Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carragher noemt Ajax in harde column over Ten Hag: ‘Alles voelt als sleur’

Laatste update:

Jamie Carragher is niet onder de indruk van het werk van manager Erik ten Hag bij Manchester United, zo laat hij blijken in zijn column in The Telegraph. De voormalig verdediger van Liverpool stelt dat the Red Devils maar nauwelijks vooruitgang boeken onder Ten Hag en vindt dat het tijd is voor United om na te denken over de toekomst van de Nederlandse oefenmeester, die op Old Trafford nog tot medio 2025 vastligt.

Carragher is in zijn column allesbehalve mild voor Ten Hag. “Manchester United lijkt op een team dat aan het einde van een cyclus zit en niet op een team dat in opbouw is.” De Haaksbergenaar is al bijna anderhalf jaar in dienst bij United, dat momenteel op de achtste plaats staat in de Premier League.

“Het voetbal is roestig en er zijn tekenen van achteruitgang”, gaat Carragher verder. “Vijftien maanden na de aanstelling van Ten Hag kunnen er terechte vragen worden gesteld over wat de voetbalvisie van deze trainer nou echt is. Alles voelt als sleur.”

Volgens Carragher heeft Ten Hag alle instrumenten gekregen om van zijn dienstverband in Manchester een succes te maken. “Ten Hag heeft zestien spelers gehaald voor ruim 450 miljoen euro. Dat moet genoeg zijn om een team radicaal om te bouwen. Ten Hag heeft te veel macht en controle gekregen over het transferbeleid.”

Dat Ten Hag veel geld heeft uitgegeven aan spelers die hij kent vanuit zijn tijd bij Ajax, spreekt volgens Carragher niet in zijn voordeel. “Gezien hij zoveel spelers heeft gehaald waarmee hij eerder heeft gewerkt, is het meest bijzondere dat dat nauwelijks impact heeft gehad op de speelstijl van het team.”

“Ik had verwacht dat United een superieure versie van Ajax zou worden. Hij zou het veelgeprezen Nederlandse model van balbezitvoetbal introduceren, wat had het anders voor zin om hem te scouten?” vraagt Carragher zich hardop af, waarna hij met een keiharde conclusie komt. “Er is niets Nederlands aan United onder Ten Hag. Ze omzeilen hun middenveld en spelen rechtstreeks op hun aanvallers.”

Carragher wil niets meer horen over de gewonnen League Cup van afgelopen seizoen. “Ze hebben weliswaar een prijs gewonnen en zich gekwalificeerd voor de Champions League, maar dat bereikten ze niet door zijn Ajax-voetbal te kopiëren.”

Onder Ten Hag speelde United tot dusver 75 officiële wedstrijden. 49 duels werden winnend afgesloten, 8 keer speelde zijn elftal gelijk en 18 affiches gingen verloren. Dit seizoen zal Ten Hag alle zeilen bij moeten zetten om de ietwat teleurstellende seizoensstart nog recht te trekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje overdreven. In het team speelt natuurlijk ook het een en ander af waardoor man utd. Tot nu toe niet op volle toeren kan presteren. Ze mogen al blij zijn met de CL plaatsing en beker die ze hebben gewonnen.

27 oktober 2023 om 12:01

De verwachtingen waren natuurlijk hoger. Ten Hag heeft een halve finale CL gehaald met een kleine club, ze hadden hetzelfde verwacht met Man Utd.

27 oktober 2023 om 12:03

Tja, hij heeft wel echt veel geld uit mogen geven en als je dan 250 miljoen uitgeeft aan Antony, Mount en Höjlund dan maak je het jezelf ook niet makkelijker.

27 oktober 2023 om 12:06

Dan moeten ze hun verwachtingen bijstellen. Manchester United is al sinds Ferguson vertrok geen voetbalclub meer, maar een bedrijf. Van Gaal waarschuwde Ten Hag nota bene nog voordat hij er tekende.

Iedere trainer daar komt op een gegeven moment in de knel te zitten met de beperkingen van management en eigenaren. Dat is sinds de aanstelling van Ten Hag niet veranderd en dus is de vraag zeer legitiem of het misschien toch niet helemaal aan de trainer ligt, maar aan hoe het hele zaakje gerund wordt.

Waarbij Ten Hag ook niet helemaal buiten schot kan blijven, want iedereen kon je vertellen dat +/- 100 miljoen voor Antony geen goed idee was, inclusief wij Ajacieden.

27 oktober 2023 om 12:22

Maak er maar 320 mil van. Want Casemiro valt natuurlijk ook zwaar door de mand. Maar het is stuk minder populair om hem als miskoop te bestempelen. Door successen behaald in het verleden zal ik maar zeggen.

27 oktober 2023 om 12:31

Casemiro heeft tenminste nog zijn wel waarde gehad in zijn 1e seizoen, hoewel die wel een paar rode kaarten heeft gepakt. Hij kan zich dit jaar misschien nog wel herpakken. Alsnog is 70 mil veel te veel voor een speler van zijn leeftijd, dat ben ik met je eens.

27 oktober 2023 om 12:31

Iedere trainer daar komt op een gegeven moment in de knel te zitten met de beperkingen van management en eigenaren.

Welke beperkingen bedoel je precies? Want dat het stadion af aan het takelen is heeft weinig invloed op Ten Hag lijkt me. Hij heeft genoeg mogen investeren en spelers mogen halen, maar ze beter maken is hem nog niet echt gelukt. Vorig seizoen had Rashford weer eens een seizoen dat hij boven zichzelf uitsteeg waardoor heel Utd goed leek, dit seizoen is het weer default settings.

Ik begrijp dat de fans de Glazers eruit willen, maar als Ten Had daadwerkelijk zoveel inspraak heeft gekregen en alle spelers gehaald zijn op zijn voorspraak is het management in deze echt geen excuus. Hij presteert ondermaats, zoals zijn voorgangers ook deden.

27 oktober 2023 om 13:18

@missinglink,

Enige is Anthony. Gewoon veels te veel betaald.

Voor de rest moest er gewoon veel gehaald worden. Kijk maar eens hoeveel spelers er vertrokken waren toen Ten Hag kwam. Selectie is niet breed genoeg. Eerste 11 zijn redelijk.

27 oktober 2023 om 13:42

Helemaal mee eens. Moyes, van Gaal, Mourinho en nu Ten Hag. Allemaal trainers met grote kwaliteiten maar bij United kwam het er niet echt uit. Ligt het dan aan al die trainers of zitten de problemen dieper? Ik denk het laatste en inderdaad duidelijk dat United de afgelopen jaren een 'investering' was en niet een voetbalclub.

27 oktober 2023 om 13:57

Tja, als iets als een rode draad door de afgelopen 10 jaar loopt, is het dat er nog nooit een gebalanceerde ploeg op het veld heeft gestaan. Bovendien hebben behalve Moyes alle coaches 1 piekseizoen gehad, alvorens ver terug te vallen. Het is een patroon en dan moet je toch wel verder kijken dan de coaches. Je vergeet overigens Solskjaer. Misschien geen grote kwaliteiten, maar die heeft het niet slechter gedaan. Het voetbalbedrijf is op sterven na dood. Het is inderdaad gewoon een investering en een commerciele machine, maar meer ook niet.

27 oktober 2023 om 15:24

@Sluitpost Het probleem zal ongetwijfeld dieper geworteld zitten dan trainer of spelers. Wat opvalt is dat ze het niveau niet kunnen vasthouden. Het blijft onacceptabel dat United na de mewrste netto uitgaven is ingehaald door City, Liverpool en nu Arsenal. Ook Chelsea heeft tussendoor nog een CL gewonnen en Spurs doet het sommige seizoenen niet slechter of zelfs beter.

27 oktober 2023 om 17:18

@Samcro. Al zijn voorgangers presteerden ook niet. Ligt het dan allemaal aan de trainers of toch wat anders. Dus Loui v Gaal ,Mourinho konden er dus ook niets van want ook zij presteerden niet volledig. En deze trainers hadden veel betere spelers tot hun beschikking dan Ten Hag nu. Ik zeg niet dat Ten Hag niets te verwijten valt maar hij wordt nu toch wel makkelijk op die manier weggezet.

27 oktober 2023 om 17:40

Brandkraan: dat Ten Hag, zogezegd, mindere spelers heeft dan Mourinho en Van Gaal, ligt dan toch aan Ten Hag zelf want hij maar liefst 450 miljoen mogen spenderen aan 16 nieuwe spelers. Maar als je dan komt aanzetten met Antony, Malacia, Mount, Eriksen (weliswaar gratis), enz… tja, dan kan je maar naar een iemand kijken.

27 oktober 2023 om 12:10

Wat Carragher zegt klopt allemaal. Het voetbal gaat nergens over, er is geen verbetering waarneembaar, elk punt die wordt gepakt is met de hakken over de sloot en Ten Hag lijkt helemaal geen visie te kunnen overbrengen op de spelersgroep en lijkt ze ook niet te raken.

De behaalde CL-plaats van vorig jaar was natuurlijk vanwege het falen van de concurrenten.

27 oktober 2023 om 13:55

Maar breng maar eens een visie over op deze ploeg. We kennen allemaal de manier waarop Ten Hag speelt, maar dat kan deze ploeg helemaal niet. Het middenveld heeft daar veel te weinig dynamiek voor en veel te weinig kwaliteiten aan de bal. Bovendien zijn de vleugels ook niet bepaald sterk en de spits is er nog lang niet klaar voor, als hij dat uberhaupt al gaat worden.

Vorig jaar gingen dit soort verhalen overigens totaal niet. Ik vind het dus ook gewoon onwetend gelul dat hij geen visie over kan brengen. Wat je Ten Hag kunt verwijten, is zijn inbreng betreft het transferbeleid (tot hoever zich dat ook strekt) en de gevolgen daarvan. Het probleem is namelijk niet een gebrek aan visie, maar gewoon een gebrek aan kwaliteit en balans. Deze ploeg zit totaal niet goed in elkaar.

27 oktober 2023 om 12:11

Ik vind dat het wel tegenvalt hoor.
Vooral de spelopvatting en de voortgang. Niet alles hoeft direct te lukken, maar de ene week lijkt het beter te gaan en de week erop doen ze ineens weer andere dingen fout.
Er lijkt gewoon geen lijn in te zitten.
Daarbij heeft Ten Hag voor enorme bedragen mogen investeren, dan mag je wel wat meer verwachten dan dat er nu wordt gebracht.

27 oktober 2023 om 13:43

Martinez en shaw zijn de enige centrale spelers die een harde lage pass door de linies kunnen spelen waardoor je vooruit kunt voetballen. De rest van alle verdedigers kunnen dat niet met dezelfde precisie.

Daarnaast het middenveld komt duelkracht en handelingssnelheid te kort om onder de druk uit te kunnen voetballen. Vaak veelste gehaaste diepe ballen inplaats van een keer de bal afschermen en rustig rondtikken. Vooral Bruno heeft daar een handje van om de bal direct in te leveren. Zo kom je dus nooit echt aan voetballen toe de beste wedstrijd van dit seizoen was in de beker toen Bruno op de bank zat.

Ten Hag zal moeten leren dat niet je 11 beste spelers per se je beste team is. Misschien moet je je beste speler banken zodat het overal spel beter word.

27 oktober 2023 om 13:49

Dat laatste is ook het grote probleem. De club verdampt al jaren miljoenen alsof het niets is aan middelmaat en van een lijn in de aankopen kun je ook niet spreken. Bij Ajax gebeurt het even en de club staat tot twee keer toe in brand in slechts twee jaar tijd. Bij Manchester United gebeurt het al 10 jaar(!) en nog steeds blijven ze op dezelfde weg doorgaan. Dat kan gewoon niet. Je kunt niet zomaar lichtgewichten verantwoordelijk blijven maken voor het technische beleid en de overige verantwoordelijkheden op de transfermarkt maar op de coach afschuiven. Die club is dringend gebaat bij nieuwe eigenaren die er een goede technisch directeur kunnen posteren.

Er valt voldoende kritiek te uiten op Ten Hag. Zijn ons-kent-ons aankoopbeleid is bij wijlen vreemd en de resultaten zijn na anderhalf jaar echt veel te wisselvallig. Het argument dat hij het vorig jaar goed deed, maar niet Ajax-voetbal speelde, vind ik dan weer ronduit krankzinnig. Sterker, dat lijkt me juist een compliment. Een goede trainer maakt namelijk tactische overwegingen op basis van hetgeen hij aan materiaal tot zijn beschikking heeft, in plaats van ze in iets op te dringen wat ze niet beheersen. Je kunt moeilijk met Maguire op 50 meter van het doel verdedigen, je kunt moeilijk verwachten dat Mctominay even de rol van Frenkie invult.

Volgens mij wordt Ten Hag ook in de steek gelaten door zijn management en/of voorgangers. Er moet daar flink een bezem door de selectie, maar probeer jij middelmatige spelers die betaald worden als sterren maar eens kwijt te raken. Die vertrekken niet, en terecht overigens.

27 oktober 2023 om 12:20

450 miljoen euro waardoor hij 16 nieuwe spelers kon kopen. Op een gegeven moment moet je de conclusie trekken dat het te zwaar voor hem is? Hij is toch juist gehaald om zijn Ajax voetbal te spelen bij United. Een trainer bij United kan zijn eigen team samenstellen en na verloop van tijd moet je de speelstijl aan kunnen passen. Hij is geen trainer geworden bij Burnley of Sheffield.

27 oktober 2023 om 12:32

Dat zijn aankoopbeleid voor geen meter deugt is toch precies wat ik zeg? Echter is Ten Hag ook gelimiteerd in doorselecteren, omdat de onderste lagen van de selectie ten eerste niet goed genoeg zijn en ten tweede, en dat is het belangrijkste, niet te slijten zijn. Ja, hij presteert slecht, maar er zijn ook nuances.

Als je naar de selectie van United kijkt en aanstipt welke spelers er al zaten voordat Ten Hag kwam, hoeveel daarvan voldoen nu eigenlijk om een kampioenskandidaat mee te bouwen? Ik tel er twee.

We lachen allemaal om Chelsea omdat ze zoveel uitgeven en niet presteren, maar in tegenstelling tot United halen zij welke iedere zomer meer dan 100 miljoen op door verkopen. Dat duurt bij United al gauw drie jaar om dat bedrag te overschrijden.

27 oktober 2023 om 12:50

United had gewoon nog kunnen cashen voor Mctominay & Maguire richting West Ham hoor. Om van dat geld vervolgens adequate en talentvolle spelers te halen.

Fred doen ze ook simpel weg, terwijl die beter is dan Eriksen en Mctominay op de plek naast Case

27 oktober 2023 om 13:46

Maguire heeft dit al ontkracht, er was niets concreets bij Whu

Overigens vind ik het argument slecht dat de spelers moeilijk te slijten zijn als je 16 spelers gehaald hebt... Daarvan zou de helft basiswaardig moeten zijn waardoor je veel minder afhankelijk bent van die spelers die je kwijt wilt. Dat ze nu veel blessures hebben is waar, maar kan niet nu opeens een sterk argument zijn als het daarvoor ook al draaide als een vierkant.

27 oktober 2023 om 12:51

100 Miljoen voor een Antony is natuurlijk ook echt bizar. Had dan een bod gedaan om bijv. Frenkie los te weken bij Barca of een De Ligt te halen als hij toch met ‘ons kent ons’ bezig is.

27 oktober 2023 om 13:47

Ik begrijp vooral niet dat mensen denken dat er zoveel meer uit het materiaal te halen is ook. Die ploeg is nog aardig op papier (ook niet meer dan dat), maar in de praktijk bulkt het van de middelmaat bij United. Het is ook gewoon totaal geen bijzondere ploeg.

Gewoon de trainer er weer uit gooien. Dat hoort er bij bij United. Op naar de volgende trainer die ontslagen gaat worden en dan weer 1 en weer 1 en weer 1.

Als je de selectie ziet, is de kwaliteit nog steeds bagger. Mctomonay scoort een paar goals maar is een speler van niks. Dalo, Lindelov. Mcguire. Rashford moet je van hopen dat ie zijn dag heeft, maar voor de rest is het ook niks op de flanken.

27 oktober 2023 om 12:46

Maar als je de luttele miljoenen zo investeert, als men bij Utd gedaan heeft de afgelopen tijd... Dan vraag je er toch ook om?

Bruno Fernandes is één van je sterspelers. Vervolgens haal je Mount. Die haalt alleen zijn niveau op 10, de positie van Bruno...

Antony haal je voor 100 miljoen. Die komt nog geen pion voorbij en heeft het rendement van een klein kind...

Casemiro is een goede CVM, maar daar moet iets goeds naast staan. Mount is dat niet op die plek. Bruno niet en de rest heeft het niveau niet (eriksen, Mctominay, Amrabat). Leuke spelers, maar die brengen je niet terug naar de top...

United investeert hun geld gewoon ook niet top en Rashford heeft ook niet zijn beste seizoen t.o.v. vorig jaar.

Laat hem maar terug komen naar huis! Altijd welkom in Amsterdam. Kan een contract tekenen tot het einde van zijn carrière hier!

27 oktober 2023 om 13:47

Ja ik denk echt dat hij in wil stappen bij de nr 17 van de Eredivisie waar ook niets mogelijk is omdat er geen geld is en nauwelijks kwaliteit in de selectie zit.

Nou, eigenlijk speelt hij dan toch met die lange ballen en het gebrek aan visie precies het Ajax-voetbal nu...?

Ik heb serieus United nog geen enkele wedstrijd goed zien spelen. Ze schrapen de overwinningen letterlijk bij elkaar. Maar goed, punten zijn punten.

27 oktober 2023 om 13:41

Dat deden ze vorig seizoen ook grotendeels en dat hou je niet langer dan een seizoen vol. Die club is gebaat bij een nieuwe eigenaar. Het technische bestuur is van een erbarmelijk niveau.

De selectie mist op dit moment gewoon een type Frenkie de Jong die snel kan omschakelen en het veld open kan draaien. Het is gewoon schokkend dat United amper kansen creeert en tot scoren komt. Het zegt al genoeg dat uit de laatste paar wedstrijden de doelpuntenmakers verdedigers en middenvelders zijn uit dode spelmomenten.

Eriksen heeft het wel in zich met zijn techniek. Als hij speelt merk je ook dat United aanvallend er al iets beter uitziet. Alleen Eriksens fysiek en handelingsnelheid is echt ver teruggezakt dat hij het amper meer kan belopen, en dat gaat alleen minder worden.

27 oktober 2023 om 12:47

Ik snap overigens niet eens dat Fred zo simpel weg is gedaan. Vond ik een betere optie als LCM naast Casemiro dan Eriksen hoor. Fred werd/wordt altijd wel lacherig over gedaan, maar deed het meermaals gewoon uitstekend bij Utd.

27 oktober 2023 om 13:45

Die selectie mist wel meer. United heeft in de gehele as geen enkele topspeler rondlopen. Bruno Fernandes is ook zo wisselvallig als het weer en loopt bovendien geen meter te veel. Die komt ook niet in de buurt van een De Bruyne, Modric of noem ze maar op.

Van die hele selectie zijn er misschien 3 of 4 die je ook in een kampioensploeg terug zou zien. De rest kan zich totaal niet onderscheiden. Dan geeft het ook nog miljoenen euro's uit aan spelers die nog lang niet klaar zijn voor zo'n club. Sancho was dan een beetje onverwachts een miskoop, maar iedereen had toch wel kunnen concluderen dat je met Hojlund (75 miljoen), Antony (95 miljoen) e.d. enkel geld aan het verdampen bent?!

27 oktober 2023 om 15:30

@Sirius Bruno Fernandes moet het allemaal in zijn eentje doen. Nu De Bruyne geblesseerd zou hij achter elkaar in de basis spelen voor City. De omgeving doet zoveel met een speler. Ongekeerd is natuurlijk ook waar. Doku zou bij dit United een stuk slechter spelen dan nu bij City verwacht ik

28 oktober 2023 om 00:41

Betreft een talent kan ik me dat voorstellen, maar juist een speler als De Bruyne maakt een elftal. Daar kun je op voortborduren. Bij Bruno Fernandes moet je hem wel erg belangrijk maken, wil hij ook maar renderen. Bovendien is De Bruyne ook nuttig zonder balbezit. Aan Bruno Fernandes heb je dan gelijk niets meer. Bruno Fernandes is gewoon een klasse minder dan De Bruyne.

Tsja, ik snap dit wel en had deze ''kritiek'' eigenlijk al wel wat eerder verwacht.

Man Utd is gewoon totaal geen team. Geen chemie lijkt er te zitten. Daarnaast hebben ze ook wel pech met blessures, maar het spel ziet er eigenlijk nog altijd niet uit.

Ook blijf ik er bij dat de aankopen tot nu toe zeer pover zijn, met meneer Antony natuurlijk als absolute (negatieve) uitschieter.

Hojlund kan nog wel wat worden en Martinez doet het, mits fit, meestal wel aardig goed.
Varane is ook een goede CV, maar ook om de haverklap eruit. Onana is ook nog lang niet de keeper die hij bij Ajax en zijn laatste periode bij Inter was...

Antony, Reguilon, Malacia, Mount, Donny vd Beek, Maguire, Evans, allemaal miskleunen in mijn ogen. M

Mount voor dat bedrag ook halen als je Bruno al hebt... Ga dan voor een echte buitenspeler en/of spits. Of een echte 6 of 8 naast Casemiro.

Ze schrapen nog voldoende punten bij elkaar, maar het spel ziet er in mijn ogen echt (9 van de 10 keer) niet uit. Nadeel is ook nog eens dat een Rashford geen pepernoot raakt t.o.v. vorig jaar, toen nam hij ze nog vaak bij de hand.

Heb het eerder gezegd en blijf het zeggen. Analisten die het allemaal beter weten zijn goede voetballers geweest maar niet geschikt als trainer. Als je het allemaal zo goed weet en denkt te kunnen wordt trainer en bewijs het ipv te blijven roepen wat er mis ging en beter kon.

27 oktober 2023 om 13:19

Das lekker, dan mag je dus nooit meer kritiek hebben of je mening uiten. Dan kunnen we deze website ook maar beter opheffen.

Deze man geeft zijn menig en daar discussiëren we dan over. En eerlijk gezegd deel ik zijn menig. En daar mogen mensen het mee oneens zijn. Dan probeer ik met argumenten daar op te reageren. Op zich niets mis mee en een leuk tijdverdrijf op een onderwerp die ik leuk vind.

Je hoeft natuurlijk niet op VZ te kijken hè. Dat is je eigen keuze.

27 oktober 2023 om 15:33

Deze mensen weten het niet beter, maar worden betaald om hun mening over voetbal te geven. Carragher werkt bij Sky Sports als analist. Daarnaast is er genoeg vergelijkingsmateriaal qua topclubs om iets zinnigs hierover te kunnen zeggen

Echt alles zit ook tegen voor Ten Hag. Heeft nog geen wedstrijd gespeeld zonder een waslijst aan blessures. En vorig seizoen was hij erg afhankelijk van Rashford, die na zijn nieuwe contract geen deuk in een pakje boter schiet.

Soms spelen ze behoorlijk, maar dan begaat iemand weer een ketser en daar kan je als coach weinig aan doen.

27 oktober 2023 om 13:40

Mwa, de club is ook ongehoord slecht op de transfermarkt en we kunnen wel stellen dat Ten Hag op dat gebied niet vrijuit gaat. Niettemin is die club van binnen gewoon verrot. Het is gewoon een commercieel bedrijf, geen voetbalbedrijf. Geen enkele coach gaat die club langer dan een seizoen aan het draaien krijgen, tenzij die coach succesvol de hele technische leiding kan reorganiseren. United is echt gebaat bij een nieuwe eigenaar.

Gewogen en te licht bevonden.

Tja, ik kan heel goed geloven dat er gewoon niet zoveel meer uit te halen is, maar hij heeft zichzelf ook wel in die positie gemanoeuvreerd. Je hebt in twee transferperiodes bijna 450 miljoen euro te besteden en wat je dan haalt, is Antony voor 95 miljoen, Casemiro voor 70 miljoen, Martinez voor 57 miljoen, Malacia voor 15 miljoen, Eriksen, je huurt Sabitzer een halfjaartje, Hojlund voor 75 miljoen, Mount voor 65 miljoen, Onana 50 miljoen, je huurt Amrabat, Reguilon en Evans. Tja, dat kan gewoon niet als je de Europese top ambieert. Misschien twee daarvan zouden in een ploeg kunnen spelen die in aanmerking komt voor de top van de PL en CL-winst.

De zwakheden zijn niet opgelost en het was sowieso al erg onwaarschijnlijk dat een seizoen als de vorige nog eens vol te houden was. Er werd veel te weinig gescoord en het was ook niet dat ze ontzettend weinig doelpunten tegen kregen, zoals een City of Newcastle. Bij een seizoen als vorig jaar is het maar net hoe in het begin van een seizoen de wind waait qua resultaten. De meeste wedstrijden worden maar moeizaam gewonnen als er gewonnen word.

Tja, Ten Hag is nu eenmaal niet van het kaliber Guardiola of Slot. Die zijn veel innovatiever. Dus krijg je wat je ook bij Ajax zag. Een trainer die professionaliteit en discipline als eerste stelt. Niets mis mee, mits als basis en niet als ontwikkeling. Bij Ajax werd je tijdens de tactisch moeilijk in te schatten wedstrijden al niet vaak positief verrast door Ten Hag. Om over zijn matige wisselbeleid maar te zwijgen. Met als dieptepunt de halve finale wedstrijd van Ajax tegen Spurs, waarin alles fout uitpakte. Gelukkig op voorsprong de eerste helft, maar tactisch totaal overklast in de tweede helft. Natuurlijk blijft er een ruime voldoende staan voor zijn periode bij Ajax; een mooi 7. Maar destijds heb ik al meermaals aangegeven Ten Hag in te ruilen voor Slot. Toen kon je al zien dat Slot verder was in zijn coaching dan Ten Hag. Gemiste kans en jammer genoeg ging de veel slimmere concurrent met Slot aan de haal. Het verhaal Ten Hag bij Man. Utd. duurt niet zo lang meer. Carragher slaat de spijker op de kop. Vooral de op initiatief van Ten Hag gehaalde spelers zijn niet echt top. En bij magere resultaten gaat in de PL meestal het kopje er af....

Voor Ajax en in de Eredivisie een fantastische coach, maar een ploeg als United (dat toch Europese top hoort na te streven) is te hoog gegrepen voor Ten Hag lijkt me. Er zit gewoon niks speciaals, qua tactiek of qua management, in die man.

We kunnen nog 10 jaar na dat ene jaar met Ajax wijzen, maar uiteindelijk was dat ook een jaar dat clubs als Real Madrid en Bayern in belabberde vorm waren, Ajax heeft daar knap van geprofiteerd.

Niet vaak eens met deze zure carrager, maar hier heeft hij 100% gelijk in



Ik volg man utd behoorlijk (sinds van Gaal erzat) en lees hier een aantal dingen die echt niet kloppen. Ten Hag heeft sinds zijn komst aangestuurd op enkele spelers. De verantwoordelijkheid voor de transfers van deze spelers ligt bij andere personen (richard Arnold en John Murthough). Niet alleen faalden zij in het binnenhalen van de spelers die ten Hag eigenlijk wilde hebben maar ze betaalden ook veel te veel voor spelers die wel wilden komen. Casemiro was een last-minute transfer die ten Hag niet per se wilde hebben (de hele zomer zat utd toen achter frenkie de Jong aan) en waar teveel voor is betaald. Antony hetzelfde verhaal: wilde graag komen maar er werd pas zaken gedaan aan het einde van de transfermarkt waardoor er 100mil is betaald door het management boven ten Hag.
Pas dit seizoen heeft ten Hag zelf geblunderd met het binnenhalen van Mount en Onana. Mount omdat hij overbodig is en Onana omdat het geld beter ergens anders besteed had kunnen worden (de Gea was beste keeper PL seizoen ervoor). Daarnaast heeft het ook niet meegezeten. Hele verdediging geblesseerd, Sancho die weggestuurd is, Antony die in opspraak kwam, Rashford uit vorm etc.

Verder gaan ook veel mensen voorbij aan het feit dat United vorig seizoen zowat de meeste wedstrijden in heel Europa heeft gespeeld zonder te rouleren. Zoek het aantal wedstrijden van Rashford en Fernandes maar eens op voor club en land. Het is niet gek dat zij nu minder in vorm zijn.

Niemand had verwacht dat ten Hag vorig seizoen derde zou worden. Dit seizoen loopt het minder. Maar vanuit engeland en ook op de fanforums hoor ik nog niet bijsterveel over ontslag ten hag. En eerlijk gezegd is dat ook niet helemaal terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren