Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruijff: ‘Messi ontlastte zijn elftal, dat mis ik bij het Nederlands elftal’

Laatste update:

Johan Cruijff vond de Champions League-eindstrijd tussen Juventus en Barcelona (1-3) een leuke wedstrijd om naar te kijken. De oud-speler en -trainer zag hoe twee ploegen allebei op hun eigen manier op de winst bleven spelen, met Barcelona als uiteindelijke winnaar.

/

Cruijff projecteert de krachtmeting in Berlijn op het Nederlands elftal en ziet een groot verschil: Nederlandse teams zijn niet meer in staat om compact te spelen. Cruijff zag vrijdag in het oefenduel tussen Nederland en de Verenigde Staten (3-4 verlies) hoe de backs naast de buitenspelers speelden en de nummer tien doorschoof naar de spits. Daardoor onstonden er situaties met zes man voorin en twee middenvelders. “Niet alleen ben je dan niet in staat om zelf druk te zetten, als de tegenstander dat wel doet, wordt het voor de middenvelders en verdedigers een kansloze missie. Zoals tegen de Amerikanen duidelijk te zien was”, zo vertelt hij in De Telegraaf.

Cruijff vindt dat backs alleen moeten opkomen als er voldoende man op het middenveld blijft staan, anders is het funest voor het evenwicht. “Bovendien was het tegen Amerika niet nodig, omdat spelers als Memphis Depay, Quincy Promes en later Luciano Narsingh een man kunnen uitspelen.” Cruijff kon zaterdag op zijn manier van Messi genieten: met de keren dat hij druk zette op de tegenstander en daarmee Italiaans balverlies veroorzaakte of het aantal vrije trappen dat hij meekreeg. “Met zijn manier van voetballen ontlastte Messi zijn elftal. Dat miste ik bij Nederland tegen Amerika. Zo spelen dat je de ander helpt, in plaats van de ander in de problemen te brengen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Messi was weer aan het sjokken. Doet ie altijd als het niet loopt. Druk zetten doet ie bijna nooit.

8 juni 2015 om 08:15

Messi bereikt hetzelfde zonder druk zetten als andere spelers met druk zetten. Namelijk dat spelers zich met hem bezig houden. Messi werd constant gedekt door 3 spelers.

8 juni 2015 om 09:13

Zal best messi was gewoon slecht in de finale en verdedigen doe je met 11 niet met 10 omdat hij zo gezegd de beste is , wilnniet segge dat die mag sjokke gwn renne ze verdiene zat ikhad er een hekel aan als ik met me team allemaal aant renne was en eentje beetje sjokt die gaf ik tog mooi op ze donder

8 juni 2015 om 09:30

hij was uiteindelijk bij elke goal betrokken, dan ben je inderdaad heel slecht.

8 juni 2015 om 09:30

Maar dat doet hij altijd... Als je een beetje naar Barcelona kijkt en ook naar Messi weet je dat. Messi heeft niet de energie om er een heel seizoen 110% voor te gaan.

8 juni 2015 om 09:44

Mike1993

Als de gene die sjokt Messi is, dan kun je maar beter werken, anders ga je eruit.

Maradona, Romario deden verdedigend ook niks. Maar zonder die jongens wonnen ze geen wedstrijden.

Messi speelde niet top. Maar dat komt door de constante dekking en ik denk ook n beetje vermoeidheid. Dat gezegd, was hij nog steeds bepalend en betrokken bij 2 goals.

Misschien zit het jouw dwars, dat barca alles gewonnen heeft.

8 juni 2015 om 10:53

@mike

Wat zeg je nou allemaal??

8 juni 2015 om 10:57

Mike19993

Zou je in het vervolg je 'app taal' willen gebruiken op whatsapp en niet meer op Voetbalzone?
Dit lijkt toch nergens op.

8 juni 2015 om 12:06

@ gait

Niet liegen. Bij het eerste doelpunt had messi niets te maken.

8 juni 2015 om 13:31

Nee nee zeker niet hoor hij was niet de gene die de cross pass gaf op Alba heb je wel gekeken? Messi - Alba - Neymar - Iniesta - Rakitic ff beter kijken volgende keer

8 juni 2015 om 18:19

@mike, feye88

Ik neem hier als voorbeeld altijd Robben voor: Robben heeft een keer in een interview uitgelegd dat hij als voetballer bij Chelsea altijd vanaf minuut 1 druk wilde zetten op de bal, altijd zijn actie wilde maken, altijd de versnelling wou opzoeken als het kon. Dan tegen minuut 60, als er een tegenaanval werd opgezet, had hij niet meer de explosiviteit om die aanval nog tot een goed einde te brengen. Bij Bayern heeft hij geleerd om zijn energie te verdelen over de wedstrijd, en dat houdt in dat je niet achter elke bal aan kunt rennen, je kiest je momenten van explosiviteit, en dat houdt het ook onvoorspelbaar, hij sjokt al een minuut of 10 en zet opeens een sprint van 45m op topsnelheid.

Als je je energie verdeeld raak je minder snel geblesseerd, kan je je energie op het juiste moment inzetten en kan je de 90 minuten vol maken.. Genoeg redenen om als vleugelaanvaller niet constant druk op de bal te zetten

8 juni 2015 om 09:04

Messi heeft anders vrij veel intercepties voor een aanvaller. Daarnaast sjokt die altijd, zijn hele carrière al. Snap alleen niet echt wat daar erg aan is als je een paar ballen onderschept en voetballend de spil van je elftal bent.

8 juni 2015 om 09:15

Het liep wel. De enige reden dat Juventus echt nog een kans had was omdat Barca er even met de pet naar gooide. Je zag zodra Barca even aanzette en vooral Messi. Dat het meteen gevaarlijk werd voor Juve.

8 juni 2015 om 08:29

Klopt. Vind het verhaal ook gewoon logisch over Oranje. Sneu eigenlijk dat een back een assist op zijn naam heeft staan (vd Wiel) terwijl je buitenspelers hebt staan.... Zo is Willems eigenlijk ook meer rechtsbuiten dan een verdediger. Daar gaat het verkeerd bij Oranje. Ik wil dat de laatste linie verdedigers zijn. Stam, de Boer, van Tiggelen, Koeman... dat soort gasten. Wat mij betreft zelfs spelers als Bogarde. Niet van die poesjes als van der Wiel of Blind. Zit totaal geen gif in.

8 juni 2015 om 08:34

Dat ligt er natuurlijk aan op wie die back de assist geeft en waarom hij in die positie kwam. Als een buitenspeler incidenteel naar binnen trekt om ruimte te maken voor een opkomende back (als verrassingseffect) dan is er natuurlijk niets aan de hand.

Als de backs constant over de vleugels heengaan, dan worden er gewoon te veel onnodige meters gemaakt.

8 juni 2015 om 12:17

Dat zie ik duidelijk bij vd Wiel en Janmaat waardoor ze verdedigend niet op krachten zijn.

Cruijff heeft, wat mij betreft gelijk. Messi speelde niet fantastisch, maar wel effectief en had een paar hele mooie acties.
Deze analyse van Cruijff laat ook weer eens zien dat hij veel meet verstand van voetbal heeft als van hanegem. Alsook dat hij (Johan) gelukkig een heel stuk positiever in het leven staat als dat stuk chagrijn..

Toch apart dat 2 voetbal grootheden vrijwel precies het tegenovergestelde zeggen.

8 juni 2015 om 08:22

Cruijff snapt wat messi snapt..als je door drie nan gedekt word betekent dat er andere mensen vrij staan.En je team moethelpen de wedstrijd te winnen. niet zelf op zoek gaan naar de beslissingspass of goal.

8 juni 2015 om 08:32

En Messi snapt ook dat 3 man van Juventus bezighouden waarschijnlijk de grootste kans op succes oplevert. 3 topverdedigers voorbij slalommen zit er waarschijnlijk niet in, dan maar zo en anderen de kans geven.

Dat hij onder die omstandigheden ook nog 3 beslissende passes geeft waar een doelpunt uit voortkomt, zegt eigenlijk alles over zijn kwaliteiten. Ook in deze finale was hij gewoon de belangrijkste man bij Barca.

8 juni 2015 om 08:34

Ze zeggen niet per se het tegenovergestelde, maar ze belichten allebei een ander aspect. Al moet ik zeggen dat Hanegem daar vrijwel altijd een negatieve formulering op nahoudt

Ik denk dat ze dit enigzins wel hebben besproken. iedereen wist dat messi goed gedekt ging worden, dus verplaatste ze het spel door telkens op Neymar te spelen. Maar ondertussen maak je de tegenstander mentaal gek, omdat ze weten dat die andere ( messi ) er ook nog steeds staat.

Narsingh die een man kan uitspelen? Het is officieel, die Cruyff is helemaal de weg kwijt geraakt.

8 juni 2015 om 10:54

Misschien heeft Narsingh hem het bos in gestuurd .

Goh dat zag ik als leek ook , hoef ik geen trainer diploma voor te hebben hahaha

Messi was belabberd moeilijk om te zegge ofzo?

8 juni 2015 om 09:18

heb je die lach van messi op verschillende momenten niet gezien?

Die liep lekker "sjokkend" juve te ontregelen in de rechterzone waardoor ze op links geregeld 2 tegen 2 stonden en Alves heel vaak doorkwam.

Messi was inderdaad niet goed, maar was wel betrokken bij iedere goal. Moet je nagaan als hij wel goed speelde, dan was het 6-1 geworden.

Het is gewoon onzin. Juventus had overal dubbele dekking en stond met 8 man heel kort voor mekaar in de 16. Als hij de bal kreeg kwam pogba gelijk als 2de man de binnenkant dekken. Het was voor MSN gewoon bijna onmogelijk om daar doorheen te prikken en toch scoren ze nog 3x

Lees net het stukje van ome Willem, lees nu het stukje van Cruiff.
Gelukkig mag ik ook mijn eigen mening neerzetten hier.
Je kan niet iedere wedstrijd optimaal zijn, maar bij iedereen moet optimaal zijn om te kunnen presteren.
Messi heeft zoveel kwaliteiten dat hij niet optimaal hoeft te zijn, om een beslissende rol te vertolken.
Buiten dat liepen ze bij juve ook wel aardig te hakken, waren er bij Barca ook een aantal die te makkelijk gaan liggen
Maar Messi is gewoon geniaal,als hij dalijk te opud is voor deze positie kan hij ook uit de voeten op cm .
Zo simpel hoe ;alles gaat.
Hopelijk wint argentinie de copa americ

Matthaus heeft waarschijnlijk de bal van Messi op Neymar gemist. Maar goed niet iedereen vind dit genoeg betrokkenheid bij een doelpunt.

Cruyff kraamt weer de grootst mogelijke onzin uit door Oranje te vergelijken met Barcelona. Oranje heeft geen Messi en Oranje is geen Barcelona!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren