Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Dan is het afgelopen met Blind, het volk staat niet achter hem'

Laatste update:
/

Volgens Aad de Mos hoeft voetbalminnend Nederland zich geen illusies te maken: het EK in Frankrijk vindt komende zomer plaats zonder Oranje. De oud-coach denkt niet dat Nederland uit de resterende twee duels met Kazachstan en Tsjechië zes punten haalt, los van de prestaties van naaste concurrentie Turkije. Daarmee komt ook het tijdperk-Danny Blind bij Oranje vervroegd ten einde, denkt De Mos.

“Het volk staat niet achter Blind”, stelt hij in een vooruitblik op Omroep Brabant. “Er is veel negativiteit rond zijn persoon. Dat zijn assistent Marco van Basten zich onlangs in een column negatief heeft uitgelaten over Ajax helpt ook niet echt mee. Blind moet resultaten gaan boeken, anders is het afgelopen”, zegt De Mos.

De oud-coach van onder meer Ajax en PSV verwacht ook voor zaterdagavond een loodzware opgave. Kazachstan staat 142e op de ranglijst van de FIFA, maar dat zegt De Mos weinig. “Iedereen in Nederland denkt dat 'we' wel even over Kazachstan heenlopen, vanavond. Dat zal echt niet het geval zijn. Oranje zal het daar heel lastig krijgen. De tijd dat we deze wedstrijden makkelijk winnen is voorbij.”

Als Oranje zich niet plaatst, moet Danny Blind opstappen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd, zal me niks verbazen als de turken gewoon verliezen en dat nederland dat dan ook doet

10 oktober 2015 om 12:57

Kom op man! Ik weet dat het echt zeer dramatische tijden zijn op het moment, en dat de maatstaaf maar blijft kelderen...maar Kazachstan-uit moet toch wel een soort bodem zijn?

Het trieste is dat ik dan wel weer geen walk over verwacht, maar zelfs een klein beetje aan het hopen ben op een vroege goal en een snelle zakelijke overwinning. Een gelijkspel zal een ramp zijn, maar idd niet eens zo onrealistisch. Een verlies zie ik echter gewoon niet gebeuren.

Denk ik....haha

10 oktober 2015 om 13:08

We hebben al te vaak gedacht...deze kunnen we niet verliezen.

Dit oranje blijft verbazen, maar niet positief.

Persoonlijk vind ik dat blind hoe dan ook weg moet, of we ons plaatsen of niet. Zijn hele aanstelling is al belachelijk, hier moet zsm een einde aan komen.

10 oktober 2015 om 13:09

Haha, in jou post merk ik ook de twijfelachtigheid.. Erg toch, van 3e op het wk en dan ineens zo'n mineur stemming.
Dat kazachstan uit niet eens een zekerheidje is..

10 oktober 2015 om 13:09

Ijsland heeft minder inwoners dan Rotterdam. In eigen huis verliezen lijkt me al bodem genoeg. Ik zie niet in hoe we van zo'n stugge ploeg als Kazachstan op kunstgras kunnen winnen. We gaan weer naïef 4-3-3 spelen op de helft van de tegenstander en worden vervolgens weggecounterd. Als je speelt in een onnatuurlijke formatie voor de specifieke kwaliteiten die je hebt verlies je gewoon. Simpel

10 oktober 2015 om 13:23

Iedereen heeft over 2 wedstrijden maar daarna volgt een loodzware nog moeilijkere tegenstander die ook naar t ek kan gaan... Sorry hoor maar ik heb die andere nrs 3 gezien dat is niet te doen met deze selectie en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat als turkije doet wat het moet doen deze 2 potjes niks uitmaken.... Weet je wat een vet Rocky scenario zou zijn vanuit deze positie deelname ek afdwingen en dan gewoon de titel pakken hahaha keep on dreaming

10 oktober 2015 om 14:02

@nforl
gewoon een beetje hoop houden of stoppen met kijken

bovendien, nog wat houvast:
op het WK van 2010 verwachtte we niet veel van Oranje, Barcelona/spanje heerste overal en was geweldig en van Marwijk was een veel te behoudende en stugge trainer. Lees de forums er maar op na van die tijd. Resultaat: 2e plaats.

Op het EK van 2012 was het al een feest voordat we erheen gingen. van Marwijk was de beste coach voor oranje ooit en Nederland, verliezend finalist zou wel wraak nemen voor de finale en Europees Kampioen worden. De grootste azijnpissers van de TV namen zelfs een CD op met lofzang voor oranje en van Marwijk. Resultaat: keiharde decepte en de eerste ronde kansloos eruit met 3x verlies.

Op het WK van 2014 was het Nederlandse pessimisme weer terug. Louis van Gaal was een stadsdebiel en een dictator die er niets van snapte. De meeste spelers speelden niet meer of slecht bij hun matige clubs of in onze treurige competitie. Daar kwam bij dat we in de poule al met Spanje en Chili zaten, en die waren me toch een partij geweldig. Resultaat: 3e plaats en de regerend Wereld en Europees kampioen gedeclasseerd.

Conclusie:
Blijf allemaal a.u.b. doorgaan met zeiken op alles en iedereen. Als ik kijk naar de geschiedenis van Oranje gebeurt het tegenovergestelde van wat alle mensen verwachten, dus ik hou lekker hoop op een vakantie in Frankrijk volgend jaar en een fantastisch EK.

10 oktober 2015 om 14:09

Er is een belangrijk verschil tussen hoop en verwachting.

Zou niet weten waarom je niet moet koken als je het ergste verwacht maar op het beste hoopt.

10 oktober 2015 om 14:32

@feye88

Ijsland heeft minder inwoners, maar had wel een groot deel van de wedstrijd een man meer op het veld. Dat was voor de Ijslanders een mooie bodem om te winnen.

10 oktober 2015 om 15:51

Dat maakt toch niets uit, Ijsland heeft een redelijke generatie en een goed ingespeeld team dat keihard werkt. Tel daarbij op dat tegenstanders hun keer op keer onderschatten en je hebt verklaard waarom ze eerste in de groep staan.

Spanje, Chili, Mexico hebben ook heel veel meer inwoners dan Nederland, maar ook die verloren gewoon van Oranje.

Geen speld tussen te krijgen. Ik vind het gewoon nog steeds belachelijk dat Danny Blind de bondscoach van Nederland is. Heeft niks bewezen in zn trainerscarriere. Hij moet echt opstappen en dan een nieuwe bondscoach voor de groep. Ik vind dat Frank de Boer of Ronald Koeman het moet overnemen.

10 oktober 2015 om 13:17

Dat zal jij wel kunnen vinden, maar ik denk dat Koeman en de Boer eerst internationaal carrière willen maken. Daar komt bij dat Koeman echt niet onder van Oostveen gaat werken.

Aad de Mos is altijd negatief deze man heeft nooit enige affectie met nederlands voetbal gehad. Hij voelt zich meer een belg. Ik zie t nog wel positief. Turkije gaat vanavond verliezen en nederland wint 2x. Dan loten we israel in de play offs en reiken we minimaal tot de halve finale op t ek

10 oktober 2015 om 12:46

Jij wilt beweren dat we van israel winnen. Ik ben er bang voor. Dat ek word niks. Zet het maar uit je hoofd. Maar ik hoop dat je mijn ongelijk zult bewijzen.

10 oktober 2015 om 12:59

@knokkie: de laatste wedstrijden is Oranje niet goed bezig, maar Oranje zal een keer de weg omhoog zien te vinden. Kansen worden niet afgemaakt, achterin zit het te vaak tegen, het is een ontzettend grote dip waar Oranje in zit momenteel. Ik ben het met @eli84 eens dat met een hele grote portie geluk wij Israel kunnen tegenkomen in de play-offs en deze wedstrijden gewoon winnen.

10 oktober 2015 om 13:20

En kijk even naar de namen in de selectie. Van een Depay, Huntelaar, Sneijder, Blind, Van Persie en Robben (mits fit) mag je echt wel wat verwachten. Dan heb je al 6 spelers van internationale (sub)top, daar om heen heb je dan nog de beste spelers uit de Eredivisie. Normaal gesproken moet je dan wel beter presteren.

10 oktober 2015 om 13:39

Ik denk dat wij in de 7 magere jaren zijn beland. De vette jaren zijn geweest.

"dat zijn assistent Marco van Basten zich onlangs in een column negatief heeft uitgelaten over Ajax helpt ook niet echt mee"
Uuh? Want?

Blind mag van mij nu al weg, vindt zijn selectie beleid ook slecht. Tevens is het aan blind te weiten dat Zyech niet voor NL gekozen heeft, niet dat het de nieuwe Zidane is. Maar op dit moment we de beste van NL op zijn positie. Na dat Guus hem had opgeroepen liet Blind hem bewust links liggen twee wedstrijden achterelkaar!

En idd veelste ajax gericht huidige opstelling 9 ajax spelers (ex). En die zijn ook allemaal niet de beste, dorst, krul, castanios zijn ook allemaal in vorm, tete heeft er 200min op in de eredivisie dorst doet het al maanden goed in Duitsland.? verschillende positie maar toch als ajax nu een spits had die zovaak scoorde had i er gestaan!!! 100%

10 oktober 2015 om 15:54

Wat een kolder, Zyech is alweer 23. Van Gaal en Hiddink hebben deze jongen nooit laten spelen. Nu heeft Blind precies eenmaal een spelers groep opgeroepen zonder Zyech en meteen ligt het aan Blind dat hij niet voor Oranje speelt....

En qua oproepen wijzen naar 9 spelers met een Ajax verleden, kolderiek. Laat even alle blessures buiten beschouwing en je mag al blij zijn dat je tot drie, vier spelers met een Ajax verleden komt.

Of denk je dat Blind Vlaar, de Vrij, Willems, Robben, Strootman en Janmaat niet had opgeroepen als hij had gekunt ?

En verwijzen naar Tete, welke rechtsback had er dan moeten spelen? Er is er geeneen beschikbaar of had Blind van der Wiel nogmaals moeten oproepen soms?

10 oktober 2015 om 16:34

@speedyafc, Hakim Ziyech is overigens nog maar 22 en speelt al jaren voetbal om van te smullen. Althans zo kijk ik als voetballiefhebber naar hem. Danny Blind is van 2012 - 2015 (!) de rechterhand geweest van eerst Louis van Gaal en vervolgens Guus Hiddink. En hoort uit dien hoofde precies te weten wat voor vlees hij met Ziyech in de kuip heeft. Althans dat mag je toch verwachten? Als je dan voor de uiterst belangrijke EK-kwalificatie wedstrijden tegen Ijsland en Turkije botweg en eigenwijs Hakim Ziyech links laat liggen dan roep je met je volle verstand het onheil van Oranje over je af. Kortom: Mocht Nederland zich na vandaag en dinsdag niet hebben geplaatst voor de extra overlevingsronde dan zijn er voor Blind geen excuses meer om de handdoek in de ring te gooien. En zijn conclusies te trekken.

10 oktober 2015 om 16:43

Komop zeg, van Gaal en Hiddink maken zelf hun selectie. Zij hebben het niet in Zyech zien zitten in een dozijn(!) Oranje selecties. Blind gaf nog aan hem in zijn tweede selectie ronde op te willen roepen voor Oranje, alleen wilde Zyech liever voor Marokko spelen.

En jaren oogstrelend voetbal is niet genoeg, hij moet gewoon beter zijn dan Wijnaldum en Sneijder om zich in oranje te spelen. En dat was hij afgelopen jaren niet. Om e.e.a. in perspectief te plaatsen, Twente staat niet voor niets op de zestiende plaats. In de relatief zwakke eredivisie kan Zyech Twente duidelijk nauwelijks vooruit helpen.

10 oktober 2015 om 18:09

@speedy, op dit onderwerp zullen we het in ieder geval niet eens worden. Als je een jonge, talentvolle speler niet oproept, laat staan een echte kans geeft, zul je ook nooit weten of hij op termijn een vaste waarde kan betekenen voor Oranje.

10 oktober 2015 om 18:45

Tja, als dat talent te horen krijgt dat ie opgeroepen gaat worden maar toch voor een ander land kiest, geef dan tenminste Blind niet de schuld. Zeker als de bondscoaches ervoor hem in al die jaren niet hebben laten spelen.

10 oktober 2015 om 19:12

@speedy, elke zichzelf respecterende bondscoach had Hakim Ziyech opgeroepen voor de cruciale duels van Oranje tegen Turkije en Ijsland. Zonder hem een basisplaats te garanderen. Maar om overduidelijk aan te geven dat je Ziyech als een belangrijke aanvallende middenvelder beschouwt voor het Oranje van na de generatie Sneijder etc. Onder het motto: Regeren is ook in de voetbalwereld vooruitzien. Dat is wat ik Danny Blind verwijt en kwalijk blijf nemen. Hoe haal je het als bondscoach in je hoofd om spelers als Ibrahim Afellay, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel wél op te roepen voor de afgelopen twee kwalificatieduels? En Ziyech niet?

10 oktober 2015 om 20:00

Want voor zulke belangrijke wedstrijden een speler met nauwelijks tot geen internationale ervaring selecteren? Note bene een speler dat als ie een keertje niet opgeroepen wordt meteen nooit meer voor oranje wil spelen?

Al die andere spelers die je noemt spelen a) op een andere positie, b) in een grote competitie en c) hebben al veel interlands gespeeld.

Kortom, Blind had groot gelijk Ziyech niet te selecteren.

10 oktober 2015 om 20:25

@speedy, dat mag je vinden. Ik blijf het een wanprestatie van Danny Blind vinden om Hakim Ziyech niet te selecteren. En bij hun club veelal op de bank zittende middenveldspelers als Vurnon Anita en Ibrahim Afellay wél. Spelers die, bij mijn weten, nog nooit van doorslaggevende waarde voor Oranje zijn geweest.

Ik zou het echt schandalig vinden als Blind er meteen uitgegooid wordt. Tegen Ijsland gaan we eraf omdat Martins Indi een oliedomme rode kaart pakt en Robben geblesseerd raakt. En van Turkije verliezen we door individuele verdedigende fouten en gebrek aan kwaliteit. Wees eens eerlijk, zonder Robben hebben wij gewoon een middelmatige selectie, ook al zou je Tete voor Karsdorp en Klaassen voor Hendrikx inruilen. Het is lood om oud ijzer, zoals Sjoerd Mossou afgelopen zondag bij Studio Voetbal nog zo mooi noemde.

Geef Blind gewoon de kans om aan een nieuw elftal te bouwen, wat jonkies in te passen, om daar vervolgens over twee jaar of misschien vier jaar de vruchten van te plukken. De korte termijn visie moet weg, er moet wat mij betreft verder gekeken worden.

Overigens, nog even over wat De Mos hier zegt, zo makkelijk om 'het volk' te noemen, dat zie ik ook steeds terug bij de vluchtelingendiscussie. Hou eens op met dat populistische gewauwel.

10 oktober 2015 om 12:50

Dan is het dus ook schandalig dat Guus Hiddink ontslagen is. Robben was toen ook vaak geblesseerd en werden er veel individuele fouten gemaakt. Maar ik denk dat we tot de conclusie kunnen komen dat wie er ook voor de groep staat dat het niet uitmaakt want NL mist gewoon kwaliteit. Zo simpel is het.

10 oktober 2015 om 13:12

Onzin. We zijn met nagenoeg dezelfde spelers als die nu voor oranje kunnen spelen 3e geworden. Waar is nigel de jong, waar is 5-3-2. Waarom is alles omgegooid terwijl er een winnende formule was? Je kan wel minder worden, maar het verschil tussen 3e van de wereld en 4e in een ek poule is wel heel groot. Dat ligt aan iets anders.

10 oktober 2015 om 13:23

Nederland mist kwaliteit? Depay en Blind spelen wekelijks bij Manchester United, Robben speelt als hij fit is wekelijks bij Bayern, Sneijder speelt wekelijks bij Galatasaray, Huntelaar bij Schalke en Dost bij Wolfsburg. Noem maar op, daar zit genoeg kwaliteit. Het loopt alleen niet, omdat het geen hecht elftal is.

10 oktober 2015 om 16:47

Iedereen vind het ook onzin dat Hiddink werd ontslagen. Als je een trainer met je volle verstand aan stelt, moet je hem ook de kans geven een klus te klaren. Nu werd Blind op een totaal verkeerd moment voor de leeuwen geworpen met een enorm afbreuk risico.

En het ontbreken van kwaliteit in vergelijking met Ijsland. Tsjechie en Turkije slaat nergens op. Individueel heeft Nederland betere voetballers, misschien op Turkije na dan. Maar qua team en concentratie was Oranje veel minder en dat ligt dan toch echt aan de staf.

10 oktober 2015 om 12:50

En toen Hiddink bondscoach was en Robben ook geblesseerd was lag het volgens de meeste wel aan de coach.. rara politiepet

10 oktober 2015 om 13:05

Het veldspel was toen ook niet om aan te zien en er zat ook geen verbetering in na tien wedstrijden. Danny Blind heeft twee wedstrijden achter de rug, waarvan eentje met de rode kaart van Martins Indi.

10 oktober 2015 om 12:59

Ik zou het schandalig vinden als Blind en Van Oostveen er niet worden uitegooid. Beide hebben alles verkeerd gedaan en er is ook geen basis om verder te gaan.

10 oktober 2015 om 16:48

Van Oostveen, ja die heeft geblunderd. Blind moest het ineens op een rot moment overnemen. Dat het dan niet direct lukt, ja dat kan gebeuren. Zo makkelijk draai je het niet een, twee, drie even om.

Maar goed, als de Knvb het kan betalen en een goede bondscoach kan vinden, moet ze het vooral doen. Advocaat is tenslotte beschikbaar

10 oktober 2015 om 17:30

Niet mee eens. Blind heeft tegen Ijsland en Turkije enorm geblunderd. Er was toen namelijk vrij weinig aan de hand. Blind heeft het zo ver laten komen.

10 oktober 2015 om 20:32

Als er toen weinig aan de hand was, waarom werd Hiddink dan ontslagen op zo'n cruciaal moment ? Dat is toch gewoon onhandig, zeker als je geen grote trainer achter de hand hebt en verder moet met de assistent?

En ja Blind heeft het niet goed gedaan. Met name de selectie van Martins Indi die vroeg onnodig rood pakte, pakte compleet verkeerd uit.

11 oktober 2015 om 10:44

Omdat je zag dat het compleet misging, maar als Blind 'gewoon' zijn twee duels tegen Ijsland en Turkije had gewonnen dan was er niks aan de hand geweest. Daarin heeft Blind gefaald en de manier waarop was heel pijnlijk.

We kunnen het wel over Martins Indi gaan hebben maar Blind stelde hem op terwijl hij weinig wedstrijdritme had en heeft. Het centrum Martins Indi - De Vrij heeft nooit gewerkt, dat zag Koeman bij Feyenoord in, Van Gaal bij Oranje. Waarom dacht Blind dat het bij hem wel zou werken? Dat is gewoon vragen om problemen. Net als vd Wiel opstellen zonder wedstrijdritme.

10 oktober 2015 om 13:26

@kylekorver Ja en als Karsdorp en Hendrix meedoen, dan gaan we met gemak door? Je verwijt de Mos populisme, maar je doet het zelf net zo. Je praat gewoon mee met de media, omdat Hendrix een leuk wedstrijdje tegen Ajax speelde en Karsdorp het af en toe leuk doet bij Feyenoord. Terwijl Klaassen de aanvoerder van Ajax is en veel meer ervaring heeft dan Hendrix. Beide spelen ook nog eens op totaal verschillende positie en manier.

10 oktober 2015 om 13:47

Ik ben geen fan van de twee, ik reageer juist op het populisme. Er wordt steeds geroepen dat Blind allemaal Ajacieden oproept, terwijl andere spelers mogelijk beter zouden zijn. Daarom noem ik het ook lood om oud ijzer, of je nou de spelers van Ajax oproept, of van Psv/feyenoord, ze missen allemaal de kwaliteiten om het verschil te maken op dit niveau. Dus ik denk dat ik het niet helemaal goed verwoord heb.

10 oktober 2015 om 14:07

Ik moet je gelijk geven, ik heb het te snel gelezen. Ik dacht dat je voorstelde om Karsdorp te ruilen voor Tete etc. Sorry!

10 oktober 2015 om 15:03

@ Kylekorver

Mee eens, er moet nu ook eens serieus naar de lange termijn gekeken worden, persoonlijk vind ik het verbijsterend dat er zoveel congressen en rapporten zijn geweest door de jaren heen. En elke keer werden daar weer harde maar goede conclusies uitgetrokken, men beloofde steeds stelselmatig daarmee aan de slag te gaan maar uiteindelijk veranderde er niets vanuit de Knvb of bij de clubs.

We hebben al eeuwen last van dezelfde Nederlandse voetbalkwaaltjes zoals:

- Niet kunnen verdedigen, na al die jaren is het vak verdedigen nog steeds een ondergeschoven kindje bij de Nederlandse clubs of word binnen Nederland niet naar dat soort spelers gekeken bij amateur clubs. Na elk congres of rapport roept men weer in koor dat ze er nu echt werk gaan van gaan maken.

- Verder is de topsport mentaliteit bij veel Nederlandse spelers ver te zoeken, het is ook al tientallen jaren een probleem dat spelers een wedstrijd op 40 procent denken af te kunnen en dat ze vaak niet scherp/gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. Ook aan de wedstrijd concentratie ontbreekt het al jaren, waardoor zo vaak in de slot minuten/seconden men als nog in de boot gaat omdat men het niet kan opbrengen om alert te blijven. Mede doordat concentratie gebrek zien we ook dat het vaak al een hele opgave is om een fatsoenlijk pass over twee meter te kunnen geven.

- De wil om te winnen, een over mijn lijk mentaliteit, je niet als een kleine meisje steeds van de bal laten afzetten etc etc.

- Qua conditie en fysieke kracht lopen we ook al lichtjaren achter. Ondanks dat er in het Nederlandse voetbal hard en veel getraind worden komen spelers in het Nederlandse voetbal vaak uithouding (stamina) vermogen tekort, tegenstanders zijn al tig jaren zoveel fitter. Ook is het al tig jaren bekend dat fysieke kracht ook belangrijk is geworden, toch blijft het Nederlandse voetbal zich voornamelijk richten op spelers die te iel van stuk zijn en vaak ook nog eens te klein zijn.

Dan hebben we er tegenwoordig nog een paar andere kwaaltjes erbij gekregen zoals:

- Het structurele ultra lage baltempo waarmee zogenaamd andere ploegen kapot worden gespeeld.

- Balbezit om het balbezit.

- Amper vooruit willen/durven spelen.

- Altijd alles maar bagatelliseren en altijd maar met die eeuwige leer momenten te komen waarvan nooit of te langzaam geleerd word. Jong of oud, niemand kan het zich in de wereld veroorloven om zo vaak dezelfde fouten te maken als voetballers in het Nederlandse voetbal. Nu drie keer dezelfde fout te hebben gemaakt gaat er bij de meeste mensen toch een lichtje branden dat er iets anders gedaan moet worden. Het Nederlandse voetbal blijft zich maar verschuilen achter lde jonge leeftijden en het grote geld, nu ontken ik niet dat die twee zaken geen invloed hebben, maar men slaat som echt gewoon door. Er zijn zat jonge professionals in andere sporten en sectoren die heel goed beseffen dat je niet structureel kunt blijven klungelen zoals in het Nederlandse voetbal. Ook al worden spelers ouder, we zien vaak nog steeds de sporen van de in mijn ogen topsport mentaliteit onwaardige instelling.

Als het Nederlandse voetbal nu eens hier serieus aandacht aan gaat besteden weet ik zeker dat dit een slok op een borrel zal schelen. Er zijn clubs en landen het ook moeten doen met bescheiden of zelfs nog minder middelen, maar die weten al jaren beter te presteren. Wellicht word het eens tijd dat het Nederlandse voetbal eens gaat kijken hoe ze het elders aanpakken.

"zo makkelijk om 'het volk' te noemen, dat zie ik ook steeds terug bij de vluchtelingendiscussie. Hou eens op met dat populistische gewauwel."

Mee eens, ik vind het altijd ook zo overdreven "het volk" wat vaak alleen maar mensen zijn die ergens anti tegen zijn; en dat zo vaak als ze kunnen dat van de daken schreeuwen alsof zij de enige zijn die iets mogen vinden. Nieuw rechts heeft daar ook zo´n handje van tegenwoordig.

10 oktober 2015 om 16:55

Nou ben je wel heel kort door de bocht. Op het WK heeft nederland het uitstekend gedaan, met een derde plaats als gevolg. De verdediging stond als een huis, Oranje had de minste veld goals tegen.

De meeste Oranje spelers spelen allang in grote competities waar fysiek en stamina een grote rol spelen.

Deze kwalificatie is rampzalig begonnen, met een coach die allang over de hill was. met spelers die dachten dat ze zelf in de laatste minuut tegen Tjechie belachelijke risico's moesten nemen want alleen de winst was genoeg.

Het resultaat is bekend. Hetzelfde met de rode kaart van Indi op een cruciaal moment. totaal niet nodig om dan risico te nemen, kost je de wedstrijd. Tegen Turkije opnieuw, een uitbal met alle risco's naar een gedekte speler rond je eigen zestien gooien ipv gewoon hard naar voren. Totaal onnodig.

Dit heeft allemaal met wedstrijd instelling te maken en helemaal niets met fysiek of uithoudingsvermogen.

10 oktober 2015 om 17:51

@ Speedyafc

Te kort door de bocht gaan ? Het zijn altijd dezelfde zaken die het Nederlandse voetbal of onze clubs jaar in jaar uit de das om doen. Dat was al zo voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika het geval.

Sorry, ik vond de verdediging tijdens het wereldkampioenschap helemaal niet als een huis thuis staan, daarom liet van Gaal de verdediging extra ondersteunen vanuit het middenveld. Dat deed hij niet omdat de verdedigers zo goed waren, ook tijdens het tournooi wemelde het van die typische Nederlandse verdedigende fouten.

Wanneer we naar het club voetbal kijken zien we al jaren dat zodra we internationaal spelen dat tegenstanders veel veel fitter zijn. Als je fitter bent heb je ook meer uithouding vermogen, want na zestig minuten is de pijp meestal leeg. Aangezien er in Nederland hard en veel getraind word vind ik het dan raar dat tegenstanders zoveel fitter zijn.

Daarvoor kijk ik verder terug dan alleen deze kwalificatie reeks want de problemen van het Nederlandse voetbal komen niet alleen voort uit deze kwalificatie reeks, die neerwaartse spiraal is echt tientallen jaren geleden al ingezet omdat het Nederlandse voetbal niet mee wilde gaan met de veranderingen van het voetbal. Ja, er spelen nu ook weer spelers in het buitenland, maar daarvan is ook te zien dat de meeste de grootste moeite hebben om daar aan te haken aan het fysieke niveau. Als velen daar al de grootste moeite mee hebben, hebben ze daar in Oranje ook moeite mee tegen standers. Elke internationale tegenstander is agressiever en fitter.

Uiteraard ben ik het wel met jou eens dat dit deels ook een "mentaliteit" probleem is, maar dat schreef ik hierboven ook. Dat is helaas een van die typische Nederlandse kwaaltjes die naar mijn idee vandaag de dag helemaal de spuigaten uitloopt. Sommigen zaken zijn gewoon een kwestie van doen, zoals vooruit spelen of een fatsoenlijk baltempo hanteren.

Wanneer het hebben over de langere termijn vind ik dat het Nederlandse voetbal nu eens al die aanbevelingen eens serieus moet gaan doorvoeren. De aanbevelingen van het laatste congres zijn precies hetzelfde als een congres wat 15 jaar geleden gehouden werd.

Peter Bosz is de enige goede coach om dit Nederland aan de praat te krijgen.

10 oktober 2015 om 12:51

Peter bosz?? Waaruit concludeer je dat?
Volgens mij ligt het niet aan de trainer, maar aan de opstelling en vooral instelling.
Heb je de Ieren gezien tegen Duitsland?
Die voetballen met hun hart en ziel.
Daarbij, is het 4-3-3 niet meer van deze tijd.

10 oktober 2015 om 13:06

klopt inderdaad. Heb niet echt het gevoel dat de spelers voor elkaar door het vuur willen gaan. Maar goed dat ligt ook aan een trainer. Een trainer moet zijn team motiveren en op peppen om hun klaar te stomen voor de wedstrijd. Ik had jurgen klopp wel als bondscoach willen zien. Het is misschien een duitser, maar die man heeft spirit. En misschien is het niet eens zo verkeerd om een keer geen nederlander als bondscoach te hebben. Alleen die is al naar liverpool gegaan.

10 oktober 2015 om 13:50

Ik vind het vreemd dat een trainer je moet moitveren als je voor het nationale team mag spelen.
Als je je land mag vertegenwoordigen, dan moet je toch tot het bot gemotiveerd zijn?
Daar is volgens mij als alles goed is geen trainer voor nodig.
Zeker niet een trainer als Bosz.

11 oktober 2015 om 12:14

Peter Bosz is de enige coach in Nederland die consequent handelt en kloten heeft. Hij heeft een uitstraling die past bij vechtersvoetbal. Nieuwe coach = nieue opstelling + instelling.

10 oktober 2015 om 13:00

Het is jammer dat Bosz als een malloot gedraagt want ik vind het een hele goede coach. Heeft een bepaalde visie en daar houdt hij zich aan, ook al staat hij laag op de ranking zoals vorig seizoen. Zijn teams spelen ook nog eens goed voetbal.

Ik begrijp de bondscoach niet,
Het huidige voetbal is niet meer het 4-3-3
Zeker niet met de verdedigers die we nu hebben.
De enige die het echt begreep was van Gaal die met beperkte middelen toch derde werd op het Wk.
Daarbij, de laatste 8 van het wk speelde niet 1 team 4-3-3
Het is tegenwoordig allemaal 5-3-2 of hooguit 4-4-2
Bewezen is dat dit veel meer rendeert.

10 oktober 2015 om 13:10

barcelona wint cl met 4-3-3 dus het klopt totaal niet wat je zegt.nederland daarentegen moet gewoon 5-4-1 in een ruit spelen. met sneijder als cam en depay als enige spits.

11 oktober 2015 om 02:29

4-3-3 kun je alleen spelen als je een heel goed team heb.
Het is een heel riskante opstelling die je kwetsbaar maakt.
Maar in het zelfde 4-3-3 heeft Bayer een aantal keer Barca geheel afgedroogd.
Terwijl Bayer in een 4-4-2 speelde.

10 oktober 2015 om 17:06

Blind heeft het uitgelegd op de persconferentie. Op het toernooi, tegen grote landen is een tactiek zoals van Gaal die hanteerde op het WK heel geschikt. Moet je alsnog winnen, dan schakel je over naar 4-3-3, net zoals van Gaal het deed op het WK. Dat wil Blind ook.

In de kwalificatie ging het mis op onnodige fouten. Spelers die raar gingen doen op momenten dat het niet totaal nodig was. De kopbal van Janmaat in de laatste minuut op het eigen doel, Rood van Martins Indi terwijl er geen enkele dreigin was, uitgooi van van der Wiel terug naar een gedekte Blind i.p.v. gewoon hard naar voren. Drie cruciale momenten in wedstrijden die je onnodig verliest.

Als ik eerlijk ben en ja, ik ben Nederlander, dan hoop ik dat Nederland het EK niet haalt. Puur vanwege het feit dat de kans dan groot is dat al het 'rotzooi' bij het Nederlands elftal dan waarschijnlijk zal vertrekken: Danny Blind zal vertrekken, Bert van Oostveen zal vertrekken en waarschijnlijk nog wel meerdere mensen.

Dan komt er ook gewoon weer 'n frisse wind bij het Nederlands elftal en hopelijk komt er dan wel 'n bestuur en trainer die raadt weten met dit materiaal, want dat gevoel heb ik nu niet bij het Nederlands elftal en ik heb ook het gevoel dat Blind er geen eenheid van kan maken.

Hij stelt rare selecties samen, het spel is niet om aan te gluren en de resultaten zijn tot nu toe gewoon slecht. Voor de aankomende twee wedstrijden tegen Kazachstan en Letland had ik persoonlijk gewoon deze selectie samengesteld, met de spelers die beschikbaar zijn:

Keepers: Jasper Cillessen ( Ajax ), Kenneth Vermeer ( Feyenoord ) en Tim Krul ( Newcastle United ).

Verdedigers: Paul Verhaegh ( FC Augsburg ), Kenny Tete ( Ajax ), Sven van Beek ( Feyenoord ), Jeffrey Bruma ( PSV ), Virgil van Dijk ( Southampton ), Karim Rekik ( Olympique Marseille ), Erik Pieters ( Stoke City ) en Daley Blind ( Manchester United ).

Middenvelders: Nigel de Jong ( AC Milan ), Riechedly Bazoer ( Ajax ), Vurnon Anita ( Newcastle United ), Davy Pröpper ( PSV ), Wesley Sneijder ( Galatasaray ) en Georginio Wijnaldum ( Newcastle United ).

Aanvallers: Jeremain Lens ( Sunderland ), Anwar el Ghazi ( Ajax ), Bas Dost ( VFL Wolfsburg ), Klaas Jan Huntelaar ( Schalke 04 ), Memphis Depay ( Manchester United ) en Eljero Elia ( Feyenoord ).

Cillessen
Verhaegh
v.Beek
v.Dijk
Pieters
de Jong
Anita
Lens
Sneijder
Memphis
Dost
10 oktober 2015 om 13:21

Wrm geen vqn persie

10 oktober 2015 om 13:39

@ Voetbalward,

Robin van Persie staat er bij mij niet bij, omdat ik vind dat hij langzaamaan over zijn top heen gaat en hij heeft ook nog niet echt een basisplaats bij Fenerbahçe en niet dat Klaas Jan Huntelaar de jongste en geweldig in vorm is, maar persoonlijk denk ik dat je aan Huntelaar meer hebt, dan aan van Persie.

Huntelaar pikt geregeld zijn goals nog mee bij Schalke 04 en persoonlijk vind ik de Duitse competitie sterker dan de Turkse. Ook heb je bij een achterstand veel meer aan Huntelaar, als je wat wilt forceren, dan aan van Persie.

Huntelaar is balvast, kan echt belangrijk zijn met een goal en is wat dat betreft echt wel een soort pinchhitter. Van Persie is meer iemand die voetballend juist sterker is, maar als je achterstaat, dan spelen de meeste teams toch met lange ballen op de diepe spits(en) en dan heb je wat mij betreft meer aan Huntelaar dan aan van Persie.

10 oktober 2015 om 13:55

Gewaagde opstelling.
Waarom niet een 5-3-2 opstelling met onze beste spitsen?
Pieters vind ik niet sterk,
Bij AZ zie ik links back Ridgeciano Haps erg groeien, zou iets voor de toekomst kunnen zijn.
Verder zie ik niets in Anita en Lens.

Nederland hoeft maar 3 punten meer dus als ze winnen van kazachastan en verliezeb van tjechië maakt het iks uit zilang turkihe maar van tjechië en ijsland de beste teams verliest

In Rotterdam staat niemand achter blind. Was vanmorgen nog bij de voetbal van m'n zoontje. Al die ouders riepen en vanavond Ajax kijken tegen Kazachstan. Blind heeft totaal geen draagvlak had die al niet voor die werd aangesteld. Knvb had dit nooit moeten doen.

10 oktober 2015 om 13:40

precies, als je niet gesteund wordt door het Rotterdamse klootjesvolk kan je beter stoppen want dan is er geen draagvlak.

Doe toch normaal man, als er iets typisch Rotterdams is, is het wel het constante zeiken met de zgn. arbeidsethos. Als je een echte Rotterdammer bent, steek je armen uit de mouwen en doe iets. Jullie gaan er toch altijd zo prat op dat de hele kuip achter de ploeg blijft staan ook al spelen ze dramatisch, hebben ze geen inzet en winnen ze nooit iets. Waarom zou je dit niet ook bij het Nederlands elftal kunnen? omdat er een ex-Ajacied voor de ploeg staat?

10 oktober 2015 om 14:04

Zie je gelijk hoe achterlijk gefrustreerd sommige mensen kunnen zijn. Ik zie het al voor me..."al die ouders riepen"...haha. Toen Hiddink ervoor stond riepen diezelfde mensen dat het een psv-kliek was en nou dit weer. |pure dommigheid.

10 oktober 2015 om 17:08

Ja dat is altijd in Rotterdam. Waar Ajacieden gewoon achter van Marwijk stonden, lukt het in Rotterdam niet om achter een trainer met ajax verleden te staan. Kijk maar wat van Gaal allemaal over zich heen kreeg van bijvoorbeeld Hugo Borst. die schaamde zich voor de derde plaats van Oranje.

Het volk staat ook niet achter de Mos, en er is ook veel negativiteit rond zijn persoon. Maar toch blijft hij zijn bek opentrekken in de media en open deuren intrappen. Wanneer gaat de Mos weer is een ploegje coachen met al zijn wijsheid?

10 oktober 2015 om 15:18

Goed de argumenten van De Mos weerlegt. Daar zal hij vast niet van terug hebben.
De beste meneer verdient net zo goed een podium om zijn mening te uiten als de rest van de zelfbenoemde voetbalkenners.
Hij zegt in deze ook niets vreemds. Blinds functie als bondscoach stond al bij velen ter discussie voordat hij bondscoach was.

10 oktober 2015 om 17:11

Zeker echter dat was de keuze van de Knvb. Nederland wilde Koeman, de Knvb koos voor Hiddink. Aangezien men Blind wilde behouden als assistent, moest men hem een worst voorhouden. met alle gevolgen van dien. En als Blind het niet red, is het maar afwachten of de Knvb geld genoeg heeft om Blind af te kopen. Het missen van het EK scheelt heel veel inkomsten en sponsergelden.

Nederland hoort hier overheen te walsen niets meer niets minder.
Het is een schande als ze alweer geen 6 punten halen uit de komende 2 wedstrijden.

Blinds functie als bondscoach is al omstreden sinds Hiddink bondscoach werd met de mededeling dat Blind het stokje van hem over zou nemen als de tijd daar was.
Na een uiterst slecht begin met twee nederlagen op rij, zal er vanavond gewonnen moeten worden in en van Kazachstan. Mocht dat niet gebeuren dan hoop ik dat Blind zijn conclusies trekt en opstapt, want ondanks zijn raar selectiebeleid, wissels en tactiek dat hij tot nu toe heeft laten zien als bondscoach, zal Oranje toch gewoon moeten kunnen winnen van Kazachstan. Slechter dan met Hiddink zou het immers niet worden volgens de schaarse voorstanders van Blind.

10 oktober 2015 om 17:14

Blind stapt niet op, hij moest door een beslissing van de Knvb op een zeer vervelend moment beginnen als bondscoach. Het is niet zijn primaire schuld dat oranje er al zo slecht voorstond. En aangezien zijn contract nog meer dan twee jaar door loopt, zal de Knvb hem gewoon moeten afkopen.

Natuurlijk had Blind pech, maar hij koos voor een vdWiel zonder ritme en hij schakelde niet over op een opportunistischer spelwijze

10 oktober 2015 om 15:44

Hier ging iets mis: verwijderen.

Uhm...Volgens mij denken maar weinig mensen dat we even simpel winnen vanavond. Toch weet aad te vertellen dat iedereen in Nederland een eitje verwacht

10 oktober 2015 om 17:15

ja inderdaad. Kazakhstan uit op een kunstgras veld, denk dat niemand een walk-over verwacht. Sneijder vertelde nog dat ie na de EL wedstrijd daar dagenlang last van zijn spieren had door het bijzondere veld.

blind had bij voorbaat al geen bondscoach mogen zijn dan nog liever ron jans die heeft meer gepresteerd dan blind maar eigenlijk had de bondscoach koeman moeten heten natuurlijk

Wat zijn we weer een lekker schaapjes volk die net zo dom praten als de media en kont achterna rent als elke wind richting. Waarom moet blind vertrekken voor wat een verouderde en van 25 jaar geleden succesvolle trainer de boel na de zeep helpt. Blind mag van mij blijven omdat hij het verdient krediet te hebben van de oranje supporters. Dat alle Bep supporters die ook nog een anti ex-Ajax zijn maakt het nog lachwekkender zoals jullie je gedragen als schaapjes terwijl blind alleen goed werk doet met zijn coaching waar hij voor de leeuwen is gegooid in een zeer slechte situatie voor het Nederlands elftal. De hoeder mag blijven omdat hij de schaapjes wel leidt naar de cafeetjes voor een zomerse ek. Succes blind. Ga zo door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren