige week zondag een dagje vrij gehad. Maar ik ben blij dat we ongeschonden uit de strijd zijn gekomen.” Davy Klaassen en Jaïro Riedewald vielen bij Ajax overigens wel uit, maar kampen waarschijnlijk met slechts kleine blessures. Eerstgenoemde kreeg volgens de coach een ‘knietje’ en daardoor werd het dijbeen van Klaassen steeds ‘stijver’. Ook Riedewald kreeg een ‘tik’ en moest zich laten vervangen.

“Dat was jammer, want anderen waren misschien wel rijp voor een wissel”, aldus De Boer. “Enkele jongens hadden klaarblijkelijk niet de frisheid om door te zetten en dat zal tegen een ploeg als Groningen wel moeten. Je moet daar niet halfslachtig mee omgaan. Het is of volle bak geven of compacter voetballen en als je dat niet doet, dan krijg je het lastig.” Niklas Moisander plaatste overigens ook zijn vraagtekens bij het trainingskamp van Ajax in Qatar: “Het leek wel alsof de pijp bij veel jongens leeg was. Ik weet niet hoe dat kan, maar zo zag het er wel uit.”

Moet Ajax volgens jou nog de transfermarkt op, deze maand?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hoe speelde mickey? heb helaas niet kunnen kijken.

16 januari 2015 om 22:35

Mike*

16 januari 2015 om 22:39

Redelijk, aantal goede verdedigende acties, bleef knokken in de 1e helft, maar daarnaast ook veel slordigheden

16 januari 2015 om 22:44

Veel slordigheden? Twee schoonheidsfoutjes en voor de rest prima verdedigd. Samen met Serero en Andersen de beste man van het veld.

16 januari 2015 om 22:49

Andersen was maar een helft goed.
Tweede helft vertraagde hij zo enorm het spel.
Vd hoorn eerst helft verdedigend heel sterk een echte verdediger die er hard in gaat.

16 januari 2015 om 23:39

Hahah veel slprdigheden. Zaten paar misperen bij, maar verder krijgt hij een ruim voldoende. Paaar belangrijke en nuttige onderscheppingen verricht.

17 januari 2015 om 00:56

Ik denk als je niet tevreden bent maar je wint desondanks toch met 2-0 dat het best wel goed gaat met je clubbie.

16 januari 2015 om 22:45

Gewoon een zwakke wedstrijd van Ajax

16 januari 2015 om 23:40

Zwakke tweede helft ja, prima toch? Wel gewonnen

Moeten ze maar in Nederland blijven

Is natuurlijk ook logisch dat de pijp halfleeg is, eenweek trainen in 40 graden en dan terug naar 5 graden gaat je niet in de koude kleren zitten.

17 januari 2015 om 09:05

Het is momenteel rond de 20 graden in Qatar, lijkt me prima temp om in te trainen.

De eerste 20 minuten waren goed, daarna werd het slechter en slechter. Zo zonde dit. Het ligt deels aan de jonge leeftijd van de spelers, maar wellicht ook aan aan de instelling. Op het moment dat je denkt Ajax speelt goed en ze gaan winnen, dan gaan ze te makkelijk denken of iets. Frank is hier de ideale man voor, hopelijk dat het toch snel beter wordt. Nu 3 puntjes houden in de Arena tegen Feyenoord, dat voelt altijd goed.

16 januari 2015 om 22:57

Ik blijf het zeggen....probleem is gebrek aan kwaliteit. Die instelling kunnen we niet elke wedstrijd weer van stal halen. De eerste helft zaten ze er best vel op. Maar het is allemaal zo traag en te voorspelbaar. Een omschakeling in het tempo van bejaarde en veel te weinig creatieviteit.
Drie punten en heel snel vergeten dit drama

Vilhena (talent) erbij en we zijn klaar op de markt. Klaassen niet fit, Andersen (niet in vorm) en we zitten al niet breed op het middenveld.. ja met spelers als: Zimling en Duarte word je niet vrolijk van

Bazoer komt eraan, maar we hebben nog 1 iemand nodig en dan is Vilhena wel. Odegaar word vaak genoemd, maar als hij echt voor Ajax had willen tekenen, dan had ie het allang gedaan.. die komt niet meer jongens!

16 januari 2015 om 22:47

vilhena is anders ook echt niet van toegevoegde waarde, als je die jongen al een jaar ziet spelen, laat hij allesbehalve speciale dingen zien hoor.. dan kan ke beter voor sinkgraven gaan, al moet je natuurlijk wel uitkijken dat je niet teveel betaald.

16 januari 2015 om 22:58

Andersen niet in vorm? Die jongen speelde vandaag zijn beste wedstrijd voor Ajax tot nu toe en liet prachtige dingen zien.

16 januari 2015 om 23:03

Onzin. Andersen deed het uitstekend. Jammer dat zijn medespelers te vaak met bewondering naar hem keken ipv ruimtes inlopen waar hij een steekpass kon geven. Ze snappen hem nog niet snel genoeg. En dan komt hij inderdaad wel eens in de problemen. Maar hij is zich lekker aan het ontwikkelen en die jongen gaat Ajax nog heef veel plezier aan beleven. Ik hoef Sinkgraven er helemaal niet bij te hebben. Concurrentie is niet slecht, maar je wil de boel ook weer niet te verzadigen. Dan loop je de kans dat je lange gezichten krijgt. Tot nu toe weten Frank en kompanen daarin aardig het balans te vinden.

16 januari 2015 om 23:13

zeker een andere wedstrijd gezien hoevaak die anderson goedlopende aanvallen verprutst door verkeerde beslissingen te nemen is niet normaal en als het niet loopt bij ajax is hij ook mister ziekenhuisbal jeetje jeetje allemaal van due zachte tikkies due net aan goed gaan maar meest fout

17 januari 2015 om 08:24

TinusM helemaal met jou eens! Die jongen kan ik een kwart van zijn acties echt de mooiste dingen laten zien, maar zodra het er om gaat slaat hij dood. Zijn rendement is bedroevend. Hij maakt nog zo vaak de verkeerde keuze waardoor hij het spel vertraagd en aanvallen verpest. Over ziekenhuis ballen. Vandaag gaf hij er weer eentje waardoor serero zich had kunnen blesseren net als bij Boilesen.

17 januari 2015 om 09:31

Anderson is zeker (nog) niet goed genoeg voor 90 minuten spelen. Hij weet zijn 3/4 ballen inleveren wel goed te verbloemen met zijn 1/4 briljante acties. Hij komt er wel, maar nog niet goed genoeg.

Ik zie Vilhena ook graag ons middenveld versterken.

16 januari 2015 om 23:14

@VD Vaart
Vilhena staat al ruim 2 jaar stil in zijn ontwikkeling.lijkt tegenwoordig op Duarte 2.0 maar dan 5 jar jonger. Zie hem niet in de basis komen bij Ajax. Misschien als backup Cvm. Liever Sinkgraven als concurrent voor Andersen dan Vilhena. Andersen is gewoon een goede speler, die wat slimmer moet omgaan met zijn lichaam in de duels. En zijn rendement moet hoger, maar vergeet niet dat dit pas zijn eerste echte seizoen bij Ajax is.
Zie liever een jonge, talentvolle linksback komen van ong. 19 jaar. En een goede voetballende verdediger met ervaring om Riedewald volgend jaar te begeleiden.

16 januari 2015 om 23:41

Of juist een ervaren 'oude' speler die de jonge jongens bij de les houdt en voorop gaat in de strijd. Las laatst dat Poulsen spijt had dat hij vertrok.. Haal die man terug.. Heb je ervaring, kent de speelstijl en je hebt wat extra agressie. En hij vindt t niet eeg om regelmatig te banken hoor!

17 januari 2015 om 00:14

Wat moeten we in godsnaam met Vilhena. Dan gaat hij van de ene naar de andere bank. Aanvallend hebben we genoeg en op 6 hebben we Serero, Riedewald en Bazoer

Te hard getraind, zo kan je het ook noemen. Het was gewoon bagger met de hoofdletter B.

16 januari 2015 om 22:43

Inderdaad. Het is het hele seizoen al bagger. Misschien 2 aardige wedstrijden gespeeld, de rest was minimaal 1 helft bar slecht.

Opvallend inderdaad hoe Kishna en Schone compleet op waren. Misschien ook wel een compliment waard voor Groningen dat ze daarvoor zorgde maar door de twee gedwongen wissels kon Ajax het niet opvangen wat het hele spel te niet deed.

17 januari 2015 om 10:12

Schöne is altijd snel op. In de CL al na 30-40 minuten.

Raymond Verheijen kom er maar in..


On: beetje vreemde opmerking van de Boer. Mag hopen dat het gas volgende week wel open kan en gaat, anders wordt het knap lastig.

Dit valt wel vaker op. De Boer traint vaak heel stevig in de winterstop. Daarbij moeten ze toch al weer op vrijdag voetballen. Ik was er al bang voor. Maar ik had de uitslag goed. Groningen is trouwens sterker geworden, 2 versterkingen gehaald. Die gaan het wel meer ploegen moeilijk maken.

Wat een gelul. Dat heeft ie dan zelf toch gedaan? Te hard getraind, tjonge. Nou ja. Ze moeten maar gewoon blij zijn dat ze een slechte wedstrijd over de streep trekken. Zo blijf je meedoen.

16 januari 2015 om 23:00

Ja hij heeft het idd zelf gedaan. Maar je kan toch ook kritisch zijn op jezelf of is dat voor jouw iets nieuws?

18 januari 2015 om 02:37

Mwaah, zo heb ik het niet uitgelegd. Kwam op mij eerder over als excuus voor het lamlendige en zwakke spel.
Hoef je niet meteen zo naar op te reageren hoor. Tjonge.

17 januari 2015 om 12:17

Te hard getraind, komop zeg. Daar worden de heren toch rijkelijk voor betaald.

Zo leek het er inderdaad op Frank. Waren weinig uitblinkers deze wedstrijd, de enigen die een voldoende halen waren: Serero, Kishna, van der Hoorn, Andersen en Riedewald. De rest was (net aan) onvoldoende. Gelukkig zijn er nog 16 overige finales waarbij ik hoop dat ik als Ajacied wel iets meer wil genieten van het spel. Resultaat is 3 punten en rustig achterover leunen bij Vitesse - PSV en Feyenoord - Twente.

16 januari 2015 om 23:08

Ik las van verschillende forum leden dat Riedewald het niet zo goed deed. Dat verbaasde mij. Ik vond dat Groningen op die vleugel veel gevaarlijker werd nadat hij het veld had verlaten.
En aanvallend brengt Jairo toch wel meer dan Ricarde. Verdedigend doet Ricardo het goed. En aanvallend komt hij soms goed op achter de rechtervleugelspits. Maar je ziet hem naar mijn mening te weinig het spel opengooien met een knappe pass naar voren. Jairo lijkt veel meer te kunnen creeeren als hij begint aan te vallen.
Maar goed, het belangrijkste is dat hij verdedigend geen steken laat vallen.

16 januari 2015 om 23:19

Echt helemaal mee eens. Niemand hoeft hier iets meer aan toe te voegen

Ajax heeft het professioneel en zakelijk aangepakt dat is ook een manier om te winnen. Ondanks die vele kansen van Groningen bleven ze makkelijk overeind.natuurlijk ziet men liever mooi voetbal maar het draait om de punten daar gaat het spelletje om.

mixmaster, gelukkig had Antonia zijn avond niet anders had hij drie keer het net gevonden. Het is te gek voor woorden dat De Boer nu durft te beweren dat de selectie waarschijnlijk te hard getraind heeft in Qatar. Voor de wedstrijd tegen Groningen hoorde ik De Boer nog zeggen dat Ajax uitstekend getraind had in Qatar en dat het goede gevoel er weer was, De Boer kon in de ogen van de spelers zien dat het goede gevoel weer terug was. De Boer heeft duidelijk geen grip meer op zijn selectie en heeft waarschijnlijk een zonnesteek opgelopen in Qatar.

Weer naar excuses zoeken F de boer triest hoor,en tegen Vitesse te weinig getraind zeker ach man hou toch op

16 januari 2015 om 23:33

Rober8

Wat zit je dwars jongen? De Boer zegt hier geen rare dingen, geeft alleen aan dat er wellicht te hard getraind is tijdens het trainingskamp.

16 januari 2015 om 23:51

masterdam, De Boer zegt wel degelijk rare dingen. Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Groningen beweerde De Boer dat de selectie weer in een flow zat en dat er sprake was van een stijgende lijn. Het trainingskamp in Qatar was uitstekend en De Boer kon in de ogen van de spelers zien dat de spelers weer op scherp stonden. Na de wedstrijd tegen Groningen komt De Boer met de verklaring dat er waarschijnlijk te hard getraind is in Qatar om deze slappe vertoning goed te praten. De Boer heeft duidelijk geen grip meer op zijn selectie en hij maakt zich 100 procent ongeloofwaardig door dit soort uitspraken.

17 januari 2015 om 02:42

De twee dingen waar jik een van maakt staan los van elkaar. Wat een gebrabbel haha.

16 januari 2015 om 23:46

Hoop je op duimpjes van anti Ajax mensen? Wees eens even redelijk man. De Boer zegt al dat t tweede helft slecht was. En ja t was ook slecht. Maar ook die wedstrijden moet je winnen endat gebeurde ook met enigszins wat geluk.
Maar azen op duimpjes vind ik 'triest'..

Kan de Boer niet de conclusie trekken dat hij over een zeer matig elftal beschikt gewoon, bedoel er zijn een paar spelers met potentie maar veel zijn nog steeds mooi weer voetballers.
Klaassen vind ik al een hele tijd zeer matig spelen, Moisander is niet de leider die Ajax nodig heeft, Andersen speelt soms aardig maar dan weer niet, Serero heb je een zwak voor omdat hij hard werkt maar als je eerlijk kijkt is het ook niet de speler die eigenlijk in een Ajax shirt thuis zou horen.

Nou dan heeft Milik een mindere dag, niets mis mee en speelt Kishna degelijk maar na die goal zakt ook hij weer weg. Staat Cillessen in zijn doel steeds te roepen maar ik vraag me iedere keer af naar wie want niemand luistert.

Ajax kan leuk positiespel spelen en het ziet er allemaal aardig uit maar ik mis die ene speciale speler die er eerder altijd was.
Dit Ajax zie ik niet van Feyenoord winnen omdat juist daar wel datgene aanwezig is wat er bij Ajax ontbreekt en dat is enorme werklust, je voor elkaar helemaal kapot lopen. Enige speler die daar toe bereid is binnen Ajax is Klaassen en die heeft het de laatste tijd helemaal niet.

Pettersson1963

De reactie onder jou van Kush verwoordt het goed. De Boer gaf in het interview na de wedstrijd aan dat de eerste helft vrij aardig was, maar de tweede helft was onder de maat. Het enige wat de Boer verweten kan worden is complimenten geven aan Groningen, want Ajax leek slechter doordat Groningen gewoon goed positiespel speelde. Maar dan nog, Groningen was niet bij machte om een goed resultaat te halen, gelijkspel was het maximale. Echter hoor/lees ik vaker dat er gezegd word na een wedstrijd: hier had voor ..... (partij x) meer ingezeten, terwijl als de samenvatting goed wordt nagekeken die stelling niet meer dan een wassen neus is (zie o.a. Excelsior, Utrecht).

zal niet aan de training hebben gelegen, want ik denk toch dat ze hier net zo hard trainen als daar, ik leg het meer op de weersomstandigheden, daar was het warm, (te warm misschien) en hier is het koud en het lichaam krijgt hierdoor toch een pats, maar mag geen excuus zijn.

Als je de wedstrijden voor de winterstop zag heeft het weinig met de trainingen te maken. Deze spelers zijn gewoon (nog) niet goed genoeg om een hele wedstrijd goed te spelen. In de CL stijgen ze boven zich uit maar in de competitie is het soms pure middelmaat.

Lekker zielige verklaring van Frank de Boer. De pijp was leeg omdat ze zoveel energie in de wedstrijd stopten, en dat hou je geen 90 minuten vol.
Compliment richting Groningen was dan ook meer als op zijn plek geweest.
Groningen speelde op 25 minuten na in de eerste helft gewoon een super goede wedstrijd. En helemaal in de tweede helft had Ajax er alle moeite mee, en mogen ze Groningen op hun blote knietjes danken.
En ja de kansen voor Groningen vielen mee, maar dat had Ajax vooral aan Groningen te danken....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren