Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cerny rammelt aan de poorten en heeft duidelijke boodschap voor Bosz

Laatste update:

Vaclav Cerny scoorde vrijdagavond zijn eerste hattrick in dienst van Ajax. Tegen FC Den Bosch had hij met drie doelpunten een grote bijdrage in de 5-2 overwinning van Jong Ajax. De Tsjechische buitenspeler hoopt dat Peter Bosz heeft gekeken, want na een mindere periode is Cerny blij dat hij zichzelf weer heeft kunnen laten zien.

/

Cerny debuteerde vorig seizoen in het eerste van Ajax en hoopt dit seizoen op meer speelminuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Maar Peter Bosz liet hem de afgelopen weken steevast buiten de wedstrijdselectie. “Ik heb altijd goals en assists nodig, maar nu extra. Ik zit momenteel niet helemaal lekker in mijn vel”, zegt de achttienjarige buitenspeler op de clubwebsite van Ajax. “Dit zou wel eens een goede impuls kunnen zijn.”

De talentvolle aanvaller wil het Bosz zo moeilijk mogelijk maken. “Natuuurlijk zit ik liever bij Ajax 1, dat is duidelijk. Maar als dat niet kan, wil ik mezelf bijJong laten zien. Als ik positief kijk, heb ik negentig minuten gespeeld op een goed niveau als de Jupiler League”, aldus Cerny. “Het is opnieuw gelukt mezelf te laten zien. Daarmee wil ik de trainers tonen dat ik in Ajax 1 wil spelen.”

Verdient Vaclav Cerny een kans van Peter Bosz?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen speelde gisteren echt fantastisch. Heel fris, snel en dodelijk effectief. Die verdedigers van den Bosch hebben vannacht denk ik niet geslapen. Deze jongen kan echt de joker zijn tegen Rostov. Hoop dat Bosz hem dan ook meeneemt.

20 augustus 2016 om 13:17

Inderdaad Bosz moet gewoon een keus maken tussen Cassierra en Dolberg voor de plek achter Traore. Want Cassierra op de vleugels kan echt niet, hij is duidelijk een echte spits. Ik hoop echt dat Cerny meegaat naar Rostov, heb het gevoel dat hij daar het verschil kan maken als hij de kans krijgt

20 augustus 2016 om 13:47

Ja maar cerny kan niet op links. Ik vind el ghazi matig (al vanaf het begin) maar cerny is nog niet beter. Een leuke speler maar nig totaal niet constant en heeft alleen wat laten zien als invaller toen verdedigers al moe waren. Toen hij in de basis stond bakte hij er weinig van maar dat lijkt iedereen te zijn vergeten

20 augustus 2016 om 13:19

Ik zie hem zelfs liever dan el ghazi

20 augustus 2016 om 13:23

Ik vond hem gisteren verre van fantastisch, was heel afwezig en 1ste helft niet goed. Toch maakt hij er eentje en is het hem vergeven, 2e helft was nogsteeds niet zoals hij kan maar wel degelijk maar scoort er 2 en is de held. Qua veldspel niet zijn beste wedstrijd maar hij rendeerde wel en schiet Jong Ajax naar een comfortabele overwinning. In absolute vorm is hij 2 klasse beter als gisteren, hopelijk kan hij dat snel tonen als hij die vorm aantikt kan Bosz niet om hem heen.

20 augustus 2016 om 13:27

Ik denk dat Rostov heel ver naar achteren gaat staan en de ruimtes klein gaan zijn. Dan kun je na een uur gewoon proberen om met Nouri, Cerny, Younes en Sinkgraven hier iets aan te doen. Allemaal kunnen ze in de kleine ruimte spelen en een man uitspelen. Dan zouden Nouri en Cerny inderdaad weleens het geheime wapen kunnen zijn.

20 augustus 2016 om 13:57

@Sparta Den Bosch ligt de Jong teams wel. Lammers scoorde er 4 tegen en Cerny 3. Vind het mooi om te zien dat de Jong teams het tot nu toe zo goed doen. Dat is echt een heel goed signaal voor de NL topclubs. Wel jammer voor de supporters van de JL teams.

21 augustus 2016 om 17:06

Elke speler voor in en zeker een spits heeft het moeilijk bij Ajax .
Een speler als Cerny is een vooruit gang in Ajax -1.
Maar moet het systeem van voetballen (Ajax op leiding) wel veranderen.
Balletje terug laag tempo, keeper in spelen.
Kunnen wel vijf nieuwe spelers kopen, als met dat systeem moeten spelen blijft het een puin hop , dus ook voor Cerny , en wordt hij er op af gerekend , zie je nou kan er ook niks van .

Nee nee AJAX

Laat hem concurreren met el ghazi...vergeet bailey...wellicht een goede linksback halen? Dijks is de enige op dit moment

20 augustus 2016 om 12:47

Ja ik blijf het zeggen maar het enige wat we nu nog nodig gebben is een keeper , ik hoop op krul , en haal gewoon ziyech en verhuur dan sinkgraven ofso.

20 augustus 2016 om 12:53

@davyklaassen10: Inderdaad. Persoonlijk zou ik dan Nouri of Frenkie de Jong verhuren. Spelen al een jaar in jong Ajax, laat ze maar eens een jaar eredivisie spelen. Kunnen ze Ziyech volgend jaar vervangen, kans is aanwezig dat hij dan toch al wordt verkocht.

20 augustus 2016 om 13:03

Dus jij wil 12 - 15 miljoen uittrekken voor een speler en die volgend jaar weer verkopen? Dat is te bizar voor woorden. Ik heb zelden zoiets belachelijks gehoord. Gelukkig trekt Overmars zich niets aan van de vijfde colonne en heeft luid en duidelijk verklaard dat Zyech niet gaat komen. Het Ajax nieuwe stijl heeft niets op met opportunisme en heeft gekozen voor beleid. En dat is een zegen voor iedereen die Ajax echt een warm hart toedraagt. Nou ja, voor de meesten dan.

20 augustus 2016 om 13:15

Zijn jullie wel 100 procent? We hebben sowieso een extra vleugel nodig. Op cerny kun je niet rekenen. Zal oneerlijk zijn. Kijk al hoe hij werd afgebrand vs de graafschap. Die druk kon hij niet aan evenals de rest. Ik vind hem een prima talent, maar we moeten toch de CL in? Jullie denken dat je op zo een hoog niveau met cerny kunt aankakken? Man natuurlijk niet.

20 augustus 2016 om 13:16

We hebben ook echt wel een vleugelspeler nodig.. als Amin op links uitvalt, wie neemt dat dan over? El ghazi en Cerny op rechts is prima, maar het ideaal is 5 goede spelers voor op de flanken. 4 daarvan moeten goed genoeg zijn voor de basis om de concurrentie hoog te houden en 1 daarachter die kan groeien en het incidenteel overnemen bij vermoeidheid en blessures

20 augustus 2016 om 12:47

Riedewald?

20 augustus 2016 om 12:54

Riedewald is een optie op de linksbackpositie maar ik vind hem meer een middenvelder. Natuurlijk kan je hem in nood daar plaatsen maar de backup van Dijks moet geen Riedewald zijn.

20 augustus 2016 om 13:16

Waarom niet Emanuelson? Multifunctionele speler met veel internationale ervaring die Dijks kan vervangen naar ook op andere plekken kan spelen. Is gedegradeerd in Italië dus heeft wellicht wel oren naar een terugkeer bij Ajax, zonder dat hij al te veel hoeft te kosten.

20 augustus 2016 om 14:19

Emanuelson heeft het niveau niet meer.

20 augustus 2016 om 13:55

Bailey moet sowieso komen hoor. Younes is de enige op de linkerflank. 3 buitenspelers is te weinig. Bosz heeft aangegeven dat hij Schone al middenvelder gebruikt en zeker niet als buitenspeler.

Bosz vind dat hij een gebrek aan fysiek heeft. Die komt er voorlopig niet bij vrees ik. In mijn ogen kan die jongen enkel groeien als hij zijn minuten maakt in Ajax. Dat fysiek komt dan ook wel. Het is in ieder geval een buitenspeler met flair. Ik hoop dat hij er dus snel bij komt. Al zie ik het niet gebeuren

20 augustus 2016 om 12:58

Weet je fysiek is een belangrijk onderdeel maar het is ook niet alles. Een speler die geen fysiek heeft gaat de duels vermeiden en wordt zo sterker op andere punten. Kijk bijvoorbeeld naar Messi is zijn jongere jaren, die zou al naar de grond gaan als hij een harde windvlaag tegen zich kreeg. Met zijn snelheid, inzicht en techniek wist hij dit wel te compenseren.

Altijd afwachten natuurlijk of de speler kan uitgroeien van talent tot vaste waarde. Probleem voor hem is wel dat hij 18 is en de selectie van Ajax al zo onvolwassen is. Zeker nu Cillessen ook nog weg is, en ja Diederik Boer is ook niet jongste, maar vraag me of of hij een dragende rol kan spelen?
Eigenlijk is het jammer dat spelers al zo vroeg door willen/moeten breken.

20 augustus 2016 om 13:02

Je hebt helemaal gelijk, hij moet het nog maar laten zien. Alleen de vraag is hoe kan die het gaan laten zien als hij niet de kans krijgt? En ja het is ook erg jammer dat ze vroeg door willen en moeten breken. Geduld is er niet bij. Van beide kanten niet hoor, maar dat is ook het beleid wat Ajax voert.

Ik vind Cerny niet minder dan El Ghazi

El Ghazi is nog te wisselvallig vind ik. Speelt een leuke wedstrijd tegen Sparta... vervolgens is hij weer een wedstrijd onzichtbaar. Cerny kan het elke Eredivisie verdediger moeilijk maken met zijn snelheid en onvoorspelbare acties.

Snap ook niet waarom Ajax Bailey wil halen voor 11 miljoen.

Met Traore, Younes, El Ghazi en Cerny... heb je naar mijn mening voldoende keus voor de flanken.

Koop liever een creatieve middenvelder of een nieuwe back.

Hoe kan je nee stemmen bij die poll, zelfde geldt voor Muric. Worden gewoon genegeerd, terwijl ze wel een kans verdienen.

20 augustus 2016 om 13:04

Je klikt gewoon op nee, dan vul je je stem in.

ontopic: Hij krijg echt zijn kans wel dit jaar. Ik denk dat dit het doorbraakjaar van Cerny wordt.
Wat wel van belang is, is dat Cerny investeert in zijn fysiek. Dat wil Bosz, dus dan moet je dat als speler ook gewoon doen. En dat is uiteraard haalbare kaart binnen een half jaar.

Goede instelling Cerny! Die gaat echt nog wel zijn wedstrijdjes in het eerste meepakken. El Ghazi heeft van de 5 officieel gespeelde wedstrijden er 2 goed gespeeld, en dat is wisselvallig te noemen. Als Cerny goed blijft spelen, zal El Ghazi zich ook moeten verbeteren.
Ik denk dat het sowieso goed is dat Ajax nu op 10 meter vh strafschopgebied vd tegenstander de bal rond speelt, ipv 10 meter over de middenlijn. Hogere balcirculatie, minder tijd om keuzes te maken. Daar worden (jonge) spelers beter van.

Net 18 jaar en denkt dat hij nu al van waarde kan zijn voor ajax 1 . Waneer leren voetballers eens dat je pas echt top bent als je 22/23 jaar bent , kijk naar andere competitie 's en nergens voetballen jochies van 17,18,19 jaar een complete competitie. Eerst een paar jaar op een lager niveau laten zien dat je goed bent en als je 20/21 jaar bent een stap hoger op maar daar hebben de meeste geen geduld voor.

Ik word er zo langzamerhand echt verdrietig van als ik zie wat Bosz doet met die talenten. Hij heeft nog geen een van de voormalige A1 echt speelminuten laten maken in een officiele wedstrijd, op vd Beek na in de 1e wedstrijd tegen Paok. Het wordt vaak gezegd, maar de A1 van afgelopen twee jaar is echt een gouden lichting. Jongens als Nouri, Cerny, VD Beek en de Jong mogen echt wel eindelijk hun minuten maken. Het kan helemaal geen kwaad om die op de bank te zetten, zeker als je nu 12 bankspelers mee mag nemen. Het eerste slachtoffer lijkt helaas al gevallen, in de vorm van Muric. Ik zit persoonlijk ook niet te wachten op een Bailey. Het zou best een goede speler kunnen zijn, maar hij is enorm duur en staat de ontwikkeling van Cerny in de weg. Wat mij betreft Krul aantrekken voor Cillessen, Emanuelson als concurrent voor Dijks en als er niemand meer weggaat dan ook niemand meer aantrekken.

20 augustus 2016 om 13:14

Hou op, iele mannetjes. Die redden het niet in het hedendaagse voetbal. Als ze echt wat willen gaan ze eerst maar eens de gym in.

20 augustus 2016 om 13:47

Om wat te doen? Pokemons verslaam? Fysieke kracht is niet alles he, ze hoeven geen bodybuilders te worden. Of vond je dat Messi en Ronaldo ook fysiek ijzersterk waren toen ze 18 waren?

20 augustus 2016 om 14:39

Messi heeft ook geen fysiek, die red het ook. Tuurlijk heeft hij zijn snelheid, dribbelacties, inzicht, enz. mee om dat te compenseren, en is Cerny bijvoorbeeld uiteraard nog lang niet op zo'n niveau. Echter speelt Cerny bij Ajax in de eredivisie. Dus hoeft hij ook nog helemaal niet dat niveau te hebben om mee te kunnen. Ik wil alleen maar zeggen dat je niet fysiek sterk hoeft te zijn om een topvoetballer te zijn, zeker niet in de eredivisie.

20 augustus 2016 om 13:47

Doe niet zo moeilijk man. Je gaat die gasten toch niet opstellen om het opstellen. Riedewald, Veltman, Dijks, Bazoer, Klaassen, el Ghazi en Dolberg zijn stuk voor stuk basisspelers die in de A1 hebben gespeeld. Waar iedereen nu om Ziyech schreeuwt, spreekt Bosz z'n vertrouwen uit in de jongens die eraan zitten te komen (nouri en de Jong). Ik snap jouw kritiek dus totaal niet.

20 augustus 2016 om 14:26

Van wat ik heb gehoord, zegt Bosz alleen: We hebben al 8 middenvelders, dat is al veel te veel. Daaruit blijkt niet dat hij direct vertrouwen uitspreekt in Nouri en de Jong. Tuurlijk is het wel degelijk een beetje positief, maar hij moet het vertrouwen uitspreken met daden, door ze speeltijd te geven. Die talenten mogen echt wel eindelijk een keer speeltijd krijgen. Ik snap ook niet waarom Bosz niet gebruik maakt van de 12 wisselspelers. Wat kan dat voor kwaad? Stel je stond 3-0 voor tegen Roda(nu liep het even anders), laat dan gewoon Nouri wat minuten maken!

Belachelijk dat Cerny niet bij de selectie zat/zit. El Ghazi speelt echt als natte krant, en dat doet hij al een jaar. Ajax heeft een groot probleem met haar vleugelspel. In druk op de helft van de tegenstander spelen ze vaak 7 tegen 10, omdat de vleugelspelers eigenlijk niet goed in het spel voor komen. En met Dijks en Tete heb je nou niet echt backs met een actie. Dan komen er voorzetten van de zijkant met nog verdedigers voor hen. Gudelj, Riedewald, Younnes en El Ghazi zijn ook geen spelers met een hoog anticipatievermogen en een goede kopbal. Dan is het gokken op Klaassen en Dolberg.

Misschien is het nu nog te vroeg maar ik zou als ik Bosz was eens gokken met Cerny en Traore op de buitenkant en Dolberg/Casseirra in de spits.

Schuif Riedewald in balbezit meer door als een controlerende middenvelder. Zo verschuif je je linies. Klaassen en Gudelj kunnen dan echt de diepte zoeken. En hou Dijks op de linie van Sanchez om zo wat extra snelheid in je laatste linie te houden. Laat Tete naar binnen komen als voorstopper met sanchez. En schuif Veltman door om rond de zestien op te duiken of rond Riedewald te spelen om af en toe iets sneller en directer een wat langere pass te versturen.

De 3-5-2 tegen paok was een tactische verassing maar Bosz heeft er de spelers niet voor. Volgens mij was het een zoethoudertje voor Casseira omdat hij graag in de spits wil spelen.



20 augustus 2016 om 15:52

Heb de afgelopen weken een goede El Ghazi gezien. Hopelijk kan ie dat doorzetten.

Indrukwekkend effectief en scherp van Cerny. Het wordt tijd dat hij meerdere wedstrijden op een rij dit niveau etaleerd. Pas dan ben ik ervan overtuigd dat hij klaar is voor een eventuele basisplaats in Ajax 1. Tot die tijd mag hij lekker zijn wedstrijdjes spelen in Jong Ajax,

El Ghazi doet het prima in Ajax 1 en zijn vorm lijkt met de wedstrijd te groeien. Tegen Rostov zet hij zowel Klaassen, Traore als Youness in scoringspositie. Dat die drie spelers dan de geboden kans niet benutten is jammer. El Ghazi creëerde toch echt veruit het meeste gevaar tegen Rostov. Wat Youness doet ziet er leuk uit maar lang niet zo effectief als wat El Ghazi deed.

20 augustus 2016 om 14:38

Idd ik zie ook meer vertrouwen bij El Ghazi, die ook steeds beter begint te spelen. De oude vorm komt er weer aan. Dan kan Bosz mooi rouleren met El Ghazi-Younes-Cerny op de vleugels !!

die cerny hoort gewoon in het eerste te spelen hij is beter dan el ghazi die ik maar een mooi weer voetballer vind.
gisteren speelde die cerny een geweldige pot in jong

Als hij dit nog een paar wedstrijden achter elkaar blijft laten zien dan kan Bosz niet meer om hem heen en komt hij er vanzelf wel weer bij. Hij moet niet denken dat omdat hij vorig jaar een paar leuke wedstrijden heeft gespeeld hij tegen de basis van het eerste aanzit. Hij is jong en daar horen dipjes bij.

Hij is op dit moment dreigender en met een groter rendement dan El Ghazi. Dus waarom Peter Bosz hem telkens niet bij de selectie neemt is mij een raadsel.

Onze minder snelle maar wel zo technische Bailey. Kortom hou die 15 -20 miljoen in de zak en geef Cerny een kans !!

Geweldige instelling, kunnen een hoop spelers een voorbeeld aan nemen. Niet bij tegenslag meteen om een transfer gaan lopen jengelen en je zaakwaarnemer op pad sturen. Hulde!

Het kan vlug gaan na een goede wedstrijd in jong Ajax. Op en de eerste weken na 8 mei dit jaar werd hij nog flink afgebrand.
Ik vind hem in ieder geval geen verkeerde speler. Al is hij nog wel wisselvallig, maar dat doet de leeftijd ook.

Ja hij scoort een hattrick, maar hij doet dat in de jupiler league. Dat zegt nog niks over zijn niveau t.o.v. ajax 1. Johan Voskamp scoorde ooit 7 keer in een wedstrijd in de jupiler league. Toen stonden ajax en psv ook niet gelijk op de stoep voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren