Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carlo Ancelotti bedenkt zich en kiest voor nieuw contract bij Real Madrid

Laatste update:

Carlo Ancelotti is tot medio 2026 de trainer van Real Madrid, zo bevestigt de Spaanse grootmacht vrijdag middels een persbericht op de website. De 64-jarige Italiaanse trainer, die op weg leek naar de uitgang in het Santiago Bernabéu, is sinds de zomer van 2021 verbonden aan Real.

Marca wist eerder deze maand al te melden dat Ancelotti wel oren had naar een langer verblijf bij Real. De ervaren oefenmeester leek lange tijd de nieuwe bondscoach van Brazilië te worden, maar kiest nu dus definitief voor een nieuwe deal met zijn huidige werkgever.

Ancelotti werd door Ednaldo Rodrígues benaderd voor de functie bij de Braziliaanse nationale ploeg. De toenmalig president van de Braziliaanse bond wilde de Italiaan als bondscoach tijdens het WK van 2026. Sinds Rodrígues op 7 december werd weggestuurd door de CFB, heeft Ancelotti niets meer gehoord van de bond.

Ancelotti besloot hierop om het gesprek aan te gaan met Florentino Pérez, de voorzitter van Real. Enkele weken later hebben beide partijen overeenstemming bereikt over een nieuwe contract voor de keuzeheer, die tussen 2013 en 2015 ook al verbonden was aan de grootmacht uit Madrid. De oude verbintenis van Ancelotti bij Real liep tot medio 2024.

Mocht Ancelotti inderdaad aanblijven tot 2026, dan evenaart hij een oud record van Real. Miguel Muñoz, tussen 1960 en 1974 verbonden aan De Koninklijke, was de laatste coach die het minstens vijf seizoenen op rij volhield in het Santiago Bernabéu.

Ancelotti heeft Real verdeeld over twee termijnen de nodige prijzen bezorgd. Onder zijn leiding veroverden de Madrilenen onder meer tweemaal de Champions League, een keer de Spaanse beker en tweemaal de Copa del Rey. Daarnaast was Real met Ancelotti aan het roer twee keer de beste club van de wereld.

Opvolgers
In de voorbije maanden werden onder meer Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion) en Raúl (Real Madrid II) gelinkt aan de trainerspositie bij Real. De koploper in LaLiga kiest er echter voor om de samenwerking met Ancelotti een vervolg te geven.

Goede keuze van Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had deze man niet al een contract getekend bij de Braziliaanse bond om daar bondscoach te worden? Of heb ik dat gedroomd?

29 december 2023 om 13:30

er is een voorzitterswissel gebeurd bij de Braziliaanse voetbalbond.

29 december 2023 om 13:46

Echt zonde dit man lekker 442 tot 2026, wat een teleurstellende bericht..hoopte echt dat hij ging vertrekken en dat Alonso kwam of een andere trainer met een ‘voetballende’ filosofie

29 december 2023 om 13:56

Als er een trainer is die zich niet vasthoudt aan 1 opstelling zoals 4-4-2 is het Ancelotti wel. Hij beslist zijn formaties vrijwel altijd op basis van het spelersmateriaal tot zijn beschikking. In mijn ogen verder een coach die zijn ploeg over een heel seizoen nooit genomen door
de ondergrens laat zakken, en altijd een buitengewoon goede band opbouwt met zijn selectie. Snap niet dat mensen hem persé wegwillen, naast dat ie tactisch het een beetje saai speelt.

29 december 2023 om 14:08

Omdat mensen zijn wisselbeleid niks vinden en Madrid fans verwend zijn. Winnen ze de cl een keer niet, moet diegene meteen weg

29 december 2023 om 14:29

Wij willen actractief en dominant voetbal zien, en dat is onder Ancelotti niet het geval

29 december 2023 om 14:47

Rowano, dat is wat wij gaan moeten missen de komende jaren, succes!

29 december 2023 om 14:55

Het is enorm resultaat gericht en niet spectaculair, maar zeggen dat Ancelotti z’n teams niet dominant kan laten voetballen is onzin. Vaak genoeg enorm veel balbezit en met volledige controle over de wedstrijd.

29 december 2023 om 15:33

Goede band met de basis bedoel je? De bank en jeugd gebruikt hij nauwelijks tenzij het echt niet anders kan. Het is sneu om te zien dat bijvoorbeeld Diaz pas echt een kans kreeg toen Ancelotti geen keus meer had. Je zal zien dat wanneer Vini weer fit is, Diaz weer op de bank verdwijnt en in de 88e min wellicht weer eens mag invallen. Zulke spelers raak je uiteindelijk ontevreden kwijt.

Dit zag niemand aankomen denk ik! Ik had echt het gevoel dat de rode loper uit gerold werd voor Xabi Alonso. Prachtig voor Ancelotti natuurlijk, de absolute keizer van het trainersgilde. Hij hoort bij een club als Real Madrid thuis!

29 december 2023 om 13:33

Dit liet hij al enkele weken geleden doorschemeren

29 december 2023 om 16:03

Wat zijn de meningen onder de Madrid fans? Ik heb toch vaker tijdens live meepraten gemopper gezien op het ‘saaie en voorspelbare’ spel van Ancelotti. Maar hij presteert wel.

29 december 2023 om 16:12

De meeste fans hier mopperen wel en hebben soms ook wel gelijk. In Spanje is men tevreden over Ancelotti. En spelers en bestuur blijkbaar ook. Ik heb ook wel eens een klacht, maar ja, niemand is onfeilbaar toch? Carlo's resultaten spreken voor zich zeg ik. Madrid fans zijn veeleisend en dat is begrijpelijk aan de ene kant, maar ook niet realistisch aan de andere. We gaan niet elk jaar 5 prijzen pakken, dat is bijna niet te doen. Voor mij doet hij het uitstekend, gezien de omstandigheden.

29 december 2023 om 15:02

Ik wel.

Heerlijk de beste trainer van real in jaren ben hier heel blij mee

ik had echt gedacht dat Xabi Alonso in de zomer Real trainer werd.

Denk dat vele Real fans graag Alonso hadden gezien. vind het wel prima dat Ancelotti blijft

29 december 2023 om 13:49

Nee ik ben de kleine percentage die echt ontevreden is hiermee. Hoopte echt dat hij vertrok, echt een klote bericht zeg. Lekker tot 2026 442 met saaie voetbal. Naja scheelt mij veel kijktijd.

29 december 2023 om 13:53

@bpreal

Ik snap je reactie want Carlo is nou niet iemand die mooi voetbal laat zien. en Alonso is dat juist weer wel..

Ach mij maakt het niet uit als Culer

29 december 2023 om 15:11

Wat bedoel je met "scheelt mij veel kijktijd?"

29 december 2023 om 15:27

Ik weet echt niet waar je het vandaan haalt maar het is nu 442 omdat het materiaal er naar is. Voorheen heel vaak 433. Real is juist dominant, hebben vaak veel de bal en de wedstrijd onder controle. De rust die er is om een wedstrijd om te keren dat is gewoon klasse en kan ik als jarenlange Real fan echt wel van genieten.

29 december 2023 om 15:42

Als het hem lukt om dit jaar de titel te verspelen (dat betekent dat Barcelona kampioen zou worden, want Girona wint op eigen kracht, waar Barça het moet hebben van het falen van de madrilenen) én hij wint volgend jaar geen prijs, dan knikkeren ze hem eruit voor het 2026 is, hoor.

Hmm weet niet of veel Real fans het hiermee eens zijn haha. Zou voor een jongere talentvolle gaan zoals een De Zerbi fzo gaan waar je enorm lang mee vooruit kan en die ook goed aanvallend spel spelen.

29 december 2023 om 13:42

De zerbi doet het heel leuk met brighton maar zou m nog niet bij madrid willen zien, mijn voorkeur was uitgegaan naar Xabi alhoewel ik de Don graag zie blijven ( als die nu wel eens een aanvaller en rechtsback erbij krijgt )

Gemengde gevoelens, het is uiteraard een toptrainer maar betwijfel wel of hij de man is om Real verder te brengen.
Hij mag echter ook wel een keer wat meer steun krijgen van het bestuur, er moet gewoon geïnvesteerd worden in een spits en 1 of 2 centrale verdedigers plus een rechtsback en misschien ook wel een linksback. Ook is de spoeling vrij dun op de vleugels en moet er ook wat bij mochten Modric en Kroos stoppen.

29 december 2023 om 13:46

Dus eigenlijk een nieuwe 2e selectie?

Ik had verwacht dat Ancelotti zou vertrekken en dat Xabi Alonso zou komen. Maar nu kan Xabi Alonso verder bouwen aan Leverkussen en in 2026 het stokje overnemen misschien is dat nog wel beter.

29 december 2023 om 13:32

Xabi Alonso bezit nog altijd een clausule om vroegtijdig te vertrekken naar een topclub. Dit verstevigt de kansen voor Bayern München indien Tuchel naast de doelstellingen grijpt.

Dit zou wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor Thomas Tuchel indien Bayern zou besluiten een vervanger aan te werven.
Dit besluit van Real Madrid kan ervoor zorgen dat de Xabi Alonso de volgende coach wordt bij Bayern München.

29 december 2023 om 13:43

Corrigeer me als ik het niet bij het juiste eind heb, maar Xabi Alonso heeft toch een clausule waardoor hij tegen een gereduceerd bedrag naar een voormalig club kan vertrekken? Dus dat zouden Real Sociedad, Liverpool, Real Madrid en Bayern München zijn. Met de verlenging van Ancelotti en de huidige oefenmeesters bij Real Sociedad en Liverpool... Dan zou Bayern München inderdaad een logische kandidaat zijn. Het zou alleen wel treurig zijn voor Bayer Leverkusen, die ik graag dit seizoen wat zou zien winnen.

29 december 2023 om 13:47

Ik spreek jou zeker niet tegen. De Spaanse journalist José Alvarez dropte dit bommetje al eens tijdens de uitzending El Chiringuito de Jugones

Ben barca fan maar wat een baas is deze man. Als madridista moet je hem nooit weg willen hebben. Top 2 of 3 coach. En als hij klaar is xabi alonso als logische opvolger? Ziet er rozekleurig uit bij madrid komende jaren.

Toch sympathiek van Florentino Pérez. Real Madrid heeft in de loop der jaren enorm veel talent bij elkaar verzameld en krijgt binnenkort waarschijnlijk ook nog eens Kylian Mbappé transfervrij in de schoot geworpen. Sympathiek tegenover de concurrentie om daar dan Carlo Ancelotti neer te zetten die door iedere jonge oefenmeester op tactisch vlak wordt afgetroefd.

29 december 2023 om 13:55

Zodanig tactisch afgetroefd door elke jonge oefenmeester dat Real winterkampioen is en de volle winst pakte in de groepsfase CL, je hebt helemaal gelijk.

29 december 2023 om 13:59

Je kan hem moeilijk ongelijk geven vind ik. Zelfs Xavi is hem tactisch is elke Clásicco (ook nog eens met exact dezelfde tactiek) de baas.

En die gewonnen CL-campagne, hoe legendarisch ook, kan je echt nooit toeschrijven aan tactisch vernuft van Carlo. Of je moet 60 minuten weggespeeld worden, hopen dat Courtois genoeg tegenhoudt, dan sterk wisselen en hopen dat je spelers aan 250% afwerken als tactisch vernuft zien.

29 december 2023 om 14:07

Het zal wel geluk zijn dat we nu de minst gepasseerde verdediging zijn van La Liga en dat het achterin, ondanks het uitvallen van sleutelspelers, gewoon heel goed staat en dat we er nu in slagen om drie geparkeerde bussen tegen de kleintjes wel weten te doorbreken. Carlo is geen wereldwonder, maar als de spelers het zo in hem zien zitten en een veeleisende man als Perez dat ook doet, dan denk ik dat het wel okay zit.

29 december 2023 om 14:10

Nee dat ligt mede aan zijn manier van voetballen? Je kan nu toch niet beweren dat er algemeen gezien over Carlo zijn tweede periode bij real er mooi gevoetbald wordt?

Dit jaar kan je daar door de blessures niet al te veel kritiek op hebben vind ik, maar de vorige jaren schoot het op dat vlak gewoon tekort vind ik.

29 december 2023 om 14:14

@Liers1997 Helemaal niet mee eens Verschil is met barca van xavi is dat ze weinig kansen nodig hadden om te scoren heb die matchen al vaak gezien plus het feit dat real geen wereldspits hebben al een tijdje dan kan je niet spreken over tactiek ivm ancelotti dus die heeft 2 cl titels met geluk gewonnen? Die match tegen city was hij overklast door guardiola maar in een cl campagne speel je meer dan 1 wedstrijd en hij staat juist bekend om tactisch spel maar niet altijd met mooi voetbal doed hij bij real en ook bij zijn vorige clubs.

29 december 2023 om 14:30

Je maakt mij echt niet wijs dat Carlo het allemaal oké vindt dat real tactisch overklast wordt door tegenstanders “omdat de aanvallers efficiënt zijn”.

En bij de tweede zat een stevige portie geluk ja. Of toch factoren waar je als coach 0.0 invloed op hebt alleszins. Geluk is dan te sterk uitgedrukt misschien, maar meeval had je zeker.

Sowieso vind ik het gek dat je geen opmerkingen mag maken over het gekke veldspel omdat hij wedstrijden wint. Bij Lierse klagen we daar niet over dan, maar we praten hier wel over Real Madrid hè.

29 december 2023 om 14:42

Lierse begrijpt kennelijk niet dat uitgaan van de paar wereldspelers in je selectie en je tactiek daarop aanpassen, ook tactiek is. Een tactiek die hem zelfs de CL opleverde.

29 december 2023 om 15:19

#RealXIIImadrid Echt he, grappig dit gewoon. En Carlo heeft genoeg keren die zogenaamde moderne coachea verslagen! Maar daar hoor je ze dan niet over.

29 december 2023 om 15:22

Ik zei niet dat real tactisch overklast wordt door "tegenstanders" dat zeg jij nu ik zei alleen door guardiola en bij xavi niet en ze spelen al heel lang niet zo aangenaam voetbal zoals barca de gewoonte had om te spelen terwijl ze aanvallers hebben/hadden die idd efficiënt zijn een keer geluk kan gebeuren en die moet je afdwingen de rest zoals ik zei dat je geen 2 cl campagnes 20 matchen in totaal met geluk kunt winnen of zoals je dat uitdrukt : "meeval" je kan een beetje meeval hebben maar toch niet zoveel dat is geen toeval elk analist of mensen met voetbal kennis zegt dat ancelotti tactisch sterk is .ja Carlos speelt niet aangenaam voetbal maar hij wint wel wedstrijden mee en daarmee resultaten zoals hij dat bij elke club deed en is ook een record dat hij bij meerdere clubs cl pakte.

29 december 2023 om 15:30

Een serieuze tactiek is voor mij iets dat je niet in 1 zin kan uitleggen. “Hopen dat je tegenstander niet teveel scoort en je zelf aan 200% afwerkt” is dus geen tactiek voor mij. Verder heb ik het uitsluitend over zijn tweede CL, niet zijn eerste. Daar zat gewoon een stevige portie meeval bij, kan niemand die ook maar een beetje serieus genomen wil worden proberen te ontkennen.

Het grootste probleem met deze verlening is mijns inziens dat het in mineur gaat eindigen.

29 december 2023 om 15:45

Die CL-campagne hebben ze gewonnen op karakter en geluk. Daar zat nul tactisch vernuft bij. Zelfs tegen los zand PSG hebben ze het moeten hebben van blunders aan de kant van PSG.

29 december 2023 om 16:52

Och ja, nul tactisch vernuft. Je moet je maar afvragen wat tactisch vernuft waard is. Zidane en Ancelotti hebben dat allebei voor geen meter zegt iedereen. Nou dan mogen die geweldige strategen als Klopp, Pep, Xavi, Pochetino, Simeone, Nagelsmann, Koeman, Setien, Tuchel, Ten Hag, etc. etc. noem maar op, blijven waar ze zijn en dan kies ik voor die twee sukkels die ons een paar kleine prijsjes hebben bezorgd in de laatste 9 tot 10 jaar.

29 december 2023 om 17:21

Hij zegt niet dat ancelotti nul tactisch vernuft heeft, hij zegt dat er bij die CL nul tactisch vernuft kwam kijken.

Nul is overdreven, want zijn wissels waren goed, maar doen alsof dat een tactische masterclass was, is echt onzin.

29 december 2023 om 17:34

Ik heb ook niets gezegd over mooi voetballen, alhoewel dat een rekbaar begrip is, ik vind bijvoorbeeld dat tikkie tokkie slaapverwekkend, maar anderen worden daar helemaal wild van. En over die laatste clasico, 60 minuten weggetikt worden, maar Kepa heeft slechts twee keer echt een reflex-redding moeten brengen, buiten die geluks-goal van Gundogan waar hij de bal per toeval uit de kluts tot 2 keer toe meekreeg. Dat tactisch vernuft van Xavi en het wegspelen van Real leverde Barcelona dus welgeteld 2 echte kansen op het doel van Real, plus dat ze op hun tandvlees liepen de laatste 30 minuten en de gaten niet meer konden dichtlopen. Met het dramatische gevolg. Heel tactisch was dat gezien van Xavi, inderdaad. Volgens hem lag het overigens allemaal aan de scheids en de windrichting en de koning en Franco en het tijdstip waarop gespeeld moest worden en aan Ronald Koeman dat ze verloren. Pique heeft dat allemaal ook onderstreept heb ik me laten vertellen.

29 december 2023 om 17:36

Ik heb ook nergens beweerd dat het een tactische masterclass is wat Ancelotti deed.

29 december 2023 om 18:13

Er is alleen sprake van tactiek als Lierse de tactiek kan herkennen en goedkeurt.

29 december 2023 om 18:22

Ja alles is geluk als het om real gaat zegt een barca fan daarmee is alles gezegd 😂

29 december 2023 om 18:22

Elke keer dat iemand die luidop verkondigde dat Bellingham volledig onnodig en een stomme aankoop was, of die zei dat Courtois er niks van kan toen hij gekocht werd, het niet met mij eens is dan versterkt dat mijn mening alleen maar hoor.

29 december 2023 om 18:26

Ik ben over heel veel zaken te spreken bij Carlo. Bovenal dat het een enorme gentleman is, echt alleen maar lof. Maar als je niet wil erkennen dat de laatste Classicos tactisch allerminst goed waren (en echt elke keer met dezelfde spelopvatting) dan neigt dat eerder naar je hoofd in het zand steken.

Ik vrees echt dat Carlo het einde van die termijn niet haalt en dat zo zijn legacy een heel klein beetje beschadigd wordt, en bovenal dat je iemand met zoveel klasse en een zodanige staat van dienst aan de kant moet schuiven, wat hij gewoon niet verdient.

Verder is het niet per de een slechte keuze van real naar mijn mening, maar ook niet de beste. Carlo gaat het goed doen, maar ik denk persoonlijk dat er meer uit te halen is. We spreken over Real Madrid, en zeker als Mbappé erbij komt dan heb je gewoon de beste selectie ter wereld, daar mag je ook beter voetbal van verwachten.

29 december 2023 om 18:51

Als je beter voetbal verwacht van onze huidige selectie, dan weet je echt niet waar je het over hebt. De man boekt gewoon maximale resultaten met een vrij beperkte selectie. Niemand had zo’n goede eerste seizoenshelft (kwa resultaten) verwacht.

En hij heeft in zijn eerste periode bij ons al bewezen dat hij fantastisch voetbal op de mat kan leggen. Maar als het bestuur niet meewerkt en je selectie is er niet naar, dan moet je gewoon zorgen dat je maximale resultaten boekt. En dat doet hij.

Hij maakt ook fantastisch gebruik van zijn spelers. Onder andere Vini die onder hem opbloeide en nu haalt hij het maximale uit Bellingham als aanvaller.

29 december 2023 om 19:06

Schot op de paal van Fermin, niet gegeven pingel op Araujo die anders op doel had kunnen koppen, kopbal van Inigo Martinez op de paal + de reddingen voordat de madrilenen een echt grote kans hebben gehad.

Los daarvan had je echt wel kunnen begrijpen wat ik bedoelde met nul tactisch vernuft. Zidane is ook geen tactisch genie, nee. Maar dat hoeft niet als je de juiste spelersgroep hebt, want hij is een van de beste people-managers die rondloopt. Hij weet wat ie moet doen met wereldklasse.

29 december 2023 om 19:10

Hahaha, Zidane geen tactisch genie!? Wat je hier wel niet allemaal leest.

29 december 2023 om 21:45

Ik heb al een keer of 5 weergegeven in dit topic dat ik dit jaar vind dat je Carlo niets kan kwalijk nemen…

29 december 2023 om 22:24

Hoe komt het eigenlijk dat hij dit jaar zo goed presteert met zo’n beperkte selectie? Geluk? Goede peoples manager kwaliteiten? Wat voor smoes heb je dit jaar voor de prestaties van Carlo?

30 december 2023 om 09:48

Hij is gewoon een hele goede coach. Alleen slaagt hij er niet in goed voetbal op de mat te brengen op vaste basis. Dit jaar kan je hem dat niet verwijten, maar de voorgaande wel.

29 december 2023 om 16:24

Geef mij maar een Ancelotti die zogezegd op tactisch vlak door iedereen wordt overklast maar wel gewoon bovenaan staat en 18 uit 6 heeft in de CL en dat met een waslijst aan blessures en het vertrek van z’n beste en meest scorende speler waar die alleen Bellingham voor terug heeft gekregen. Anderen hebben liever een “tactisch meesterbrein” zoals Xavi die bij mindere resultaten meteen roept dat het door de scheidsrechters komt of door het veld of de tegenstander die niet wil voetballen.

toch wel verassend, had net als vele verwacht dat Xabi Alonso zou komen deze zomer. Aan de andere kant, ben ik wel benieuwd wat Alonso zou kunnen met Leverkusen als ze champions league spelen volgend seizoen. Spelen werkelijk waar fabelachtig voetbal

29 december 2023 om 13:48

Alles hangt af van Bayern München omtrent al dan niet verder samenwerken met Thomas Tuchel.

Ancelotti krijgt veel kritiek hier van de fans, ook vaak terecht, maar laten we vooral niet voorbijgaan aan hoe de spelersgroep tegenover deze geweldenaar staat. Hij wordt door iedereen op handen gedragen. En zijn resultaten spreken voor zich. Ik ben blij dat hij blijft.

Daar ben ik niet heel blij mee. Wisselspelers krijgen amper de kans evenals talenten. Hij valt iedere keer weer terug op de basis 11. Fran Garcia, Ceballos en Diaz zijn daar grote voorbeelden van. Ze krijgen de kans als het echt niet anders kan maar wanneer iedereen fit is krijgen ze amper tot nooit minuten. Jeugd al helemaal niet. Daarnaast is het voetbal vaak niet om aan te gluren.

Er zijn uiteraard slechtere coaches om te hebben maar er zijn ook betere, jongere coaches die meer van deze tijd zijn. Tactisch verliest Ancelotti het spelletje nogal eens maar redden we het nog door individuele kwaliteiten.
Ik had graag Xabi Alonso voor de ploeg gezien, maar helaas is die kans dus nu voorbij. Ik denk dat de volgende kans op hem dan ook verkeken is gezien ik Klopp niet nog jaren bij Liverpool zie zitten en ik Xabi dan eerder die kant op zie gaan.

Zeer verstandig van Ancelotti. Zo lang zo'n grote club je wil houden moet je gewoon blijven. Eens komt de dag dat ze zeggen; het is mooi geweest. Dan, ja dan stap je op.

Een ongelofelijke gemiste kans vind ik. Xabi gaat niet nog drie jaar bij Leverkusen blijven, die wordt dus opgepikt door een ander topteam in die drie jaar. En die loop je hierdoor dus gewoon mis.

Natuurlijk levert Carlo geweldig werk bij real momenteel door ondanks al die blessures nog goede prestaties te halen. Het probleem is alleen dat dit het ook wel zowat is bij Carlo. Goede prestaties zullen er zijn maar goed en uitermate dominant voetbal hoort er niet echt bij. Kijk daarvoor maar eens terug naar de Classico’s. Elke keer wint Xavi daar het tactische spelletje. En je kan nu moeilijk zeggen dat Barcelona geweldig is de laatste jaren en dat Xavi de nieuwe Guardiola is.

Dit seizoen was het perfecte moment om mooi afscheid van elkaar te nemen denk ik. Mogelijk een laatste huzarenstukje met een titel voor Carlo en Real dat met al die jonge toppers een nieuwe, frissere en modernere, weg kon inslaan.

Ik vind het niet per se iemand met een enorm verfrissende kijk op voetbal, of tactische meestervondsen maar het is wel echt een hele goede manager en bij uitstek iemand die een groep vedettes weet te raken en te motiveren. Er zijn wellicht managers die beter voetbal op de mat leggen. Maar bij een club als Real Madrid met zoveel grote spelers wordt ook nog wat extra's gevraagd. En daar is het in het gareel houden van de spelersgroep minstens net zo belangrijk als je visie als coach. Ik vraag me af of Xabi Alonso of De Zerbi al zover zijn. Wellicht zouden die 2 (als ze de ambitie hebben om Real coach te worden) eerst nog een jaartje assistent moeten worden van Ancelotti, net als Zidane om vervolgens het over te nemen.

Een titel kan simpel zijn, u see! En heerlijk nieuws! Don Carlo blijft! Zullen vele niet leuk vinden, maar hey je hebt niks te vertellen hehe. Carlo is top bezig, ondanks alle blessures en zonder echte nr 9 te spelen!

29 december 2023 om 14:43

Haha, ik denk dat Real8madrid van een flat afspringt wanneer hij dit nieuws leest.

29 december 2023 om 15:58

Aanvullend...

🛑 Real Madrid’s reasons for renewing Carlo Ancelotti:

• Good results this season.
• Squad management.
• Handling Benzema’s exit with new system.
• Making most of Bellingham’s signing.
• No complains or excuses despite long list of injuries.

@relevo

29 december 2023 om 16:41

Vooral squad management is belangrijk. Als de spelers door het vuur gaan voor je, dat is klasse en dat is wat je nodig hebt bij een grote club. Je hoeft die gasten niet te leren voetballen namelijk.

Ik denk de ideale trainer zonder groot ego die met goede voetballers kan omgaan en ook nog succesvol is. Het is niet altijd sprankelend maar Real wint vaak wel en daar draait het om.

Wat ben ik blij om dit te lezen, zou zonde zijn als hij uiteindelijk ging vertrekken. Ancelotti behoort bijna tot het inventaris van Real Madrid, als je aan de club denkt komt deze naam automatisch wel naar voren.

Wellicht de beste trainer die we bij Real Madrid gehad hebben de afgelopen jaren. Ancelotti en Zidane zijn voor mij persoonlijk dan ook echt van een ander kaliber.

¡Hala Madrid!

Goed nieuws voor Arda Güler!

29 december 2023 om 14:39

En waarom dat?

Goed nieuws! Doet het gewoon heel goed dit seizoen. Zeker omdat het bestuur geen capabele vervanger heeft gehaald voor Benzema.

29 december 2023 om 15:30

@modricmagic

Klopt ik weet niet waarom maar is het misschien niet een idee om Bellingham als valse 9 te gebruiken?

Die kerel heeft letterlijk alles wat een middenvelder nodig heeft. en staat al bijna op 20 goals ben wel jaloers op het beleid wat Real voert met zulke talenten Vini Rodrygo Camavinga en ga zo maar door..

29 december 2023 om 19:59

Nummer 10 is perfect voor hem. Bellingham kan ook verdedigen wat ook enorm helpt dit seizoen. Defensief staat Real er het beste voor in jaren. En dat met Alaba, Militao en Courtois die er uit liggen.

29 december 2023 om 20:56

@modricmagic

Precies echt een topaankoop tot nu toe ook Bellingham.

Alaba is dit seizoen wel matig bezig eerlijk gezegd. Rudiger is dit seizoen wel goed.

Goed nieuws. Carlo is een uitzonderlijke coach. Ben er erg blij mee.

Doet me denken aan een hit van ABBA in een ver verleden.... " money..money..money"....

Goeie nieuws voor Real Madrid, slecht nieuws voor Brazilië. Ik had hem graag bij de Seleção gezien. Ach ja, Mourinho maar doen dan?

Wat een timing ook om Ancelotti een contractverlenging te geven. Wat als Real een slechte tweede seizoenshelft speelt zoals vorig seizoen?

Ik hou hier een dubbel gevoel over. Ik vind het allereerst goed dat de club nu stabiliteit wilt. Je kan niet ontkennen dat Ancelotti het goed doet. De beste man heeft binnen 2 jaar alles gewonnen wat er te winnen valt. Dat kunnen weinig trainers/clubs zeggen. Ook dit seizoen zonder een echte spits en alle blessures ( 3 ACL blessures van Courtois, Alaba, en Militao hoe verzin je het? Doet Ancelotti het keurig. Op dat vlak klaag ik niet.

Waar ik wel moeite mee heb, is dat Ancelotti tactisch niet goed is. Het is toch iedere keer hopen op individuele kwaliteiten van een Vinicius, Rodrygo of Bellingham. Ook vind ik dat Ancelotti te weinig om de jeugd geeft. Ook in wedstrijden die gespeeld zijn, krijgen jeugdspelers amper kansen.

Al met al, voor Carlo zelf ben ik blij. Beste peoplemanager die je kan hebben sowieso.

29 december 2023 om 15:35

@real Madr!d

Klopt en Carlo is ook echt een trainer die goed met de jonge spelers om kan gaan, en ze beter kan maken met name Vinicius.

Echt een top trainer blijft hij ook. zodra Camavinga en Vini terugkeren gaat Real nog beter presteren let op mijn woorden

Eigenlijk is dit best slecht nieuws. Ik zie in Ancelotti echt wel een toptrainer maar wel 1 die heel eigenwijs is en een slecht wisselbeleid heeft. Komt heel heel heel weinig jeugd door en daarnaast houdt ie teveel vast aan de oude garde.

Ik denk dat hij graag de Endrick tijd wil meemaken

Nope, geen goede keuze.
Hij is wel een succesvolle coach, maar qua tactisch inzicht vind ik het allemaal maar mager.

Had gehoopt op Xabi, die een hele mooie spelopvatting heeft en dat koppelt aan goede resultaten bij Leverkusen.
Ben bang dat we nog een hoop draken van wedstrijden te zien krijgen nu Ancelotti blijft.

"Mocht Ancelotti inderdaad aanblijven tot 2026, dan evenaart hij een oud record van Real. Miguel Muñoz, tussen 1960 en 1974 verbonden aan De Koninklijke, was de laatste coach die het minstens vijf seizoenen op rij volhield in het Santiago Bernabéu."

Dus hij evenaart als hij 5 jaar aanblijft het record van Munoz die maar liefst 14 jaar trainer was?🤔

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren