Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Bij Ajax moet je snel volwassen worden, je wordt sneller hard'

Laatste update:
/

Na vier landstitels op rij moet Ajax dit seizoen waarschijnlijk genoegen nemen met een tweede plaats. De Amsterdammers haalden zelden het niveau van de voorgaande jaren en vlogen daardoor ook vroegtijdig uit de beker en de Europa League. Davy Klaassen zoekt in Metro naar een verklaring voor het matige jaar.

De international wijst onder meer op het feit dat veel (jonge) spelers in hun eerste jaar zitten bij de A-selectie. Constant spelen is dan niet eenvoudig, weet hij uit ervaring. Zelf behoort Klaassen ondanks zijn 22 jaar al tot de oudere en ervarener spelers van de regerend kampioen, maar ook hij zegt nog steeds veel te leren. "Qua resultaat is het minder, maar ik ben zeker meer een leider geworden."

Volgens Klaassen komt dat juist door de mindere fases die het elftal van Frank de Boer dit seizoen heeft doorgemaakt. "Het is meer nodig om op te staan als het slecht gaat, dus gebeurde dat dit seizoen vaker." De middenvelder vindt dat bovendien een van de voordelen van het spelen voor een topclub. "Bij Ajax moet je snel volwassen worden. Dat vind ik wel lekker eigenlijk. Je wordt sneller hard."

Davy Klaassen moet in de zomer hogerop

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Omg wat wordt ik moe van dat gezwets. Net alsof je bij andere clubs niet snel volwassen wordt.

12 april 2015 om 15:19

Komkommertijd dan gaat VZ zulke onzin posten.

12 april 2015 om 15:51

'davy Klaassen zoekt in Metro(!) naar een verklaring voor het matige jaar.'

Wat nou vz? Alsof vz zelf een journalistieke website is. Is gewoon een copy-paste site. Zoekt voetbalgerelateerd nieuws op internet en/of kranten en schrijft dat in eigen woorden over. Enige berichten die ze écht zelf schrijven zijn wedstrijdverslagen en conclusies van polls op de frontpage.. Overigens vind ik dat helemaal niet erg hoor, hierdoor hoef ik maar op 1 site te kijken om zo'n beetje elk nieuwtje te kunnen lezen, al ga ik wel vaak naar de bron om te lezen wat er daadwerkelijk staat, want vz interpreteert nogal eens dingen verkeerd of laten belangrijke, verklarende informatie (bewust, om discussies uit te lokken) weg.

12 april 2015 om 15:45

De kritiek en de druk die je krijgt als speler bij ajax is met geen enkel andere Nederlandse club te vergelijken.

12 april 2015 om 16:06

Is gelul.....er is geen club die het er zo van langs krijgt in de media als Psv. De hele Nederlandse sportwereld lacht in zijn vuistje en geniet ervan als Psv (de koopclub zonder filosofie) een mindere periode heeft. Bij Ajax is het altijd een "tussenjaar" , "leerproces" of "ze zijn nog zo jong". Altijd wel een reden om ze niet aan te vallen.

On topic:
Klaassen gewoon een geweldige voetballer en is ook de enige die op deze jonge leeftijd volwassen wordt. Heeft met het karakter te maken van deze jongen en niks met Ajax.

12 april 2015 om 16:15

Niet mee eens. Als er bij een club landelijk alles word uitvergroot is het ajax wel. Over het algemeen. Niet bedoeld om te sarren, is niemand boven de grote rivieren in psv geïnteresseerd. Ajax en iets mindere mate feyenoord is men landelijk geïnteresseerd.

12 april 2015 om 16:18

Kom op Vossing, gaan we nu ook nog discussiëren welke club zich de grootste Calimero mag noemen?

12 april 2015 om 23:47

Hahaha! Vossing. Wat een fantastische reactie.

12 april 2015 om 16:12

Hij zegt toch niet, dat je bij andere clubs minder of niet snel volwassen wordt?
Wat hij zegt is, dat als je bij een topclub als Ajax speelt, je snel volwassen en harder wordt en dat hij dat eigen wel lekker vindt.
Hij heeft het nergens over dat het bij andere clubs niet zo is en praat enkel over de situatie bij Ajax en de jonge selectie met een hoop tieners.

12 april 2015 om 16:34

Difference09,

Omg wat wordt ik moe van mensen die maar niet kunnen lezen. Klaassen zegt toch dat je bij een topclub sneller volwassen moet worden en niet dat je daar sneller volwassen wordt.

Bij een mindere club kun je af en toe nog wat steekjes laten vallen, maar bij een topclub wordt je veel sneller afgestraft.

12 april 2015 om 17:01

Hij zegt toch niet dat dit alleen het geval bij Ajax is. Omdat hij daar speelt noemt hij Ajax, zoals hij dat heeft ervaren.

12 april 2015 om 19:44

Een vereiste bij Ajax is dat je een ja-knikker moet zijn. Altijd heel braaf luisteren. Het vormen van een eigen mening is hoogverraad.

12 april 2015 om 21:27

Is dat zo Pipo25? Vertel, hoe kom je daarbij? Of praat je nu gewoon onzin, omdat je nodig aandacht moet hebben?

Discipline staat hoog aangeschreven bij Ajax en dat is wat de huidige generatie nodig heeft, maar na mijn weten streeft Ajax absoluut niet naar ja-knikkers. Maar als jij het beter weet dan mag je dat natuurlijk hier vermelden.

Jah bij andere clubs hoef je niet snel volwassen te worden lol

Als ik naar Andersen kijk denk ik dat hij net aan zijn pubertijd is begonnen, duurt dus nog een paar jaar voordat hij volwassen is?

Bij andere clubs hoef je niet elk jaar kampioen te worden!!

Vandaar dat denswil, boilesen, andersen, zivkovic, kishna zich zo 'volwassen' gedragen. Ze worden gewoon sneller hard.

12 april 2015 om 17:30

Nee daarom zijn zij ook de zwakke schakels in de selectie en mag de helft daarvan vertrekken. Klaassen zegt dat het moet wil je slagen, niet dat iedereen maar even hard en volwassen wordt bij Ajax. Populaire clichés roepen kan iedereen difference09, kinderachtig.

Schijnbaar hebben sommige geen idee wat word bedoeld met 'snel volwassen worden'. Bij geen enkele club in de eredivisie is de druk zo immens groot als bij Ajax. Nergens is de achterban zo kritisch als bij Ajax. Daar ligt al een wezenlijk verschil met de overige clubs in de eredivisie. Als je dat niet begrijpt dan begrijp je ook simpelweg niets van het spelletje.

12 april 2015 om 15:49

Onzin. Je hebt druk op alle niveaus. Denk je echt dat spelers die bij een dedegradatiekandidaat spelen geen enkel druk voelen? Je denkt toch niet dat ze zonder zorgen zitten te ballen?

Ajax is de enige profclub in NL. De rest speelt voor zn lol voetbal. Haha

12 april 2015 om 16:13

De druk is heel anders bij een degradatie kandidaat. Dat er geen druk is, is onzin en dat zegt ook niemand maar de druk bij ajax is veel groter. Als speler bij ajax wordt verwacht dat je elke wedstrijd (met mooi voetbal) wint. Bij doordrecht,nac etc wordt niet verwacht dat je bij ajax wint alleen dat je goed je best doet

12 april 2015 om 16:16

Geen onzin! Er zijn genoeg spelers in Nederland waar nooit kritiek op is in de media. Iedereen is vaak lovend over spelers van Heerenveen, Groningen, AZ etc. Jonge spelers zijn in het begin ook geweldig in iedereens ogen inclusief de media. Als die jongens eenmaal wat slechter gaan spelen krijgen ze erg veel kritiek en dat heeft wel degelijk effect op je prestaties. Niemand vind het leuk als je veel kritiek krijgt. Depay kreeg vorig jaar alleen maar lovende woorden maar krijgt de laatste tijd ook wel wat kritiek. Je moet met de kritiek om kunnen gaan dus wordt je eerder volwassen. Ook moeten PSV en Ajax kampioen worden als dat niet lukt is het seizoen eigenlijk al mislukt. Bij veel clubs is het ook dat ze wel zien waar het schip strand en andere clubs willen graag Europa in en dan heb je nog de degradatie clubs die ook wel erge druk hebben.

12 april 2015 om 16:42

Ajax werd 4x kampioen met lelijk voetbal en veel geluk. Ik heb Ajaxsupporters alleen maar horen zeggen dat het om de titel gaat. Ik heb daar ook totaal begrip voor. Waarom zou je gaan zeuren als je club de titel heeft ook al is het met meer geluk dan goed voetbal.

Je moet de druk bij een degradatiekandidaat niet onderschatten. Zij gaan financieel kapot en moeten spelers verkopen. Ajax kan volgende jaar gewoon paar versterkingen doen en strijden voor de titel.

12 april 2015 om 16:00

@indoexpert, bij Ajax is de achterban al tevreden als er met dodelijk saai voetbal met veel moeite gewonnen wordt. Zie de afgelopen seizoenen. Ze worden tegen PSV laatst nog weggespeeld, maar winnen met 2 lange ballen wild naar voren die toevallig goed terecht komen en zijn lyrisch. tegen Feyenoord worden ze de hele wedstrijd weggespeeld, maar winnen met 1-0 en de supporters zijn positief. Tegen Vitesse idem. kritiek is juist ver te zoeken bij de supporters van Ajax, anders zouden ze na zo'n overwinning niet zo positief reageren hier op voetbalzone. Er worden 2 middenvelders uit de jeugd al 2 seizoenen opgehemeld. Er wordt al heel het seizoen geroepen dat ze volgend seizoen basis staan bij Ajax omdat ze zo'n uitzonderlijk talent hebben. Ajax koopt Sinkgraven en misschien Gudelj en iedereen draait weer bij en geeft Ajax gelijk dat er 2 middenvelders bijkomen, omdat ze anders geen mogelijkheden hebben met Bazoer, Klaassen, Serero, Andersen en deze 2 jeugdspelers. Zelfs nu met Sinkgraven erbij is de nood hoog voor Gudelj. Kritiek is juist ver te zoeken bij de Ajaxsupporters, want ze waaien met alle winden mee. Ze zijn kritisch ergens over. Dan komen De Boer en Overmars met een verhaaltje en dan gaan ze die stelling weer lopen verdedigen.

12 april 2015 om 16:21

@steef: compleet offtopic en de haat spat er vanaf. Heb je gerapporteerd bij de internetpolitie.

on: Het klopt als een bus at Davey zegt... Als je bij Ajax 1 jaar geen kampioen wordt zijn de rapen gaar. Bij andere clubs is deze druk veel minder groot. Bij Ajax mag je (normaliter) niet door de ondergrens zakken... gebeurd dat een paar keer dan mag je ophoepelen (helaas dat Frank dat dit seizoen zijn ogen voor heeft gesloten met Boilesen bijvoorbeeld). Maar dat is de uitzondering die de regel bevestigd.

Als je naar Ajax gaat weet je dat ze er maar 11 kunnen opstellen. Wat Ajax aan jeugd koopt maakt niks uit over de Ajaxopleiding maar met de concurrentie waar je in zit. Van een talent met eventueel speel tijd bij een Veendam kun je in Amsterdam in de goot belanden. Er is gewoon geen ruimte om te rijpen in ervaring.
Hard wordt je alleen door langdurige tegenwind en teleurstelling. Of bedoelt hij hard tegen zijn vrienden die daar de boot missen.

vreemd we willen beter voetbal en we kunnen de iets betere spelers niet snel genoeg wijs maken dat ze naar het buitenland moeten gaan omdat het hier niks is.stop daar eens mee

Is niet te zien anders. Ze hebben juist een gebrek aan hardheid!

Als je van rhijn, veltman, viergever, moisander, boilesen, andersen, schone, zivkovic, kishna ziet spelen dan zal je eerder denken dat het watjes zijn ipv stoere mannen.
De enige mannen zijn cilessen, klaassen, bazoer, serrero, el ghazi, milik en fischer. Het merendeel zijn dus echter mietjes.

12 april 2015 om 16:40

Je plaats nu al meerdere reacties, maar je zegt met al jouw reacties precies hetzelfde. Waar ben je mee bezig? Reacties uitlokken?

Als ik jouw was zal ik eerst maar leren begrijpend lezen en volwassen worden en plaats dan een reactie cq mening over het bericht.

12 april 2015 om 22:08

Bijna al die spelers die je opnoemt die zogenaamd watjes zijn....wow....als je gewoon elke wedstrijd ziet dan weet je dat vooral die eerste 5 alles geven tijdens een wedstrijd....boilesen gaat nog mee naar voren in de 90ste minuut Heracles uit....dat ie niet goed speelt altijd zie ik ook wel als ajacied...maar zeg niet zomaar dat het watjes zijn als je niet naar ajax kijkt...want ik ga er van uit dat je nooit kijkt naar Ajax...anders kan je zoiets nooit zeggen...

Ajax is de club mee de slechtste mentaliteit peins ik, na Twente dan. Ik bedoel als het mouwen opstroken is dan valt Ajax er al vanaf... Zonder de 'ajax voetbal' stellen ze niks voor en die 'ajaxvoetbal' was vroeger mooi, omdat ze een goeie lichting hadden maar de nu kan dat niet meer.. sinds die tijd eigenlijk niet meer...

Dit is het verschil met eind jaren zeventig en begin jaren 80 beleid bij Ajax. Talenten af en toe eens lekker laten invallen. Dan drijven de goede vanzelf boven.
Nu wordt iedereen talent genoemd bij Ajax, moet je meteen vol aan de bak wat Klaassen zegt. Maar erger nog....ook de spelers die achteraf te licht blijken, worden luck raak uitgeprobeerd in belangrijke wedstrijden omdat er een gebrek is aan kwaliteit binnen de selectie.
Maar het lijkt er op dat ze eindelijk wakker gaan worden bij Ajax - althans ik hoop het

Hard? Spelers debuteren bij Ajax terwijl ze er nog niet klaar voor zijn. Hard gelach kun je het beter noemen

12 april 2015 om 17:51

"bij Ajax moet je snel volwassen worden. Dat vind ik wel lekker eigenlijk. Je wordt sneller hard." Dit staat in de tekst. Je weet toch wel... dat stukje bericht onder de titel.

Dus je wordt dan sneller hard als je snel volwassen bent.

12 april 2015 om 18:08

Hahaha....

12 april 2015 om 18:09

Even toevoegen dat dit mooie humor is. Mischien dat er dan eindelijk eens gepenetreerd wordt in de 16 meter.

Umad als je beetje Ajax hebt gekeken dan kan je niet spreken over slechte mentaliteit over de Ajax-spelers. Dat ze slecht spelen sommige is wat anders.....je moet wel weten waar je over praat voordat je wat zegt...beargumenteer je mening over waarom je Twente en Ajax plaatst bij de slechtste qua mentaliteit ploegen van de eredivisie...ben heel benieuwd...

Volwassener en harder?
Ze gaan al janken en blijren als ze een zgn trapje krijg van een tegenstander.
En net doen of ze doodgaan.

12 april 2015 om 17:48

Waar staat het dan dat Ajax-spelers volwassen en hard zijn?

Ooh sorry, ik wist niet dat je de tekst niet gelezen hebt.

Wat Klaassen zegt is dat ....... Ach laat maar. Ga gewoon even lezen.

Hier een zeer goede uitleg voor zeer velen hier op Voetbalzone.

- Titel: vetgedrukte regel boven een tekst.
- Tekst: woorden en zinnen die samen een geheel vormen.

Dus als je wilt weten waarover je praat, dan kun je het beste ook de tekst lezen i.p.v. alleen maar een titel.

12 april 2015 om 18:18

Bij Ajax moet je snel volwassener worden, je wordt sneller hard dat zijn hem woorden.
Hou die hardheid maar buiten,ik blijft bij de eerste tekst die ik rapporteerde.

12 april 2015 om 18:53

Ja en "moeten" is niet hetzelfde als "zijn". Dus waar staat het dan dat de Ajax-spelers hard en volwassen zijn?

Ik kan uit de tekst alleen maar opmaken dat je bij een topclub volwassen moet worden en dat je dan hard wordt. Er staat nergens dat de Ajax-spelers al volwassen zijn en daardoor hard.

Dat is dus wat ik bedoel met lezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren