Chelsea beloont zichzelf in slotseconden na masterclass Hazard

Chelsea heeft de topper in de Champions League met Atlético Madrid woensdagavond in zijn voordeel weten te beslissen. De ploeg van Antonio Conte domineerde in Spanje aan de hand van een uitblinkende Eden Hazard nagenoeg de gehele wedstrijd en stelde de zege uiteindelijk in de laatste seconden veilig dankzij invaller Michy Batshuayi: 1-2.

Een benutte strafschop van Antoine Griezmann na een overtreding van David Luiz op slag van rust schonk de thuisploeg de voorsprong halverwege, maar die ruststand deed nauwelijks recht aan de krachtsverhoudingen in het Wanda Metropolitano. Chelsea was nagenoeg de gehele eerste helft de bovenliggende partij, maar had de pech dat Eden Hazard de paal trof met een afstandsschot en een fraaie kopbal van Álvaro Morata tot hoekschop werd verwerkt door Jan Oblak.

In de tweede helft werden the Blues alsnog beloond voor hun aanvallende intenties. Hazard legde de bal met veel gevoel neer bij de tweede paal, waar Morata voor zijn directe tegenstander was gekropen en Oblak uiteindelijk het nakijken gaf met het hoofd: 1-1. Atlético won afgelopen weekeinde in de eigen competitie nog knap van Sevilla, maar maakte voor eigen publiek een makke indruk. Chelsea wenste na de gelijkmaker direct door te pakken en kreeg in het laatste half uur ook de beste kansen.

Cesc Fàbregas en N'Golo Kanté schoten beiden na goed voorbereidend werk van opnieuw Hazard naast, terwijl ook Morata na een lange rush er niet meer in slaagde een doelpoging af te leveren. Atlético claimde in de slotfase nog tevergeefs recht te hebben op een strafschop na een vermeende overtreding op Fernando Torres en ging in de laatste seconde toch nog onderuit. Michy Batshuayi was met het laatste balcontact van de wedstrijd verantwoordelijk voor de winnende treffer.

Verdiende Chelsea de zege volgens jou?

1
2

Wat. Een. Slotfase!! Sprong een gat in de lucht bij de goal van Batshuayi!... Chelsea had over de hele wedstrijd de betere kansen dus verdiend gewonnen! Heerlijk dit

Gerechtigheid! Gelukkig beloon je jezelf voor een goede wedstrijd tegen een Spaanse topploeg. De wissel van Fabregas was een riskante maar gelukkig pakte het goed uit! Atletico gaat 6 punten pakken tegen Qarabag en dan hoeft Chelsea maar 4 punten te pakken tegen Roma om bovenaan te blijven! Top prestatie, beter resultaat!

27 september 2017 om 22:57

Wat nou als Atletico alles (ruim) wint waaronder 1-3 van Chelsea? Anyways, gefeliciteerd met de overwinning.

Engelse ploegen beginnen dit jaar best goed in de Europese competities. Duitsland is al weer ingehaald op de Uefa Coefficient lijst.

27 september 2017 om 23:10

Ik ben erg blij met de Engelse ploegen dit seizoen, alleen Liverpool stelt teleur. Het zou fijn zijn als ze weer eens met twee teams de halve finale halen! Natuurlijk zijn we nog niet gekwalificeerd hoor, maar wat mij betreft mag de beslissing uitgesteld worden tot Chelsea-Atletico, dan zit ik zelf in het stadion! Kan niet wachten!

28 september 2017 om 08:08

Als Liverpool nu alles wint, worden ze 1ste in CL groep. Voorlopig heeft het geen zin om nu al conclusies te trekken. We zijn pas 2 speelrondes onderweg. Liverpool had deze twee wedstrijden makkelijk kunnen winnen.

28 september 2017 om 09:39

Het bekende probleem inderdaad. Ze hadden “makkelijk kunnen winnen” maar doen het het weer niet!

28 september 2017 om 11:34

Youri, nu moet je toch wat wat blijer zijn met Batman toch haha.

28 september 2017 om 11:57

Hahahaha je kan een hoop over hem zeggen, maar hij is echt geniaal op social media!!

28 september 2017 om 12:10

Ik heb speciaal voor hem een Twitter account aangemaakt. Vooral zijn laatste post! Hilarisch!

Wow, dit had ik niet verwacht. Conte behaald sucessen in Europa

gefeliciteerd Chelsea-fans!

27 september 2017 om 22:46

Voorlopig he, wacht tot maart wanner dat rouleren belangrijk wordt

Blijkbaar krijgt hij in Londen wel genoeg geld om naar een sterrenrestaurant te kunnen gaan.

Maar het is nog afwachten of hij met dit materiaal ook in de knock-out fase weet te imponeren. Ik denk het nu wel, hoop het ook voor hem. Als Juventini kunnen we denk ik Chelsea weinig misgunnen als Morata in de punt staat, met Conte aan het roer

27 september 2017 om 23:00

Is het met de salaris die Juve bied dan niet mogelijk om in een sterrenrestaurant te dineren?

27 september 2017 om 23:07

Hij heeft het over een uitspraak die Conte destijds deed om duidelijk te maken dat hij niet tevreden was over de transferbudgetten bij Juve

Het was meer een referentie naar een uitspraak die Conte heeft gemaakt vlak voordat hij bij Juve vertrok vanwege de beperkte middelen t.o.v. van andere CL clubs: "voor 10 euro kun je niet in een restaurant van 100+ euros gaan eten". Oke, een sterrenrestaurant is nog duurder, maar je begrijpt het punt

Wat een wedstrijd van Chelsea. Hazard en morata samen is heerlijk om te zien. Wat een goal om de wedstrijd winnend af te sluiten. Mijn avond is goed! #COYB

Meer als terecht want was veruit de beste ploeg.

Zo hey wat een overwinning. Meer dan terechte zege. Het voelt weer is goed om van je club te genieten in de CL waar normaliter Chelsea altijd de bus parkeert in dit soort wedstrijden terwijl ze gewoon een betere ploeg hebben en genoeg voetballende kwaliteiten. Die goal van Batshuayi ongelofelijk zeg! Haha en dan te bedenken dat ik niet zo vrolijk was toen hij binnenkwam!

Een terechte uitslag. Eden Hazard was zeker weten een masterclass. Wat is het heerlijk om te zien hoe Alvaro Morata tot dusver een hoop monden snoert. Ik ben ook erg blij voor hem zelf. Tegenover Costa is hij een hele sympathieke jongen en dit soort spelers zie ik graag bij Chelsea.

Matige wedstrijd van onze kant, 10 minuten voor rust werden we wat beter en na de goal van Griezmann had Saul alweer voor open goal moeten scoren, scoor je die dan sta je op 2-0 en kan je de westrijd uitspelen. Toch zou dat heel ontercht zijn want Cheslea was wel fel en wou wel winnen. Nu moeten we minimaal 10 punten halen in de komende 4 wedstrijden want we staan nu al op de rand van de afgrond en dat mag echt niet als Atletico zijnde want als we een goede dag gphebben en wel fel sijn kunnen we van iedereen winnen.

27 september 2017 om 23:27

Ik zou me niet te veel zorgen maken hoor als ik jou was, gewoon thuis van Roma winnen en 2x van Qarabag en je zit wel goed. Chelsea gaat niet verliezen van Roma, dus dan ben je al door (zelfs als Chelsea 2x gelijk zou spelen tegen Roma)

27 september 2017 om 23:49

Dat kan je nu echt nog niet weten, het valt niet uit te sluiten dat Roma voor hun eigens fans kan stunten tegen Chelsea. Uit tegen Chelsea zie ik ze dan echt niet winnen. Mijn gok ik nog steeds wel dat Roma gewoon derde zal worden en Atletico door zal gaan.

Wat is dit nu weer, zo'n 45 seconden voor het einde besluit ik om weer naar Anderlecht over te stappen, blijkbaar scoren ze alsnog.

Sterke wedstrijd van Chelsea. Eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar door een domme actie van Luiz kom je op achterstand. Gelukkig ging Chelsea in de tweede helft weer vrolijk verder en in de laatste minuut toch nog de verdiende drie punten gepakt. Had wel meer verwacht van Atletico in eigen huis. Speelden vandaag vooral om niet te verliezen.

Enkel laatste halfuur kunnen zien, maar hoe doet Batshuayi dat toch steeds? Speelt regelmatig als een dweil, maar weet steeds schijnbaar simpele goals te maken. Van een talent die gekend stond als iemand die een zeer complete spits kon worden, speelt hij sinds zijn komst bij Chelsea meer als een Inzaghi of Hernandez type.

Verder grijpt Conte ook op het ideale moment in met zijn wissels. Chelsea had het momentum in de tweede helft, hij ziet dat ze dat Atletico aan hun slotoffensief gaan beginnen, dus grijpt hij in en worden de Madrilenen opnieuw monddood gemaakt. Hazard en Morata verder ook weer lekker gespeeld, gaat nog een sterk duo worden.

Verdiende zege voor Chelsea speelde 90 minuten top en Atletico was geen moment zichzelf, maar toch sterke prestatie van Chelsea. Lelijk dat het zo op het eind moet, 2 weken geleden heeft Atletico Roma helemaal kapot gespeeld en bleef het ook bij 1-1 na heel veel kansen maar deze overwinning is zeker verdiend vond Morata geweldig nu wordt het lastig nu moet je al beginnen kijken voor plek 2. 6 op 6 tegen Qarabag moet en thuis winnen van Roma ook. Hele slechte pot, Aupa atleti!

Heerlijk chelsea sowieso beter en me toto ook nog goed in de laatste seconden

27 september 2017 om 23:29

Mijn tot is verpest door Barca. Hoe kan dat nou in godsnaam.

28 september 2017 om 00:17

Wat had je gezet

28 september 2017 om 00:18

Ik had halftime fultime 1/2 levert altijd wel mooie bedragen op

28 september 2017 om 00:29

2,5 over bij barca. Krijg ik een matige 0-1. Bij Basel had ik x2 voor Benfica. De rest was wel goed.
Gisteren 3k verloren door Aguero. Ik had alleen zijn doelpunt nodig. En wat krijgt hij ... penaltyyyyy. Ik zag hem al staan en dacht bij mezelf deze mist 'm nog. En ja hoor ... ik kon door de grond zakken.

Wat een bijdrage heeft Saul geleverd in deze CL-campagne. Tegen Roma schiet ie in de laatste minuut van de wedstrijd tegen de paal van een leeg doel waardoor ze 2 punten mislopen, en vandaag schiet ie weer naast op een leeg doel in de laatste minuut van de eerst helft, waardoor Chelsea in de wedstrijd blijft en uiteindelijk op het nippertje nog kan winnen. Zo had je met die twee ballen van Saul 5 punten meer kunnen hebben.

27 september 2017 om 23:50

En als Fabregas de 2-1 had gemaakt was de score misschien nog verder uitgelopen als als als maar Atletico heeft alsnog verloren.

27 september 2017 om 23:52

Ik heb in mijn hele reactie welgeteld 0 keer het woord “als” gebruikt...

28 september 2017 om 00:03

Daar gaat het niet om je pikt Saul er uit en verteld dat als hij die 2 kansen er in had geschoten Atletico nu 5 punten meer had toch ? En ik zeg in principe dat je door kunt blijven speculeren over wat had kunnen gebeuren en dat er verschillende situaties waren ontstaan. Feit is dat dat niet is gebeurd.

28 september 2017 om 10:03

Nee, dat is totaal niet te vergelijken. In mijn reactie gaat het twee keer om dezelfde speler, die tot twee keer toe in twee opeenvolgende CL-wedstrijden faalt om een cruciaal doelpunt binnen te tikken op een leeg doel op een cruciaal moment in de wedstrijd. Dat is opmerkelijk, bijzonder en toevallig. Wat jij opnoemt is een willekeurige speler die op een willekeurig moment in een willekeurige wedstrijd een willekeurige kans mist. Dat vind ik in tegenstelling tot Saul niet zo bijzonder.

Verder valt er wat betreft Saul weinig te “speculeren”, zoals jij dat noemt. Als Saul op een leeg doel binnenschiet tegen Roma, pakken ze de drie punten. Dat is geen speculeren, dat is een feit. Dat was namelijk letterlijk het allerlaatste moment in die wedstrijd, en de scheids floot direct af na die kans, waardoor Roma dus niets meer had kunnen doen aan de achterstand. Over de wedstrijd van gisteren valt dan wel weer te speculeren, maar wetend dat een 2-0 voorsprong vrijwel nooit wordt weggegeven door Atletico had je toch met vrij veel overtuiging kunnen zeggen dat dat doelpunt van Saul het doelpunt was geweest dat de wedstrijd op slot had gegooid, met veel en veel meer overtuiging dan over die kans van Fabregas die met nog 25 minuten op de klok Chelsea op een minimale voorsprong had gezet. Dat maakt sowieso geen reet uit, want het hele punt dat ik probeerde te maken is dat de gemiste kansen van Saul Atletico 5 punten heb gekost. Stel dat Fabregas dat doelpunt had gemaakt, dan was er hier helemaal niets veranderd. Dan had Chelsea de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk gewonnen, en dat hebben ze gisteren sowieso gedaan, dus of die kans er nou wel of niet in was gegaan heeft uiteindelijk niets veranderd aan het eindresultaat.

Verdiend gewonnen. Het leek alsof AM tevreden was met een gelijkspel, waar Chelsea probeerde de winnende te maken. En dus heeft gekregen.

Lekkere wedstrijd van Chelsea, Morata begint toch echt een fan favorite te worden zo hoor hij was ook weer een van de betere op het veld. Hazard magistraal, mooie assist en zijn link up play met Morata zag er heel fraai uit, Bakayoko en Kante ook zeer verdienstelijk, Azpillicueta is een echte soldaat zeg beste aankoop van Chelsea van de afgelopen jaren without a doubt nog 2 seizoenen zo presteren en hij word een legende bij de club. Genoten van mijn club en nu is City aan de beurt.

Als je Hazard ziet spelen dan is het toch ongelofelijk dat Barca niet voor hem is gegaan in plaats van Dembele... Ja hij is blessure gevoelig maar hetzelfde kun je ook over Dembele zeggen. Hazard is vele klassen beter ook. Bij Dembele is het nog maar afwachten hoe goed hij wordt.

28 september 2017 om 00:59

Hazard blessuregevoelig? Dit is serieus zijn eerste zware blessure in zijn hele carriére en hij speelt al 10 jaar op topniveau.

28 september 2017 om 04:24

Reageer maar over een jaar. Hazard is top maar geen ballon dor POTENTIE. Dembele martial dybala Mbapee wel.

28 september 2017 om 08:23

Martial niet. Mourinho zet hem niet voor niks regelmatig op de bank. Voor de rest ben je: Asensio, Jesus en Sane. Vergeten op te noemen. Dat zijn ook potentiele Ballon 'd Or winnaars.