Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Hij kwam hier tussen grote spelers, dat is altijd even wennen’

Laatste update:

Frank de Boer voorspelt Niklas Moisander een grote toekomst. De trainer van Ajax speelde vroeger net als zijn pupil links in het hart van de defensie en is dus een ervaringsdeskundige. De 27-jarige Moisander kwam in de zomer over van AZ en heeft zich inmiddels ontpopt tot een betrouwbare pion in het elftal van de titelverdediger.

/

Vorig seizoen stond André Ooijer te boek als de mentor van het jonge Ajax, vertelt De Boer in gesprek met NUsport. De leegte van de inmiddels gestopte verdediger is al snel weer opgevuld, net als zijn leiderschap. “Nu zijn dat Moisander en met name Christian Poulsen. Christian spreekt weliswaar geen Nederlands, maar wel vloeiend Engels. Niklas is de volgende speler die de leidersrol van hem gaat overnemen.”

Moisander, die tot dusver 25 interlands voor Finland speelde, is dit seizoen een onbetwiste basisspeler bij de Amsterdammers en hij scoorde tweemaal. “Net als iedere nieuwe speler moest hij even zijn weg vinden, maar hij is inmiddels veel verder op dat gebied”, zegt De Boer. “Hij kwam hier tussen grote spelers en dat is altijd even wennen. Ik had dat zelf ook toen ik Barcelona kwam te spelen. Toen stond ik ineens tussen mannen als Josep Guardiola, Rivaldo en Luis Figo. Dan is het aftasten hoe je je opstelt in de groep.”

Niklas Moisander heeft bewezen een Ajax-waardige verdediger te zijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn plek is over twee jaar voor Denswil. Moisander is in mijn optiek een net-niet speler. Nuttig en technisch maar hij mist, tsja, hoe zeg je dat... De X-factor zullen we maar zeggen.

Overigens ben ik wel blij dat Moisander voor ons speelt. Hij is een goede tussenoplossing na het vertrek van Vertonghen naar Tottenham. Maar dit gaat geen legende worden. Hoeft ook niet en verwacht ook niemand.

6 januari 2013 om 00:04

nee want alderweireld gaat toch mischien weg

6 januari 2013 om 00:12

Maar op zijn positie kan Veltman of van Rhijn komen te spelen, geen man over boord.

Ontopic: Moisander heeft zich inderdaad goed ontwikkelt tot een goede tussenoplossing zoals Fwr-97 al zegt. Daarnaast verwacht ik net als hem dat zijn positie op termijn wel ingevult zal gaan worden door Denswll.

8 januari 2013 om 17:37

nee, daar halen we Johnny voor terug.

6 januari 2013 om 16:07

Ben ik het niet met je eens.
De basiskwaliteiten voor een verdediger mist hij. Ik schat hem niet hoger in dan een Wuytens van FC Utrecht.
Hij kan niet goed timen, is niet sterk, laat regelmatig zijn man lopen en verliest vaak een kopduel. Dat hij opbouwend sterk is en communicatief mag dan handig zijn, maar nee doe mij maar een Denswil of een andere talent.

Ik wist eigenlijk niet dat Moisander 27 jaar was

6 januari 2013 om 13:14

er zijn vast wel meer feitjes die je niet zo direct op het netvlies hebt toch?
Bedoel je daar ook iets mee? Want zijn leeftijd is een van de grote plussen aan hem. Hij weet dat Ajax in principe zijn top is, en dus is hij gewoon zeer bruikbaar voor pak 'em beet drie/vier jaar.
Een degelijke, bescheiden, technische verdediger. Precies wat nodig was. (okay, verdedigend had hij iets beter gemogen)

6 januari 2013 om 13:50

sorry hoor @afcfokke maar met 3/4 jaar Moisander moeten we echt niet blij zijn, hoop dat er eind volgend seizoen er toch nog een buitenlandse club is die het in hem ziet zitten. En dat dan het duo Veltman / Denswill er zal staan.

6 januari 2013 om 13:58

ik acht de kans dat er een buitenlandse club komt voor hem heel klein. In het Ajax-spel is een linksbenige technische verdediger (met al zijn beperkingen) behoorlijk nuttig. Waar anders is dat nog zo en zou hij meer kunnen verdienen?

Als er uit de jeugd een linksbenige, technische, verdedigend sterke jongen doorbreekt; fantastisch. Tot die tijd vrees ik dat Moisander gewoon een hele degelijke voetballende verdediger is voor ons. Alle hoop op Denswil op dit moment.

Grote spelers? Nou nou, Frank. Je kan ook overdrijven zeg. Er zijn weinig spelers van Ajax die ooit een hoger niveau zullen gaan halen dan Moisander zelf of dat niveau al hebben.

Enkel Van Rhijn, Alderweireld, Eriksen, De Jong en Fischer kunnen mijn inziens nog een stapje hogerop, maar Vermeer, Blind, Poulsen, Schöne, Babel en noem het maar op zullen echt het niet verder schoppen dan Ajax. Als nou bijvoorbeeld Vertonghen en Janssen er nog waren, ja dan kom je tussen grote spelers terecht die ook in de groep een bepaald overwicht hebben, maar dit Ajax is eigenlijk gewoon een soort veredeld kinderelftal met een paar vedetten en dat is het.

6 januari 2013 om 00:13

@risingtim

In grote lijnen was ik wel eens met je commentaar tot het moment dat je Janssen noemde als "grote speler" nee hier ga je toch echt de fout in.

6 januari 2013 om 01:06

Bander, een grote speler hoeft voor mij niet iemand te zijn die zoveel carrière heeft gemaakt in het buitenland en noem het maar op. Een grote speler is voor mij ook iemand met een bepaald gezag en aanzien en binnen de Eredivisie heeft Janssen dat zeker.

6 januari 2013 om 01:16

Vermeer denk ik ook wel. Keept nu toch al een jaar heel goed.
En toch blijf je dat oeh momentje houden bij een een terugspeelbal.

6 januari 2013 om 07:45

Jansen niet groots,

Kom op man, dat was gewoon de beste speler vorig jaar bij ajax, dat jullie trainert niet weet hoe hem te gebruiken is gewoon een te kort koming van de boer,

Maar Grote spelers, pffff, de boer is echt een echte ajacied uit de jaren 90, het druipt er nog steeds af, getver.

6 januari 2013 om 11:10

@fctexper: Jansen was echt niet de beste speler vorig jaar bij Ajax. Dat was echt wel Vertonghen by far. Daarna zou het altijd nog de Jong of Eriksen zijn of misschien zelfs nog Anita want die was ook geweldig.
Janssen heeft helaas nooit het niveau gehaald wat hij bij zijn laatste jaar van Twente wel had.

Het is absoluut een goede speler en maar kon gewoon zijn draai niet bij Ajax vinden.

Maar de Boer heeft toch gelijk ook Moisander is bij grotere en betere voetballers terecht gekomen dan in zijn Az tijd. Alleen ik vind hem geen ervaren man ervaring krijg je niet alleen maar door leeftijd maar ook door de grote duels in Europa en denk dat er bij Ajax wel meer jongens rondlopen die daar meer ervaren inzijn dan Moisander. Poulsen is weer een ander verhaal die heeft wel genoeg meegemaakt bij verschillende teams in Europa op topniveau.

6 januari 2013 om 13:33

@fctexper

Ten eerste het is expert. Ten tweede jouw spelling is een tekortkoming, maken wij geen heisa van toch? Janssen kon geen potten breken in Amsterdam. Hij wilde de grote meneer zijn, terwijl Frank een team vol gelijken wilt. Frank weet twee maal uit geslagen positie, in ander half jaar, kampioen te worden. Wij kunnen dus concluderen dat zijn aanpak effectief en efficiënt is. Het valt dan ook te betwijfelen of Frank omtrent Janssen een tekortkoming toebedeelt kan worden!

Dan wil ik nog graag even aanhaken op de door Frank geïnsinueerde grote spelers. Groot wordt in deze context bedoeld als het twee keer kampioen zijn geworden en het feit dat je bij één van de topclubs speelt. Voor de Eredivisie zijn het altijd grote jongens wanneer men bij Ajax, Feyenoord of PSV speelt.

Minstens zo frustrerend en walgelijk als de vermeende arrogantie van de Boer is jouw misplaatste veroordeling hiervan. Herhaaldelijk misplaatst aankaarten van arrogantie wanneer de goede prestaties van een club worden benoemd is misschien nog wel erger dan de arrogantie ansich.

7 januari 2013 om 13:01

2bd ajax gaat een eigen gekozen nickname corrigeren op spelling. We hebben een genie in de zaal. Hahahaha you made my day.

6 januari 2013 om 00:17

Leeftijd maakt geen moer uit dat hebben we de afgelopen 2 seizoenen al laten zien. Ik denk dat jij je trouwens rotschrikt als je ziet hoeveel die jongens inmiddels aan wedstrijdervaring bij elkaar hebben.

Vermeer - geen uitleg nodig
Van Rhijn - International, waardig vervanger geweest van Van der Wiel vorige jaar en inmiddels alweer 6 CL wedstrijden.
Alderweireld - speelt ook alweer 3/4 jaar in de basis bij Ajax
Moisander - Speelt al jaren op eredivisieniveau
Blind - Is pas 22 maar heeft al dik 70 eredivisie wedstrijden, 8 CL wedstrijden, 5 EL wedstrijden, 8 Knvb beker wedstrijden en 2x de Johan Cruijff schaal op ze naam
De Jong - 134 eredivisie wedstrijden + 19 CL wedstrijden + 13 EL wedstrijden + 4 x uefa cup wedstrijden + 3x Johan Cruijff schaal.
Eriksen - Bijna 100 eredivisie wedstrijden, 1 EK en 1 WK en diverse Europese wedstrijden met Ajax (36 in totaal)
Schone - Tal van eredivisiervaring
Fischer - Jonge speler
Boerrigter - Ervaren speler met zat eredivisie wedstrijden en wedstrijden op betaald niveau + CL wedstrijden.
Poulsen - gigantisch veel ervaring

Dan heb je dus in de vorm van Van Rhijn en Fischer 2 jongere spelers in je selectie die weinig ervaring hebben, terwijl 1 daarvan al Nederlands International is.

Mag ik lachen om de term kinderelftal?

6 januari 2013 om 01:06

Wat hij misschien bedoeld is die CL wedstrijden die die Ajax spelers spelen niks vergeleken is met de spelers bij Engelse clubs of Spaanse clubs of Italiaanse clubs. Als je het daarmee vergelijkt is er inderdaad minder ervaring.

6 januari 2013 om 01:07

Afca_godenzoon,

Ik ken de statistieken ook wel redelijk maar er zijn nog genoeg die onder de 23 sowieso zitten en dan te bedenken dat zo goed als elke speler die ouder is in de basis staat. Kijk wat er dan ook op de bank zit. In totaliteit heb je elke week 18 selectiespelers en daarvan is 1/3e ouder dan 23 of nog niet eens. De ervaring op Eredivisie niveau is van sommige jongens al flink, maar dat maakt ze niet ouder of meer volwassen in hun omgang. Alleen aan CL niveau en aan een redelijk Wk/ek niveau heb je wat.

En Marcelovieira,

Daar doel ik deels ook op. Je kan dan wel 100 wedstrijden ervaring in de Eredivisie hebben, maar daarvan zijn er 80 die nog niet eens in de buurt komen van het niveau wat je in de CL of een grotere competitie speelt. In Engeland is Swansea uit toch wel wat anders als VVV uit in de Eredivisie.

6 januari 2013 om 07:50

och jongen, je zou anders piepen als hij bij jou club zou zitten

6 januari 2013 om 10:03

Het blijkt dat je gestopt bent met de aanvallers met inhoudelijke reacties vind ik jammer want hoe jij Boerrichter beschrijft als "ervaren speler op eredivisie nivo. vind ik met 64 wedstrijd niet echt veel. door veel blessures heeft hij het nog kunnen laten zien maar tot nu toe vind ik hem niet goed genoeg voor Ajax! Ga ook niet zeggen dat het een speler is uit eigen jeugd want dat heeft hij maar 1 jaar gespeeld! Daarna is hij gelijk verhuurd aan Zwolle omdat ze hem niet goed genoeg vonden.... Hij is namelijk op geleid door Twente waar hij grootste deel van zijn jeugd heeft gevoetbald.

6 januari 2013 om 10:20

Marcelovieira,

Moisander komt van AZ, dus waarom zouden we de revaring van Ajax-spelers moeten vergelijken met de Engelse- of Spaanse clubs?

De Boer bedoelde alleen maar dat Moisander bij AZ lang niet zoveel ervaren spelers en internationals om zich heen had dan nu bij Ajax.

6 januari 2013 om 11:14

@risingtim: Kijk een naar Dortmund die jongens zijn niet eens zo gek veel ouder dan bij Ajax of misschien zelfs jonger. Leeftijd zegt heel weinig zolang je talentvolle jonge jongens heb kan je daar prima mee voor de dag komen.

En het vergelijken met Swansea en Vvv is ook niet echt reëel want als Ajax in Engeland zou spelen hebben ze een heel andere begroting dan nu.
Het verschil in begroting met top Engeland en laagste Engeland zal groter zijn dan top Nederland en laagste Nederland.

6 januari 2013 om 14:34

Je zou schrikken hoeveel ervaring het kampioenselftal van AZ had in 2008/2009
Romero: Argentijns international basis (toen al)
Jaliens: oranje
Klavan: international Estland
Mendes da Silva: oranje
Moreno: international Mexico
Pocognoli: international België
Holman: international Australië
Martens: international België
Poulsen: international Denemarken
Schaars: oranje
De Zeeuw: oranje
Dembele: international België
El Hamdaoui: international Marokko

Dit alleen al zijn 13 internationals, dus meer dan een heel elftal. Ga toch weg man dat Ajax een groter elftal heeft dan moisander heeft meegemaakt!

6 januari 2013 om 01:21

Is dingen in perspectief plaatsen echt zo lastig? Of verveel je je gewoon te erg op een zaterdagavond?

Als je gekocht wordt door de grootste club van Nederland die momenteel 2x kampioen is op rij en je komt daar nieuw bij. Dan snap je de situatie van een nieuwe speler toch? Snap je dan niet wat Frank de Boer bedoeld of wil je het gewoon niet snappen?

6 januari 2013 om 02:31

Ik baseer mij enkel op de dingen die De Boer zegt en niet wat hij eventueel zou kunnen bedoelen

6 januari 2013 om 02:51

Het zijn toch ook grote spelers voor de Eredivisie of niet? De Boer vergelijkt zijn spelers echt niet met Barcelona, niet zo relevant zou dat zijn in het interview he.. Volgens mij aan je manier van discussieren kan ik ook wat HBO grappen uit de kast toveren..

6 januari 2013 om 03:11

grote spelers voor de eredivisie, maar laten we eerlijk zijn europees krijgen ze gen voet aan de grond ja toch? en waarom neemt de boer moisander in bescherming die gozert is al 27 en is kampioen geworden van de nederlandse eredivisie?

6 januari 2013 om 11:12

Sorry, maar ben het oneens met een aantal punten in je commentaar.. Je noemt Babel bij spelers die het niet verder zullen schoppen dan Ajax.. Die man heeft meer wedstrijden gespeeld voor Liverpool dan voor Ajax en heeft 42 interlands, dan ben je geen koekenbakker hoor.. Poulsen, heeft het bij Liverpool niet gered, maar bij Juventus, Sevilla en Schalke wel... bovendien bijna 100 interlands, dan ben je gewoon een grote meneer..

En over Janssen: Onze trainer heeft gekozen voor andere spelers.. Janssen was dus in principe wisselspeler bij Ajax.. Die heeft het dus echt nooit verder weten te schoppen..

6 januari 2013 om 12:08

Toch knap van die kids dat ze 2 jaar op rij kampioen zijn geworden dan.

Moisander, een in balbezit een hele goede voetballer! Verdedigend komt hij alleen te kort.

Offtopic: weet iemand of er nog grote talenten in de B/A 1 van Ajax zitten?

6 januari 2013 om 00:11

Abdel Nouri is in potentie een geweldige speler! Denk dat dat het grootste talent is van de jeugdopleiding momenteel.

6 januari 2013 om 00:16

Bedankt, hij zit in de B1 denk ik? Weet jij ook of Kishna en Menig grote talenten zijn?

6 januari 2013 om 00:23

Kishna is in potentie zeker een hele goede speler maar heeft helaas veel met blessures te maken. Menig kan het ver schoppen maar is technisch niet de volgende Messi, maar wel beter dan bijvoorbeeld Boerrigter qua techniek.

6 januari 2013 om 00:25

Ezra Walian speelt in de B1 overgeheveld vanuit de B2 inmiddels. Overgekomen van AZ is nog maar 14 jaar maar nu al in de B1 gestopt. Scoort aan de lopende band

6 januari 2013 om 00:26

Bedankt, ik zat vorig jaar naar dat B toernooi op de toekomst te kijken en daar was hij toch uitgeroepen tot meest waardevolle speler? Of zie ik dat helemaal verkeerd?

6 januari 2013 om 00:31

Pfff 14 en in de B!! Bedankt voor de informatie @afca_godenzoon en Fwr-97!

6 januari 2013 om 00:38

Op Ajax,nl kan je ook het toekomstjournaal kijken! zul je bepaalde spelers een paar keer tegenkomen dat er positief overgesproken wordt. Gino Dekker is bvb 1e jaars B die net als Walian begon in de B2 maar al doorgeschoven is naar de B1.

Bij Ajax werken ze met 1e jaars is B1 2e jaars is B2 tenzij je uitzonderlijk talent hebt en fysiek een hoger niveau aan kan

B2 van dit jaar van Ajax is overigens een zeer talentvol team dat vorige jaar grotendeels uit de C1 bestond dat getraind werd door Michel Kreek. Zitten paar hele goede talenten in.

6 januari 2013 om 01:01

Ik voetbal zelf bij een BVO en zit bij Ajax C1 in de competitie. Ajax speelt met 2e jaars C's in de C1 en 1e jaars in de C2, of in het geval van de B1 waar jij het over hebt, 2e jaars B's in de B1. dus jij hebt dit precies andersom gezet.

Ik heb zelf ook tegen Ezra Walian gevoetbald. Echt een hele goede voetballer. Hij stond tegen ons eerst wissel toen hij nog bij AZ speelde en wij stonden 2-0 voor en uiteindelijk kwam hij er 15 min voor tijd in en werd het nog 2-2 door een goal van hem en een assist van hem. Vorig seizoen moesten wij dus tegen de C1 van Ajax dat kampioen werd in onze competitie. Zitten een paar goede talenten bij. oa Gino Dekker!

6 januari 2013 om 01:08

Dat bedoelde ik inderdaad zette het verkeerd om neer.

6 januari 2013 om 01:18

Hij is 15 maar dat haalt niet weg dat het een groot talent is!

6 januari 2013 om 00:46

Verdedigend stelt het sowieso allemaal niet zo veel voor in de Eredivisie.

Op je vraag: Bazoer schijnt een groot talent te zijn

6 januari 2013 om 13:20

Boban Lazic.

Ik wil niet lopen zeiken maar over welke grote spelers heeft hij het over meeste spelers zijn nog jonkies Moisander is zelf een van de ervarenste spelers van ajax

6 januari 2013 om 00:11

Ik denk dat Frank zichzelf, Bergkamp etc bedoeld, anders zou ik het ook niet weten. Al barst Ajax van het talent, grote spelers zijn het nog niet.

6 januari 2013 om 00:19

in de text staat “hij kwam hier tussen grote spelers en dat is altijd even wennen. In de loop der jaren heeft Moisander bij az ook met een paar aardige spelers gespeeld die nu in grotere competities spelen.

''frank de Boer voorspelt Niklas Moisander een grote toekomst.''

Ik denk niet dat Moisander nog bij veel grotere clubs als Ajax komt te spelen, hij is daar te oud voor.

6 januari 2013 om 10:32

Misschien bedoeld De Boer een grote toekomst bij Ajax?

Een grote toekomst hoeft niet persé een grote club of veel salaris te betekenen, maar een grote naam bij een club als Ajax is ook een grote toekomst.

ik weet niet zeker over welke vorm van het woord "grote" de boer het heeft. ik weet niet hoe lang die verdedigers zijn, maar als hij het heeft over grote als in goeie en bekende spelers, vind ik dat moisander zich niet heeft moeten bewijzen. ook toen hij bij AZ zat was hij al een goeie verdediger. ik denk dat hij zeker in de top 10 verdedigers thuis hoort in de eredivisie, misschien zelfs top 5

6 januari 2013 om 01:21

Top 5 zeker en dat zegt jammer genoeg genoeg....

Moisander had het in het begin lastig maar speelde de laatste weken voor de winterstop precies zoals een Ajax-verdediger het moet doen. Goed inschuiven richting het middenveld (met als uitschieter Psv-thuis) en belangrijk zijn in de opbouw.

De foutjes tegen Dortmund en ADO uit bij de luchtduels heb ik niet meer geconstateerd en eigenlijk vind ik hem nu al een van de beteren aan de kant van Ajax. Hij zet de lijnen uit, laat anderen beter spelen en hij heeft een hele goede inspeelpass. Perfect twee-benig ook nog eens!

Waardige vervanger van Jan Vertonghen.

“hij kwam hier tussen grote spelers en dat is altijd even wennen''

Sinds wanneer lopen er grote spelers rond bij ''ajax'' ?
Typisch een VZ titel.
Ik moet eerlijk zeggen dat Moisander het best goed doet en hij Vertonghen goed heeft vervangen.
Hij is 27 jaar en speelt nog in de Mickey mouse league.. Ben benieuwd of hij nog naar het buitenland gaat.

6 januari 2013 om 00:14

Moisander (fin) speelt al in het buitenland(nederland) ;p

denk tevens dat hij niet veel hoger zal eindigen, misschien middenmoot Duitsland/engeland/spanje/italië.

6 januari 2013 om 01:22

Wat bedoel jij met wanneer lopen er grote spelers bij ajax?

6 januari 2013 om 13:27

Hoe je het leest toch? Er zijn geen grote spelers bij Ajax.
Of wil je Ryan Babel die in het buitenland hard gefaalt heeft een grote speler noemen?

6 januari 2013 om 13:30

Weet je wat nog het mooiste is bij real lopen ze wel omdat ze 100miljoen per jaar uitgeven maar presteren er niks mee

6 januari 2013 om 10:08

@marcelo......
Typische ajax hater opmerking. Ga jij maar lekke real kijken.

6 januari 2013 om 13:26

Ja daar zijn de grote spelers van de wereld en de sterren, bij Ajax heb je alleen kindjes die in de Mickey mouse league voetballen.

'frank de Boer voorspelt Niklas Moisander een grote toekomst.'

Met z'n 27 jaar kan hij in mijn ogen niet meer hoger krijgen dan Ajax, dus 'n grotere toekomst dan Ajax zit er, denk ik, niet in voor Niklas Moisander.

On:

Moisander is zeker 'n aanwinst voor Ajax, vind ik. Hij speelt uitstekend en scoort zo nu en dan ook nog is goals (2 in de CL, 2 in de Eredivisie).

Ik hoop dat zijn plek over ongeveer twee jaar wordt overgenomen door Stefano Denswil en dat Niklas Moisander dan nog bij Ajax blijft om de verdedigers nog bij te leren. Net als hoe Andre Ooijer vorig seizoen deed.

Off:

Ik las laatst dat Jaap Stam na dit seizoen weg zou gaan bij PEC Zwolle. Zou hij niet wat voor Ajax zijn als verdedigers trainer om ze wat bij te leren?

Hahahahaha grote spelers? Dan zat hij bij AZ met Rasmus Elm,el Hamdaoui,dembele,romero,altidore en Maher zeker bij wereldspelers of niet Frankie? Kortom, Ajax is ook niet meer wat het is geweest hoor

6 januari 2013 om 00:26

Hahaha altidore?

6 januari 2013 om 00:42

Altidore is meer combinatie van zijn prestaties + naam

6 januari 2013 om 01:03

Beter dan Hoessen dat is zeker. Heel zeker maar beter dan de Jong in de spits is onzin.

6 januari 2013 om 02:05

Hahahahahah AZ heeft nog niet de helft van de punten van Ajax en daar spelen wereldspelers??
Hoe slecht is de rest van dat team dan wel niet!!

6 januari 2013 om 10:11

Je bent zeker vergeten dat ze de afgelopen tijd driekwart van de spelers hebben verkocht?

6 januari 2013 om 12:24

@ schaars
nee hij noemt 2 van de spelers die er nog spelen toch wereldspelers??
dus vraag ik me af hoe slecht die andere 9 zijn als 2 wereldspelers 12e staan in onze competitie

Wat een grappenmaker die Frank. Ik denk niet dat Moisander zo opkeek tegen Blind, Alderweireld en Van Rhijn als dat hijzelf opkeek tegen Guardiola, Rivaldo en Figo. Wat een vergelijking zeg van De Boer.
Een stap destijds van Ajax naar Barcelona (en nu nog steeds) is tientallen malen groter dan een overstap van AZ naar Ajax. Je moet wel heel erg narcistisch zijn, om dat te ontkennen.

6 januari 2013 om 09:10

Hij zal inderdaad wel al die oud-spelers bedoelen die daar rondlopen. Welke andere grote jongens hij bedoelt snap ik anders ook niet.

Altidore is door elke club uitgekotst heeft vorig jaar eindelijk een redelijk seizoentje gehad en is nu meteen beter? Ga toch weg man

ooh wat speelt die moisander slecht niet om aan te zien

@anjoafca
Altidore scoort wel veel gemakkelijker dan de Ajax-aanval. Maar ja, wanneer is De Jong beter en wanneer is Altidore beter. Ligt zeker aan het team wat er om heen draait. Qua doelpunten is Altidore wel veel beter dan de Ajax-aanval.

6 januari 2013 om 01:26

Altidore 23 goals in anderhalf jaar das niet beter dan de ajax aanval dat is zelfs maar 3 goals meer dan de jong terwijl die niet eens wekelijks in de spits staat.

Moisander vind ik nog steeds geen zekerheid in de Ajax-defensie. Hij zal misschien wel een leider kunnen worden (al zegt mijn gevoel van niet) maar een echte topper wordt Moisander niet. Als Ajax weer top wil zijn moeten ze beter opleiden of inkopen dan Moisander is!

ik vind moissander nog veels te lief overkomen in duels. Soms moet je achterin gewoon hard het duel ingaan en koste wat kost dat duel winnen (niet op een manier dat je je tegenstander een blessure geeft). Als hij dit kan verbeteren dan kan hij over een paar jaartjes alsnog een droom transfer naar een leuke club in engeland ofso verdienen.

Als moisander de leider van ajax moet worden dan heeft ajax een groot probleem.hij is echt het tegenovergestelde wat betreft suarez.die gooit er vol de beuk in en wilt koste wat kost winnen.die mentaliteit zie ik niet bij moisander die is veel te lief.

nou nou, wat een reacties, moisander is dan niet vertonghen, maar heeft zo zijn eigen talenten en ik ben blij dat hij bij ajax speelt. Wat thegamer01 zegt, dat het een tegenovergestelde speler is dan suarez, ja, dat lijkt mij normaal. Hij is ook nog eens een verdediger en geen aanvaller, maar dat we eentje zoals suarez zijn mentaliteit en doorzettingsvermogen is een feit. Die hebben we niet meer in de eredivisie zitten.
Frank zal heus wel weten waar hij over praat, niks voor niks zijn ze 2x kampioen geworden en dat met problemen bij de top en jeugdige spelers. Daar heb ik respect voor.

Moisander raakt steeds beter ingespeeld in het team, zijn tweebenigheid valt vooral op als hij naar het middenveld doorschuift en daarbij achteloos spelers op het verkeerde been zet.

Vindt Moisander ook duidelijk meer initiatieven nemen en net als anderen in de ploeg meer uit de vaste voetballijnen treden en verrassende wendingen maken.
Ajax gaat vooral steeds gevarieerder spelen de laatste weken.

Het totale veldspel is daarmee op een hoger plan gebracht.....zo benieuwd hoe dat tegen Feyenoord en Vitesse deze maand gaat uitpakken......

Wat een grappenmakers hier. Vooral degene die roepen dat moisander bij az betere mede spelers had. Iets meer respect mag wel opgebracht worden voor de regerend landskampioen. En als het dan nog niet duidelijk is kijk dan even op de huidige ranglijst. Waar is AZ, juist op een plek waar een degelijke middenmoter thuihoort. In het rechter rijtje.

Wat een stelletje drama-queens zitten hier op dit forum. Wat kunnen mensen toch een groot probleem maken om een uitspraak van De Boer die blijkbaar helemaal verkeerd begrepen wordt.

De Boer bedoelde alleen maar dat Moisander bij AZ lang niet zoveel ervaren spelers en internationals om zich heen had dan nu bij Ajax. En dat het dan voor zo'n speler even wennen is, want bij AZ was Moisander "de man" en bij Ajax begon hij even weer als een "klein jongetje". Dat gevoel had De Boer toen hij van Ajax naar Barcelona ging.

Probeer eens een tekst te lezen zonder bril. Zo moeilijk is dat toch niet?

Grote spelers vind ik ook wat overdreven, maar de aandacht en de club is wel groter en dat is vast even wennen..

grote spelers.

Tja, het is ook niet niks om je weg te vinden tussen een Blind Enoh Boerrigter en noem maar op.
Grote jongens...

Nee, Frank. Ik hoop dat ze het verkeerd hebben begrepen. En dat je bedoeld de staf en de mensen er om heen ( Frank zelf, Bergkamp enz ) .

Want ik neem je niet serieus als je het over de huidige spelers groep heb..

Nou lees ik weer dat Ajax geen voet aan de grond krijgt in Europa?????

Sorry hoor, maar als je de tegenstanders bekijkt van Ajax de afgelopen tijd, dan heeft Ajax alleen moeite gehad met Madrid en Borussia, dus het valt nogal me he. nu krijg je natuurlijk van die wat als reacties, maar feit is dat je in het afgelopen jaar niet onder hebt gedaan bij twee club uit Manchester niet voor Olympique etc... Overdrijven is dus ook een vak en wij zijn als Nederlanders erg goed in onszelf naar beneden halen. Luister eens hoe men buiten Nederland over ons praat, dat is of je in een ander universum zit. Ajax is gewoon Europese subtop en dat is super
knap.

Hier werd ook geroepen dat Suares het niet aan zou kunnen in Engeland, nu is hij bij Liverpool de smaak maker.

On topic, Ja als je bij de absolute top van Nederland gaat spelen, heb je met grote spelers te maken. Het is mooi dat Twente, Vitesse en ook Feijenoord mee doen en ook gewoon kampioen kunnen worden, maar er is ook nog zoiets als druk, het continu onder een vergrootglas staan, het hebben van veel meer aandacht en het verwachtingspatroon van de gehele voetbalwereld! PSV en Ajax zijn de absolute TOP van ons land en dan kan je met alles aankomen, maar daar is een verwachting die geen enkele andere club in Nederland heeft, het Moeten winnen door je status!

Veltman gaat het nooit maken bij Ajax. Mist fysieke kracht en lengte. Dat zijn 2 hele belangrijke aspecten als Cv.. Maar gelukkig is Denswill er nog, die kan dat gat mooi opvullen as toby of moisander een keer weggaan.

Tussen welke grote spelers kwan ie dan ? De boer zwamt ook maar wat hoor noem me nou 1 grote speler op dit moment bij Ajax die er international al staat ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren