Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer maakt zich geen zorgen om Cillessen: ‘Hij is daarin geen rookie’

Laatste update:

Jasper Cillessen zal woensdagavond (waarschijnlijk) nog keepen tegen FK Rostov en rondt vervolgens zijn transfer naar Barcelona af. De doelman van Ajax wordt bij de Spaanse kampioen de opvolger van Claudio Bravo, die naar Manchester City vertrekt, en de concurrent van Marc-André ter Stegen. Ronald de Boer is niet verbaasd dat Barcelona voor Cillessen heeft gekozen.

/

Volgens De Boer is Cillessen een goede keeper, die het niveau van Barcelona aan kan. “Ik vind hem een sobere, maar krachtige keeper”, zegt de voormalig middenvelder van de club in gesprek met AS. “Hoe hij met zijn voeten is? Haha, die vraag blijft men stellen wanneer het gaat over een keeper van Ajax of Barcelona. Maar Cillessen is daarin geen rookie.”

AS was ook benieuwd naar de mening van De Boers broer Frank over Cillessen, aangezien hij jarenlang met de keeper samenwerkte bij Ajax. “Frank vertelde me dat hij een rustige jongen is die zeer hard werkt en nooit voor problemen zorgt. Verder stelde hij dat Cillessen zeer compleet is als doelman en nog vele jaren mee kan”, aldus De Boer.

Denk je dat Jasper Cillessen een goede opvolger is voor Claudio Bravo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jasper kan gewoon eerste keeper worden in Barcelona. Mocht die het niet worden, hebben ze toch een 2e keeper die ervaring heeft en zeker het niveau aankan. Deze jongen groeit van concurrentie. De stap is dan ook niet meer dan logisch. De vorm dip komt hij wel overheen.

23 augustus 2016 om 10:36

Eerste keeper? Dan moet ik je er toch aan herinneren dat er nog ene Ter Stegen bij Barcelona speelt, wie én beter is in het meevoetballende aspect én nog eens een aantal klassen beter is op de lijn. Je moet niet vergeten dat hij de reden is van het vertrek van Claudio Bravo, een absolute topkeeper die alles al heeft gewonnen en een ontzettend groot aandeel heeft gehad in de afgelopen twee gewonnen edities van de Copa America.

23 augustus 2016 om 10:39

Denk dat je ter Stegen en Jasper rustig naast elkaar kan leggen en dat ze beide niet veel voor elkaar onder doen, daarnaast zal Jasper ter Stegen naar hoger niveau tillen en andersom. Zoals Ronald ook aangaf, is het geen moeilijke jongen, die vecht voor alles wat die waard is. Let maar op, denk dat Jasper gaat verassen en straks gewoon in een goed rijtje keepers staat.

23 augustus 2016 om 10:50

Absoluut niet mee eens. Ter Stegen is juist zo goed geworden omdat hij dag in dag uit met Claudio Bravo op het veld heeft gestaan. Als je nu kijkt naar het vertrouwen waarmee Ter Stegen speelt en de manier waarop hij zich heeft aangepast aan het spel van Barcelona, kun je concluderen dat Barcelona nu een topkeeper heeft voor de komende tien jaar.
Daarnaast moet je ook niet vergeten dat Ter Stegen al een stuk of twintig wedstrijden in de CL heeft gespeeld en ook daarin belangrijk is geweest voor Barcelona.
Het is natuurlijk leuk voor Cillessen dat hij nu voor een club als Barcelona mag spelen, maar hij komt gewoon kwaliteit te kort om eerste doelman te zijn. Zeker op de lijn loopt hij mijlen ver achter op Bravo en Ter Stegen.
Dan is het helemaal belachelijk te bedenken dat Luis Enrique de voorkeur geeft aan Cillessen (13m) en niet gaat voor een bewezen topkeeper als Diego Alves die naar verluid ook maar 8 M zou moeten kosten.

23 augustus 2016 om 10:59

Juist Jasper is een goeie versterking voor Barcelona. Kijk hoe die Vermeer uit het eerste keepte binnen 2 seizoenen. Toch geen slechte keeper en wellicht ook geschikt voor een mooie (sub)top club in Europa. Jasper gaat veel aan ter Stegen hebben en andersom ook.

23 augustus 2016 om 11:05

Een slechte keeper is het zeker niet. Echter is het niveau dat Barcelona nastreeft wel even iets anders en is het een enorme achteruitgang voor Barcelona in vergelijking met Claudio Bravo. Alhoewel ook gezegd moet worden dat de situatie van de afgelopen twee jaar een absolute luxe was met twee ontzettend goede keepers.

23 augustus 2016 om 11:23

Het niveau en verwachtingen wat een keeper moet hebben in het eerste van Barcelona ligt niet voor het oprapen. Er word verwacht dat die een bal overspeelt, dat die op momenten dat die er moet staan er staat en geen bal 123 de tribunes in loeit. Daarom is ook Vermeer door het ijs gezakt. Prima keeper, maar meevoetballend en tactisch niet beter dan Jasper. Kijk naar het seizoen, toen Vermeer gepasseerd werd en Jasper erin kwam, hoeveel doelpunten Jasper tegen kreeg en Vermeer. Volgens mij had Jasper beduidend minder tegen dan Vermeer in meer wedstrijd. De keepers die Barcelona Ajax en Bayern zoeken, zijn schaars. Het is ook wel grappig, dat beide keepers van Duitsland, nagenoeg aan de Nederlandse grens zijn geboren. Pak hem beet de afstanden tussen Neuer Cillessen en ter Stegen zijn hemelsbreed 50 km van elkaar. Ook net over de grens Duitsland word veelal 4-3-3 gespeeld en worden keepers toch getraind mee te kunnen voetballen.

23 augustus 2016 om 11:47

Hmm... ik weet niet of ik het hier mee eens ben. Als Vermeer nu nog bij Ajax zou zitten, dan zou het zomaar weer andersom kunnen worden. Een paar fouten van Vermeer waren voldoende om stuivertje te wisselen en die fouten heeft Cillessen nu ook gemaakt. Het voelt ook een beetje als een vlucht naar voren...

23 augustus 2016 om 12:21

@fcbanasplit, Tjentval,

Het meevoetballen van Cillessen is top, daar zijn dan ook absoluut geen klachten over. Het is echter behoorlijk frustrerend voor de meeste Barcelona supporters dat men eerst dicht lijkt te zijn bij de komst van Diego Alves en vervolgens méér geld neer legt voor Cillessen. De Braziliaan is een zeer gerespecteerde keeper in Spanje die bekend staat als één van de beste lijnkeepers ter wereld, terwijl Cillessen (naar mijn mening) absoluut geen bijzondere lijnkeeper is. Daarbij komend dat Alves ook aardig tot goed is in het meevoetballen (niet zo goed als Cillessen, dat moet gezegd worden), er geen taalbarrière is en hij jaarlijks zo'n vijf penalty's weet te pakken. Do I need to say more?

23 augustus 2016 om 11:26

Jasper kan inderdaad eerste keeper van Barcelona worden. Het is gewoon een geweldige keeper, met voldoende kwaliteiten voor dit Barcelona. Echter moeten we Ter Stegen niet onderschatten. Heeft echter de laatste twee seizoenen maar 47 wedstrijden gekeept. Maar door te trainen met Messi en co wordt je ook gerust beter. Het zou vrij normaal zijn als Ter Stegen de eerste man wordt, anders kunnen ze hem beter verkopen of beter gezegd: dan kan hij beter weggaan. Voor Nederland kan het prima uitpakken. Je krijgt een nog betere keeper.

23 augustus 2016 om 13:59

Ik snap niet waarom er zo veel mensen zijn die denken dat Cillessen Ter Stegen er even uit speelt. Ter Stegen is mijlen ver qua potentie en huidige kwaliteiten. Ik verwacht dat Cillessen gewoon als 2de doelman zal functioneren voor de komende jaren.

23 augustus 2016 om 12:17

Wat een verklepte titel. Het wordt negatief neergezet, terwijl Ronald gewoon goed over Cillessen denkt bij de transfer.

volgens alle kenners hier is het een waardeloze keeper. Toch vaag dat bondscoaches, trainers van ajax en nu zelfs de trainer van Barcelona het anders zien.

Voor hem zelf is het wel een gok. Ter Stegen is niet gelijk veel beter dan Cillessen, maar als Ter Stegen als eerste keeper begint, dan is het altijd moeilijk voor een tweede keeper om daar wat aan te doen.
Voordeel is dat Ter Stegen nog even geblesseerd is, dus Cillessen moet gelijk goed beginnen.

23 augustus 2016 om 10:24

gewoon een goeie keeper, die kenners hier kijken enkel na de foutjes en na de kop die erop zit. Maar volgens mij heeft hij juist alles meezitten om een goeie keeper in Europa te worden en kan die zeker doorgroeien naar wereld niveau. Jasper zit een beetje in de situ zoals v d Sar bij Juve zat en kijk hoe die terecht is gekomen.

23 augustus 2016 om 10:27

ben t helemaal met je eens.
Van de Sar had tot zn dertigste ook de uitstraling van een zak hooi, maar was ook toen al een wereldkeeper.

23 augustus 2016 om 10:28

Cillessen is gewoon een degelijke keeper. Hij heeft nu een paar slechte wedstrijden maar daarvoor gewoon erg veel goede wedstrijden gespeeld. Zijn grootste minpunt is echter wel spelhervattingen, daar faalt hij vaak in

23 augustus 2016 om 10:36

Ik durf het wedden als ter stegen tekort komt bij Barcelona, zullen ze gewoon een nieuwe keeper aantrekken. Cillesen is gehaald puur voor back-up.

23 augustus 2016 om 11:04

Er zijn hier zat mensen die in Cillessen een prima keeper zien, zeker voor de Eredivisie, maar hem internationaal gezien tot de middelmaat of subtop vinden behoren.

Dat is nog steeds een heel wezenlijk en acceptabel niveau, alleen interpreteren een hoop mensen hier dat als afkraken terwijl dat helemaal niet het geval of de bedoeling is.

Cillessen zal zeker heel goed moeten beginnen en ala Hesp moeten profiteren van de blessure van zijn concurrent. Je kan er echter niet om heen dat Barcelona Bravo er uit gooit omdat ze Ter Stegen willen behouden. Realistisch gezien zou je dan in moeten schatten dat ze een degelijke keeper voor het tweede plan denken aan te schaffen.

Ter Stegen is voetballend een stuk sterker, dus daar pakt Cillessen hem zeker niet op. Omdat Cillessen verder ook weinig onderscheidende reddingen maakt maar het vooral van degelijkheid moet hebben, gaat het denk ik gewoon heel erg lastig worden. Vanuit dat oogpunt lijkt het mij erg riskant om zijn huidige status met betrekking tot Oranje zo op de tocht te zetten. Hij zal er zelf voldoende vertrouwen in hebben dat hij Ter Stegen kan pakken, dus hopelijk weet hij dat waar te maken.

23 augustus 2016 om 11:10

dat ben ik helemaal met je eens. Het is een grote gok voor Cillessen. Maar dat komt niet omdat Cillessen zo slecht is als hier dus geregeld beweerd wordt.

23 augustus 2016 om 16:49

Ter Stegen is aanzienlijk verder dan Cillessen.

Ik snap niet dat Barcelona Jasper al als gearriveerde keeper ziet.
Lijkt mij dat een keeper bij Barcelona juist al een niveau hoger meer bewezen moet hebben. Nu speelt hij bij Ajax waar hij toch regelmatig staat te schutteren. Vind hem ook niet onomstreden bij oranje omdat ik Krul een stuk beter vind.
Snap Barcelona dus niet maar Cillessen natuurlijk wel. Die traint op een hoger niveau, ziet de absolute top dagelijks trainen en voetballen, in een lekker warm land en zijn salaris zal aanzienlijk hoger zijn.
Wens hem wel succes maar denk dat hij zich vergaloppeerd daar en we hem langzaam minder gaan zien. Bied weer perspectief voor andere keepers bij oranje...

23 augustus 2016 om 10:32

Krul schuttert anders meer dan genoeg bij Newcastle. Daar zien de mensen in Nederland echter weinig van. Net die wedstrijden die hij fantastisch speelt komen goed door.

23 augustus 2016 om 10:36

Neuer schuttert ook wel eens en de Gea. Kom op, paar foutjes maken hem niet meteen waardeloze keeper. En ervaren is die en gearriveerd ook. Halve finale WK aantal keer kampioen met Ajax cl ervaring. En bewezen heeft die zich ook al. Dus vraag me af, wat die nog meer moet doen.

23 augustus 2016 om 11:53

Necbemmel ,

Je spreekt van 'regelmatig schutteren'. Afgezien van de fouten die hij in het begin van dit seizoen gemaakt heeft kan ik me niet meer dan 1 of 2 fouten van vorig seizoen herrinneren. Dat zou je dan niet 'regelmatig' kunnen noemen lijkt me. Vind het vandaar een onterechte opmerking van je, maar als je me kunt uitleggen waarom je vindt dat hij ' regelmatig staat te schutteren' dan hoor ik het graag van je.

Wat ik ook graag van je zou willen horen is waarom je Krul zoveel beter vindt. Zie de opmerking dat Krul zogenaamd beter is erg veel voorbij komen de laatste tijd, maar argumenten worden er vaak niet voor aangevoer. Vraag me af of het meer subjectief geroep is door onderbuikgevoelens van de penaltyserie tegen Costa Rica in 2014.

Ik word toch wel een beetje moe van al dat negatieve gedoe rondom Cillessen. Het klopt dat hij (nog) niet van het niveau Neuer, De Gea, Buffon, Cech en Courtois is, maar ik plaats hem zeker onder het niveau daaronder. Heeft buiten de eerste paar duels bij ajax dit seizoen altijd goed gepresteerd en ook bij Oranje is hij altijd top geweest. Hij zal beginnen als tweede keep, maar ik zie hem Ter Stegen na 1 of 2 jaar wel uit de goal verdrijven. En als dat niet lukt, vertrekt hij over 2 jaar toch lekker naar een team daaronder? Dan heeft hij in ieder geval wel bij Barca gespeeld en zeker een aantal prijzen gewonnen.

23 augustus 2016 om 10:53

Je ziet hem Ter Stegen over 1-2 jaar wel uit de goal verdrijven. Wat is jouw motivatie achter die voorspelling?

Je hebt met ter Stegen een keeper die jonger en beter is en die, als Cillessen begint als tweede keeper, dus wekelijks op hoog niveau in de Liga en Champions League speelt. Dat moet Cillessen volgens jou dus sneller en grotere stappen zetten dan zijn 3 jaar jongere concurrent, terwijl hij hij dus niet of nauwelijks op niveau speelt.

Dat lijkt mij nogal wishfull thinking en nagenoeg onmogelijk.

23 augustus 2016 om 11:00

Ter stegen kan alleen nog maar veel beter worden, ik zie hem later ook wel in de top 3 beste keepers eindigen. Ik heb het idee dat Cillessen al over zijn hoogtepunt heen is, omdat hij zich nou niet echt verder ontwikkeld heeft de afgelopen tijd. Als hij zijn vorm terugvind is het een prima 2e keeper, maar 1e keeper zal hij daar nooit worden denk ik.

23 augustus 2016 om 11:07

Een keeper is op zijn top tussen 30 en 35 en jij denkt al over zijn hoogtepunt heen is? Je hebt de grap van de dag gemaakt. Dank je!

23 augustus 2016 om 12:00

Hij is nu even uit vorm, maar de ervaring die hij heeft zal hem nog wel laten groeien. Ook heeft hij 2 seizoenen en een EK gemist, waar toch een ander niveau word verwacht. Neem als voorbeeld van der Sar bij Fulham en daarna Man u. Toen hij van Fulham naar Man u ging, groeide die ook, waardoor kwam dat? Juist meer topwedstrijden. Spelen tegen Barcelona Real Bayern en noem maar op, of spelen tegen iets uit het verre oosten (niets zeggende naam) is een wereld van verschil. Let op mijn woorden, hij word eerste keeper en gaat denk ik Edwin achterna kwa carrière .

23 augustus 2016 om 12:24

Misschien wordt hij inderdaad 1e keeper, maar daarvoor zal hij wel zijn vorm terug moeten vinden.

23 augustus 2016 om 11:29

Ja jij komt er wel , goede onderbouwing ook waarom hij geen eerste keeper zou kunnen worden pff

23 augustus 2016 om 12:03

Misschien omdat hij de meest waardeloze uittrap heeft van de eredivisie?

23 augustus 2016 om 12:27

@sloep1

Wat ben je de laatste tijd cynisch tegen andere leden, da's niks voor jou. Niet dat je hier geen gelijk hebt hoor dat de onderbouwing van huubvertents ontbreekt, maar 't valt me gewoon op.

23 augustus 2016 om 13:35

Cillissen zal misschien geen topkeeper zijn maar kan zich best nog goed ontwikkelen dus je kunt meteen niet zeggen dat hij zal falen bij Barcelona , wij zijn weer een keeper kwijt terwijl de competitie al 3 wedstrijden oud is en het duurt nog wel een week of 3/4 eer dat Krul fit is , meet een beetje pech zie willem 2 en we doen de rest van het seizoen voor spek en bonen mee , misschien ben ik daarom wel cynisch ik zou het eerder gelaten noemen door omstandigheden was ik er niet afgelopen zaterdag maar ik schijn niets te hebben gemist .

Hij is echt een talentvolle keeper met grote potentie. Logisch dat Barcelona hem wil hebben.

Hij is heel zelfverzekerd en volwassen geworden bij Ajax. Heeft zich ook heel rustig gehouden toen hij 2e keeper was onder Vermeer voor een lange tijd wat bewijst wat voor mentaliteit deze jongen heeft.

Cillissen kan echt niet blijer zijn. Een transfer van een van de meest belabberde Ajax teams die ik in jaren heb gezien naar de nummer 1 club van de wereld. Dit verzin je bijna niet.

Sobere keeper die goed kan meevoetballen. Hij maakt weinig fouten, maar maakt ook zelden uitzonderlijke reddingen. Ik denk dat hij gehaald wordt voor de bank en dat is verder ook geen schande.

Ter Stegen is in mijn ogen wel wat beter.

Ik zie Jasper Cillesen totaal geen eerste keeper worden bij Barca. Nu Ter Stegen meer gaat keepen en het vertrouwen heeft wordt hij alleen maar beter. Ter Stegen zal op den duur ook Neuer vervangen in het Duitse elftal. Neuer is binnen 3 jaar de beste keeper op de wereld.

Cilissen kiest duidelijk voor het geld. Momenteel wordt hij gewoon 3de keeper. Hij had ook voor een club kunnen kiezen waar hij eerste keeper wordt.

23 augustus 2016 om 12:54

3e keeper? Masip op de bank bedoel je?

Van foutje bedankt bij Rostov thuis, naar trainen met de crème de la crème. Niet slecht toch? Ik hoop niet dat hij ze om de oren krijgt op de trainingen, misschien hebben ze em gehaald voor het zelfvertrouwen van de spelers

Jammer dat hij.weg gaat maar gun hem deze mooie transfer wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren