Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind: ‘Schrijf dit alsjeblieft goed op, ik bedoel het totaal niet hooghartig'

Laatste update:

Ajax is volgens Daley Blind zijn eigen grootste tegenstander in de titelstrijd, zo laat de centrumverdediger weten in een interview met het Algemeen Dagblad. Volgens de Ajacied heeft het team van trainer Erik ten Hag dat in de eerste seizoenshelft bewezen. De Oranje-international is ervan overtuigd dat de Amsterdammers van iedereen kunnen winnen.

In gesprek met de krant wordt Blind gevraagd naar wie Ajax’ grootste concurrent is in de strijd om het kampioenschap. “Onszelf”, reageert de linkspoot. Na een korte stilte zegt hij: “Schrijven jullie dit alsjeblieft wel goed op, want ik bedoel het totaal niet hooghartig of denigrerend naar PSV en de andere clubs bovenin. Maar de eerste seizoenshelft heeft voor mij bewezen dat wij zelf onze grootste tegenstander kunnen zijn. Als we goed spelen, kan Ajax van iedereen winnen. Alleen is de valkuil dat we soms onze focus verliezen. En dan krijg je wedstrijden die niet goed zijn. Waarin we kwetsbaar zijn, zelfs punten verspelen wanneer het totaal onnodig is.” Volgens Blind is het de kunst dat ook de wedstrijden worden gewonnen wanneer Ajax niet op zijn best is.

Ten Hag: 'We zien Haller zondag zeker op het veld tegen PSV'

Blind laat weten dat hij dit seizoen al meerdere keren de ondergrens van Ajax heeft gezien. De tweede helft van de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (2-4 winst) noemt hij bedenkelijk. Na een 0-4 voorsprong na een halfuur spelen nam Ajax na rust gas terug. “We gaven nog maar negentig procent en kregen kansen en goals tegen. Ik denk ook aan de nederlaag thuis tegen Twente en over Atalanta-uit kunnen we duidelijk zijn: met 2-0 voor staan en het nog 2-2 laten worden... Dat kan niet gezien het niveau dat wij nastreven.”

In januari staan voor Ajax topwedstrijden op het programma. Zondag wacht het duel met PSV, terwijl later in de maand wedstrijden tegen Feyenoord en AZ volgen. “Januari wordt een maand van het mentale”, stelt Blind. Hij wijst niet alleen naar de topwedstrijden. “Tussendoor gaan we ook naar FC Twente en spelen we tegen een paar clubs uit het rechterrijtje. Die duels, direct na toppers, die mag je niet gemakzuchtig in gaan. Het wordt een heel belangrijke maand in de competitie, dat denk ik zeker.” De wedstrijd tegen PSV begint zondagmiddag om 16.45 uur.

Wat verwacht jij van Ajax - PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had het wel leuk gevonden als Blind wat over Haller te vertellen had. Oninteressant stuk op deze manier.

9 januari 2021 om 10:17

Volgens mij is dit interview van vóór die transfer, als ik me niet vergis.

9 januari 2021 om 12:04

Het interview zelf is best interessant, voor zover interviews met voetballers interessant zijn. Het zijn geen raketgeleerden, he? Het interview was uiteraard al afgenomen voordat Haller getekend had, dus ik snap niet precies waarom jij denkt dat Blind daar iets over had moeten zeggen? Sowieso is het heel apart als spelers iets zeggen over medespelers. Daarnaast stelt Blind de vragen niet, dat deden Wijffels en Inan. Overigens is dat interview gratis te lezen bij de bron.

9 januari 2021 om 12:10

Heerlijk dit sarcasme

9 januari 2021 om 12:11

Jeroen is sarcastisch, neem ik aan.

Ik kom uit Tilburg en ben zelf voor Ajax maar als PSV speler lees je dit ook en moet je Ajax toch willen slopen..

9 januari 2021 om 10:16

Ik ben voor Feyenoord, maar hij zegt niks dat niet waar is. Ajax zou met deze investeringen en deze selectie ook makkelijk kampioen moeten worden en het ligt vooral aan hunzelf dat ze nu niet ruim voorstaan

9 januari 2021 om 11:23

Het gaat vooral van vorm afhangen. Tadic, Haller en Antony in vorm slopen de PSV verdediging. Gakpo, Malen en Gotze in vorm kunnen Schuurs en Blind ook slopen. Ajax is licht favoriet maar dat ze ruim voor hadden moeten staan vind ik niet. PSV moet met deze selectie ook van iedereen buiten de topteams makkelijk kunnen winnen.

9 januari 2021 om 11:57

Ik denk inderdaad dat het op kwaliteit niet veel scheelt, maar gezien het feit dat PSV een nieuwe trainer had en nieuwe spelers moest inpassen had ik bij PSV wel puntverlies ingecalculeerd.

9 januari 2021 om 13:22

Ajax moet ook elk jaar nieuwe spelers inpassen. Dat is het lot van bijna elke Eredivisieclu

9 januari 2021 om 16:39

80% van selectie PSV had Corona, dat heeft ook niet bepaald meegeholpen helaas.

9 januari 2021 om 10:20

Waarom? Hij is totaal niet arrogant of iets dergelijks en zegt iets waarmee elk weldenkend mens het eens zou zijn. Ik lees namelijk de hele tijd dat Ajax, gelet op het geld, wel kampioen moet worden.

9 januari 2021 om 12:08

Als Ajax geen kampioen wordt is het een teleurstellend seizoen want de doelstelling is niet gehaald. Echter zijn er andere clubs die ook meedingen om die prijs. Deze opmerking is wel degelijk doordrenkt met arrogantie. Dat zoveel mensen dat niet vinden vind ik dan weer schrikbarend. Als je jezelf als grootste concurrent ziet voor de titel terwijl je rivaal 1 of 2 punten achter je staat met nog 20 wedstrijden te spelen, doe je A: je rivaal tekort en onderschat je hiermee schromelijk. B: je bent in de waan dat je op alles invloed hebt.Door erbij te zeggen dat je het totaal niet hooghartig bedoeld, betekent het niet dat het zo overkomt.

9 januari 2021 om 10:29

Ik kom uit Hilversum en ben zelf voor Fortuna Sittard maar als Willem 2 speler lees je dit ook en moet je Ajax toch willen slopen..

9 januari 2021 om 10:39

Ik kom uit Schubbekutteveen en ben voor Kozakken Boys maar als PSV zijnde moet je Ajax altijd willen 'slopen' in een onderling duel, en vice versa. Daar doet deze uitspraak van Blind (die overigens gewoon heel netjes en genuanceerd is; kijk het interview er maar op na zou ik zeggen) totaal niets aan af.

9 januari 2021 om 11:58

Snap het wel. Als je jezelf gaat erkennen als het grootste gevaar om de titel te verspelen ipv je directe concurrent heb je het toch best hoog in je bol. Als je er psychologie op los laat kun je alle poten onder z'n stoel vandaan zagen, maar goed, het is zaterdag dus laten we vriendelijk blijven.

9 januari 2021 om 14:42

Gluubster het is alvast indekken als ze morgen niet meer bovenaan staan. Dan hebben ze zelf slecht gespeeld, lag het niet aan de tegenstander.

9 januari 2021 om 11:51

Toch heeft Blind hier wel gelijk in. Ajax is met name tegen Twente onderuit gegaan omdat er met een instelling de wedstrijd werd in gegaan wat absoluut niet kon. Dat draai je in een wedstrijd niet meer om. Ditzelfde had Ajax in iets mindere mate tegen W2.

Dood zonde, nu kan je geen punten verspelen meer permitteren daardoor.
Het had Blind wel wat meer gesierd wanneer hij erbij had gezegd dat oudere jongens als hij dat hadden moeten voorkomen. In plaats daarvan was Blind zelf volop mee aan het lamzakken. Je mag wel wat kritischer zijn Daley

9 januari 2021 om 12:46

Helemaal gelijk in. Al geld het voor elke club, die om de prijzen speeld. Had het ook normaal opgevat als het van de top 5 afkwam. Is gewoon logisch, bij Ajax kijken ze terecht naar hun zelf in Nederland. Zelfs bij een 4-0 overwinning vond ik het spel niet echt goed als team. Het waren meer individuele kwaliteiten, maar geen team kwaliteiten en dan speelt Ajax zo op 70%. Dat deed ze de das om als de tegenstander daar met vooral counter momenten erover heen gingen

9 januari 2021 om 13:24

Blind heeft zijn beste tijd als verdediger gehad. Er is veel kritiek op Schuurs maar Blind is ook een onstabiele factor achterin

9 januari 2021 om 15:13

Geldt dit niet voor iedere club? Als Ajax op zijn best speelt kan het zeker van iedereen winnen. Maar dat geldt ook voor clubs als psv en az. Probleem van alle clubs is juist dat ze geen constant niveau kunnen vast houden. Bij al deze 3 clubs is het verschil tussen de goede en slechte wedstrijden immens. PSV kan mijn inziens met hun materiaal in de voorhoede en op t middenveld ook iedereen 'slopen'. Maar dan moeten gotze malen ihattaren Gakpo wel telkens datzelfde hoge niveau aantikken

Hoewel hij het niet zo bedoeld, klinkt het natuurlijk wel hooghartig. Hij zegt dus dat als Ajax verliest, dit aan Ajax ligt en niet aan de tegenstander.

9 januari 2021 om 10:20

En ergens klopt dat nog ook. Ajax heeft gewoon zoveel kwaliteit dat hun alleen met een slechte dag en een goede dag van tegenstanders kunnen verliezen denk ik. Alleen PSV acht ik in staat bij hun niveau in de buurt te komen.

9 januari 2021 om 11:32

Er zijn ook andere factoren die meespelen. De bal in de kluts, zondagsschoten en een peer naar voren die goed valt. Zelfs de arbitrage kan een dwaling maken of net een andere interpertatie. Dus het ligt niet altijd aan eigen spel.

9 januari 2021 om 12:36

Pannekoek030: je spreekt jezelf tegen. Als ze verliezen ligt het namelijk niet volledig aan Ajax, het is een combi van een slechte dag Ajax, goede dag tegenstander. Tegenstanders doen ook mee aan de wedstrijd he.

9 januari 2021 om 14:41

AZ heeft vorig jaar tegenover een beter Ajax ook al laten zien in de buurt te kunnen blijven. Ajax is vooral ietsje breder, maar kwalitatief verschilt het echt niet veel met Psv. Ze kopen niet voor niets een spits in de winterstop voor 20-25 miljoen euro. Als je echt zo zeker bent van je zaak, doe je dat niet. Eigenlijk kan PSV hetzelfde zeggen. Maar goed, buiten dat om zijn Ajax en PSV met afstand de sterkste selecties van de Eredivisie. Echter hebben we vorig jaar wel gezien dat dat niet zozeer iets hoeft te zeggen. Als je beter bent dan de 14 clubs en in een goede flow zit, kun je kampioen worden als het meezit. Dat zagen we vorig jaar wel toen AZ toch wel goed bijbleef.

9 januari 2021 om 10:31

En daar heeft hij gelijk in. Als Ajax verliest dan spelen ze vaak zelf erg slecht. Ajax wordt zelden echt weggespeeld omdat de tegenstander zoveel meer kwaliteit heeft.

9 januari 2021 om 10:50

Verrassend. Mensen lezen in een zin altijd het woordje 'niet' niet, dus gaan dan juist het tegenovergestelde denken van wat er staat. Beetje hetzelfde als ik tegen jou zeg: neem niet een olifantje in je gedachten. Nu heb je dus wel een olifantje in gedachten. Niet erg, zo werkt de psyche nou eenmaal, maar als je er omheen leest dan zie je in het interview dat Blind niet zoveel raars zegt.

9 januari 2021 om 11:11

Dus met je laatste zin wil je zeggen dat hij wel zoveel raars zegt? Of begrijp ik de psyche verkeerd, haha.

9 januari 2021 om 13:09

Huntelaar. Hahaha, nice!

9 januari 2021 om 14:45

Dat klopt, maar het is ook wel de context die wat kan irriteren. Het is een beetje zoals: "ik wil niet arrogant doen, maar ik vind mezelf de beste". Als je dat soort dingen uit, is zo'n eerste gedeelte eigenlijk overbodig. Maar goed, ik denk dat je zo moet denken als je om de prijzen speelt. Dan heb je niet zoveel aan bescheiden jongens die zeggen: "nou, ik weet het niet. PSV heeft wel een erg sterke ploeg".

9 januari 2021 om 12:20

De grap is dat hij dus niks zegt. Iedereen die verliest kan dit bij zichzelf zoeken even zo bij de tegenstander. Het is maar net hoe je in het leven staat.

Tja als ze goed zijn kunnen PSV en AZ ook van iedereen winnen. Zeker AZ heeft al 6 x op een krankzinnige manier volledig onnodig gelijk gespeeld. Dat zijn bij elkaar 12 punten ....

9 januari 2021 om 10:17

Als het 6x gebeurt is het geen incident meer en is het niet ongelukkig, maar heeft het met kwaliteit te maken.

9 januari 2021 om 11:11

6x is zeker geen incident. Maar als je ziet dat ajax makkelijk wint van de kleine clubs, maar als de tegenstander iets beter is, of aardig kan counteren dan heeft Ajax het heel erg lastig. Ook dit is een teken van een te kort aan kwaliteiten.

9 januari 2021 om 11:58

Klopt, met Blind en Schuurs heb je tegen snelle wendbare aanvallers ook een probleem.

9 januari 2021 om 14:48

Als het 6 keer gebeurt, is er een patroon. Ajax verliest normaal gesproken ook niet van FC Groningen en FC Twente. Dat zijn ook al 6 punten die Ajax meer had kunnen hebben. Bij PSV kun je ook hetzelfde stellen. Die laatste had zelfs een ware corona-golf. Jouw eerste zin, daar ben ik het mee eens. Echter komt daarna de niet altijd even objectieve supporter weer naar boven.

Ajax heeft vermoedelijk de hoogste pieken, maar ook diepere dalen dan PSV. PSV heeft ook bedroevende wedstrijden, maar slepen daar vaak met wat meer punten uit dan Ajax. Ik ben benieuwd morgen.

9 januari 2021 om 10:34

Huh? Waarom staat Ajax dan bovenaan en niet PSV? Dat zou dan toch moeten als PSV er vaak net wat meer punten uitsleept 😅

9 januari 2021 om 10:45

Ik snap je Messi, maar ik doel meer op het gegeven dat ik altijd het idee heb dat psv slechte wedstrijden dan in minuutje 89 toch nog wint en Ajax daar toch meer moeite mee heeft. Conclusie is dan misschien el dat Ajax dit jaar meer goede wedstrijden heeft gespeeld dan PSV en daarom bovenaan staat.

9 januari 2021 om 11:15

Als je ziet dat PSV veel nieuwe spelers heeft, een nieuwe trainer heeft met een andere speelwijze, en veel blessure gevallen en ook nog meerdere corona gevallen heeft, dan vind ik het verschil in punten tussen deze 2 ploegen nog behoorlijk klein. En ja, ook Ajax heeft nieuwe spelers, en blessure gevallen, maar in verhouding met PSV is dit toch allemaal minder dan bij de concurrent. Aankomende maand zal blijken wie er beter voor staat.

9 januari 2021 om 14:55

@janssen - Maar anderzijds is Ajax wel even een heel ander kaliber spelers kwijtgeraakt in de afgelopen jaren dan Psv. Om dus te stellen dat Ajax er minder last van heeft, gaat naar mijn mening niet op. Daar waar PSV Lozano, Angelino, De Jong, Arias en Bergwijn uit moest zwaaien in de afgelopen twee jaren, moest Ajax De Ligt, De Jong, Ziyech, Van De Beek en Schone uitzwaaien. PSV moest echter van verder komen de afgelopen zomer, omdat de technisch directeur er een enorme puinhoop van had gemaakt.

In principe geldt dit ook voor psv. Zoveel kwaliteit en in staat om van iedereen te winnen, dan ben je zelf je grootste valkuil idd.

9 januari 2021 om 10:39

Ik snap wel wat je bedoelt, maar anderzijds kan het toch ook aan de tegenstander liggen dat je een keer verliest. Hoe Ajax Juventus en Real Madrid versloeg vond ik meer liggen aan Ajax dan aan die andere twee. Die andere twee clubs hadden destijds veel meer kwaliteit maar ik vond het niet aan die ploegen liggen dat Ajax won, Ajax was gewoon beter.

9 januari 2021 om 11:17

Als je in principe meer kwaliteit hebt dan de tegenstander dan hoor je op papier altijd te winnen. (als je dezelfde inzet toont als je tegenstander). Maar dit geld natuurlijk ook voor PSV maar ook voor AZ.

9 januari 2021 om 14:57

Ook wel gewoon voor Feyenoord. Het mag dan geen indrukwekkende ploeg zijn, maar ze herbergen meer kwaliteit dan de overige ploegen. In dat opzicht verbaast het me dat AZ word genoemd, terwijl Feyenoord ook gewoon beter presteert. Het verbaast me, dat verschil in benadering tussen AZ en Feyenoord.

Aha dus als Ajax wint dan komt het door Ajax, maar als Ajax verliest komt dat ook door Ajax.

9 januari 2021 om 11:20

Tsja Ajax wordt gezien als club met het meeste geld dat kampioen dient te worden, want geld maakt tegenwoordig heel veel uit. Als ze dan geen kampioen worden heeft Ajax in beginsel iets fouts gedaan, los van dat andere clubs tegelijkertijd natuurlijk dan een goede prestatie hebben geleverd. Het lijkt mij dat je als speler van Ajax dan als eerste naar jezelf kijkt en wat jij beter had kunnen doen, dan maar zonder zelfreflectie naar de concurrentie te kijken. Een Ajax hoort thuis van FC Twente en uit van Willem II te winnen. Doen ze dat niet dan hebben ze in eerste instantie zelf iets niet goed gedaan. Want Ajax hoort in dit soort wedstrijden het verschil in kwaliteit gewoon tot uitdrukking in de score te krijgen. Dat is niet gelukt. Sterker nog bij de wedstrijd tegen FC Twente was het juist andersom en leek FC Twente over meer kwaliteit te beschikken. Dan toe je toch iets verkeerd met een begroting van 100+ miljoen.

9 januari 2021 om 11:38

Klopt allemaal wat je zegt, maar als je het voorbeeld van Twente neemt kan je ook zeggen dat Twente die wedstrijd beter was, een goed tactisch plan had en misschien zelfs wel verdiend gewonnen had. Dan kan je ook Twente de credits geven in plaats van zeggen we hebben verloren omdat Ajax slecht was. Het komt gewoon heel onsympathiek over. Ga dan lekker alleen nog trainen met je eigen spelers als de rest van de teams uit de eredivisie niet goed genoeg zijn voor Ajax.

9 januari 2021 om 12:03

FC Twente heeft die wedstrijd ook zeker verdient gewonnen. Ik denk niet dat dit ter discussie staat. Echter als FC Twente terecht een wedstrijd in de Arena wint, dan heb je als Ajax dus iets fout gedaan. Dan heb ik als Ajacied liever dat men bij Ajax kijkt naar wat er fout is gegaan, dan dat ze applaudiseren van 'goed gedaan Twente.' Inprincipe zou het inderdaad zo moeten zijn dat de rest van de teams uit de Eredivisie zeker in de Arena geen punten zouden moeten halen tegen Ajax. Zelfs een Vitesse ging ondanks dat ze een uur met een man meer mochten spelen zonder punten naar huis. Het zou altijd een streven moeten zijn dat de concurrentie niet goed genoeg is om jou als club in de problemen te brengen.

Hoe kan Blind dit nu niet hooghartig bedoelen? Ik vind het raar om jezelf als grootste concurrent te benoemen. Als psv goed speelt kan het namelijk ook van iedereen winnen. Ook psv heeft onnodig punten verloren. Beide clubs zullen dat in de volgende drie kwart van de competitie ook vast ergens punten onnodig laten liggen. Zeg gewoon dat psv de grootste concurrent is, zonder bijdehand te doen. Elke club verliest wel eens onnodig punten, waardoor dat niets af doet aan de concurrentiestrijd tussen teams

9 januari 2021 om 10:22

Dan geldt dat toch ook voor PSV? Maar hij heeft het hier over Ajax. Als je het over je eigen club wilt hebben: jullie hebben een paar wedstrijden ook verloren van jezelf en niet omdat de tegenstander zoveel beter was.

9 januari 2021 om 11:06

VeluwsAZ, dan klopt toch precies wat ie zegt? Hij heeft het over Ajax. Net als jij dat nu voor PSV zegt. Ben jij dan ook hooghartig? Of niet, omdat je voor AZ bent? Grappig dat Ajacieden direct altijd in dat hoekje worden geduwd, zelfs als ze nog heel duidelijk zeggen dat ze dat niet zo bedoelen. En, als laatste, Ajax heeft natuurlijk gewoon de meeste kwaliteit. Dus zou Ajax aan het eind vd rit bovenaan moeten staan. Maar, gebeurt dit niet, dan is er iets niet goed gegaan. Kijk, je kan een keer punten verliezen, vaker zelfs, maar dat doen je competitiegenoten ook. Maar met deze kwaliteit (en financiële waarde) moet je kampioen worden. En het grappige is dat iedereen dat zegt, vindt, maar als Blind daar op in gaat, is het weer arrogant.

9 januari 2021 om 12:22

Heren, fijn dat jullie altijd om elk puntje kritiek omtrent Ajax in een spierverstuiping trekken en de boel weer recht willen lullen. Feit is dat dit gezegd wordt door een Ajacied(zoals wel vaker) en niet door een Psver, of heb ik iets gemist.Dit heb ik ze bij PSV nog niet horen roepen haha. Ik vind persoonlijk Ajax momenteel niet de meeste kwaliteit hebben als ik eerlijk ben, dus zo "natuurlijk" is dat niet. Dus ook daar valt over te twisten. Als je jezelf als grootste concurrent ziet voor een kampioenschap waaraan meer "teams" en "mensen" meedoen gaat het toch niet helemaal goed in je bovenkamer hoor. Dan heb je of een enorme grootheidswaanzin of je bent uit op een kleine provocatie. Bovendien is het erg onsympathiek om eventuele rivalen niet de credits te geven voor een behaalde prestatie. Dat betekent als PSV kampioen wordt hebben ze dat aan Ajax te danken hahaha, het moet niet gekker worden.

9 januari 2021 om 13:06

@Gluubster, ik las gisteren nog dat heel Eindhoven denkt dat PSV kampioen gaat worden...

Ajax heeft het meeste geld en iedereen roept dat ze "verplicht zijn om kampioen te worden". Ajax in topvorm kan ook van iedereen winnen. Dat geldt trouwens ook voor PSV, maar daar gaat het niet om in dit artikel. Dus Blind heeft gelijk. Ik kan het ook omdraaien: waarom schieten zoveel mensen in een spagaat als een Ajax-speler zegt dat ze eigenlijk kampioen horen te worden met dit materiaal en is het normaal als anderen dat zeggen?

9 januari 2021 om 13:49

Je kan het zeker omdraaien, alleen ging ik even op de tendens in dit artikel in: dat Blind zogenaamd niks vreemds zegt. Ik vind dat hij een vreemde uitspraak doet. Met zoveel externe factoren, vorm van de dag, nog 20 wedstrijden te gaan, rivaal op 1 punt en dan heerst er ook nog eens corona, een virus wat ineens een half elftal kan uitschakelen. Het kan dus aan heel veel gaan liggen als Ajax geen kampioen wordt. Dat Psv eenzelfde uitspraak doet kan ik niet terug vinden, op wat blind gelul van vd Kerkhof(is hopelijk geen graadmeter) na. Had dit ook arrogant gevonden wanneer een PSV-speler dit gezegd had. Niemand is verplicht kampioen te worden, er staat geen straf op als het niet lukt. Het is slechts een doelstelling. Van iedereen kunnen winnen is niet hetzelfde als jezelf als grootste concurrent zien om het kampioenschap te verspelen. Dat riekt naar het downgraden van je rivaal.Ps: "@Gluubster, ik las gisteren nog dat heel Eindhoven denkt dat PSV kampioen gaat worden...", zo je post starten om verderop in je post "Dat geldt trouwens ook voor PSV, maar daar gaat het niet om in dit artikel." te zeggen, komt niet heel sterk over trouwens.

9 januari 2021 om 14:20

Gluubster, VeluwseAZer zegt het in zijn verhaal hierboven. Daarom de vraag. En als Blind toch vindt dat Ajax de meeste kwaliteiten heeft, dan kan ie toch daarin geloven? En vorm vd dag etc, dat gaat niet op in een competitie van 34 wedstrijden. Gemiddeld heeft iedereen dan hetzelfde (kan je vanuit gaan) en dan vindt Blind dat Ajax de meeste kwaliteiten heeft en dus kampioen hoort te worden. Logisch toch? Anders mag je nooit een favo aanwijzen, want stel je voor je sterspelers breken in de eerste minuut een been, je krijgt twee rode kaarten of wat dan ook.... je hebt altijd favorieten op basis van kwaliteiten. En als je dan na een competitie verliest, dan ligt de schuld bij jezelf. Dat zegt ie.

9 januari 2021 om 15:09

Formus, dank voor de reactie. Snap je punt zeker, ook grotendeels eens eigenlijk. Toch blijft een favo aanwijzen iets anders dan de! grootste concurrent! jezelf noemen(zeker als we de statistieken van het moment erbij pakken). Jullie kunnen hoog en laag springen, maar dat is een bijzondere uitspraak. Persoonlijk denk ik stiekem dat Blind dondersgoed weet wat hij zegt en hiermee het vuurtje een beetje opstookt. Daar kan ik eigenlijk alleen maar van genieten zo vlak voor de topper van morgen. Succes in ieder geval morgen!!

9 januari 2021 om 16:28

Haha, dank je wel. Ben zelf altijd bang dat dit soort uitspraken in de kleedkamer worden opgehangen en werken als een rode lap op een stier. Maar we zullen zien. Spanning groeit hier. Zin in morgen. Ciao

Wat een onzin zeg. Gefocust en gedreven blijven is ook een kwaliteit net als hard werken. Als ze daar niet in slagen missen ze de juiste mentaliteit. Bovendien is het de taak van de trainer om dan tijdige in te grijpen. Dat Ten Hag dat niet doet kan 2 redenen hebben. Of hij ziet het niet of de bank is niet goed genoeg.

Ik begrijp niet goed dat er zoveel gezegd wordt dat Ajax makkelijk kampioen moet worden. Psv heeft toch ook een goede en brede selectie die ver boven de andere 15-16 clubs van de eredivisie uitkomt? Ik verwacht dat Ajax en Psv in de komende maanden zullen uitlopen op de rest en samen uit zullen maken wie kampioen wordt. Een en ander kan bepaald worden door Corona, blessures en fitheid. Ik kijk er in ieder geval naar uit, heb wel vertrouwen in de visie op fitheid van Schmidt.

9 januari 2021 om 10:38

Qua kwaliteiten is het inderdaad om het even, geen van beide teams steekt er bovenuit - wat alleenmaar mooi is natuurlijk. Daar onder komt Feyenoord en AZ, met een niet al te grote achterstand.

9 januari 2021 om 13:27

Bankzitters als Alvarez en Martinez hebben bij elkaar al 22 miljoen gekost. Bij PSV zie ik dat toch minder dus als we naar de uitgaven kijken is Ajax imo wel aan hun stand verplicht kampioen te worden

9 januari 2021 om 14:24

Japie, ik baseer mijn mening niet op hoeveel de selectie heeft gekost (al kan dat soms een indicatie geven) maar op de kwaliteit van de selectie. Psv heeft begin dit seizoen veel blessure en Corona gehad en heeft toch relatief goed gepresteerd. Je zou kunnen zeggen dat het in de breedte dus ook aardig op orde is in Eindhoven.

9 januari 2021 om 14:37

Ok, dat ben ik wel met je eens. Kwalitatief doet het idd niet veel voor elkaar onder. Ik vind wel dat beide clubs een verdedigend centrum hebben staan wat eigenlijk ondermaats is. Voor de rest hebben ze beiden een hele goede selectie staan

Bewezen van iedereen te kunnen winnen zonder tegen de topclubs gespeeld te hebben? Hij bedoeld het inderdaad niet denigrerend, maar alsnog vind ik het persoonlijk een beetje voorbarig.

Een club die in Nederland midden een de winterstop 22 miljoen kan uitgeven, terwijl ze zonder Huntelaar, brobbey en traore ook al de meeste goals maakte en punten pakte, die moet ook gewoon kampioen worden. Geen excuus. Ja psv heeft zich ook versterkt, maar is ver van niveau van Ajax verwijderd nog.

9 januari 2021 om 10:34

PSV ver van dat niveau verwijderd? Dus jij verwacht een 3/4-0 morgen..? Dan ben je niet echt realistisch.

9 januari 2021 om 10:40

De uitslag hoeft niets te zeggen over het verschil in niveau, dat zou je moeten weten MessiBazoer. Recent pakte WII nog puntje tegen Ajax, maar die hebben niet hetzelfde niveau, wel? Ik verwacht een veel beter Ajax, beter ingespeeld, veel verder in het druk zettten en in staat om ook veel meer kansen te creëren dan psv ja. Psv heeft nogal wat duels gespeeld waarin er niet alleen behoorlijk verdedigend ruimte werd weg gegeven, maar waar ze ondanks de individuele kwaliteiten nauwelijks in staat waren kansen te creëren. Psv wordt stapje voor stapje beter, maar t druk zetten wat Schmidt wil zien, dat heb ik nauwelijks gezien. Ajax gaat hier onderuit voetballen met een mannetje meer op het middenveld. Dat is mijn verwachting ja. Niet mijn hoop 😏

9 januari 2021 om 11:20

Het stomme is dat het morgen zomaar 3-0 of 4-0 kan zijn, maar net zo goed 0-4. Beide teams hebben heel veel kwaliteiten, maar ook echt heel veel zwakheden. Ze geven allebei nog veel te veel kansen weg waarbij ze vaak goed wegkomen omdat de tegenstander er te weinig gebruik van maakt. Ik zie morgen zeker niet de beslissing vallen, maar je kunt je tegenstander wel een duwtje geven, waarbij beide teams elkaar heel veel pijn kan doen.

9 januari 2021 om 11:22

@yoda, het gekke is dat het niveau verschil bij Ajax tussen een wedstrijd tegen een sterke en zwakke tegenstander dit seizoen tot op heden vrij groot is. Ajax heeft tegen een sterk georganiseerde tegenstander met een goede counter (zoals Groningen, Willem II en Twente het deden) echt heel veel problemen. Geef je ajax de ruimte en komt ajax vroeg op voorsprong, dan kan Ajax goed voetballen.

9 januari 2021 om 12:43

De verdediging van psv staat met Boscali, teze en rosario als sterkhouders nog niet zo goed vind ik. Vind jij?

9 januari 2021 om 14:43

Nee, maar een mindere blind en schuurs is wel van niveau? Alleen rosario mag van mij vervangen worden door fein, moet die wel alleen verdedigend iets feller worden.

9 januari 2021 om 16:47

@Janssen
Dit vind ik een eigenlijk een heel mooie reactie en dit had Blind in mijn ogen ook kunnen en moeten benoemen.
Want in je reactie geef je (niet met zoveel woorden) aan dat een tegenstander ook Ajax kan ontregelen. Waarmee het toch ook aan de tegenstander ligt dat het Ajax niet zo goed lukt.

1 punt...inderdaad mijlenver weg.

9 januari 2021 om 10:56

Punten zeggen niet altijd iets over het niveau, vind je wel? Psv heeft een flink aantal duels echt diepe dalen laten zien en ook soms nipt gewonnen. Ajax in mijn ogen veel gemakkelijker hun wedstrijden gewonnen. In de duels die ze niet wonnen creëerden ze nog steeds genoeg kansen. Psv kon in sommige wedstrijden nauwelijks tot kansen komen. ik denk dat psv stappen heeft gezet de afgelopen maanden, maar nog niet groot genoeg om te winnen van Ajax. Het druk zetten, waar ik veel meer van had verwacht en een belangrijk wapen zou zijn tegen Ajax, is nog verre van goed. En ik denk dat Ajax eenvoudig daar onderuit zal voetballen. Eenmaal voorbij die druk denk ik dat het trio Rosario, boscagli en Teze te licht is om de aanvallers van Ajax te beteugelen. Als psv zelf de bal heeft, dan zag ik toch veel mankementen in de opbouw, ook tegen mindere teams. Ik denk dat ze tegen Ajax al helemaal geen oplossingen vinden om de opbouw aan de gang te krijgen, dus lange ballen en geen kans voor malen en consorten.

9 januari 2021 om 11:26

PSV heeft ook in veel moeilijke wedstrijden vaak veel kansen gecreeerd, alleen was het verschil in helften soms wel erg groot. Ondanks dat staan ze maar 1 punt achter op Ajax en leek het voor de winterstop wel steeds beter te gaan bij Psv. Vergeet niet dat PSV veel nieuwe spelers, een nieuwe trainer en hierdoor een nieuw systeem heeft.

9 januari 2021 om 12:41

Dat vergeet ik ook niet. Integendeel. Ik denk gewoon dat ze op dit moment onder andere daardoor nog niet zo ver zijn als Ajax.

9 januari 2021 om 14:48

Het drukzetten was de laatste tijd wel gwn goed, alleen hielden ze het maar 60 min max vol. Verder ben ik benieuwd of ajax zo makkelijk onder de druk kan uitspelen, aangezien dit al jaren de manier van spelen is waar ze het meeste moeite mee hebben.

De financiële slag heeft PSV al 20 jaar verloren, maar door innovatieve krachten toch regelmatig kampioen geworden die periode. Illustratief was dat Milik en Memphis voor rond de 35 miljoen verkocht werden, terwijl er nog best veel kwaliteitverschil zit tussen beide heren. Oua geld heeft Blind wel gelijk, kwalitatief kun je over twisten wie er kampioen MOET worden. Vind Ajax absoluut niet beter, wie weet sla ik hier de plank volledig mis, tijd zal het leren. . Zou kunnen begrijpen dat spelers van PSV hier wel motivatie uit halen, al heeft Blind totaal geen kwade bedoeling met deze uitspraak. Dit mag hij best zeggen.

Nou nou, wat een uitspraak hoor. Er zijn heel veel ploegen die van iedereen kunnen winnen als ze elke wedstrijden goed spelen. Echter lukt het geen enkele ploeg om elke wedstrijd in een seizoen goed te spelen. Of je dan je grootste vijand bent, vraag ik me af... het is gewoon onmogelijk.

9 januari 2021 om 16:51

Mee eens, maar als een goed georganiseerde ploeg een goede dag heeft maakt het dit Ajax gewoon moeilijk. Dat ligt niet puur aan Ajax maar dus ook aan de andere club (de tegenstander dus). Ik houd persoonlijk niet van dit soort teksten, een concurrent als je daarna wordt gevraagd is altijd een ander.
Alles altijd op jezelf betrekken heeft geen zin, het bestaat gewoon dat een tegenstander de zaken goed voor elkaar heeft.

Dit altijd alleen van jezelf uitgaan vind ik ook momenteel een zwak punt bij Ajax, het kan maar op 1 manier. Als een tegenstander daar een goed antwoord op heeft, dan ligt dit zeker ook aan de tegenstander en niet alleen dat Ajax het eigen ding niet goed genoeg doet. Blegh.

10 januari 2021 om 08:34

Zeker waar ook! De taak is natuurlijk dat je je ook kan aanpassen aan zo’n georganiseerde tegenstander. En dat blijkt heel moeilijk voor Ajax. Soms heeft de tegenstander gewoon een betere dag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren