Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Ik kijk graag naar Weghorst, een zeer sterke persoonlijkheid’

Laatste update:

Het Nederlands voetbal zit momenteel in een dip, maar Ronald de Boer ziet naar eigen zeggen genoeg lichtpuntjes. Volgens de analist komen er nog genoeg toptalenten aan, waar volgens hem ook sterke persoonlijkheden tussen zitten. Hij constateert wel dat er iets veranderd is ten opzichte van zijn tijd als profvoetballer en daar is social media volgens hem een oorzaak van.

“Als wij vroeger de kans kregen dan sneakten we er tussenuit naar de disco. Nu doen spelers dat veel minder. Dan kan je denken: watjes. Maar als zij nu een discotheek binnenkomen neemt de halve zaak een foto met hun telefoon en zitten die spelers de volgende dag in de problemen”, zegt De Boer in gesprek met Metro. Hij denkt om die reden dat het wel meevalt met het ontbreken van persoonlijkheden in Oranje en stelt dat er vaker zulke generaties zijn geweest.

“We moeten gewoon geduldig zijn er zijn genoeg talenten. Ik weet zeker dat we uiteindelijk met Oranje weer mee gaan doen om de prijzen”, vervolgt de analist. Hij ziet genoeg toptalenten waarvan hij denkt dat ze het Nederlands elftal er op termijn weer bovenop kunnen helpen. "Matthijs de Ligt vind ik een geweldenaar. Zo sterk en nog zo jong. Dat wordt een grote. ‘Kluivertje’ komt er ook aan. Die heeft de bravoure van Patrick.”

Daarnaast noemt De Boer Marco van Ginkel en hij heeft ook een opvallende naam waar hij momenteel gecharmeerd van is. “Ik vind Wout Weghorst een zeer sterke persoonlijkheid. Een type met passie en een winnaarsmentaliteit. Hoe hij voor de camera staat, daar kijk ik graag naar. Hij is misschien geen spectaculaire speler, maar hij brengt altijd iets teweeg”, aldus De Boer, die zeker weet dat er meer persoonlijkheden op zullen staan als de status van Oranje verbetert.

Ben jij het met Ronald de Boer eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal mee eens, Nederland komt er wel weer. Afgelopen kwalificatiereeksen was Nederland erbarmelijk natuurlijk, maar met een beetje meer geluk (dat goaltje van Dost niet afkeuren bijvoorbeeld) was het er komende zomer ook gewoon bij geweest.

Het belangrijkste is dat we nu een bondscoach vinden die het de komende jaren weer helemaal kan uitstippelen. Ik hoop wel dat de Knvb beseft dat het nu moet doorpakken, want het is weer angstvallig stil.

23 januari 2018 om 12:40

Ach goede coach of niet je moet gewoon beetje geluk hebben met je lichting. Net als belgie nu heeft en wij een tijd hadden. We hebben gewoon veel kleinere pool aan spelers waaruit we kunnen vissen vergeleken met de grotere landen. Dus logisch dat daar meer talenten zijn. Gewoon je best doen met opleiding en hopen dat die paar talenten goed doorkomen. Coach is zo goed als zn spelers

23 januari 2018 om 13:00

Ben er ook van overtuigd dat we met Dickie (als hij er vanaf het begin was) gewoon naar het WK gegaan zouden zijn. Zo slecht is het allemaal nog niet, alleen moet je met deze lichting wat realistischer zijn.

Van hieruit kan het eigenlijk alleen maar beter worden de komende jaren.

23 januari 2018 om 13:02

@myvision

Ik ben het ermee eens, Nederland komt er vanzelf wel weer bovenop, Ik kan bijzonder weinig met de doemdenkers die momenteel net doen alsof het Nederlandse voetbal reddeloos verloren zou zijn en ten onder is gegaan. Dit is gewoon een periode waarin de pendule erg negatief doorslaat. Dus komen betere tijden vanzelf.

Misschien helpt het dat ik de vorige puur slechte periode van ons voetbal nog heb meegemaakt, in de jaren '80. Destijds had oranje (en ons clubvoetbal) ook een Gouden periode in de jaren '70 achter de rug (twee WK finales, in totaal vier keer de Europa Cup I, twee keer de Uefa Cup en nog een finaleplaats voor Twente) waarna het totaal instortte in het begin van de jaren '80. In 1983 -1984 stond ons voetbal er echt nog belabberder voor dan nu het geval is. Clubs werden ook allemaal snel in Europa uitgeschakeld, oranje miste het WK 1982, het EK 1984 en het WK 1986. De analogie is echt treffend. Twee jaar later werden we Europees kampioen. En Ajax en PSV wonnen Europese bekers, in 1987 en 1988.

Dus we komen we wel weer bovenop inderdaad.

Echt meedoen gaat lastig worden. Veel grotere landen zijn op veel grotere schaal bezig met talentontwikkelingen. Frankrijk, Duitsland, Spanje enzovoorts. Waar ik wel in geloof is dat wij genoeg jongens kunnen krijgen om weer weerstand te kunnen bieden tegen deze landen. Maar bij blessures hebben wij zoals altijd toch weer een minder alternatief ten opzichte van landen als Frankrijk die 3 of 4 gelijkwaardige alternatieven heeft.

Kijk naar de teams die het voor ons gedaan hebben de afgelopen jaren. Wij hebben er altijd een Heitinga of een van der Wiel bij lopen. Het gaat om genoeg jongens hebben die dusdanig goed zijn dat ze het verschil kunnen maken en die in stelling brengen. Zo werkte het in 74, 78, 88, zo werkte het in 2010 en zo werkte het in 2014. Alleen de generatie van de Boer zelf had de luxe om jongens als Seedorf, Davids, Cocu of van Nistelrooy op de bank te hebben.

23 januari 2018 om 12:56

Mwah ook in '74 en '78 had je sterke spelers op de bank. Vergeet niet dat Ajax en feyenoord toen de dienst uitmaakte in Europa en je toen nog 10 Nederlanders op het veld had. In 1988 had je bijvoorbeeld nog een Kieft op de bank en zelfs Van Basten zat toen nog even op de bank achter Kieft. 2010-2012 had je Huntelaar en Van der Vaart die vaak genoeg wissel zaten. Nu hebben we geen eens spelers meer van het niveau Van der Vaart, Huntelaar en Kieft destijds.

23 januari 2018 om 13:06

Zytto34

Met de winst van de Uefa Cup in 1978 maakte (ook) PSV de dienst uit in Europa.

En Van Basten zat niet op de bank achter Kieft in oranje in 1988, hij zat op de bank achter John Bosman. Dat was niet zo heel raar, op zichzelf. Van Basten was net terug van een blessure die hem lang aan de kant had gehouden. Bosman had in die periode gewoon uuitstekend gespeeld. Onder andere in die magistrale wedstrijd die oranje op Wembley speelde in de voorbereiding op het toernooi en toen oranje Engeland bij vlagen gewoon van de mat tikte, met Bosman als ideaal aanspeelpunt.

Van Basten moest destijds zelfs genoegen nemen met een plek aan de linkerkant. Reden voor Cruijff om hem te adviseren om niet mee te gaan naar het EK. Uiteindelik moest er een nederlaag tegen Rusland aan te pas komen om Van Basten zijn plek in de basis te geven.

We zullen waarschijnlijk wel weer een goede lichting krijgen, maar ik denk niet meer zo vaak als eerder. De verschillen worden nou eenmaal steeds groter en het niveau in de Eredivisie steeds lager. Er is geen weerstand meer en jonge spelers spelen veelal tegen leeftijdsgenoten. Tien jaar geleden zou men zeggen dat je met verkapte beloftenteams staat te spelen. Tegenwoordig is het normaal.

Iedereen heeft het over de twee kwalificatiereeksen, maar zelfs als je het EK en WK had gehaald, was het waarschijnlijk een troosteloos toernooi geweest waarin het 3 wedstrijden afzien was geweest. Ik geloof overigens wel dat alle partijen nu langzaam met de neus de goede kant op staan en dat men er alles aan doet om het Nederlands voetbal te verbeteren waar het kan (genoeg opties dus).

Ik ben benieuwd. De meeste talenten die vanuit de ED een stap maken vallen uiteindelijk door de mand. Sommigen gaan spelen bij middenmoters in top competities of komen daar net niet aan spelen toe, een enkeling speelt bij een topclub.

Ik twijfel ook aan het Nederlandse opleidingsniveau. Eerder waren we boos dat jonge spelers de jeugdopleiding in NL verlieten voor een Chelsea of Man City, maar ik denk juist dat de spelers die daar doorheen komen veel beter zijn/worden dan de in NL opgeleide spelers.

23 januari 2018 om 12:51

Het zijn de afgelopen jaren ook wel vaak de twijfelgevallen geweest die die overstap maakten. Depay was de enige waarvan ik vroeger had gedacht. JA dit is een stap die je moet zetten. Als een topclub voor je 22ste niet kwam. Dan hadden ze sowieso al twijfels. Gek genoeg zijn het blijkbaar juist de Clasies en Klaassens die het niet redden. Jongens die blijven tot ze captain zijn, maar de realiteit is dat ze captain worden omdat ze niet weggekocht worden. Dan willen ze de stap maken omdat ze zijn "uitgeleerd" maar de jongens die tegenwoordig slagen zijn de jongens die een of 2 jaar indruk maken en dan weggekaapt worden. Sanchez bijvoorbeeld. Als Depay ipv meteen Man U eerst naar een team als Lyon was gegaan hadden wij dat ook een succesverhaal kunnen noemen waarschijnlijk.

23 januari 2018 om 12:56

Goed punt inderdaad. Vilhena wordt bijvoorbeeld ook steeds gelinkt aan een vertrek. Die zou ik ook in dat rijtje Klaassen, Clasie plaatsen. Ik zie die ook nooit slagen bij een top team.

Ik vind overigens dat er op dit moment niet meer dan 'twijfelgevallen' met een NL nationaliteit in de eredivisie spelen.

23 januari 2018 om 13:47

Maar van Vilhena verwacht niemand iets. Zelfs Feyenoorders worden ziek van hem. Al zou hij bij een goede Championshipploeg erg nuttig kunnen zijn.

Achterin zit het wel snor straks: De Ligt en Van Dijk worden de Stam en Frank en de Boer van deze tijd, terwijl Tete en Willems de logsiche backs zijn voor Oranje als ze hun huidige prestaties voort zetten en wellicht straks opnieuw een stapje hogerop gaan.

Op het middenveld vind ik het momenteel niet overhouden. Strootman, Wijnaldum en Van Ginkel zijn daar op papier de logische namen naar mijn idee, maar creativiteit ontbreekt over de hele linie. Doodzonde dat in dat ligt Nouri verloren is gegaan voor Oranje, dus daarom heb ik mijn hoop vooral op Frenkie de Jong gezet om de opvolger voor Sneijder te worden.

Voorin is het voorlopig enorm sappelen geblazen. Met Bas Dost (!) heb je je beste spits in huis, wat even knap is van Dost als armoedig voor Oranje. Normaal zou Bas Dost in Oranje eenzelfde status moeten hebben als Van Hooijdonk en Vennegoor of Hesseling in hun tijd. De kwaliteiten heeft-ie, maar ik twijfel of Memphis mentaal wel is opgewassen om werkelijk een wereldtopper te worden. Intussen is het afwachten of vroeger of later Kluivert, Lammers, Malen of Piroe de verlossers zullen blijken. Want om nu in Wout Weghorst de weg naar boven te herkennen...

23 januari 2018 om 13:30

@gomes,

Ben het met je eens dat het wel snor zit achterin. Genoeg klasse en ook nog eens meer dan uitstekende vervanging op de bank. Weet niet zozeer of De ligt, Tete en Willems wel de beste keuze worden. Zijn ook spelers als de Vrij, Karsdorp en Kongolo. En dan kijken ik geen eens naar mogelijk talent dat er nog aankomt (weet nooit waar die staan met 2 a 3 jaar).

Het middenveld is serieus huilen met de pet op. Dat is echt gewoon waardeloos. Leuke meevoetballers, maar absoluut geen buitencategorie. Wijnaldum komt er het dichts in de buurt en dat zou dus je loper moeten zijn. Maar je hebt ook nog stylisten nodig. Die zijn er niet. Frenkie de Jong betwijfel ik ten zeerste. Als hij niet de plek van Ziyech krijgt bij vertrek dan gaat hij een carrière als zes tegemoet. De schone rol, maar dan beter door meer snelheid en wel kunnen koppen. Als hij het in die rol al ver schopt, dan nog heb je een echte creatieve man nodig.

Dat is ook wel klein beetje de schuld van mijn cluppie, Sinkgraven was toch echt een nummer tien toen we hem kochten. Uiteindelijk pleuren we hem overal neer behalve op de positie waar hij een basisplek veroverde. Bij heerenveen de vervanger van Ziyech, bij Ajax van alles, maar de kans is heel klein dat dit de vervanger wordt van Ziyech. Maher is compleet mislukt en Ziyech zelf speelt lekker voor Marokko, Feyenoord mist een dergelijke speler, dus ik vraag me af waar we die vandaan gaan toveren. Misschien dat er nog bij Feyenoord in de jeugd iets magistraals rond loopt (al vermoed ik van niet, anders was die allang ingevallen gelet op het gebrek aan creativiteit op het middenveld). Het is echt dramatisch. Het is ook niet zo dat we een creatieve middenvelder kunnen toveren van een mindere club in een topcompetitie.

23 januari 2018 om 13:56

de Jong, van de Beek, Kadioglu (nec), kunnen allemaal wel aardig voetballen hoor. Feyenoord heeft de 16/17 jarige Kokcu die aardig aan de weg aan het timmeren is. En dat is een creatieve middenvelder. Ook de 16 jarige Wouter Burger mocht als Btje mee met het trainingskamp van het eerste. Dus daar loopt wel iets rond, maar met jeugd valt dat altijd maar te zien.

Kevin de Bruyne is de moderne creatieve middenvelder. Geweldige longen combineren met kracht en finesse. Laten wij met zn allen hopen dat F. de Jong en van de Beek dat ook kunnen bereiken. Want van wie het anders moet komen over 4 jaar, zou ik ook niet weten.

23 januari 2018 om 14:16

Eens! Alleen zie ik meer in Malacia, mocht hij zich zo blijven ontwikkelen, dan in Willems. Ik zie eerlijk gezegd ook meer in Haps. Beetje jammer dat ze nu elkaar concurrent zijn.

Ik blijf het overigens merkwaardig vinden dat de naam Wout Weghorst in verband wordt gebracht met oranje. Sorry hoor, allemaal leuk en aardig dat die jongen zo hard werkt, zo geroemd wordt vanwege zijn vermogen om te irriteren, maar dit is toch niet wat je in oranje wilt? Ik wil spelers die kunnen voetballen, geen spelers wier belangrijkste kwaliteit is dat hij de voorstopper een lastige middag kan bezorgen. Ik bedoel het is voor een voorstopper duizend keer eenvoudiger om het omgekeerde te doen. Geen enkele verdienste dus.

Ik durf te stellen dat als Oranje net het beetje geluk had in de kwalificaties op de eindronden ek/wk nog steeds een goed figuur hadden geslagen met een andere bondscoach.
Vergeet niet dat Nederland na het tijdperk Blind muv die tegen Frankrijk degelijke winstpartijen behaalden.

Nederland is nog steeds een voetbal topland en onze Ere-divisie echt niet zoveel minder is dan vele 2016 ek of 2018 wk-gangers, integendeel.
Nederland behaalde in 2011 de nummer 1 positie op de fifa wereldranglijst en sindsdien de 'angstgegner' van topland Spanje.
In 2014 op het WK de 3e plaats, hoger dan het favoriete topteam België en hadden de finale maar nip gemist tegen Argentinië, het team dat in mijn ogen beter was dan Duitsland.
De VS, Chili en Italie ontbreken eveneens op het WK, voor Italie destemeer rampzalig.

Oranje zal er ongetwijfeld weer staan in 2020 èn weer hoge ogen gooien, daar ben ik van overtuigd.

Ik heb bij weghorst altijd het idee dat hij alles acteert.
Het komt niet natuurlijk over op mij.

23 januari 2018 om 13:59

Ik heb bij hem juist het tegenovergestelde: Weghorst komt op mij altijd als oprecht over, terwijl ik van veel anderen denk dat ze acteren en een standaardpraatje houden.

23 januari 2018 om 15:18

Serieus? Na dat zielige legopoppetjes in zijns scheenbeschermer en die ingestuurde trompetblaasvierinkjes van hem? Vind die jongen zo fake als het maar kan.

We hebben een fantastiche lichting gehad met een 2e plaats in 2010 en een derde in 2014...alleen geevenaard in 74 en 78....net als toen daarna een dip...zoals eerder hier boven vermeld...klein landje klein vijvertje...komt wel weer...jammer geen robben meer...die bij zijn club en het nationale elftal WEL presteert....in tegenstelling tot ronaldo en messi...!!

Tuurlijk.. je bent zelf een Boer en kijkt graag naar een ander Boer. Goed persoon die Weghorst, maar qua voetballer? Een Kramer type..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren