Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Daardoor kozen we er toen voor om Antony niet naar Barcelona te halen’

Laatste update:

Dat Antony Ajax op termijn gaat verlaten lijkt nog slechts een kwestie van tijd. De Braziliaanse vleugelaanvaller (22) behoort dit seizoen bijna wekelijks tot de uitblinkers van het elftal van trainer Erik ten Hag, waardoor een toptransfer lonkt voor de buitenspeler. Antony stond enkele jaren geleden al op het lijstje van de internationale scouts van Barcelona, dat destijds echter besloot om hem niet naar het Camp Nou te halen.

Toenmalig technisch directeur Éric Abidal was woensdagavond als analist werkzaam voor Canal+ rondom de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Benfica. De oud-verdediger legde gelijk uit waarom Barcelona niet de eerste club van Antony werd op Europese bodem. "Drie jaar geleden volgden we hem intensief. Maar de lijst met spelers die we destijds volgden was wel erg groot, zo denk ik achteraf. En Antony was toen ook drie jaar jonger (hij was toen negentien jaar oud, red.). Hij was toen nog niet zo constant als nu."

Dat Antony medio 2020 voor circa zestien miljoen euro de overstap maakte van São Paulo naar Ajax, vindt Abidal een goede zaak. "Het is een zeer goede keuze geweest. Bij Ajax kan hij zich namelijk goed ontwikkelen, zeker ook tijdens de trainingen." Om er wel gelijk aan toe te voegen: "Maar Barcelona is geen Ajax. De eisen die de trainers bij Barcelona stellen zijn heel anders. Daardoor kozen we er destijds voor om Antony niet naar de club te halen", aldus Abidal.

Antony wordt volgens diverse buitenlandse media gevolgd door scouts van Liverpool, Manchester City en Chelsea. De uitblinker van Ajax zou de Premier League sowieso verkozen boven een overstap richting LaLiga of de Serie A. In de optiek van René van der Gijp moet Ajax na afloop van dit seizoen spijkers met koppen slaan wat betreft de aanvaller. "Als er op die Antony clubs als Manchester City of Paris Saint-Germain afkomen, moet je hem gewoon verkopen. Dan moet je hem gelijk wegdoen", zo klonk het vorige week vrijdag in VI Vandaag.

Slechts één Ajacied speelde echt een topwedstrijd in Lissabon

Lees hier het rapportcijfer van Voetbalzone voor Antony in het Champions League-duel met Benfica.Lees artikel

Zie jij Antony volgend seizoen nog bij Ajax spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Of topic: maar Antony is inmiddels 22 jaar oud.

Inmiddels in de tekst aangepast. Goed bezig VZ !!

24 februari 2022 om 12:07

Ik dacht dat hij 19 was ofzo, 22 is nog steeds redelijk jong uiteraard.

24 februari 2022 om 12:43

Zonde dat het destijds niet gelukt is voor Barca. Hopelijk haalt City hem deze zomer. Deze gozer kan zo goed voetballen. Dat zag je gisteren ook weer in zijn aannames. Dit wordt een hele goede wereldspeler.

24 februari 2022 om 12:53

Ik zie liever Darwin komen, die is veel verder.

24 februari 2022 om 13:18

22 jaar is inderdaad nog jong, maar ik denk dat vrij veel mensen hem toch jonger geschat hadden.

24 februari 2022 om 13:53

Hoeveel buitenspelers wil je hebben bij City die verpest worden op de bank?

24 februari 2022 om 13:57

Vandaag jarig 🥳

Vraag me toch af wat die andere eisen met trainingen zouden kunnen zijn?

24 februari 2022 om 11:39

Tempo fysiek, hij scoort veelste weinig voor een Barcelona maar in hun systeem zou die wellicht meer kunnen maken

24 februari 2022 om 11:50

@prottheus
Anthony staat op 11 goals en 9 assists dit seizoen. Geen enkele speler van Barcelona haalt dergelijke cijfers. Alleen Depay komt met 8 goals en 2 assists nog enigszins in de buurt.

24 februari 2022 om 12:02

Speelt Anthony in een top competitie dan dat je de cijfers vergelijkt?

24 februari 2022 om 12:08

Shevanr7, heel Barcelona in de CL 2 goals. Antony alleen in de CL: 2 goals en 4 assists.

24 februari 2022 om 12:09

Dat ligt eraan of je de Champions League een topcompetitie vindt, denk ik. Bij Barcelona in de Europa League had ie er wellicht een paar extra gemaakt.

24 februari 2022 om 12:10

Ch-league is dan wel een topcompetitie en daarin heeft hij dit jaar 2 goals en 4 assist in 7 wedstrijden. Geen slecht gemiddelde lijkt mij zo...

24 februari 2022 om 12:11

@shevanr7,

Als je kijkt naar eisen, dan ga je al snel denken aan doelpunten, en die zijn alleen in cijfers uit te drukken.

Daarbij speelt Anthony in een top competitie ja, genaamd Champions League.

24 februari 2022 om 12:11

Is natuurlijk wel veel beter dan clowns als ferran torres en adama.

24 februari 2022 om 13:32

Zeer goede stats maar Ajax scoorde ook erg veel goals. Als je ziet hoe Sporting er af gaat tegen City en Dortmund tegen Rangers nota bene. Toch een kleine nuance. Vond hem gister eigenlijk vrij zwak dus hij moet gewoon consistenter worden. Wel echt enorm veel potentie maar zou nog minimaa een jaar bij Ajax blijven en lekker CL spelen!

24 februari 2022 om 15:37

Ajax zat zeker niet in de sterkste poule van de CL. Daarnaast ben ik het met je eens dat hij constanter moet worden. Zelfs in een wedstrijd wisselt hij goede met slechte momenten te veel af.

24 februari 2022 om 11:42

Ik denk dat een trainer bij Barcelona in die tijd alleen spelers opstelt die er gelijk en constant staan. Bij Ajax wordt een (aantal) mindere wedstrijden eerder vergeven en krijg je iets mee tijd om je weg te vinden.

24 februari 2022 om 17:46

Wie bij Barcelona voorin is wel contstant? Anthony is nu al beter dan iedereen voorin bij Barca. Op Ansu Fati na dan.

24 februari 2022 om 20:55

Je hebt mijn post slecht gelezen. Ik had het over een paar jaar terug, toen Anthony werd gehaald. Bij Barcelona had ie nu zeker op minder wedstrijden gestaan dan Ajax.

24 februari 2022 om 11:45

Ik denk dat wij niet moeten vergeten dat dit nog een wel uit de Barcelona tijd komt toen ze nog dachten beter dan de rest te zijn. Inmiddels weten ze (soms) bij Barcelona wel beter. Te gelijke tijd kun je je afvragen waarom je dan wel andere spelers haalt (bijvoorbeeld een Dest).
Maar achteraf is het makkelijk zeggen welke speler je wel of niet had moeten halen. Destijds waren er twijfels, en dan is ruim 15 miljoen veel geld die je beter in anderen kunt steken.

24 februari 2022 om 12:01

Bijvoorbeeld 15 miljoen aanbetalen voor Gimenez voor een deal en dan niet doorpakken

Zie 'm eerlijk gezegd niet meteen de stap naar de top maken, en in Engeland spelen er soortgelijke spelers bij pak 'm beet Villa / Leeds.

Spanje / Italië lijkt me wel wat voor 'm - bovendien moet Ajax hier toch minimaal 40m voor gaan pakken?

24 februari 2022 om 11:46

Is ook beter om niet gelijk de stap naar de top te maken. Gast is vandaag pas 22 jaar geworden. Die kan beter 2-3 jaar rijpen bij een subtopper/club waar minder druk is, om vervolgens de stap te maken naar de top wanneer hij goed presteert. Alleen hanteert Ajax prijzen wat meestal voor een subtopper niet te betalen is/niet wilt betalen. Dus het is een beetje lastig wat zijn volgende stap zal zijn. Neemt niet weg dat hij het denk ik wel redelijk naar zijn zin heeft bij Ajax en dat nog een seizoen in de Eredivisie mij wel kan bekoren. Het is een speler waarvoor je naar de stadion komt.

24 februari 2022 om 11:52

Lijkt mij niet dat hij voor middenmoot PL gaat. Hij speelt bij top 16 van Europa met Ajax. En dan ook nog uitkomen voor Brazilië met sterke statistieken in de CL. Denk niet dat clubs als Leeds 50-60 miljoen kunnen betalen en ik denk dat Antony eerder kijkt naar PSG, Juventus etc.

24 februari 2022 om 12:02

Hij zegt niet dat Anthony naar de middenmoot van Engeland gaat, maar dat er daar vergelijkbare spelers rondlopen.

24 februari 2022 om 12:05

Ik zou vanuit beide partijen psg geen gekke optie vinden. Ik denk inderdaad dat de absolute top competities/clubs op dit moment te hoog gegrepen is voor Antony en dan zou een (tussen) stap naar de Franse competitie een mooie geleidelijke route zijn naar eventuele topcompetitie/club. De Franse competitie is een met name fysiek zwaardere competitie dan de Eredivisie en dat lijkt mij wel goed voor zijn weerbaarheid.

24 februari 2022 om 12:08

@False inderdaad. En mocht Leeds hem voor 50-60 miljoen overkopen wat moet hij dan wel niet kosten als hij de stap naar de top maakt? Ajax gaat aan Antony wel een goed bedrag overhouden.

24 februari 2022 om 12:13

Burt

"n in Engeland spelen er soortgelijke spelers bij pak 'm beet Villa / Leeds."

Noem eens die spelers op die soort gelijk zijn als Antony bij pak 'm beet Villa / Leeds
Volg die clubs niet.

24 februari 2022 om 12:15

Toevallig heeft Leeds ook een Braziliaanse international op rechtsbuiten lopen die het zeker niet verkeerd doet in de PL

24 februari 2022 om 12:29

Raphina, Coutinho, Buendia.. die laatste misschien wat minder maar bv. raphina tikt echt wel een hoog niveau aan bij Leeds en kan zomaar de stap naar een club als Bayern maken..

24 februari 2022 om 12:30

Je bent alleen bekend met Braziliaanse spelers die in NL spelen?

Raphina speelt bij Leeds, Villa heeft Coutinho (beide Braziliaans)

Dan heeft Villa nog Beundia, etc.

Newcastle heeft Saint Maxim, dan heeft Wolves nog een paar pareltjes. Kortom; je moet consistent laten zien dat je veel beter bent dan dit soort spelers om überhaupt bij de top aan te kunnen kloppen, en dat zie ik Antony (nog!) niet doen.

24 februari 2022 om 12:42

Burt

"je bent alleen bekend met Braziliaanse spelers die in NL spelen?"

Nee hoor, volg voornamelijk Ajax en Real Madrid.
PL kijk ik zelf ook niet veel. Alleen wat toppers tegen elkaar als op programma staat. Daarom niet bekend met wie er spelen bij Villa of Leeds. Ik gaf nog aan toch, ik volg die clubs niet.

24 februari 2022 om 14:21

Ben het met je eens, ik vind hem ook niet constant en het rendement nog erg laag. Het ziet er leuk en is functioneel maar kwa rendement is het nog vrij mager als je het vergelijkt met bv een Tadic of Berghuis. Maar goed die functionele trucjes leveren wel een grote transfersom op en dat hij Braziliaans international is, dus dat is wel prima.

24 februari 2022 om 16:22

Sterker nog, die vergelijkbare spelers hebben (de meeste althans) geen steekje los zitten. Ik geloof niet dat een van de grote Europese topclubs hem überhaupt wil halen. In Engeland, Spanje en Italie ben je die gast (als hij al een vaste basisspeler zou worden) minstens 10 wedstrijden per jaar kwijt door schorsingen. Alleen in Nederland komt hij ermee weg.

Je kan ook niet iedereen kopen natuurlijk, die verhalen gaan ook altijd over Messi en Ronaldo dat ze op het lijstje van andere clubs stonden.
Een jongen van 18 beoordelen op zijn constantheid vind ik dan wel een bijzondere, helemaal gezien het een momenten voetballer is.

Tja daarom speelt Barca nu met Luuk de Jong…..

24 februari 2022 om 11:47

Volgens mij heeft Luuk inmiddels wel bewezen dat hij als pinchhitter een prima rol bij Barcelona kan hebben. Zo'n soort type speler kan heel bruikbaar zijn voor heel veel ploegen. Eigenlijk is het logischer dat ze hem halen dan Depay. Een speler die wel heel beslissend kan zijn, maar in een wedstrijd ook lange tijd te weinig laat zien.

24 februari 2022 om 11:48

Daarom speelt Barca nu met Luuk de Jong en niet in de champions league...

Ik kan er niet bij dat je zoiets op tv zegt

Misschien dat Ajacieden me op andere gedachten brengen, want kijk niet alles van Ajax, maar vind hem, naar wat ik zie nog steeds niet constant. Heeft er hele goede wedstrijden bijzitten, maar is ook regelmatig bijzonder afwezig. Vind hem ook bij te weinig goals betrokken, zeker als je kijkt hoeveel Ajax scoort.

24 februari 2022 om 11:51

11 goals en 9 assists in dit seizoen. Het zijn toch wel aardige cijfers dacht ik zo.

24 februari 2022 om 11:56

Ja, zo klinkt het leuk, maar vooral in de competitie blijft het achter. Daar is hij slechts bij 10 goals betrokken. Haller en Tadic bij meer dan het dubbele, dat bedoel ik met constantheid.

In de CL lijkt hij wel te excelleren, dat laat wel zien dat hij een heel hoge top heeft.

24 februari 2022 om 12:14

@speedyafc, maar dan tel je waarschijnlijk ook de bekerpotjes tegen de amateurclubs mee? Ik kwam laatst die statistieken ook tegen en met name die van de Eredivisie verbaasden me toch wel (7 goals en 3 assists). Natuurlijk is het niet heel slecht, maar met alle beeldvorming eromheen had ik verwacht dat het iets meer zou zijn.

24 februari 2022 om 12:16

fr010frdam

Is anders voetballen he.

Vooral in NL krijgt de man dubbele dekking. In de CL staat hij wel wat vaker 1 op 1.
Omdat hij extra veel dekking krijgt, komt er ruimte voor oa Haler en Tadic om veel te scoren.

24 februari 2022 om 12:21

Dat is het idd, het is niet alleen assists of doelpunten maar überhaupt dreiging en ruimte die hij maakt voor een Mazraoui of anderen

24 februari 2022 om 12:31

Zoals je zelf al aangeeft zijn het aardige cijfers, zo op het oog. Echter zijn dat z'n totale cijfers. In de Eredivisie 7 goals en 3 assists in 19 wedstrijden (1.383 speelminuten), in de CL 2 goals en 4 assists in 6 wedstrijden (487 speelminuten) en in de beker 2 goals en 2 assists in 2 wedstrijden (135 speelminuten). Met deze cijfers stoot je echt niet zo maar door richting de top van bijvoorbeeld de Premier League. Z'n rendement moet simpelweg drastisch omhoog, want qua intensiteit is de Eredivisie min of meer een speeltuin vergeleken met de Premier League.

24 februari 2022 om 13:16

@marocberkane, hij heeft maar een helft meegedaan in die 2 bekerpotjes tegen de amateurs, daarin 2 assist. In de Eredivisie heeft hij een stuk minder gespeeld dan een Tadic. Scheelt iets van 500 minuten. Hij heeft met name in het begin veel gemist vanwege de olympische spelen. Ten Hag gaf hem rust in de makkelijke potjes waar juist zoveel gescoord werd

24 februari 2022 om 12:26

Nee hoor ben het best met je eens. Hij is (nog) niet constant genoeg. Maar het is wel overduidelijk dat hij hele bijzondere en uitzonderlijke kwaliteiten heeft. Denk wel dat hij constanter zal worden in zijn spel. Vergeet niet hij is nu pas 2 jaar in Europa, en nog vrij jong.

Zijn betrokkenheid bij goals vind ik als flankspeler wel goed. Mag best hoger zijn, kan zeker nog beter, maar ken genoeg buitenspelers die veel en veel minder betrokken zijn bij goals.

Daarnaast is hij ook nog eens zeer belangrijk omdat hij vaak 2-3 verdedigers tegelijkertijd weet bezig te houden. Waardoor er meer ruimte voor het goal is, en er anderen vrij staan. Dat is ook zeer belangrijk.

Denk dat hij als hij dezelfde lijn van progressie aanhoud binnen 1-2 jaar toch bij een Europese topclub speelt.

24 februari 2022 om 12:28

Vergeet ook niet dat hij in een hoop wedstrijden dubbele dekking heeft hè.

24 februari 2022 om 12:33

Dat zijn excuses. Elke aanvaller van Ajax heeft een dubbele dekking. Z'n rendement is gewoon te laag, klaar. Daarin zal hij zich nog aardig moeten ontwikkelen.

24 februari 2022 om 12:39

Als die naar een topclub zou gaan gebeurt dat toch ook? Klinkt een beetje als excuses. Hij is nog te inconsistent en ook zijn rendement is nog te laag na mijn mening. Zie hem op dit moment niet hij een topclub aan de slag gaan.

24 februari 2022 om 15:43

Tegen wijndal, malacia en mairo Jr had hij geen dubbele dekking maar heb ik hem ook niet gezien. Ook tadic en gakpo krijgen dubbele dekking (zoals jij het zegt) maar die hebben toch betere cijfers. Antony is een groot talent maar moet ook nog wel groeien.

24 februari 2022 om 12:46



Ik ben het met je eens. Hij mag niet ruiken aan de statistieken van Tadic, dus is nu nog de mindere van de twee buitenspelers. Potentie is een heel ander verhaal.
Neem nou de kans in blessuretijd eerste helft. Tadic zou in die positie (kan hij nooit komen omdat hij niet snel genoeg is, maar dat terzijde) de bal altijd afleggen. Als Anthony de bal op Tadic aflegt heeft Tadic een 100 kans. Nu ging Anthony voor eigen succes, met een oprapertje voor de keeper tot gevolg. Daar moet hij nog in groeien: keuzes maken. Als buitenspeler is dat een essentieel element. Snelheid heeft, techniek heeft hij, scorend vermogen heeft hij. Nu nog gogme en dan wordt hij een topper.

24 februari 2022 om 13:08

Ach, die zeiden de meesten destijds ook over Suarez en bijvoorbeeld Sneijder. Kijk naar de cijfers, zou ik zeggen. Die kunnen nog beter, maar zijn - voor een buitenspeler van 22 - gewoon goed.

24 februari 2022 om 14:07

Als je niet alles van Ajax kijkt en je blind staart op cijfers, wees dan wijs en doe geen uitspraken m.b.t constant zijn e.d. Regelmatig bijzonder afwezig maar je kijkt niet alles van Ajax? Hoe tegenstrijdig wil je het maken?

24 februari 2022 om 14:27

@Garrincha10, hoezo is dat tegenstrijdig? Als ik 60% van de wedstrijden van Ajax kijk en in die wedstrijden is hij lang niet allemaal dominant en vervolgens kijk ik naar zijn statistieken in de eredivisie die ook niet geweldig zijn en regelmatig gewoon 70 minuten afwezig, dan kan ik er toch wel iets zinnigs over zeggen?

24 februari 2022 om 17:08

Er komt imo weinig zinnigs uit. De man ontwikkeld zich stormachtig. Ben blij dat de mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben erover gaan (Ten Hag en Tite). Antony gaat weer heel wat geld opleveren voor Ajax, waardoor we weer een financieel gat zullen slaan tov Nederlandse concurrentie. Heerlijke tijden. En ik denk serieus dat hij bij de absolute wereldtop belandt. Als je bij de Selecao speelt is de kans groot dat je naar de absolute wereldtop gaat.

24 februari 2022 om 20:43

Neem een voorbeeld aan de meeste Ajacieden die op mij reageren met een toelichting waarom ze het niet met me eens zijn. Jij voelt je blijkbaar aangevallen, waardoor je er onzinnigheden bijhaalt als "mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben"...dat blijft het grootste k-argument op een forum. Daarnaast doe je stoer over de financiële situatie van Ajax...staat volledig los van mijn onderbouwde opmerkingen over Antony. Vreemde reactie

24 februari 2022 om 15:12

Niet dat ik je per se op andere gedachten wil brengen hoor, ieder z'n mening natuurlijk. Maar ik denk dat Antony echt een enorm lekker seizoen aan het spelen is, waarbij hij in veel wedstrijden echt onhoudbaar is. De constante dreiging die hij heeft is niet normaal. Waar normaal dit type vleugelflitsers vaak een slechte eindpass/slecht schot hebben, heeft Antony de Robben manier van spelen in de eindfase van een aanval. Tuurlijk heeft hij wel eens een mindere wedstrijd. Ik vond hem gister niet super. Maar over het hele seizoen gezien doet hij het echt fantastich en geniet ik (bijna) elke wedstrijd van hem.

De eisen die de trainers bij Barcelona stellen zijn heel anders. Daardoor kozen we er destijds voor om Antony niet naar de club te halen", aldus Abidal.........en daarom kijken wij nu naar een Barcelona met Luuk de Jong en (heel soms nu) Memphis Depay

24 februari 2022 om 11:58

Luuk en Depay zijn geen spelers die hij heeft gehaald, duss die vergelijking is bagger. Vooral wetende dat je genoeg andere voorbeelden kunt pakken die matig tot slecht zijn uitgepakt.

In feite is zijn enige goede aankoop Frenkie geweest. En daar heb je ook niet bepaald een goed scoutingsoog voor nodig.

24 februari 2022 om 12:57

Inderdaad een "aardig" lijstje aankopen waarvan er vrij weinig echt succesvol. Maar goed daar was hij niet alleen voor verantwoordelijk lijkt mij. Ik vind het persoonlijk trouwens nog steeds te vroeg om Frenkie de Jong een goede aankoop te noemen, nuttig zeer zeker maar nog steeds niet echt overtuigend.

Speler afkomstig van
Malcom bordeaux
Clément Lenglet sevilla
Arthur grêmio
Arturo Vidal bayern München
Jeison Murillo valencia
Kevin-Prince Boateng sassuolo
Jean-Clair Tobido toulouse
Antoine Griezmann atlético Madrid
Frenkie de Jong ajax
Neto valencia
Martin Braithwaite leganés
Júnior Firpo real Betis
Emerson Atlético-G
Marc Cucurella eibar
Miralem Pjanic juventus
Trincão braga
Matheus Fernandes palmeiras
Pedri las Palmas

24 februari 2022 om 13:08

Je onderste vier komen volgens mij van Planes.

Cucu komt uit eigen jeugd.

24 februari 2022 om 12:05

Met de kennis van nu is het altijd makkelijk praten over toen. Als Barça geen Coutinho, Griezmann en Dembele had gekocht, hadden ze er nu anders voorgestaan. Als Timber gister niet zo naïef naar voren was gerend en zo makkelijk ging liggen, maar gewoon op zn positie was blijven staan of meteen weer opstond, had Benfica die goal niet gemaakt... Bovendien, wie zegt dat Antony eenzelfde ontwikkeling doorgemaakt zou hebben bij Barça?

24 februari 2022 om 12:17

@rubentje, grappig je laatste zin. Je zegt "wie zegt dat".
De zin daarvoor zeg je wel dat als Timber niet naar voren was gegaan, Benfica die goal niet had gemaakt.
Wie zegt dat dan ?!

De meest incapabele persoon die ik een dergelijke functie bij Barça heb zien uitvoeren de afgelopen twintig jaar. Misschien wel dertig jaar.

En zijn enige excuus is "bij Barça is geen Ajax". Niet dat Anthony moest komen, maar gezien de spelers die hij heeft gekocht, wist ie blijkbaar ook niet wat Barça nodig had. 36 miljoen voor Lenglet, 41 miljoen voor Malcolm, Vidal (die wel z'n wedstrijden speelde, maar tactisch met afstand de zwakste was), Junior Firpo en Griezmann zijn inderdaad allemaal topspelers die al jaren voor onze club spelen met veel succes.

Als Dembele vertrekt, en dat is momenteel zo goed als zeker, dan ben ik er zeker van dat Barca in de zomer gaat proberen Antony te halen.
Denk ook wel dat het een goede versterking zou zijn, Barca mist actie vooraan, en Antony kan dat brengen

Het is een goede speler, maar ik denk dat hij net die snelheid mist in de kleine ruimtes met de bal aan de voet en een klein stukje rendement voor een grote club uit een grote competitie.

Terecht ook. Ontzettend goed, maar soms ook te egoïstisch. Hier heeft Kudus en had Neres in zijn laatste periode ook last van. Had hij die bal breed links op Tadic gelegd ipv voor eigen succes te gaan, was het 99% zeker een goal geweest. Maar goed. Daarom speelt die nu ook bij Ajax en niet al bij Real. Ik denk dat als hij dat mentaal verandert, hij wereldtop kan worden.

hahahaha, niet heel gek dat antony op zijn 18e/19e nog niet zo constant was...

Antony heeft onlangs aangegeven te willen blijven dus speculeren hoeft niet .

24 februari 2022 om 12:21

@chrismeerman,

Kreeg ik maar met terugwerkende kracht 5% van de transfersom van elke speler op de wereld die gezegd heeft te willen blijven maar toch vertrokken is, dan hoefde ik nu niet meer te werken

Ik ben blij dat Ajax geen Barcelona is, had geen zin om mijn cluppie in de Europa league te zien spelen..
Maar Antony is natuurlijk een absolute klasbak, maar vind dat hij nog best een jaartje bij Ajax kan blijven. Kan zeker nog leren om functioneler met zijn techniek om te gaan en soms de slimmere keuze te maken ipv de mooiste. Gisteren ook momentjes dat hij in de 80e minuut ergens nog een onmogelijke bal met buitenkantje voet probeert voor te geven.
Zal een absolute topspeler worden, maar heeft echt nog wel een stapje of 2 te zetten ook.

Net alsof hij toen of nu goed genoeg is voor een andere competitie , word er eigenlijk uitgespeeld door echte linksbacks.
Leuke speler met soms een uitschieter maar zie het hem niet redden op een hoger niveau.

Voor de absolute top valt hij nog te vaak weg in een wedstrijd. Zijn statistieken gaan er wel op vooruit. DEnk dat nog een jaartje Ajax (minimaal 1, misschien zelfs 2) en daarna een stap zetten wel kan.
Of 1 jaartje Ajax, stap naar een andere club in een grotere competitie en dan binnen 2 jaar de stap naar de absolute top.

Barca is idd geen Ajax. Ajax speelt namelijk niet in de Europa League inderdaad 😉

Nee abidal,je was bezig met franse spelers halen en dat is je gelukt helaas.

voor Anthony zelf zou een stap hogerop mooi zijn. maar ik hoop dat we hem minimaal hierna nog 1 of 2 jaar in Nederland bij Ajax actief zijn. dan is hij nog maar 24 en liggen er nog genoeg kansen voor hem open.
dit seizoen komt het er echt uit bij hem en hoop daar nog van te kunnen genieten.
maar de echte top is ook nog niet voor hem weggelegd teveel afwisselend met zijn spel

Dat hij Ajax gaat verlaten op termijn lijkt een kwestie van tijd? Is daar geen spreke van een pleonasme? In ieder geval lijkt me die zinsnede wat ongelukkig

Abidal was toch ook gewoon niet zo'n goede TD?

Wat een onzin , de trainers van barca stellen andere eisen. Volgens mij wil Barca juist het Ajax voetbal spelen! Guardiola heeft dat destijds geperfectioneerd, en geen andere trainer heeft dat meer goed kunnen neerzetten bij Barca. Nu kan Barca helaas voor ze Antony niet meer betalen en wil die naar de beste competitie ter wereld de premier league. Ik denk dat Antony goed bij Liverpool zou passen, maar ze hebben daar Salah al.

BurtMaclin hij wil niet Italië of Spanje. Dat schijnt hij zelf gezegd te hebben. Alleen PL anders blijft hij

Het staat 100pct vast dat Anthony een hele talentvolle speler is die over alle kwaliteiten beschikt om in de Europese top te kunnen spelen maar….. ik denk dan wel dat hij dan zijn onstuimige en opvliegende karakter onder controle moet krijgen. Mij is hij ff te vaak betrokken bij akkefietjes en in de PL of La Liga of Serie A zal het “schoppen” alleen maar erger worden. Gisteravond ook weer, het was randje kantje of je staat met 10 man

Sinds hij international is vind ik hem vooral irritant. Een leuke voetballer, maar wel een met steeds meer sterallures.

"Maar Barcelona is geen Ajax. De eisen die de trainers bij Barcelona stellen zijn heel anders. Daardoor kozen we er destijds voor om Antony niet naar de club te halen",

Hoe arrogant kan je zijn zeg.

Barcelona is geen Ajax volgens Abidal. Volgens mij heeft hij last van dementie of zo... Niveau Ajax is echt hoger dan Barcelona. Om over schulden maar te zwijgen... Barcelona groter dan Amsterdam dan zeg ik ja...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren