Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat is de enige manier waarop Oranje kans maakt om het EK te winnen’

Laatste update:

In aanloop naar het achtstefinaleduel met Tsjechië op het EK laait de discussie weer op wie naast Memphis Depay moet opereren in de voorhoede. Pierre van Hooijdonk laat er geen twijfel over bestaan en kiest vol voor Donyell Malen. Ook voormalig topschutter Roy Makaay is van mening dat het Nederlands elftal het beste af is met de PSV-aanvaller. Bondscoach Frank de Boer kan Wout Weghorst beter achter de hand houden, zo luidt het oordeel.

"Als Oranje iets wil bereiken op dit EK, dan moet De Boer met Malen in de basis spelen tegen de zwaardere tegenstanders. Dat is de enige manier waarop dit Nederlands elftal kans maakt om Europees kampioen te worden", geeft Van Hooijdonk als advies mee aan De Boer in een vraaggesprek met De Telegraaf. De analist voorziet problemen als de bondscoach toch weer voor Weghorst kiest zondag. "Hij is niet erg snel. Terwijl Depay een speler is die altijd in de bal komt. Daarom heb je naast Depay een snelle speler nodig, die diepte in het spel brengt. Weghorst kon in die eerste wedstrijden zelden of nooit worden weggestoken, terwijl je dat bij Malen direct meerdere keren zag tegen Noord-Macedonië", aldus de oud-aanvaller.

Malen: ‘Of ik dan teleurgesteld ben? Dat zou heel menselijk zijn, toch?’

De aanvaller kijkt alvast vooruit op de achtste finale van dit EK.Lees artikel

Van Hooijdonk benadrukt overigens dat Weghorst wel degelijk gebruikt kan worden door De Boer, maar dan moet er wel het een en ander worden aangepast aan de speelwijze. "Met meer voeding van de flanken. Ik vind niet dat Weghorst het slecht heeft gedaan in de EK-wedstrijden tot nu toe. Hij heeft goed meegedraaid. Maar om kans te hebben tegen sterkere tegenstanders heeft Oranje nu behoefte aan snelheid voorin." Makaay haalt de afsluitende groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië (0-3) aan om zijn mening over Malen kracht bij te zetten. Met hem en Depay voorin is er volgens hem veel meer variatie in het aanvalsspel van Oranje.

"Als Depay in de spits stond, week Malen uit naar links en andersom. Nederland was veel moeilijker te verdedigen dan de duels ervoor", aldus Makaay, die tevens vindt dat Georginio Wijnaldum beter functioneert als Depay en Malen voor hem spelen. "Malen en Depay creëren voor hem de ruimte, waardoor hij de gaten in kan duiken." De oud-speler wil Weghorst overigens niet al helemaal afschrijven voor dit EK. "Wout is een goede spits, maar in mijn optiek vooral in een 4-3-3-systeem, omdat het voor hem ideaal is als hij wordt bediend van de zijkanten. En in het huidige systeem is hij het perfecte breekijzer."

Wie moet tegen Tsjechië naast Memphis Depay spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegen zwaardere tegenstanders? Ok vanaf de halve finale dus pas… Ik zie Oranje trouwens gewoon de finale halen hoor want Engeland of Duitsland in de halve finale is ook gewoon haalbaar voor Oranje.

24 juni 2021 om 08:37

Ieder land kan een goede en slechte dag hebben. Dus alles is mogelijk. Duitsland tegen Portugal was geweldig van Duitse zijde. Als je ze gister ziet, geef je er geen stuiver voor. Je bent zo goed als de laatste wedstrijd. Als Duitsland of Engeland weer zo'n offday hebben tegen evt oranje kan oranje winnen. Als oranje een offday heeft tegen de Tsjechen kunnen ze er net zo goed aan gaan

24 juni 2021 om 08:58

@Ohwoh: dat wel maar veel makkelijker dan de loting van Oranje kan je het niet krijgen hoor. Een groepsfase om mee te lachen en dan Tsjechië en Denemarken/ Wales. Zo ligt de weg naar de halve finale wel helemaal open hoor. Ik zie Oranje dan ook als favoriet om de finale te halen in deze zijde van de tabel.

24 juni 2021 om 09:02

Ik wou echt dat ik jouw vertrouwen had, maar waarop is dat gebaseerd? Nederland heeft echt nog geen enkele goede wedstrijd gespeeld. Duitsland wel en samen Engeland zijn dat teams met de spelers uit de grootste teams van Europa, CL titels etc. En wij? Wij hebben Wijnaldum met een CL titel en voor de rest De Ligt, De Vrij en Frenkie bij goede teams. That's it.

24 juni 2021 om 09:24

Engeland heeft al 50 jaar topspelers en stellen ze elk toernooi teleur. Ook nu is het weer huilen met de pet op. Duitsland is al 2 jaar aan het zwalpen: fantastisch tegen Portugal, dramatisch tegen Hongarije. Duitsland speet meer zwakke dan goede wedstrijden de laatste jaren. Daarnaast heeft Oranje een goeie kern: Depay, Wijnaldum, De Vrij, de Ligt en de Jong spelen in de Europese top. Dat is de helft van je ploeg, wat gewoon gelijk is aan België of Italië hoor. Ik snap echt dat gebrek aan vertrouwen niet want makkelijker gaat een loting niet worden op een eindtoernooi. Dit is een buitenkans voor Oranje!

24 juni 2021 om 09:41

@formus
Duitsland heeft 1 goede wedstrijd gespeeld, en 2 hele matige. Nederland heeft 3 prima wedstrijden gespeeld. Tegen mindere tegenstanders, al schat ik Oekraïne nog steeds hoger in dan Hongarije.

24 juni 2021 om 09:49

Tegen Frankrijk speelde ze ook gewoon goed hoor. Ik blijf erbij dat je Nederland en Duitsland niet kan vergelijken op basis van de groepsfase.

24 juni 2021 om 10:00

Silverfoot, die eerste pot tegen Frankrijk had Duitsland ook goed gespeeld hoor. En NL 3 prima potten? Ik heb echt andere wedstrijden gezien denk ik. Tegen Macedonië echt slechte eerste helft, tweede redelijk. Tegen Oekraïne gewoon een slechte pot. En tegen Oostenrijk? Ik vond die Oostenrijkers beter voetballen. Dat we winnen komt door kwaliteit, maar voetballend waren we echt niet beter, ondanks meer kwaliteit.

24 juni 2021 om 10:06

THenry, nee, makkelijker gaat een loting niet worden, maar dat staat toch totaal niet garant aan dat je wel even de finale haalt? Aparte beredenering vind ik dat. Laat NL nou maar wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Tsjechië wordt al lastig genoeg denk ik voor dit Oranje, maar moet lukken. Maar Oranje heeft me op geen enkele wijze overtuigd. En op 5 posities sterke mensen?! Duitsland heeft op 10 posities sterke mensen. En een veel sterkere bank natuurlijk. Dus waar dat vertrouwen op gebaseerd is, begrijp ik echt niet. Totaal onlogisch namelijk imo

24 juni 2021 om 10:16

Sta je dan liever aan de andere kant van de tabel😉? En waarom zou Oranje niet kunnen winnen van Duitsland? Hongarije speelt er gelijk tegen, Noord-Macedonië heeft er onlangs nog van gewonnen. Op papier heeft Duitsland een ruimere kern dan Oranje maar toch weet Duitsland al meer dan 2 jaar niet te overtuigen ( tijdens dit toernooi ook niet). Trouwens, dat Duitsland eerst maar eens gaat winnen in Wembley tegen Engeland… Nee, dit Duitsland is niet langer het ongenaakbare voetballand dat het ooit was. Engeland is dat al helemaal niet en de rest van de tabelhelft is kwalitatief veel minder dan Oranje. Waar dat gebrek aan vertrouwen op gebaseerd is, snap ik echt niet. Totaal onlogisch. Maar goed, ik spreek je nog eens als Oranje in de finale staat😀

24 juni 2021 om 10:40

Maar Henry, NL heeft onder De Boer nog geen enkele goede wedstrijd gespeeld. En in het 532 systeem al helemaal niet. Daarop is mijn gebrek aan vertrouwen gebaseerd. Bovendien: Denemarken, Duitsland en Engeland staan ook hoger op de fifa ranking. Met vlak onder ons Wales en Zweden. En al die teams hebben al de laatste jaren toernooi ervaring met minstens 1 eindtoernooi en de meesten 2 of meer. Minder moeilijk dan de andere route, dat is zeker waar, maar totaal niet makkelijk. En we spreken elkaar, als NL de finale haalt, als NL er voor wordt uitgeschakeld. Maar ik hoop ontzettend dat je gelijk krijgt. Maar laten we eerst Tsjechië maar eens kijken zondag. Enjoy.

24 juni 2021 om 11:26

Formus tegen Oostenrijk creëeren we gewoon meer kansen dan we weggeven. Daar gaat het om bij voetbal hè. Kunnen ze nog zo leuk voetballen, maar als je geen grote kansen creëert is dat helemaal niks waard.

24 juni 2021 om 08:37

Eerst maar eens winnen van Tjechie.Iedereen is alweer in hosanma stemming maar dit kunnen absoluut lastige wedstrijden zijn om te winnen.Dit oranje heegt mij nog steeds niet overtuigd al zie ik wel perspectief!

24 juni 2021 om 08:47

@toss klopt, we kunnen nog steeds van iedereen verliezen, t is niet dat we opeens een super elftal hebben. Feit blijft dat we een hele mooie route hebben.

Als je ziet dat België tegen achtereenvolgens Portugal, Italië, Frankijk/spanje en dan Nederland ;-) moet, dan weet je dat we niet mogen klagen.

Nederland heeft tegen elk land kans, maar ik zie ze geen 4 toplanden oprij uitschakelen, dus dit is echt het ideale scenario.

24 juni 2021 om 11:09

Precies dat, het gaat even aardig en iedereen ziet ons alweer als Kampioen.
We zullen het weer op zijn Hollands laten afweten, want we spelen dan eindelijk goed om vervolgens te verliezen.
Ik blijf dan ook in de negatieve houding totdat we de beker hebben, want iedere keer dat ik positief ben wat Oranje betreft kom ik er teleurgesteld uit.
Wie weet werkt het dit keer door negatief te blijven en aan het eind van de rit het team toe te mogen juichen.
En dan mag het wat mij betreft met alle geluk van de wereld zijn, I don't care.

24 juni 2021 om 11:14

@nederland79, de weg naar de titel is redelijk open voor Oranje. Maar zoals hieronder gezegd, ik blijf in mijn negatieviteit hangen totdat we eindelijk zilverwerk in handen hebben.
Vele edities gehad waarbij ik er klaar voor was maar vervolgens scheldend richting huis liep.
Ik heb eindelijk weer eens een "overwinning" nodig, '88 heb ik gezien maar mocht niet naar buiten om te vieren.

24 juni 2021 om 08:49

Ik zie Nederland dan weer niet winnen van Duitsland. Halve finale zou haalbaar moeten zijn. Maar Denemarken zou wel heel lastig worden want die zijn echt prima. Ze missen alleen heel veel kansen.

24 juni 2021 om 17:03

Met veel kansen missen, maken ze opeengegeven moment gewoon de goals.. Kansen missen blijft niet natuurlijk.

24 juni 2021 om 17:08

Dat kan inderdaad, wie weet hoelang dat nog doorgaat. Wie weet is het tegen Wales al fout gegaan. Daarnaast hebben ze gewoonweg minder kwaliteit voorin dus is veel kansen missen niet gek.

Laten we eerst zondag maar eens zien te winnen. Tsjechië is een gunstigere tegenstander dan Portugal, maar zijn wel stug. Het niet is niet dat Oranje de pannen van het dak heeft gespeeld dit EK. Maar met de juiste spirit moeten we een goede kans kunnen maken. Hup Holland Hup!

24 juni 2021 om 08:38

Haha precies mijn reactie op een bovenstaande comment

Memphis Malen en Gini is gewoon van een heel behoorlijk niveau. Dumfries speelt het toernooi van zijn leven en Frenkie lijkt ook in aardige vorm. We gaan zien waar het naartoe gaat, het speelschema werkt iig al aardig mee. De betere landen mogen elkaar afmaken in de andere helft. Heerlijk toch?

24 juni 2021 om 09:15

Malen een behoorlijk niveau.....redelijk ja, maar Malen mocht de eerste twee wedstrijden in de laatste 20 minuten opdraven toen de tegenstander al leeg gespeeld was en nog naar voren moest om te scoren. En in de laatste wedstrijd speelden we tegen de zwakste tegenstander. Tuurlijk is dat makkelijker voetballen.dat maakt de vergelijking met Weghorst niet fair. Waar het ineens vandaan komt dat Malen juist tegen de sterkere tegenstander belangrijk kan zijn is me een compleet raadsel. Ik kan me nog een artikel herinneren in februari dit jaar. Van de 50 goals bij PSV had hij er 1 gescoord tegen een topclub. Waarom zou hij dan nu ineens op basis van een redelijke wedstrijd tegen Macadonie (waar hij ook weer een makkelijke kans miste) tegen Duitsland, Portugal, Italie of Frankrijk de beslissende factor zijn?

24 juni 2021 om 09:33

Tja en in de Europa League scoorde Malen bijna elk duel op Olympiakos na. Scoorde ook bij zijn interlanddebuut tegen Duitsland. En niet vorig seizoen maar het seizoen ervoor, scoorde hij wel in Eredivisie topduels. Dat hij dat afgelopen seizoen minder deed wil niet zeggen dat hij dat nooit doet. Dus waar komt het dan vandaan dat hij tegen een belangrijke tegenstander niet belangrijk kan zijn?

24 juni 2021 om 09:52

@tvl11, hij heeft in 11 toppers die hij in zijn loopbaan speelde in de comp letterlijk 1 keer gescoord. Dus de eerdere jaren scoorde hij ook niet in die duels. Over de Europa League heb je een punt, maar kijkend naar de betreffende tegenstanders waar hij wel weer tegen scoorde zijn dat ook geen echte toppers. (granada, Saloniki, Nicosia). Juist in de KO-fase tegen Olympiakos scoorde hij weer niet. In de CL scoorde hij het jaar ervoor ook al niet.(behalve in de voorronde tegen Basel) Ik bedoel alleen te zeggen dat het onzinnig is om onze hoop te vestigen op Malen en te doen alsof Weghorst er niks van kan op basis van een aardige wedstrijd tegen Macedoniã£â«. Zeker als je kijkt naar die opvallende statistieken.

24 juni 2021 om 10:47

Heb jij Weghorst ooit zo'n balletje zien geven dat Malen gaf? Als je dat niet ziet, hou dan maar gewoon op. Voor mij is zo'n balletje al meer dan genoeg info om mijn keuze op te baseren.

24 juni 2021 om 11:13

Tegen Macedonië ja. Hoeveel druk stond er echt op die jongen? Er was geen tegenstander te bekennen. En ik heb Diemers ook 1x zo'n balletje zien geven afgelopen seizoen in de eredivisie. Macedonië is nog niet eens van dat niveau. Dat zegt me dus echt helemaal niks.Ik zeg overigens niet dat Malen slecht is, maar Memphis zal in vorm moeten zijn om tegen de grotere tegenstanders te winnen. En afhankelijk van de tegenstander kan er een keuze gemaakt worden tussen Weghorst, Malen of zelfs Gakpo en/of Berghuis. Malen is niet onomstreden.

Zwaardere tegenstanders? De enige zware tegenstanders zijn in de halve finale en finale. Ik verwacht dat wij gaan stranden in de halve finale tegen een topland.

24 juni 2021 om 08:53

En met topland bedoel je ook Engeland of doel je dan enkel op Duitsland? Momenteel vind ik geen van beiden spelen als een topland.

24 juni 2021 om 08:54

Ja die bedoel ik beide. Alleen Italië speelt als topland dus ik vind dat geen goede beredenering. Frankrijk bijv speelt ook nooit als een topland. Beide teams zijn op basis van kwaliteit gewoon een topland.

24 juni 2021 om 08:56

Op papier ja… maar op papier win je geen wedstrijden. Ik vind Oranje veel meer overtuigen dan het weer tegenvallende Engeland ( zoals verwacht) of het wispelturige Duitsland ( al was de wedstrijd tegen Portugal fantastisch).

24 juni 2021 om 09:05

Tja, hoe goed kun je beide teams nu echt vergelijken? Nederland speelde in de makkelijkste poule. Frankrijk heeft ook nooit 100% overtuigt maar toch finale EK en wereldkampioen. Dus qua spel vergelijken vind ik dat niet bepaald eerlijk. Oranje speelde in de makkelijkste poule maar was ook niet 100% overtuigend naar mijn mening. Ik vind dat je het dus moeilijk kan vergelijken.

24 juni 2021 om 09:48

@arsenal890, Thenry doelde op Engeland en Duitsland. Niet op Frankrijk. Duitsland en vooral Engeland kunnen we op een goede dag gewoon hebben hoor. Engeland is inderdaad op basis van kwaliteit een topland, maar die presteren echt nooit top. Die halve finale op het WK was wat dat betreft al een uitschieter. Zodra ze België tegen kwamen (2x) verloren ze.

24 juni 2021 om 09:51

Silverfront, hij zegt dat Engeland en Duitsland niet spelen als een topland. Welk land doet dat wel? Frankrijk en Portugal ook niet. Alleen Italië speelt overtuigend. Betekend dat dan dat de rest geen top is? Dat is onzin natuurlijk. Als wij ver boven ons uitstijgen en Duitsland en Engeland een hele slechte dag hebben wel. Maar als ik nu de kansen zou moeten inschatten is dat voor mij zo 30%.

Ik moet het nog zien of Nederland de halve finale haalt. We ontlopen tot dan een absolute topland zeker waar, maar we krijgen ook niet de minste landen tegen ons. De Tsjechen moet te doen zijn, maar in de kwartfinale zie ik een strijd tegen de Denen aankomen. De Denen bevallen me op dit moment echt zeer erg, ook al hebben ze maar 3 punten gehaald. Dat was ook meer pech, en ook totaal niet verdiend. De Denen spelen echt goed en leuk voetbal. Veel beter dan Oranje op het moment doen. Met iets meer geluk in de afronding hadden de Denen gewoon rustig 1e in hun poule geworden met zelfs een overwinning tegen de Belgen. Nee ik hoop dat Wales kan winnen van de Denen, omdat de Denen een redelijke offday hebben. Wales is voor Nederland ook nog te doen, maar tegen de Denen moet ik het nog maar zien.

24 juni 2021 om 11:18

Het grootste probleem is dat we nu de "favoriet" zijn tijdens de "uitschakelwedstrijden" en dan zie ik ze weer niet thuis geven. De (potentiele) tegenstanders zijn tegenstanders waar ze zich zomaar in kunnen verslikken. Om vervolgens maar te roepen dat ze beter waren en zoveel balbezit hadden. Voorin zijn we nog niet echt heel klinisch en kunnen nog geen wedstrijd dood maken.
Zolang we dit niet leren ben ik bang dat ik bij iedere eindtoernooi jankend achterblijf.

Denemarken zetten we niet zomaar opzij, al moeten ook zij, als je naar het team kijkt eigenlijk geen probleem zijn. Om Tsjechië kan ik me nauwelijks zorgen maken. Dan zou je zeggen, waak voor onderschatting, maar ik denk dat dit bij de spelers niet zo leeft.

Nederland moet zich niet zo snel rijk rekenen. In 2008 zouden ze ook eventjes Rusland opzij zetten nadat ze fluitend de groepsfase door waren gekomen en dat heeft toch heel anders uitgepakt…
Tsjechië zal zich waarschijnlijk vanaf de eerste minuut gaan ingraven en het zal heel lastig worden om daar doorheen te komen.

24 juni 2021 om 09:58

Toen speelde wel de situatie met Boulahrouz en zijn pasgeboren dochter die overleden was. Hij wilde toen ook zelf per se blijven bij de selectie. Ik ben van mening dat als hij toen naar huis was gegaan, we doorgebekerd waren tegen Rusland.

24 juni 2021 om 10:15

Dat is absoluut niet waar. Niemand zei dat Rusland even makkelijk opzij gezet zou worden. Toendertijd was Rusland een veel beter team dan dat ze nu zijn en op dat EK waren ze ook in bloedvorm. Hiddink had er een geoliede machine van gamaakt. Dat is Tjechiã« op het moment niet, maar desalniettemin moet Nederland gefocust blijven en niet te makkelijk denken. Daarnaast klopt het ook wat Silverfront zegt. Ook ben ik van mening dat Van Basten een foute keuze maakte door tegen Roemeniã« een heel B-elftal neer te zetten. In mij ogen haalde hij hier mee de flow en het goede ritme van het A-team weg.

Weetje wat het is, Weghorst houd zo 2-3 verdedigers bezig zodat er ruimte komt voor onze middenvelders, daarin tegen kan Malen uit het niets wegschieten richting de goal. Ik denk dat je Weghorst moet laten spelen tegen tegenstanders die meer balbezit hebben en Malen als we zelf dominant zijn. Daar hoef je geen bondscoach voor te zijn toch?

Ongelooflijk dat we allemaal van een halve finale spreken (zie ik hierboven)! De Denen staan verdedigend 10x beter dan oranje! Die krijgen een onterechte pingel tegen, een blunder van schmeichel in een wedstrijd die geen wedstrijd was en de masterclass van een speler die Nederland vooral niet heeft (de Bruyne) werd de Denen te veel. Daarbij komt dat Nederland de kansen niet makkelijk creeert en de Denen vanuit de omschakeling erg sterk zijn. Ik wil de Denen niet overschatten, maar de euphorie over een halve finale slaat nergens op, als we denken de Denen ‘even’ te verslaan!

24 juni 2021 om 09:26

Speel je liever in de andere tabelhelft? Wat een Calimero gedrag! Oranje is gewoon, samen met Duitsland, de favoriet in deze tabelhelft hoor.

24 juni 2021 om 11:13

Calimero gedrag heeft een andere betekenis volgens mij… maar nee! Tuurlijk niet. Alleen we doen allemaal net alsof we al in de halve finale staan omdat we aan deze kant van het schema zitten. Dat staat compleet los van alle 12 andere teams die nog in een ander gedeelte van het schema zitten!

24 juni 2021 om 10:25

Wie zegt dat we tegen Denemarken spelen in de kwartfinale dan? Ik zie Wales - Denemarken echt 50/50.

24 juni 2021 om 11:16

Turkije was enorm slecht. Italië speelde met een b-ploeg op half gas en Zwitserland was beter dan Wales, maar eindigt 3e omdat Italië er tegen Wales geen zin in had… Wales heeft het goed gedaan hoor, maar schat de Denen wel hoger in. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd

24 juni 2021 om 11:25

Het is echt gedoemd te mislukken, iedereen ziet ze al de halve finale halen.
Ik zit ook liever in deze helft van het schema, maar hier zijn zoveel valkuilen. Het zijn allemaal tegenstanders waarvan we geacht worden ze te verslaan.
Als je eraf gaat tegen een van deze teams dan is het weer allemaal "kut" en komen de 17 miljoen bondscoaches weer om de hoek met hun analyses.
Ben liever nu die luizenploeg die zilverwerk scoort ipv koning balbezit.

Volgens mij hebben wij echt de makkelijkste loting ooit, pas in de halve finale krijg je een echt serieuze tegenstander. Tijd zat om 'in het toernooi te groeien' en het tegen een echte tegenstander laten zien. Wat mij betreft spelen we nu inderdaad met Malen aangezien Luuk de Jong ook weggevallen is als pinchhitter, een rol die Weghorst nu kan overnemen.
Op deze manier zou het wel een schande zijn als je die halve finale niet haalt.

24 juni 2021 om 09:21

Die andere drie zijn echt wel serieuze tegenstanders, maar nog geen toplanden, dat is NL echter ook nog niet. Dus zeker niet te makkelijk over denken.

Maar de weg naar een halve finale is kansrijk, Engeland of Duitsland vind ik ook niet de grootste toppers. Dat is tegen NL echt een 50/50 strijdt, tegen Italie, Belgie, Frankrijk, Portugal zou ik ons minder kans geven, maar daar moeten in een eventuele finale dan tegen stunten.

Ik denk (en hoop) dat het een halve finale tegen Duitsland gaat worden.
Denemarken/wales en Tsjechië Moet Oranje gewoon van winnen, geen gemaar. Dat is ongeveer van het niveau Oekraïne. Die hebben allemaal enkele leuke spelers, maar niet meer dan dat (een Bale/ramsey, Poulsen/hojberg, Soucek/schick) en dat had Oekraine ook met een Yarmolenko, Tsygankov, Malinovsky.

Dan komt Duitsland of Engeland (hoogstwaarschijnlijk). Ik gok Duitsland. Dat is echt een toernooiland en die kunnen de ene dag weer goed presteren en de andere dag weer ruk.
Ik denk persoonlijk dat de Duitsers vooral tegen goede tegenstanders het goed doen. Dus dat Engeland de klos gaat zijn. Engeland is ook alles behalve overtuigend. Harry Kane raakt nog geen pepernoot, evenals de ''grote ster'' Foden. Ja hij heeft talent, maar overtuigd dit EK alles behalve.

Verder stelt Southgate een Sancho niet eens op en speelt Sterling ook iedere pot tot nu toe (mag ik eigenlijk niks over zeggen, want hij scoort wel als enige).
Daarnaast zou ik wel eens benieuwd zijn hoe Engeland gaat spelen tegen Duitsland. Duitsers spelen met 3-5-2 als het ware. Denk dat Southgate zich volledig gaat aanpassen aan Duitsland en dat ook gaat doen. Die gaat met Walker - Stones - Maguire achterop spelen en op de wingbacks dan Chilwell/shaw/saka en de andere kant Trippier of James. Dan zie ik het ze verliezen. Ik zie zeker een Kimmich de wingback van Engeland kapot spelen.

24 juni 2021 om 11:29

Wat ik elk toernooi mis bij Engeland is de overtuiging, daarom denk ik ook dat de Duitsers door gaan. Klein voordeel voor Engeland is wel dat ze op Wembley tegen (duitsland spelen.

24 juni 2021 om 14:18

Dat inderdaad ook. En in mijn ogen is Southgate ook geen geschikte bondscoach voor deze groep spelers.

Zijn ''favorietjes'' spelen altijd en hij lijkt er geen leuk voetballend elftal van te willen maken.

Tevens zijn fobie van het oproepen van 17 rechtsbacks, slaat ook nergens op. Ook heb ik hem volgens mij nog nooit ene tactisch sterke wissel zien plaatsen.

Snap niet dat hij al zo lang coach is bij de Engelsen, maar goed.

24 juni 2021 om 14:30

Vind het best komische de meest bondscoaches zijn niet ech geliefd bij hun landen. Portugezen zijn ook niet blij met Santos (althans de meeste die ik spreek) Nederlanders klagen ook over de Boer. Lijkt wel een trend

Ik moet zeggen dat ik er onderhand meer vertrouwen in heb. Ik was, en ben, een de Boer criticaster. Echter toegegeven: hij lijkt het voor elkaar te hebben, is ontspannen(erg belangrijk signaal) en hij is stukke minder rommelig in z'n communicatie.Als we dan gaan kijken naar het voetballende gedeelte vind ik het echt nog verschrikkelijk om te zien, maar hey, als het prijzen wint hoor je mij niet klagen. 2010 was ook niet om aan te zien, dat wad toch een aardig toernooi voor de Nederlandse Fans.Ps: @Lierse en Thenry en alle andere Vlamingen: sterkte met de loting, wat een pech zeg brrr. Echter, als er 1 land is wat die loting hebben kan zijn het de Rode Duivels wel!

Ik zou nog steeds voor weghorst kiezen. Maar zie dat ik steeds minder bijval krijg.

Malen is veel dynamischer en tegen de macedoniers lag daar de ruimte. Hij heeft ok fantastisch gedaan. Ik vraag me alleen af hoeveel ruimte we nog krijgen, met het KO systeem verwacht ik gewoon wat meer compacte blokken.

In principe zijn ze elkaars pinchhitters. Wil je de ruimte die achter de defensie ligt benutten speel je met Malen. Laat de tegenstander het spel aan ons dan heb je weghorst meer nodig.

De kwaliteiten van beide heren zijn zo verschillend dat je ze ook verschillend moet gebruiken. Tegen spanje en duitsland zou ik malen doen. Maar Tsjechie, wales weghorst. Denemarken 50/50. Tegen frankrijk zal het weinig uitmaken

24 juni 2021 om 09:51

Markov: je snijdt absoluut hout. Ik zou ook met Weghorst beginnen, puur omdat er in de ko-fase waarschijnlijk een stuk meer behoudend gespeeld gaat worden. Sta je dan voor en kun je loeren op de counter, dan is Malen de perfecte wissel. Tegen landen die hoog druk zetten(Italie, Spanje) zou ik wel met Malen beginnen.

24 juni 2021 om 10:21

Ook al worden de ruimtes kleiner, dan nog zou ik kiezen voor Malen. Malen kan meer dan alleen hard rennen, hij is juist enorm goed in de kleine ruimtes. Hij kan combineren en heeft een redelijke actie. Weghorst kan dit juist niet. Daarnaast is Weghorst aan de bal een verschrikking. Hij kan niet kaatsen en passen is ook niet zijn sterkste punt. Daar heb je dus niks aan als je tegen een team speelt dat rond de zestien hangt. Ik vind Weghorst sowieso niet een geweldige spits voor ons 3-5-2 systeem.

24 juni 2021 om 10:24

Malen kan wel wat in de kleine ruimte maar het is niet zijn specialiteit. Als zij met z'n alle voor de goal hangen pingelt hij er niet even doorheen he? Tis Malen, geen Messi. Weghorst is juist handig, je gaat waarschijnlijk veel dooie spelmomenten krijgen. Dan heb je niks aan Malen, alles aan Weghorst. Wij gaan het niet eens worden denk ik.

24 juni 2021 om 10:28

Haha, dat denk ik ook niet Gluubstertj! Maar dat is prima. Ieder heeft zijn eigen voorkeur aan spelers. Ik ben het er wel over eens dat Weghorst meer toevoegt tijdens standaard situaties dan Malen, maar qua normaal veldspel zie ik gewoon liever Malen. Ik heb te veel ballen van de voet van Weghorst zien springen om hem daar naar te zetten.

24 juni 2021 om 10:29

Ik ben het eens met GluubsterTJ. Ik vind dat Malen juist erg matig als hij in de 16 staat al. Wat dat betreft zie ik meer in een Weghorst die op zoek gaat naar zijn goal daar. Hij heeft zo een drive op dit moment en is veel meer in staat oorlog te maken.

Ik ben persoonlijk helemaal niet blij met de loting. Ik denk dat het makkelijker voor dit Oranje is om boven zichzelf uit te stijgen tegen een betere tegenstander, dan wanneer je tegen Tsjechië, Denemarken of Wales speelt. Ik vrees toch dat wel dat we een vroege goal scoren, overmoedig raken en dan de deksel op de neus krijgen.

24 juni 2021 om 10:22

Natuurlijk Airbags. Tegen Belgie, Italie, Portugal en Frankrijk maken wij inderdaad meer kans dan tegen Denemarken, Wales en Tsjechie. Ik weet niet wat jij 's ochtends in je koffie doet, maar ik zou het ook graag willen als je er zo erg van gaat trippen!

Wel mooi dat Italie belgie en Frankrijk elkaar uitschakelen, ben benieuwd wat het gaat worden.

Als oranje wat wil moeten ze die gatenkaas achter eens dichthouden. Je wint 3 wedstrijden maar geeft gewoon elke wedstrijd minimaal 3 100% kansen weg. Uiteindelijk heb je tegen Macedonië nog geluk ook dat het buitenspel is maar daar was de steek toch best redelijk kansloos

Er was gewoon een tijd waarin wij Kluivert, Bergkamp, Hasselbaink, Makaay en RvN tot onze beschikking hadden voor onze aanval. Echt een ongekende luxe dat zelfs in een computerspel nauwelijks haalbaar is. Stuk voor stuk wereldtop. En nu hebben we Wout Weghorst, zeg ik met alle respect....

24 juni 2021 om 17:34

Mee eens, maar in een klein land als NL heb je nu eenmaal te maken met golfbewegingen. Daarom dat de aanval nu pover is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren