Denkku
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Maandag, 11 januari 2016
  • Denkku
  • 109 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 336
  • jaar (--)
  • Joensuu
Persoonlijke berichten
18 mei 2016 om 21:31
#1

No niin Terve Denkku!

Oletko Suomalainen tai Hollantilainen? A ja sinä asut Joensuussa? Olen puoliksi hollantilainen ja puoli ruotsalainen ja asun myös Suomessa, Hyvinkäällä.

Miksi sinä puhut Hollantia?

Moikka ja puhumme myöhemmin

19 mei 2016 om 21:14
#2

Hallo Denkku,

wat is je naam eigenlijk? Ben je overigens lid van de facebook pagina - Dutch and lost in Finland?
ik ben zelf geen expert in de Finse taal, dit omdat ik half Zweeds en half Nederlands ben. Ik kom uit Nijmegen oorspronkelijk en krijg al mijn papierwerk in het Zweeds.

Ik ben ongeveer 3 a 4 jaar geleden naar Finland verhuisd omdat mijn vrouw Finse is, ik kreeg een baan aangeboden bij Kone als Inkoop Engineer. Omdat het vorig jaar redelijk slecht ging met Kone en ik eigenlijk genoeg had van het werk ben ik gestopt en volg nu dus een cursus Finse taal voltijd (25 uur) hierna wil ik of een eigen bedrijf op starten of een baan zoeken waarbij klanten/gasten contact hoog is zoals hotel werk of makelaar.

Wat studeer je overigens in Nijmegen? Joensuu is wel ver overigens, ik woon in Hyvinkää, 60km van Helsinki - veel bedrijven en hotels. Spreek vloeiend Zweeds, Duits, Engels en Nederlands en redelijk Fins en kan opzich ook werken met Noors dus nog even mijn Fins en dan komt het allemaal goed.

14 oktober 2016 om 10:13
#3

Ik heb net op mijn eigen pagina gereageerd, kan je dat zien? Anders plak ik het hier. Ik zie hier iemand anders die ook Fins tegen je is gaan praten

14 oktober 2016 om 10:13
#4

Ha, leuk zeg! Het is alleen jammer dat die Finnen op 1 na niet kunnen voetballen, maar anders zou het daar perfect zijn ;-) Mijn vriendin is ook Fins en haar familie komt oorspronkelijk uit Heinavesi, voor Finse begrippen dichtbij Joensuu. Ik ben er helaas nooit geweest, ze zijn met zijn allen lang geleden naar Helsinki verhuisd. We hebben zelf een blokhut in Kustavi, dus dat is de andere kant op. De omgeving rond Joensuu moet wel heel mooi zijn, maar goed dat is heel Finland eigenlijk. Je zegt dat je in Finland op de mentaliteit en de cultuur viel; dat valt me op omdat de meeste buitenlanders de zwijgzaamheid van de Finnen vaak moeilijk vinden? De natuur is wat de meeste mensen aantrekt. Zelf vind ik de zwijgzaamheid soms ook wel lastig, maar het tempo van leven vind ik in Finland wel heel prettig. En de natuur dus, die mis ik in NL steeds meer. De taal leren valt ook niet mee, het is alsof je opnieuw moet leren praten... TV kijken en radio luisteren is wel heel goed. Ik vind ruisleipa overigens vreselijk, dat neemt mijn vriendin altijd mee. Dus jij bent beter geassimileerd dan ik ;-)

Veel overeenkomsten, ook al voel ik me maar een beetje Fins en verder "gewoon" Nederlander. Mijn vriendin is dus ook Fins, ik ben nu bijna 40 en we zijn al 20 jaar samen. Zij woont in Nederland, spreekt inmiddels vloeiend Nederlands en we hebben een zoon samen die tweetalig is opgevoed.

10 augustus 2017 om 01:13
#5

Hey! Ik heb een nieuwe column geschreven. Helaas wilt vz hem niet plaatsen en staat hij op een andere website! Wellicht leuk om te lezen?

http://voetbal-an alyse.nl/2017/08/03/colum n-de-afgezette-keizer-op-n oppen/
Je moet even de spatied eruit halen tussen want anders laat vz het niet zien.

Gr

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren