Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mauricio Pochettino wekt ongeloof met uitspraak na zoveelste Chelsea-nederlaag

Laatste update:

Mauricio Pochettino heeft Chelsea nog altijd niet aan de praat gekregen. De Londenaren gingen afgelopen zondag met 2-0 onderuit op bezoek Everton en bevinden zich momenteel op een uiterst teleurstellende twaalfde plaats in de Premier League.

Chelsea legde afgelopen zomer ruim 450 miljoen euro neer om de komst van Moises Caicedo, Roméo Lavia, Christopher Nkunku, Cole Palmer, Axel Disasi, Nicolas Jackson, Robert Sánchez, Lesley Ugochukwu, Deivid Washington, Ángelo en Djordje Petrovic mogelijk te maken.

De vele aankopen hebben the Blues echter nog geen succes opgeleverd. Doordat Chelsea dit seizoen geen Europese verplichtingen heeft, werd er voorafgaand aan het seizoen veel van de steenrijke club in de Premier League verwacht. De verliespartij tegen Everton was alleen alweer de zevende competitienederlaag van het seizoen.

Reactie Pochettino
“We moeten onszelf verbeteren. Het is een nieuw team en niet zo makkelijk om iets te bouwen”, zei Pochettino na de 2-0 nederlaag tegen Everton. “De verwachtingen zijn hoog, maar de resultaten zijn anders. We moeten ons verbeteren in de tweede seizoenshelft zodat we meer competitief zijn en staan waar Chelsea hoort.”

"Voetbal draait om het maken van doelpunten, maar we waren niet scherp genoeg voor de goal. Ik ben enorm teleurgesteld. Ik denk dat we de betere ploeg waren, al resulteerde dat dus niet in het gewenste resultaat. Het is een probleem dat we moeten onderzoeken.”

Pochettino sloot ook niet uit dat Chelsea in januari opnieuw de portemonnee gaat trekken. “We moeten praten en proberen ons te verbeteren in de volgende transferperiode. We zullen kijken naar wat we kunnen doen. Ik ga niet om meer of minder spelers vragen, maar moeten wel kijken of de perceptie overeenkomt met de werkelijkheid.”

De uitspraken van Pochettino werden op X ook uitgelicht door transfermarktexpert Fabrizio Romano. In de reacties wordt vol ongeloof gereageerd. Vele gebruikers van het social media-platform kunnen zich niet voorstellen dat Chelsea deze winter opnieuw veel geld gaat uitgeven om zich te versterken.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3424555677
2Manchester City3323734876
3Liverpool3422844174
4Aston Villa3420682166
5Tottenham Hotspur3218681660
6Manchester United3316512153
7Newcastle United33155131550
8West Ham United3413912-948
9Chelsea3213811447
10AFC Bournemouth3412913-1145
11Brighton & Hove Albion33111111-244
12Wolverhampton W.3412715-843
13Fulham3412616-442
14Crystal Palace3410915-1239
15Brentford349817-735
16Everton3411815-1233
17Nottingham Forest347918-1826
18Luton Town346721-2825
19Burnley 345821-3223
20Sheffield United343724-5916

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan de ene kant kan ik me vanuit Pochettino helemaal voorstellen dat hij graag wat nieuwe spelers verwelkomt. Zijn selectie is op dit moment niet goed genoeg om voor Champions League voetbal te strijden, een resultaat wat ze voor het seizoen begon wel verwacht hadden, maar door blessures, de lage leeftijd van zijn selectie en de matige kwaliteit van veel spelers op belangrijke posities kun je wel fluiten naar Europees voetbal als je de League Cup niet wint. Sterker nog: je moet serieus vrezen voor degradatie! Er zal echt het een en ander moeten gebeuren bij Chelsea als ze niet rond deze positie willen blijven hangen.

Aan de andere kant hebben Paul Winstanley, Joe Shields en Laurence Stewart er een ongelofelijke klerezooi van gemaakt en al voor een miljard euro aan nieuwe spelers ingekocht. Het gros van die spelers is 18, Zuid-Amerikaans en totaal geen toegevoegde waarde in de Premier League. Als ze een speler voor het eerste elftal halen hebben ze (op Enzo Fernandez, Mudryk, Caicedo en Palmer na) alleen nog maar de verkeerde spelers gehaald. Sterling, Sanchez, Jackson, Cucurella, Koulibaly, Aubameyang, Madueke.. De lijst is echt enorm.

Wat mij betreft worden de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit beleid vandaag nog ontslagen. Zet wat mij betreft Luis Campos neer als Enige technisch directeur en neem Mourinho over van Roma na dit seizoen. Laat Mourinho maar weer bouwen, zoals hij dat ook in 2004 mocht doen. Op basis van die fundering is Chelsea de meest succesvolle club van Engeland geweest in de 10 jaar daarna!

11 december 2023 om 08:15

Dat laatste klopt toch niet?
United is sindsdien in 2007, 2008, 2009, 2011 en 2013 kampioen geworden. Daarbij ook een CL-beker gewonnen en nog twee keer in de finale van dat toernooi gestaan.

Volgens mij is het dus United in die tien jaar als meest succesvolle club en daarna Chelsea.

11 december 2023 om 08:23

Over de gehele periode van Abramovich ging die vlieger op, ik ging er vanuit dat dat ook het geval was in die eerste tien jaar. (Ik betwijfel overigens of United ook echt meer gewonnen heeft, maar goed dat was het punt van mijn post niet.)

11 december 2023 om 08:19

Degradatie zou nog terecht zijn ook. Waardeloos bestuurde club zonder visie. Ik gun het de fans niet, maar een degradatie zou een heerlijke afstraffing zijn voor het lukraak smijten met honderden miljoenen. Het bewijs dat je met geld veel kunt kopen in het voetbal, maar je nog altijd iets van een visie nodig hebt.

11 december 2023 om 08:42

Wat er nu gebeurt is een heel logisch resultaat van aanklooierij en geldverspilling. Degradatie zou wellicht een zegen zijn als het betekent dat die Amerikanen dan willen vertrekken. Er zijn momenten waarop ik echt had liever had gehad dat de club nadat ze gestolen was van Abramovich weer een doorstart had moeten maken in de League 2 ofzo. Onder deze eigenaren is ieder beetje Chelsea wat in de club aanwezig was vernietigd en weggesmeten bij het oud vuil.

11 december 2023 om 08:29

Mourinho is passé, die gaat je echt niet meer verder helpen

11 december 2023 om 08:44

Ondertussen heeft de beste man 2 Europese finales in 2 jaar Roma gehaald, begint het meer te draaien en hebben ze met heel beperkt materiaal lang kunnen vechten voor Champions League voetbal vorig seizoen. Bovendien zou Mourinho de club een beetje karakter kunnen geven die het al ruim een jaar enorm mist.

11 december 2023 om 08:50

De Conference league is geen bijzondere prestatie na mijn mening omdat ze de enige grote club waren, dat waren ze dus aan het stand verplicht. De EL is knap, maar daartegenover staan 2 jaren in de competitie waar het niet beter ging dan eerdere jaren. Pak je de jaren van United en Spurs ook nog mee dan is het duidelijk dat Mourinho gewoon passe is. Chelsea moet op zoek naar een coach die op lange termijn de ploeg weer terug kan brengen. Dat is Mourinho allesbehalve.

11 december 2023 om 09:01

Hoeveel coaches is het gegeven om op lange termijn succesvol te zijn bij één enkele club? Ik geloof er niet in dat dat bij Chelsea gaat gebeuren.

Vertel jij de mensen in Rome maar eens dat de Conference League niet meetelt. Hij hoeft niet ala Guardiola 9 van de 10 seizoenen kampioen te worden, maar zorg dat er een groep spelers komt te staan die mentaal net zo sterk zijn als de groep spelers die hij had in 2004 en dan kom je al een stuk dichterbij. Het nalatenschap van Mourinho bij Chelsea is veel meer dan alleen maar die 3 titels. Mourinho heeft de club opgebouwd zoals die zou functioneren onder Abramovich. De man is een bouwer pur sang, maar heeft daar zelden tot nooit (zeker in dit land niet) de credits voor gekregen!

Het is grappig hoe mensen altijd naar de defecten bij Unitedn e Tottenham wijzen als het om "hun" trainer gaat, maar zodra het om Mourinho gaat is hij passe en telt hij niet meer mee.

11 december 2023 om 09:04

Voor Roma is het geweldig want die winnen geen prijzen. Maar is dat een uitzonderlijke prestatie? Nee na mijn mening niet.

Chelsea heeft een brede jonge selectie. Het heeft geen zin om nu een resultaatcoach neer te zetten die na uiterlijk 2 seizoenen weer weg is. Juist met dit jonge team moet je rustig gaan bouwen.

Ik keek gewoon naar zijn huidige club en de 2 laatste. Dan kun je concluderen dat hij niet meer de coach is die hij was en dat het beste er wel vanaf is.

11 december 2023 om 09:41

Ik zie in Mourinho helemaal geen bouwer. Het is niet voor niets dat hij een club na zijn befaamde derde seizoen niet al te fraai achterlaat.

Ik zie hem juist als iemand waarmee je op korte termijn kan presteren. Hij laat daarna meermaals een compleet uitgebluste selectie achter.

Daarbij vraag ik me wel af of hij nog in deze moderne Premier League past en daar succesvol zou kunnen zijn. De trainers die daar doorgaans succesvol zijn, hebben een veel vooruitstrevendere benadering van de sport.

Wel heb ik het gevoel dat Pochettino het ook totaal niet is. Los van het feit dat hij moet werken met een selectie die compleet uit balans is.

11 december 2023 om 10:17

"ik zie in Mourinho helemaal geen bouwer. Het is niet voor niets dat hij een club na zijn befaamde derde seizoen niet al te fraai achterlaat."

en hier klopt dus eigenlijk niets van. De teams die hij in elkaar heeft mogen zetten (waar hij nog echt verantwoordelijk voor was) zijn winnende machines geworden. Namelijk: Chelsea en Real Madrid. Ja, die machines moesten wel gefinetuned worden aan de specifieke coureur maar het fundament is 100% Mourinho.

Ik denk dat het een tijd geleden is dat Mourinho met een selectie heeft mogen werken die bij hem past en dat dat gebeurde bij een club die hem ook echt de ruimte gaf om zijn eigen team te maken.

11 december 2023 om 10:20

@arsenal890, wat mij betreft is er geen betere manager die jonge spelers kan leren winnen of ze een mentaliteit mee kan geven dan Mourinho. Ik laat het tactisch aspect even buiten beeld, het gaat mij om houding, mentaliteit en werklust. Dat mis ik nu enorm, juist Mourinho heeft daar in Chelsea's historie een belangrijke rol in gespeeld.

11 december 2023 om 11:52

Zo beperkt is het materiaal dat Mourinho gekregen heeft toch helemaal niet? Dybala, Lukaku, Belotti, Paredes, Sanches, Ndicka, Aouar, ... Met daarnaast spelers als Rui Patricio, Mancini, Smalling,spinazolla, Cristante, Pellegrini & Abraham heeft hij toch gewoon een goede selectie onder zijn hoede? (ondanks de beperkte financiele middelen)

Echter weet hij in de Serie A toch absoluut niet te overtuigen? Ook dit seizoen (weer) niet, met een achterstand van al respectievelijk 11 & 13 punten op Juve en Inter.daarnaast staat hij momenteel vierde maar is het gat met de nummer 9 maar 4 punten...

Het blijft natuurlijk een goede coach (met een speciaal karakter) maar om nu met zekerheid te stellen dat hij met dit Chelsea zoveel beter zou doen... dat weet ik niet. Als hij natuurlijk nog eens 500 miljoen mag investeren kan het een ander verhaal zijn.

11 december 2023 om 12:11

Als je het wegzet tegen de selecties van Inter, Milan, Napoli en Juventus dan kun je denk ik alleen maar zeggen dat ze een selectie hebben die veel minder breed is dan die van de concurrentie.

Ik denk dat je aardig wat namen noemt die erg goed zijn op papier, maar helaas valt het in de realiteit erg tegen. De beste spelers (spinazzola en Dybala) zijn er vaker niet bij dan wel. Abraham is ook al bijna een jaar geblesseerd. Verder heb je in Lukaku natuurlijk een geweldige speler voor de Serie A, maar de rest steekt er niet zo heel erg bovenuit.

Overigens verwacht ik (nogmaals) niet dat Mourinho Chelsea zomaar kampioen maakt, maar ik verwacht wel dat er spelers na 3 jaar Mourinho een groep overblijft met spelers die bereid zijn om voor de club en elkaar door het vuur te gaan. Dat heeft hij namelijk overal waar hij gezeten heeft ,en de ruimte kreeg om zelf dingen te regelen, voor elkaar gekregen! Inter, Chelsea, Porto en Real. Het vergt een zekere maten van vertrouwen om hem die macht te geven, maar wat mij betreft heeft er nog niemand spijt gehad als ze Mourinho zijn gang laten gaan!

11 december 2023 om 08:51

Nog meer nieuwe spelers? Als er 1 club is die al te veel nieuwe spelers heeft gekocht voor absurde bedragen dan is het Chelsea wel.

11 december 2023 om 09:04

Ja, eens. Er is belachelijk veel geld uitgegeven aan spelers waarvan ik niet denk dat ze de club beter maken of gaan maken. Het betekent echter niet dat ze daar opeens mee gaan stoppen, ik denk zelfs dat ze de aankomende winter- en zomerperiode gaan gebruiken om zwaar in het eerste elftal te gaan investeren.

11 december 2023 om 10:32

Had liever en De Zerbi of Howe gezien.
Maar begin ook terug die neiging te krijgen voor Mourinho

11 december 2023 om 11:43

Howe en De Zerbi zitten bij clubs die een stuk beter geleid worden dan Chelsea. Je moet wel een speciaal soort stom zijn om Newcastle of Brighton op dit moment of afgelopen zomer te verruilen voor Chelsea.

11 december 2023 om 11:54

Caicedo:-)?

11 december 2023 om 12:13

Je begrijpt zelf toch wel dat het over coaches/managers gaat? Zij zijn de dupe van het geklooi van die Amerikanen.. De spelers worden er slapend rijk van. Je bent als speler eerder een speciaal soort dom als je het niet doet..

11 december 2023 om 12:38

Dat zou idd stom zijn.

Jazeker Poch! Ik zou als ik jou was nog een controleur erbij kopen, misschien gaat het dan draaien...

Misschien hadden ze hun geld beter moeten investeren in plaats van spelers die er niet klaar voor zijn zoals een Madueke en dergelijke of brandhout zoals Jackson...

Schandalig overigens dat Poch om versterkingen vraagt. Hij kiest er toch ook zelf voor om een Colwill bijv. op linksback te zetten, terwijl die dat absoluut niet is...

Begin maar eerst eens met een vaste basisstructuur inclusief de spelers op de juiste plek te zetten.

11 december 2023 om 12:11

Met je laatste twee alinea's ben ik het wel eens, maar laten we niet vergeten dat deze man ook gewoon een hoop spelers heeft gekregen waar hij niet om heeft gevraagd. Aankopen worden lukraak gedaan en de trainers moeten vervolgens maar kijken hoe ze die inpassen. Je kan niet in een jaar tijd twee selecties bij elkaar kopen drie managers voor de groep zetten en verwachten dat er iets positiefs uitkomt.

11 december 2023 om 15:43

Ik snap wat je bedoeld hoor. Maar zelfs met deze selectie zou je er toch wel meer uit kunnen halen dan hij momenteel doet, niet?

Ja, het zit niet mee dat zo'n Nkunku direct relatief zwaar geblesseerd raakt. Maar je kan ook gaan kijken: waar ontbreekt het vaak aan bij Chelsea momenteel?
Wat kan beter?

Ze hebben ook wel pech met blessures zoals Nkunku, Fofana, Chilwell, Lavia bijvoorbeeld.

Maar normaliter zou ik ook zeggen: je hebt de ideale wingbacks. De ideale Cv's. Ga gewoon lekker met 5 achterop spelen en gebruik je sterktes?

En als je dat niet wil, dan gebruik in ieder geval de spelers die je hebt op de plekken waar ze horen. Dus geen Colwill op linksback. Geen Gallagher op 10.

Enige waar ik nog over zou kunnen twijfelen is de spitspositie, aangezien Nkunku geblesseerd is en Jackson brandhout lijkt. Dan kan je daar nog Broja zetten of je gebruikt een valse spits ala Sterling.

Sanchez
Disasi
Badiaschile
Colwill
James
Enzo
Caicedo
Chilwell
Palmer
Sterling
Nkunku

Ik denk dat Pochetino gelijk heeft. Hij heeft nog een miljard aan aankopen nodig, een vervanger voor hemzelf inbegrepen. Matige trainer, die totaal buiten de realiteit staat. Al heel lang.

11 december 2023 om 09:06

Haha echt he, dit is toch bizar man. Echt ongekend! Wat een wereld leven we ook in. Dik 1 miljard uitgegeven binnen 12 maanden en dan nog roepen dat je meer nodig hebt. Lmao, wat een zwakke trainer zeg! Maar ja vind het wel top om te zien.

11 december 2023 om 10:25

Ik keur dit zeker niet goed zeker met de gang van zaken.
Maar eerlijk voetbal draait enkel maar voor het geld denk je nu echt dat daar iemand van wakker ligt?

Hoeveel miljoenen wil Chelsea nog gaan uitgeven, sinds die Boehly er zit is het allemaal bergafwaarts gegaan er wordt zomaar boven de 100 miljoen uitgegeven aan spelers die 1 seizoen iets leuks laten zien(Enzo & Caicedo).

Ja dat krijg je met een eigenaar die alleen denkt: leuke speler, die moeten we hebben in plaats van om te kijken welke spelers je nodig hebt die bij je speelstijl past.

Chelsea heeft een (zo goed als) volledige selectie aan CL winnaars verkocht. Allemaal brandhout zou het zijn. Tuchel moest ook weg want de koek was op en wellicht wilde Boehly zijn eigen stempel gaan drukken.

Vervolgens in 1.5 jaar ruim 1 miljard uitgegeven aan nietszeggende spelers en relatief onbewezen talenten. Afgelopen zomer zette ik Chelsea al lachend op de 7e plek in mijn voorspelling. Het zou niks worden ondanks dat ze geen Europees voetbal spelen. Maar de resultaten zijn zelfs nog veel slechter dan in mijn slechte voorspelling.

Ik ben benieuwd hoeveel "deadwood" er binnen 2 jaar weer vervangen gaat worden. De ene generatie aan grote talenten wordt vervangen door de volgende. Chelsea en talenten zijn geen gelukkig huwelijk

11 december 2023 om 12:15

Tja ik denk dat het moeilijk gaat worden om die deadwood ergens te lozen. Met Kpulibaly had je geluk dat de Arabieren langs kwamen, maar de rest zie ik niet zo snel die kant opgaan.

De miskopen zal ook niet alleen bij Koulibaly blijven. Mudryk, Jackson, Cucurella, Madueke, Sanchez kan je daar ook bij zetten en dan noem ik de jonge spelers die, als zogenaamde talenten binnen kwamen en toch niet zulke talenten bleken, nog niet eens op. Daar is ook een hele fortuin aan opgemaakt.

11 december 2023 om 15:45

En toch. Madueke en Mudryk hebben nog voldoende talent en potentieel in mijn ogen.
Cucurella is bruikbaar, maar wel veel te duur aangekocht.

Bij zo'n Cucurella snap ik bijv. niet waarom hij niet altijd met dezelfde instelling en passie kan spelen zoals hij vgm tegen Arsenal ook deed? Die gaf Saka toen een hele lastige dag zeg. Puur qua felheid en inzet....

Sanchez is inderdaad middelmaat. Idem dito voor Jackson. Die kan af en toe leuk meecombineren, maar mist de makkelijkste ballen en lijkt af en toe zelfs over zijn eigen voeten te struikelen.

Ik weet niet wie verantwoordelijk is voor de aankopen bij Chelsea die alleen maar middelmaat spelers bijelkaar koopt. WTF is Caicedo, Jackson, Lavia, Sanchez en nog meer middelmaat. Dat je zoveel geld uitgeeft komt door de eigenaar denk ik als Chelsea voor een speler aanklopt die normaal een waarde van 20 mil heeft wordt de prijs 4 dubbele en die betalen het fatsoenlijk. Man man man wat kan een club in no time kapot gaan vorige jaar toen Tuchel er nog was hadden ze een beter selectie dan wat er nu rondloopt bizarr

11 december 2023 om 10:24

Namen die je opnoemt Lavia is nog zeer jong speelde zeer sterk bij Southampton.
Maar is blessuregevoelig.
Caicedo is veel te veel voor betaald, maar kan zeker nog en topper worden.
Jackson is drama.
Sanchez begrijp ik niks van dat ze hem hebben binnengehaald.

11 december 2023 om 10:32

Het punt is dat Chelsea haar bijna volledige selectie (CL winnaars) heeft verkocht en er een volledig nieuwe selectie is gekocht. Vervolgens ben je er geen steek mee opgeschoten nadat je ruim 1 miljard!! aan inkomende transfers hebt gedaan.

Pulisic, Mount, Werner, Christensen, Havertz, Hudson-Odoi, Loftus Cheek etc waren ook allemaal grote talenten. Een paar jaar later werden die allemaal als deadwood bestempeld. Dat is Chelsea in een notendop. History is repeating itself

11 december 2023 om 10:36

Ben ik volledig met je eens.
Maar Pulisic was al paar jaar drama net als Havertz.
Christenen is transfervrij vertrokken.
Hudson-Odoi is nooit meer goedgekomen na zijn blessure.
Loftus check had ik gehouden, en had zelfs nog liever Werner dan Jackson

Ja gooi nog wat met geld koop nog eens 10 zuid-Amerikaans speler van 17/18 jaar.Hadden beter wat ervaren spelers binnengehaald.Seizoen is toch al over kunnen dit seizoen beter uitspelen met de selectie dat ze nu hebben.Als je natuurlijk de kans hebt om in januari spelers te verkopen aan Saudi Arabia zeker doen, Madueke, Sterling, Jackson, Sanchez, Cucurella, en met en zeer goed bod Mudryk.En Uiteraard Pochettino.Wat ik ook beschamend vind is waarom is T.Silva geen Captain?( ja miss door gebrekkig Engels)James speelt maar 6 wedstrijden op 1 seizoen en Gallagher vind ik echt geen captain.Dit team is en 1 grote rotzooi geworden!

Lekker weer geld uitgeven alsof het niet genoeg is na 1 miljard in de afgelopen jaar, waarvan die zelf al 450 miljoen aan spelers had gekregen afgelopen zomer. Pochettino vind ik zelf ook maar een matige trainer en deed het bij PSG ook al niet denderend. Maar ja de eigenaar Boehly en zijn bestuur hebben ook geen enkel verstand van voetbal. Kopen allemaal spelers om te kopen. Zie maar is Madueke, Robert Sanchez en Jackson. En dan kopen ze spelers zoals Enzo, Caicedo en Mudryk voor belachelijke prijzen. Spelers die niet in de buurt komen van zulke prijzen en ook niet brengen wat je eigenlijk zou verwachten van zulke bedragen. Chelsea heeft geen visie maar geven blind geld uit…

Ook Chelsea moet zich houden aan het FFP. City hangt al een zware straf boven het hoofd, en bij Everton zijn al 10 punten afgepakt omdat het 37 miljoen teveel had uitgegeven.
De PL is de touwtjes aan het aantrekken.

11 december 2023 om 12:41

Zou wat zijn als Chelsea 10 punten aftrek zou krijgen dan staan we nog beter vanonder

Ik snap maar niet waarom deze man steeds grote clubs krijgt om te mogen trainen. Hij heeft dacht ik 1 keer leuk gepresteerd en daarna nooit meer. Toch kreeg hij dit jaar weer deze job

Al gooi je er nog 400 mil tegen heeft geen zin op zon manier. Beter gerichte aankopen voor iets wat minder geld inplaats van maar kopen kopen kopen. Wanbeleid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren