Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea geeft Lukaku torenhoge boete na omstreden interview

Laatste update:

Romelu Lukaku krijgt van Chelsea een boete van 500.000 euro voor het interview met Sky Italia, zo weet de Italiaanse krant La Repubblica. In het omstreden interview liet de Belg zich negatief uit over de manier waarop Thomas Tuchel wilde spelen. De kou lijkt in ieder geval uit de lucht, want transferexpert Fabrizio Romano meldt dat de Duitse oefenmeester bevestigt dat Lukaku zijn excuses heeft gemaakt en is teruggekeerd in de selectie.

"Romelu Lukaku heeft zijn excuses aangeboden en hij is terug in de ploeg", zo wordt Tuchel geciteerd door Romano. "Voor mij was het belangrijk om te begrijpen dat er in het interview van Romelu geen opzet zat. Dit is niet zo groot als mensen willen dat het is. Het is niet klein, maar we kunnen kalm blijven en zijn excuses accepteren. Er zijn geen twijfels over Romelu Lukaku's inzet voor het team."

"Hij is zeer toegewijd. Daarom was het zo verrassend", vervolgt Tuchel. "Hij heeft nooit voor problemen gezorgd, hij is een zeer emotionele jongen. Ik hoop dat de supporters dit ook kunnen meenemen en het team steunen. Het is tijd om verder te gaan." Lukaku liet zich in het interview niet alleen negatief uit over Tuchel, maar bekende ook ontevreden te zijn bij Chelsea. Daarnaast gaf hij aan dat hij afgelopen zomer niet zou zijn teruggekeerd naar Chelsea als Inter hem een nieuw contract had aangeboden.

Deze uitspraken in het interview komen volgens de Italiaanse krant La Repubblica nu op een boete van een half miljoen euro te staan. Tuchel wilde de voorbereiding op de topper tegen Liverpool van afgelopen zondag niet verstoren en besloot de aanvaller daarom al disciplinair te schorsen. Romano bevestigde maandagochtend dat er een gesprek tussen Lukaku en Chelsea plaats zou vinden en dat de club geenszins van plan is om de aanvaller in januari te verkopen. Nu Lukaku zijn excuses heeft gemaakt en is teruggekeerd in de selectie kan hij woensdagavond al in actie komen namens the Blues. Chelsea neemt het dan in eigen huis in de halve finale van de EFL Cup op tegen Tottenham Hotspur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat dat bedrag naar een mooi goed doel gaat. Kinderafdeling van een ziekenhuis in London ofzo.

4 januari 2022 om 14:35

Mee eens💪🏾

4 januari 2022 om 15:28

Belachelijk dat ze dat bedrag van hem eisen, puur omdat hij zegt het niet naar zijn zin te hebben. Wedstrijd schorsen is toch meer dan genoeg?

Mensen die denken dat "vrijheid van meningsuiting" nog bestaat leven in een illusie.

4 januari 2022 om 15:40

Dit is niet perse vrijheid van meningsuiting, maar slecht praten over je werkgever. Als je beetje functie hebt binnen een bedrijf staat in je contract dat je niet slecht over de club mag praten. Dat zal bij Lukaku er ook wel instaan.

4 januari 2022 om 15:43

Wat zegt hij dan over Chelsea dat slecht is?

4 januari 2022 om 15:47

Er is haast bij elke PL club een contractuele bepaling die zegt dat elk interview moet

aangevraagd worden en dat er dan een
mediaverantwoordelijke van
de club , bij dat interview
aanwezig is om te voorkomen
dat er schade ontstaat aan
de club door domme uitspraken.
Als je een miljoen € per maand ontvangt lijkt dat toch geen grote opgave.
Zeer domme actie van Lukaku' die beter eens eerst zou nadenken vooraleer impulsief te handelen.

4 januari 2022 om 15:47

@Moozyy Wie zegt dat chelsea slecht is.
Als jij iets slechts zegt over je werkgever tolereert hij dat, wat denk jij zelf.
Terechte straf en doneren voor een goed doel

4 januari 2022 om 16:27

Dat is aan Chelsea om te bepalen of hij slecht gepraat heeft over de club. Dat zal juridisch wel dichtgetimmerd zijn. Is Lukaku het er niet mee eens kan die een advocaat in de arm nemen om te betwisten wat er in zijn contract staat,.

4 januari 2022 om 17:38

Nou en dat Lukaku kritisch is op zijn werkgever. Juist door kritisch te zijn komt er progressie. Vrijheid van meninguiting is juist een middel om progressie te boeken. Censuur is nooit het antwoord.

4 januari 2022 om 20:20

Niet zaniken. Deze vervelende Belg heeft gewoon naast de pot gepiest.

Vrijheid van meningsuiting is allemaal prima. Maar de club betaalt je miljoenen, en dan echt miljoenen per jaar om je professioneel op te stellen en het logo van een Europese topclub te verdedigen. Flik je dit, dan mag je daarin gewoon aangepakt worden. Ben benieuwd of zijn ploeggenoten nog een manier gaan vinden om normaal met hem om te gaan.

4 januari 2022 om 14:46

Denk dat je heel naïef bent als je denkt dat dit een weerslag gaat hebben op zijn ploeggenoten.

4 januari 2022 om 14:55

Precies, dat is dan ook de misvatting die bestaat rondom het recht op vrijheid van meningsuiting. Je mag alles zeggen en de overheid mag je daar niet voor bestraffen, maar dat betekent niet dat bedrijven en werkgevers geen consequenties aan je uitspraken mogen verbinden.

4 januari 2022 om 14:57

Ligt eraan wat er in het contract van Lukaku staat. Als werkgever kun je niet zomaar lukraak boetes hier en daar gaan uitdelen, totaal van de zotte. Ga er maar vanuit dat er media-bepalingen zijn ondertekent in contracten die Chelsea het recht geven dit soort boetes uit te delen.
Wel ideaal voor Lukaku: tegen de prijs van een week-salaris voor hem heeft hij zijn transferwaarde omlaag weten te halen en hem aantrekkelijker gemaakt om opgepikt te worden.

4 januari 2022 om 16:01

Vind jij Lukaku nu daadwerkelijk aantrekkelijker worden door dit interview? De man loopt bij elke club waar hij komt stennis te schoppen, en nu zelfs in zijn eerste halfjaar al. Ik hoorde dat ie bij United een lijst van sprintsnelheden had laten lekken om maar te tonen dat hij niet langzaam was, waarmee hij ploeggenoot Shaw voor joker zette die kennelijk onderaan was geëindigd. Bij Inter heeft ie het ook lekker lopen verbruien, niet voor niks dat die fans hem niet meer moeten. Als je daar zo graag had willen blijven was je lekker voor je halve salaris gaan voetballen, nu achteraf een beetje zielig richting die fans gaan doen daar trapt toch niemand in? En nu heeft ie nog geen half jaar nodig om vlak voor een kraker tegen Liverpool bij Chelsea weer onnodig rumoer op te wekken. En als meneer nu aan de lopende band de PL aan gort had lopen schieten in zijn eerste maanden dan was er misschien nog wat voor te zeggen, maar zijn 5 doelpuntjes in 13 wedstrijden zijn nou ook niet echt a la Salah. Ik zal toegeven dat Chelsea wel echt pas rendeert wanneer iemand voorin een bal vasthoudt waardoor ik hem liever zie blijven, maar als jouw club een ruildeal met De Ligt oid zou voorstellen zou ik als Chelsea zijnde wel luisteren.

4 januari 2022 om 16:48

Ik durf er wel grof geld op te zetten dat dit soort dingen in het contract van spelers bij een topclub staan.

Al willen ze het zelf niet, dan zal dit een eis zijn van de sponsoren die miljoenen per jaar in het bedrijf stoppen. Die gaan echt niet riskeren dat een speler het team volledig door het slijk haalt.

4 januari 2022 om 17:00

@john Terry: Dit akkefietje brengt natuurlijk wel de onderhandelingspositie van Chelsea naar beneden. Als Chelsea stug hun positie blijft houden dat Lukaku alleen na door het stof gaan weer kan spelen en Lukaku geeft niet toe, dat weten andere clubs ook dat hij voor Chelsea een blok aan het been is in financieel opzicht. Dus in die zin gaat zijn verwachte transferopbrengst naar beneden: andere clubs kunnen de prijs afdingen.
Denk dat je wel gelijk hebt over het feit dat clubs nu twee keer zullen nadenken voordat ze een probleemgeval als hem in huis halen. Behalve Conte doen, die weet precies hou hij Lukaku moet managen. Als die 100 miljoen uit de portemonnee mag trekken, doet hij dat denk ik direct.

Ik vind het onprofessioneel wat Lukaku heeft gedaan (en waarschijnlijk ook contractbreuk wat Futureboss zegt). Aan de andere kant toont het wel lef en oprechtheid. Veel spelers zouden iets via de tabloids of via hun zaakwaarnemer discreet de wereld in hebben geslingerd en vervolgens hun verantwoordelijk er niet over hebben genomen (zie De Ligt laatst via Raiola). Maar goed, wel domme lef die meer kwaad doet dan goed in dit geval.

4 januari 2022 om 15:26

Je bent gewoon gefrustreerd omdat Lukaku niet voor je cluppie wil spelen, kan je ook gewoon zeggen..

4 januari 2022 om 17:41

@mooizyy Hahaha, goeie opmerking gozer. @john Terry Nou en dat Lukaku gewoon alles zegt en zijn mening geeft. Zonder dat er mensen zijn die gewoon eerlijk zijn kom je in een rompslomp terecht en komt er nooit progressie

4 januari 2022 om 15:28

Zoals Jorinus al stelt hangt dat er dus van af. Tenzij er letterlijk in zijn contract staat dat ie ten allen tijde positief moet zijn over de club, de trainer en de tactiek doet hij niets dat tegen zijn arbeidscontract in gaat. Tuurlijk waren het domme uitspraken en begrijp ik het volkomen dat er consequenties aan vasthangen maar imo heeft Chelsea helemaal het recht niet zo'n boete op te leggen.

4 januari 2022 om 15:35

Hij heeft volgens mij Chelsea wel niet op de hoogte gesteld van het interview. Mogelijk is dat in strijd met gemaakte afspraken.

4 januari 2022 om 16:04

Wat Lierse zegt. Het zal bij clubs als die van jou en mij heus niet zo werken dat er in een contractje staat; je krijgt een paar ton per week om tegen een bal aan te trappen. Hier tekenen alstublieft. Clubs van zulke statuur moeten tegenwoordig zo goed anticiperen op de digitalisering van de voetballerij en diens fans, hier zal echt wel het een en ander over opgenomen zijn in de contracten.

4 januari 2022 om 15:35

In zo'n vreemdelingenlegioen boeit ze dat echt niet joh. Het is niet meer zoals de engelse clubs van vroeger, waarin teams een stel clubfans waren die toevallig iets meer talent hadden dan hun vrienden van de harde kern.

Kijk naar hoe ploeggenoten van Ajax met Onana en brobbey omgaan. Of de Milan spelers met donnarummma. Ze respecteren dat iedereen voor zichzelf bezig is.

4 januari 2022 om 15:43

@Siepie: Mount, James, Chilwell, Chalobah, Hudson-Odoi zijn vaak basisspelers, daarmee is het halve team Engels. Is dat echt zo’n vreemdelingen legioen vind je?

4 januari 2022 om 15:49

Op een hele selectie? Ja. Daarnaast heb je de leeftijdsfactor. Denk jij dat Chalobah Lukaku even op zijn plek gaat zetten? Ik denk eerder dat hij hem om een handtekening vraagt.

4 januari 2022 om 16:11

Nee niet op een hele selectie, ik heb het over basisspelers. Je hebt nog anderen als Loftus-Cheek, Barkley en jeugd die regelmatig bij de selectie zitten.

4 januari 2022 om 16:19

Ohh sorry.. Dat verandert alles. Zij zullen Lukaku flink aanpakken. Probleem opgelost.

4 januari 2022 om 15:42

Zag foto’s van de training en daar liepen ze gewoon met hem te lachen, dus ik denk dat het allemaal wel weer meevalt. Hij zal zich ook tegen de groep wel hebben verontschuldigd/uitleg hebben gegeven en daarmee mag het ook wel klaar zijn wat mij betreft. Zolang hij maar wel begrijpt dat hij niet boven de groep staat, Havertz is ook gewoon een aankoop van 80 miljoen, helemaal niet gek als je net terug van een blessure eens op de bank zit ten koste van hem. Chilwell heeft de eerste maand ook op de bank gezeten dit seizoen terwijl hij ook veel beter en duurder was dan Alonso, maar die heeft gewoon hard gewerkt om zich te bewijzen ipv te klagen. Ook Kovacic heeft toen hij terug was eerst een aantal wedstrijden met 10-20 minuten moeten doen. Zo gaat dat nou eenmaal bij een topclub, hopelijk snapt hij het nu..

4 januari 2022 om 16:07

Ja laten we hopen dat ie het snapt. Chelsea is nu al de derde topclub op rij waar meneer herrie heeft geschopt. Het mag wel een keer klaar zijn.

4 januari 2022 om 16:28

Professioneel opstellen en de naam John Terry gingen ook goed hand in hand en deze man mag ook gewoon weer aanschuiven bij Chelsea dus zo hoog zullen ze dat ook weer niet in t vaandel hebben staan, deze actie komt ze gewoon nu niet zo goed uit.

Te snel weggevlucht. Inter draait gewoon weer goed en is voor de verandering eens door in de CL.

4 januari 2022 om 14:27

Hij is toch vertrokken, omdat Inter financieel niet zo lekker ging?

4 januari 2022 om 15:39

Inter kan zijn transfersom gebruiken om Inzaghi meerdere spelers te geven, maar dat financiële gat waar je het over hebt was met de verkoop van Hakimi al gedicht.

Maar Lukaku wilde na het vertrek van Conte, Eriksen en Hakimi zelf het zinkende schip verlaten. Alleen bleek dat schip ook met een kapitein prima te blijven drijven. En nu zijn ze zelfs overwinterd, lijken ze een nieuwe titel te pakken en dat ook nog eens met attractiever voetbal. En nu wil hij weer terug.

4 januari 2022 om 14:45

Blijkbaar omdat Inter hem geen nieuw contract wilde geven (volgens hem zelf)..

4 januari 2022 om 14:59

Maar die liep toch helemaal niet af? Had nog een doorlopend contract maar zal wel bedoelen dat hij meer wilde verdienen en dat kon alleen bij Chelsea. Tot zover zijn liefde voor Inter

4 januari 2022 om 15:38

Wat slinger je weer makkelijk een aanname de wereld in. Is dat omdat hij heeft gezegd liever ergens anders te spelen?

Ik ben over het algemeen groot fan de speler en persoon Lukaku. Maar dit intervieuw was gewoon beschamend. De beste man was lang geblesseerd en corona wat verwacht je gelijk basis?
In de media zo uitlaten bizar.

4 januari 2022 om 14:26

Wat heeft hij dan gezegd en in welke context? Iedereen lijkt het interview gezien te hebben behalve ik..

4 januari 2022 om 14:30

Sash in dat interview geeft Lukaku ook aan dat hij liever niet heeft dat jij het leest. We hebben strikte geheimhouding.

4 januari 2022 om 14:30

In een interview van een half uur stelden ze in het begin de vraag hoe het met hem ging. En hij antwoordde dat het fysiek geweldig met hem ging. En dat het sportief beter kon aangezien hij niet tevreden was met de situatie waarin hij verzeild was (hij vond van zichzelf dat hij topfit was maar Tuchel hield hem toch op de bank). Dat vulde hij wel aan met dat hij hard ging blijven werken zoals een professional hoort te doen.

Veel fout zeggen, deed hij dus niet. Blijkbaar is het wel een interview zonder medeweten van de club geweest, wat een boete wel een geschikte straf maakt.

4 januari 2022 om 14:33

Hij gaf aan dat hij terug wil naar inter en eigenlijk alleen naar bayern barca of real wilde. Ook nogal denigrerend naar chelsea toe dus. Dat is nog wel een tikkeltje erger dan wat jij noemt.

4 januari 2022 om 14:39

Dat hij uiteindelijk terug wil naar inter. Hij maakte echt geen vertrekwens duidelijk.

4 januari 2022 om 15:04

Lierse waarom verbloem je het eigenlijk zo? Zoals jij het omschrijft lijkt het echt een totaal ander interview maar volgens min vergeet je echt een groot gedeelte het gedeelte waardoor het bij de meesten in het verkeerde keelgat is geschoten.

4 januari 2022 om 15:11

In de media gaat het vooral over die kleine minuut waarin hij die dingen zegt. Daarom ga ik daar op in.

Verder bespreekt hij voornamelijk zijn periode bij inter en voorliefde voor Italië. Hij zegt daar niet altijd even handige dingen maar hij zegt ze tenminste. Of heb jij liever dat een speler dat alleen maar voelt en voor de bühne doet alsof dat niet zo is?

4 januari 2022 om 15:22

Ja prima dat je het zo voelt maar wat is hij er nu mee opgeschoten om dit kenbaar te maken? Niemand heeft hier wat aan. Chelsea niet Inter niet en vooral hij zelf niet.

4 januari 2022 om 15:29

Het is voor hem misschien prettig dat hij gewoon kan zeggen wat hij denkt en open kan zijn. Ik moet ook zeggen dat ik denk dat veel ophef ontstaat, omdat de media ermee aan de haal gaat op basis van een preview. Verder doet die jongen gewoon waar hij voor in dienst is. Het is voor velen hier onprettig dat hij eerlijk is, maar dat verandert toch niet hoe hij zijn werk uitvoert?

4 januari 2022 om 15:31

Daar ben ik het mee eens. Gewoon geen slimme actie van hem geweest om dat achter de rug van de club te doen. Dat je daarvoor een boete geeft, is dan ook logisch naar mijn idee. Maar dat hele circus errond nog wat opzwengelen en publieke excuses verwachten, is dan weer wat overdreven. Misschien moet Chelsea septa Unella inhuren om Lukaku zijn walk of shame door Londen te begeleiden.

4 januari 2022 om 14:57

Groot voetballer, klein mens. Altijd afgeven op anderen, altijd negatief, anderen hebben het volgens hem altijd slecht met hem voor, hij wordt altijd benadeeld. Een typisch voorbeeld van wel kunnen uitdelen, maar zelf absoluut niets kunnen hebben.

Denk dat deze situatie niet meer te redden is zo. Afscheid nemen lijkt mij het beste. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat Lukaku nog zin heeft om 100% te geven voor Chelsea. Ik snap daarnaast goed dat hij ontevreden is over de situatie. Tuchel speelt echt verschrikkelijk voetbal waardoor Lukaku niet goed wordt gebruikt (imo). Mja, om je dan publiekelijk zo te laten gaan over Tuchel en Chelsea is not done. Deze boete snap ik enigszins wel, maar is het handig? Het demotiveert net nog een beetje extra lijkt mij. Een goed gesprek leek mij voldoende, zeker omdat je als Chelsea zijnde enorm in deze kerel hebt geïnvesteerd.

4 januari 2022 om 14:52

Ik denk eerlijk gezegd dat het met een sisser afloopt, Lukaku gaat door het stof, hij kostte veel te veel geld en het lijkt intern uitgepraat te zijn- plus deze boete. Hij gaat echt niet 1, 2, 3 naar Inter terug, die kunnen en willen er ook niet meer aan beginnen.

4 januari 2022 om 14:57

Stiekem hoop ik Kane naar City, Lukaku naar Spurs werken onder Conte en kan Chrlsea naar een nieuwe spits zoeken. Zal niet gebeuren maar zou mooi zijn als deze zeikerd vertrekt.

Goed zo, een gigantische boete. Waar het de voetballers het meeste raakt, de portemonnee. Laten we dit voorval nu zo snel mogelijk vergeten.

4 januari 2022 om 14:31

Nouja gigantisch, dit is misschien net iets meer dan een weeksalaris voor hem. En dan is hij nog 1 wedstrijd geschorst ook dus heeft er niet eens voor hoeven werken. Onbetaald verlof dus.

4 januari 2022 om 14:41

Is inderdaad misschien niet gigantisch veel voor hem. Maar voor een half miljoen zal je misschoen toch wel 2 keer nadenken in de toekomst. In vergelijking met andere boetes voor voetballers, die normaal gezien echt peanuts zijn trouwens, vind ik dit wel 'hoog'. Maar natuurlijk meer dan terecht hoor! Hoop gewoon dat deze heisa niet blijft duren, enkel verliezers in het verhaal.

6 januari 2022 om 00:39

De boete is in proportie met zijn loon. That's it. Zoals iemand al schreef, dit zou 2 weken loon moeten zijn.

Het is veel geld maar hij verdient het ook weer zo (terug).

Dit zijn tenminste bedragen waarbij een voetballer ook denkt van; hmm zonde geld. Precies het gevoel dat een boete je hoort te geven dus, helemaal mooi.

4 januari 2022 om 14:27

Jammer alleen dat het voor zo een kat in een zak is.

4 januari 2022 om 20:24

Nee hoor. Gewoon 100% terecht voor deze vervelende Belg.

4 januari 2022 om 14:41

En wat als de boete onterecht is, of overtrokken vanwege media aandacht?

De vraag is of de relatie daar beter van wordt maar je kunt als club ook niet over je heen laten lopen dus echt een andere keuze hebben ze niet.

Prima, ik vond dit ook niet kunnen, zo'n bom achterlaten voor een van de grootste wedstrijden van het seizoen. Lukaku mag natuurlijk zeggen wat hij wil, maar hij heeft voor schade gezorgd dat zeker.

Prima dat Lukaku zijn mening wilde geven, maar dit doe je allereerst gewoon intern. Het is gewoon heel lullig wanneer je werkgever dingen moet vernemen vanuit een interview. Dan vind ik zo'n boete niet gek.

Ik zou excuses maken en over paar jaar na einde dienstverband alsnog de excuses terugtrekken. Het zal contractueel wel zijn vastgelegd maar het is eigenlijk vrij zielig dat vrije meningsuiting contractueel afgekocht kan worden. Er zou wetgeving moeten komen die deze clausules simpelweg verbiedt.

Klasse, proberen het nu al volwassen mannen weer goed te maken want we hebben hem hard nodig. Voor de top-4 veilig te stellen, Europees weer onze naam te drukken en voor het eventuele kapitaal wat hij ons nog gaat opleveren.

Een oprechte excuses naar Chelsea was na mijn mening ook prima geweest maar misschien dat een boete Lukaku iets harder raakt. In ieder geval hoop ik dat het nu ook klaar is en dat ze verder kunnen.

4 januari 2022 om 14:43

Bij zo een excuses kan je je altijd afvragen of die wel oprecht is. Denk dat een boete hier beter op zijn plek is.

4 januari 2022 om 15:06

Ja dat is inderdaad dan de vraag maar een boete is direct een straf waardoor het ook averechts kan werken.

4 januari 2022 om 15:47

Misschien hebben ze hem wel de keuze gegeven: publiek verontschuldigen, of een boete betalen. Dan is dat risico er natuurlijk niet echt

4 januari 2022 om 16:54

Ja dat kan ook. Wat het ook is geweest ik hoop dat het nu ook gewoon klaar is en dat de terugkeer van Lukaku niet alleen maar in het teken staat van zijn interview.

Ik vind het altijd bijzonder dat dit zomaar kan. Je doet een uitspraak waarin je niemand beledigd of tegen de schenen schopt, maar puur jouw kijk op een situatie geeft. Of het slim is valt te betwisten, maar goed je doet er niemand echt kwaad mee. De club is het er niet mee eens en geeft een boete van een half miljoen. Ik vraag me af waar de vrijheid van menigsuiting hier is. Ik krijg dit gevoel ook altijd bij een boete of schorsing die de KNVB oplegt omdat iemand kritiek heeft op een scheidsrechter. Ruikt daar dictatuur, maar in de voetbalwereld kan het blijkbaar.

Zwaar terecht. Die vent bakt er dit seizoen nog vrij weinig van voor iemand die een miljoentje of 115 heeft gekost. Heeft vervolgens het lef om zijn club voorschut te zetten. Nu lekt dat gesprek met tim howard ook nog uit. Ben benieuwd hoe het thuispubliek hem gaat ontvangen in de eerst volgende thuis wedstrijd. Half miljoentje boete is natuurlijk wel heel veel geld dus hoop dat abrahamovic er wat goeds mee doet



De mensen die het meest voor vrijheid van meningsuiting en tegen clichã© voetbal interviews zijn, die hoor je nu allemaal deze boete goedpraten. Een half miljoen betalen vanwege enkele uit hun context gerukte quotes.

En vrij onschuldige dingen die gewoon misbruikt worden door media. Lukaku zei dat hij ontevreden is over zijn situatie (als bankzitter) bij Chelsea. Hij noemde Inter-fans de beste ter wereld en liet weten dat hij ooit wil terugkeren.

En prachtig dat al deze Chelsea supporters het vinden. Vooral hard straffen, want dat zal de situatie wel verbeteren. NOT!

4 januari 2022 om 17:55

Heeft totaal niks met VVM te maken. Hij mag dit toch zeggen? Hij wordt toch niet juridisch vervolgd?
Hij pleegt wel ( civielrechtelijk!!!!) Wanprestatie. Overheid legt gn sanctie op maar de contractoartner

Wat ik zo raar vind he en dat is echt niet lullig bedoelt maar waarom moeten die gasten zo veel verdienen? Jaa ik weet het ze moeten het verdienen voor het leven maar wtf waarom moeten die lui gemiddeld tussen de 3 en 10 mil perjaar verdienen? Gewoon een max van 5mil per jaar. Dan ben je ook klaar met die rare uitspattingen van die zaakwaarnemers en dergelijke. En een half miljoen lachen die lui zich de lul uit de broek

4 januari 2022 om 16:15

Omdat ze dat geld verdienen voor de club? Net zozeer dat Tom Cruise vet betaald wordt voor een film?

4 januari 2022 om 16:21

Omdat we allemaal graag voetbal kijken, simpel toch. Meest populaire sport ter wereld

4 januari 2022 om 17:14

Omdat ze er ook voor zorgen dat er heel veel geld het laatje in komt.

4 januari 2022 om 17:53

Met je eens over de absurd hoge salarissen.
Stel je echter een max van bijv 1 mio in Nederland, dan zul je zien dat een Ajax elke speler boven het maaiveld contrscteert, 1 mio op de bank zet en met 45 mio verdieners elk jr kampioen wordt...neuh helaas de vrije arbeidsmarkt

Nou lekker veel 500.000, das alsof je mij een bonus van 480.000 geeft.

Gewoon een rechtszaak starten chelsea heeft geen reden om voor dit soort dingen een geldbedrag te gaan eisen.

4 januari 2022 om 15:57

Clubs mogen gewoon geldboetes uitdelen. Wel uiterraard relatief aan wat een speler verdient, maar volgens mij is 500k voor Lukaku twee weekjes werken. Valt allemaal wel mee

Onzin hij heeft geen boete van 500K gekregen, jullie nemen alles klakkeloos over om de pagina een beetje te vullen met nieuws. Op alle grote internationale sportkanalen zoals Sky Sports staat dat het is gebleven bij een gesprek

Chelsea heeft alleen zichzelf hiermee met dit kinderachtige gedrag. Ze hadden hem heel goed kunnen gebruiken tegen Liverpool....

4 januari 2022 om 17:49

Dat is korte termijn denken- zie mijn reactie hieronder.
Bovendien, wie zegt dat er mèt Lukaku wel gewonnen was? Ik vond Pulisic prima spelen in de spits

In juridische termen: Lukaku pleegde wanprestatie door te handelen in tegenspraak met zijn overeenkomst. In dezelfde overeenkomst staan ook sancties, gerelateerd aan de vergoedingen.
De half miljoen is voot ons vreselijk veel maar wanneer je 6 mio/ jaar verdient blijft er 5.5 mio over- niet slecht ofwel het zal hem worst wezen.
De club moet zo handelen ivm imagoschade; de salarissen worden immers door de sponsoren en klsnten opgebracht...

Inhoudelijk gezien stelt het imo weinig voor: een emotionele speler, geen Einstein type, heeft zn hart eens gelucht en maakt kennis met de grens van de mogelijkheden.
Ik ben gn vrind van Tuchel masr dit heeft hij prima afgehandeld

Tja, dom gedrag en dus een terechte boete. Het verbaasd me overigens ook niet, Lukaku komt op mij nogal onnozel en verwend over. Je ziet wel dat Chelsea een spits nodig heeft om de tactiek van Tuchel echt goed te kunnen uitvoeren, maar persoonlijk zou ik deze gozer te koop aanbieden en een goed gemotiveerd alternatief binnenhalen. Bepaalde uitspraken doe je niet, en als je ze al doet moet je daad bij woord voegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren