Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We kwamen 3-2 achter in De Kuip, en ik dacht even: dit is toch machtig mooi?’

Laatste update:

Danny Koevermans blikt met een bijzonder gevoel terug op een Eredivisie-wedstrijd in 2006 tegen Feyenoord in De Kuip. De inmiddels gestopte spits speelde destijds met AZ tegen de Rotterdammers, die vlak voor tijd op een 3-2 voorsprong kwamen. “Ik stond op dat moment in de middencirkel, en toen ging er, terwijl ik de grond voelde trillen, één seconde door m’n hoofd: dit is toch machtig mooi?”, vertelt Koevermans aan Voetbalzone-verslaggever Mounir Boualin, die met de voormalig spits van onder meer AZ en PSV terugblikte op zijn carrière.

Boualin en Koevermans hebben het onder meer over De Kuip, die vorig jaar door Louis van Gaal ‘oude troep’ genoemd werd. Koevermans is het daar niet mee eens. “Het is toch het mooiste stadion van Nederland?”, reageert de geboren Schiedammer. “Ik vond het een genot om in De Kuip te spelen. Ik heb met AZ daar een wedstrijd gehad, op zaterdagavond, waarin wij echt beter waren dan Feyenoord. Maar toen scoorde Feyenoord een kwartier voor tijd de 3-2. Ik stond op dat moment ergens in de middencirkel, en toen ging er, terwijl ik de grond voelde trillen, één seconde door m’n hoofd: dit is toch machtig mooi? Ooh nee, shit, we staan 3-2 achter, we moeten nog 3-3 maken. Dat was echt niet normaal, dat heb ik nog nooit ergens anders gevoeld. Dat ding explodeerde. Van de grote drie, Ajax, PSV en Feyenoord, vind ik dat De Kuip het meest voetbal ademt.”

Tijdens zijn actieve carrière kwam Koevermans behalve AZ en PSV ook uit voor Sparta Rotterdam, Toronto FC en FC Utrecht. Als het aan Koevermans had gelegen, had Ajax ook in dat rijtje gestaan. Op de door Boualin ingebrachte stelling ‘Ik had graag voor Ajax uit willen komen’ antwoordt Koevermans: “Ja. Als jij profvoetballer bent en een club als Ajax komt... Natuurlijk, ik heb bij AZ en PSV gezeten en ik kom uit de buurt van Rotterdam. Ik snap wel dat je een bepaald clubgevoel hebt, maar als je dan ouder wordt, denk je: het is je beroep, je bent prof… En als een club een mooie aanbieding doet, waarom zou je dat dan niet doen?’”

In totaal kwam Koevermans in clubverband tot bijna driehonderd officiële wedstrijden. Daarnaast speelde hij vier interlands, waarin de Koef één keer scoorde. Had hij volgens zichzelf meer interlands moeten spelen? “Nee”, antwoordt Koevermans eerlijk. “Mijn interlandcarrière zat erop vlak voor het EK 2008. Ik viel toen af bij de laatste vier, en daar kon ik volledig mee leven. Als ik daarbij had willen zijn, had ik moeten leveren in de competitie, maar ik speelde toen niet goed en scoorde te weinig. Ik vond het al een verschrikkelijk mooi voorrecht dat ik er zes wedstrijden bij heb mogen zitten en dat ik zelfs vier keer heb mogen spelen. Dat blijft ongelooflijk bijzonder, en daar ben ik meer dan tevreden mee en trots op.”

Wat vind jij het meest sfeervolle stadion?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jaja. Prachtig stadion. Dat weten we nu wel. Maar het genereerd niet te inkomsten die horen bij een club als feyenoord. En een stad als Rotterdam moet meer skyboxen ambiëren. Soms moet je afscheid nemen van het verleden en bouwen aan de toekomst.

23 februari 2023 om 19:50

Amen, structueel willen concureren met Ajax en Psv maar wel in de Kuip willen blijven gaat gewoon niet.

23 februari 2023 om 20:32

Vi heeft een nieuwe rubriek fc bankzaken. De conclusie is dat Psv ondanks twee grote transfers het financieel heel lastig heeft. Een noodzakelijke verkoop van Sangare zou niet verrassend zijn. Het is ook niet voor niets dat ze vooral spelers huren. Daar tegenover staat Feyenoord dat nu snel geld aan het genereren is met CL een extra boost zou krijgen. Feyenoord lijkt Psv al een beetje voorbij qua mogelijkheden.

24 februari 2023 om 08:59

Dat geloof ik niet de prijzen die PSV betaald voor spelers hoopt Feyenoord ook eens te kunnen. Het stadion levert in verhouding minder op dan het stadion van Heerenveen. Dus daar moet nog een groot deel te winnen zijn. PSV heeft en houd meer mogelijkheden. Dat zie ik op korte termijn niet veranderen. Dan hate moet je ook verkopen want verlengen doet hij denk ik niet meer.

24 februari 2023 om 16:46

Dit was ook altijd mijn beeld, maar uit de business case van Feyenoord City bleek dat Feyenoord er maar max iets van 10 mln per jaar op vooruit zou gaan. In een positief scenario. Dat heeft uiteraard ook met de hoge bouwkosten te maken, maar dat is op dit moment gewoon de feitelijke situatie. Eigenlijk is de enige manier waarop Feyenoord echt kan concurreren sportief succes en dikke inkomsten uit Europees voetbal en transfers.

23 februari 2023 om 19:55

Hoeveel skyboxen zitten er in het Philips Stadion? Hoeveel bijvoorbeeld op Anfield. Zal vast niet alleen de Skyboxen zijn. Zal denk ik ook met bereikbaarheid te maken hebben. Die businesslui hebben geen zin om telkens 2u vast te moeten staan. Dat maakt de Arena juist zo populair.

23 februari 2023 om 20:25

En wat denk je van ..steun van de gemeente! Je stadion grond voor tig miljoen verkopen aan de gemeente en voor 1 euro terug kopen...om maar een voorbeeld te geven!

24 februari 2023 om 07:10

Voor 1 euro terug kopen? Waar heb je dat vandaan? PSV betaald pacht, daar verdient de Gemeente tonnen aan per jaar. Gevalletje legale WIN - Win situatie dus.

23 februari 2023 om 20:22

De Grolsch Veste natuurlijk. Van buiten als binnen beleef je voetbal. De trouwe aanhang en de grootste doeken.👌🏻

23 februari 2023 om 22:51

Kan me bijna niet voorstellen dat de doeken in Enschede groter zijn dan die bij Feyenoord op Europese avonden.

24 februari 2023 om 08:29

Ze hebben enorme doeken bij Twente soms. Kan me er nog wel een herinneren die de gehele korte zijde en bijna de hele lange zijde was. Maar sowieso vaak wel (bijna) de hele korte zijde van boven naar beneden. Doen niet (veel) onder voor ons wat dat betreft hoor.

24 februari 2023 om 09:00

Ook mooie / bijzondere doeken?

AZ had tijd geleden een groot doek van hun stadion. Op zich mooi, maar niet heel bijzonder. Bijzonder zijn doeken zoals die van Freddiy Kreuger of een zinkende Spaanse vloot.

24 februari 2023 om 10:41

Bij De Graafschap hadden we zelfs 3 zeiden met enorm hoge doeken bedekt. Van de geschiedenis van de Graafschap was prachtig mooi. Kon geen fuck zien van de opkomst maar goed.

24 februari 2023 om 15:10

Zoek ultras vak p maar op en je kunt er goede dag mee vermaken.
Twente is veel verder en groter met doeken dan Feyenoord, desondanks zijn ze wel gaaf. Feyenoord heeft tegen ajax het stadslogo laten zien dat soort doeken zie ik wel 3/4 in t seizoen in t stadion bij ons. De graafschap heeft de pech dat ze als club kleiner zijn voor de rest wordt zo’n doek wat Twente heeft zelden vertoond of af en toe bij de knvb beker finale.

24 februari 2023 om 15:16

Dat doek was tegen PSV eerste wedstrijd weer terug in de Eredivisie. Tevens het grootste doek van Europa met bijna 10.000 m2.

24 februari 2023 om 15:19

4fRedondo

Tegen
Inter
Schalke
Hannover
Bremen
Enz

24 februari 2023 om 22:54

Dat doek toen van de Spaanse vloot is misschien wel het mooiste doek wat ik gezien heb in het voetbal. Bizar gewoon

25 februari 2023 om 21:48

Dat krijg je als het stadion verwaarloosd wordt. Ongeacht of je voor of tegenstander bent, sinds een nieuw stadion als onderwerp kan is er amper meer onderhoud gepleegd.

Altijd leuke interviews met Koef! Een eerlijke, nuchtere droogkloot.

Toen ik die foto zag, dacht ik gelijk aan Cannavaro. Wat lijken die op elkaar zeg!

24 februari 2023 om 16:28

Nee, gewoon nee.

Arena is inmiddels bijna 30 jaar oud, PSV speelt in een nog ouder stadion. De Kuip is bijna antiek. Tijdens het WK zag ik stadions van deze tijd. Zou graag zoiets in Rotterdam de Kuip zien vervangen. Het nieuwe stadion van Spurs is helemaal geweldig. Soortgelijk iets zou prachtig staan in Rotterdam en levert veel verandering op.

Als er structureel resultaat komt, gaat alles met de tijd mee.
CL meerdere seizoenen achter elkaar, verkoop van talent, scouting op orde, dan wordt je weer een grote gerespecteerde club zoals wij al heel lang willen.
Een stadion die niet past bij je status kost geld. Feyenoord laat nu geld liggen, met het oog op de toekomst.

Tenzij er een oliesjeik komt, dan vervalt het bovenste deel, met als gevolg dat je uiteindelijk alsnog naar de kloten gaat.

We zijn op de juiste weg, maar dit gaat nog even duren.

Geen woorden maar daden, meer dan ooit

25 februari 2023 om 15:06

Waar speelt Danny tegenwoordig?

Mooi, een echte liefhebber die Danny, realistisch ook. Zo zie je ze niet vaak meer tegenwoordig. Al is ie natuurlijk van een andere generatie

Hoe kun je in deze poll nou de Arena erbij zetten.
Duur, steil, sfeerloos.
Hebben een geestelijk gemankeerde met een microfoon nodig om het publiek aan de praat te krijgen.

25 februari 2023 om 17:13

Speciaal voor jou heb ik toch maar gestemd, voor de Arena. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Ik zou ook negatieve dingen over de andere 2 stadions kunnen zeggen, maar daar doe ik dus niet aan mee. En ja, ook over de Arena kan ik negatief zijn.

Enige reden dat ik de Kuip een beter voetbalstadion vind dan de Arena is dat er in de Kuip nog staanplekken zijn op de lange zijde. Dat brengt meer sfeer naar mijn idee. Verder vind ik de Arena in alle opzichten een mooier stadion. Zowel van buiten als binnen ziet het er allemaal net even wat gelikter uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren