Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea komt niet in opstand: 'Het is simpel, Thibaut mag gewoon spelen'

Laatste update:

Chelsea ontliep titelfavorieten Bayern München en Real Madrid en speelt in de halve finale van de Champions League tegen Atlético Madrid. Bij die club hoort een huurling van the Blues haast wekelijks tot de uitblinkers: Thibaut Courtois speelt al voor het derde jaar op rij bij Atlético en doet het geweldig in Spanje. In de halve finale staat hij tegenover zijn Engelse broodheer.

/

Bij de deal tussen Chelsea en Atlético werd eigenlijk afgesproken dat de Belg niet tegen zijn eigenlijke werkgever mag uitkomen, tenzij de club uit Madrid een financiële vergoeding zou overmaken. Het zou gaan om drie miljoen euro per wedstrijd en Atlético vond dat wel erg veel geld. De Madrilenen hoeven echter niets bij te betalen: de UEFA maakte vrijdag bekend dat de afspraak tussen Chelsea en Atlético tegen de regels is en dat Courtois gewoon mag meedoen.

Ron Gourlay, algemeen directeur van Chelsea, benadrukt dat the Blues niet in opstand zullen komen. "Het is simpel, Thibaut mag gewoon spelen tegen Chelsea", zei Gourlay. "We zullen het statement van de UEFA bestuderen en we zijn niet van plan om de regels te verbreken." De kans is echter aanwezig dat Courtois alsnog niet zal gaan spelen, omdat Atlético de keeper volgend seizoen weer wil huren en Chelsea dus te vriend moet houden.

Denk je dat Thibaut Courtois gaat spelen tegen Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De laatste zin van dit artikel slaat echt nergens op. Courtois keept gewoon en zal dat met 100% inzet doen. Hopelijk houdt hij Chelsea uit de finale, ik zou het mooi vinden als zoon underdog de finale haalt.

11 april 2014 om 14:18

Underdog, underdog. Ik snap niet waar iedereen het vandaan haalt, niet om mijn gelijk te halen maar ik had Atletico al de laatste 4 voorspelt. Als je in Spanje op 1 staat hoe kan je dan nog steeds de underdog zijn.

11 april 2014 om 14:46

Dan ben je een van de weinige hoor. Aan het begin van het seizoen had denk ik bijna niemand Atletico een halve finale plek (minstens) toegedicht.

11 april 2014 om 15:17

Wie had überhaupt voorspeld dat Atletico in Spanje op één zou staan?

11 april 2014 om 14:20

Ik denk dat Atletico doorgaat, ze hebben zonder Arda Turan al Barcelona eruit kunnen knikkeren. Stel je voor dat ze met Arda spelen! Ik zit al te smullen

11 april 2014 om 13:58

denk niet dat hij een kans op de winst van de CL laat lopen.

Dit verbaast mij echt, ik had wel verwacht dat Mourinho het stof van een oud boek had afgeblazen om zo aan te tonen dat volgens artikel 7.12 lid b het toch niet zou mogen.
Het is wel leuker zo, hoop echt dat Atletico de cl wint.

11 april 2014 om 13:51

Hahahaha ik denk dat Mourinho dat inderdaad normaal wel zou doen maar ik denk dat het vestandiger is om je eigen speler dit gewoon te gunnen wordt voor courtois ook gewoon twee geweldige wedstrijden

11 april 2014 om 14:27

Ja Chelsea moet courtois natuurlijk ook tevreden houden.
Ze zullen hem toch een keer moeten laten bijtekenen...

11 april 2014 om 17:48

Voor Mourinho boeit dit niet. Hij bestudeert Atletico's tactiek en speelstijl. Mourinho zou zelf liever Courtois gewild , anders zou het niet fijner zijn dan winnen van je tegenstander op zijn sterkst?

Mooizo hopen dat courtois in de strafschoppen serie alle ballen pakt haha

DAT Chelsea chelsea ontloopt is wel een wonder te noemen

11 april 2014 om 14:28

In een halve finale komen clubs wel vaker zichzelf tegen

Terecht. Die angst van ze dat Courtois wellicht zal gaan vlammen tegen zijn club is gewoon triest. Als je 'm dan verhuurt en je speelt tegen die club, laat 'm dan juist spelen. Kan ie meteen even aan het Chelsea publiek laten zien waarom hij op 1 moet staan bij Chelsea. En het is toch veel mooier om tegen een sterk Atletico te spelen waarbij alle topspelers meedoen? Mocht je dan winnen dan verdien je het imo veel meer om in de finale te staan dan de tegenstander op zo een manier uit te schakelen. Lekker laten meedoen.

11 april 2014 om 13:52

Door wie is die angst bevestigd of benoemd? Is dat door chelsea zelf gezegd? Is het officieel gezegd of is het gewoon nooit een issue geweest?

Hoeveel mensen hadden gedacht dat Atleti in de halve finale zou konen te staan, dergelijke afspraak is dan ook wat mij betreft nutteloos. Maar goed, ze gaan niet moeilijk doen.

Voor de rest denk ik dat courtois verkocht gaat worden. Cech is nog te goed en chelsea kan em niet eeuwig blijven verhuren.

11 april 2014 om 13:59

Denk je echt dat Chelsea dat zou doen? Het lijkt mij dat de fans daar op z'n zachtst gezegd niet blij mee zullen zijn... Cech is inderdaad echt nog goed, maar Courtois is wel je toekomstige keeper voor de komende 10 jaar als je het goed speelt. Ik zou Courtois nog 1 seizoen verhuren en daarna Cech als 2e keeper gebruiken

11 april 2014 om 14:03

Tsja.. We waren niet blij toen Di matteo werd ontslagen.omdat hij torres uit tegen juventus niet had opgesteld, we waren niet blij toen mata werd verkocht, we waren niet blij toen Benitez werd aangesteld ,...

Heeft niks uitgehaald, we hebben geen inbreng als supporters qua beleid, dat is wat mij betreft ook wat ons als club op bestuurlijk niveau tegen houd om een topclub op dat niveau te worden.

Courtois moet of bijtekenen of verkocht worden en bijtekenen gebeurd alleen met garantie op kans in het 1e van Chelsea. En met Cech kan die niet worden gegeven..

11 april 2014 om 14:06

Verkoop hem gewoon voor 20 miljoen aan Atletico met een terugkoopclausule van 30 miljoen.

Volgens mij wilt Chelsea diego Costa kopen toch ? Xd

Het zou nu toch wat zijn als Courtois alle ballen eruit haalt waardoor Atleti dan zou doorgaan hahaha.

Chelsea houdt er wel van om de baas te spelen.

Toch blijf ik me verbazen dat Chelsea zo aan Cech blijft vasthouden, die Courtois vind ik zo'n goede keeper. Cech is natuurlijk ook wereldtop, maar wat een luxeprobleem zeg... Pfff...

11 april 2014 om 14:26

Je ontkent jezelf in dit stukje tekst, cech is wereldtop maar je vind het gek dat cech blijft keepen

11 april 2014 om 15:06

Klopt als een bus. Je hebt volledig gelijk. Weet ook niet wat mijn punt nou is. Nee, alle gekheid op een stokje. Cech is natuurlijk wereldtop, maar dat is Courtois ook. Ik had als Chelsea leiding toch voor de jeugd (courtois) gekozen, maar welke keuze je ook maakt: er zijn altijd argumenten voor de andere kant. Hoe dan ook een luxeprobleem.

Waar slaat die laatste zin nou weer op? Courtois wordt komend seizoen waarschijnlijk opnieuw verhuurd aan Atleti als hij zijn contract verlengt en daar gaat deze regel niks aan veranderen. Het is belangrijk dat hij aan speeltijd komt en bij Atleti is hij gelukkig, dus Chelsea laat hem komend seizoen weer gaan. VZ probeert Chelsea hier weer negatief in het daglicht te zetten terwijl die hele zin bedacht is. Geweldig dat Courtois mag spelen in de CL, Atleti moet gewoon hun beste elftal opstellen en dan krijgen we een geweldige wedstrijd.

11 april 2014 om 13:55

Dat vind ik ook, gewoon sterkste opstellingen en gaan met die banaan....

11 april 2014 om 13:59

Hoezo "waar slaat die laatste zin nou op?"? Volgens mij staat daar niets raars in; er wordt aangegeven dat die kans bestaat, niet dat het zo is. Daarbij staat het ook niet tussen aanhalingstekens, dus is het duidelijk dat de scrhijver van het artikel dit uit eigen persoon schrjft. En waarom zou Chelsea "weer negatief in het daglicht" gezet worden? Omdat dit hier altijd gebeurt? Nog nooit wat van gemerkt en ben toch al geruime tijd een vaste bezoeker.

On-topic:
Verwacht een finale tussen Atletico en Bayern. Is waarschijnlijk ook de leukste finale voor de neutrale toeschouwer.

11 april 2014 om 14:00

Sjonge jonge, gisteren een Arsenal supporter die beweerde dat VZ hun met opzet in een kwaad daglicht stelde, nu een Chelsea supporter.

Nog een keer zoals ik het zie, negatieve publiciteit kan altijd rekenen op meer kliks en reacties dan positieve publiciteit, dus is het vrij logisch dat iets wat negatief is zeker benadrukt gaat worden.
Maar dat geldt voor iedere club, van RKC tot Bayern en van Getafe tot Man U.

Ik ben erg benieuwd wat deze wedstrijden ons gaan brengen. 2 x een 0-0 met penalty's? Zijn toch 2 ploegen die niet heel veel scoren!

11 april 2014 om 13:56

Atletico speelt heel het jaar aanvallend voetbal en ook in de groepsfase, en nu door 2 wedstrijdjes tegen Ac Milan en 2 wedstrijdjes tegen Barcelona zijn ze opeens een counter ploeg? Dat vind ik wel een beetje kort door de bocht....

11 april 2014 om 14:04

@WimD; mee eens maar als Atletico tegen Chelsea net zo speelt als tegen Barca, denk ik dat ze Chelsea echt kapot kunnen spelen.

Mooi dat Courtois gewoon gaat spelen en weet zeker dat hij 100% zal geven. Het maakt me niet uit wie er door gaat als Real maar doorgaat!!

11 april 2014 om 14:05

Dus het maakt je wel uit

Nee snap wat je bedoelt, van deze 2 clubs ( Atletico en Chelsea) maakt het je niet uit wie er door gaat, mij wel, ik hoop echt op een Madrileense finale, toen ik dit vorige week typte werd ik bijna met pek en veren weggestuurd, ben benieuwd wat nu de reacties zullen zijn.

Is het wel eens eerder voorgekomen, een finale met 2 clubs uit 1 stad?

11 april 2014 om 14:15

Haha ja klopt van deze 2 maakt het mij niet uit. Ook Real-Chelsea als finale zou niet slecht zijn. Het maakt niet uit tegen wie we spelen we moeten van iedereen winnen als we de CL willen winnen.

waarschijnlijk eerste match keepen, dan afhankelijk van het resultaat een kleine blessure net voor de tweede wedstrijd.

Ik mag toch hopen dat de twijfels over een eventuele aantasting van de goede verstandhouding tussen Chelsea en Atlético niet leidend gaat zijn in het al dan niet opstellen van deze fantastische keeper. Zou belachelijk zijn als je het mij vraagt. Chelsea dient bovendien uit te gaan van eigen kracht en zou zich überhaupt niet bezig moeten houden met de opstelling van de andere partij.

Ben overigens blij dat de Uefa deze maatregelen subiet verboden heeft, zo komen ze nog eens een keer positief in het nieuws.

Goed dat Chelsea zich erbij neerlegt. Zonder de topspelers zijn het geen grote wedstrijden en voor Courtois zelf is het goed. Hoe meer grote wedstrijden hij keept, hoe beter hij wordt.

" De kans is echter aanwezig dat Courtois alsnog niet zal gaan spelen, omdat Atlético de keeper volgend seizoen weer wil huren en Chelsea dus te vriend moet houden".

Haha de kans dat hij niet zal spelen. Zouden ze wel willen bij Chelsea maar gaat echt niet gebeuren en daarnaast iemand hierboven mij (arie Vink) merkte al scherp op dat hij juist dan moet spelen om even te laten zien waarom hij 1e keep moet zijn bij Chelsea.
Dus zelf acht ik de kans op nihil dat hij niet speelt om die rede.

Verder mooi duel zal dit worden ik verheug me er nu al op.

Gewoon terecht dat hij mag spelen, verhuur hem anders dan niet.
Courtois is zonder twijfel de beste keeper van Atletico en ze zullen hem hard nodig hebben.

Goed dat hij mag spelen, Courtois blijft hun sterkste speler. Bij Chelsea is hij eigenlijk ook één van de beste spelers, al zal hij vast in het voordeel van Atlético keepen de komende confrontaties.

Chelsea zou een boete moeten krijgen voor het opstellen van zo een contract

11 april 2014 om 15:23

In elk land behalve Nederland hebben ze deze afspraak.

11 april 2014 om 20:23

Jij zou een boete moeten krijgen voor zo'n domme opmerking!
Is een vrij gewone clausule in het voetbal...

12 april 2014 om 02:23

vreemd dat een vrij gewone clausule tegen de regels van de uefa is, niet?

12 april 2014 om 11:07

Als ik me niet vergis is deze clausule verplicht in Engeland.
En ik weet dat hij in België soms ook wordt toegepast!

Dus ja is een gewone clausule!
En denk niet dat het tegen de regels is want begin dit seizoen had Celtic hetzelfde voor met Elfsborg (als ik me niet vergis) en de speler, deze speler was uitgeleend door Celtic met een clausule dat hij niet tegen zijn club mocht uitkomen en toen heeft hij uiteindelijk toch niet mogen mee doen!

En nochtans was die ploeg er ook mee naar de Uefa geweest!

Als atlético maar door gaat naar de finale, vind ik alles best! haha

maar inderdaad, 3 miljoen is echt veel zeg.. pff :P tegemoetkoming... noujah veel chelsea misschien weinig geld

Het slaat helemaal nergens op dat hij mag keepen. In zijn contract staat gewoon dat hij niet tegen Chelsea mag keepen. Wie is Uefa om het te verbreken.

11 april 2014 om 15:33

De Uefa is de Europese voetbal instantie en degene die de CL organiseert. Door deel te nemen en lid te zijn van verschillende competitie's ga je akkoord met hun regels. In die regels staat dat je als club zijnde niet mag bepalen wie je tegenstander opstelt.

Chelsea breekt dus de regels van de Uefa en niet andersom...

11 april 2014 om 15:38

Chelsea bepaalt toch ook niet wie de tegenstander opstelt. Courtois staat onder contract van Chelsea niet Atletico.

11 april 2014 om 16:10

Lolz, zo gaat het dus niet. Ja hij staat onder contract bij Chelsea maar doordat die verhuurd is aan Atletico heeft die nu een tijdelijk contract bij Atletico. Die zijn dus ook gewoon de baas en mogen doen wat ze willen zolang Courtois aan het einde van het seizoen maar terug keert naar Chelsea.

Chelsea speelt mooi weer. Ze zeggen in het openbaar dat ze niet in opstand komen. Maar reken maar dat Courtois Niet speelt tegen Chelsea. Hij raakt "per ongeluk" op de training "geblesseerd". Let op mijn woorden. Abramovic zal elk obstakel naar een mogelijke CL-winst uit de weg ruimen.

11 april 2014 om 17:54

Hier komt iemand met wat complottheorieën. Chelsea heeft laatste 11 jaar 7x in halve finale gestaan , waarom heeft Abramovich nooit eerder dit gedaan dan? Courtois erbij of niet , Chelsea moet gewoon van Atletico winnen als zij de finale willen bereiken.

Ahh joh, gewoon die 6 mil erbij vragen als Atletico hem wil kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren