Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Iedereen roept hard dat hij in Oranje moet, maar dat is overdreven’

Laatste update:

Ronald de Boer vindt niet dat Brian Brobbey al klaar is voor een oproep voor het Nederlands elftal. De oud-speler is van mening dat de spits van Ajax eerst nog de nodige vlieguren moet maken, voordat Oranje in beeld komt. Brobbey staat desondanks op het lijstje van bondscoach Louis van Gaal, die de aanvaller onlangs bewust bij Jong Oranje liet spelen met het oog op de kwalificatie voor het EK van volgend jaar.

"Iedereen roept heel hard dat Brian Brobbey in Oranje moet, maar dat vind ik overdreven", opent De Boer in gesprek met Voetbal International. "Hij moet zich eerst maar eens bewijzen. Negentig minuten kan hij nog steeds bijna niet aan. Hij moet veel meer wedstrijden spelen. Dat doet hij waarschijnlijk wel bij Jong Oranje, dus laat hem alsjeblieft daar. Hij moet zich ook nog bewijzen als een echte doelpuntenmaker." De analist vindt de door RB Leipzig aan Ajax verhuurde speler een 'goede spits, maar nog geen afmaker pur sang'.

Brobbey over Oranje-selectie: ‘Ik denk dat iedereen verbaasd was’

De Ajax-spits vond het opvallend dat Vincent Janssen plotseling weer voor Oranje werd opgeroepen.Lees artikel

"Ik hoop dat hij dat nog gaat leren, maar dat is lastig op die leeftijd. Hij moet in mijn ogen gewoon vlieguren maken", voegt De Boer daaraan toe. Collega-analist Youri Mulder is een stuk milder over de aanvaller van Ajax en Jong Oranje. "Brobbey had ik eerder meegenomen dan Vincent Janssen. Ik denk dat dat ook gebeurt in Qatar. Ik vind hem veel meer een spits voor Oranje dan Janssen, maar bij Brobbey is het natuurlijk onzeker hoe zijn toekomst eruitziet. Maar goed, daar is deze interlandperiode ook voor." Mulder denkt dat Van Gaal nu al weet wat Brobbey kan toevoegen aan Oranje, ook al speelde hij tot dusver nog geen enkele interland.

"Je zou ze er ook allebei bij kunnen pakken om te testen. Dan pak je de eerste wedstrijd Brobbey, omdat Janssen toch later komt. Ik denk dat hij het meer verdient. Maar goed, wij zien de Mexicaanse competitie ook nooit." Janssen sloot door zijn bruiloft later aan bij het Nederlands elftal, dat in de Nations League nog uitkomt tegen Polen (11 juni) en Wales (14 juni). De aanvaller van Monterrey werd in oktober 2017 voor het laatst opgeroepen voor Oranje.

Ben jij het eens met Ronald de Boer over Brian Brobbey?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Brobbey komt er wel maar lijkt me nu vooralsnog niet een kandidaat om mee te nemen. Er wordt gespeeld met twee spitsen waar je Depay Bergwijn danjuma en Gakpo voor hebt. Weghorst de spits als er iets meer geforceerd moet worden.

10 juni 2022 om 20:57

Waarvan je aan Gakpo helemaal niets hebt.

10 juni 2022 om 21:01

Beste flankspeler die we hebben als 3-5-2 niet werkt en je over wil stappen op 4-3-3. Daarnaast dit seizoen elke +- 150 minuten bij een goal betrokken dit jaar over alle competities. Zijn geen misselijke cijfers.
Maar blijf je vooral focussen op die ene wedstrijd afgelopen week waar hij inderdaad zwak speelde.

10 juni 2022 om 21:09

De beste flankspeler, misschien wel ja. Maar dat zegt helaas meer over de rest dan over Gakpo. Want Gakpo speelt zelden in wedstrijden tegen sterke tegenstanders goed.

10 juni 2022 om 21:19

Danjuma is beter.

10 juni 2022 om 21:24

In Europa League goals tegen Monaco en Sociedad (tegen Monaco speelde hij maar éã©n wedstrijd overigens wegens blessure). In Champions League kwalificatie tegen Benfica. In Nederland goals en assists tegen Utrecht, AZ Ajax, Feyenoord, Twente, Vitesse.
Hij is eerder inconsequent tegen de zwakke broeders dan tegen de topclubs.

10 juni 2022 om 21:25

Skes14 hij was dit seizoen gewoon trefzeker in de bekerfinale, scoorde tegen Feyenoord, tegen Monaco, tegen Kopenhagen, tegen Sociedad en tegen Benfica. Dat hij weinig levert in grote wedstrijden wordt flink overdreven.

10 juni 2022 om 21:39

Utrecht Twente az Twente Vitesse. Zeer sterke tegenstanders indd. Tegen Ajax in de bekerfinale speelde hij echt heel slecht, maar maakt indd een goal. Hij is prima vormde top van de eredivisie en misschien nog een stapje hoger. Maar feit dat hij de(of 1 van de) beste flankspelers van Nederland is, is gewoon niet best voor NL.

10 juni 2022 om 22:20

@skes Is beslissend tegen de gehele top zeven van de Eredivisie, scoort tegen de beste tegenstanders uit de Europa League, scoort tegen de beste tegenstander in de Champions League voorrondes, beslist een bekerfinale.

Als hij nog een stap hoger dan top van de Eredivisie kan dan is dat Europese subtop. Dat is toch prima voor een buitenspeler van het Nederlands elftal? Of verwacht jij elke generatie een aanval met Robben en van Persie?

11 juni 2022 om 10:28

Beste flankspeler in de eredivisie maar op europees niveau nog veel te weinig laten zien en daar zitten de scouts van de grote clubs.

11 juni 2022 om 10:53

7 goals en 1 assist dit Europese seizoen, gescoord tegen oa Monaco, Benfica, Sociedad, 2x tegen Kopenhagen. Hoezo is dat 'veel te weinig'?

10 juni 2022 om 21:17

Ik vind dat Malen voorlopig ook nog wel een streepje voor heeft op Brobbey.

10 juni 2022 om 21:36

Die zit ook nog op voetbal inderdaad, toch meer een spits die het moet afleggen tegen eerdere namen als beweeglijk alternatief en ik denk daarom ook nog lager op de lijst dan Brobbey.

10 juni 2022 om 21:45

Vind ik inderdaad ook. Alleen waarom nemen we dan een vincent janssen mee die zelfs in mexico geen pepernoot raakt? Al karen niet eerlijk gezegd. Heeft het bij az prima gedaan maar daar is ook alles mee gezegd. Dan heb ik liever spelers met minder ervaring die nog vlieg uren moeten maken.

10 juni 2022 om 22:27

@jk-ajax, dan nog eerder Luuk de Jong selecteren. Daarvan weet je dat het een breekijzer is en kan ook oorlog maken. Brobbey hoort nog zeker niet in oranje. Heeft paar leuke dingen laten zien, maar kan nog geen 90 minuten volhouden. Laat hem eerst maar eens bij een club knokken voor een plek, liep er eerder voor weg bij Ajax, natuurlijk geld speelt een rol. Maar wil nu weer niet knokken bij Leipzig. Dat vind ik wel tekenend, vind hem nog niet een vechtertje, wel het mondje vooraan, maar niet knokken voor een plek in de basis.

11 juni 2022 om 09:49

We gaan toch niet echt Brobbey na 10 wedstrijden al boven Malen zetten?

10 juni 2022 om 22:13

Brobbey selecteren zou ik logischer vinden dan Vincent Janssen en zijn drie goals

10 juni 2022 om 22:26

Ja deze oneliner heeft ieder weldenkend mens wel kunnen plempen.

10 juni 2022 om 22:29

Ben ik met je eens, maar Van Gaal kiest dus voor Vincent Janssen en niet voor Brobbey

10 juni 2022 om 22:43

Ik denk dat wanneer de definitieve keuzes gemaakt worden Louis gerust Brobbey boven Janssen kiest of in ieder geval Janssen laat vallen.

11 juni 2022 om 00:24

Van Gaal heeft ook uitgelegd waarom hij Brobbey niet geselecteerd heeft. Omdat hij belangrijk is voor Jong Oranje.

Daarnaast roept volgens mij lang niet iedereen dat Brobbey in Oranje hoort, dus waar Ronald de Boer deze info nou weer vandaan heeft. Waarschijnlijk dezelfde betrouwbare bron die hem heeft verteld dat het aantal doden in Qatar heel erg laag is.

11 juni 2022 om 10:28

Precies. Dat ze Ronald De Boer nog een platform geven vind ik al onbegrijpelijk

11 juni 2022 om 15:58

Japie, dat is het ons kent ons netwerk, ouwe jongens krentenbrood. Het clubje Frank en Ronald de boer, Danny blind etc komt, ondanks dat ze herhaaldelijk hun incompetenties hebben aangetoond, altijd weer aan de bak als analist, assistent of trainer.

11 juni 2022 om 13:13

Leuk man brobbey, kijk wat andere top landen voor spelers hebben en kijk naar oranje

Hij heeft wel een punt. Hopelijk speelt hij aankomend seizoen ergens veel wedstrijden achter elkaar en kan hij in november wel mee naar het WK..

11 juni 2022 om 09:51

Voor de spitspositie hebben we, mits iedereen fit, Memphis, Malen en de Jong/Weghorst. Denk niet dat Brobbey dan per se nodig is. En met Danjuma, Gakpo, Bergwijn, Berghuis en Lang hebben we ook voldoende flankspelers. Brobbey zijn tijd komt ongetwijfeld nog wel maar het lijkt me zoals de Boer terecht aangeeft wel heel vroeg om hem nu al Oranje in te praten.

Zowaar een keer eens met De Boer, Brobbey hoort nu nog niet in het grote Oranje thuis. Overigens vrij bizar dat Voetbalzone deze idioot (de man die schaamteloos alle misstanden in Qatar ontkent,) zijn mening verspreidt.

10 juni 2022 om 21:55

Begrijp dat jij het WK niet gaat kijken omdat je zuiver wilt zijn naar de buitenwereld?

10 juni 2022 om 22:04

Dat is correct, ik zal er geen minuut van zien.

11 juni 2022 om 08:12

Voor hoeverre geloof je het zelf?

11 juni 2022 om 09:55

Ik denk dat ik mezelf beter ken dan jij. Ik peins er niet over dat WK te gaan volgen.

10 juni 2022 om 22:10

Het hele punt van vrije meningsuiting is dat je iemand in zijn waarde laat. Waarom je niet naar zijn mening over voetbal zou mogen luisteren is mij een raadsel.

10 juni 2022 om 22:41

Een betaalde mening is weinig waard.

11 juni 2022 om 11:11

Want de rest van de analisten doet het voor niks?

11 juni 2022 om 04:37

Hij ontkent helemaal geen misstanden. Hij nuanceert ze en dat ik ook helemaal terecht.

11 juni 2022 om 09:55

Hoe kun je de (onnodige) dood van 6.500+ slaven nuanceren?

11 juni 2022 om 13:15

Die doden zijn ook in andere landen gevallen maar toen hoorde ik jullie niet

11 juni 2022 om 19:51

Ik ben een persoon, dus geen "jullie". En ik ontken niet dat er in het verleden ook misstanden waren in andere landen die een WK organiseerden. Toen had je mij overigens ook kunnen horen, maar inderdaad minder fel dan nu. Het verleden is echter geweest, het heden niet. En Qatar speelt nu, dus lijkt het me zinvol om daar nu over te discussieren en niet over pakweg het WK 1994 dat in een land (VS) werd gehouden waar de doodstraf nog bestaat.

Via deze weg wil ik alsnog Louis van Gaal bedanken voor dat hij Brobbey (nog) niet heeft geselecteerd voor Oranje. Louis als voormalig TD weet namelijk hoe de transfermarkt werkt.

Nadat Brobbey getekend heeft bij Ajax dan mag Louis hem een kans geven

12 juni 2022 om 05:33

Ik zou het persoonlijk een slechte zaak vinden als de bondscoach van het Nederlands elftal op die manier zijn club helpt. Dat zijn belangenverstrengelingen. Maar ik zie van Gaal daar eigenlijk niet voor aan. Bovendien gaat die vlieger alleen op als hij goed speelt.

Ik verbaasde me er ook al over dat hij in de media zo massaal in Oranje werd gepraat. Hij heeft in zijn hele carriere tot nu toe minder dan 10 wedstrijden vanuit de basis gespeeld en maar 1x (!) de volledige 90 minuten volgemaakt in een eerste elftal. Normaal gesproken komt Oranje dan veel te vroeg en moet je het echt wel iets langer laten zien.

10 juni 2022 om 21:26

En toch 7 goals gemaakt en 1 assist dit seizoen vanaf januari voor Ajax.
kun je nagaan wat er gebeurt wanneer hij veel speelt in een heel seizoen.
Veel van deze goals waren cruciaal voor het kampioenschap.

Mensen die roepen dat Brobbey in Oranje moet, zien ook dat Vincent Janssen erbij zit met 3 goal in 29 wedstrijden. In de Mexicaanse competitie. Dan hebben ze liever Brobbey. Dat is mijn inschatting.

10 juni 2022 om 21:40

Ik zeg toch ook niet dat hij niet goed heeft gepresteerd? Ik geef alleen aan dat ik vind dat je het voor Oranje iets langer moet laten zien dan ongeveer een half seizoen (inclusief blessure), waarvan ook nog het grootste gedeelte als invaller. In totaal zal het totaal aantal eredivisieminuten rond de 500 liggen. Dat is echt belachelijk weinig.

10 juni 2022 om 21:41

'kun je nagaan wat er gebeurt wanneer hij veel speelt in een heel seizoen'. Dat kunnen wij natuurlijk niet. Zal niet de eerste spits die van supersub er niks van bakt wanneer die de basis spits wordt. Zijn niveau is gewoon niet in te schatten omdat die zo weinig speelt. Boetius had bijvoorbeeld bij Feyenoord ook een vliegende start, maar voor het Nederlands elftal toen en nu gewoon te licht. Ik zeg niet dat Brobbey niet het niveau heeft, maar ik kan het gewoon niet inschatten op basis van die paar minuten op het hoogste niveau. Mensen praten hem het Nederlands elftal in alsof het over een gearriveerde speler gaat, maar zoals hierboven marocberkane zegt gaat het eigenlijk om een jeugdspeler die af en toe aan het 1e mag ruiken.

10 juni 2022 om 22:00

Ik denk dat vooral zijn profiel interessant is. Hij is groot en sterk en ook nog vrij snel. Kan dus spelen als pinchhitter evenals kapstok maar tegelijkertijd kan je hem ook gebruiken in de omschakeling. Dat heeft hij voor op andere spitsen, maar er valt natuurlijk ook nog genoeg te verbeteren dus of hij al goed genoeg is om uiteindelijk mee te gaan zal van het komende half jaar afhangen.

10 juni 2022 om 22:13

@marocberkane

Jij haalt aantal wedstrijden en minuten aan en daarom vind jij dat hij er niet in hoort. En ik geef aan dat hij weinig minuten en wedstrijden nodig heeft om goals te maken. En het waren ook geen goals tijdens oefenpotjes, maar juist hele belangrijke. Eerder deed hij dat ook voordat hij vertrok naar Leipzig. In Europa was hij toen heel belangrijk.

En laten we to the point komen, als je Brobbey selecteert dan is het voor zijn goals. En zijn manier van spelen; aanspeelpunt, wegdraaien en goals. Of op snelheid lanceren.

Even een vraag; wie heb jij liever; Brobbey met 7 goals in een paar potjes of Vincent Janssen 3 goals in 29 wedstrijden, in Mexico...?

10 juni 2022 om 22:21

@ducktaildo

Uiteraard moeten we afwachten hoe hij zich verder ontwikkelt. Garanties zijn er iig niet.

Wel zie ik (en ik denk velen met mij) dat Brobbey bepaalde kwaliteiten heeft die geen enkele spits heeft op dit moment bij Oranje. Sterk, aanspeelpunt, snel en desnoods met een blessure de bal erin koppen

En Brobbey heeft heel weinig minuten nodig om toch belangrijke goals te maken. Zagen we dit jaar sinds hij vanaf de winterstop naar Ajax is gekomen en daarvoor in vooral Europa voordat hij naar Leipzig ging.

10 juni 2022 om 22:33

@dabor

Klopt inderdaad. Brobbey heeft specifieke kwaliteiten. Precies wat jij beschrijft.
En de mensen die hem graag in Oranje zien, willen dat ten koste van Vincent Janssen. Brobbey is de toekomst en heeft betere cijfers.

11 juni 2022 om 00:39

Ik ben het ermee eens hoor, dat Janssen ook niet in Oranje hoort. Maar dat verandert niets aan mijn mening over Brobbey m.b.t. het Nederlands elftal.

11 juni 2022 om 10:49

Goedemorgen marocberkane,

En respect voor je mening. Normaal gesproken zeg ik ook de beste spelers horen in Oranje. Spelers die veel spelen en het liefst in de top.

Alleen zien we dat Louis van Gaal 'spot met deze wetten'. Hij selecteert naast Vincent Janssen ook Bergwijn en Ake, terwijl zij niet of nauwelijks spelen bij hun clubs. En Louis heeft vooralsnog gelijk, want de spelers doen het goed in Oranje.

Dus mijn betoog moet je in deze context zien.

10 juni 2022 om 22:19

Volgens mij viel dat wel mee, totdat jansen geselecteerd werd.
De tendens is niet: brobbey moet in oranje, maar brobbey is een logischere en betere keuze dan jansen

11 juni 2022 om 08:11

Dat hadden wij met Rensch vs Geertruida, maar dat was ineens wel logisch volgens voetbalzone

11 juni 2022 om 09:56

Rensch was zo heerlijk veelzijdig he 😉

11 juni 2022 om 11:34

vraag me ook af of veel van ons rensch in de selectie thuis vonden horen. Op dat moment was Geertruida wellicht een betere optie, maar dat is ook niet veel natuurlijk.
Maar Janssen is nu niks en gaat ook niks meer worden, dus dat blijft de vreemdste keuze

11 juni 2022 om 14:55

Rensch kan dan ook 5 posities bekleden, dus veelzijdig kan je hem absoluut noemen ja. Alle 4 achterin en op 6. Niet dat dat verder ook maar iets zegt over Geertruida, maar wel dat Rensch veelzijdig is dus.

11 juni 2022 om 14:56

Uitgaande van een 433 trouwens, niet een 532, dan zouden het zelfs 7 posities kunnen zijn.

12 juni 2022 om 12:08

klopt, maar Rensch was op dat moment totaal niet in vorm, denk dat fr daar op doelt. Niet goed genoeg voor Oranje en daar heeft ie gelijk in

Misschien net als Qatar enkele goede Braziliaanse spitsen naturaliseren tot Nederlander?

10 juni 2022 om 21:29

En hoeveel genaturaliseerde Brazilianen heeft Qatar in de selectie zitten?

Brobbey de reservespits van Ajax is een goede kandidaat voor Oranje, bij gebrek aan beter. Echter denk ik dat het nog wel een beetje vroeg is voor hem. Weghorst, Depay en Luuk de Jong zijn prima opties en als Van Gaal ook nog iets ziet in Janssen, dan is het niet zo slecht gestelt met de spitspositie. Wellicht kan Van Gaal het nog eens proberen bij Bas Dost.

"goede spits, maar nog geen afmaker pur sang"

Wanneer hadden we er zo een dan? Kluivert de laatste? Van Persie was ook geen afmaker pur sang, maar stond wel een heel (succesvol) WK in de spits. We doen het nu al jaren met Memphis en Malen en Bergwijn en een paar anderen, maar geen van allen een echte afmaker pur sang.

11 juni 2022 om 14:52

Kluivert was ook geen afmaker pur sang hoor.

11 juni 2022 om 21:23

Depay is anders wel op weg om topscorer aller tijden te worden

11 juni 2022 om 21:24

Wat nu van Persie is trouwens, dus ik weet niet wat jij onder afmaker beschouwd? Type Huntelaar?

12 juni 2022 om 15:53

De ultieme afmaker pur sang was Inzaghi. Die kon niet eens voetballen, maar stond wel altijd op de juiste plek.

Maar verder versta ik er onder een speler die niet veel bijdraagt aan de opbouw van het spel, maar vooral voorin staat om de goal te maken. De koppers, de intikkers, de "net voor je man komen" goals, allemaal in de 16. Het is allemaal al wat langer geleden maar ik vind Kluivert en misschien Van Nistelrooij daar redelijke voorbeelden van. Depay niet, die speelt nog vaak een man uit, kaatst, zet aanvallen op, schiet van afstand, etc.

12 juni 2022 om 15:53

En ja, Huntelaar ook inderdaad.

Eindelijk iemand die zich uitspreekt en uit de Brobbey trein stapt, ik vind dat die jongen echt veel en veels te veel wordt opgehemeld in vergelijking met wat die gepresteerd heeft. Laat hem nou eerst maar eens een seizoen lang 90 minuten wedstrijd voor wedstrijd spelen en een g/a ratio van 30 hebben voordat we over Oranje praten. Zirkzee staat voor mijn gevoel ook wel hoger in de pikorde daar die zich al ietsjes meer heeft bewezen.

Wie roept dat dan precies? Lijkt me toch ook erg vreemd om een totaal niet onomstreden speler oranje in te praten. Brobbey zal eerst een seizoen moeten presteren, dat hebben we nog altijd niet gezien

12 juni 2022 om 15:55

Ik vind het vooral een redelijk idee omdat er zo weinig alternatieven zijn. Zirkzee kan ook, is vergelijkbaar qua status wat mij betreft. Maar wat hebben we verder qua spitsen? Bijna niks. Als er betere spitsen zouden zijn, zou niemand het over Brobbey hebben.

Joh 3 Ajacieden roepen dat. En ze roepen het vooral omdat Vincent Janssen erbij zit. Zowel Brobbey als Janssen hebben er op het moment weinig te zoeken. Brobbey in de toekomst wel overigens lijkt me.

Ik zeg niet dat Brobbey in oranje moet maar ik zou hem wel toevoegen als selectiespeler.

Wat een waardeloze commentator is De Boer. Ten eerste heeft niet idereen het erover en benoemt ie het hiermee juist zelf. Ten tweede is het uberhaupt optimistisch gelul om Brobbey die nog geen vol seizoen ergens in de basis heeft gestaan. Ten derde is Brobbey als type spits juist wel een afmaker pur sang.

Waarom vraagt iemand nog om de mening van Ronald (ondersteuner van uitbuiting) de Boer? Wat mij betreft wordt deze kwal dood genegeerd.

'hij moet zich ook nog bewijzen als een echte doelpuntenmaker'

scoort er 7 in 396 min, elke 57 min. Noem mij 1(!) Nederlandse spits die ook maar enigszins in de buurt komt..

Ik zal wel wat gemist hebben maar wie roept dan allemaal dat Brobbey in oranje moet? De Boer zegt iedereen maar ik ken niemand.

12 juni 2022 om 15:57

Niemand zegt ook dat ie in de basis moet, maar het aanbod van spitsen is zo mager dat het wel een idee is om hem te proberen. Kijk naar wat we nu hebben. Naast Depay doet nu gelukkig Bergwijn het goed. Dat is mooi. Maar daarachter is het Malen, Weghorst, Luuk de Jong, en nu zelfs weer Vincent Janssen. Gakpo is prima om uit te proberen, die is in de eredivisie verder dan Brobbey. Maar dan houdt het nog steeds niet over. Zolang er geen duidelijke goede aanwas is moet ieder talent uitgeprobeerd worden, en daar is Brobbey er zeker 1 van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren