Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Blind: ‘Hij heeft dan echt wekelijks betere tegenstanders nodig’

Laatste update:

Matthijs de Ligt wordt nu al gevolgd door Bayern München en Barcelona, maar de vraag is of de achttienjarige verdediger van Ajax klaar is voor de crème de la crème van de voetbalwereld. Kees van Wonderen, bondscoach van Nederland Onder-17, maakte De Ligt de voorbije jaren van dichtbij mee. "De Ligt heeft een profiel dat razend interessant is. Hij kan voetballen én verdedigen. Die combinatie zoekt elke topclub."

Van Wonderen omschrijft De Ligt als iemand die sowieso als persoon uit het goede hout is gesneden. "Die eigenschap gaat hem helpen op weg naar de top", verzekert de oefenmeester vrijdag in het Algemeen Dagblad. Danny Blind ziet De Ligt in de toekomst, bijvoorbeeld over anderhalf jaar, de 'logische' overstap naar een topclub maken. "Dat is jammer voor de Eredivisie, maar dan heeft hij echt wekelijks betere tegenstanders nodig", benadrukt de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

"Niet alleen af en toe in Oranje, of tijdens een Europa Cup-wedstrijd", vervolgt Blind, die De Ligt liet debuteren in Oranje. "Het fysieke plaatje bij hem is helemaal compleet. Dat hij zo groot en sterk is, zit natuurlijk in de genen, maar hij gaat er wel op de juiste manier mee om." Er valt hoe dan ook nog genoeg te verbeteren, weet ook Blind. "Je ziet dat hij soms wel heel gretig het duel aangaat. Daar moet hij betere keuzes in maken. Sommige situaties vragen om meer rust."

In opbouwend opzicht kan De Ligt ook vorderingen maken. "Ook daarin kan hij de komende periode gestaag groeien, om helemaal klaar te zijn voor de top. Ik heb geen reden om te betwijfelen of hij daar op termijn terechtkomt." Wim Jonk kent De Ligt goed uit zijn periode als hoofd opleidingen van Ajax. "Hij is echt ver voor zijn leeftijd. Hij kan de absolute top zeker halen. Hij weet precies wat hij moet verbeteren en daar is hij dagelijks mee bezig."

Matthijs de Ligt is het grootste verdedigende talent van de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij komt niet in de buurt van vertonghen en alderwereild toen zij ajax verlieten..

Edit: het klopt dat beide heren ouder waren maar ik vind toch wel dat de competitie toen een wat hoger niveau had gaan we nu terug zien. Je ziet ook wel dat de spelers na hun die de eredivisie uitgegroeid waren in andere competities het niet helemaal kunnen bij benen.

26 januari 2018 om 08:01

Vertonghen en Alderweireld waren dan ook al enkele jaren ouder toen ze Ajax verlieten.
Vind hem meer indruk maken dan Alderweireld en Vertonghen maakte alleen wat het inschuiven betreft meer indruk.

26 januari 2018 om 08:03

Nog niet, maar wellicht op 1,5 jaar wel. Het laatste jaar ging het bij die beide heren ook heel hard. Op beide is de eerste jaren altijd genoeg commentaar geweest.

26 januari 2018 om 08:08

Vertonghen heb ik een hekel aan dus kan niet bepaald objectief oordelen, maar alderweireld was een erg goede speler maar ging met alle respect naar Southampton.. De Ligt kan 100% al een hoger niveau aan

26 januari 2018 om 08:11

Hij ging naar Atletico.

26 januari 2018 om 08:39

Haha vanwege dat 'kakkerlakken' gedoe? Kan ik me best voorstellen. Het sloeg ook nergens op, maar ergens is dat toch ook wel weer grappig vind ik.

Vertonghen en Alderweireld waren stabiel en uitgeleerd bij Ajax en verdiende een transfer naar een club in het buitenland. Waren voor Ajax twee fantastische spelers! Ik hoop wel dat de Ligt langer bij Ajax blijft. Hij is nog maar 18! jaar en kan er nog een hoop leren. Groot talent die ik de top wel zie halen.

26 januari 2018 om 10:33

Uitgeleend naar Southampton

26 januari 2018 om 08:11

klopt, maar waar speelden die 2 op deze leeftijd?

26 januari 2018 om 08:28

Denk dat Vertonghen nog niet eens was uitgeleend aan RKC. Laten we wel zijn, De Ligt is gewoon een fenomeen. Op Vertonghen was tot zijn laatste half jaar veel kritiek en Alderweireld heeft het niveau van Vertonghen bij Ajax niet gehaald. De Ligt zal dat niveau over een jaar wel kunnen aantikken, dan is hij nog altijd ruim 5 jaar jonger dan Vertonghen toen hij vertrok. In de absolute top vallen komende jaren wat vacatures op die positie.

26 januari 2018 om 08:15

AMD, het klinkt een beetje alsof je denkt dat het onmogelijk is. Maar hij is nu al onderweg naar dat niveau, de stappen die hij gestaag heeft gemaakt kan ik alleen lof voor hebben.

26 januari 2018 om 08:36

Alderweireld heeft nooit het niveau gehaald wat vertonghen zijn laatste seizoen bij Ajax haalde. De ligt is nu 18. Zij gingen weg toen ze 20+ waren. Op 20 jarige leeftijd speelde vertonghen nog bij JA

26 januari 2018 om 10:16

Op 18/19 jarige leeftijd heb ik Vertonghen en/of Aldewereild geen basisplaats zien hebben bij Ajax met alweer bijna 50 wedstrijden in de benen....

Dat toen de competitie beter was, laat ik ff in het midden, maar het gaat er vooral om dat mensen de juiste keuzes gaan maken in hun carriere.
De generatie Drenthe, de mannen die nu de kar moeten trekken bij het NL elftal, is compleet mislukt door verkeerde keuzes.
Jongens als Blind, Strootman, Wijnaldum en de Vrij, maken daar in tegen de juiste keuzes.
Laten we hopen dat de huidige jonge generatie naar Blind, Strootman, Wijnaldum en de Vrij kijken hoe zij hun carrière hebben opgebouwd.
Wanneer de Ligt dat doet, wat ik zeker niet uit sluit er zit namelijk een goede kop op, gaat hij de absolute top halen daar ben ik van overtuigd.

26 januari 2018 om 12:36

Dat onze competitie niet goed genoeg meer is, is ook juist de reden dat De Ligt snel weg moet. Jij wordt hier niet veel beter meer doordat hij te weinig getest wordt. Uiteraard is een barcelona nog te hoog gegrepen, maar daar wordt hij tenminste wel getest en kan hij sneller groeien.

Hopelijk blijft hij nog enkele jaren bij Ajax en investeert hij in zijn toekomst. Met een aantal jaren als basisspeler bij Ajax rond zijn 22e de stap hogerop maken. Ben alleen bang, gezien de interesse die er nu al voor hem is, dat dit een utopie is.

26 januari 2018 om 08:29

Als hij pas dan weg zou gaan dan zou dat betekenen dat zijn ontwikkeling de komende jaren ernstig zou stagneren.

Als hij zo doorgaat moet hij gewoon eerder weg. Ben het volledig met Blind eens. Een mooie tussenstap maken en dan hopelijk rond 22-23 jaar de stap naar een echte topclub.

26 januari 2018 om 08:56

Er valt iets voor te zeggen dat zijn ontwikkeling vermoedelijk ernstig gestagneerd zal zijn wanneer hij niet eerder wordt weggekocht, aangezien spelers tegenwoordig nu eenmaal vertrekken wanneer er heel veel geld voor wordt geboden.
Aan de andere kant bleven spelers als F. En R. De Boer, Littmanen en Blind zelf destijds ook veel langer bij Ajax en dat maakte niet tot slechtere spelers. Ajax had destijds een wereldteam maar Roda JC eindigde in die jaren als tweede, waarmee ik maar wil zeggen dat de eredivisie destijds (op Ajax na) ook geen top was.

26 januari 2018 om 09:14

Die tijden zijn natuurlijk totaal niet te vergelijken. De regelgeving was toen nog heel anders en de niveauverschillen tussen competities waren toen nog veel kleiner.

26 januari 2018 om 13:58

Het gaat mij erom dat De Ligt zich ook hier nog best een aantal jaren verder kan ontwikkelen.

Beter tegenstanders zou voor De Ligt natuurlijk zijn ontwikkeling kunnen versnellen, alleen is het maar de vraag of hij die krijgt als hij naar Bayern of Barcelona verkast. Voor hetzelfde geld belandt hij daar op de bank en stokt juist zijn progressie.
Bij Ajax is hij wel verzekerd van een basisplaats en kan hij wekelijks ervaring op doen. Ik zou nog minimaal twee seizoenen blijven als ik hem was.

26 januari 2018 om 08:29

Maar is een 'tussenstap' voor hem dan geen optie? Ik vind het carrierepad van de Vrij wat dat betreft een redelijke verademing. Het vak 'verdedigen' leren in de subtop van Italie. Dan zou de Ligt nog net ff een tikkeltje hoger in kunnen zetten bij bijv Napoli. Lijkt mij dat je als speler niet te hoog moet inzetten door vanuit de Eredivisie naar de wereldtop te vertrekken.
de Ligt is nu erg ver voor zn leeftijd, daar hebben we volgend jaar niets meer aan. Voor hem zelf is het het belangrijkst die voorsprong op leeftijdsgenoten te houden. Dat kan in mijn ogen niet (meer) in de Eredivisie. Wat kan hij hier de komende 2,5 jaar nog leren? Lekker komende zomer vertrekken of het jaar erna.

26 januari 2018 om 10:48

Je weet dat Napoli geen subtop is in Italië he? Is gewoon top, staat bovenaan en spelen (wat mij betreft het meest aantrekkelijke voetbal). Vind jij alleen Juventus een topclub in Italië ofzo dan? Nou niet gaan overdrijven, De Ligt zet enorme stappen en is inmiddels 1 van de beste CV's in de ED maar "daar hebben we volgend jaar niks meer aan"? Natuurlijk wel. Volgend jaar weer Europees spelen met Ajax, na dat seizoen heeft hij dan op 19 (of net 20) jarige leeftijd 100+ wedstrijden in de benen, wellicht kan hij dan vertrekken als hij zo door blijft gaan, maar ook nog 1 jaartje later zou echt niet erg zijn. Ik hoop dat we Mathijs, Frenkie, Donny en Justin nog 2.5 jaar samen zien spelen in Ajax 1 in ieder geval!

26 januari 2018 om 11:31

Wow Sander, begrijpend lezen is aan jou niet besteed:
- Ik zeg dat de Vrij het vak leert in de subtop van Italie en dat de Ligt wellicht een stapje hoger kan mikken met (een) Napoli. Dus nee, ik zeg nergens dat Juve de enige topper in Italie is.

- De Ligt is erg ver voor zn leeftijd, als hij die voorsprong op leeftijdsgenoten niet vasthoudt, heeft hij daar volgend jaar niets meer aan. Wat snap je daar niet aan? Het is toch duidelijk dat ik wil aangeven dat het zaak is dat de Ligt die voorsprong moet behouden om zn potentie waar te maken?

26 januari 2018 om 11:39

Eerste punt mee eens, niet helemaal goed geïnterpreteerd, excuus. Tweede punt niet mee eens, het is echt niet slecht voor hem om nog 1 volledig jaar Eredivisie (dan hopelijk zo goed als foutloos) en Europees voetbal met Ajax te spelen denk ik. Als hij dan net 20 wordt en met 100+ wedstrijden in het eerste bij een topclub naar het buitenland vertrekt denk ik dat hij, vergeleken met alle talenten wereldwijd op zijn positie, nog steeds wel die voorsprong vast heeft gehouden.

26 januari 2018 om 14:51

Nou, ook op het 2e punt zijn we het eens dan Aangezien ik ook aangaf over een half jaar of over 1,5 jaar verstandig te vinden

26 januari 2018 om 08:30

Dan moet hij dus een mooie tussenstap maken naar een club die een trapje lager staat dan een Bayern of Barca.

26 januari 2018 om 09:18

De vraag is dan misschien of hij bij een subtopper in een topcompetitie wèl verzekerd zal zijn. Als je zich in de Eredivisie bewezen voetballers als Klaassen of Clasie op de bank van een subtopper ziet belanden, dan kan dat De Ligt ook zomaar overkomen.

Hij komt in topcompeties toch binnen als een tiener en vaak kiezen coaches voor internationale ervaren mid- en eindtwintigers, zeker centraal achterin.

Het is ook wel een beetje koffiedikkijken natuurlijk, bij zo’n transfer moet je ook een beetje de wind mee hebben. Blessures in de voorbereiding verkleinen je kansen al snel. Of de coach die je ophaalt preseert niet, dan kan je zomaar afgeserveerd worden door zijn opvolger, zoals Klaassen dan overkwam. Of de voorzitter haalt je op, terwijl de coach je sowieso niet wilde hebben. Het afbraakrisico is groot.

Ik denk wel dat De Ligt mentaal ijzersterk is, stoïcijns als een ijskonijn en fysiek doet hij niet onder voor een routeniers. Wellicht tikt hij ook gewoon aan bij een hoger tempo, zoals Davinson Sanchez dat bij de Spurs of Dr Vrij bij Lazio ook konden.

Maar toch zegt mijn gevoel, dat hij met zijn 18 jaar misschien beter af is met de zekerheid die hij bij Ajax heeft. Voor minstens twee seizoenen. Bij een transfer is het achteraf pas bezien of het de juiste stap was.

26 januari 2018 om 09:41

@buitenspelval; Die zekerheid heb je inderdaad niet, al maak ik me over de Ligt voorlopig nog geen zorgen, die blijft nog wel 1,5 jaar lijkt me.
Wat denk ik wel scheelt is dat we in Nederland best de neiging hebben onze eigen uitgaande transfers als 'groot' te bestempelen, terwijl onze toppers bij de andere clubs als 'normale' aankoop binnenkomen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Klaassen en Kongolo.

26 januari 2018 om 09:59

Er zit natuurlijk ook nog wel een heel wezenlijk verschil tussen de Ligt en bijvoorbeeld Klaassen en Clasie.

Dat zijn gewoon aardige spelers waarin geen neutrale fan ooit een speler heeft gezien die zeker de absolute top zou gaan halen.

Bij de Ligt is sinds zijn debuut natuurlijk al veel meer gaande en hij heeft als jong talent al veel meer status dan de door jou genoemde spelers. Hij zal bij een transfer sowieso anders binnen komen en wat meer status hebben.

Buiten dat zijn Klaassen en Clasie beiden gehaald door een Nederlandse coach, wat in mijn optiek ook gewoon een risicovolle situatie is. Als de coach er uit vliegt ben je dan altijd nog meer 'zijn' aankoop dan dat je bent aangetrokken door een coach met wie je geen aantoonbare relatie had. Dat vind ik ook een grote fout van Koeman en de Boer. Direct enkele Nederlanders aantrekken. Dat gaat goed als je presteert, maar je hebt naar mijn idee veel sneller gezeur zodra het niet loopt.

Wat betreft je laatste alinea heb je zeker gelijk dat hij nu beter af is bij Ajax. Maar Blind heeft het dan ook over een overstap over 1,5 jaar. Tegen die tijd mag je, mits de Ligt daadwerkelijk zo talentvol is, verwachten dat hij wel klaar is in de Eredivisie en zich voor zijn ontwikkeling gewoon wekelijks tegen betere spelers moet gaan meten.

26 januari 2018 om 10:09

@ijsmuts

Ik weet het niet hoor, soms denk ik tussen de regels door te lezen in interviews met De Ligt dat hij de stap naar de top al binnen één à twee jaar ambieert. Hij zei in ieder geval dat hij deze winter niet vertrekt, maar qua volgende transferperiodes hield hij zich op de vlakte. Hopelijk zit ik ernaast en is hij zo verstandig om niet voor zijn twintigste te verkassen. Zeg ik overigens ook als Ajacied

26 januari 2018 om 10:43

@Sammerens

Natuurlijk heb gelijk dat er qua talent een wezenlijk verschil zit tussen De Ligt en Klaassen (al waren de verwachtingen rond hem volgens mij redelijk groot bij Everton) of Clasie. Maar dat neemt niet weg, dat ook De Ligt zomaar op de bank kan belanden als hij de wind niet mee heeft, zoals ik al eerder uiteen zette. Hij zal in topcompetities met ervaren concurrenten te maken krijgen, die hij er niet snel uit zal spelen.

Dat hij met een andere of grotere status binnen zal komen op basis van zijn vooruitgesnelde roem, is allemaal leuk en aardig, maar meer ook niet. Die status verzekert je niet, dat de coach en supporters je bij de eerste beste minder start zullen blijven steunen.

Depay kwam ook met zo’n status Engeland binnen en was gelijk in de ogen van de neutrale fan gelijk een topspeler. De gemiddelde coach hangt ook voortdurend met zijn hoofd onder het hakmes en kiest dan graag voor zekerheidjes.

Dat is zo’n talentvolle tiener nog niet in een topcompetitie. Zie Varane bij Real begon ook leuk, maar belande in als tiener daarna ook bijna een seizoen op de bank.

Het is heel groot talent die zeker kan doorgroeien. Maar hij domineert zeker nog niet zoals Vertonghen en alderwereild en ook een sanchez moet die stappen nog gaan maken maar heeft dit zeker in zich. Hoop dat hij een sterke kracht gaat worden voor het Nederlands elftal komende 12 jaar.

Benieuwd of het een verstandige jonge n is en hij nog minimaal 1,5 jaar blijft of dat hij toch aan het eind van dit seizoen weg is.
Voor mijn gevoel is het een verstandige jongen.

Hij moet wel niet durven om voor zijn 20ste, mogelijk 21ste, naar een absolute topclub of zelfs subtopclub te gaan. Als tiener heb je gewoon geen starus in een selectie als verdediger. Bij een topclub kun je wel nog 'gebracht' worden, maar bij de subtop rekenen ze meteen op je dat je in de basis performed.
Rustig dus nog een jaartje blijven en twee jaartjes als Ajax CL speelt. Hij heeft over een jaar wel die weerstand nodig van buitenlandse topaanvallers.

Blind moet zijn mond houden. De Ligt moet vooral zoveel mogelijk voetballen. De competitie is zo goed als je beste spelers dus is het alleen maar goed als er zoveel mogelijk sterke spelers zijn en blijven. Men klaagde juist dat de Eredivisie geen verdedigend talent kon opleiden en dat het Nederlands Elftal ook weinig goede verdedigers had: koester het talent dan. Het is wel belangrijk dat Ajax komend jaar op zijn minst de Europa League, beter nog de Champions League haalt.

In de trainingen staat De Ligt tegen Huntelaar en Dolberg, in de competitie komt hij spitsen tegen als Wout Weghorst, Tim Matavz, Nicolai Jörgensen, Robin van Persie, ik denk dat het top zou zijn als hij die spitsen niet alleen domineert maar ook nog meer a la Vertonghen achter zich aan moet laten lopen.

26 januari 2018 om 10:02

Nou ja, als je spitsen als Matavs en Weghorst moet gaan noemen dan maak je toch niet echt een sterk argument? Buiten de spitsen van de top 3 is het gewoon hartstikke pover, hier en daar een uitzondering daargelaten.

Daarbij komt ook nog dat je bij Ajax normaal gesproken zelden onder druk komt te staan. Het zou dan toch niet gek zijn dat zo'n jongen over een seizoen of 1,5 gewoon beter af is als hij wekelijks getest wordt door betere spelers en wellicht bij een club speelt die minder vaak de dominerende partij is?

26 januari 2018 om 10:08

Oplossing: eredivisie moet meer toppers halen😁

26 januari 2018 om 10:10

Ik zeg ook niet dat het fantastisch is, daarom moet hij ook echt wel weer Europees spelen, maar ik vind wel dat je er voor moet zorgen dat dergelijke talenten zolang mogelijk hier moeten blijven om ze een stabiele ontwikkeling te geven. Je ziet aan Fosu-Mensah van deze wereld dat een te snelle overstap naar de absolute top ook niet werkt.

26 januari 2018 om 10:46

Ik zie niet zo in hoe Fosu-Mensah een toonbeeld is dat het niet werkt. Die jongen is 20 en speelt wekelijks in de Premier League (heeft zich na het ontslag van de Boer weer even in de basis moeten zien te spelen en dat is hem nu ook gelukt). Hij is tevens international geworden.

Als hij zijn basisplaats weet te behouden zal hij dit seizoen gewoon grote stappen zetten omdat hij wekelijks door betere spelers uitgedaagd wordt.

Ik denk dat de nodige spelers hem juist als reclame zien voor een overstap dan andersom. Nathan Ake eigenlijk idem. Wat later op het toneel verschenen, maar inmiddels wel ruim 2 seizoenen basisspeler in een sterke competitie en daardoor ook international geworden.

Ake heeft het zelf in een interview mooi uitgelegd. Hij gaf aan dat hij in zag dat hij in eerste instantie door leeftijdsgenoten voorbijgestreefd zou worden, maar dat hij verwachte dat in te halen omdat hij sneller grotere stappen zou zetten omdat hij op een hoger niveau in zou stromen. Vooralsnog lijkt hij dat waar te maken.

Europees voetbal is leuk, maar moet de Ligt bij Ajax blijven in de hoop dat ze Champions League gaan halen en zich uberhaupt door de kwalificaties heen weten te spelen? Dit seizoen geeft maar aan dat je bij een Nederlandse club in deze tijden niet gegarandeerd bent van een fatsoenlijk Europees seizoen met veel Europese wedstrijden.

In dit soort situaties moet je clubsentiment even opzij leggen en puur vanuit de speler denken. Vanuit oogpunt van de speler moet hij over een seizoen of 1,5 tegen betere spelers gaan spelen om zich maximaal te kunnen blijven ontwikkelen. Ga je dan maar in de Eredivisie blijven, waar je het tegen die tijd in 80 procent van de wedstrijden op je sloffen af kan, of ga je de uitdaging aan om wekelijks op een hoger podium te acteren?

26 januari 2018 om 11:50

Ik denk dat we het grotendeels wel eens zijn, ik vind alleen dat die jongens veel te vroeg zijn gegaan. Ake speelde in 14-15, toen hij rond de leeftijd van De Ligt zat, 13 wedstrijdjes waarvan het gros in de Championship en Premier League 2, eentje in de Premier League, eentje in de CL en eentje in de FA Cup. Dat is doodzonde op je 18e-19e. Ake is 4,5 jaar ouder dan De Ligt, dus hij moet nu ook echt weleens bij een gerenommeerd clubje. Fosuh Mensah speelde vorig seizoen in totaal 11 wedstrijden waarvan 4 in de Premier League. Dan ben je 18-19 en dan speel je 11 swedstrijdjes!! Nou, goede voorbeelden hoor.

Wie is Danny Blind Dan wil die nou mee gaan praten over talenten hij is degene die het Nederlands voetbal naar een dieptepunt heeft geleid

26 januari 2018 om 11:25

Aan de andere kant. Bij een club als Barcelona of Bayern krijgt een jonge speler denk ik ook ruimte om foutjes te maken, aangezien het team zo goed is dat die foutjes herstelt kunnen worden. Buiten het feit dat er weinig clubs in de subtop zijn die De Ligt kunnen betalen. Want Ajax zal eenzelfde bedrag vragen als voor Sanchez neem ik aan.

Danny blind jou mening is niet belangrijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren