Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer kent valse start met Inter; Mertens blinkt uit

Laatste update:

Frank de Boer is tegen zijn eerste nederlaag aangelopen met Internazionale. I Nerazzurri legden zondagavond een matige vertoning op de mat en verloren met 2-0 van Chievo, de nummer negen van vorig seizoen. Dries Mertens behoedde Napoli met twee doelpunten voor een nederlaag (2-2) en Lazio won bij Atalanta (3-4).

/

Chievo - Internazionale 2-0
Internazionale liet de bal in de eerste helft aan de tegenstander en na een rommelige beginfase kreeg het team van De Boer de eerste serieuze kans van de wedstrijd: een schot van Eder werd uit de hoek gedoken door Stefano Sorrentino. Danilo D’Ambrisio had Inter een paar minuten later, in minuut zeventien, alsnog op voorsprong kunnen zetten. Het schot van de rechtsachter werd echter geblokt door nota bene ploeggenoot Andrea Ranocchia. Chievo liet bij vlagen aardig voetbal zien, maar kon Samir Handanovic lange tijd niet in verlegenheid brengen. Na veertig minuten had Chievo zowaar toe kunnen slaan: Riccardo Meggiorini schoot na een counter net naast en daardoor bleef het bij rust bij een brilstand.

In de tweede helft viel er wel een doelpunt te noteren: na vier minuten ontving Valter Birsa de bal van Fabrizio Cacciatore, kapte hij twee verdedigers uit en knalde hij de bal overhoeks voorbij Handanovic. Birsa had er even later zelfs 2-0 van kunnen maken, maar dit keer werd het schot van de Sloveen geblokt. Internazionale was door de achterstand op achtervolgen aangewezen, maar maakte geen aanspraak op de gelijkmaker. De formatie van De Boer kreeg eigenlijk nog maar twee mogelijkheden om langszij te komen: een scherp aangesneden vrije trap van Éver Banega ging aan iedereen voorbij en Sorrentino stopte een schot van Geoffrey Kondogbia. Na 81 minuten viel de 2-0: Birsa kapte Gary Medel uit en knalde met zijn rechter raak.

/

Pescara - Napoli 2-2
Napoli kende aanvankelijk een rampavond in Stadio Adriatico, maar kreeg wel de eerste kans van de wedstrijd. Marek Hamsik schoot binnen de minuut rakelings naast, waarna Ahmed Benali er na acht minuten aan de andere kant 1-0 van maakte. Beide partijen kregen hierna goede mogelijkheid om toe te slaan: José Manuel Reina keerde een inzet van Cristiano Biraghi met de voet en José Callejón en Mirko Valdifiori schampten namens Napoli de paal. Pescara toonde evenwel aan een stuk doeltreffender te zijn. Na 35 minuten werd het 2-0: Gianluca Caprari schoot hoog binnen na een overstapje van Benali.

Trainer Maurizio Sarri greep na 53 minuten in en slachtofferde Lorenzo Insigne en Manolo Gabbiadini ten faveure van Arek Milik en Dries Mertens. Laatstgenoemde groeide uiteindelijk uit tot de redder van Napoli, want hij schoot de bal na een uur na een karakteristieke actie in de verre hoek en drie minuten later nam hij ook de 2-2 voor zijn rekening. De Belg tikte de bal van dichtbij binnen na een voorzet vanaf de rechterflank. Napoli leek in de slotfase nog een strafschop te krijgen na een hoog gegeven been, maar scheidsrechter Piero Giacomelli draaide die beslissing terug.

/

Atalanta - Lazio 3-4
Met Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna in de basis begon Lazio uitstekend aan het nieuwe seizoen en bij rust stond het al 0-3 in Bergamo. Ciro Immobile draaide na een pass van Sergej Milinkovic-Savic om zijn as en opende na een kwartier de score. Hoedt (kopbal uit een vrije trap van Lucas Biglia) en Cristiano Lombardi (rebound) kwamen hierna op het scorebord terecht. De Romeinen hadden de schaapjes op het droge, maar gaven de drie punten nog bijna weg. Franck Kessié scoorde in de tweede helft namelijk twee keer, maar verder kwam Atalanta niet meer. Door treffers van Danilo Cataldi en Andrea Petagna werd het nog 3-4.

Een terechte zege voor Chievo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lesje in effectiviteit voor de Boer. Chievo 37 en Inter 63 balbezit en toch verliezen ze. Chievo speelde dit echt onwijs goed uit, Inter liep eigenlijk steeds achter de bal aan. De kansen die ze kregen werden niet goed benut.

Dit is wel pas de tweede wedstrijd onder de Boer, eerste was de oefenwedstrijd tegen Celtic. Dus hij heeft ook wel wat tijd nodig.

Spelers als Candreva en Banega waren volgens mij ook niet fit, ze werden allebei naar de kant gehaald in de tweede helft.

Volgende week tegen Palermo, die moeten ze wel kunnen winnen lijkt me, daarna Pescara en daarna tegen Juve. Frank heeft een maand de tijd om ze klaar te stomen, anders worden ze in eigen huis afgedroogd door ons haha

21 augustus 2016 om 22:55

Hij had Perisic gewoon in de basis moeten zetten. Candreva en Banega hadden amper een meerwaarde vanavond. Toen Perisic kwam ging Inter tenminste nog een beetje tempo maken. In de eerste helft schrok ik vooral dat Frank van Inter het saaie povere Ajax van vorig jaar maakte. 70% balbezit achterin rond lopen tikken, geen dreiging naar voren en veelste laag tempo. Sissoko zou trouwens een welkome aanwinst zijn!! We lopen nu alweer achter de feiten aan, dus achter de concurrentie. We staan onder Milan en dat doet pijn en even geleden alweer...

21 augustus 2016 om 23:40

op 1 wedstrijd kan een heel seizoen beslist op worden dat zag je vorig jaar denk ik wel in de eredivisie.

22 augustus 2016 om 03:27

Perisic had ik inderdaad ook liever in de basis gezien, maar als Candreva en Banega op de bank hadden gezeten had je ook geroepen dat die er in moesten, serveer ze nog niet af zou ik zeggen. Als Sissoko 1 wedstrijd minder zou spelen dan is dat meteen een blind werkpaard zeker?

Verder ben ik het met je eens dat ajax een beroerde seizoenstart kent, maar volgens mij zit AC milan in een andere competitie hoor

21 augustus 2016 om 23:50

Ik heb de wedstrijd zoals de meeste blijkbaar uit de poll niet gezien. Kon Inter een beetje domineren? Of heeft fdb in Italië een andere mindset? De focus bij Italianen is toch heel anders dan het domineren dat de boer bij Ajax deed.

Off-topic
Misschien krijgen ze in Milaan wel hetzelfde gelul als bij Ajax dat de spelers aan de nieuwe trainer/systeem moeten wennen.

22 augustus 2016 om 08:31

Ze waren heel slecht. Zeker in de tweede helft bijna geen kans gekregen. Treurig.

23 augustus 2016 om 02:52

Niet het balbezit maar alleen de doelpunten tellen.

pfff wat speelde inter slecht. totaal geen kansen gecreëerd en chievo had er zelfs meer dan inter. dit is wel een hele slechte start en inter moet zeker nog even de transfermarkt op. hopelijk kan de boer het elftal volgende week beter laten spelen.

22 augustus 2016 om 08:32

Eens. Op papier trouwens wel aardige namen maar in de praktijk verbaas ik me er elke keer over wat voor een belabberd spel Inter laat zien. Echt schandalig.

Hier hoor je niet met 2-0 te verliezen. Maar goed Frank de Boer is er pas tien dagen. Liever nu verliezen met een nieuwe coach dan weer een jaartje Mancini.

Ze hebben echt als collectief gefaald hoor. Tweede helft zo slordig aan de bal. Oke Chievo speelt catenaccio, maar zo weinig creëren. De Boer heeft nog heel wat werk te doen. Candreva en Banega vielen ook tegen. Doodzonde zo'n start...

Op deze manier komt Mertens nooit af van zijn bijnaam supersub.

Een ding begrijp ik echt niet van Inter. Waar in de tweede helft veel ballen wel naar voren werden gespeeld, gebeurde dat in de eerste helft in vergelijkbare situaties helemaal niet. Echt onnodig breed en terug passen. Was echt slaapverwekkend.

Had de moeite genomen om te kijken naar de eerste officiele wedstrijd van De Boer. Ik was wel eens benieuwd, maar het viel niet mee om naar te kijken. Chievo groef zich helemaal in en speelde met de middenvelders heel dicht op de verdediging, met de hoop op de counter toe te slaan. Inter zelf probeerde met veel te traag baltempo er doorheen te komen, waarbij het meest opvallende was dat het positiespel van de middenvelders ronduit dramatisch was. Niemand wist met een loopactie ruimte voor een mede speler te creëren en iedereen begon pas te bewegen op het moment dat de bal naar zich toekwam. Terwijl juist bewegen als je de bal niet hebt cruciaal is, dat deed Chievo in de counters juist uitstekend. Het resultaat was daarom ook verdiend. Volgende keer doet De Boer er verstandig aan meer creativiteit in zijn elftal op te nemen. Start sowieso met Perisic, dat is iemand waarvan je weet dat hij een man kan uitspelen en die openingen kan creëren. . En ga de verdedigers vertellen dat hun taak in balbezit is zo snel mogelijk de bal af te spelen naar een speler die wel kan voetballen met bal. Die vertraagde de boel ontzettend.

De Boer heeft nog een hoop werk te doen, het voordeel is wel dat het na vandaag eigenlijk niet veel slechter kan gaan. Hopelijk gaat het volgende week tegen Palermo stukken beter!

21 augustus 2016 om 23:11

Prima verwoord. Alle pijnpunten van Inter werden vandaag bloot gelegd door Chievo. Hopelijk kan De Boer hieruit wijze lessen trekken.

Matige wedstrijd van Inter. De Boer kun je natuurlijk nog niets verwijten, hij zit er pas net. Zie Inter langzamerhand wel opkrabbelen, ze hebben echt een paar goede spelers rondlopen. Volgens mij moeten ze de volgende wedstrijd tegen Palermo, gelukkig een niet al te moeilijk schema.

Het gaat nu blijken wat voor middelmatige coach De Boer is. Bij Ajax lukt het nog wel om spelers op de verkeerde plaats op te stellen en je standaard spel spelen met Ajax. Inter is van een andere orde en de Serie A is veel lastiger.

Het doet me deugd om te zien dat Juric gewoon Gasperini’s werk voortzet bij Genoa en lekker offensief speelt als het ook maar al eventjes kan. 3-4-3, vroeg druk snellen en de tegenstander proberen te dwingen om ook het spel open te laten. Helaas voor Genoa speelde Cagliari onder die Rastelli van dat typisch Serie B afbraakvoetbal. Lekker achteruit hangen en gokken op de snelheid van Marco Sau, dan wachten dat die andere Marco (borriello) aansluit en dan hopen dat de bal goed valt. En leek ook nog voor even te gaan werken! Maar de creatieve buitenspelers in Genoa’s formatie zette het allemaal uiteindelijk toch recht. Met name Ntcham was enorm cruciaal vanavond.

Gasperini lijkt bij Atalanta zijn visie van bij Genoa over te brengen. Jammer dat het niet in een overwinning met zijn ploeg resulteerde vanavond, maar in ieder geval blijkbaar wel in een zeer vermakelijke match afgaande op de score.

Het is nog te vroeg om De Boer af te rekenen maar hopelijk ziet hij dat inter flink aantal versterkingen nodig heeft voor het voetbal dat hij wilt spelen. Allereerst is de achterhoede ontzettend zwak zowel in opbouw als verdediging. Op het middenveld ontbeert het aan creativiteit. Bal tempo was te laag en speler verloren vrijwel alle duels. Er was verder teveel ruimte op het middenveld. Hopelijk kan De Boer wijze lessen hieruit trekken want zoals Chievo vanavond speelde zal 80% van zijn andere tegenstanders het ook doen: Ingraven en counteren.
Het mag wat opportunistischer. Als het voetballend niet lukt dan maar lange ballen. Het is nog ideale voorbereiding, spelers zijn ook nog niet topfit en moeten de opdrachten van De Boer beter begrijpen. Het beste is om geduld te hebben.

Goed bezig Dries, hoop echt dat dot een mooi seizoen voor hem wordt. Prima speler voor Napoli met zn acties, gaat veel dreiging vanuit.

Dat krijg je ervan als je Caner Erkin niet als linksback opstelt... De Boer gaat het niet redden. Dat baseer ik niet op 1 wedstrijd maar het feit dat deze competitie zo'n trainer als Frank niet ligt. Het zal uiteindelijk wel blijken.

22 augustus 2016 om 13:16

Mee eens maat. Pas maar op dadelijk wordt je beschuldigd hier van voortrekkerij omdat je Turks bent haha. Maar zonder dollen dit soort discussies heb ik gisteren met een paar gehad op VZ en die beweerden dat Caner niet goed genoeg is en dat ma nog geen officieel wedstrijd gespeeld te hebben. Vooral niet opstellen he de Boer. Wat kunnen sommigen toch koppig zijn. Zoals ik eerder al zei hij haalt de winterstop daar niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren