Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De BeNeLiga moet er komen: wie dat niet ziet, is idioot'

Laatste update:

Ajax speelde woensdagavond voor de vijfde keer in twee jaar tijd tegen Real Madrid, maar was opnieuw geen partij voor de Spaans landskampioen. De kloof tussen de Nederlandse competitie en de Europese topcompetities is simpelweg veel te groot geworden en na duels als woensdag wordt er altijd weer gesproken over een BeNeLiga, een gezamenlijke competitie van Nederlandse en Belgische clubs. Roland Duchâtelet, voorzitter van Standard Luik, is een groot voorstander.

/

Volgens de preses moeten de Eredivisie en de Pro League snel samengevoegd worden. "De BeNeLiga is zelfs geen discussie meer waard", zegt Duchâtelet in Knack. "Dat is zo triviaal. Het is het logische gevolg van de strijd die er al een tijd tussen de verschillende competities in Europa aan de gang is. Je hebt Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, laten we maar zeggen de grote vijf. Daarachter komen Rusland en Turkije. En dan valt de kloof met de rest."

"We moeten met de Nederlanders ook een topcompetitie opzetten, anders zijn we niet goed bezig. Wie dat niet ziet, is idioot", vervolgt Duchâtelet. "De enige instantie die we nog moeten overtuigen, is de Europese voetbalbond UEFA. Die heeft als organisator van de Champions League en de Europa League nog tegenstrijdige belangen. Vooral de Europa League is niet aantrekkelijk. Vorig seizoen moesten wij naar Poltava. Wat is er leuk aan vliegen naar een verlaten stad in Oekraïne en hoe maak je supporters daarvoor warm? Wij hebben veel meer belang bij een competitie met Nederland en België."

Er moet een BeNeLiga komen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoeveel team willen ze dan in deze competitie ?

4 oktober 2012 om 17:23

Ik dacht 20, 10 Nederlandse en 10 Belgiche teams.

En daarna gaat het met een promotie/degradatie systeem worden bepaald!

Edit: verkeerd geinformeerd, het is 10 nl en 6 bel clubs

4 oktober 2012 om 17:25

dat zou ik geen goed idee vinden want de nederlandse clubs zijn duidelijk beter dan de belgische

4 oktober 2012 om 17:26

Nee, volgens mij wilden ze 16 (10 Nederlandse en 6 Belgische) clubs doen.

4 oktober 2012 om 17:28

jjiipp, maar de top 6 van belgie zou ook goed mee kunnen in Nederland, daar wordt de competitie alleen maar sterker van. Als met alle respect clubs als Graafschap, Excelsior, vvv etc etc eruit zijn en Standard, Anderlecht, Genk, Gent etc etc er wel in zitten heb je zowiezo een sterkere competitie.

4 oktober 2012 om 17:29

Tseard22, Excuus, dan ben ik verkeerd geinformeerd. Maar dan heb je een kortere competitie, kan positief zijn ivm rust periodes.

16 teams lijken mij wel een goede opzet!

4 oktober 2012 om 17:31

@fctreds
daar heb je gelijk in dus daarrom zou ik liever bijv 10 nl clubs en 8 be clubs hebben.

4 oktober 2012 om 17:32

Je kan zo competitie wel opzetten maar dan moet je het wel groots aanpakken met grote tv contracten.

Anders zullen clubs als Gent en AZ ook steeds zwakker worden omdat ze geen europees voetbal halen.

4 oktober 2012 om 17:33

Zal mij een worst wezen of Genk beter is dan De Graafschap, ga toch zeker niet helemaal naar Brussel voor een wedstrijdje op zondagmiddag?

4 oktober 2012 om 17:40

Ajaxfandennis23,

Daarom ook, er moeten dikke, vette contracten gemaakt worden, alleen zo kunnen we groeien en sterker worden!

AZ is een leuke club, echter hebben zij de pech dat zij te dicht bij Ajax in de buurt zitten. Dit gaat misschoen te kosten van de sponsor inkomsten.
Want de belangen voor een sponsor zullen natuurlijk ook anders worden, als de reclame borden hun werk doen, zal er ook werk uitbesteeds worden van diverse winkels/bedrijven naar het andere land.

Dus sponsoren zullen liever kiezen voor Ajax dan AZ, aangezien zij toch vrijwel zeker zijn van europees voetbal.

4 oktober 2012 om 18:00

Ik snap niet dat zoveel mensen voor stemmen. Vind dit echt een belachelijk idee. Krijg je Nac, Nec, Utrecht etc. in een soort Jupiler League, omdat die (soms)niet goed genoeg zijn. Mis je dus leuk voetbal, leuke sfeer en leuke derby's. Lijkt me helemaal niks. Dit plan heeft vooral voordeel voor België, logisch dat hij het een goed idee vindt.

4 oktober 2012 om 18:01

@kakadu, dat zal jouw eigen keuze zijn om ergens wel of niet heen te gaan, dat zal wel geen agenda-punt worden bij eventuele overleggen tussen de Belgische en Nederlandse voetbalbonden of jij wel of niet komt.

En de afstanden, lees iets verder naar beneden, dat de afstanden niet hoger zullen zijn dan 400 km.
Dan hebben we alsnog niks te klagen met onze collega-supporters in Engeland/duitsland/spanje.

4 oktober 2012 om 18:08

Schv20, In de topcompetities heb je ook een grote select gezelschap die gewoon niet zal degraderen. Hier in Nederland kunnen de nummers 12 - 18 altijd degraderen, deze zijn gewoon te zwak.
Door de competities samen te voegen heb je minder kans dat clubs een keer een opvlieger hebben of een off-day seizoen hebben. Deze clubs zullen dan op hun, eigen, niveau spelen.

Voor NL heeft het ook zeer zeker pluspunten, de competitie/concurrentie is gewoon sterker. Er kunnen betere spelers gehaald worden door middel van hogere televisie-gelden, sponsorinkomsten etc etc.

Tuurlijk, de eredivisie is gewoon een leuke competitie met zijn charmes, maar in europees verband moeten we haast wel samenvoegen.

4 oktober 2012 om 18:10

Op zich heb je wel gelijk maar het gaat er in deze juist om dat de totale markt ongeveer twee keer zo groot wordt. Ik weet het, dat zijn verschrikkelijke marketingtermen maar ik kan er ook niks aan doen. Een grotere markt is interessanter voor sponsors en het betekent ook betere tv-contracten. Daarnaast zullen alle clubs die in deze competitie meedoen er waarschijnlijk ook sportief beter op worden. Het gemiddelde niveau zal namelijk zeker omhoog gaan.

4 oktober 2012 om 18:24

Nederland heeft 17 miljoen inwoners, belgie heeft er 11 miljoen...zo bekeken heeft nederland (indien er 18 clubs gaan meedoen) recht op 12 en belgie op 6 clubs..en ik vind het verdelen van clubs aan de hand van inwonertal een hele eerlijke verdeling..(ben geen voorstander van de beneliga trouwens)

4 oktober 2012 om 19:26

Ik denk dat de komende 10 jaar helemaal niets gebeurd. Gezien het feit dat de tv rechten van de eredivisie voor meer als een miljard verkocht zijn.

4 oktober 2012 om 19:46

Anderlecht kan Ajax gewoon verslaan hoor? dus wat jij zegt klopt niet helemaal en wat me opvalt in de eredivisie zoveel kleine stadions en als je naar engeland spanje portugal of duitsland kijkt zelfs die 2e divisie clubs hebben stadions met meer dan 30.000

4 oktober 2012 om 19:52

Zo'n afstand doen de Spanjaarden, de Fransen, de Engelsen en de Duitsers wel voor hun club. Hoezo is dat erg?

4 oktober 2012 om 20:47

In Italie is zo'n 2x in het seizoen normaal.

4 oktober 2012 om 21:11

Het gaat niet om welke teams beter zijn, maar of de inkomsten door TV gelden drastisch toe zullen nemen. M.a.w. of de Bene-liga voor het buitenland aantrekkelijk wordt. Want alleen dan kunnen de begrotingen van de clubs verdubbelen zodat Belgische en Nederlandse clubs weer mee kunnen concurreren in Europa.

4 oktober 2012 om 21:26

Ik denk niet dat we door een Bene league meteen meedoen in de Europese top, en eigenlijk ook niet op langere termijn. Ja misschien zijn we dan beter als Napoli, Porto, Sporting, etc. maar door dat extra geld wat er wordt gegenereert (want daar draait het uiteindelijk toch om), val je nog steeds in het niet bij Real Madrid, Barca, Chelsea, Manu en die koopclubs als Psg, City. Heel slecht idee!

5 oktober 2012 om 10:54

Ik weet niet waar jij hebt leren rekenen.

de verhouding op inwonersaantal is bij 18 clubs: NL 11 en Be: 7

Ben zelf ook geen voorstander, aangezien ik denk dat deze opzet veel clubs en historie kapot maakt. Belgische clubs interesseren veel nederlanders niet. En kansen in europa krijgen we hierdoor ook niet. Zijn we dan nog te klein voor en je hebt minder Nl-clubs in europa.

edit: is reactie op janvisser

5 oktober 2012 om 11:51

nee in totaal 20 teams , 12 Nederlandse en 8 Belgische . puur Demografisch gezien natt.
( bron : knack )
en wat degradatie en promotie betreft gaat er in elk land een sub competitie gevormd worden .

5 oktober 2012 om 17:12

@ambrosiuss

Ok Ok, 11 van 28 is 39,28, wat inderdaad inhoud dat het 7 ipv 6 belgische clubs moeten zijn. Je hebt helemaal gelijk, maar het ging natuurlijk meer om het principe dat je moet uitgaan van het inwonertal...

4 oktober 2012 om 17:28

waarschijnlijk 8 teams van belgie en 8 teams van nederland, dus 16. maar ik hoop op 18 clubs.

nederland: ajax, feyenoord, psv, twente, az, vitesse, heerenveen, utrecht (groningen)
belgie: club brugge, anderlecht, standard, genk, gent, mechelen, zulte waregem, gba (kortrijk)

dan zie ik ajax makkelijk 1ste worden elk jaar

4 oktober 2012 om 17:33

Ja want Ajax wordt nu ook al makkelijk 1ste elk jaar.. Zal wel veel makkelijker gaan tegen Anderlecht, Brugge, Standard dan Vvv, Nec, NAC

4 oktober 2012 om 17:34

Oh ja, want met de entree van de Belgische clubs is Ajax alleenheerser: opeens kunnen Psv, Twente, Feyenoord en AZ er niks meer van..

4 oktober 2012 om 19:51

Dan ben ik maar idioot volgens Duchâtelet, zie zo'n Beneliga totaal niet zitten. Kost allemaal plaatsen voor Europese toernooien, want reken er maar niet op dat we 3 CL (voorronde)tickets krijgen en een stuk of 8/9 EL (vooronde)tickets.

5 oktober 2012 om 08:34

Wat zijn die plaatsen het nou waard oxxis, dit seizoen zijn alleen Ajax, PSV & Twente europa in gegaan alleen maar omdat we niet kunnen bijbenen.

Wanneer onze clubs meer geld hebben kunnen hun ook Europa in en erin blijven.

5 oktober 2012 om 11:56

Het is dan ook de bedoeling dat je na een aantal seizoenen dat groter aantal tickets kan binnenhalen door een beter niveau te halen .
Waarom gaat iedereen er vanuit dat het niveau hetzelfde gaat blijven als nu ??
er is al lang bewezen dat er meer geld gaat worden binnen gehaald omdat het voor grote bedrijven aantrekkelijker wordt om te investeren of adverteren in een competitie waar je een goede 27 mil mensen kan bereiken .(ipv Belgie 11 mil en Nederland 16.7 mil )

4 oktober 2012 om 18:39

Gewoon de beste 10 Nederlandse en beste 10 Belgische, de tweede divisies gewoon gescheiden houden. De kampioenen van beide promoveren gewoon. Maar on: Deze league moet er komen, voor topclubs in NL zoals Ajax en PSV is het niveau verschil tussen de CL en de eredivisie gewoon te groot. Door dit is het echt veel beter het niveau gaat omhoog en de TV gelden ook

4 oktober 2012 om 18:50

Pff, wat maakt het uit hoeveel teams er in komen. Dit gaat toch never nooit niet gebeuren. Belachelijk idee. Gaan ze ook samen naar het EK of WK dan als Bene? En denk je dat Nederland en Belgie de enige zullen zijn die dit willen, sorry die willen het niet alleen maar een paar koekwousen die denken een idee opgegooid te hebben willen dit. Denk dat veel kleinere landen dan dit ook willen zoals Wales/ierland, Azerbeijzan/turkmenistan, Irak/iran, Noord en Zuid-korea, Australie/nieuw-zeeland, Japan/china, V.s./canada.

Alsof Nederland dit nodig heeft. Ajax, Psv, Twente spelen elk jaar wel CL. Alleen er is geen geld voor Top spelers. Het gat met grote Europese clubs ga je zo echt niet dichten hoor mafkezen. Het geld kan je met goede merchandising of grote sponsors binnen te halen winnen en niet met zo'n belachelijk idee.

4 oktober 2012 om 19:06

Want Engeland en Wales gaan ook altijd samen naar het WK of EK onder de naam Ewa?

4 oktober 2012 om 19:57

Haha ik verwacht niet dat Noord- en Zuid-korea interesse hebben in een gezamelijke competitie en gezamelijk nationaal team

Maar ik ben het wel met je eens, dan krijgen we straks allemaal van die landen die met elkaar willen, "omdat Nederland en Belgie dat ook mochten". Zou wel lekker zijn voor de verdedigingslinie en het middenveld, Kompany, Vertonghen en Witsel in het nationale team, heerlijk!

@kaunado, Er zitten ook geen Welshmen in het Engelse team. Dus waar je met je reactie op doelt, geen idee...

4 oktober 2012 om 20:28

Het is helemaal niet gek dat meerdere landen in 1 competitie zitten.

Australie en Nieuw Zeeland spelen al in 1 competitie.
Ook Wales zit al bij een ander land in de competitie
Monaco trouwens ook

komt dus zeker al aantal keren voor in de voetbal wereld, maar de betreffende landen gaan natuurlijk niet meteen als 1 land naar het Wk/ek..

4 oktober 2012 om 21:17

http://en.wikipedia.org/wiki/welsh_premier_league... ^ Volgens mij is het niet samengevoegd. Er zijn vier teams uit Wales die in Engeland spelen, maar er is gewoon een prof competitie in Wales.

En wat Monaco betreft, Monaco is een stad. Daar kun je geen fatsoenlijk niveau krijgen wat competities betreft. Daarom speelt AS Monaco in de Ligue 2.

4 oktober 2012 om 23:26

Swansea City is toch echt een club uit Wales, speelt gewoon Pl.

On: Belachelijk idee natuurlijk, zou de hele binnenlandse spanning en sfeer weghalen. Die vent is zelf een idioot!

4 oktober 2012 om 23:37

wie Turkije een betere competitie vind hebben als Nederland is een idioot......

Helemaal mee eens! Het is noodzakeljk om enizins het niveau te bereiken van middelmoot Europees.

4 oktober 2012 om 17:26

Ook helemaal mee eens, vooral op kwalitatief en financieel niveau is het gewoon noodzakelijk om een Beneliga te hebben. Dan zullen de kansen stijgen wat betreft het winnen van europese toernooien.
De televisiegelden zullen aanzienlijk stijgen, de competitie word aantrekkelijker en misschien kunnen er samenwerkings verbanden worden aangemaakt met belgische clubs.

4 oktober 2012 om 19:54

Waarom zullen de televisiegelden stijgen? Het geld wordt misschien wel verdeeld over minder clubs, maar er zijn dan toch ook minder fans? Als mijn club niet meedoet in de Beneliga, hoef ik ook geen duur tv-abonnement.
En waarom wordt de competitie aantrekkelijker? De kans op nivellering is minstens even groot. Ik zie mijn club ook liever tegen NAC of ADO spelen dan tegen Zulte Waregem of Kortrijk.
En het belangrijkste: het aantal clubs dat Europees kan spelen wordt veel kleiner; je gelooft toch niet dat er van de 16 clubs straks 11 Europa in gaan?!?
Ik ben verre van overtuigd.

4 oktober 2012 om 22:56

Ik had een vraagje, als jouw FC Twente niet in de hoogste divisie zou spelen (zou uiteraard wel gebeuren gezien de prestaties), zou je dan nog vóor zo'n competitie zijn? Denk niet dat de meeste clubs uit het rechterrijtje van de eredivisie hier op zitten te wachten.

Yess, deze discussie komt weer op gang!

lijkt mij een leuk en goed idee om deze 2 competities samen te voegen. De dames spelen nu ook al de Beneliga, als dat bevalt, lijkt het me een logisch vervolg om ook de mannes samen te voegen.

Ik koop wel kaartjes voor FC Twente - Anderlecht of Standard - FC Twente.

Iemand minpunten voor deze competitie, op de reisafstanden na?

4 oktober 2012 om 17:27

Dat de clubs die niet bij de eerste 10 wel eens in erge financiële problemen kunnen komen. Waarschijnlijk krijgen ze bijna geen uitzendgeld, hetzelfde als bij de Jupiler League. Je hebt ook minder derby's zoals Twente-heracles en Vitesse-nec.

4 oktober 2012 om 17:32

Lazaros: De helft van d middenmoot en de degradatie-kandidaten kunnen over switchen naar een jupiler leageu begroting.

Er zullen gewoon play-offs gespeeld moeten worden wie er wel en wie er niet in de Beneliga komt! lijkt mij de beste en makkelijkste oplossing. echter, wanneer deze gespeeld moeten worden weet ik niet.

4 oktober 2012 om 19:59

De kans dat jouw club zich plaatst voor EL of CL wordt minstens 2x zo klein, het aantal Europese tickets blijft heus niet hetzelfde als de 2 landen nu opgeteld hebben...dat is mijn grootste bezwaar.

4 oktober 2012 om 17:28

De vervallen stadions, de talenten worden toch weggekocht? Wat maakt een Beneliga dan uit? We maken ook dan geen kans op een europese prijs.

Zie je het al voor je:
Brugge
feyenoord
utrecht
ajax
psv
Luik
Genk

Wat voor chaos gaat dat dan wel niet worden? Ongelofelijk veel politie geld gaat dit kosten..de kwestie Nl vs Belgie word hierin gewoon versterkt.

4 oktober 2012 om 17:35

Loveleeds: Politie geld? ik zou niet weten waarom er meer politie op de been moet zijn.
Er is zowiezo een vaste bezetting van politie agenten bij de wedstrijden.

Ajax, Feyenoord, Psv, FC Twente, AZ, Club, Anderlecht, Luik en Gent.

Dat zijn toch leuke teams om deel te nemen in europa? Deze 4 belgische clubs maken toch een grotere kans dan Utrecht, Heerenveen, Groningen en Vitesse.

4 oktober 2012 om 17:42

Neem aan dat we ook de plekken van Belgie krijgen in die Beneliga van je?

4 oktober 2012 om 17:53

Deze zullen toch eerlijk vergeven worden onder de eerdere resultaten?!

Hopelijk is je volgende post wat minder cynisch. zoals je met alles voor- en tegenstanders hebt, ben ik in deze zaak zeker een voorstander.

4 oktober 2012 om 18:15

@fctreds

Nou de grootste NL clubs met de grootste harde kern, en de grootste belgische clubs met de grootste harde kern. Dit is gewoon een mega-groot rel festijn.

Anyways behalve dat wil ik niks met die belgische clubs te maken hebben, kan me voorstellen dat mensen niet zitten te wachten om gezellig met de combi naar Lokeren-heerenveen te gaan. Clubs die niet in de hoogste divisie worden ingedeeld maar middenmoot in Nl zijn, moeten maar moven naar een divisie lager.. Hoe maak je de clubs kapot. Stadions zullen leeg zijn mark my words. Als Utrecht niet op de hoogste afdeling speeld komt er straks geen mens meer kijken! Willen we dat dan?

4 oktober 2012 om 19:44

De kwestie NL vs Belgie? Ik weet niet waar jij woont maar dat speelt hier toch niet echt. Ik vind het leuk als Belgische clubs het goed doen, en zie veel liever Anderlecht of Standard dan de Graafschap of Rkc.

4 oktober 2012 om 22:24

@hobo ik weet niet voor welke club je bent, maar stel je bent voor Nec.

Besef je dan wel dat je niet in de hoogste pot terecht komt! Je mag dan wekelijks tegen Lokeren, Sint truiden, Eupen en weet ik het allemaal. Nou is het dan nog leuk? Lijkt me niet. Leuk voor mensen die voor Ajax etc zijn,maar voor fans van clubs als Nac, Utrecht, Nec zou dit waardeloos zijn.

De topper in de 2de divisie: Utrecht - Roeselare! Jippie..

5 oktober 2012 om 08:38

En wat is het doel dan van Nec tegen Ajax of Feyenoord? De grote clubs zijn vaan ongemotiveerd en daarom laten ze wel eens punten liggen bij clubs zoals nec.

En het zou toch ook veel interessanten zijn als je tegen ploegen speelt die gelijkwaardig zijn. Daarnaast kan je een eredivisie en een Jupiler pro houden als 2e divisie en dezelfde opzet erin laten.

Vervang de beste 8 van de Ere met de beste 8 van de Eerste en je hebt nog steeds hetzelfde krachtsverschil.

5 oktober 2012 om 16:41

Jij hebt makkelijk praten als Feyenoord-fan,maar zodra Feyenoord zou degraderen en een heel seizoen tegen Lokeren, Nec, Beerschot, Roda moet spelen, ben ik benieuwd hoe je op dat moment je voelt.

4 oktober 2012 om 17:28

Ik denk dat het grootste minpunt vooral voor de kleinere clubs zal zijn. Als er clubs bijkomen zullen ook clubs in een tweede divisie moeten. En ik denk dat bijvoorbeeld de supporters van een Zwolle niet echt staan te springen om mee te reizen naar bv Charlerloi. En hebben ze eigenlijk niet veel meer om naar uit te kijken, waardoor inkomsten minder worden. Kortom ik denk dat de kleinere clubs die het financieel al moeilijk hebben dan moet samengaan met een grotere club in de regio en anders ophouden met bestaan.

4 oktober 2012 om 17:30

Reisafstanden?? We hebben het slechts over een aantal uurtjes met de bus! Vergelijk het eens met Spanje, Frankrijk of Italie. Laten we alsjeblieft niet gaan overdrijven.

Ik denk dat deze competitie noodzakelijk is, want Ajax en Anderlecht doen mee voor spek en bonen. Maar ik vraag me af hoe het gaat met de coefficientenlijst....?

4 oktober 2012 om 17:56

Ik denk dat het alsnog per land gaat tellen, of Ajax/ PSV of Anderlecht/brugge beide nou de groepsfase overleven maakt niet uit, zullen we gewoon per land alsnog de punten verdelen. Echter is het wel zo, dat er in verhouding minder plekken vrij zullen komen voor europees voetbal.

4 oktober 2012 om 20:08

Europese tickets worden toegekend op basis van de coëfficiëntenlijst. Als de coëfficiënten per land blijven gelden, waarom zou het aantal tickets dan wel dalen?

4 oktober 2012 om 18:46

Koop je dan ook kaartjes voor Charleroi, Gba, Gent, Lokeren,kortrijk, Roeselaere enz?

En dat de dames samen worden gevoegd is meer een kwestie van dat er niet genoeg clubs zijn waarvoor damesvoetbal interessant is.

5 oktober 2012 om 00:09

Het lijkt mij opzich ook geen vreemd idee, Alleen ben ik benieuwd hoe dat zit met de plaatsbewijzen voor Europa. Dat mocht belgie pech hebben ze het niet redden tegen Ajax, Feyenoord, PSV en FC Twente, dat er dan geen Belgische ploegen Europa in? of gooien ze alles nog op een hoop?

Kan iemand dit uitleggen?

Ik hoop dat 't nooit komt... al die leuke clubs gaan dan verloren in de jupiler league.. + het hoort gewoon niet, een gemixte competitie.

4 oktober 2012 om 17:24

Je moet het zien als de opzet zoals deze in Engeland is. Dan heb je verschillende niveau's.

NL heeft sinds 2 jaar de Topklasse, deze zal waarschijnlijk niet verloren gaan, dus krijg je 2 à 3/4 proffesionele niveau's!

5 oktober 2012 om 08:58

En geloof je het zelf dat daar markt voor is?
Heb het al vaker gezegd, het is allemaal korte termijn visie.

4 oktober 2012 om 17:26

Hoeft toch niet verloren te gaan? De eredivisie kan gewoon blijven bestaan. De topclubs uit Jupiler league kunnen dan doorstromen, evt ook de topklassers doorstromen naar Jupiler league enz. Je ziet dat de grote landen ook meerdere competities hebben. Het niveau komt dan per competitie misschien wel dichter bij elkaar. Dat maakt de wedstrijden leuker.

4 oktober 2012 om 17:50

En als de niveau's in de ''eigen'' competitie dichterbij elkaar zijn gekomen, komen wij ook dichter in de buurt van de top van Europa.

Mocht de Ffp, Financial Fair Play, er door komen dan zitten wij als Nederlandse en Belgische clubs ook goed, want wij hebben geen honderden miljoenen schuld in tegenstelling tot de Spaanse en Engelse competitie.

Dan word het verschil, in de theorie alleen maar kleiner, hopelijk wordt het binnen afzienbare tijd de werkelijke praktijk.

Valt op dat het vooral Belgen zijn die elke keer maar weer beginnen over die Beneliga. Uiteraard omdat zij juist degenen zijn die hier veel voordeel uit halen. Het is al meerdere keren duidelijk gebleken dat de Nederlandse ploegen meer nadeel dan voordeel hebben. Niet aan beginnen!

4 oktober 2012 om 17:41

Is dat zo? ik zie anders ook geen Nederlandse teams die nog kunnen meestrijden in Europa. En van welke matchen zouden Ajax, psv e.d. meer inkomsten krijgen? Tegen clubs als VVV of tegen clubs als Club Brugge, Standard Luik, etc.?

4 oktober 2012 om 18:43

Ik denk tegen VVV want ook tegen zo'n club zit het stadion vol. De enige manier als ze meer inkomsten genereren tegen Brugge of Luik is als de supporters het dubbele laten betalen of als er een ring bovenop het stadion komt.

4 oktober 2012 om 18:18

Argumenten?

4 oktober 2012 om 22:07

Want?
Ik denk dat een Ajax - Anderlecht beter en intressanter voor spelers zijn dan Ajax - Vvv.
Je hebt grotere stadions en de tv-rechten markt is groter waardoor meer inkomsten gehaald kunnen worden.

Ik denk dat Nederlandse clubs hier ook voordeel uit gaan halen simpelweg omdat spelers gewoon op een hoger niveau gaan spelen wat alleen maar goed kan zijn voor het niveau van de teams en de competitie.

Ik ben ook groot voorstander van deze competitie, dit is in mijn ogen de enige manier om een beetje aan te haken en het maakt de strijd nog leuker bovenin.

Daarnaast heb je dan ook nog een eerste divisie die sterker wordt (met de afvallende teams die niet mee gaan naar de hoofd competitie).
De huidige jupiler league in Nederland en die gelijke competitie in Belgie blijft gewoon bestaan en er promoveert gewoon elk jaar 1 team van Nederland en 1 team van Belgie en er degradeert er ook 1 van beide landen. Zo hou je elke keer de stap wat kleiner zodat clubs ook door kunnen groeien.

Nu is het als ze promoveren uit de Jupiler league naar de eredivisie dat de stap gewoon te groot is en ze alleen maar kunnen overleven en zoveel mogelijk punten kunnen smokkelen hier en daar.

Ik ben het er volledig mee eens. Zo hebben we 2 professionele niveau's die allereerst met elkaar meekunnen: daarnaast nog meer geld kunnen verdienen doordat de hoogste divisie alleen maar clubs bevat die allemaal Europees presteren zoals ze dat nu doen. En natuurlijk dankzij de tv-rechten, die dan door zowel Nederlandse als Belgische zenders betaald moeten worden en dus meer geld opleveren!

4 oktober 2012 om 17:35

Daar klopt geen bal van, Anderlecht zou hier in Nederland namelijk geeneens rechtstreekse plaatsing kunnen afdwingen voor de EL, want AZ, Psv, Twente, Feyenoord en Ajax zijn beter dan Anderlecht, Standard zou geeneens Europees halen, Club ook niet, en hetzelfde geld voor Genk, en de rest van de Belgische top en subtop.

5 oktober 2012 om 08:40

Dat is onzin, Anderlecht zal ook sterker worden, net als Feyenoord en Ajax.

5 oktober 2012 om 09:00

Geloof je het zelf Jul?
Alles zal bij het oude blijven met een top3 en de rest zal ingaan zakken. Allemaal korte termijn visie, denk er maar eens over na.

5 oktober 2012 om 15:51

Dat ligt eraan hoe je het bekijkt, alleen Financieël gezien zal er voor de topclubs veel profijt zijn, omdat de tv-bedragen van de Belgische competitie en die van de Eredivisie zullen worden samengevoegd, maar voor clubs als Standard en Anderlecht, en dan met name Standard, zal dit een mes in de rug zijn, want Standard gaat dan geen Europees meer halen, omdat ze onderdoen voor Feyenoord, Ajax, Psv, Twente, AZ, o.d.m ook Utrecht, Anderlecht, Club, dus dan zal Standard financieël gezien juist terugvallen.

Ga toch weg.
Hier heb je totaal helemaal niks aan..
Wie zit er nou op te wachten om bijvoorbeeld helemaal onderin belgie te moeten spelen?
FC Groningen bijvoorbeeld..
Mooi zo laten zonder die nietszeggende Belgische clubs

4 oktober 2012 om 17:29

Haha, helemaal... Gast, deze landjes zijn zo ongelofelijk klein, als je als speler gaat zeuren over zo'n afstand dan kan je natuurlijk nooit naar het buitenland. Er moet alleen afgezien worden van de verplichte bus-combi, of deze moet in ieder geval verbeterd worden. Maar dan nog, het is echt een afstand van niks.

4 oktober 2012 om 17:34

Groningen - Kortrijk - 400 km.
Hamburg - Munchen - 750 km.

Als je dan met een argument komt, kom dan wel met een goede.

4 oktober 2012 om 17:45

Vind het gewoon helemaal niks.
Heb persoonlijk echt totaal helemaal niks met die saaie Belgische competitie.
En waarom zal het beter zijn voor het verhogen van het niveau?
De clubs blijven hetzelfde en voor kleinere clubs zoals bijvoorbeeld RKC zal dit een financiële strop worden denk ik, want wat moeten die?

4 oktober 2012 om 18:08

Ze zouden beter moeten gaan spelen. Doel van de samenvoeging is om één competitie van een hoger niveau te creëren.

4 oktober 2012 om 18:20

Dan moeten ze daar wel de spelers, dus het geld voor hebben wat er bij de clubs niet is.

4 oktober 2012 om 17:53

Ik weet het niet hoor waar jij je druk om maakt, maar in andere landen wordt er van Parijs tot Toulouse gerezen, van Hamburg tot München of Newcastle Londen. Die afstand is dan echt niet zo groot.

4 oktober 2012 om 18:04

ja dan kun je groningen heereveen , roda, mvv, en fortuna ook wel uit de competiie gooien
eindhoven- luik scheelt is net zo ver als eindhoven groningen als ik me niet vergis

4 oktober 2012 om 21:21

Eindhoven - Luik - 120 km
Eindhoven - Groningen - 250 km.

Scheelt maar het dubbele.

4 oktober 2012 om 23:21

Bijna alle Belgische clubs liggen dichterbij Eindhoven dan FC Groningen en Heerenveen. Ik juich het van harte toe want hoe sterker de tegenstanders, hoe beter de spelers worden en hoe hoger het niveau. Vvv, de Graafschap, PEC Zwolle, Willem II, Ado, Heracles, Rkc, NAC en NEC kunnen toch allemaal niet opboxen tegen Anderlecht, Standard Luik en dergelijke.

Dan ben ik maar een idioot, maar ik zie het nut er niet van in om een beneliga te vormen...

Dan ben ik vast wel een idioot..

Joh ik vind het goed zo.. moet ik straks ook nog die lelijke belgische stadions bezoeken.. no thx mate.

5 oktober 2012 om 08:42

Die worden vast wel beter wanneer ze iedere keer naar Nederlandse stadions gaan.

5 oktober 2012 om 16:42

Want??? Wat is dit nu weer voor non-argument? Kun je je stelling ook nog onderbouwen?

6 oktober 2012 om 08:27

Dat is nogal logisch, belgische stadions voldoen niet aan de eisen in Nederland althans niet allemaal. Daarnaast zal er meer geld komen met de Beneliga waardoor stadions kunnen worden uitgebreid. Het is een logisch effect wanneer er meer geld en meer animo komt om een stadion op te knappen.

Daarnaast zijn veel stadions in Nederland oerlelijk, en uiteindelijk zullen de clubs met mooie stadions wel in 1 competitie zitten.

De middenmoot van Nederland is een stuk sterken dan die van België en er zijn maar een stuk of 5 top/subtop clubs in België.

En naar mijn mening zijn de lelijkste stadions van eredivisie clubs niet mooier dan die van België.

1. We hebben de europese inkomsten nodig (naja champipons league althans)
2. De Turkse competitie is nou echt niet beter dan de Nederlandse, lopen wel goede spelers rond, maar er is nauwelijks een 'turkse school', het zijn vrijwel nooit échte teams daar.
3. Hij vergeet de Portugese competitie.
4. Een Beneliga zal echt geen niveau-kwaliteits impuls geven aan de Nederlandse/belgische teams.

4 oktober 2012 om 17:30

Heb me reactie maar weggehaald omdat jullie kaaskoppen er niet tegen kunnen blijkbaar?

Geen zin in discussies heb wel wat beters te doen.

4 oktober 2012 om 17:38

Fer te zwak, op basis van wat?

4 oktober 2012 om 17:41

Stoch ook zeker? Die was in de Eredivisie na een tijdje niet meer zo goed, ging naar Turkije en is daar één van de beste spelers. Is tevens ook een klein mannetje. Fer zou het daar zeker wel redden.

Turkse competitie is misschien meer fysieker maar qua tactiek kan die niet op tegen de Eredivisie.

4 oktober 2012 om 17:47

Wel apart dan dat de meeste Turkse clubs worden afgeslacht door de Nederlandse. En zeker omdat de Turkse competitie 10 keer moeilijker is..

4 oktober 2012 om 19:06

En Ternos ben jij jaloers dat Feyenoord met z'n 10 euro ploeg niks presteerd en dat Fenerbahçe Stoch heeft gehaald voor 4 miljoen en nu makkelijk voor 20 miljoen kan doorverkopen? dat heet investeren. Stoch gaat deze zomer 100 naar Anzhi of Zenit.

Heb jij hem doelpunten voor Fenerbahçe wel gezien van vorige seizoen? allemaal prachtig van afstand ingeschoten zoek maar op youtube. Eredivisie blijft slecht, het stelt niks voor. De sommige voetballers in de Eredivisie breken hun benen in Rusland of Turkije. Zo hard wordt er daar gevoetbald.

En hoe durf je te zeggen dat Stoch slecht was na een tijdje. Hij had een hele grote aandeel in de kampioenschap van Twente. En nogmaals ga aub kijken hoe prachtig hij doelpunten heeft gescoord voor Fb.

En je vindt dat de Turkse comp niks voorsteld maar tegen Marseille of United kan Feyenoord Onmogelijk winnen

daarom is feijnoord dit jaar zo uit Europa weggeknikkerd omdat het ploeg niks voorsteld. Kijk die dramatische spelers ook.

Jullie doen blij met R.schaken ect. Wij met Moussa Sow / Dirk Kuyt.

Jullie met BMI wij met Joseph Yobo !
Fey heeft mulder wij hebben de beste turkse keeper Volkan.

Zo kan ik nog mooi doorgaan.

4 oktober 2012 om 20:04

Wat is je verklaring voor het feit dan dat Turkije het eigenlijk dramatisch doet afgelopen 5 jaar Europees? Lees de uefa-coefficienten er maar op na, we hebben anderhalve x zoveel punten dan Turkije. Vorig jaar heeft Fehnerbahce niet eens europees gespeeld, omdat ze door young boys in de cl voorronde, en paok saloniki in de europa league voorronde er uit zijn geknikkerd. Galatasaray dan, vorig jaar ook het hoofdtoernooi niet gehaald, doordat ze er door karpaty lviv eruit zijn gespeeld. Dit jaar is Trabzonspor er vrij gemakkelijk door PSV uitgespeeld, en Bursaspor(lang niet zo gemakkelij) door Twente, de nummer 6 van afgelopen jaar.

Ik wil hier niet mee zeggen dat Nederland het heel veel beter doet dan Turkije, want dit jaar gaan we ons meest dramatische jaar want het afgelopen decennium neerzetten, maar de Turkse competitie is verreweg niet veel beter dan de Nederlandse. Turkije heeft het voordeel van het geld, waardoor het grotere spelers kan halen, Nederland heeft het voordeel van de tactische school en de goede opleiding. Spelers van fehnerbahce vergelijken met die van Feyenood heeft daarom ook geen zin

Waarom zijn de belgen altijd zo voorstander van dit verhaal? Ik bedoel.. de helft van alle clubs gaan een divisie lager spelen.. lijkt mij erg zonde

Die man is nogal zeker van z'n gelijk, terwijl hij zijn eigen ogen sluit voor alle rompslomp en onmogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Een totale illusie om te denken dat dit ooit gaat slagen en niet na een kleine vijf jaar al stop wordt gezet. Dat de Belgische ploegen eens een keer wat mooiere stadions van dichterbij willen bekijken, kan ik enigszins begrijpen, maar vanuit Nederlands oogpunt... nee zie ik geen meerwaarde.

Ik vrees dat de enige idioot hier... de beste man zelf is.

Als het doorgaat moet je zeker 20 teams hebben in de competitie. Zou zonde zijn als één van de clubs zoals Heerenveen, Groningen, Utrecht of Roda JC hier de dupe van wordt.

Laten we dan ook meteen de nationale elftallen bij elkaar gooien . Dan heb je pas een prachtig team....

4 oktober 2012 om 17:29

Hha dat vind ik nou wel een geweldig idee! Kompany en hazard erbij gemixt met sneijder en v persie wauw!

4 oktober 2012 om 17:30

Ja precies, je zou echt een prachtig team kunnen hebben dan. Maar dromen zijn bedrog haha.

4 oktober 2012 om 17:49

Huntelaar eruit. Van Persie in de spits. Hazard als rechtsbuiten en Fellaini toevoegen aan het middenveld.

Edit:

Reactie op inmiddels verwijderde reactie.

4 oktober 2012 om 18:26

Zouden we voor het eerst een top verdediging hebben.

De Beneliga verandert er echt niet of je nu uit naar Poltava moet vliegen, meneer de voorzitter.

4 oktober 2012 om 18:50

Inderdaad en ik denk dat de steden Luik en Poltova qua charme een pot nat is.

4 oktober 2012 om 19:45

Ooit in Luik geweest? Is niet zo vreselijk als het lijkt hoor als je er doorheen rijdt, best gezellig. Misschien is Poltova ook wel leuk, weet eigenlijk ook niet wat de relatie tussen Poltova en een Beneliga is...

4 oktober 2012 om 20:38

Ik raad je aan om eens een bezoekje aan Luik te brengen. Is echt wel een hele toffe en mooie stad. Heb geen idee hoe Poltova eruit ziet, maar Luik is best wel een aangename stad. Het stadion van Standard is tijdens wedstrijden soms een ware hel, supporters geven altijd het beste van zichzelf.

5 oktober 2012 om 22:37

Ja ben er al vaker geweest. Het is allemaal kaal, grauw, grijs en vervuild en het volk is heel erg stug. Het doet me echt denken aan een stad uit de oekraine of Rusland.

Hahah die is lekker. Net wanneer Nederland een boost heeft gekregen door Muroch wilt hij dat de Beneleque er moet komen. Nee België moet zelf opzoek naar type Murdoch.

4 oktober 2012 om 17:34

Ken je feiten jonge... Ze waren er al over bezig toen België meer televisiegeld verdiende als Nederland!

4 oktober 2012 om 18:36

Als de samensmelting er gaat komen gaan jullie dan elke wedstrijd ons volkslied uitfluiten?

4 oktober 2012 om 19:27

Ik weet niet hoe dat in Nederland zit maar in België word volkslied niet afgespeeld in de competitie...

En sorry hoor maar als je daardoor gekwetst ben doe je wel belachelijk hoor... En was ook door idioten gedaan, volkslieden uitfluiten moet je niet echt fier op zijn. Er zijn in elke land idioten , zelfs in Nederland hoor

5 oktober 2012 om 22:27

Nee joh, een Belg zal mij niet zo snel kwetsen. Ik heb meer zoiets van, als ze oorlog willen kunnen ze oorlog krijgen...

6 oktober 2012 om 13:30

Ik denk dat er dan iets met jou scheelt hoor , heb nergens gelezen dat België oorlog wilt met Nederland... Zeker als je deze berichten interpreteert als oorlog verklaren!

Euh ja leuk maar de belgische top is minder dan onze top en de middenmoters etc. Zijn ook minder dan onze middenmoters. Dus welk niveau brengt belgie dan? Word alleen maar lager. Kampioen van belgie speelt niet eens cl. En hoe ga je dat dan doen? Cl kaarten weggeven etc. De eredivisie is niet bijster hoog niveau maar feyenoord komt weer terug twente is erbij gekomen ajax en psv waren er al. Nogmaal wat brengt belgie? Het is alleen interessant betreft geld en misschien tv rechten maar met de wetten en regels in nederland kom je nog steeds niet in de buurt van de grote landen. En het duurt dan jaren voor je een beetje weer een goed geregelde competitie hebt staan waar mensen naartoe willen. Ik zeg nee..

5 oktober 2012 om 12:12

Momenteel speelt Anderlecht CL. Enkel door het stomme toeval dat Chelsea in de eigen competitie niet geplaatst was voor CL en de CL vorig seizoen won, maakte dat Anderlecht niet kon meedoen. Volgend seizoen is de Belgische kampioen rechtstreeks geplaatst en als je naar de Eufa coëfficiënten kijkt, zal dat de komende jaren niet anders zijn.

Volgens mij is er maar één iemand idioot, en dat is de voorzitter van Standard Luik.
En dit terwijl zijn club zelf 12de staat en hier dan toch niet voor in aanmerking komt.

Belgie heeft wel een aantal mooie clubs maar de middenmoot en subtop in Nederland is wel van hoger niveau dan die in Belgie.

4 oktober 2012 om 17:31

Nou, als je idioot bent als je vindt dat de Beneliga er moet komen dan is er niet maar één idioot, ikzelf ben ook een heel groot voorstander.
Het eerste jaar zijn er misschien wat relatief sterke Nederlandse clubs die in de tweede divisie moeten uitkomen maar die zullen heel snel promoveren. Buiten dat, de tweede divisie wordt een stuk aantrekkelijker als deze gevuld is met clubs uit het linkerrijtje van NL en Belgie.

5 oktober 2012 om 09:12

@jap.
Zie meer nadelen dan voordelen. Korte termijn visie allemaal, op het begin is het misschien allemaal leuk. Maar snel zal er een top3 bestaan zal ik maar ff zeggen. Bepaalde clubs zullen gaan inzakken en dat heeft weer debet aan de supporters. De harde kern zal altijd wel blijven, maar bij elke club zullen er genoeg mensen verdwijnen. Sponsors die het niet meer interessant vinden, aangezien ze niet meer Europees spelen. Etc etc. en zo zijn er nog genoeg aspecten aan te halen.

4 oktober 2012 om 18:33

Helemaal mee eens. En als hij lachwekkend gaat doen over een verlaten Oekrainse stad dan heeft hij zijn eigen stad Luik zeker nog niet gezien. Al jaren in de top van lelijkste Europese steden.

Misschien zijn er dan voordelen, maar het zou zonde zijn als clubs zoals Rkc, Nac, Nec, Groningen, enzovoort niet in de hoogste competitie uitkomen, dan spelen FC Zwolle, Vvv, Willem II, aan de rand van de 2e divisie!! Ik mag dan een idioot zijn volgens Duchâtelet, maar ik dank dat hij eerder wat beter na moet denken!

4 oktober 2012 om 17:32

De kwaliteit van de tweede divisie is dan ineens veel hoger waardoor ook die aantrekkelijker wordt om te kijken.

4 oktober 2012 om 17:55

Veel clubs trekken het toch al bijna niet meer financieel. Kan je net zo goed de zieke stukken eruit snijden en vervangen door de betere clubs uit Belgie. Verandering is noodzakelijk.

4 oktober 2012 om 18:54

Verandering is noodzakelijk voor wie? Binnenkort heb je Financial Fair Play, tot dan toe laat die miljoentjes van de CL maar lekker binnenkomen. Dan mag je wel 1-4 verliezen van Real, de miljoenen zijn al binnen.

Ik zeg wacht eerst tot die FFP er doorheen is, dan kijken wat voor effect dat heeft op het voetbal en als dan blijkt dat je nog steeds niet kan concurreren met andere teams, die Beneliga pas.

Duchatelet moet je ook niet serieus nemen. Hij zei onlangs nog dat spelers die komedie maken of fouten uitlokken 1 jaar geschorst moesten worden

4 oktober 2012 om 18:04

Het probleem van Duchatelet is dat hij te weinig van voetbal kent en het allemaal van de zakelijke kant bekijkt. In dit geval is dat geen probleem maar over dat komedie maken gedoe is natuurlijk dikke onzin.

5 oktober 2012 om 12:16

Eigenlijk niet. Waar Duchatelet het vooral over heeft is dat clubs met een voetbalfilosofie moeten komen die fair play aanmoedigt ipv afbreekt.

Het is gemakkelijk om telkens met de vinger naar een arbiter te wijzen, maar clubs vinden het maar normaal dat een speler er alles aan doet om een arbiter te misleiden (schwalbe, fouten faken, ...). Zolang er niet een club opstaat die dit opneemt in zijn visie en effectief toepast, zal er altijd discussie bestaan. De clubs hebben hier ook een groot aandeel in. Straffen helpt ook niet omdat elke beoordeling subjectief is. Bijvoorbeeld, Kola van Gent wordt 12 speeldagen geschorst voor een fout. Een week later doet een andere speler juist hetzelfde en wordt niet geschorst.

Nee sorry, is dat het voor Nederland waard als je alleen Gent,genk,anderlecht,brugge en Standaard voor terug krijgt, de rest mogen ze namelijk houden, die maken ons slechter en niet beter

4 oktober 2012 om 18:27

Aan de andere kant. Alle Belgische sponsors + alle Belgische voetbalfans erbij.

5 oktober 2012 om 12:21

Sorry hoor, maar de meerwaarde van Nec, Nac, Zwolle, Vvv, Willem II, ... moet je me toch ook even uitleggen.

Gewoon 10 teams: Ajax, AZ, Twente, Feyenoord en PSC VS Anderlecht, Brugge, Genk, Gent en Standard. Dat zijn teams die evenwaardig aan elkaar zijn.

Het probleem van de Beneliga is het sentiment dat hangt aan plaatselijke clubs. Als je kijkt op zakelijk vlak (hetgeen wat Duchatelet doet) is een beneliga een grote stap voorwaarts.

5 oktober 2012 om 15:25

Enaxor, kijk als je het over een competitie hebt met

Ajax
Psv
Feyenoord
Az
Twente
Genk
Gent
Anderlecht
Standard
Club Brugge

Dan heb je het wel over een zware verbetering!! Dat is heel hoog niveau, sponsors zullen smullen, maar een competitie van 10 is te klein en zullen heel veel clubs buiten die 10 niet accepteren. Maar met zo een competitie zit je al op niveau Bundesliga of Serie A

RKC heeft geen grote history maar draait fantastisch mee in nederland is jammer als soon ploeg als Rkc of Vitesse een divisie lager moeten spelen .

Is de 2de competie ook een Bene competie ?
En waar gaan de Graafschap en Sparta Rotterdam heen ?

5 oktober 2012 om 08:44

Sparta en de Graafschap gaan naar de divisie onder de Bene, er is geen baat bij mensen die lager dan het Bene spelen hoor ik zelf.

de meeste tegenstanders zijn juist clubs zoals nec, utrecht etc.

Het zal er nooit komen omdat er altijd één partij (of Nederland, of Belgie) zal zijn die zich achtergesteld zal voelen. Een tweede discussie is hoeveel Nederlandse, hoeveel Belgische ? En als we daar dan uit zijn, welke clubs mogen naar de Beneliga ?

En tot slot : ik denk echt niet dat het verschil met de topcompetities daardoor zal worden dichtgereden.

4 oktober 2012 om 18:12

ja en stel je nou eens voor je start met 9 nl teams en 9 bel teams, eerste seizoen degraderen 3 bel teams komen 3 nl teams voor terug, 2de seizoen idem en 3e seizoen weer...dan heb je ineens een beneliga met alleen maar nl teams.,...
wat dan?? maar dat is natuurlijk wel puur hypothetisch...

Misschien als proef een Beneliga-beker, kijken hoe het uitpakt.

4 oktober 2012 om 17:34

ja!! geweldig idee ik ben er persoonlijk tegen de beneliga maar als de competitie beter word wrm niet en dit is een goede manier om het uit te testen.je kan ook kijken of er meer nl clubs dan be clubs in moeten IVM het niveau

4 oktober 2012 om 17:55

Neem dan van mij aan dan de Belgen de per direct nee gaan zeggen met zo een argument. Ze zullen het niet eens serieus nemen.

4 oktober 2012 om 18:01

waarrom zullen ze het niet serieus nemen hun willen de beneliga toch

Nadelen: kleine clubs profiteren niet van de financiele groei. En het belangrijkste nog wel is dat, stel er is een midweekse wedstrijd of vrijdag! Dan ben je met een buscombi zeker d a 6 uur onderweg ... Stel je bent voor Heerenveen en je moet naar het meest zuidelijkste puntje... Kom op zeg.

4 oktober 2012 om 17:33

Jah, want wij hebben het in Nederland zo zwaar met reizen. Kom op mensen, in praktisch alle andere voetballanden zijn er grotere reisafstanden, of dacht je dat je vanuit Hamburg binnen 2 uur in Munchen bent?

4 oktober 2012 om 17:37

Denk alleen niet dat de meeste Nederlanders, toch erg nuchter van aard, geen zin hebben om een lange reis te maken, ik in elk geval niet als ik vanuit Arnhem naar Brussel moet en weer terug..

4 oktober 2012 om 18:18

Bayern - HSV is ook een veel interessanter wedstrijd, dan bijvoorbeeld Ajax - Vvv. Als de wedstrijden beter zijn, dan hebben fans er wel een langer reis voor over denk ik.

4 oktober 2012 om 18:24

@kakadu

Je hebt gelijk hoor, het is verder dan dat we nu moeten reizen. We krijgen daar echter wel leukere wedstrijden voor terug (mijns inziens). Echte supporters zullen de reis altijd willen maken. Als de reis te lang is (denk bijvoorbeeld aan Groningen-anderlecht), dan zal daar in de planning rekening mee gehouden moeten worden. Het lijkt me geen enkel probleem als je zo'n wedstrijd op zaterdagmiddag plant zodat iedereen weer op tijd thuis is.

5 oktober 2012 om 07:14

Ja maar daar zijn dat soort dingen geintegreerd.
Wij Nederlanders staan bekend dat we zeikerds zijn... En al helemaal als het neerkomt op het reizen midweeks voor je club.
Supporters voor...dan de rest.
Zonder supporters is er namelijk geen voetbal.

Het ligt eraan onder welke voorwaarden. Als de Eredivisie maar blijft bestaan en er ieder jaar twee teams kunnen promoveren naar de Bene-liga, waarom niet? Dan blijft de Eredivisie wat het is, aangevuld met clubs uit de Jupiler League (eerste divisie). Ik denk trouwens dat je dan ook een pak meer tv-geld kunt vragen, want het niveau van de Bene-liga is op papier al een stuk hoger. Ik bedoel, je bent dan verlost van de Pec's en Willem Ii's van deze wereld. Grote kans ook dat voetballers eerder voor deze competitie zullen kiezen. Maar ik ben bang dat dit net zo'n langdradige discussie wordt als die over doellijntefhnologie.

Waarom geen Bene-cup ofzo? Het bekertornooi in Nederland en België stelt toch niets voor met B-ploegen en halfvolle stadions. Een competitie is mischien een stap te ver maar het bekertornooi samenvoegen moet te doen zijn.

Ik ben dan idioot, en zie dat nooit gebeuren.

Alleen al aan politiekosten gaat dit niet door, want je hebt elk weekend een risico wedstrijd.

Ook vind ik de nederlandse competitie gewoon erg leuk, en zit niet op die belgen te wachten.

4 oktober 2012 om 17:48

Risico wedstrijd? Waar heb jij het nou weer over? Of wil jij elke Belg neermeppen die je ziet?

Samenvoegen kan best. Er zijn 6 clubs die op het punt staan om te vallen, PEC hoort niet in de eredivisie en Heracles is te klein. Dus daar heb je de 8 clubs al die op kunnen bokken.

Ajax, AZ, Feyenoord, Psv, Twente, Vitesse, Heerenveen, Groningen, Ado, Utrecht. Dat zijn de 10 van NL en dan aangevuld met 8 uit Belgie.

4 oktober 2012 om 18:10

De supporters van luik, brugge, brugge en anderlecht zijn geen lievertjes hoor, dat in combinatie met ajax, utrecht, feyenoord, etc

Je ziet nu al dat er elke week een risico wedstrijd is, met die clubs erbij wordt dat bijna verdubbelt.

Ik ben een voetballiefhebber en kom voor het voetbal, jij weet net zo goed als ik dat er altijd debielen zijn die het verpesten, daar hebben we helaas mee te maken in deze tijd

4 oktober 2012 om 18:21

@ansjo

Hij heeft gewoon gelijk hoor, elk jaar als een Nl club tegen een Belgische club moet is het raak. Maarja jullie willen het niet snappen, ik zou zeggen succes in Luik ! Vooral Savonds behoorlijk gezellig..

4 oktober 2012 om 22:12

Ach dat is nu omdat het 'uniek' is straks zou het dan jaarlijk voorkomen en raakt dat ook vertrouwd. Aan de andere kant heb je dan meteen een mogelijkheid om het goed te doen en de regels zoals in Engeland te gaan hanteren om dit soort raddraaiers snel te weren uit de stadions. Daar werkt het dus dan moet het in Nederland en Belgie ook wel succes gaan hebben.

4 oktober 2012 om 22:21

De regels in England werken voor geen meter.. dat ze het nu niet meer in beeld brengen is iets anders. Geweld in het stadion is weg, maar daarbuiten zijn er nog genoeg problemen.

Gaat niet gebeuren denk ik. Het concept is wel interessant maar niet uitvoerbaar. Denk ook niet dat de supporters hier op zitten te wachten. En wie of wat bepaald dan wie in die beneliga komt te spelen? Als je uit gaat van beide 9 clubs, vallen er ook 9 buiten de boot. Waarom een Vitesse wel bijvoorbeeld maar geen Nac? Hoe moet je zoiets bepalen? De kleinere clubs worden hier denk ik de dupe van en raken helemaal ondergesneeuwd in het financiële geweld.

4 oktober 2012 om 17:45

Nac, Nec, Rkc, Vvv, Roda, Willem2 omdat ze op omvallen staan. PEC hoort zowiezo niet in de eredivisie en Heracles zou dan de enige zijn waarvoor het lullig is om er niet bij te horen. Maar je moet je maar geen stadion hebben voor maar 10.000 man.

4 oktober 2012 om 18:10

VVV staat op omvallen? Vertel eens, dat nieuws heb ik even gemist namelijk.

4 oktober 2012 om 18:36

Dat maakt niet uit. Niemand boeit het namelijk iets als VVV ineens niet meer bestaat behalve wat Venlonaren.

5 oktober 2012 om 09:04

RKC Op omvallen? ze staan op het punt te promoveren naar de 3e categorie

4 oktober 2012 om 18:05

Nou misschien zoiets als coëfficienten. Dus de resultaten van de afgelopen 5 jaar tellen mee, en wie bij de beste 9 behoort, mag meedoen aan de Beneliga.

Gewoon Vlaanderen inlijven bij ons mooie kikkerlandje, hebben we er ook een paar leuke clubs bij, toch?

4 oktober 2012 om 17:37

Dan mis je wel Anderlecht toch wel de grootste club want is van Brussels gewest hoort niet bij Vlaanderen en Standard! Ma voor de rest heb je ongeveer alle toppers!

4 oktober 2012 om 17:39

Is Brussel niet gewoon Vlaanderen dan? Weet wel dat Franstaligen nu in de meerderheid zijn, maar dacht dat het officieel wel gewoon Vlaanderen is.. Maar aan je fotootje te zien, zul je er meer van weten dan ik

4 oktober 2012 om 17:46

Brussel is Brussel en hoort bij geen 1 van de 2.

4 oktober 2012 om 18:58

haha zeg jij dat even tegen de politiek dan? was toch redelijk veel gezanik om de laatste paar jaar volgens mij.

5 oktober 2012 om 12:26

Brussel was vroeger Vlaams. De oorspronkelijke naam is zelfs Broekzele (waarvan Bruxelles een verbastering is). Nadien is Brussel een apart gewest geworden en is eigenlijk het slot op de deur België. Zonder het gewest Brussel, was belgië al lang gesplitst.

Beneliga vind ik niet zo goed als supporter heb je niet veel zin om altijd naar uiteinde van andere land te reizen.

En benelux beker zou ik wel zien zitten, Belgische,nederlandse en wat Luxemburgse ploegen! Uiteraard met dik wat prijzengeld zodat ze met hun beste spelers spelen en ze niet links laten liggen zoals ze in België doen met de beker!

4 oktober 2012 om 17:38

Lijkt me inderdaad een beter plan, met een mooie Europese plaatsing als beloning er bij!

4 oktober 2012 om 17:39

Wat ik net leuk vind aan de beker, is dat de jonge talenten hun kans krijgen. Bij Anderlecht maakten Bruno en Praet de goals. Bij Genk viel toptalent Siebe Schrijvers (pas 16 jaar) in aan de rust voor Vossen.

4 oktober 2012 om 20:40

Vergeet vooral Jordy Croux niet, die een uitstekende partij speelde!

4 oktober 2012 om 23:32

Jaaa, Croux, inderdaad, wat een heerlijk talent is dat die speelde echt geweldig. Been is een man naar m'n hart. Die doet echt alles wat ik in gedachten heb, tijdens zo'n bekermatch met Limbombe en Croux op de flanken spelen en wanneer ze 0-4 of 0-5 voorstaan aan de rust Vossen eruithalen voor Schrijvers.

4 oktober 2012 om 17:40

luxemburg is niveau 4e klasse dus dat zou ik zeker niet doen + ze spreken niet dezelfde taal

4 oktober 2012 om 17:50

In België word ook Frans en Duits gepraat hoor. Een van Belgische ploegen had het Europees dit jaar toch wel moeilijk met Luxemburgse ploeg. En kan een boost voor Luxemburgse voetbal zijn dat ze toch iets beter worden.

4 oktober 2012 om 17:50

Als Luxemburg mee wilt doen dan zou er best een clubje kunnen komen in Luxemburg stad. Die moet natuurlijk wel 1 of 2 divisies lager beginnen.

4 oktober 2012 om 18:16

zijn zat luxemburgers die goed nl spreken hoor
maar ik zit echt niet te wachten op luxemburgse clubs.,..

4 oktober 2012 om 17:48

Eens gewoon een extra beker in engeland heb je ook meerdere bekers, dan heb je de competitie de beker en de beneliga beker en europees. is een belasting voor de topclubs maar spelers worden er wel beter van, wennen ze aan het vele wedstrijden spelen

Verandering is noodzakelijk. Het lijkt mij prachtig. Hoef je niet meer die zaadwedstrijden te bekijken van Vvv, Rkc, Willem2 enzo. Er staan zowiezo een aantal clubs op instorten. Ik zou zeggen 10 uit NL en 8 uit Belgie. Ajax, Twente, Psv, Feyenoord, Heerenveen, Groningen, Vitesse, AZ, Utrecht, Ado

Dus dan vallen Rkc, Vvv, Nac, Willem2, Pec, Heracles, Roda, NEC af. Nou he verdorie. Wat een verlies. Als Anderlecht, Standard, Club, Gent, Mechelen enzo daar voor in de plaats komen is dat alleen maar vet.

Rkc, Vvv, Nac, Willem2, Roda en ook NEC zijn allemaal clubs die al half naar de kloten zijn door financien. PEC hoort niet in de eredivisie. Alleen lullig voor Heracles.

4 oktober 2012 om 18:18

waarom zeg je steeds hetzelfde? als je 3x dezelfde onzin vertelt word het nog niet waar

4 oktober 2012 om 18:58

Met Roda gaat het juist op het gebied van de financiën steeds beter. Ze zijn alweer uit categorie 1 en ze doen nog steeds geen gekke uitgaven. En je kan wel zeggen '''nou he verdorie, wat een verlies'', maar Roda speelt al sinds 1973 onafgebroken in de Eredivisie dus je kunt weldegelijk spreken van een verlies!

5 oktober 2012 om 19:11

Wat heeft Ado daar te zoeken, Ansjo?

6 oktober 2012 om 16:08

Moet je voor de grap het programma van vanavond eens bekijken. Allemaal wedstrijden die niemand boeien behalve dan handvol supportjes thuis.

Het niveau van beide competities is als je naar de andere clubs in Europa kijkt bedroevend laag, dus daar heb je een punt dat er iets moet verandert worden. Ajax 0 op 6.. Anderlecht 1 op 6.

De keerzijde van de medaille is dat de kleine clubs minder tv-inkomsten zullen krijgen en zich moeilijker zullen kunnen redden. Want wie intereseert zich dan in de 2e of 3e Beneliga?

4 oktober 2012 om 19:05

Ja maar kijk even in welke Poule Ajax zit ook, de laatste paar jaren gewoon 2x 3e in de poule, dat is prima en vorig jaar zelfs door naaigedrag daar in Zagreb net geen 2e. Het scheelde dus 1x 1 punt en de vorige keer op doelsaldo geen 2e.

Dat ligt toch aan hoe het gaat, kijk naar Arnhem en Nijmegen. Als Vitesse in die 1e klasse zou spelen en NEC in de 2e, dan zouden de mensen uit Nijmegen nog steeds bij NEC gaan kijken en niet opeens overstappen naar de rivaal 'want die speelt een divisie hoger'..

ehm... weet je hoelang de reistijden zijn, zie t al voor me om mons tegen groningen te zien spelen half 1 op zondag, dat is 5 uur reizen (10 heen en terug) dus hoe gaan ze dat doen? 1 dag van te voren erheen gaan net als in de cl? xd

zou wel goede competitie zijn: pec vvv de graafschap etc out, anderlecht club standard gent genk etc in.

Nee, geen Bene liga. Lijkt me helemaal niks. Wat moet je met die Belgische ploegen? Ik wil Nederlandse clubs!

5 oktober 2012 om 08:49

Dat begrijp ik groningen zal europees toch nooit meer wat betekenen zelfs niet met de Beneliga, ga lekker tegen Sparta spelen ofzo. Dan kunnen de grote ploegen ook tegen grote ploegen en zijn spelers van deze ploegen ook een keer gemotiveerd.

Want wanneer een dwerg wint tegen de top 3 is het altijd dat de top ploeg speelt als een dwijl omdat er geen motivatie is.

ag je toch ook bij Ajax Manu verleden jaar, Ajax won er was geen motivatie in United te vinden.

5 oktober 2012 om 13:35

Dit heeft helemaal niks met Groningen te maken en wat heeft Europees voetbal hier mee te maken? En wat heeft Sparta hier in godsnaam mee te maken? Ik hoef gewoon die Belgische clubs niet. Nergens in Europa heb je een competitie waar 2 landen in spelen. Ja, Monaco bij Frankrijk, maar dat is iets heel anders. Waarom hier dan wel? Ik wil gewoon Nederlandse clubs tegen Nederlandse clubs zien.

Wat je zegt is onzin. Groningen won vorig seizoen gewoon gewoon van Ajax, Feyenoord en PSV omdat ze beter speelden. Als je geen motivatie kan opbrengen om tegen een mindere ploeg te spelen, ben je geen echte prof en hoor je niet in het profvoetbal thuis.

Lijkt me niet per se een must , vind daarnaast dat er op dit moment vanuit Belgie maar 2 ploegen iets toevoegen aan de Nederlandse competitie en dat zouden dan Anderlecht en Club Brugge zijn , Genk is van hetzelfde niveau als Utrecht qua spel en om over Luik maar te zwijgen , wat een matige ploeg is dat.

Zal de spanning misschien iets verhogen maar ik vind het niet zo'n boost van het niveau waardoor opeens veel meer kijkers en sponsoren gaan warmlopen voor de Lage Landen , financieel zal het dus niet zoveel meer opleveren , iets waarvoor men het wel wilt doen.

Zullen we maar eerst er voor zorgen dat alle clubs in beide landen financieel gezond worden voor we voor zo'n risicovol gebeuren gaan , zal de clubs ook redelijk veel geld kosten en op dit moment zullen er ook veel clubs over de kop gaan wil er een Beneliga komen.

Denk aan clubs als NAC , VVV en Roda die waarschijnlijk buiten de boot vallen en daardoor veel inkomsten zullen zien teruglopen , dat zou het einde van het betaalde voetbal betekenen in geheel Limburg en in Breda.

Opzich zie ik dit wel zitten, maar hoe ga je bepalen wie er op het hoogste niveau mag spelen? Je zou een Tussenjaar met een grote groep van alle clubs en die beste 18 laten deelnemen.

Hoeveel meer tv gelden komen er dan? Kunnen Ajax en Feyenoord dan voortaan ook 85 miljoen betalen voor een speler? Nee? Oké, dus we kunnen de strijd met de top dan nog steeds niet aan.

Dan maar idioot, gewoon te lange reisafstanden je kan toch niet van heerenveen supporters verwachten naar pak een beed een busreis Charleroi te gaan. Gevolg weinig supporters mee weinig sfeer. daarnaast houden we dan wel twee aparte 1ste divisies of wordt dat dan ook samen en mag dan de kampioen van elke 1ste divisie promoveren ?. Hiernaast europese plaatsen ik weet dat de kampioen van belgie vcl moet spelen en hiernaast heeft belgie nog een aantal europa l plaatsen ik denk niet dat de uefa de plaatsen van de twee competities laat optellen. want dan zou deze bene liga 1cl 1 vcl en en een stuk of 6 europa l plaatsen. dus als ze dat naar het normale terugbrengen heb zijn de clubs die nu soms europees spelen als heerenveen az, feyenoord de klos. met het toetreden van anderlecht club brugge. Ik sanp niet hoe de competitie aantrekkelijker wordt. Ik denk dat de belgen er meer mee opschieten . de eredivisie is al spannend iedereen kan van iedereen winnen we ajax, psv, twente ,az, vitesse in opkomst feyenoord op de weg terug. wij hebben anderlecht niet nodig

4 oktober 2012 om 17:53

Je snapt niet hoe de competitie aantrekkelijker word? Flutclubs als Rkc, Vvv, Pec, Willem2 die gaan er gewoon uit en worden vervangen door clubs als Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik, Mechelen. Levert aantrekkelijkere wedstrijden op en je speelt elke week tegen een goede tegenstander. Daarbij bestrijk je een groter gebied, meer inkomsten, langer de betere spelers kunnen blijven houden dus beter voetbal.

4 oktober 2012 om 17:57

Jij zegt flutclubs, als die clubs nou iedere wedstrijd standaard verliezen en er zonder overwinning weer uit vliegen naar de 1ste divisie ben ik het met je eens, maar volgens mij speelt rkc leuk voetbal pakt het zelfs punten van psv af. De tijden zijn voorbij dat er een aantal clubs heersen en dat vvv voor ajax, feyenoord, psv een standaard overwinning is.

4 oktober 2012 om 18:15

Ja slimme dat komt omdat de betere spelers die bij Ajax, PSV en zo spelen nu al naar het buitenland voor clubs als Newcastle, Spartak, Fiorentina enzo. Onze competitie wordt gewoon steeds slechter.

4 oktober 2012 om 18:53

Ja een groter gebied maar wel 2 landen. Het is alleen al een non-idee vanwege het belastingklimaat dat in Belgie veel gunstiger is. Ook moeten Nederlandse clubs een behoorlijk salaris betalen aan spelers buiten de Eu.
En wat is er nou aantrekkelijk aan Brugge, Luik en Mechelen?

4 oktober 2012 om 22:23

Gewoon de punten van beide landen bij elkaar optellen en delen door 2.
Van daaruit kan je dan starten en dan kom je volgens mij gewoon op 1 CL ticket en 1 voorronde ticket. En dan kan je met de tijd groeien om meer plekken te bemachtigen.

Die reisafstanden vind ik eerlijk gezegd een zwak argument, kijk een in andere landen hoeveel supporters er daar mee gaan. Die 100km extra reizen kan er dan ook wel bij, het is niet dat Belgie zo groot is....

En weinig sfeer komt niet alleen door missende uitsupporters.

Ik zou de afvallers van onze Eredivisie en de Belgische eredivisie in een soort 2de divisie gaan samenvoegen (als tussenplank tussen de Jupiler league in Nederland en de 1ste competitie waar dan Ajax, Anderlecht enz inzitten). Dan blijft je wanneer je promoveert ook kansen houden om door te groeien. De huidige jupiler league in Nederland (en dezelfde in Belgie) kan je gewoon houden en de kampioen van die competitie promoveert gewoon naar de 2de divisie.

Ik denk dat een Anderlecht en Club Brugge wel een versterking zijn als die er komen voor Pec Zwolle en Vvv wordt onze competitie alleen maar sterker.....

Ik vermoed dat het gat met de grote landen snel kleiner gaat worden, als de clubs met te veel schulden geweerd worden uit de CL en EL, clubs hebben die inkomsten nodig, dus zullen ze gaan bezuinigen, waardoor er voor de gezonde nederlandse clubs meer mogelijkheden liggen.

4 oktober 2012 om 17:52

Precies en als nl clubs blijven doen waar ze goed in zijn talenten opleiden en voor veel verkopen. Als de Uefa clubs nou eens beschermd dat jonge jeugdspelers niet naar het buitenland mogen tot hun 18 jaar ofzo. Zouden we een stuk verder mee komen

4 oktober 2012 om 22:25

En wat nu als die clubs met veel schulden gewoon netjes jaarlijks afbetalen om die schulden weg te werken? Elke club heeft schulden.....

Volgens mij is dit de enige "idioot" die het daadwerkelijk echt wil (dus ook werk van wilt maken), sorry maar voor Belgie is dit super omdat hun land qua voetbal in mijn (let op, mijn dus mijn mening, anderen denken er misschien anders over) ogen beetje bij beetje afbrokkelt, zie standard van toen maar, of gent van toen ze kampioen werden.. Alleen Anderlecht is echt een club die het elk jaar goed doet

Edit: Ik bedoel dat deze man er nadrukkelijk steeds naar vraagt

4 oktober 2012 om 17:58

Vriend, leg de teams van Ajax, PSV en Feyenoord van 10 jaar terug eens naast die vandaag de dag en zie het grote kwaliteitsverschil! Ook de prestaties van toen (kwart-finale CL Ajax, winst Uefa Cup Feyenoord en later halve finale CL Psv) en vergelijk die eens met die van nu. Lijkt mij niet meer dan logisch dat niet alleen de nivellering in België opgetreden is maar ook hier in Nederland.

Iedereen die voor kwaliteit gaat wilt dit, de enige die bang zijn dat zijn simpele zielen die of hun derby gaan missen of bang zijn dat hun eigen clubje niet meer op het hoogste niveau zal acteren. Alle andere zien, als het goed is, dat dit de enige manier is om meer directe inkomsten (meer expansie sponsoren door grotere achtertuin) als indirecte (meer aanzien van een grotere competitie en dus zal er meer naar gekeken worden en dus zal het meer geld genereren.

Tel daarbij op dat we niet alleen door Turkije en Rusland voorbij gestreefd worden maar door nog veel meer landen en zie dan gewoon dat we een veredelde amateurcompetitie tegemoet gaan als we niet snel wat doen!

4 oktober 2012 om 18:10

Over Standard is makkelijk uitteleggen! Ze zijn verandert van voorzitter van iemand met heel goede connecties naar een top bedrijfsman die zijn beste spelers verkoopt en gewoon zijn tassen wilt vullen.

Met Gent bedoel je denk ik Genk want Gent is nog nooit kampioen geworden. Genk wilt gewoon een stabiele topper worden die om de zoveel jaar mee doet voor titel zonder veel geld tegen aan te smijten!

En Belgische voetbal is inderdaad niet zo super maar is in Nederland ook niet , de kloof met grote landen wordt altijd maar groter! Maar denk niet dat de Beneliga oplossing is , mss starten met een Benelux beker!

Ik vind dat je een Benelux beker moet doen net wat thebutcher zegt. Is vele male leuker. De clubs van de Jupiler Pro League, Eredivisie en de BGL Ligue samen in 1 beker toernooi gooien. Deze zal dan moeten bestaan naast de nationale beker. Dat is toch schitterend?

Hiermee versterk je elkaar ook. Het niveau van de BGL Ligue zal omhoog gaan dit te meer omdat ze tegen sterkere teams spelen.

Het klinkt allemaal wel heel leuk, maar de kleine clubs gaan hierdoor kapot. Alleen de grote clubs kunnen profijt halen uit een Beneliga.

Met een goede opzet van vooral de 2de divisie, zou dit kunnen werken. Clubs moeten dan wel fuseren om zo een grotere afzetmarkt te hebben. Met 2 sterke competities en gezonde clubs kan je de kwaliteit in beide landen aanzienlijk verbeteren. Ik denk dat het zou kunnen, mits er wel een juiste opzet voor beide competities is!

neeeee die belgen willen er zelf beter van worde.
Ik vind dit idee helemaal niks, die clubs uit belgie spelen saai.
Gaat ook teveel kosten. Wat heeeft nederland hieraan?

Ik zie er persoonlijk geen voordeel in, een paar cent meer voor ajax of psv weegt niet op tegen 8 milj voor plaatsing CL En hoeveel CL tickets willen ze krijgen dan? De rest van de clubs is in 1 klap niet meer interessant als er 10 NL clubs mee doen. Hooguit voor Be is het misschien interessant.

Rusland en turkije zijn echt niet zo veel beter als de nederlandse competiitie.

4 oktober 2012 om 18:11

Er zit daar gewoon veel meer geld! Dus makkelijker voor mee Europees te strijden. Zegt toch al iets dat ze toppers of ex topspelers kunnen aan trekken!

Aan een Beneliga kleven een aantal hele duidelijk nadelen die veel te weinig belicht worden:

Je verliest netto de helft van je Europese plaatsen. De Uefa ziet zo'n competitie terecht als één competitie in plaats van twee samengevoegde. Dientengevolge slinkt de kans dat een Nederlandse club mee mag doen aan een Europees toernooi tot ongeveer de helft.

Tenzij fans massaal van club veranderen - en dat gebeurt niet - komen er niet opeens meer mensen kijken bij de deelnemende clubs. Je hebt dus wel een competitie die gemiddeld hogere inkomsten kent (anderlecht harkt meer geld binnen dan Pec) maar een individuele club gaat er niet op vooruit. Dit geldt ook voor Tv-gelden. Er zijn niet opeens meer mensen die willen betalen om FC Twente of Vitesse te zien. Over de hele competitie gezien komt er wel meer geld binnen, maar dat moet dan ook onder meer sterke clubs verdeeld worden waardoor er netto geen enkele club beter van wordt.

Kortom; er kleven vooral nadelen aan.

4 oktober 2012 om 18:07

Voor een neutrale kijker wordt de competitie interessanter, maar dat is een erg kleine doelgroep.

4 oktober 2012 om 18:19

Is dat zo? Voetbal op hoger niveau is niet per se leuker om naar te kijken. Daarnaast is het ook maar zeer de vraag of het niveau wel hoger wordt. Ook zegt Bergen of Waasland de neutrale Nederlandse kijker veel minder dan PEC of Willem II.

4 oktober 2012 om 23:13

In het algemeen is een wedstrijd tussen twee betere ploegen leuker ja, omdat de spelers meer kwaliteit hebben. Het niveau van de Beneliga zal gemiddeld hoger liggen dan het niveau van de huidige competities omdat de mindere ploegen niet meedoen. Een wedstrijd als Psv-anderlecht zal waarschijnlijk leuker zijn dan voor een neutrale kijker dan De Graafschap-willem II (als je echt voetbal wil zien)

5 oktober 2012 om 16:16

Dat wordt vaak beweerd, ja. Maar als ik me bedenk hoeveel slechte Champions League wedstrijden ik ieder seizoen weer opnieuw zie dan vraag ik me af of dat waar is.

5 oktober 2012 om 12:33

Ik snapje reactie niet zo. Iedereen (langs Nederlandse kant) is overtuigd dat de Nederlandse clubs sterker zijn dan de Belgische. Het aantal plaatsen wordt juist niet verminderd, want ze gaan volgens de meesten op dit forum, naar de Nederlandse clubs. Door het samenvoegen zou het niveau moeten stijgen, waardoor er ook betere prestaties op Europees niveau te verwachten zijn, waardoor het aantal plaatsen in de CL en EU terug stijgen.

5 oktober 2012 om 16:19

Volgens mij begrijp je het niet helemaal. Er zijn nu twee competities met elk 5 à 6 Europese plaatsen. Het is niet zo dat als we beiden competities samenvoegen die ene competitie opeens 11 of 12 Europese plaatsen krijgt. Dus tenzij de Nederlands clubs altijd alle Europese plaatsen opeisen in een Beneliga - wat extreem onwaarschijnlijk is - dan gaan er voortaan minder Nederlandse clubs Europa in.

En dat lijkt mij een nadeel dat over het hoofd wordt gezien.

Ik zou een voorstander zijn als ze het beginnen met 10 van NL en 10 Van Belgie, om dan de eerste 4jaar niemand te laten promoveren maar wel degraderen, waar door je dan je 16 clubs hebt die ook goed genoeg zijn, het is namelijk lastig te voorspellen welke clubs beter zijn. Buiten dat lijkt een jaarlijkse Ajax-anderlecht me geweldig !!

Dit onderwerp is blijkbaar een obsessie voor deze man,want elke keer begint hij deze discussie weer.
Misschien hij zich beter bezig houden met zijn club die 12de staat. De beste man verkoopt al zijn goede spelers en laat Ron Jans met een matige selectie achter.ik vind dit trouwens een kwal van een gozer, zag hem laatst praten in dat Belgen programma Extra Time. Nare man.

Nee neee neeeeeeee. Ik hoop dat dit noooit gaat gebeuren. Ik wil een Nederlandse competitie en niet Nl/bg. Ik vind dat dit nergens mogelijk mag zijn. Het moet een landen ding blijven. Aparte landen aparte competitie. Gekke Belgen

4 oktober 2012 om 19:48

Jaa Jaa Jaa, ik hoop dat dit gisteren nog gebeurt was. Ik wil een aantrekkelijk competitie waarin clubs met lachwekkende keepers niet uit medelijden niet ingrijpen. Het moet het voetbal ten goede komen. Lekker bij het ouder blijven. Conservatieve Groningers.

Deze man van Standard is natuurlijk hopeloos. De grote Belgische clubs hebben veel liever een Beneliga dan de grote Nederlandse clubs. Bovendien zegt hij dat na de "grote 5" Rusland en Turkije komen, maar de Portugese, Nederlandse en ook wel Oekraïnse competitie zijn echt niet minder dan de Turkse. Ook zal dit ten koste gaan van de kleine clubs die het nu al zo moeilijk hebben. De Nederlandse en Belgische clubs moeten er voorlopig gewoon voor zorgen dat ze goed financieel beleid voeren. Als de Uefa of Fifa dan eindelijk eens regels instelt die zeggen dat een club niet in het rood mag staan of voor meer dan 49 in de handen van 1 iemand mag zijn, dan zullen de twee competities weer aan kunnen haken bij de grotere competities.

Zolang ik leef zal ik er tegen zijn. Het is te complex te gek voor woorden gewoon en niet realistisch. Hoe gaat de competitie eruit zien dan? hoe zit het met de amateur clubs? Hoe zit het met de 1ste divisies van beide landen? Denk je nou dat we omdat we 2 landen vertegenwoordigen nog zoveel europa tickets krijgen? Nou denk het dus niet het is slecht voor het Nederlands voetbal. En ik zit echt niet te wachten op een wedstrijd Nec-zulte waregem of monsbergen tegen zwolle.

Weer een belg die niet nadenkt. In NL moet elke speler van buiten de EU een X bedrag verdienen. Gaan ze dit in belgie ook doen? Zoja wordt het lachen aangezien de meeste clubs wel een flink aantal heeft.

Die Belg moet zich lekker met zn eigen clubje bezighouden. Het is misschien goed voor het niveau van de eerste Liga in dat geval. De clubs in de 2e en lagere divisies zullen stuk voor stuk gaan sneuvelen. Ik ga als NAC supporter dus mooi niet naar wedstrijden als Zulte waregem - Nac. En zo zullen er meerderen met mij zijn. Het kost ik weet niet hoeveel geld aan reiskosten. Als meneertje zo graag de interessante man uit wil hangen met zn Belgie-nederland dan zorgt hij er ook maar voor dat de regering van Belgie zich aansluit bij Nederland. Dan heb je een groot land en kan je het ook nog ver schoppen op een wk. Pannekoek.

4 oktober 2012 om 18:20

Moet je nagaan als je Heerenveen supporters, als je uit Breda komt is belgie nog om de hoek, voor hheerenveen kan je gelijk een heel weekend boeken.

Ik ben enigzins skeptisch over deze aanpassing omdat ondertussen de eredvisie er helemaal is ingesleten bij mij. Toch als je er over na gaat denken zie ik alleen maar voordelen wat de kwaliteit van het voetbal in zowel nederland als belgie omhoog zal krikken.

Het zal een nieuwe dimensie geven voor de supporters wat gepaard zal gaan met strijdlust om van het andere land te winnen (lijkt mij). Het bijeenbrengen van de beste clubs zal een goede stap zijn voor verbroedering tussen deze twee landen die eigenlijk ook wel veel met elkaar gemeen hebben (denk aan de taal etc.) Ik moet nu al glimlachen als ik het belgische commentaar inbeeld over een zepert van een club als anderlecht tegen een nederlandse club...

"ik moet er niet aan denken om helemaal naar belgie te reizen voor een voetbalwedstrijd" vind ik flauwekul. Als je een wedstrijd wil bezoeken kort bij huis, kan dat nog steeds, en bovendien zijn de afstanden nog peanuts vergeleken met een land als duitsland.

Al met al lijkt mij dit een uitstekende optie,, en dat zeg ik als graafschapfan

Dat de kleine clubs hierdoor kapot gaan, maakt mij niet uit. Het voetbal heeft geen baat bij deze clubkes. De grote jongens zoals Ajax, Feyenoord, Anderlecht, PSV en Brugge moeten tegen elkaar komen spelen. Daar komen de supporters voor naar het stadion, we betalen ons nu blauw voor wedstrijden als Feyenoord - Willem II, Ajax - Vvv, PSV - Nac. Nee, dat moeten we niet meer willen. Op naar die Beneliga en een competitie van 18 sterke clubs.

4 oktober 2012 om 18:31

Dankzij die kleine clubs hebben jullie wel een competitie! En een sterke competitie wordt binnen een jaar of 5 ook een competitie zoals we die nu kennen. Want het geld wordt naar prestaties verdeeld, waardoor de sterkere sterker worden en de zwakkeren zwakker. Dus na 10 jaar is deze competitie ook lang niet meer zo leuk en spannend als je nu denkt.

Ik zou het jammer vinden als die competities worden samengevoegd. Wat echter wel een goede mogelijkheid is en waar ik zelf ook wel voorstander van ben is om één bekertoernooi te organiseren.
De beker wordt op dit moment te veel ondergewaardeerd, en zal, als het samengevoegd wordt met de belgische, van een veel hoger niveau zijn. Het krijgt dan eindelijk waarde! En interessante wedstrijden!

Als je het promotie/degradatie systeem goed uitvoert zodat het verdeeld blijft en niet alleen de top drie van België mee kan doen lijkt het me een redelijk idee, zolang de Belgische scheidsrechters maar niet de te veel wedstrijden in handen krijgen

We hebben in europa een voorbeeld van samengevoegde competities: Toen oost en westduistsland werden samengevoegd. Het is lang geeden dat er nog een oost-duitse ploeg mee heeft gedaan in de bundesliga. Als die voorzitter leert van eerdere ervaringen moet ie het niet doen, dan is dit het begin van het einde van belgisch voetbal.

4 oktober 2012 om 22:58

Remember Gent-feyenoord in een niet zo ver verleden Nederlandse clubs hebben het altijd moeilijk tegen Belgische clubs dus best niet zo hoog van de toren blazen met je 'belgische clubs middemoot- verhaal'. Maar voor mij hoeft het ook niet die Beneliga. Het Belgisch voetbal is redelijk in orde op financieel gebied en het zou zomaar kunnen dat als de FFP in voege treedt de Belgische clubs een stapje vooruit zullen doen daar waar veel buitenlandse clubs een stapje terug moeten doen.

5 oktober 2012 om 08:51

Ik wil wel die Beneliga zien we onze Been ook weer een keer in de Kuip.

5 oktober 2012 om 12:38

Eerst zien, dan geloven. Het verschil is allesbehalve zo groot als velen hier graag willen geloven.

Rot op met je Beneliga, domme belg.
Als dat gebeurt ga ik niet meer heen..dat zal de dag zijn dat ik hooguit nog via tv wedstrijden kijk.
Zo'n competitie hoef ik niet.
Gewoon lekker je eigen landencompetitie houden.
Is het niks, niveau niet best, dan moet je er wat aan doen of je erbij neerleggen.
Niks geen Beneliga...als je in andere landen wil voetballen moet je maar Europees voetbal halen of met zomertoernooitjes meedoen.
Opgejorist met dit soort stomme ideeen.

Hopelijk gaat deze onzin er nooit komen. Liever op een minder niveau aktief dan de charme van het Nederlandse voetbal weggooien vanwege een paar rottige centen. De commercie heeft al genoeg kapot gemaakt.
Het niveauverschil tussen beide competitties is niet zo heel groot maar de stadions, infrastructuur en entourage is in Nederland toch wel een stuk beter. Wedstrijden tegen Brugge, Standaard en Anderlecht zijn misschien leuk maar de rest van de teams is totaal niet interessant.
Net zoals voor de Belgen alleen wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en Psv interessant zijn.

Als dit gebeurt, zou het niet zo kunnen zijn dat de kleinere clubs samen gaan, om zo een sterkere club te maken?

Ik zie wel wat in dit idee, ook zou het makkelijker moeten zijn om onderlinge transfers te doen, en regels over talenten/prospects.

Verder zou netzoals in Portugal een poging gedaan moeten worden om clausules te verplichten, zodat ze niet voor een schijntje weggaan.

Er zijn veel dingen iig, waar naar gekeken moet worden, en de opzet van de Vrouwelijke Bene liga, is een goed ijkpunt om alvast vroegtijdige problemen te signaleren en te verbeteren voor de Mannen liga.

Dat uitzendgeld is onzin verhaal...br Het wordt juist aantrekkelijk de Eredivisie en eerste divisie uit te zenden.. Omdat dat niveau nog schappelijk is...br Een eerste divisieduel van NAC - NEC is toch Aantrekkelijker dan Almere City - Agovv...

En hoe zit het dan met de nederlandse en belgische wetgeving..ik bedoel, de nederlands clubs moeten straks mischien wel alle politie inzet zelf betalen, en de clubs dienen een dikke lonen tax te betalen. En daar heb ik de belgische politiek nog nooit over gehoord..dus dan gaan de belgische clubs meeprofiteren van de murdock miljoenen, terwijl ze minder kosten hebben..oneerlijke concurrentie noem ik dat...moet je niet willen...

De kleine clubs gaan hier wel hard onderuit bij deze regeling. Maar het zal wel ervoor zorgen dat Nederland en België weer sterker in Europa zijn. Een wedstrijd met Anderlecht is natuurlijk anders als met Vvv. Maar dan moet het promoveren wel goed uitgevoerd worden, en de verdeling ervan. Het zou zeker een interessant seizoen opleveren.

Ja, dat is dus alleen in het voordeel van de grote clubs.
Clubs als Roda, Nac, Nec, Ado etc. hebben hier helemaal niks aan, de kans dat we in een 2e divisie moeten gaan spelen is vrij groot (en die is gewoon minder intressant, ook al beweren mensen dat het niveau omhoog gaat). Geen enkele sponsor wil meer geld steken in een club die niet in de eredivisie speelt, want dat trekt minder publiek etc.
Ik verwacht dan ook al snel een effect van verzadiging, de eerste 4/5 jaar veel verassingen maar ook dan zal in de beneliga de sterke teams komen bovendrijven en de rest mag nog mee doen.

Nee laat alles maar bij het oude, daar heb ik als supporter van een middelmatige club meer aan. Als ik goed voetbal wil zien kijk ik wel naar de CL, als ik voetbal wil zien omdat de competitie leuk is en er veel passie inzit bij supporters etc. Dan kijk ik liever naar de eredivisie.

Ik zou het heel erg jammer vinden als de competitie van Nederland en Belgie bij elkaar gevoegd zou worden. Het draait hier dan alleen maar om meer geld, zodat ze met dat geld betere spelers kunnen kopen. Heel de charme en beleving gaat dan van de competitie af. Dat heel veel van die reacties hier van ja het beter want die "slechte" clubs uit de eredivisie is niks aan. Dit zeggen ze alleen omdat hun cluppie wel bij de top van Nederland hoort. Het zou zonde zijn als mooie Nederlandse clubs te onder gaan het de Beneliga.

Against modern Football

Iemand ooit van twee kolenmijnen een goudmijn zien maken? Dat kan zelfs meneer Duchatelet niet. Ik snap dat Belgie wel hierop zit te wachten, die wedstrijden zijn niet om aan te zien. Maar Nederlanders moeten dit niet willen. Het Belgisch voetbal en het Nederlands voetbal zijn 2 verschillende dingen.

Ik denk dat supporters van clubs uit het rechter rijtje het zowiezo niet eens zijn om zo;n competitie te spelen. Die gaan dan niet meer spelen tegen Ajax, Twente, Psv, Feyenoord. Dus zullen die het financieel nog moeilijker gaan krijgen. Ik ben bang dat er dan clubs kapot zullen gaan. Ene kant krijg je wel leuke wedstrijden erbij maar aan de andere kant heb ik toch liever een Nederlandse competitie. De Nederlandse competitie is toch een van de leukste die er is. En we zullen nooit andere landen gaan bijhouden hoor zolang de Fifa en Uefa niet gaan ingrijpen met rijke eigenaars. Dat is gewoon slecht voor het voetbal. Ook moeten ze eens strenger zijn zoals in Nederland. Dan gaat het dichterbij kruipen.

persoonlijk ben ik hier geen voorstander van denk dat mijn club Ado Den Haag er zwaar op achteruit gaat terwijl ze juist (net alsvele andere club's ) de goeie kant opgaan (financieel)

Gewoon doen en dan kijken naar hoe Duitsland het regelt met de tv.

2e liga gewoon voor de 1e liga uitzenden en het TV geld schiet omhoog. Alle mensen die zeuren over dat Ajax zich niet kan meten met Real Madrid moeten dit beamen.

Meer kijkers, meer geld, grotere sponsors, meer buitenlandse intresse, meer topspelers, hoger niveau, minder failliete clubs.

Ook clubs die nu in het rechterrijtje spelen zullen hier gigantisch van profiteren. In Duitsland is de 2e liga ook giga populair en in Engeland ook. Dat kan ook in Nederland als je slimmer omgaat met die competitie.

Iedereen die zeurt over de kleine clubs kijkt niet verder dan zijn neus lang is. Die zijn bang dat zonder de incidentele wedstrijd tegen Ajax waarbij het stadion vol zit er helemaal geen mensen meer komen. Juist als het niveau omhoog gaat zullen er bij Roda, Ado etc meer mensen komen. Het niveau gaat omhoog als je in een competitie zit met teams van je eigen niveau!

Lijkt mij dat de Nl clubs (boven de rivieren) een stuk minder bij dit idee te winnen hebben omdat de reistijd een stuk langer word (zonder dat dit veel voordeel oplevert) en de supporters en sponsors daar een stuk minder in de Belgische clubs/markt geïnteresseerd zijn.

Zou persoonlijk meer heil zien in een instroom in de Duitse competitie aangezien dit qua tv gelden en voor bedrijfsleven (lees sponsors) meer te bieden heeft en het daarnaast voor de supporters meer interessante wedstrijden oplevert.

Nadeel hierbij is dat er minder NL clubs op het hoogste niveau actief zullen zijn, maar denk dat het 2e Duitse niveau nog altijd meer niveau zal hebben dan een evt Beneliga en de leuke derby's zal je dan terug vinden in een soort regionalliga.

4 oktober 2012 om 18:49

reistijd langer?om van België naar Nederland te gaan is ocharme een klein uurtje.hoe denk je dat ze het in Spanje,italië,duitsland,frankrijk doen?en dan praat ik nog niet over Amerika.om van LA naar New York te vliegen zit je al bijna 7 a 8 uur in het vliegtuig.en die doen het toch ook elke week.

5 oktober 2012 om 13:14

Langere reistijd is alleen erg als de tegenstanders niet interessant genoeg gevonden worden door de supporters, denk dat er bij de clubs uit het noorden gemiddeld veel minder supporters mee zullen gaan naar België zonder dat er grote voordelen aan dit in mijn ogen idiote plan waar alleen PSV en Belgische clubs voordeel bij hebben.

Dat langere reistijd niet erg is wanneer de tegenstanders veel aansprekender zijn zoals in bijvoorbeeld de Duitse Bundesliga leg ik denk ik al uit in mijn initiële reactie.

Ik ben er bijna op iedere aspect tegen, dit is toch onzin. Dan kan Zweden dadelijk ook met Finland of dergelijke een competitie beginnen. Dit is sinds de historie al zo dat een land zijn eigen competitie heeft. Wij als Nederland hebben ook hoge jaren gekend. Alleen omdat het nu crisis is wil iedereen maar samenvoegen omdat het uiteindelijk geld moet schelen. Als die crisis over jaren weer voorbij is dan kan Nederland weer net zo bij de grotere competities gezet worden als vroeger.

En nog een ding, ook wordt gezegt dat het is om het niveau omhoog te krijgen en dus ook om het geld te 'besparen' (my ass), denk eens aan al die Nederlandse en Belgische clubs die daardoor dus in een kleinere competitie komen waardoor ze niet meer hun nodige inkomsten kunnen halen dus failliet gaan. Clubs als Roda, Heracles, Groningen, Rkc, NEC zijn dan verleden tijd en dat kan je toch niet maken. Omdat de grotere clubs meer lof willen moeten de kleinere clubs daar maar onder lijden, DAT KAN Gewoon Niet!

En let maar op, als dit wordt gedaan is het 2/4 jaar lang leuk. Dan is de crisis met een beetje geluk aan t op hemelen en dan verlangt iedereen weer naar de landelijke leagues, maar dan zijn de kleinere clubs al voor de helft of allemaal van de afgrond gevallen! Dus er is ook geen weg meer terug dan!

Edit: Niemand die het opvalt dat sinds FOX met het mediageld-koffertje is gekomen dat sindsdien de discussie over de Beneliga vanuit België weer eigenlijk is opgestookt? Ik zeg niet dat het een direct verband hoeft te zijn, maar het valt wel op en je denkt er toch 2 keer extra over na..

Onzinnig idee !

Dan moet je de CL plaats(en) delen met België. Hierdoor lopen dus een aantal clubs de CL miljoenen mis. Het financiële gat wordt dus alleen maar groter door dit idee.

Het plan kan dus sowieso de prullenbak in, tenzij de Uefa de CL plekken per land apart wil houden. Dan heb je echter het probleem dat je een com in een com hebt. De kans bestaat dat de nr 5 wel voor de CL plaatst maar de nr 3 niet. Omdat in dat geval de 1e 3 allemaal ned clubs zijn en nr. 5 Belgisch is.

4 oktober 2012 om 18:45

Ze voegen toch Nederland en België samen...... 3 plaatsen voor Champions league. en op nr 1,2 en 3 zullen Beneliga clubs staan niet nederlandse of Belgische.
Is toch heel simpel lijkt me

4 oktober 2012 om 18:49

Nee hoor het gemiddelde coofficient van NL en Belgie is daar niet hoog genoeg voor.
Was het maar zo simpel.

4 oktober 2012 om 19:01

Misschien niet simpel maar bedoelde dat niet ^^
Ik bedoel ze zullen toch niet gaan kijken of een Belgische club boven aan staat of een nederlandse want in deze competitie zullen ze gewoon bij elkaar zitten.

Dus zou bijvoorbeeld zomaar kunnen zijn dat Ajax , PSV , Feyenoord , Twente , Vitesse. Als enige in Europa actief zijn en dat Anderlecht het helemaal niet haalt.
Blijft allemaal de zelfde competitie dan.

Voordelen:
Meer clubs in de Europa league en meer clubs in de Champions league.
Elk spel is van hoog niveau.
Nieuwe rechten voor meer geld voor de clubs ( tv , Sponsors etc. )(door meer kijkers)
Speler zullen eerder in de competitie blijven omdat het van redelijk niveau is.

Neutraal:
Afstand: Wordt wel iets groter maar nog steeds niks vergeleken de rest van de competities
Rellen: Zie niet waarom de rellen erger zullen zijn dan dat ze al zijn. ( zie het meer als iets om een betere band te krijgen met de belgen want die horen er dan ook gewoon bij )

Nadeel:
Streek derby's zullen wel lastig worden. Denk de enige derby die dan misschien blijft = Fc Twente - Heracles Almelo.

Help de lijst maar vullen ^^

Ben er absoluut voor. Word betere tv voor de neutrale kijker dus meer kijkers. De competitie wordt interessanter voor spelers en zullen eerder willen blijven. En niet te vergeten meer teams in Europa.

4 oktober 2012 om 18:48

Ja die kan ook nog wel ^^ was al vergeten.

Ajax
Psv
Feyenoord
Fc Twente
Vitesse
Az
Heerenveen
en nog 3 anderen komen er in ^^

Zie ik NEC , Heracles Almelo , Fc Utrecht , Roda JC , Ado Den haag en RKC allemaal wel kans op maken.

Dan komt er hopelijk 2e Bene-liga divisie in de fifa-games! Dan kan je eindelijk met promotie spelen

leuk voor de grote clubs ja maar niet voor de kleinere clubs.
Zie dit niet zitten en hoop ook dat het nooit gebeurt!

4 oktober 2012 om 18:53

Komt er wel meer geld ^^. Ook wordt de 2e Beneliga van een stuk hoger niveau. Dus krijg wedstrijden van het zelfde niveau.
Weet niet helemaal hoe het is maar volgens mij is de begroting van de 2 competities in het buitenland nog steeds groten dan in de eredivisie

5 oktober 2012 om 08:57

Ja idd dan komt Sparta zeker weer terug, worden alle teams een stuk rijker en kan de Beker nog spannend worden ook, want Groningen kan zeker stunten tegen Ajax of Feyenoord en uiteindelijk zelfs in de Finale komen van de Knvb beker.

In de MLS lukt het toch zeer goed met Canada en Amerika.waarom zou België Nederland dan niet lukken.er zullen gewoon zeer duidelijke moeten gemaakt worden

Ik vind zelf dat als het er komt, dat je er een soort van engels model van maakt waarbij er dan 20 teams in de hoogste divisie, 20 in de 1e divisie en 20 in een 2e divisie, daaronder een competitie zoals the blue square north en south dus met regio's en daarna dan amateurs. Maar liever heb ik gewoon dat men het gewoon houd zoals het nu is i.v.m met europese plaatsingen en de streekderby's.

Deze discussie is nu al zo lang bezig.
Ik hoop dat beide bonden eens een goed voorstel maken.
Duidelijk eens alles uitwerken en alle voor en tegen presenteren.

Tot nu toe blijft het allemaal maar gissen wat er gebeurd. Laat ze nu eens dit echt serieus onderzoeken. Daarna kunnen we pas beslissen of het een goed voorstel is.

4 oktober 2012 om 19:22

Maar als het al direct wordt afgekeurd door de Uefa heeft onderzoeken ook geen nut. Het hele onderzoek zal veel tijd (en geld) kosten. Als de Uefa nou zou zeggen "we geven jullie een kans. Probeer ons maar te overtuigen met een plan" dan zullen ze het inderdaad allemaal netjes uit gaan werken. Maar nu is dat gewoon geldversplling

4 oktober 2012 om 20:14

Klopt, lijkt een beetje op het kip en ei verhaal. wie start er eerst, moet je eerst de uefa overtuigen en hoe doe je dat dan? Eerst een plan maken en laten zien wat de landen samen kunnen of wat jij aangeeft eerst de toestemming. Het lijkt me lastig om iets voor elkaar te krijgen bij de Uefa.

Misschien is een goed uitgezocht rapport ook genoeg om zelf tot de conclussie te komen dat het misschien wel helemaal geen of juist een heel goed idee is.

Een Beneliga is niet een optelsom van beide competities. Dus geen optelsom van tv gelden en sponsor gelden. Ik denk dat wij er dan zelfs op achteruit gaan wanneer deze plannen doorgang vinden. Een gemiddelde supporter zit niet te wachten op het feit dat zijn club naar Belgie moet en andersom. Ook de verschillende streek derbys zullen verdwijnen en de clubs die zich niet plaatsen voor de hoogste divisie worden minder aantrekkelijk voor de sponors en supporters waardoor er clubs zullen gaan verdwijnen. Ik ben een voorstander van het saneren van het Nederlandse voetbal met maximaal 2 keer 16 clubs en een promotie degradatie regeling richting de amateurs.

4 oktober 2012 om 18:59

Waarom wil je eigenlijk 16 ploegen? Dat betekend minder wedstrijden, dus ook minder inkomsten voor de clubs.

Ik denk dat het niet gaat gebeuren overigens omdat de voetbalwereld nou eenmaal erg conservatief is.
Toch zou het makkelijk moeten kunnen mits beide bonden er vol voor gaan.
Introductie jaar met 22 ploegen, waarna er 2 ploegen degraderen en 1 er 1 ploeg promoveert.
Jaar daarop hetzelfde zodat we op 20 ploegen uitkomen.

Misschien zouden we de promotie, degradatie regeling kunnen baseren op de afgelopen 2 jaar zodat ploegen de tijd krijgen zich aan te passen.

4 oktober 2012 om 19:02

Ik wil 16 clubs om ruimte te maken tegen de overbelasting. En minder clubs, maar meer clubs met een regionale uitstraling maar minder clubs in diezelfde regio, zorgen ook voor meer sponsorinkomsten per club die blijft bestaan. Neem Brabant, daar stikt het van de clubs, als er een aantal fuseren zijn er minder kosten per club omdat ze dan niet allemaal meer een stadion hoeven te onderhouden enz en het beleid bij de jeugdopleidingen laat zien dat het kan en eigenlijk noodzakelijk is.

4 oktober 2012 om 19:08

Ik denk dat de overbelasting wel mee valt. In de premier league kan het ook, dus waarom hier niet? Natuurlijk roepen voetballers dat zelf, maar ja wie wil er niet minder werken voor hetzelfde salaris.

4 oktober 2012 om 19:47

In de premier leage hebben ze selecties die veel groter zijn en kijk eens wat het Engelse team presteert op toernooien. Uitgeblust komen ze daar aan.

4 oktober 2012 om 20:00

Ja en? Competitie is veel belangrijker dan de toernooien.

Met grote toernooien hebben we het over gemiddeld 2,5 wedstrijd per jaar. Daar kun je moeilijk een competitie voor aanpassen.

Ik weet niet of het niveau van de clubs dan echt heel hard gaat stijgen. Bovendien, hoeveel Europese plaatsen gaan we dan krijgen? Het is niet zo dat alle plekken worden samengevoegd.

Ik ben eerder voor een Beneliga bekertoernooi ofzo, want dat Bekervoetbal stelt toch nog maar weinig voor. Dan krijg je meer sponsor- en tvgelden en is er meer prestige in het winnen van die beker.

Lijkt mij uitstekend. Een Beneliga en daarnaast blijven de Eredivisie en Jupiler Pro league ook bestaan, aangevuld met clubs van de eerste divisie. Kampioen van Jupiler Pro League en de Eredivisie promoveren, of er zou iets van een play-off systeem moeten komen. Lijkt me een stuk aantrekkelijker voor het voetbal.

Ik vind het geen slecht idee. De Belgische Jupiler Pro League stelt niet veel voor. Teams als Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk, AA Gent en Standard zijn dan wel topclubs in eigen land, in Europa stelt het allemaal niet veel voor, op een paar uitschieters na. Het niveau zou in ieder geval opgekrikt worden, als de Belgische clubs het mogen opnemen tegen onder andere Ajax, Psv, Twente en Feyenoord.

4 oktober 2012 om 19:51

Kijk je nu naar Twente? Is dat dan iets waar je successen in Europa gaat behalen? Los van het feit of het niveau er gelijk door stijgt, lijkt het mij wel aantrekkelijker om tegen clubs als Anderlecht en Standard te kunnen spelen.

4 oktober 2012 om 20:25

Onrechtstreeks misschien wel. Als de grote Belgische clubs het mogen opnemen tegen de grote Nederlandse clubs, kunnen ze er enkel beter van worden, toch? En wanneer ze beter worden, kunnen ze beter gaan presteren in Europa.

Ik heb er altijd wel lang over nagedacht maar ik kom maar niet tot een besluit of dit nou een meerwaarde is voor zowel Nederland als België. Natuurlijk, de grotere teams zullen hiervan profiteren, het niveau zal denk ik wel stijgen, maar ik denk dat de kloof tussen top en subtop nog wel kan worden gedicht, maar de 'rechter rijtjes' zullen denk ik qua statuur vallen. Vandaar dat ik vind als dit ooit wordt gerealiseerd, moet het om alle professionele clubs in Nederland en België gaan. Hoe je dit samenstelt is al heel moeilijk, wie laat je nou in divisie 1,2,3 en 4 komen? En zal divisie 2 en 3 wel aantrekkelijk zijn, voor zowel de fans als voor de clubs, want weinig animo betekent weinig inkomen als club zijnde en dan dreigt verval. En ook nog de plaatsing voor CL en EL, minder teams in zowel Nederland als België maken dan kans op plaatsing, wat ook om tonnen en miljoenen gaat.

Hoe zet je dat op? Laat je de ploegen playoffs spelen of zet je ze op basis van klassering in de afgelopen x-jaren ze in een bepaalde categorie, waaruit je divisie wordt bepaald. Gaat dit dan niet ten nadele van bijvoorbeeld een club als Rkc, die nog maar net terug is in de Eredivisie? Ik weet het niet. Aan de ene kant lijkt het me heel erg verfrissend en spannend en het zal een mooie impuls zijn voor de sub-en topploegen. Maar heeft bijvoorbeeld PEC Zwolle de financiële middelen om kriskras door België te reizen voor een uitwedstrijd? Zijn dan de recettes voor eventuele media gerelateerde zaken de enige vorm van inkomen als ze ergens in België spelen? Wat blijft er over van de teams in de Jupiler league en de 2de divisie van België? Daar moeten dan goede regels op toegepast worden zodat eigenlijk iedereen er profijt van kunnen hebben en niet alleen de top, mijn kennis reikt niet zover zal ik eerlijk zijn, maar dit soort zaken zijn wel van belang voor de Knvb en het imago van een kleinere club.

Maar zonder er diep op in te gaan, zullen de grotere clubs denk ik profiteren en de kleine clubs zullen vergaan. Ik vind dat persoonlijk eeuwig zonde, al is het wel de wet van topsport, niet goed genoeg, dan houdt het op.

Ligt er al een degelijk plan op tafel waar deze zogenaamde voordelen op papier staan met verwachte extra inkomsten, samenwerkingsverbanden, sportieve verbetering etc?

Ik kan me voorstellen dat het niveau van de competitie an sich hoger komt te liggen, wat de competitie uiteindelijk aantrekkelijker maakt voor de supporters, maar ook voor de spelers. Echter zie ik dat menig supporter geen trek heeft in een uit-wedstrijd in Belgie. Ook lijkt me de Uefa een groot struikelblok.

Voor alsnog lijkt deze man zelf de grootste idioot, aangezien er geen plan op tafel ligt. Overigens lijken weinig Nederlandse topclubs hierop te wachten

Ik vind de Bene-liga wel een leuk idee. Maar ik reis mijn club ook net elke wedstrijd achterna. Ik kijk het voor de tv en support Ajax (die dus in de hoogste Bene-liga divisie zal uitkomen). Dan is het natuurlijk anders dan voor de mensen die dan opeens reisjes naar België moeten gaan maken. Maar aan de andere kant kan bijv Roda beter een wedstrijd in Brussel of Luik hebben dan in Groningen of Heerenveen, dus het afstandsprobleem geldt ook niet voor elke club.

Maar op het eerste oog denkt iedereen dat het een goed idee is, omdat er sterkere clubs bij elkaar in een competitie komen en zo het niveau omhoog gaat. Echter zullen veel clubs de peanut worden.

Natuurlijk meneer Duchâtelet, zo beslis je een discussie, door iedereen die het met je oneens is als idioot te betitelen.
Een Beneliga klinkt heel aantrekkelijk maar is het zeker niet voor alle partijen. Huidige subtoppers verliezen zicht op europees voetbal. België bestaat straks als land misschien niet eens meer, maar we hebben dan wel Waalse ploegen in de competitie.
En zoveel groter wordt de tv markt nu ook weer niet. De kloof met de echt grote landen dicht je op deze manier toch niet.

Liever niet, straks krijg je dat er veel meer Nederlandse clubs in de "eredivisie" spelen dan Belgische. Of juist andersom, dat van de Nederlandse clubs alleen Ajax, Psv, Feyenoord, Twente en AZ overblijven. Dan krijg je daar weer problemen over.

noem mij dan maar een idioot
on: ik ben een sterke tegenstander van de Bene liga het vernietigt Nederlands voetbal en knvb mag dit niet toelaten

Zo'n competitie zie ik wel zitten. Alleen dan zal een Anderlecht of Standaard Luik wel kampioen worden. Ik vind ze beter dan een bv met alle respect ajax. Ik zie Anderlecht of Standaard Luik best wel kampioen worden van de Beneliga. En dat de nummers 1 en 2 directe plaatsing afdwingen voor de CL.

Ik moet en beetje lachen om deze man, die heeft volgens mij een weddenschap er op staan dat de Benaliga er moet komen. Iklaat me graag idioot noemen door deze man. Ik ben zwaar tegenstander van deze Liga.

- Nederland loopt mijlenver voor in accomodaties, trainingscomplexen etc op Belgie. Dus we gaan ontwikkelingswerk doen?
- Belgie trekt zich op aan Nederland, Nederland trekt zich naar beneden, je komt op een mooi gemiddelde van 2x niks.
- tradities verdwijnen
- Eredivisie is een oud, lucratieve en attractieve competitie
- Stadions zitten in NL vol

Dus er is maar 1 drogreden om er voor te zijn: geld!

Blijkbaar zijn voetbalzone lezers alleen maar er op uit dat spelers meer gaan verdienen. Oh ja...en Ajax zal ook in zo'n Liga gewoon met 4-0 of 4-1 van Madrid verliezen.....alleen maar verliezers...

4 oktober 2012 om 19:59

Juist professor, de insteek is inderdaad meer geld. En uiteraard dicht je daar de kloof met Barcelona en Real Madrid niet mee en zijn er tal van tegenargumenten te noemen, maar toch ben ik van mening dat er wat dieper op in gegaan dient te worden door de experts.
Wellicht is het opstarten van een gezamenlijk beker tournooi al wel een optie?

Wat betreft de accommodaties ben ik het volledig met je eens, maar dat Nederland zich zogezegd naar beneden trekt is niet waar. Als je een de top6 uit België neemt, is dat zeker niet slecht om regelmatig tegen te spelen. Beter een wedstrijd tegen Standard, Genk en Anderlecht dan uit bij Vvv, Zwolle en Nec.

4 oktober 2012 om 20:09

Ja en dan wordt je kampioen en wat ga je dan precies vieren?

jippie ik ben geen landskampioen maar beneliga kampioen, jippie...

Tsja, helaas hebben veel Nederlanders geen gevoel voor historie, sentimenten en tradities. Zouden we daar iets beter mee omgaan, zouden we er beter in zijn. Deze oplossing is geen oplossing. Maargoed, als het om geld gaat......maar kijk uit, lokale sponsors hebben belangen bij lokale wedstrijden, dus derby's, due vallen af...

4 oktober 2012 om 20:58

Tja het is maar hoe je er tegenaan kijkt. De meningen zijn er over verdeeld, maar voor beide valt iets te zeggen. Je moet niet denken dat jouw mening waarheid is, want dat is natuurlijk absoluut niet zo.

Gevoel voor historie zoals jij het noemt heeft vrij weinig te maken met progressief denken. Ik verklaar een zogenoemde Beneliga niet heilig, maar er kan wel vooruit gedacht worden naar een wellicht gezamenlijke bekercompetitie. Het verleden is namelijk ook alles behalve heilig.
Je geeft aan dat we er beter in zouden zijn, beter waar in?

Beste Duchatelet,

U pleit voor een Beneliga competitie. Uw club Standard, waar ik veel sympathie voor heb, kan nu al amper mee in de Nationale competitie. 0/15 tegen de gewone clubs, beschamend dit. En dan praten over een Beneliga. Komaan, niet zotter worden dan men al is. Ik moest m'n lach al inhouden toen ie in Extra Time kwam met een roos hemdje, ja mooie voorzitter ben je dan van een club als Standard. Ff roos hemdje aandoen, zucht....

Dus, wat heeft Standard nu te zoeken tegen clubs als Ajax, Twente, Psv, Feyenoord, Heerenveen? Helemaal niks, geen enkele Belgische club is opgewassen tegen dat soort clubs.

4 oktober 2012 om 19:52

Twente doet het ook goed...

4 oktober 2012 om 20:49

Laten we de kleur van zijn hemdje even achterwege laten, dan ben ik het helemaal met je eens. Roland Duchâtelet heeft een van de mooiste clubs van België overgenomen, maar begrijpt geen snars van voetbal, dat werd in de aflevering van Extra Time toch nog wel eens duidelijk. 'zijn' Standard staat op een beschamende plaats in de Jupiler Pro League. Dat er niet kon gewonnen worden van KV Kortrijk, terwijl deze een volledige helft met 10 man speelden, zegt volgens mij genoeg, hoewel Kortrijk natuurlijk geen slechte ploeg heeft. Maar toch. Hij verkoopt tijdens de zomer zijn beste spelers, aan de concurrentie dan nog! De spelers die in hun plaats werden gehaald, zijn Standard-onwaardig. Doelman Eiji Kawashima is misschien de enige die een degelijk niveau haalt.
Kortom, meneer Duchâtelet, als u pleit voor een competitie waarin 'uw' club het zal moeten opnemen tegen onder andere Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk, AA Gent, Ajax, Psv, Feyenoord en Twente, voorspel ik dat als Standard op dit elan doorgaat, we als supporter weer heel lang op een titel zullen mogen wachten.

4 oktober 2012 om 21:33

Dat is de frustratie, maar toch. Dat roos hemdje stond hem niet!

En nog openlijk durven praten over modeshows etc in Extra Time, hoe is het mogelijk dat Standard eigenaar is geworden van zo'n man. Van zaken doen heeft hij veel verstand, maar kijk maar eens naar Sint-truiden (zijn vorige club). Ik vrees gewoon het ergste voor Standard. Dit jaar misschien nog niet, maar volgend jaar. Ik zei aan het begin van het seizoen nog tegen vrienden dat ze al blij mogen zijn met een 6e plaats.

Maar ik weet het, je moet het soms wat tijd geven. Dus het is nu net nog geen 5 voor 12.

Enige positieve is dat Anderlecht gisteren goed verloren heeft, waardoor het toch met een bitter gevoel naar een volpakt Sclessin zal komen.

de 'top' van Nederland zou er wel beter van kunnen worden, als ze tegen moeilijkere tegenstanders spelen in de competitie, niet dat de Belgische competitie zo goed is, maar toch... als je bijvoorbeeld tegen anderlecht moet spelen. kunnen die wedstrijden je alleen maar sterker maken.

maar eerste reactie was eerst ook, van ja als competitie wel beter maar individueel als club maken we alsnog geen kans tegen bijvoorbeeld real madrid in dit geval...
maar toch...

afwachten lijkt me.

Dit moeten we toch niet willen. Voor de Belgen is het leuk, naar de Kuip en de Arena. Maar ik ga 100x liever in een vijhandige Galgewaard of Kyocera stadion op bezoek dan bij Anderlecht en Standard. Ondanks dat deze teams meer kwaliteit hebben. Deze clubs hebben historie onderling. Daarnaast moet je er toch niet aan denken dat we dan bijvoorbeeld een Eredivisie ( ik noem het even zo) krijgen zonder bijvoorbeeld een avondje Nac. Nee doe mij dan maar de zogenaamde Mickey Mouse leaque waarin jong talent de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Waar we geen schulden hebben (de meeste clubs gaan de goede kant op). Dan kan ik leven met 1 CL plek en het feit dat we alleen in de Europa Leaque ook na de winter echt kunnen meedoen. Daarnaast is het verschil tussen Belgie en Nederland groot, wat zal resulteren in meer Nederlandse dan Belgische clubs. Vergelijking Ajax - Real 1-4, Anderlecht Malaga 0-3. De nummer 1 van Spanje en de nummer 4. Ook won AZ, niet eens ons beste team in Nederland van Anderlecht, de kampioen van Belgie. Zoals al eerder gezegd, de kleine clubs worden hier de dupe van, de derby's verdwijnen, denk aan NEC - Vitesse, Heracles - Twente, Groningen Heerenveen, tal van Brabandse derby's. Deze zullen verdwijnen of op een lager niveau worden afgewerkt (de Brabantse) en dat moeten we Niet Willen.

4 oktober 2012 om 20:04

Ik wil het wel. Nec-vitesse of Groningen Heerenveen of Ajax - Feyenoord, dat heeft ook allemaal moeten groeien, er zullen heus wel nieuwe klassiekers bijkomen. En zoals Groningen en Heerenveen spelen, mogen ze dat van mij ook wel in een lagere competitie doen, want hun niveau is momenteel beschamend.

Roep ik al vanaf het begin, minder kleinere clubs, meer tegenwicht omdat je dan bijna geen wedstrijden hebt waar je op 80% kan spelen, fair play regeling, iets meer uitzendgelden en je komt weer bijna tot de kloof van 10/15 jaar geleden, een kloof die geregeld gedicht kon worden door slim beleid en spel met jonge talenten.

Eigenlijk vind ik het wel een rare discussie, al dat voordeel dat de EU ons brengt (kuch), nog steeds geen Europese competitie, belachelijk. Als we eens een keer voordeel aan de EU kunnen hebben dan geven ze niet thuis. Net zoals met de BPM bijvoorbeeld. bah.

Deze man is hilarisch. Waarom extra kosten maken voor een competitie die niet veel beter word en waar weinig supporters op zit te wachten. Als er meer dan 50 competitie zijn, moet er eenmaal ook iemand zijn die de 8e competitie is (nederland) en rond de 12e compeitie (belgie). Of moet iedere competitie top gaan worden? Dan moeten de competities van Nummer 41 tot en met 52 ook samen gaan om mee te doen met de competitie nummer 25. Wat een flauwekul allemaal. Als een ploeg als Heerenveen tegen Beveren moet, dan moet er al een dag ervoor gereisd worden en wat denk je van de supporters? En wat denk je van de Stadions in Belgie, die zou door de Knvb nooit worden goedgekeurd. En wat dacht je van de regelgeving van de wet, met als grootste voorbeeld de percentage die een buitenlandse speler buiten de EU moet verdienen. En de politiekosten per club? En de sponserschap met Murdoch? En ik noem nu een paar dingen op uit mijn hoofd, kan je nagaan hoeveel dingen er in het echt nog bijkomen.

4 oktober 2012 om 20:06

Ja wat een flauwekul, waarom proberen beter te worden, vanaf nu spelen we ook gewoon geen wedstrijden meer. We kijken gewoon naar de in het verleden behaalde resultaten en laten de arbitrage aan de hand daarvan de uitslag beslissen. Veranderingen, wat zijn we daar ooit mee opgeschoten.

4 oktober 2012 om 20:18

Hahaha wat een kansloos berichtje van je Hobo. Je wordt echt niet beter, juist slechter, dat is het mooiste. Er kunnen minder clubs in europa spelen, dus minder interessant voor de spelers om naar clubs te komen. Heb je daar weleens aan gedacht? Veranderingen is leuk, als ze haalbaar en een positief effect hebben.

4 oktober 2012 om 21:05

Juist slechter, en dat weet je nu al zeker? In dat geval kunnen we het beter laten zoals het nu is, want je hebt gelijk, beter kan het in ieder geval al niet meer worden...

Ben het helemaal eens als je wat wil is er geen keus. Wie dit niet ziet is inderdaad idioot (met laag IQ die op basis van emotie maar iets roepen)

Hopelijk gaat dit niet door, ik bedoel het zijn ook wel altijd de belgische mensen die erover beginnen, dat betekent eigenlijk ook wel dat zij er het meeste voordeel eruit kunnen trekken.

Neem deze man astjeblieft niet serieus, die zit zelf elleboogstoten goed te praten

4 oktober 2012 om 20:54

Ik kan er ergens wel inkomen dat hij bij die fase zijn speler Ezekiel verdedigt. Hij werd gedurende een lange tijd vastgenomen, wat voor iemand die aan de bal is natuurlijk niet zo aangenaam is. Maar dat goedpraten is natuurlijk fout, want de reactie was ongehoord. Er worden op de Belgische velden wel wekelijks hardere overtredingen begaan, waar nauwelijks iemand bij stilstaat.
Roland Duchâtelet is trouwens niet de enige die elleboogstoten goed praat. Wanneer Ariël Jacobs nog trainer van Anderlecht was, zei die ooit: 'als ik Marcin Wasilewski moet verbieden om elleboogstoten uit te delen, kan ik evengoed Nicolas Frutos verbieden te scoren.'. Waar slaat dit dan op? Er lopen veel vuile spelers rond op de voetbalvelden die amper worden gestraft, omdat men dat blijkbaar de normaalste zaak van de wereld vindt.

Persoonlijk ben ik voor zo´n nieuwe competitie opzet, qua creativiteit hebben we in Nederland al zo alles wel uitgeprobeerd, ik zou niet weten wat er nog creatiever kan. Het zal waarschijnlijk de enigste oplossing zijn om het Benelux voetbal ( zo noem ik het maar even ) te redden zodat we niet nog verder afglijden. Mijn inziens zijn dit de voordelen:

- Grotere televisie afzetmarkt waardoor er meer verdiend kan worden aan televisie rechten en sponsoring.

- Doordat er meer geld naar de clubs gaan kunnen de clubs betere spelers aantrekken of hun sterktehouders langer aan zich binden.

- Het niveau zal stijgen omdat je dus alleen clubs overhoud die daadwerkelijk enig niveau hebben of de potentie hebben omdat te kunnen bereiken.

- Doordat het niveau stijgt zullen spelers in waarde stijgen, clubs kunnen dan ook hogere transfersommen bedingen.

- Mooie clashes erbij zoals Ajax vs Brugge, Anderlecht vs Feyenoord, al kleven er ook nadelen aan die wedstrijden (zie nadelen).

Nadelen:

Langere en duurdere uit kosten, al nemen de meeste clubs maar een handjevol uitsupporters mee dus zoveel verschil zal dat denk ik niet maken qua aantallen uitsupporters.

- Het verdwijnen van een veel roemruchte clubs in het betaalde voetbal.

- Er komen wel een aantal hoge riscico wedstrijden bij, zoals bijvoorbeeld Ajax-club Brugge, Anderlecht-feyenoord etc etc.

Alles bij elkaar afwegend ben ik voorstander van zo´n samenvoeging, want vroeger of later gaan we het dalende niveau ook in Oranje merken. Als je naar het sportieve belang kijkt is dit denk ik de enige echte oplossing waardoor je structureel echt kan groeien. Zoals ik al eerder zei, het is heel zuur voor clubs die buiten de boot vallen, maar diezelfde clubs weerhouden andere clubs er weer van om door te kunnen groeien.

Bij veel van die clubs is het elk jaar weer een survival toch om de begroting sluitend te krijgen. De clubs die dan afvallen zouden dan geplaats kunnen worden in een nieuwe tweede league. De Jupiler League is zo goed als dood en topklasse clubs willen niet promoveren. Wellicht kan er zo weer nieuw leven geblazen worden in de Jupiler Leage of hoe het dan ook mag heten.

Vaak hoor je mensen zeggen dat het bijvoorbeeld goed zou zijn als de twee Schotse grootmachten ( al is er 1 gedegradeerd ) in de Premier League zouden uitkomen. Clubs uit Wales doen dat al, dus waarom zou zoiets hier niet kunnen ?

Stilstand is achteruitgang, tijden veranderen zo ook dus de voetbalwereld. Als we dus nog iets willen in de toekomst moeten we echt vooruit durven te denken. Op het moment is onze competitie leuk omdat iedereen van elkaar kan winnen, maar ik heb toch liever een competitie waar het niveau hoger ligt.

Mocht zo´n samenvoeging er komen betekend dat niet automatisch dat die onvoorspelbaarheid verdwijnt. Als je kijkt naar de Bundes Liga en de Premier League kunnen de zogenaamde mindere goden nog steeds voor verassingen zorgen. Van mij mag het gebeuren en wel zo gauw mogelijk.

Ik ben absoluut een groot voorstander van de Beneliga, zou wel het liefst 18 clubs blijven zien. De top van belgië zou absoluut mee kunnen strijden voor de titel in de eredivisie en vice versa. Hiermee dwing je alle ploegen om op een hoger niveau te acteren en acht ik het verschil met bijvoorbeeld de bundesliga minimaal. Vraag me alleen wel af of de uefa dit zal goedkeuren..

Deze man snapt er werkelijk helemaal niks van! Ik moet niet denken aan Feyenoord-luik of Ajax-genk. Dan gaat werkelijk alle charme van het voetbal af. Waarom moeten we meedoen met de rest. Ik snap ook wel dat als je gister naar Ajax kijkt je niet vrolijk wordt van de eredivisie. Want Ajax werd gewoon zoek gespeeld. Maar laten wij dan maar lekker zoek worden gepeeld. We hebben een leuke compitie stadions zitten vol sponsors in de Eredivisie zijn er genoeg. Dus wat zeuren we nou. Kijk naar Ronaldo gister die hebben wij als Nederlanders mede betaald. Omdat de bank die de financiering deed bij Ronaldo aanklopte bij de Ecb. Die oneerlijke concurrentie kunnen we nooit winnen. En dan krijg je zulke resultaten dat 2 voetbal grootheden tegen elkaar speelt. En je zit gister te kijken en het lijkt of real tegen een 4e rangs plaatselijke jeug elftal speelt. Maar liever dat dan samen met belgie. Wat zijn de commerciële meerwaarde daarvan. In belgie is de financiële situatie slechter dan in Nederland. Nee ik zie er niks in. Dan gaan we echt een 3e rangs voetballand worden. De spelers die er nu aankomen zijn gewoon een paar niveaus minder dan 10 A15 jaar geleden. De snijders, v Persie, Vaart, stam enz spelen nu even niet in Nederland.

Ik geloof niet in de meerwaarde van een Beneliga. In diverse opzichten:

1. Europees voetbal. Zowel Nederland als België begonnen dit seizoen met Europees voetbal voor 6 teams, geloof ik. In totaal 10 teams dus. Bij een samengaan wordt de competitie sterker, maar zal de Beneliga landen als Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland niet voorbij gaan op de ranglijst. Zelfs Portugal en Rusland vraag ik me af. Maar goed, meer als 6 Europese plaatsen zullen er nooit uit deze competitie komen. Die zullen verdeeld moeten worden onder ploegen als Ajax, Psv, Twente, Feyenoord, AZ, Anderlecht, Standard, Club Brugge, AA Gent... Subtoppers als Heerenveen of Genk hebben weinig kansen, en de grote ploegen zijn ook minder zeker van Europees voetbal (en dus ook minder inkomsten).

2. De scheve verhouding. België is toch een beetje het "kleine broertje". Daarentegen is de Belgische competitie financieel een stuk gezonder dan de Nederlandse. Kan het zijn dat de Nederlandse competitie de Belgische "opvreet", en het uiteindelijk een eredivisie wordt, aangevuld met Anderlecht en Club Brugge? Voor de Belgen niet interessant, en de economische markt voor de clubs wordt er niet groter van... Eventueel kan dit ondervangen worden met een complexe promotie-degradatie-regeling, maar of dat wenselijk is is de vraag.
Bovendien: spelers van buiten de EU moeten hier minstens 450,000 euro (o.i.d.) verdienen, in België 65.000 euro, ongeveer. Dan kan je in dezelfde competitie spelen, tegen ploegen die dezelfde speler onder compleet andere condities kunnen contracteren. vreemd, op zijn minst.

3. De Tv-gelden. De markt wordt weliswaar iets groter (ca 30 miljoen), maar is daarbij nog steeds geen "grote", Europees gezien. Bovendien is de vraag hoeveel interesse er bestaat voor een wedstrijd als NEC - Lokeren, om maar iets te noemen (zowel in NL en B, als internationaal).
De Tv-gelden zullen echter niet plotsklaps verdubbelen. De 100 miljoen zullen we als gezamelijke competitie ook niet halen. Hoogstens haal je Turkije in, en kan je de 7e (!) voetbaleconomie van Europa worden...
Of, anders gerekend: ga er vanuit dat de beste ploegen 70% van de Tv-gelden krijgen (nu). Dat is in NL ongeveer 35 miljoen. Stel dat het in België ook zo is, dan moet de pot Tv-geld behoorlijk stijgen om überhaupt een effect te hebben. Stel dat er voor de beneliga 75 miljoen klaar ligt, is dat welgeteld 5 miljoen meer als de beste ploegen nu te verdelen hebben...

4. De keuze voor een samengaan is economisch. Welke ploegen neem je dan mee? de clubs met de hoogste begroting, of de sportief meest succesvolle? Dat dat lang niet altijd hand in hand gaat, is te zien aan voorbeelden als RKC afgelopen seizoen, of, in de andere richting, Utrecht. De bovenste plaatsen zijn eenvoudig te vergeven, maar de laatste helft wordt bijzonder lastig, om faire criteria te bepalen. Hetzelfde als geldt voor het europees voetbal: offer je een aantal incidentele subtoppers op voor een kleine verbetering van de topclubs?

5. Ik sprak het al eerder aan: de promotie-degradatieregeling. Ga je dat ook nationaal koppelen (play offs in beide landen, of mag er alleen een belg promoveren als er een belg degradeert? Alleen zo kan je een ongelijke verdeling voorkomen.

6. De stadions in NL zitten nu behoorlijk goed vol, een bezittingsgraad van meer dan 90% in de eredivisie. Hier is echt niet zo veel te winnen. En aangezien de markten van NL en B gescheiden zijn, is er voor sponsoren ook niet zoveel te winnen dat de schaalvergroting echt aanslaat om hogere gelden uit toeschouwers en sponsoren te kunnen winnen.

6. De sentimenten. Ja, Anderlecht - PSV is een mooi affiche, Ajax - Standard Luik ook. Maar hoeveel meer topwedstrijden ga je krijgen? Zulte-waregem tegen Groningen? Vitesse tegen Kortrijk? Doordat de geschiedenis ontbreekt, de afstanden groter zijn zullen de subtoppers onderling minder interessant zijn als nu. Nec-vitesse is voor beide supportersgroepen dé wedstrijd van het jaar, dergelijke emoties zullen bij een kunstmatige liga minder spelen. Dus niet alleen geloof ik er in economisch opzicht niet in, maar ook als supporter niet.
Bovendien: hoe waar lopen Nederlanders voor Belgisch voetbal (en vice versa)? Nu wordt in NL de B-competitie niet eens uitgezonden, geloof ik. Zoveel animo is er schijnbaar voor. En de kijkcijfers van betaaltvvoetbal zijn best goed in NL, dus daar zal ook geen grote winst te halen zijn. En welke buitenlander gaat dit echt volgen? Azie als markt lijkt me onwaarschijnlijk, het europese buitenland ook niet... En zoveel Nederlandse emigranten (i.t.t. Turkije, waar veel winst uit de Tvgelden komt vanwege alle Turken die in NL, D, etc wonen).

Nee, in alle opzichten lijkt me dit een experiment dat gedoemd is om te mislukken. Een gezamelijke beker is m.i. het hoogst haalbare.

Deze man vind dat ik een idioot ben. Moderators??

De enige die écht de Beneliga willen zien, zijn de Belgen. Zegt eigenlijk ook wel weer genoeg.
Verder kan er in de competitie maar max 4/5 echt grote ploegen inzitten. De rest zit er onder en zal zo nu en dan 1 seizoen verassen, of uiteindelijk 1 van de grotere ploegen hun positie innemen.

Ajax, Psv, Feyenoord. Dan hebben we Twente die er dicht tegenaan zit. Dan heb je AZ en Vitesse (met hun ''geldbron'` daar weer vlak achter. Ik zie geen plek voor Anderlecht, Club Brugge of Standard.

Hmm, als ze het door willen zetten willen ze er 16 ploegen in hebben. Dat lijkt mij dan nog minder aantrekkelijk om naar te kijken. Hou het dan bij 18 of naar de 20 toe.

De twee lage landen hebben vergelijkbare problemen binnen hun nationale voetbalcompetities. Het belangrijkste probleem zijn natuurlijk de tv gelden. Die liggen nog steeds belachelijk laag. De grootte van de beide markten spelen daar een grote rol in. Nederland (16.5m) en België (11m) zijn eigenlijk net te klein. Met een interne markt van 27.5 miljoen sta je al een stuk sterker. Ik geloof er ook in dat we met een Beneliga gemakkelijker onze tv rechten kunnen vermarkten naar het buitenland. Dat komt door de mooie collectie aan topwedstrijden:

Top NL:
Ajax, Psv, Feyenoord (6 topwedstrijden p/j)
Top Be:
Anderlecht, Brugge, Standard (6 topwedstrijden p/j)

Top NL uitgebreid:
Ajax, Psv, Feyenoord, Twente, AZ (20 topwedstrijden p/j)
Top BE uitgebreid:
Anderlecht, Brugge, Standard, Genk (12 topwedstrijden p/j)

Top Beneliga:
Ajax, Anderlecht, Brugge, Feyenoord, Psv, Standard (30 topwedstrijden p/j)
Top Beneliga uitgebreid:
Ajax, Anderlecht, AZ, Brugge, Feyenoord, Genk, Psv, Standard, Twente (72 topwedstrijden p/j!)

Uitgaande van een competitie met 20 clubs betekent dat bijna twee topwedstrijden per speelronde, afhankelijk natuurlijk van hoe je de top definieert.
Een belangrijk punt is uiteraard de verdeling tussen Nederlandse en Belgische clubs. Op basis van het inwonertal (mi een eerlijke parameter) zou dat 13/7 worden. Op die manier blijven veel Eredivisieclubs ook gewoon behouden op het hoogste niveau.

Om te bepalen welke clubs in aanmerking komen zal er uiteraard een soort matrix samengesteld worden die met allerlei aspecten rekening houdt. Prestaties obv meerdere seizoenen, begrotingen, financiele gezondheid, stadiongrootte, bezettingsgraad etc. Even uit de losse pols zou je bijvoorbeeld op zo'n competitie uit kunnen komen:

Ajax
Anderlecht
Az
Beerschot
Club Brugge
Feyenoord
FC Groningen
SC Heerenveen
Heracles/ado
KAA Gent
KV Mechelen
NAC Breda
Nec
Psv
RC Genk
Roda Jc
Standard Liège
FC Twente
FC Utrecht
Vitesse

Ik zou hier graag redelijke en onderbouwde argumenten willen lezen waarom een Bene-liga beide landen zou vooruit helpen in de Champions League. Die vogels zijn nog eens pakken groter dan alle kleine vogeltjes van bij ons bij elkaar geteld. Het gat is zoooo groot geworden dat een samenvoeging dit echt niet gaat oplossen...

Hmm, ben er niet zo'n voorstander van, maar dit lijkt me best aardig, mocht het er ooit van komen:

Bene Liga:

- Nummers 1 & 2 directe plaatsing Cl
- Nummers 3 & 4 play-off Cl; Nummer 3 stroomt in de 3e voorronde in(zoals Feyenoord dit seizoen tegen Dinamo Kiev), en de nummer 4 van de competitie in de 2e voorronde.
- Nummers 5+6 spelen direct Europees, oftewel groepsfase Europa League
- Nummer 7 komt binnen in de 3e voorronde van de play-off fase Europa League.

Lijkt me best 'eerlijk', niet?

Wel leuk en aardig allemaal. Maar alleen de grotere clubs zijn denk ik voor, want die spelen toch in de grotere competitie. Ik denk niet dat de voorzitter van pakweg beerschot er hetzelfde over denkt dan deze man. Hetzelfde geldt voor clubs als nac, heracles, enz enz, want zij zullen waarschijnlijk dan n de 2e divisie spelen, en nee, daar ga je niet voor naar het stadion.

Er is toch niks mooiers dan een eigen competitie? Ik vind het allemaal leuk en aardig hoor en mooi gevonden om meer inkomsten te krijgen maar ik heb als voetballiefhebber helemaal niks met het Belgische voetbal. Geef mij maar gewoon de Eredivisie en de Jupiler League zoals ze nu ook zijn. Een mooie stap zou op den duur zijn dat clubs uit de topklasse ook daadwerkelijk gaan promoveren, dat maakt de Jupiler League bijvoorbeeld al een stuk aantrekkelijker. Nederland hoort gewoon een eigen competitie te hebben (hetzelfde geldt voor België). Het draait hier alleen maar om geld... Men wilt concurreren met grotere competities, maar dat lukt toch niet.

Dit is misschien leuk voor de top clubs maar niet leuk voor de kleinere clubs. Zoals Zwolle . Maak er dan een Beker competitie van met de eerste 5 van Nederland en België ofzo

Ik ben een Idioot.
Voor clubs als Ajax, leuk.
Voor subtoppers en verassingen als Rkc, Ado, Heracles etc. die spelen opeens tegen .. Sint-truiden, Beerschot Ac?

kom op.

Jullie (De Belgen) zijn gewoon een stelletje amateurs op het voetbalgebied. Wie dat niet ziet is idioot. Top coaches uit de Nederlandse competitie klagen dat jullie voetbalorganisatie structuur nog slechter is dan de gemiddelde amateur club.

Begin daar maar aan en kom dan terug.

5 oktober 2012 om 13:10

Met die amateurorganisatie toch maar lekker 4-2, valt goed mee dus.

13 oktober 2012 om 11:32

Nederland zit in een dipje. Vandaar die 4-2. Het was een oefen potje. Beter dat daar alles fout gaat dan tijdens het echie.

Maar ik heb het over de prof clubs. Niet over de Nationale ploeg.

Ik geloof niet dat dit een/de oplossing voor het inlopen van de achterstanden op Duitsland, Engeland, Spanje e.d. Een markt van 25-30 miljoen is nog steeds peanuts vergeleken met bovenstaande landen, waardoor je echt geen vele miljoenen extra binnen gaat halen met die nog geen verdubbeling van de markt vergeleken met de Eredivisie. Daardoor groeit nog steeds jaarlijks je achterstand op dergelijke grote competities

Ongetwijfeld ga je qua Ec-plaatsen terug van twee competities naar die van een. Dan moet je het sowieso niet doen, want minder Ec-plaatsen op evenveel clubs helpt niet echt mee om het gat te dichten. Nog minder geld en nog minder Ec-ervaring voor nog minder clubs. Dus dat is eerder een averechts effect dan wat eigenlijk de bedoeling is.

Verder, als je geen Ajax, Feyenoord, Psv, AZ, Twente, Anderlecht, Standard, Club Brugge of Genk heet, ben je nog steeds de Sjaak. Want spelers willen nog steeds bij de rijkste en grootste clubs met het hoogste salaris en de meeste successen spelen. Clubs daaronder krijgen minder (tv-)gelden en de clubs die er net buiten vallen, dus in de tweede divisie komen, hebben al helemaal een groot probleem.

Vele inkomsten vallen namelijk weg. De tv-gelden zulle kleiner worden doordat ze tegen alleen maar mindere goden komen te spelen en de recettes en inkomsten uit seizoenskaarten zullen verder omlaag gaan. Want hoe je het wendt of keert, minder aantrekkelijke tegenstanders betekent minder interesse van het publiek om te gaan kijken naar de ploeg.

Zie alleen al de vrijwel altijd voorkomend verlies aan Scc-houders en bezoekersaantallen als een club degradeert. Alleen doe dit dan keer 16/18 en je hebt het over heel veel geld, wat botweg het einde van die clubs betekent. Dan krijg je veel gevalletjes-wageningen/vlissingen/rbc/haarlem.

Gewoon lekker houden zo.

Ik hoop dat dit commercieel gedrocht verzonnen door een stel puddingspugende oude mannen nooit uitgevoerd zal worden.

Een grote competitie zal het nooit worden. De inkomsten per club zullen een stagnerende groei kennen, de belangstelling zal alleen maar afnemen.

Daar komt nog eens bij dat er ontzettend veel historie kapot wordt gemaakt, clubs die de financiële huishouding niet op orde krijgen.

En waarom? Omdat er een gek is die te veel geld heeft?

Lekker houden zo, alleen die play-offs afschaffen in NL en BE! De enige oplossing voor een eerlijke voetbalwereld is het doorvoeren van het Financial Fair Play programma en de prijzen gelden drastisch omlaag schroeven. Het invoeren van een salarisplafond en vast gesteld aan jeugdspelers uit eigen land in het eerste elftal.

de beneliga is de doodssteek voor de nederlandse clubs, zeker nu meneer murdoch een miljard heeft neergelegt voor de rechten van de eredivisie.

de ploegen krijgen straks per seizoen recordbedragen voor de wedstrijden. veel wedstrijden waar veel naar uitgekeken word gaan verdwijnen ( ado den haag-ajax, utrecht-ajax, nec-vitesse, groningen-heerenveen)

zo kan ik nog uren door gaan maar een leuge met ajax, feyenoord, fc twente, az, vitesse, psv, anderlecht, brugge, luik, genk en wat ploegen om het aan te vullen!

Meer topwedstrijden.betere competitie dus spelers willen ook langer blijven. Clubs worden sterker. Tuurlijk clubs als Nec en Ado staan gewoonlijk niet in de degradatiezone maar dat komen ze wel te staan dan. De top wordt wel sterker en zo krijg je meer succesen waardoor de onderste clubs wel sterker worden.

Hoe kun je nou een discussie aan gaan met iemand die deze bewoording gebruikt? Volgens mij twijfelt deze man heel erg, waardoor hij dit soort teksten moet gebruiken om zijn standpunt goed te laten lijken.

Voetbal blijft in mijn optiek altijd van de supporters. Willen supporters wel een Beneliga? Ik zit er in ieder geval niet echt op te wachten en ik neem aan dat supporters van de subtop / middenmoot het helemaal niet zien zitten. Ik denk dat er andere manieren zijn om weer enigszins aan te haken, mochten clubs dit echt willen. Het verder professionaliseren van de jeugd, zeer commercieel te werk gaan, oliesjeiks aantrekken e.d. Als je echt wilt aanhaken dan zul je ook echt externe geldschieters moeten aantrekken. Daar kun je niet omheen. Ik snap de aversie hiertegen ook niet zo goed eerlijk gezegd. Zolang het de club verder niet aantast is er toch niks op tegen.

Blijkbaar zijn er veel voorstanders, toch denk ik dat de Beneliga er niet zal komen door de kleinere clubs.

Laat mij maar lekker een idioot zijn dan..!!..xd haha..

Dan zou ik er nog eerder een Beneliga cup van maken, buiten de Nederlandse competitie en Knvb beker om..al zou ik daar ook geen voorstander van zijn..zie het nut er gewoon niet van in..

De clubs uit de grotere competities zullen ook gewoon ooit op de blaren moeten zitten vanwege het jaren lange wanbeleid..het kan niet zo zijn dat je in Nederland bij een paar miljoen schuld gelijk in een gevaren zone komt terwijl 2 clubs in Spanje bij elkaar meer de 800 miljoen euro schuld hebben..daar zit heel het probleem in. Zolang daar niks aan gedaan wordt, loop je er als Nederland maar een beetje achteraan te huppelen met talentjes, die na 1 aardig seizoen al weg worden geplukt. Bijna altijd veel te vroeg.

Het zit 'm ook in de loyaliteit en wilskracht van de spelers van Nederlandse topclubs. We gaan gewoon de verkeerde kant op wanneer zulke jongens de subtop/middenmoot van bv. Spanje en Engeland als een stap vooruit zien. Zo worden zelfs de laagste clubs uit die landen sterker en onze topclubs zwakker en zwakker. Champions League met Ajax of Europa League met Liverpool..moet je opletten waar 8 van de 10 spelers voor kiezen. Gezien de loonstrookjes begrijp ik het wel natuurlijk..ik zou hetzelfde doen..dat zal ik niet ontkennen..maar dat zegt dan gelijk weer genoeg over de Nederlandse competitie.

Wat dat betreft moet de Knvb maar is 150x in de spiegel kijken hoe ze de competitie verziekt hebben door al die stomme regeltjes van ze. Het heeft natuurlijk geen nut regels toe te passen die in andere landen nooit voor zullen komen. Dat is vragen om problemen en ze eerder opzoeken dan uit de weg te lopen. Ik bedoel nu natuurlijk niet te zeggen dat elke club zich dan maar diep in de schulden moet gaan werken, maar als voorbeeld, een speler uit een bepaald land moet een minimum salaris ontvangen. Daardoor nemen clubs geen risico meer en zal er nooit meer een wereldtopper in Nederland worden ontdekt/gemaakt als bv. Romario, Ronaldo en Ibrahimovic. Dat kunnen we vergeten en dat lossen we echt niet op door de Belgische competitie erbij de betrekken.

Waarom geen België erbij..??..waarom geen Turkije en Griekenland..polen en Oekraïne..oostenrijk en Zwitserland..noorwegen en Zweden..ierland en Schotland..bulgarije en Roemenië..hongarije en Slowakije..kroatië en Servië..kan nog wel even doorgaan maar ik denk dat ik wel duidelijk ben. Europa is geen Disneyland. De 1 is nou eenmaal sterker dan een ander..we kunnen niet allemaal gelijk zijn. Kwestie van respecteren en accepteren.

Misschien kunnen ze eerst proberen om tot een soort van bekercompetitie te komen, naast de Knvb beker.
Met 16 ploegen uit Nederland en 16 ploegen uit Belgie, uit en thuis wedstrijden via knock out systeem, maximaal 11 wedstrijden (is misschien wat veel, anders 8 ploegen uit Nederland en 8 uit Belgie).
Eredivisie inkrimpen naar 16 ploegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren