Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea telt 45 miljoen neer voor verdediger én haalt concurrent van Verbruggen

Laatste update:

Chelsea gaat zich versterken met Axel Disasi. De centrumverdediger van AS Monaco komt over voor een bedrag van 45 miljoen euro, zo meldt Fabrizio Romano. Disasi tekent een contract tot medio 2029 op Stamford Bridge. Met zijn komst troeft Chelsea andere geïnteresseerde clubs, zoals het Manchester United van Erik ten Hag, af. Ook staan the Blues op het punt om Robert Sánchez over te nemen van Brighton & Hove Albion.

De transfer van Disasi is in een stroomversnelling geraakt na de serieuze knieblessure van Wesley Fofana, die naar verwachting maandenlang uit de roulatie is. Bij Chelsea wordt Disasi herenigd met ex-Monaco teamgenoot Benoît Badiashile en moet hij verder de concurrentiestrijd zien te winnen van Thiago Silva, Levi Colwill, Trevoh Chalobah en jongeling Basir Humphreys.

Disasi verkaste in 2020 van Stade Reims naar Monaco, waar hij indruk maakte op de top van de Premier League. De 25-jarige Fransman werd ook begeerd door Manchester United. Daar zouden Harry Maguire en Eric Bailly mogen vertrekken, waar de blessuregevoelige Raphaël Varane ook een pijnpunt blijkt. Ook Newcastle United toonde interesse, maar vist dus achter het net bij de viervoudig Frans international.

Robert Sánchez
Naast de transfer van Disasi, mag ook Sánchez zich op korte termijn speler van Chelsea noemen. De keeper raakte vorig jaar op een zijspoor bij Brighton, daar manager Roberto De Zerbi de sluitpost op de bank zette ten faveure van Jason Steele. Bij Chelsea is men niet helemaal tevreden over Kepa Arrizabalaga. De Londenaren willen zijn landgenoot binnenhalen om de concurrentiestrijd te bevorderen. Eerder vertrok Édouard Mendy al naar Al-Ahli. Met de komst van Bart Verbruggen zouden the Seagulls niet onwelwillend tegenover het vertrek van de Spaanse doelman staan.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Prima aankoop. Ze hebben nu alleen T. Silva en Chalobah als rechtsbenige CV's, waarvan T. Silva de jaren beginnen te tellen en Chalobah niet goed genoeg is. Fofana hebben ze ook nog als rechtsbenige CV, maar die ligt er het hele komende seizoen uit met kruisband blessure. Nu nog Caicedo, Felix (of andere Nkunku backup) en Osimhen halen en er staat een ploeg dat om titel mee kan doen.

31 juli 2023 om 10:45

Alleen Osimhen en Caicedo zullen al +/- €250 miljoen kosten. Is dat geld er bij Chelsea?

En die Chalobah zit daar potentie in? Wordt namelijk ook in verband gebracht met Inter.

31 juli 2023 om 10:48

Weet niet hoe we bij Osimhen komen maar met wat ik van Jackson zie is een spits helemaal niet nodig. Chalobah vind ik stabiel, geen wereldtopper in wording maar wel vaak gewoon een voldoende na 90 minuten.

31 juli 2023 om 10:58

Jackson doet het leuk in nietszeggende oefenpotjes, maar dat is iets heel anders dan echte Premier League wedstrijden op hoogtempo en tegen fysieke verdedigers van BPL. Als Chelsea daarom Osimhen kan halen, moeten ze dat direct doen en zou direct een flinke verbetering op onbewezen Jackson zijn.

31 juli 2023 om 11:06

Zermatt, we oefenen letterlijk tegen PL tegenstanders met verdedigers die daadwerkelijk in de PL uitkomen. 2 Goals en 3 assists in 3 helftjes die hij mee mocht doen. Ik zet mijn geld op Jackson dit seizoen hoor.

31 juli 2023 om 11:07

Ben geen grote fan van Chalobah, maar wel goed om er bij te hebben.

31 juli 2023 om 11:08

Drogba was ook onbewezen de rest mag je zelf aanvullen

31 juli 2023 om 12:40

Osimhe staat niet in de belangstelling van Chelsea.
Jackson al bezig gezien ??

31 juli 2023 om 15:25

@domburg,

Jij noemde Antony Gordon ook een topversterking voor Chelsea toen Gordon hevig gelinked werd aan Chelsea vorig seizoen. Jouw voetbalkennis is daarom sowieso niet serieus te nemen.

Osimhen dat niet in belangstelling van Chelsea staat is grappig. Ik denk eerder dast het is dat Chelsea hem onhaalbaar acht en daarom geen belangstelling toont. Als Osimhen echt naar Chelsea wilt, kan hij daar gewoon naar toe met een salaris dat binnen Chelsea salarishuis past. Kwestie dat zaakwaarnemer telefoontje naar club doet en done.

4 augustus 2023 om 11:28

Zermatt_person - Welke bron, behalve je eigen gedachtes, meldt dat Chelsea interesse heeft in Oshimen? Er is nog geen een keer benoemd, door geen enkele betrouwbare bron, dat Chelsea interesse in hem heeft. Caicedo uiteraard wel. Vlahovic wordt nog eerder gelinkt aan Chelsea vanwege een mogelijke ruildeal. Al zijn ze bij Chelsea daar nog niet happig op. Lukaku willen ze in ieder geval hoe dan ook weg hebben.

4 augustus 2023 om 11:52

zou Toney een optie kunnen zijn? Ik snap niet waarom niet meer clubs zoals bv United interesse hebben in Ivan Toney. Ja hij is geschorst tot januari maar daardoor waarschijnlijk een stuk goedkoper.

Hij is iets van 27/28, heeft veel gescoord in de PL en Championship en is zeker fit in januari. Voor chelsea, arsenal of united een prima (2e) spits. Vraag me af hoeveel Brentford voor hem vraagt met nog 2 jaar contract.

4 augustus 2023 om 15:22

Als Nico Jackson in de PL speelt als in de voorbereiding tegen, inderdaad, PL tegenstanders dan heb je echt een een heel goede spits in huis. Hij is comfortabel aan de bal, niet egoistisch maar wel scherp voor het doel, kan meevoetballen, sterk en snel. Ik heb Villareal eerlijk gezegd niet 1x gezien afgelopen seizoen dus geen idee hoe goed hij echt is, maar ik ga er echt wel voor zitten dit jaar.

@hieronder, Drogba was wel echt een baas bij Marseille hoor dat seizoen dat hij daar speelde, daar vergis je je in.

Echt ziekelijk overigens dat de PL gewoon al 1.5 miljard heeft uitgegeven deze transferzomer en Augustus is nog geen week begonnen.

31 juli 2023 om 10:47

Nu is het een prima aankoop? Maar niet je betoog dat het voetbal door en door ziek is??

Brighton wil 100 mil en voetbal is verrot.

Chelsea koopt versterking nummer 478 in 2 seizoenen en dan een prima aankoop....
Liefst zie jij dat Chelsea ook nog meer gaat halen.

31 juli 2023 om 10:54

Voor dat bedrag wat Brighton voor Caicedo wilt is het voetbal inderdaad verrot. Neemt niet weg dat Caicedo wel een goede versterking voor Chelsea zou zijn.

31 juli 2023 om 10:58

Ik zou zeggen geef die Lesley Oguchukuwu of Andrey Santos maar de kans en laat Caicedo achterwege. Caicedo is een heerlijke speler, maar niet te betalen met de eisen van Brighton. Misschien als er een mogelijkheid zich voordoet, kunnen ze nog een ervaren speler aantrekken voor het middenrif.

31 juli 2023 om 11:03

Ik snap Brighton wel. Caicedo is pas 21 en heeft een geweldig seizoen gehad voor Brighton. Ook al 32 wedstrijden voor Ecuador en ligt nog tot 2027 vast met een optie voor nog een jaar.

31 juli 2023 om 11:06

Andrey Santos hopelijk blijft hij en word hij niet uitgeleend.

31 juli 2023 om 11:16

Daarnaast heeft Chelsea al 120 miljoen voor enzo neergelegd. Caicedo heeft heeft veel meer bewezen. Dan is het vragen van 100 miljoen niet zo gek

31 juli 2023 om 11:40

@Zermatt Maar dat is niet wat je zei. Het voetbal is verrot omdat Brighton 115m zou vragen voor Caicedo. Dat terwijl je nu Chelsea zelfs aanmoedigt om dat bedrag op tafel te leggen om hem te halen 😂

31 juli 2023 om 13:22

Zermatt is nog steeds de troll die hij aan het begin van zijn carriere hier op vz was. Blijft maar dingen roepen en reageert vrijwel nooit ergens op als het weerlegd wordt.

31 juli 2023 om 15:18

Zijn jullie blibd ofzo? Dat ik schrijf dat 115m voor Caicedo te zotte is, wil niet zeggen dat ik Caicedo geen versterking vind voor Chelsea.

31 juli 2023 om 17:23

Wel voor dat bedrag. Je kan niet zeggen dat het idioot is dat die speler zoveel moet kosten om vervolgens te zeggen dat Chelsea hem vooral echt moet halen

4 augustus 2023 om 11:55

Versterking gaat over zijn kwaliteiten en niet het bedrag Silva...

4 augustus 2023 om 12:00

Zermatt, jij zegt dat anderen niet serieus te nemen zijn omdat ze een speler wilden zien komen die het uiteindelijk ergens anders niet gemaakt heeft. Heb je enig idee hoeveel spelers jij op basis van tifo naar andere clubs hebt geschreven die niet uit de verf gekomen zijn? Ik heb ze niet geteld, maar weet uit mijn hoofd dat het er meer dan 30 zijn. Moeten we jou dan ook niet serieus nemen, als we dat al deden?

5 augustus 2023 om 15:32

Tifo Football heeft gewoon goede analyse erop losgelaten waarom een desbetreffende speler bij een club past. Ze zullen niet altijd gelijk hebben, maar dat is ook onmogelijk voor elk mens op deze wereld.

31 juli 2023 om 11:24

Caicedo, Sanchez, deze Disasi & ook nog even Osimhen?

Chelsea heeft goed verkocht, maar niet zo goed verkocht dat ze dan niet in de FFP problemen komen hoor...

31 juli 2023 om 14:23

Het is FIFA niet. Chelsea heeft al vreselijk veel uitgegeven het afgelopen jaar en nu staat de teller ook alweer op 157 miljoen euro. Dat terwijl het voor 254 miljoen euro verkocht heeft. Die kunnen Caicedo en Osimhen echt niet zomaar betalen. Het is niet voor niets zo rustig omtrent Osimhen. Dat is momenteel samen met Kane transfertarget nummer 1 als we het over spitsen hebben. Echter is Osimhen met 24 jaar jong, hij heeft een marktwaarde van 120 miljoen euro en hij heeft nog een contract tot 2025. Voor bijna alle clubs is hij simpelweg te duur.

Laat Robertz Sanchez lekker bij Brighton blijven. Dat is geen echte upgrade op Kepa. Daarnaast zullen ze weer een abnormaal bedrag en naar Colwill vragen.

Aan de ene kant een prima aankoop aangezien Fofana maar blijft sukkelen met blessures. Achteraf gezien had je die jongen nooit moeten komen gezien zijn blessure historie. Aan de andere kant heb je de positie al prima ingedekt en besteden we 45 miljoen aan een speler voor in de breedte..

In principe is wat we hebben ook al voldoende. Badiashile als het moet op rechts zetten wanneer hij straks weer fit is en Colwill en Silva voor in de basis. Vervolgens heb je ook nog Chalobah achter de hand als wisselspeler en we spelen geen Europees.

Maar goed dan heb je in ieder geval alvast een vervanger van Silva in huis met een leeftijd die eens niet tegen de tienerjaren aanligt. Het was gisteren ook al bekend gemaakt dat de transfer zo goed als rond is, dus dit bericht verschijnt hier wel wat laat.

31 juli 2023 om 11:25

Heeft wel stevige blessures gehad hé, die Fofana.
Goede speler, maar deze Disasi is toch wat meer een kolos hoor. Enorm fysieke verdediger.

Colwill - T. Silva als basispaar. Disasi als roulatiespeler ipv 1 van die 2. Badiaschile en Chalobah als back-ups, waarbij ik Benoit eigenlijk wel een goede indruk vond maken.

En weer een aankoop, hoe dan zij dat? Leuke speler maar is hij nou echt zo speciaal? Eerst Badiashile, daarvoor Fofana en nu opeens Disasi. Weten ze het bij Chelsea nog wel? Wat is voetbal verrot joh.

Chelsea koopt hoeveel wel niet in maar 12 maanden. Enzo 130 mil, Cucu 67 mil, Badia 45 mil, Chillwell 50 mil, Fofana 90 mil, Sterling 55 mil, Lukaku 115 mil, Jackson 37 mil, Nkunku 60 mil, Madu 35 mil, Angelo 15 mil, Mudryk 90 mil, Kouli 40 mil, Gusto 30 mil, Auba en Andrey samen 30 mil, en nu Disasi en ook die middenvelder, plus die Slonina. Dit is knettergek!

31 juli 2023 om 11:32

Aan de andere kant hebben ze deze transferperiode ook verreweg het meeste geld van alle clubs ter wereld opgehaald. Dat vergeet je er dan weer bij te vermelden.

Vorige transferperiode is het knettergek geweest wat Chelsea heeft gedaan, deze zomer is er niks geks aan.

31 juli 2023 om 11:39

Dat geeft alleen maar aan dat ze juist het spoort helemaal kwijt zijn. Zo een club gun je toch wederom een seizoen op plek 10.

31 juli 2023 om 11:41

Ze lijken ook Ziyech, Lukaku en Hudson-Odoi nog te gaan verkopen, dus daar komt nog aardig wat bij.

31 juli 2023 om 11:46

Ze hebben veel opgehaald, maar juist vanwege die zieke transferzomer van afgelopen zomer en winter, moeten ze in deze window juist in de plus komen. En dat gaat niet lukken als ze nog al die spelers willen halen.

31 juli 2023 om 12:23

Ze verkopen veel omdat ze een heel nieuw elftal hebben gekocht letterlijk. Daarmee duw je de andere spelers weer naar de uitgang waaronder spelers die toch aardige kwaliteiten hebben. Dat terwijl de nieuwe aankopen allemaal relatief onbewezen spelers zijn. Ik ben het spoor bijster

31 juli 2023 om 12:55

Dit is Chelsea, die doen de dingen radicaal. Soms werkt het, soms niet.

31 juli 2023 om 13:26

Veel van die spelers moesten echter wel echt weg hoor. Zie een interview van James van vorige week maar terug, er zaten echt gasten bij die er niet wilden zijn en die alleen maar vanuit het ikke ikke ikke standpunt bij de club waren. Poch heeft zich hier heel duidelijk tegen uitgesproken en hoewel ik het sportief gezien een gok vind mag ik hopen dat deze purge eindelijk een einde maakt aan de slangenkuil die Chelsea spelers al jaren vormen samen.

31 juli 2023 om 14:26

@silvacity - Wel heeft het nu een jaar kunnen wennen en hebben ze dit keer een volledige voorbereiding. Daarbij zijn het wellicht geen bewezen topspelers, maar het gros van wat ze binnenhalen heeft wel aardig wat talent. Ik denk niet dat het slechter kan dan afgelopen seizoen. Het zou mij in ieder geval niet verbazen als ze het komende seizoen 'gewoon' weer meedoen(!) om plek 4.

31 juli 2023 om 17:55

@John Maar dat kan onmogelijk alleen aan al die spelers hebben gelegen. Werkklimaat heeft daar ook een impact op. Het rommelt binnen de organisatie en dat zie je ook terug in de spelersgroep

4 augustus 2023 om 11:30

@gryga22 - Veel spelers moesten ook wel weg. Reece James heeft in een interview aangegeven dat vorig jaar een zwaar jaar was, omdat veel spelers, die nu vertrokken zijn, al met hun gedachte bij de uitgang waren. Hierdoor hadden die spelers weinig motivatie. Neemt niet weg dat afgelopen winter het een gekkenhuis was qua transfers bij Chelsea.

31 juli 2023 om 14:25

Chelsea heeft 254 miljoen euro binnengehaald op de transfermarkt en voor zo'n 157 miljoen euro gekocht (inclusief Disasi). Dat is dus een positief resultaat van 97 miljoen euro. Er is daar dus wel wat mogelijk.

31 juli 2023 om 14:40

Als ja alleen naar de transfer uitgaven van dit jaar kijkt wel ja. Afgelopen twee financiële jaren met dikke verliezen van meer dan 100 miljoen afgesloten, dit jaar speel je geen Europees en heb je ook nog geen shirtsponsor dan moet je niet dit soort achterlijke bedragen besteden wanneer je door spelers verkoop wat binnen haalt. De UEFA zal het wel af doen met een boete, maar een zwaardere straf zou niet onterecht zijn.

1 augustus 2023 om 13:19

Beetje late reactie, maar Fofana was geen 90 miljoen, Mudryk was 70 miljoen vast en Chilwell is in 3 jaar geleden al naar Chelsea gekomen.. Neemt niet weg dat het nog steeds veel is, maar het scheelt toch al gauw een Miljoentje of 100. Daarnaast is een verdediger zeker wel nodig, want Koulibaly, Azpiliqueta zijn vertrokken en Fofana is wss tot en met april uit de roulatie. Met Badiashile, Silva, Colwill en Chalobah (die misschien nog vertrekt) vind ik het wel een nodige aankoop. Silva kan lang niet alle wedstrijden meer spelen en Colwill en Badiashile moet nog maar blijken hoe constant ze kunnen presteren.

4 augustus 2023 om 13:08

Denk dat Disasi vooral een reactieaankoop is omdat Wesley Fofana nu voor het tweede seizoen op een rij een heel seizoen eruit ligt.

Ken de speler niet zo goed, omdat ik de Franse competitie niet zo volg.
Kan iemand wat meer vertellen van deze speler?
Nieuwe keeper zou ik wel graag zien komen, maar had liever Raya gezien dan.
Caicedo zou ook echt en goede versterking zijn maar wel veel geld.
Spits zitten we goed met Jackson, wat die jongen al heeft laten zien op en aantal vriendschappelijke potjes.

Chelsea haalt kasten als Disasi, Caicedo en Kudus binnen deze transferzomer

Ik las ergens dat hij langzamer is dan Maguire.. kan dat kloppen?

31 juli 2023 om 12:19

Is dat überhaupt mogelijk dan?!

31 juli 2023 om 13:24

Tja, de nieuwe spits van Utd is nog langzamer blijkbaar. Zegt toch niet alles.

Vertrokken spelers van de Chelsea selectie 2021: Mendy, Azpilicueta, Rudiger, Kante, Jorginho, Kovavic, Mount, Werner, Pulisic, Ziyech, Giroud, Havertz, Zouma, Christensen, Marcos Alonso, Lukaku, Emerson en verhuurde spelers zoals Tomori, Bakayoko, Zappacosta, Batshuayi, Barkley, Drinkwater. Allemaal weg. Ik heb nog nooit zoiets bizars gezien. En hoeveel absolute toppers heeft Chelsea er nu rondlopen? Reece James, aangevuld met een aantal prima spelers en vooral onbewezen talenten. Bizar beleid

31 juli 2023 om 13:40

En ik heb zelfs moeite met Reece James een absolute topper noemen. Qua speler is hij dat wel alleen als je zo vaak geblesseerd bent, ben je dan wel een wereldtopper? 16 potjes waarvan 14 basis in de PL afgelopen seizoen. Seizoen ervoor 26 potjes waarvan 22 basis. Mist al twee seizoenen op rij ongeveer de helft van het seizoen..

31 juli 2023 om 14:30

Mee eens, maar je kunt ze niet zomaar afdoen als 'onbewezen talenten'. Het zijn wel veelal de grotere talenten die in trek zijn bij de grotere clubs. Zo'n Enzo Fernandez blonk statistisch wel gewoon uit in dat halve jaar bij Chelsea. Het beleid is vooral erg onsamenhangend, maar als Pochettino er een collectief van kan smeden, zie ik ze wel gewoon meedoen om plek 4, 5 of 6. Kwaliteit is er wel, maar de vraag is of er ook balans in die ploeg zit. Daar heb ik vooral m'n twijfels over.

4 augustus 2023 om 11:15

Reece James, mits fit, is top. Maar ik vind dat je een Nkunku, T.silva (ondanks zijn leeftijd) en ook Sterling & Chilwell te kort doet.
Sterling is wat minder in vorm afgelopen jaar, maar gewoon jaren een topper. T.silva ook, die is gewoon nog top.
Nkunku schoot al 2 jaar Leipzig omhoog. En Chilwell is gewoon, mits fit, een top (wing)back!

Ik begrijp deze aankoop niet. Waarom een verdediger halen die er niet echt bovenuit steekt in Frankrijk om vervolgens (weer) een jongen uit de eigen jeugd de deur te wijzen? Wat is dit voor complete waanzin? Chalobah heeft onder Tuchel fantastisch gepresteerd en was vorig seizoen (als hij niet op rechtsback gesmeten werd) een van de meest solide verdedigers!

Ik begin meer en meer te vermoeden dat de nieuwe Amerikaanse eigenaren er alles aan willen doen om in ieder geval de complete legacy van Roman Abramovich ongedaan te maken, zodat zij daarna kunnen claimen dat al het succes wat zij behaald hebben puur en alleen hun eigen werk is! Cobham was de baby van Abramovich, hij heeft enorm veel geld, tijd, energie en vooral geld gestoken in het compleet renoveren van de jeugdopleiding en het jeugdcomplex. Nu wordt alles compleet verwoest! Welke jeugdspeler (jongens uit de regio die een jaar of 14/15 zijn) zullen nog interesse hebben om naar Chelsea te komen als ze zien dat ze uiteindelijk hardhandig de deur gewezen zal worden zodra er ergens een Frans of Braziliaans talentje op de radar verschijnt?

Ten tweede: Waarom? Waarom weer een speler willen halen van dat gare Brighton? Had Boehly niet gewoon lekker Brighton kunnen kopen? Waar komt de fetish met die club vandaan? Dit is nog ziekelijker dan toen Liverpool constant bij Southampton op de stoep stond.. Ik zou als ik de toiletjuffrouw van Brighton was maar alvast naar een woning in Londen gaan zoeken, want het is een kwestie van tijd voor de telefoon gaat en je een hijgerig, Amerikaans stemmetje aan de andere kant van de lijn gaat horen..

31 juli 2023 om 13:26

Hoezo gare Brighton? Omdat ze zo hoog in de boom gaan zitten? Wat zou jij doen als de club die jouw beste coach in jaren plus zijn hele staf weg heeft gepikt, weer voor de deur staat om voor een appel en een ei je beste spelers op te halen?

31 juli 2023 om 13:34

@samcro, Ik begrijp niet waarom we keer op keer op keer uit komen bij Brighton. Daarom dat gare Brighton omdat ze ondertussen hofleverancier van Chelsea zijn geworden..

Ik geef ze groot gelijk. Caicedo is een absolute topspeler, als hij dat nog niet is dan zal hij het zeker worden, en hij heeft zijn contract in januari nog verlengd. Brighton heeft het grootste gelijk van de wereld dat ze een belachelijk hoog bedrag vragen. Ik erger me helemaal scheel aan de twitter brigade die zo zeuren over de vraagprijs. Het is aan Chelsea, we weten al 2 maanden dat ze een soortgelijke prijs willen hebben als de transfersom van Rice. Ze willen dus 100 miljoen, dan is het heel simpel: Pay up or shut up..

31 juli 2023 om 13:38

Dat voetbal ziek aan het worden is wist ik 10/15 jaar geleden al. Voor mij is het totaal geen verassingen meer.

Ik hoop dat je je medicatie hebt genomen want in je comment zit vol met symptomen in waar transgender gevoelens in voor komen. Depressie.

"Ik zou als ik de toiletjuffrouw was" ...jij stiekemerd.
Funmode/off

31 juli 2023 om 14:36

Hoezo dat gare Brighton? Die weten in ieder geval hoe je een relatief gezond beleid voert.

Betreft de jeugdopleiding. In alle eerlijkheid: Chelsea greep maar 1 keer naar die opleiding en dat was onder Lampard ten tijde van de transferban. Verder is die opleiding nooit veel meer geweest dan een verkapt handelshuis. We moeten het niet mooier gaan maken dan het is.

Verder begrijp ik je frustratie wel. Het aankoopbeleid is onsamenhangend en er is geen duidelijke lijn zichtbaar. Bovendien spendeert het veel geld voor veel spelers, maar echte topspelers lopen er ook weer niet rond. Het zijn vooral veel relatief jonge talenten. Het is voor Chelsea te hopen dat hij er een collectief van kan smeden. Dan zie ik ze wel gewoon meedoen voor plek 4, 5 of 6. Dan heb je in ieder geval een houvast, gezien de jonge spelers in de ploeg. Dat wordt dan met het jaar stabieler.

31 juli 2023 om 14:52

@sirius, Ik ben het met je eens dat we vanaf 2019 pas massaal gebruik zijn gaan maken van de jeugdopleiding maar wat mij betreft heeft dat ook grotendeels te maken met de instabiliteit die we daarvoor hadden rondom de managers en de algehele kwaliteit van de jeugdspelers. Er liepen in 2014 geen Mount's, Tomori's of Hudson-odoi's rond. De beste spelers (ook in die tijd) werden doorgeschoven naar het eerste elftal. Kijk maar naar Christensen en Loftus-Cheeck.

De jeugdopleiding was eigenlijk rond 2018 in mijn ogen in staat om voetballers te leveren die een waarde zouden kunnen hebben voor het eerste elftal. We hebben de 'pech' gehad dat we het eerste jaar Conte als coach hebben gehad en in het tweede jaar Sarri als coach hadden, aangezien beide heren liever geen gebruik maakten van de jeugdopleiding. Abramovich is daarna (met Lampard zeker en in iets mindere mate bij Tuchel) heel duidelijk geweest dat Cobham een belangrijk onderdeel van de club moest worden!

Het grootste probleem met het aankoopbeleid vind ik dat er geen inzage is of dat er zo weinig duidelijkheid is vooraf. De transfer waar dit artikel over gaat is bijvoorbeeld als donderslag bij heldere hemel tot stand gekomen. We wisten niet dat er interesse was in deze speler tot er een akkoord bereikt was. Waarom zijn ze bij deze speler geeindigd? Wat heeft hij ten opzichte van Chalobah dat we onze eigen jongen moeten lozen voor deze nieuwe speler? Werken we met data, scouts? Hoe komen we bij deze spelers?? Als ik dan bijvoorbeeld zie dat er een Sanchez uit de hoge hoed getoverd wordt, dan wil ik graag weten hoe ze bij die speler zijn uitgekomen, want ik zie een keeper die door Jason Steele gepasseerd is en in mijn ogen op geen enkele manier een upgrade is ten opzichte van Kepa...

4 augustus 2023 om 11:16

Sanchez is voetballend in mijn ogen stukken beter dan Kepa hoor, maar dat is mijn mening.
Snap ook niet hoe Steele opeens keepte tfv Sanchez... Hij had wel wat foutjes gemaakt, maar dan wissel je nog niet zo snel toch?

4 augustus 2023 om 11:25

In het meevoetballen is Kepa best goed, hij moet geen lange ballen geven want die eindigen allemaal bij de tegenstander maar hij kan erg goed voetballen onder druk voor een keeper.

Steele keepte vorig seizoen omdat Sanchez een erg slecht seizoen had en De Zerbi hard kon ingrijpen als de nieuwe coach. Op basis van de statistieken zou Sanchez niet hebben misstaan bij een van de degradanten! Zijn keeperstrainer is met Potter meegegaan naar Chelsea en we weten dat hij degene was die nu heel erg veel druk zette om Sanchez naar Chelsea te halen..

4 augustus 2023 om 15:01

Ik denk dat Sanchez beter is dan Kepa, maar dat is mijn mening. Vind Kepa vaak een onzekere indruk maken, ondanks dat hij graag erg ''stoer'' wilt overkomen met de bal aan de voeten.

Vind hem op de lijn wel oké, voetballend niet. Maar dat is mijn bescheiden mening ofcourse!

4 augustus 2023 om 15:05

@yoericfc - Interessante analyse zoals wel vaker, maar met de eerste alinea ben ik het totaal niet eens. Voor de Mount's, de Tomori's of de Hudson-Odoi's liepen er zelfs grotere talenten rond. Wat te denken van De Bruyne, Lukaku, Ake of in mindere mate Zouma? Dat zijn dan nog de namen die eruit springen.

Jongens kregen tot de transferban nauwelijks tot geen kansen en vaak ook nog eens in de essentiele jaren van de ontwikkeling van een speler. Het is niet zo dat spelers als Mount, Hudson-Odoi of RLC de pannen van het dak spelen en alles aan flarden schieten. Het zou mij niets verbazen als er in de jaren onder Abramovich niet soortgelijke talenten rondliepen die zijn gestagneerd.

Wel hoop ik dat Chelsea deze lijn doorzet met betrekking tot de opleiding. Niet enkel een handelshuis, maar ook serieus kijkend of er talenten rondlopen die te ontwikkelen zijn tot eerste elftal spelers.

31 juli 2023 om 14:57

Huh vind je Chalobah zo goed dan? Vind hem verdedigend zo matig.

31 juli 2023 om 15:02

Het is een jonge speler die nog enorm moet en kan verbeteren. Is hij nu van het niveau van een Terry of Carvalho? Nee, maar deze nieuwe jongen toch ook niet? Ook voor Chalobah is er sinds zijn debuut nauwelijks stabiliteit geweest, geef die jongen de tijd om zich te ontwikkelen en ik denk dat er een hele goede verdediger in zit!

Disasi is echt wel een vooruitgang t.o.v. Chalobah. Chalobah vond ik op het begin prima, maar je ziet toch da hij het absolute topniveau niet heeft.
Disasi is defensie sterker en ook fysiek veel verder. Misschien wel iets minder wendbaar, maar defensief ijzersterk.

Denk dat dit een goede koop is hoor. Disasi - Fofana en aan de andere kant Colwill en Silva. Waarbij men nog Chalobah als back-up heeft, gezien de blessure van Fofana & een Badiaschile die ook enorm goed is voor zijn leeftijd.

Sanchez is een degelijke keeper. Vond hem regelmatig wa foutjes makne, maar voetballend wel beter dan Kepa... Dus snap de transfer wel.

Snap alleen niet waarom Brighton hem op de bank had ten faveure van Steele. Die vond ik niets bijzonders. Hopelijk gaat Bart nu wel keepen bij Brighton!

45M voor een speler uit de ligue 1 die niet eens bij een top 5 club soeelde en afgelopen seizoen geen prijs gewonnen heeft. Zal vast een fantastische aankoop zijn, maar toch grappig dat eerdere vooroordelen over spelers van een niet ligue 1 topclub niet meer gelden als een club als Chelsea interesse heeft.

4 augustus 2023 om 15:02

Zijn toch voldoende spelers die geen prijs winnen of nie bij de top 5 spelen?
Wahi, Ben Seghir, Ben Yedder, Fofana, Camara, Lukeba, Caqueret, Cherki, Barcola, noem ze maar op. Voldoende goede spelers/talenten die niks gewonnen hebben of wat dan ook...

Persoonlijk zit ik nu alleen te denken bij Chelsea: Hoeveel verdedigers hebben ze nu wel niet onder contract staan joh?
Silva, Chalobah, Colwill, Fofana, Badiashile en Sarr. Dan haal je nog een verdediger......
Als ze met 2 Cv's spelen, heb je er toch echt 2 teveel, terwijl je met 3 Cv's speelt, je met de komst van deze toch ook 1 teveel hebt..... Maar dat ben ik!

Voor de rest, wel extreem jonge selectie als je de leeftijden ziet op Transfermarkt. "maar" 4 die 30+ zijn en naast die 4, "maar" 3 die ouder zijn dan 25.
Zit zeker toekomst in deze selectie.

Ben benieuwd wat Pochettino er van kan maken

Weer een parel uit de… Ligue 1 natuurlijk. Talentenfabriek van heel Europa

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren