Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Etienne Vaessen en Gyrano Kerk opgenomen in voorselectie WK-kwalificatiereeks

Laatste update:

Etienne Vaessen is opgenomen in de voorselectie van de Surinaamse nationale ploeg, zo wordt maandag bekend via de officiële kanalen. Zijn debuut in de voorlopige selectie hing al een tijd in de lucht, want in maart werd Vaessen plotseling gebeld door bondscoach Stanley Menzo.

Het debuut van Vaessen was alleen nog afhankelijk van het afronden van enkele formaliteiten. Nu maakt hij voor het eerst deel uit van de nationale ploeg. Begin april legde de doelman van RKC Waalwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad uit hoe hij opgenomen kan worden.

“Mijn opa is geboren in Paramaribo, mijn vader is half Surinaams. Ik dus een kwart, dat is het minimale wat nodig is, wil je voor Suriname uit kunnen komen", legde Vaessen uit in gesprek met de krant. Ik heb hier een paar jaar geleden al eens over nagedacht, maar mijn toenmalige zaakwaarnemer zei dat het veel gedoe was met uitzoeken van de stamboom.”

“Toen heb ik het even gelaten. Maar nu kwamen Henk Fraser en Iwan Redan (beiden van Surinaamse afkomst, red.) naar me toe met de vraag of ik ervoor open zou staan. Menzo belde me op en hij wilde me er direct in juni al bij hebben. Ik ben niet in beeld bij Oranje en zelfs al zou dat gebeuren, zou ik misschien derde of vierde keeper zijn. In Suriname kan ik eerste doelman worden”, zei Vaessen.

“Mijn vaders achternaam is Burnet, mijn moeder heet Vaessen. Mijn vader werkte in het buitenland en heeft mij destijds niet erkend”, besloot de sluitpost. “Mijn moeder vond het in Nederland ook beter voor mij om Vaessen te heten, zo werkte dat toen. Mijn ouders zijn gescheiden, ik heb wel halfbroers die Burnet met hun achternaam heten.”

Of Vaessen daadwerkelijk eerste doelman wordt is vooralsnog onduidelijk, maar gezien zijn eerdere uitspraken lijkt hij daar rekening mee te houden. De keeper krijgt concurrentie van Warner Hahn, Joey Roggeveen, Ishan Kort en Jonathan Fonkel.

Verder valt op dat Gyrano Kerk voor het eerst is opgenomen in de voorselectie. Suriname speelt op 5 juni thuis tegen St. Vincent & the Grenadines en op 8 juni uit tegen Anguilla in de WK-kwalificatiereeks.

De volledige voorselectie:


Doelmannen: Warner Hahn, Joey Roggeveen, Ishan Kort, Jonathan Fonkel, Etienne Vaessen.
Verdedigers: Stefano Denswil, Navajo Bakboord, Anfernee Dijksteel, Djevencio van der Kust, Damil Dankerlui, Myenty Abena, Shaquille Pinas, Ridgeciano Haps, Alierrio Belfor.
Middenvelders: Dion Malone, Kelvin Leerdam, Dhoraso Klas, Kenneth Paal, Justin Lonwijk, Renske Adipi.
Aanvallers: Florian Josefzoon, Sheraldo Becker, Yanic Wildschut, Luciano Slagveer, Leandro Kappel, Jeredy Hilterman, Virgil Misidjan, Ché Nunnely, Jaden Montnor, Tyrone Conraad, Jamihlio Rigters, Gyrano Kerk, Gleofilo Vlijter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi deze nieuwe Vaessen in zijn carrière!

14 mei 2024 om 09:07

Had al paar jaar geleden international kunnen zijn als zijn oude zaakwaarnemer niet zo luie parasiet geweest zou zijn.

Ongelofelijk eigenlijk als je dat teveel gedoe vind en ondertussen wel geld vangen voor een paar formuliertjes

14 mei 2024 om 15:13

Die botsing met Brobbey is ook niet in zijn koude kleren gaan zitten heh. Word je opeens wakker als surinamer

Prima selectie om regionaal te strijden voor een wk-ticket!

Denswil,Becker, Kerk en Haps zijn wel goeie spelers.

Lekkere zaakwaarnemer ben je dan, teveel gedoe om uit te zoeken. Zoveel voetballers is het niet gegeven om international te worden.

14 mei 2024 om 07:13

Suriname heeft pas sinds kort een sportpaspoort dus een aantal jaar geleden was het niet zozeer moeilijk, maar zelfs onmogelijk voor Vaessen om voor Suriname uit te komen. Kan die zaakwaarnemer niet kwalijk genomen worden

Leuk bericht voor deze regelmatig prima keeper. Daarnaast gun ik het Menzo van harte. Nog steeds een held. Heeft Suriname een realistische kans in deze playoffs?

14 mei 2024 om 01:37

Aangezien Usa, Mexico en Canada al rechtstreeks geplaatst zijn als host en er uit mijn hoofd 4 plekken te vergeven zijn is er best wel een kans voor zowel Curaçao als Suriname. De beste tegenstanders zijn Haïti, Jamaica, Trinidad, Panama, Costa Rica. Zeker met een goede loting moet het mogelijk zijn

14 mei 2024 om 19:06

Leuk dat zou wat zijn. Suriname op het WK dan worden een paar collega’s helemaal gek. Dank voor je uitleg.

St Vincent & the grenadines , had ook een prima band naam geweest.
Altijd leuk om te zien dat ook de minderen goden dit soort kansen krijgen.
Tuurlijk heb je geen mohelijkheis op wat voor prijs dan ook maar lijkt me toch heerlijk, beetje voetballen in allemaal warme landen.

14 mei 2024 om 05:03

Als je in NL bent opgegroeid en je moet dan in de weersomstandigheden van Suriname voetballen kan dat heel vies tegenvallen...ik weet nog dat ik op een zomeravond ff een partijtje (groot veld) in Su...ik was binnen 20 min kapot en dat was nog in mijn fitte periode

Wat is die Kerk toch zo rampzalig bij Antwerp

Als je zo al die namen bij elkaar ziet dan moet Su op papier van al dit soort tegenstanders kunnen winnen. De opleiding die deze spelers hebben gehad en de competities waarin deze spelers hebben gespeeld of nog steeds spelen, zouden eigenlijk zo'n voordeel moeten opleveren, maar tot op heden ben ik nog vaak teleurgesteld als ik zie over welke landen ze struikelen.

Suriname kan minstens uit een zelfde vijver vissen als Curaçao qua potentie, maar organisatorisch blijft Su volgens mij nog ver achter met die koekenbakkers van de SVB...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren