Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder overtuigt KNVB en loopt vanaf komend seizoen mee bij club

Laatste update:

De kans is groot dat Wesley Sneijder komend seizoen bij een club in Nederland aan de slag gaat, zo maakt de analist maandagavond zelf bekend in het programma Veronica Offside. Eerder liet de recordinternational van Oranje al weten eigenlijk niet meer een trainersdiploma bij de KNVB te willen en kunnen halen, maar nieuwe gesprekken lijken Sneijder een op maat gemaakt traject te bieden.

“Ik heb inmiddels weer met de KNVB gesproken”, onthult Sneijder op een vraag van Wilfred Genee over zijn toekomstplannen. “Dat is een zeer goed gesprek geweest.”

“Richting het nieuwe seizoen ga ik kijken bij welke club ik mee kan lopen. Ik ga ergens instappen en dan ga ik kijken waar het naartoe gaat. Het is het einde van het seizoen, dus het zou gek zijn als ik nu al zou instappen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik kon ook nu al ergens instappen, maar dat vond ik zelf niks. Want dan kom je daar à-la-minute, terwijl je daar misschien niet eens een goed gevoel bij hebt. Ik wil de komende weken gaan kijken bij welke club ik in wil stappen.”

“Ik moet ook nog kijken waar: bij de jeugd, of bij een eerste elftal", voegt Sneijder toe. "Het kan ook nog bij een club in combinatie met een rol bij de KNVB zijn. De mogelijkheden liggen er allemaal. Ik kan dan mijn diploma halen.”

“Uiteindelijk is het min of meer voor elkaar dat ik op een snellere manier mijn diploma kan krijgen. Maar ik ga niet naar Ajax toe, daar blijf ik weg”, besluit Sneijder.

De 134-voudig Oranje-international wilde al langer aan de slag gaan als trainer, maar hij vond het standaardtraject van de KNVB niet bij zijn beoogde trainersstijl passen. In eerste instantie wilde de organisatie niet meewerken aan een op maat gemaakt traject, maar nu is die optie er toch wel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom wordt die pad dit uberhaupt mogelijk gemaakt, zucht...En we hoeven je bij ajax ook niet, fijn dat die weg blijft !

13 mei 2024 om 23:04

Omdat dit soort spelers een internationaal uithangbord van de knvb zijn. De gedachtegang vanuit de knvb snap ik wat dat betreft wel. Ik snap (top)clubs echter niet dat zij ervoor kiezen deze exspelers voor de groep te zetten na de verkorte cursus. Dan neem je op de koop toe dat die trainer beginnersfouten maakt. Intussen is het rijtje mislukte exinternationals als coach niet meer bij te houden. In de top (van Nederland en daarbuiten) heb je vakidioten nodig als ten Hag en Slot. Niet exspelers als Sneijder die een beetje willen managen.

13 mei 2024 om 23:09

Dat is ook voornamelijk de reden dat ik niet snap dat hij dit aangeboden krijgt , heeft totaal niet het karakter en de wil om er vol voor te gaan lijkt het, maar laat me graag verassen!

13 mei 2024 om 23:26

Hij gaat nergens vol voor.. Het is een slappe vaatdoek met veel babbels, maar een mentaliteit van niks. Moet je als club en KNVB niet aan beginnen.

14 mei 2024 om 00:05

Mentaliteit van niks? Hahaha, ga eens proberen profvoetbal te halen en de prijzen die hij gehaald heeft, dat doe je niet zonder een ijzersterke mentaliteit natuurlijk. Ja hij liet het af en toe even varen, maar won daarna gewoon de CL.

14 mei 2024 om 00:15

Als voetballer had hij zeker een goede mentaliteit… hoe hij in 2010 na de rust de kleedkamer uitkwam tijdens Nederland Brazillie… wat een strijder.

14 mei 2024 om 00:19

Een strijder inderdaad, een goede mentaliteit, een leider, goede babbel en met heel veel grote trainers gewerkt. WK finale gespeeld en de Champions League gewonnen..

Ben ik de enige die wel begrip heeft voor Sneijder zijn situatie? Waarom zouden grote spelers , die jaren lang onder grote coaches hebben gewerkt z’n diplomatie nodig hebben. Wie gaat hem nog wat leren ?

14 mei 2024 om 06:37

Je stelt nu eigenlijk dat Sneijder de voetballer niets meer heeft te leren op het gebied van het coachen van een team, individu, het overbrengen van een boodschap, voeding, data en de hele rest. Want een goed paard is een goede ruiter. Zoals een de Boer, Cocu, Gio, Gullit, vBasten, Seedorf etc.

14 mei 2024 om 07:35

de namen die je noemt ik zie al iets van 4 landstitels een beker en dan vast nog wat andere prijzen die ik me zo niet kan herinneren, maar zo slecht zijn die namen echt niet

14 mei 2024 om 08:55

@juweel: in het land der blinden is eenoog Koning. Zolang ze het tegen elkaar opnemen zal er altijd eentje kampioen worden. In het buitenland brak niemand potten.

14 mei 2024 om 08:57

Om met z’n zo een groep bij de grootste clubs vh land een handje vol titels binnen te halen is niet echt een prestatie. Feit is dat naast De Boer zijn titels er maar bar weinig succes is behaald door deze ex spelers. Coachen is dan ook een heel ander vak als voetballer. Dat wordt overigens door de geschiedenis mondiaal wel bewezen. Natuurlijk zijn er oud spelers die succesvol zijn/waren maar per saldo valt dat heel erg tegen. Niet voor niets is Cruijff een redelijke uitzondering als het om wereld spelers gaat die ook als coach hun stempel op het voetbal hebben kunnen drukken.

14 mei 2024 om 09:55

Eens met Ijsmuts, maar ook omdat het natuurlijk belachelijk is dat iemand met zo’n club carrière en heeft gewerkt met de beste trainers en coaches nu de materie geleerd krijgt van iemand die zelf in de 5de klasse wisselspeler was en alleen omdat hij/zij de knvb materie goed onder de knie heeft en over kan brengen het nu even allemaal aan een oud prof met meer dan 100 interlands moet overbrengen. In het geval van de international zou ik er ook geen zin in hebben.
De knvb heeft sinds een aantal jaar dat ongeacht je geschiedenis je vanaf de basis moet starten met de cursus dus je moet langzaam omhoog klimmen. Waar je dan ook nog eens met CBV een periode van 1,5 jaar moet wachten als oud prof ivm punten. Vroeger konden mannen zoals bijvoorbeeld van Basten, Koeman, de Boer, Jonk etc. Allemaal direct na het afsluiten van hun carrière beginnen met de cursus CBV. Dit is iets wat Cruijf nog had geregeld. Maar is terug gedraaid dus. Ik hoop dat ze snel weer terug keren naar het oude systeem. Want
Je ziet ook vaak dat oud voetballers dan starten bij top amateurs en dat is alleen maar gaaf!

Ga. Gewoon. Naar. School. Het is niet hetzelfde vak als voetballer, vraag maar aan Marco, Ruud, en andere grotere spelers die er wat leergieriger in staan/stonden en nog stééds struggle(d)en...

13 mei 2024 om 23:09

De meeste oud-spelers hebben een verkort/aangepast traject gedaan zoals Heitinga, van Persie en Kuyt.

14 mei 2024 om 00:10

Ja je kunt ook zeggen, wat heeft deze knvb training nu precies opgeleverd?
Precies, zeer weinig.
Ruud een FA cup, volgens vgaal de hoofdprijs en Marco heeft Oranje tikkie takka een nieuwe betekenis gegeven. Buiten dat geen succes.
Oude mannen in pak die denken het beter te weten.
Dat is het probleem van nu toch in de maatschappij, jongeren die het op een andere manier willen doen, en oudere mannen in pak die nog een printje van de veldopstelling willen.
Schei uit, je kan dit of niet, een opleiding is echt zeer overschat! en drukt creativiteit de kop in.

14 mei 2024 om 03:07

Alle trainers in Europa moeten hun papiertjes halen, niet alleen in Nederland. Je kan al heel lang niet meer zo maar het veld op lopen en beginnen als trainer. Ik denk dat het voetbal eerder dynamischer en creatiever is geworden dan 30 of 40 jaar geleden dus ik geloof niet dat het de creativiteit de kop in drukt.

Specifiek met betrekking tot de verkorte cursus vergeet je een Championsleague, la liga en de grondlegger van misschien wel het beste club team ooit en een rits aan kampioenschappen in Nederland (11 uit mijn hoofd, toch bijna de helft deze eeuw).

Dat een 134-voudig Oranje-international versneld een diploma kan krijgen, kan ik nog inkomen, maar in je 134 interlands en bij al je clubs, leer je niet de andere kant van de kleedkamer. Managen en leiden van (verwende) spelers, voedingspatronen, trainingsintensiteit etc. Daar zal in zo'n verkorte cursus aandacht aan geschonken moeten worden.

13 mei 2024 om 23:08

Maar waarom dan? Gaan ze dat nu voor iedereen doen die een grote status heeft? Zie je dit Robben en Van Persie ook eisen? Gewoon kansloos dit van Sneijder hoor. Janken totdat die zijn zin heeft gekregen om op discutabele wijze het papiertje op een speciale manier te krijgen

13 mei 2024 om 23:18

IN het verleden is dit vaker met "grote" voetballers gebeurd.
Ik zeg Cruijff uit mijn hoofd, maar ik weet zeker dat er meerdere voetballers in aanmerking zijn gekomen voor de verkorte cursus. Het is niet zo dat Sneijder dit nu 'geintroduceerd' heeft.

13 mei 2024 om 23:47

Klopt NJ. Copypaste: De verkorte trainerscursus werd kort na de eeuwwisseling opgestart voor oud-spelers met minimaal veertig interlands. Onder anderen Marco van Basten, Ruud Gullit en Clarence Seedorf kregen een versnelde cursus, maar inmiddels kan dat niet meer.
Tegenwoordig moeten oud-internationals meer doen voor een diploma, zo ook Sneijder.

14 mei 2024 om 00:10

Whaha zijn ook wel drie die ontzettend goed gepresteerd hebben daarna. Ik snap niet waarom die lui zo moeilijk doen. Als je liefde hebt voor je vak zou je graag zo veel mogelijk moeten willen leren. Wil je dat niet is dat een enorme red flag. Zou voor mij een reden zijn om je niet als coach aan te nemen ook.

14 mei 2024 om 00:12

Hele diploma is gewoon totale onzin.
De echte toppers hebben dat niet nodig, als hij die topper niet blijkt zakt hij snel genoeg door het ijs.
zonder het talent en met dat ouderwetse diploma kom je toch ook nergens, voorbeelden zat van trainers met al die diploma's en alleen maar slecht resultaat.

14 mei 2024 om 00:29

Cruijff heeft zijn papieren gewoon gekregen. Niks verkorte cursus.

En ik heb niks met Sneijder, maar heb wel de juiste berichtgeving gevolgd. Iedereen denkt dat hij zijn papiertje wil krijgen. Dat is absolute onzin. Hij wil een aangepaste cursus, waarbij de nadruk ligt op het managen van een team. En dat snap ik wel. Want wat moeten ze hem nog vertellen over pass en trap oefeningen? Natuurlijk wordt er steeds nieuwe oefenstof ontwikkeld en ja, daar is zowat vrij toegang toe. Maar hoe je een team managed dat is waar hij nog veel van wil oppikken. Dus daar wil hij de nadruk op. Dus het is niet zo dat hij niks wil doen voor dat papiertje, hij wil gewoon daar bijgeschoold worden waar nodig.

14 mei 2024 om 07:46

NJfromVOL, dat was ook precies wat hij wilde. Hij wilde zich niet bezighouden met oefenvormen etc. Dat wist hij al door zijn ervaring bij o.a. Real Madrid, Inter en het Nederlands elftal, hij wilde leren managen van een groep, hoe je de kleedkamer kan beheersen etc. Daar vond hij dat hij veel moest leren, maar dat de trainerscursus van de KNVB daar eigenlijk niet voor openstond. Je wordt meer opgeleid als veldtrainer.

Is dit het vermelden waard? Elka half jaar komt hij met dit soort wilde plannen

Met andere woorden zei die dat hij via FIFA een paar weken naar Thailand gaat om daar dus zijn 'op maat gemaakte' papiertje te gaan halen.

Volgende week een bericht dat het allemaal niet doorgaat.

Sneijder zit inmiddels in dezelfde categorie als van der Vaart, van Basten, Gullit etc. Geweldige voetballers, maar door hun 'analisten'-werk niet serieus te nemen.

Dit is eigenlijk wel precies in lijn met de eerdere uitspraken van Sneijder zelf. Hij wilde “bij een topclub beginnen” en vond het toen naar eigen zeggen al niet interessant om bij iets minder dan een topclub aan de slag te moeten gaan, daarom vond hij het ook allemaal weggegooide tijd om met de opleiding bezig te zijn etc. Ik merk toch een stukje overschatting bij hemzelf. Als voetballer.. ongelooflijk goed! Een van de beste middenvelders die het Nederlands elftal ooit heeft gekend en ook Europees/wereldwijd in zijn prime een absolute topmiddenvelder, zeer compleet!

Trainer/Coach zijn van een club is echt een héél ander verhaal. Daar heb je minder aan je geweldige voetballende kwaliteiten, maar moet je het van hele andere capaciteiten hebben. Hopelijk slaagt hij en laat hij iedereen een poepie ruiken (inclusief mij als sceptisch toeschouwer)

Hij zou eerder toch al bij Utrecht, Ajax, den Bosch en Fortuna beginnen. Ben benieuwd wat het nu wordt.

Ik geloof voor geen meter dat Sneijder geinteresseerd is in trainer zijn.weet je wat het is? Van Persie wordt waarschijnlijk trainer in de Eeredivisie en Robben is ook goed bezig om zijn carriere op te bouwen. Sneijder ziet die twee in de spotlight staan, dus gaat hij dit soort capriolen uithalen voor de aandacht. Meer is het niet.

Ach die opleiding van de Knvb, welke trainer blijkt daardoor succes te hebben dan?
Echt totale zelfverzonnen overtrokken onzin natuurlijk.
Als Sneijder dit inzicht heeft en de neuzen de goede kant op krijgt in een team, dan gaan ze.
Geen diploma die je daarbij helpt.
Ouwe mannen gelul van de Knvb.
Alle grootste talenten op aarde in alle vormen/ beroepen of sport hebben helemaal geen diploma!
Dat is nou juist het mooie!!
Gooi Sneijder maar in het diepe, dan komt het of niet.
Hij is in ieder geval geen schaap

14 mei 2024 om 03:20

Alle managers in Europa hebben een UEFA Pro licentie nodig, dus die hebben allemaal het zelfde diploma, alleen uitgedeeld door een andere bond, daar gaat het verhaal over het helemaal geen diploma hebben dus niet voor op. Of het nu Guardiola, Klopp of Mourinho is, ze hebben die opleiding allemaal gedaan.

Sowieso is het nogal kort door de bocht wat je roept. In de meeste beroepen is een diploma gewoon een meerwaarde of zelfs een vereiste om het überhaupt te kunnen doen. Je kan mij in ieder geval niet vertellen dat de beste arts geen medische opleiding heeft, dat de beste accountant nooit een boekhoud cursus heeft gedaan, dat de beste advocaat geen juridische opleiding heeft of dat de beste piloot geen vlieg brevet heeft.

14 mei 2024 om 06:56

Dat zijn beroepen die jij opnoemt ,voetbal is n spel dus waarom zou je n diploma nodig hebben ,je kan t of niet

14 mei 2024 om 13:02

Of je doet ergens moeite voor. Het is gewoon een beschermd beroep waarvoor je een diploma nodig hebt dat zijn gewoon de regels klaar

14 mei 2024 om 18:30

@rmdsf61 voetbal is een spel/sport, maar manager zijn is dat niet.
Voetballer en manager zijn twee compleet verschillende beroepen waar het voor de tweede alleen helpt als je een achtergrond hebt in de sport.

Ik wil hem wel
Persoonlijk begeleiden bij het studeren. Hij blijft toch wel aandoenlijk en op zoek naar eer en bevestiging. Het heeft iets schattigs.

Makkelijk te zeggen dat je ergens niet naar toe wil als een club je al tijden links laat liggen. En gelukkig maar. Sneijder lijkt me in alles een waardeloze trainer en een beetje te dommig om een goede begeleider te zijn. Benieuwd hoe hoog het plafond voor hem is hehe

Komt er eigelijk bij Sneijder op neer: Alleen als het hem makkelijk word gemaakt, wil hij er wel aan beginnen

Heel veel sterkte aan de supporters van de club waar deze idioot aan de slag gaat. Wat een ellende.

Bij sommige mensen weet je, als je ze hoort praten, dat ze een goeie trainer zullen worden. Bij andere mensen hoor je, door de onzin die ze uitkramen, dat ze nul talent hebben. Wesley behoort tot de laatste categorie. Een leuke voetballer, maar daar houdt het mee op.

Kan je al ergens geld inzetten op dat hij er vroegtijdig mee kapt?

Als Wesley vanaf het begin de cursus gewoon had doorgezet, had hij allang klaar kunnen zijn

Wesley was een goede voetballer maar om een club te gaan leiden of trainen is hij te wispelturig voor. Eerst bij hoog en laag beweren dat als Ajax mij nodig heeft ben ik er. Nu trekt hij dat in en wil niet voor Ajax werken. Toont zijn karakter al.
Wordt analist of blijf bij talk shows maar blijf verder buiten de voetbalwereld als bestuurder of trainer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren