Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij PSV iets gedaan waardoor mijn band met de coach niet meer te lijmen was’

Laatste update:

In Vloggertje gaat presentator Mounir Boualin op bezoek bij bekende gezichten uit de voetballerij. Ditmaal is hij te gast bij Danny Koevermans, die een gevreesde spits was bij onder meer AZ en PSV en zelfs Oranje wist te halen. In het interview vertelt de viervoudig international over onder meer zijn ervaringen met Louis van Gaal en de onherstelbare breuk met Fred Rutten.

Dat Koevermans het uiteindelijk zo ver zou schoppen, had ook hij niet aan zien komen. “Ik had nooit echt de droom om profvoetballer te worden. Het is een soort van ontstaan. Het is me toegekomen. Ik wilde het liefst bij mijn amateurclub blijven en op stap gaan. Toen werkte ik nog bij de PTT en ben ik na drie maanden gestopt. Toen kwam Sparta voor de tweede keer en dacht ik: laat ik het maar proberen. Bij Sparta begon ik als amateur in het tweede en binnen vijf weken had ik een vierjarig contract. Daarna is het eigenlijk alleen maar omhoog gegaan. Ik had nooit verwacht dat ik het zou schoppen tot waar ik het allemaal geschopt heb.”

AZ en Louis van Gaal
Na vijf jaar op Het Kasteel verkast de Koef naar AZ. In zijn periode daar schopt hij het zelfs tot international, wat hij maar moeilijk kan bevatten. “Het was een soort ongeloof. Ik had net al verteld dat alles me een soort van overkwam. De transfer van Sparta naar AZ overkwam me. Louis van Gaal werd daar trainer en in mijn tweede jaar bij AZ werd ik topscorer. Toen kwam Oranje er opeens bij… Hoe kan dat nou? Ik werd geselecteerd en moest mezelf in de arm knijpen." Zijn hoogtepunt in Oranje kwam op 17 november 2007, toen hij zou de enige en dus winnende treffer maakte in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

Bij AZ was Koevermans onderdeel van het team dat in 2007 het kampioenschap verspeelde op de laatste speeldag. De Alkmaarders moesten ‘even’ winnen bij Excelsior om de titel binnen te halen, maar verloren uiteindelijk met 3-2 op het toenmalig Stadion Woudestein. “De eerste twee, drie kansen waren voor ons”, herinnert Koevermans zich. “Daarna kreeg Boy Waterman rood en moesten we met tien man verder. Uiteindelijk hebben we er nog een spannende wedstrijd van gemaakt, maar in de 94ste minuut viel het doek omdat Excelsior de 3-2 maakte. Ik kan nog veel terughalen van die dag. Het verdriet, het ongeloof, de gemiste kansen… Ik dacht echt dat dat mijn enige kans ooit zou worden om kampioen te worden."

"Alles viel in duigen", gaat Koevermans verder. "Dat was echt verschrikkelijk. De week erop moesten we de bekerfinale spelen en ik weet nog dat Van Gaal kwaad was in de kleedkamer. Schreeuwen, schelden… Hij betrok iedereen erbij: ‘Het is jullie schuld! Alle mensen bij AZ hebben op jullie gerekend!' Hij was echt laaiend. En eerlijk is eerlijk: we speelden de bekerfinale een week later tegen Ajax en toen stond AZ er gewoon weer. Alleen ja, we verloren die ook, na strafschoppen.”

Koevermans kan nog de nodige herinneringen aan Van Gaal ophalen. '“Koevermans: een drie. We speelden weer met tien man vandaag'. Zo ging dat dan.” De huidig bondscoach van Oranje is voor Koevermans wel de beste trainer die hij gehad heeft. “Absoluut. Zeker op het veld. Dan laat ik het bericht dat ik van hem kreeg dat ik eigenlijk niet goed genoeg was even buiten beschouwing, want dat was niet zo leuk. Na de laatste wedstrijd in de play-offs kreeg ik dat in een persoonlijk gesprek van hem te horen, en ik weet het nog dondersgoed. ‘Jouw niveau zit hier, en het niveau waar AZ naartoe wil zit hier. Je bent niet goed genoeg.'"

De boodschap van Van Gaal leidde uiteindelijk tot het vertrek van Koevermans bij AZ. "Van Gaal zei: 'Het is ongelooflijk wat ik ga zeggen na zoveel goals en assists, maar je mag uitzien naar een andere club. Maar, je hebt het dit seizoen zo goed gedaan, dat we je contract gaan verlengen en opwaarderen. Maar je mag toch uitkijken naar een andere club, omdat ik vind dat ik als mens eerlijk tegen je moet zijn'. Toen werd ik van gewaardeerde speler van AZ opeens handelswaar. Toen moesten ze ineens over mijn rug zoveel mogelijk geld aan mij verdienen.”

PSV
Koevermans verkaste vervolgens naar PSV, waar zijn band met toenmalig trainer Fred Rutten uiteindelijk spaak liep. “Hij zei: ‘Je bent morgen vrij en maandag moet je met het tweede meedoen. Toen ben ik voor de tweede keer in mijn carrière bij een trainer binnengelopen en zei ik dat ik het er niet mee eens was. Bij Fred Rutten heb ik toen iets gedaan waardoor mijn relatie met hem niet meer te lijmen was. Ik heb gezegd: ‘Ik kan geen werk weigeren, dus dan ga ik op het veld bij het tweede staan en, het is heel triest, maar dan doe ik niets. Marco Roelofsen was toen de trainer en Erik ten Hag was de assistent. Het werd een soort machtsspel. Toen was de band tussen Rutten en mij klaar.”


Mounir Boualin is freelance voetbalvlogger, videojournalist en presentator. Voor Voetbalzone maakt hij onder meer interviews rond wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koevermans vormde ook een mooi duo met Ricky vd Berg voorin bij Sparta

13 oktober 2022 om 16:12

Az had toen inderdaad een heel aardig elftal. Oa El Hamdaoui, Dembele, Schaars, de Zeeuw, Mendes da Silva, Jaliens, Moreno, Moisander, Lens en Romero die allemaal international zijn geworden. Ook een van de meest onderschatte ED smaakmakers speelde daar toen, Maarten Martens. Dan had je ook nog spelers als Brett Holman, Ari en Klavan die ook een prima niveau hebben gehaald. Alleen Graziano Pelle bakte er destijds nog weining van.

Destijds niet gek dat ze met dat materiaal meededen in de top, want PSV Ajax en zeker Feyenoord hadden niet veel betere teams op dat moment.

13 oktober 2022 om 17:09

Martens was inderdaad erg goed, maar ook heel erg vaak geblesseerd

14 oktober 2022 om 16:29

Martens had zonder blessures echt ver kunnen komen. Geweldige speler

Danny Koevermans, wat een geweldige speler was dat, echt een van die typerende aankopen waar Az al jaren om bekend staat.Talenten halen die precies in het elftal passen en waar anderen zich niet aan wagen.

14 oktober 2022 om 07:31

Zijn bijnaam vond ik altijd mooi: koevkakmans.

14 oktober 2022 om 09:14

Nou die heb ik nog nooit gehoord eerlijk gezegd. Ik herinner me wel De Koev ofzo.

Spitsen die goed zijn met de rug naar de goal, zogenaamde kapstokken, of target mannen, vaak niet zo snel maar behoorlijke techniek en sterk, ook met de kop. Ik heb er altijd een zwak voor gehad en vind dat elk team dat zo iemand in de punt heeft een wapen heeft. Zij kunnen een rust puntje zijn die even de bal vasthouden, of die kaats maken. Koevermans was er ook eentje, bij psv was hij niet omstreden maar ik zag m graag spelen.

Andere target mannen die me konden bekoren? Wim Kieft, Jan Koller, René Eijkelkamp, Pierre van Hiooijdonk en meer recent Luuk de Jong, Sebastian Haller. Als ik er voor ga zitten weet ik er vast nog wel een paar.

13 oktober 2022 om 16:54

Omdat ik weet dat deze jou een enorm fijne avond gaat bezorgen: Mariano Bombarda

13 oktober 2022 om 17:05

Wilde ook net Bombarda gaan noemen. verdomme wat een spitta was dat. Mooi dat ie links was ook.
En daarnaast, good old Jack de Gier en natuurlijk last but not least John van Loen.

13 oktober 2022 om 17:28

Wat langer geleden Piet Keur, John Bosman en Peter Houtman

13 oktober 2022 om 17:40



leprof.
Hahaha, thanks. Die mag van mij in het rijtje, zeker. Nu we toch Groningen in t vizier hebben moet ik ook Hennie Meijer toevoegen 😉

13 oktober 2022 om 18:36

MancunianB

Linksbenige Targetmen hebben bij mij altijd een streepje voor op rechtsbenige. Het is een beetje vloeken in de kerk: spelers als Messi, Maradona: zij zijn links, niet de 'lompe' targetman.

14 oktober 2022 om 00:19

Jij snapt het

14 oktober 2022 om 06:57

Sibon,Bony vond ik ook altijd fijne spitsen om naar te kijken. Zo kan je naast je avond ook nog lekker opstaan )p

14 oktober 2022 om 06:59

Sibon,Bony vond ik ook altijd fijne spitsen om naar te kijken. Zo kan je naast je avond ook nog lekker opstaan )p Strand Larsen vond ik qua groei geweldig. Eerst totaal niet balvast maar naar een half jaar groeide hij met de week als targetman.

14 oktober 2022 om 07:41

Zlatan, van Nistelrooij, van Basten, Nilis

15 oktober 2022 om 11:37

Tja als we het inderdaad gaan hebben over Groningen, mag Martin Drent natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje.

Ook Bulykin vond ik een prachtig duo met de voorzetten van Wesley Verhoek.

En ook Jan Vennegoor of Hesselink hoort in het rijtje all-time targeten thuis.

14 oktober 2022 om 00:24

Tegen Rene van Rijswijk gespeeld. Toen merkte je wel waarom hij de targetman was bij zijn clubs

Mooi figuur hoor, die Koevermans. Als spits bij PSV, AZ en in het Nederlands Elftal gespeeld. En tegenwoordig is hij verdediger van Brandevoort 6 uit Helmond en schrijft hij voor de website verslagen van alle wedstrijden van zijn team, inclusief recensies van de kantines... Dan ben je wel een liefhebber.

Vreemd de kwestie met Rutte. Mis een aanleiding. Het is hetzelfde dat iemand zegt die werkt. Ik kom wel op het werk en ga dan op kantoor zitten en doe niks. Dan is het geen werkweigering. In mijn opinie is dat het natuurlijk wel. Wellicht dat de trainersstaf dit ook zo zag. ETH ook nog gewoon assistent bij PSV geweest. Helemaal vergeten. Mooi stuk weer vz

14 oktober 2022 om 09:43

Dat deed hij omdat hij het er niet mee eens was dat hij naar het 2e werd gestuurd. Waarom hij naar het 2e werd gestuurd zegt hij dan weer niet.

14 oktober 2022 om 09:51

Ik ben een goedbetaalde professional maar moest een paar keer de directievergadering notuleren. Dat heb ik braaf gedaan, maar wel met de mededeling dat ik het een bizarre verspilling van mijn goedbetaalde tijd vond. Dat werd juist erg gewaardeerd, werd zelfs als voorbeeld gesteld. Werkweigeren is gewoon niet oke, dus de schuld ligt dan gewoon bij Koef.

Heb het altijd een doorn in het oog gevonden dat deze man naar PSV werd gehaald. Sindsdien wel vaker pijn aan de ogen gehad trouwens, want tegenwoordig zijn onze scoutingsvondsten ook regelmatig van het niveau Koevermans of minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren