Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bergwijn lijkt brok in keel te krijgen: ‘Dit is een kutfase. Een klotefase'

Laatste update:

Steven Bergwijn is diep teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg. In gesprek met Hans Kraay junior blikt de aanvaller van Ajax terug op het verloren Eredivisie-duel met PSV (1-2) en concludeert hij dat de Amsterdammers momenteel in een ‘kutfase’ zitten.

“Wat ik van ons vond? Slecht”, opent Bergwijn na afloop van het duel met de Eindhovenaren. “Het was gewoon slecht. Het is normaal dat er spanning is, maar je moet wel blijven voetballen. En dat hebben we vandaag niet gedaan. Ook de aanvallende speelstijl heeft vandaag helemaal niets opgeleverd. Het was gewoon slecht. Het was niet Ajax, zo simpel is het.”

“Ik moet eerlijk zeggen dat het van beide kanten niet best was”, vervolgt Bergwijn. “Ik had ook niet echt meer het gevoel dat we een goal zouden maken. Op een gegeven moment gingen we pompen en kregen wat mogelijkheden, maar dit is Ajax niet en dit is niet hoe wij willen voetballen. Ik heb geen idee waar het aan ligt. Ik denk dat we genoeg kwaliteiten hebben, want aan het begin van het seizoen viel de bal ook van alle kanten binnen en deden we gewoon wat we moesten doen. Nu zitten we gewoon in een kutfase en daar moeten we uit.”

In de slotfase werd er door het publiek in Amsterdam ‘Schreuder, rot op’ gescandeerd. Bergwijn wil niet reageren op de leuzen uit de Johan Cruijff ArenA. “Dat is hun mening, maar wij moeten gewoon doen wat we moeten doen. Ik hou me niet met het publiek bezig. Je kan wel zeggen dat ik uitkijk naar het WK. We zitten gewoon in een klotefase, heel simpel.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen fase, maar een volledig k.. seizoen!

6 november 2022 om 19:23

De Inhaal wedstrijd winnen en we staan op 1 dus het valt wel mee.

6 november 2022 om 19:25

Ja als jij daar genoegen mee neemt als Ajacied.. Ik verwacht een stuk meer van Ajax. Zowel in de competitie als in Europa.

6 november 2022 om 19:26

Dat is juist t probleem, dan gaat schreuder nooit weg

6 november 2022 om 19:28

Hoe kan je meer verwachten als eerste? Plek nummer 0 bestaat niet.

6 november 2022 om 19:32

Wat we meer kunnen verwachten? Een eerste plek met 4 a 7 punten voorsprong in plaats van 1.

6 november 2022 om 19:32

Ik wil als supporter gewoon het gevoel vooraf hebben dat je kan winnen, vandaag en bij de alle cl wedstrijden buiten rangers om had ik dat niet. Je speelt thuis?? Tegen je grootste concurrent die gemiddeld 1,5 doelpunt tegen krijgt en speel je bij elkaar 2 grote kansen bij elkaar? En dan komt OverAmstel met beter dan plek 1 kan niet... verloren van az, psv en go ahead ...

6 november 2022 om 19:35

Misschien eens winst in een topduel? 7 topduels gespeeld en verloren…. Dat we misschien na Ajax - Vitesse bovenaan staan ligt louter aan ons eenvoudige programma en morsende concurrentie. De stand strooit zand in je ogen : het is echt waardeloos en als dit zo doorgaat kun je het kampioenschap maar ook een top 2 klassering vaarwel zeggen. Dat gaat strijden om plek 3 worden …. En dat met begroten op CL (dat gaan diep rode cijfers worden).

6 november 2022 om 19:36

OverAmstel, totale scoreboardjournalistiek. Ik kijk veel liever Ajax onder Bosz dat je de titel evt net mis loopt op de laatste dag dan dat ik met dit Anti-Ajax voetbal evt een titel zou kunnen winnen. Wat een drama. Ik ben fan van voetbal. Ik kan vol trots en genot terugdenken aan het CL seizoen een paar jaar terug. Ook van het seizoen onder Bosz. En zeker de memorable wedstrijd tegen Bayern thuis in 95, tegen Real uit een jaar later.

6 november 2022 om 19:37

@OverAmstel, als je je dat niet zelf kan bedenken houdt het echt op.

6 november 2022 om 19:38

Het spel is gewoon belabberd ook al kan je op nummer 1 staan tegen Vitesse. Daar gaat het meer om. Want je gaat het niet zolang volhouden en elke topwedstrijd ook nog is verloren dit seizoen.

6 november 2022 om 22:29

Dat is juist het probleem. Je wordt winterkampioen en dat zegt blijkbaar heel wat. Maar Bergwijn zegt hier bijna letterlijk dat de spelers goed genoeg zijn maar de trainer niet. Iedereen is klaar met die gek, de spelers, de supporters en hopelijk morgenvroeg ook het bestuur.

7 november 2022 om 10:00

Ajax heeft dit seizoen al 7x verloren. Dat is even veel als in de afgelopen 2 seizoenen bij elkaar is gedaan. Dan ben je gewoon niet goed bezig. En ja ik weet dat er 5 a 6 basisspelers zijn vertrokken, maar het aankoopbeleid is nog niet dat je zegt ''denderend'' geweest. Er zitten nog geen voltreffers tussen die structureel Ajax beter maken.
-Bassey blundert week in week uit, maar toch mag hij blijven staan. Is zo onrustig aan de bal met zn lange stelten, is sterk in de duels, maar echt aan de bal heeft hij geen flauw idee wat hij er mee moet doen. Dat zag je ook weer, waardoor hij zich 2x moest herstellen en die blok waardoor dat opstootje volgde.

-Sanchez speelt enorm zwak, lijkt wel een jochie van 16 die denkt effe een mannetje te passeren en dan simpel balverlies lijdt. Slordig in de passing en heeft nog niet de dreiging die ik had verwacht van hem.

- Conceicao: Heeft wat matige invalbeurten afgewisseld met goede. Bij Ajax op een goal tegen Ranger na nog niet veel van gezien, dus te weinig gespeeld om te beoordelen.

- Bergwijn: Begon ijzersterk en maakte zn prijskaartje echt waard de eerste 1,5 maand. Maar vanaf half september barweinig meer laten zien. Ondanks dat toch 19potjes, 10 goals, 2 assists, wat netjes is. Maar ik verwacht toch meer van hem. Voor nu een redelijke aanwinst.

- Grillitsch: in de 9 potjes dat hij heeft gespeeld heeft hij me niet weten te overtuigen. Een soort Olaf Lindebergh van vroeger. Voetbal leuk mee, maar daar is alles mee gezegd.

- Lucca: Tot nu toe gedaan waar hij voor is gehaald. Als hij erin komt heeft hij altijd kansen en/of creëert deze voor zichzelf. Is een paar x ongelukkig geweest met de afronding, maar ook gisteren zag je weer dat hij wel degelijk van waarde kan zijn met zn invalbeurten.

- Ocampos: Miskoop (huur), totaal niks laten zien in de minuten die hij bracht. Zsm afscheid van nemen.

- Kaplan: Nog niet gespeeld, dus geen beoordeling.

Wijndal was dramatisch in de JC Schaal, maar daarna geblesseerd geweest. Laatste 2 potten wel goed gespeeld, dus nog te weinig gespeeld om echt te oordelen.

Oftewel kort samengevat: Alleen Bergwijn en Lucca halen voor mij een voldoende tot nu toe. Bassey/sanches geef ik nog het voordeel van de twijfel, Ocampos, Grillitsch mogen van mij vandaag nog weg. Wijndal, Conceicao, Kaplan nog afwachten wat ze gaan doen.

En tuurlijk staan we hoogstwaarschijnlijk na woensdag weer 1e, maar als Ajax zijnde had je dan gewoon 7 punten voor kunnen en moeten staan.

En dan heb ik het nog niet eens over het spel wat de wensen over laat en de keuzes die Schreuder maakt. Je ziet totaal niet wat de speelwijze van Schreuder is. Ten Hag zn speelwijze was heel duidelijk met opkomende backs, een 6 die terugzakt en de opbouw verzorgt (in het verleden Frenkie, daarna Alvarez) en de belangrijkste en beste spelers in de as. Bij Schreuder heb ik werkelijk geen idee wie waar speelt en wat echt hun plan is qua tactiek en bijv. elkaars posities overnemen bij aanvallen.

Ik hoop echt dat Schreuder het tij kan keren, maar hoe het nu gaat, heb ik er een hard hoofd in.

6 november 2022 om 19:23

Moet je nagaan hoe hoog de verwachtingen liggen, gezien Ajax op verliespunten nog gewoon bovenaan staat. Maar Schreuder heeft het Ajax van Ten Hag echt totaal de grabbel gegooid.

6 november 2022 om 19:33

In het land van blinden is eenoog koning. Dat ajax nog steeds eerste staat (indien ze winnen) is natuurlijk niet verassend met meerdere spelers van tientallen miljoen euros tegen eredivisie ploegen die nog niet eens een selectie van 10 miljoen kunnen neerzetten. Geen enkele topper gewonnen en in de CL kansloos naar de Europa League geknikkerd. Dat is het podium waar Ajax zich op wilt laten zien, in de eredivisie kunnen ze met Bassie de clown voor de groep nog het merendeel van de wedstrijden winnen, puur en alleen op kwaliteit.

6 november 2022 om 19:48

Ajax heeft veel kwaliteit ingeleverd en daarvoor niet echte toppers voor teruggehaald.

6 november 2022 om 19:50

Lang verhaal kort: PSV dat door de slechtste CL deelnemer ooit ook kansloos naar de EL is geknikkerd, had niet eens zoveel meer recht op een overwinning op het slechtste Ajax sinds Jol zo'n beetje.

6 november 2022 om 20:00

Heel erg gemakkelijk om alleen de wedstrijd tegen Rangers te benoemen. Je club is ten schande gemaakt in de CL door Napoli, daar kun je je alleen maar voor schamen als Ajacied.

6 november 2022 om 20:03

Myvision Je laat je een beetje kennen man. Psv gewoon terecht de winnaar en Ajax is compleet zijn identiteit kwijt. Ik snap je teleurstelling, hebben wij ook jaren gehad, maar deze reactie lijkt een beetje op die van Alvarez. Sta je toch boven.

6 november 2022 om 20:07

@red: Volgens mij heb je mij niet gelezen na Napoli.
@romarky: Ja, Ajax is z'n identiteit kwijt maar ik vind PSV gewoon vandaag niet (veel) beter. Dat kan toch? Bij Ajax is het verval onder Schreuder gigantisch en daar is de kritiek ook naar. Maar ondertussen speelt PSV nu in dezelfde Europese competitie, staat het nog steeds niet naast Ajax in de Eredivisie maar is er wel een soort van hosanna. Dat valt me op, dat benoem ik, maar wees vooral tevreden!

6 november 2022 om 20:21

Tevreden is een groot woord, maar gezien de potten tegen Cambuur en Groningen is dit een opsteker voor ons, ik vond ons gewoon veel degelijker dan toen. En je maakt goede goals. Ik ben vooral verrast door Ajax, ondanks dat de statistieken anders zeggen, vond ik ze zeer machteloos. Als je dan 3 punten pakt is er zeker even hosanna, sorry.

6 november 2022 om 20:25

Haha, ja, je mag natuurlijk zeer blij zijn op deze overwinning maar het was geen veegpartij en daar is dit Ajax (gezien Napoli) soms wel rijp voor.

6 november 2022 om 20:45

@RomBomCu Makkelijk en kortzichtig scoren op Bassey zeg. Die eerste goal was zeker waardeloos. Maar hij is de slechtste nog niet. Wat Sanchez en Rensch wekelijks laten zien dat is pas bedroevend. Zijn nooit op hun positie waardoor er automatisch meer druk komt op het centrale duo. Niet gek dat een nieuwe speler dan nog moet groeien in bepaalde facetten. Makkelijk scoren vanwege zijn transferbedrag, waar jullie nog slechts van kunnen dromen.

7 november 2022 om 08:52

myvision - Je kunt ook echt niet rationeel discussiëren als het kritiek op Ajax betreft, hè? Continu sneren uitdelen en objectiviteit gaat al snel het raam uit. Ongelooflijk schrijnend soms.

PSV is inderdaad ook niet best, maar dat was bekend. Bovendien moet PSV het doen met een selectie die nog niet de helft kost. Dat neemt overigens niet weg dat dit Ajax beter moet kunnen dan dit. Echter is het aankoopbeleid ook slecht momenteel.

7 november 2022 om 16:19

Maar aankopen zeggen niet zoveel hè. Ik heb liever jarenlang hetzelfde team. Met aankopen moet je het altijd nog maar zien. En PSV is intact gebleven, alleen Gotze is weg als basisspeler. Oh ja, en Drommel 😉. Maar Benitez, Simons en de Jong, daar gaat PSV op vooruit, terwijl Ajax keihard aan kwaliteit heeft ingeboet met het vertrek van Martinez, Antony, Nico, Gravenberch, Mazz en ook Onana. Daar valt niet voor terug te kopen. Zeker ook niet aan ervaring als in het spelen vh Ajaxspelletje.

6 november 2022 om 19:25

@ Formus

Ja eens! Om het seizoen nog een beetje te redden, moet Ajax Schreuder vanavond nog ontslaan.

En de spelers geven het eigenlijk ook aan...
Bergwijn: "dit is Ajax niet en dit is niet hoe wij willen voetballen"

Lijkt mij vrij duidelijk. Alleen Schreuder ziet het niet.

Nu al in november even vaak verloren als de afgelopen twee jaren bij elkaar. Dan weet wie het probleem is. Schreuder is geen Ajax trainer!

6 november 2022 om 20:34

Schreuder is misschien geen Ajax speler, maar dit elftal bestaat toch ook niet uit Ajax-waardige spelers om het zo maar even te noemen?

Ajax had met Onana een voetballende keeper waarin rek zat en die goede reddingen maakte, Pasveer maakt prima reddingen maar je ziet dat zodra er druk op hem komt hij de lange bal speelt waarvan PSV, Napoli en ook Liverpool van profiteerde. Je maakt Kudus en Alvarez belangrijk, twee spelers die nog weigerde te trainen omdat er een Engelse club kwam aankloppen voor hun diensten. We kunnen toch wel stellen dat Ajax momenteel totaal uit balans is?

6 november 2022 om 22:06

Dat kunnen we idd stellen. Maar de trainer voelt niks toe om dat te herstellen.

9 november 2022 om 14:26

Het is een beetje het Mark Rutte dilemma: liefst vandaag nog wel, maar wie dán?!

Alle respect voor hem. Zelf ook echt slecht vandaag maar een topsporter pur sang. Geen excuses en terecht geëmotioneerd.

6 november 2022 om 19:32

Overmars en ten Hag wilde hem al halen. De aankoop is logisch. Hij word niet goed gebruikt. Daar kan je een TD niet op afrekenen. Ten Hag had of Tadic of Bergwijn laten spelen. Maar deze jongen is te goed om achter Tadic op de bank te zetten, dan hadden ze iemand anders moeten halen.

6 november 2022 om 19:32

Tadic is over the hill en ze hebben dat goed gezien afgelopen zomer bij de technische directie dus goed om een extra optie te halen. Tadic dan laten staan en Bergwijn verkeerd gebruiken vind ik een manco van Schreuder en maakt Bergwijn geen miskoop.

6 november 2022 om 19:36

Bergwijn staat gewoon op links en rechts. Beide plekken presteert die niet.

6 november 2022 om 19:42

16 wedstrijden en 2 goals voor een aanvaller die alles speelt. Geweldige statistieken.

6 november 2022 om 20:02

De aankoop kan logisch zijn, maar Bergwijn is echt een gemankeerde speler hoor. Maakt zelden het verschil in belangrijke wedstrijden.

7 november 2022 om 00:32

De TD afrekenen? Hahaha, maak het 'm nou. Schreuder is de reden van al onze tegenspoed. Die man is werkelijk een clown. Eén en al theater. Nul ideeën, nul inspiratie.

Zegt Bergwijn nu zonder het letterlijk te zeggen dat hij wil dat Schreuder weg moet? Bergwijn verdedigt zijn trainer niet in ieder geval.

6 november 2022 om 19:27

Ook wat ik dacht. Misschien is het niet zo bedoeld, maar die indruk krijg je wel. En ik snap het ook, er lijkt geen enkele lijn te zitten in wat Schreuder aan het doen is.

6 november 2022 om 19:34

Kijk de interviews na de CL zeperds maar terug, precies dezelfde toon en zelfde woorden. Deze jongen is niet blij met Schreuder en Schreuder heeft het zich onnodig moeijkngemaakt om iedereen te vriend te houden. Daarom is het nu een zooitje bij Ajax. Ontslaan die vent. Dat kost minder dan de CL miljoenen mislopen.

6 november 2022 om 19:32

Iemand van jouw leeftijd zou dit toch moeten kunnen begrijpen... even nadenken dus

Hij steunde zijn trainer niet. Zegt genoeg over de situatie van het team

6 november 2022 om 19:24

Dat zie je al weken terug in het veld. Schreuder moet er ook echt heel snel uit vliegen.

6 november 2022 om 19:47

Denk serieus, dat alleen Tadic nog de trainer steunt.

Van de ervaren kern zullen Klaassen en Blind nu ook wel klaar zijn met hem.
Qua Berghuis durf ik niet te zeggen.

Er gaan koppen rollen dit seizoen. Het boeit me ook niet wie maar iemands kop moet eraf. Alle vreugde die ik voelde bij kijken naar Ajax zijn in 4 maanden compleet weggevaagd.

6 november 2022 om 19:22

Sluit ik me volledig bij aan. 'Vroeger' ging je zitten voor topwedstrijden. Nu verlies je alle topwedstrijden en dat weet je eigenlijk van tevoren al.

6 november 2022 om 19:25

Topwedstrijden zijn, los van deze, sowieso zelden nog vermakelijk. De CL is ook geen reet aan bijvoorbeeld. Top tegen top is altijd veel te voorzichtig. En het gaat te vaak de verkeerde kant op

6 november 2022 om 19:53

De afgelopen jaren zoveel topwedstrijden gezien van Ajax in de CL, ook al verloren ze. Echt een genot om te kijken. Dit jaar echt niet.

6 november 2022 om 19:23

Ze staan gewoon eerste qua verliespunten he. Stond psv maar eerste hoe kut het ook zou zijn. Eerste staan met slecht voetbal is ook gewoon eerste staan.

6 november 2022 om 19:28

Maar je snapt toch dat als je het voetbal van Ten Hag zag, dat niemand nog zin heeft om naar dit eindeloze gebrei te kijken?

6 november 2022 om 19:31

Ik kijk liever een heel seizoen met plezier naar Ajax, zoals onder eth eindelijk weer het geval was, en dat ze dan op 1 punt geen kampioen worden omdat bijvoorbeeld psv het ook heel goed doet dan dat het niet om aan te gluren is 34 wedstrijden lang, maar ze wel kampioen worden.

6 november 2022 om 19:42

Ja maar zoals ik zei eerste staan is eerste staan hoe je ook speelt. Of dachten jullie nou echt dat Ajax de cl zou gaan winnen of zo? Als gezegd stond psv maar eerste.

6 november 2022 om 20:05

Voor mij is eerste staan leuk, maar alleen als het spel ook leuk is. Als ik het puur voor die eerste plek keek ga ik wel elke zondag studio sport kijken maar nu zit ik me 90min lang kapot te ergeren. Dat is ook mijn eigen domme schuld maarja clubliefde he. Het doet daarom gewoon zeer om te zien hoe de mooie dominante plek van Ajax door een stel dwazen in die paar maanden tijd te grabbel is gegooid. Tuurlijk kan je verliezen van PSV maar beide ploegen waren echt tenenkrommend slecht en dat je dan niet even in staat bent wat om te zetten maakt me echt pissig.

Toch is Ajax beter dan PSV, want Ajax heeft gewonnen van Rangers en psv niet. Bergwijn is trouwens een goede aankoop

6 november 2022 om 19:24

"toch is Ajax beter dan PSV, want Ajax heeft gewonnen van Rangers en psv niet."

Toch is PSV beter dan Ajax, want PSV heeft de laatste drie onderlinge wedstrijden allemaal gewonnen.

6 november 2022 om 19:30

Was sarcastisch oelewapper

6 november 2022 om 20:17

Waarom moet daar nou weer "oelewapper" achteraan? Sterker nog: je hebt je reactie er speciaal voor aangepast, want dat stond er in eerste instantie nog niet. Best treurig van je.

We zitten op een forum waar nogal regelmatig domme dingen geschreven worden. Zonder emoticons is het vrij lastig om te zien wat dan sarcastisch bedoeld is.

6 november 2022 om 19:24

Ik ben benieuwd wie er zal winnen als ze tegen elkaar zouden sp... Oh..

6 november 2022 om 19:26

Onnodige provocatie. Weet niet of je voor PSV bent maar geniet gewoom van de overwinning en laat de Ajacieden hun wonden likken.

6 november 2022 om 19:33

Het is sarcastisch.

6 november 2022 om 20:00

@ajax1812 Juist daarom vind ik het een provocerende opmerking

Aanvallende speelstijl? Vanaf minuut 1 was het inzakken en hopen op de counter. Ik heb geen seconde gezien dat er aanvallend werd gedacht, pas na de 1-2 was er enigszins wat. Tactiek was laf en sloeg helemaal nergens op. Kansloos en verdiend verloren.

6 november 2022 om 21:24

Ik vond het ook niet afwachtend om eerlijk te zijn. Ik vond het eigenlijk helemaal niks. Geen speelstijl. Als je afwachtend speelt, speel je voor mijn gevoel meer op de omschakeling, dan kan Bergwijn nog nuttig zijn (kudus ook) met snelheid. Maar dat was het plan volgens mij niet. Volgens mij was het plan wel degelijk om vanuit balbezit aanvallend te spelen (anders stel je niet Berghuis, Kudus, Tadic, Brobbey en Bergwijn op), maar lukte dat gewoon voor geen meter. Het lukte onder andere niet omdat dat blok van 4 brekers in de as bij PSV enorm succesvol alle aanvallende impulsen van Ajax smoorde, en omdat Ajax vleugellam was (zowel qua backs als buitenspelers) + niets bij elkaar combineerde. Eens met je laatste zin, kansloos en verdiende verloren zeker. Zonde!

6 november 2022 om 22:18

Fair enough, het was afwachten zonder idee. En dat steekt.

Opstelling beloofde veel goeds inderdaad en ja, PSV was verdedigend sterk, maar ik had nou ook niet het idee dat er veel vechtlust was (ja oke op de negatieve manier). Er was geen plan B om te proberen van Nistelrooys tactiek succesvol te omzeilen. Geen combinaties en vleugellam, tactisch drama, en dat is volledig te wijten aan Schreuder

Blijven hopen dat ie snel ontslagen wordt..

6 november 2022 om 22:25

Ik hoop met je mee. Ik hoop ook dat ze het aankoopbeleid goed gaan evalueren en de rol die de scouting daar (niet) in speelde. Ook hoop ik dat de sportpsycholoog eens gaat spreken met mensen uit vorm zoals Bergwijn, Tadic, Blind en Klaassen, die gewoon te weinig karakter brengen, en met Kudus, die nooit lacht.

Ben benieuwd met wat voor kutsmoes schreuder dit keer komt.

De miskoop (zover) van Ajax aan het woord. Ik hou mijn hart vast voor het wk straks, hoe het dam met Bergwijn zal lopen.

Wederom genoten van de energie die Psv op de mat legde (na een donderdagavond wedstrijd). Ajax afgetroefd.

6 november 2022 om 19:23

Precies de manier waarop PSV dat altijd doet. Daarom is PSV een rot tegenstander voor Ajax. Zeker als ze voor komen te staan. Reactievoetbal, zuigen, tijdrekken, irriteren, lange rosballen, strijden, tweede balgevechten..... En dat bedoel ik totaal niet negatief trouwens. Het is de manier gebleken om Ajax te bestrijden. Daarom heeft PSV het altijd moeilijk tegen teams die het spel ook niet maken, want dan moeten de Eindhovenaren en dat vinden ze heel lastig. Tegen Ajax weten ze dat Ajax het toch altijd wel doet. Of in ieder geval: probeert 😉

6 november 2022 om 19:28

Ah een beetje een zure reactie Formus, vooral gericht op het negatieve.
Over negatieve gesproken....zag de meeste nare trekjes bij spelers van Ajax. Ach het is allen vergeven, spanningen en emoties waren hoog.
Psv slimmer, energieker en wat sterker deze keer.

6 november 2022 om 19:31

Nogmaals, ik bedoel het niet negatief. Wilde graag dat Ajax dat weer meer er in zou leggen. Mis Martinez, Antony, Nico etc. Spelers die dit ook ontzettend goed konden. Tegenstanders uit de wedstrijd halen. Want dat is ook een kunst. En dat doet PSV altijd weer. Nu ook vanaf de eerste minuut. Totaal nul tempo en alleen maar tijdrekken. En Ajax deed er niks mee.

6 november 2022 om 19:42

Je hebt er anders nog steeds twee rondlopen die hierin uitblinken in de vorm van Tadic en Alvarez. Vandaag was het echter vooral Alvarez aangezien Tadic volgens mij een snipperdag had.

Verder is tijdrekken vanaf de eerste minuut wel heel overdreven. Ajax speelde ontzettend sloom in de opbouw en verloor (samen met het publiek) de focus wanneer PSV dit over begon te nemen.

Ik denk niet dat PSV Ajax uit de wedstrijd haalde. Je moet immers in de wedstrijd zitten voordat dit kan en dat is Ajax 97 minuten lang niet gelukt.

6 november 2022 om 19:47

Haha formus, niet hoe je het bedoelde? Je plempt 7 negatieve woorden neer om vervolgens te stellen dat je het niet negatief bedoeld. Beetje flauw als je het mij vraagt

6 november 2022 om 21:39

Hetzelfde als “ ik wil niet rascistisch zijn”

7 november 2022 om 13:59

Woenselaar, volgens mij geef ik juist heel duidelijk aan dat ik dat soort dingen mis bij Ajax. Spelers die dat doen. Geef de namen er nota bene bij. Dus is het niet totaal niet negatief.

7 november 2022 om 14:01

DeKrunovic, ja, helemaal hetzelfde 😞😞😞. Lezen is een kunst.

6 november 2022 om 19:25

Onder deze trainer is elke speler een miskoop.

6 november 2022 om 19:32

Ik weet zeker dat met een goede coach (dus geen Schreuder) Bergwijn gewoon gaat vlammen.

Gelukkig wel verzekerd van basisplaats oranje.. Leveren doet ie niet.

6 november 2022 om 19:39

Gelukkig levert hij in oranje wel steeds

Het 'mooiste' was nog dat hij het totaal niet voor Schreuder opnam. Die moet toch echt weg bij Ajax. Zet de club totaal tot schande.

6 november 2022 om 19:29

Is toch terecht? Waardeloze trainer die spelers slechter maakt en niet beter. Om nog maar te zwijgen over het ontbreken van een speelstijl/visie. We zitten in november lol, Oja en de wissels dan nog, in de 80e minuut, kunnen ook superveel uitrichten dan. Hij had Chico erin moeten brengen voor Dusan, l stukken eerder.

6 november 2022 om 19:51

Ja, dat is zeker terecht maar dan is het nog wel mooi dat Bergwijn daar ook geen doekjes om windt.

Goed eerlijk interview, was vandaag zelf zeker niet goed maar is in ieder geval iemand die wilt winnen en niet iemand die tevreden is als hij speelt. Dat lange ballen pompen doen we het hele seizoen al, dan verwacht je in zo'n slotfase dat er wel een paar goede tussen zitten maar zelfs dat lukt niet.

Sowieso al het 2e interview van Bergwijn waarin hij langzaam de trainer onder de bus gooit, wat mij betreft kan dat niet snel genoeg.

Bergwijn is ook wel belabberd zeg. Maar goed dat zijn alle spelers dus ook bijvoorbeeld een Timber. Schreuder is gewoon een coach van niks. Helemaal niets klopt gewoon. Geen positiespel, geen structuur en ook nog steeds niet de juiste spelers op hun positie. Wordt ook een beetje moe van die wisseling steeds op rechts omdat Bergwijn en Tadic per sé moeten spelen...

Lekker hoor zo je trainer steunen. Gewoon niet op reageren. Er is geen steun voor Alfred

6 november 2022 om 20:45

Terecht de spelers laten tussen de regels door weten ontevreden te zijn over deze man die geen keuzes durft te maken.

Tja als je je enige wapen (snelheid) neutraliseert door alleen maar de bal in de voeten te willen mag je ook naar jezelf.kijken.
Dat zag je bij PSV AL RN ZAL BIJ HEM APTIJD ZO BLIJVEN

Geen visie en lijn in het spel te zien. Al vanaf het begin van het seizoen niet. Ik denk dat de kwaliteit van de spelers ook behoorlijk overschat worden door hun prijskaartjes. Bassey 23M maar presteert daar echt niet naar en Bergwijn al helemaal niet. Brobbey qua rendement enigszins. Taylor die wordt omschreven als “the next big thing” vanuit de eigen jeugd (evenals Rensch) maar het zijn geen bijzondere/uitzonderlijke talenten. Tel daarbij op dat je 2 sterkhouders hebt in Blind en Tadic die absurd hard naar beneden zijn afgegleden in niveau en geen fatsoenlijke keeper op doel hebt. Alvarez is goed als het hele team loopt, maar niet iemand die op staat als het niet loopt.

Hou je Timber, Berghuis en imo Kudus enkel over.

Conclusie: verkeerd en dramatisch ingekocht. Een trainer die er geen pepernoot van bakt.

Resultaat: een Ajax dat gewoon super matig is en overschat wordt. Denk inmiddels dat men wel door heeft dat dit team gewoon niet zo bijzonder is.

PSV of Feyenoord kunnen gewoon kampioen worden dit seizoen. Dit Ajax gun je ook geen titel. Dit lijkt niet eens op voetballen.

Er spelen geen spelers waarvoor je naar het stadion komt. Bij PSV heb ik dat veel meer met Gakpo, Simons, Sangare en binnenkort ook weer Madueke.

6 november 2022 om 19:39

Jij bent vast voor PSV... wat een onzin zeg.. er is totaal geen vertrouwen meer..dan is elke ploeg drama. Ditzelfde werd een aantal weken geleden over PSV gezegd. Opportunistisch gelul. Begin vh seizoen was Ajax grandioos, het kon niet op en nu is het helemaal niks meer? Het is een dramatische fase, ja dat klopt maar om nu te zeggen dat je niet voor bepaalde spelers naar het stadion komt gaat wel een beetje te ver weer

6 november 2022 om 19:58

Grandioos is dit Ajax nooit geweest. Of bedoel je tegen die clubs uit het rechterrijtje? Slaaplekker Rick.

Wat een gigamiskoop is dit zeg. Zal vast van de week tegen laagvlieger Vitesse een goaltje meepakken maar in de wedstrijden waar het om gaat is hij wereldkampioen verstoppertje. Goed, dat is natuurlijk ook een hele prestatie, maar ik denk niet dat dat een uitgave van 35 miljoen rechtvaardigt.

Dit interview zegt genoeg hoe hij over Schreuder denkt en hij slaat de spijker op zijn kop. In het begin van het seizoen draaide het wel, nu niet. Dat kolft eigenlijk door het rouleren en pleasen van spelers door Schreuder. Bepaalde vastigheden heeft de trainer kapot gemaakt. Het gegoochel in de spits, het gegoochel met Tadic en Bergwijn op de flanken. Alle vaste elementen van het begin zijn verdwenen en dat mag je de trainer kwalijk nemen. Bergwijn moet ook zelf in de spiegel kijken, maar het één heeft ongetwijfeld met het andere te maken. Bergwijn moet wel met zijn kop omhoog blijven lopen en niet lopen janken. Dat hij niet blij is met Schreuder zegt genoeg.

Bergwijn voor een microfoon zetten blijft toch een beetje hetzelfde als mij linksbuiten bij Ajax zetten. Zinloos en een beetje zielig.

6 november 2022 om 21:28

Bergwijn trekt zijn vorm op rechtsbuiten moeiteloos door voor de camera's ja. Tadic vind ik ook al zo'n nikszeggende speler in interviews. Dat doet een Brobbey toch veel beter, terwijl die vaak net zo kort van stof is, maar gewoon lekker zichzelf. Uiteindelijk zie ik het liefst Berghuis voor de camera's, die blijf ik enorm goed in interviews vinden, was ook vandaag voor de NOS weer prima.

6 november 2022 om 23:12

Naja bij Tadic is het iig nog een taalbarrière. Brobbey vind ik persoonlijk juist geweldig in interviews, hij heeft gewoon iets geinigs. Berghuis ook, maar vooral omdat het gewoon een slimme gozer is en ook omdat ie na een verliespartij toch ook nog een beetje gif in z'n woorden heeft.

30 miljoen flop haha. Is gewoon een speler die goed kan spelen tegen een Volendam/Waalwijk en Venlo. Kon niet presenteren bij Tottenham en met Ajax in de CL nergens te bekennen en ook tegen Psv niks gedaan misschien moet je minder de bodyguard/stoere mannetje spelen op het veld en beter voetballen Bergwijn

6 november 2022 om 19:56

Denk dat je al team hebt gefaald hier. Iedereen om hem heen speelt slecht. Dan speelt bergwijn ook slecht. Had hem vorig jaar op links gezet zouden we een heel ander bergwijn hebben gezien.

Die jongen zit ook niet in een moelijke fase. Begon op links met Blind achter hem. Nou, tegen de tijd dat die komt overlappen en langs je is - kan ik een biertje gaan halen. Wordt daarna op de verkeerde kant neergezet. Eerst met Rensch achter hem die er nooit overheen gaat maar alles in de voeten wil. En nu met die Sanchez die het hele seizoen nog geen pass vooruit heeft gegeven.

Ja, daar heb je als buitenspeler dus allemaal geen reet aan. Zet die jongen lekker op links met Wijndal achter hem. Dan zal hij wel weer gaan renderen hoor.

Of je hoopt dat hij een goed WK heeft en goed hem in de winter weg. Maarja, met onze scouting heb ik geen vertrouwen dat we wat beters gaan halen. Hij begon ook best lekker. Als hij weer wat vertrouwen op kan doen en dat niveau kan halen, is het een prima speler voor ons aller Ajax

Bergwijn als een onbegrijpelijke miskoop van H2 bestempelen gaat me wat ver. Hij stond ook al jaren op het lijstje van Overmars en hij heeft meermalig geprobeerd deze transfer voor elkaar tr krijgen.

Maar hij maakt het verschil nog niet.

Snap dat Bergwijn naar het WK snakt.
Naar het WK gaan is werken met een echte coach ,die wel weet hoe hij zij spelers moet motiveren
Werken met een coach die de spelers ook op hun juiste positie neerzet.

Slechts 31 goals in 149 wedstrijden voor PSV, slechts 8 goals in 83 wedstrijden voor Tottenham... Het is voor mij echt een raadsel waarom zowel Tottenham als Ajax 30+ miljoen voor hem neer heeft willen leggen.

Even tussendoor he: wat nou als ajax het al heeft gevonden. En dit gewoon de kwaliteiten zijn, En er verder niets meer valt te zoeken? Lijkt mij toch echt dat je na zoveel weken op elkaar ingespeeld bent en gewend bent aan het “ajax spel”. Ik vrees het ergst dit seizoen. EL is ook nog maar de vraag….

Ik weet nou niet of ik boos moet zijn op de persoon die het competitie programma in elkaar heeft gezet of juist dankbaar. Dankbaar dat we door weinig topduels te spelen in de Eredivisie bovenaan de winterstop in kunnen gaan. Of boos omdat dit ervoor zorgt dat de Ajax directie zand in de ogen strooit waardoor Schreuder mag blijven zitten. Per saldo maakt het niks uit, een portie valse hoop heb je alleen terwijl je weet dat dit een ramp seizoen aan het worden is.

Ajax moet zich gewoon schamen met al dat uitgegeven geld ,bergwijn brobbery bassie valken zwaar tegen dus ligt biet alleen aan schreuder

Hij kan niet wachten op het WK? Nou, verwacht daar vooral niet teveel van. Met zijn huidige vorm lekker banken.

Ajax moet streven naar perfectie. Zowel op bestuurlijk vlak, bij de trainer en bij de spelers.

1: Spelersgroep & bestuur
Gehaald: Brobbey, Concecaio, Ocampos, Lucca, Bergwijn, Grillitsch, Sanchez, Bassey en Wijndal. Enkel Brobbey en Wijndal (mits blessurevrij) lijken te voldoen. Bergwijn levert niet voor 30M. Ocampos, Grillitsch en Lucca ogen niet spectaculair en zouden anders inmiddels wel een basisplaats hebben. Sanchez totaal geen Ajax-speler. Bassey niet betrouwbaar genoeg om voor 20M de defensie te leiden en Concecaio heeft talent, maar is blijkbaar niet klaar voor meer dan 10 minuten. Daarnaast is het overduidelijk dat Blind en Tadic al een hele lange tijd op hun retour zijn (eind vorig jaar had Ajax het mede dankzij de zwakke linkerflank al enorm moeilijk en zag iedereen dat er vervanging nodig was). Niet geanticipeerd. Hierdoor is de huidige spelersgroep van Ajax uit balans, mist het kwaliteit en mist het vooral karakter.

2: Trainer
Dan moet je geluk hebben dat je een Van Gaal, Ten Hag of Slot aantrekt. Trainers die bewezen hebben dat ze meer uit een groep kunnen halen dan er eigenlijk inzit. Schreuder lijkt het tegenovergestelde te doen. Wekt geen sympathie op bij de groep, is niet duidelijk, leest een wedstrijd niet goed, blijft koppig vasthouden achter zijn eigen mening. Ik zie niet 1 speler op het veld waarvan ik denk; die doet het voor Schreuder.

3: Conclusie
De grootste fout is het aankoopbeleid van H2. De trainer kan er vervolgens niet alles uithalen. Is Schreuder goed genoeg voor Ajax? Nee. Vervangen is een optie. Maar H2 MOET solidair zijn, aangezien H2 nog meer Ajax onwaardig is dan Schreuder. En ook Danny Blind (die achter de schermen al macht had en in januari ''vers'' zal beginnen) mag wat mij betreft weggestreept worden qua functie. Schoon schip maken vanaf bovenaan. Maar dat zal wel niet: H2 zullen mogen blijven, Danny Blind komt erbij, Schreuder zal eruit vliegen en ze zetten een marionet neer die Daley Blind weer opstelt, Dusan Tadic weer belangrijk maakt en ze zullen het gooien op; ''volgend jaar gaat ons jaar worden''. Wil je echt iets veranderen dan start je aan de bovenkant.

Steek de hand vooral in eigen boezem Bergwijn. Je presteert totaal niet. Er is een vermogen voor je betaald maar nu weten we waarom je niet geslaagd bent bij Tottenham en geen andere club concreet werd. Voor +30miljoen is er een veel grotere bijdrage vereist.

Geef dan toe dat je niet in vorm bent .iemand van 30 miljoen . Dat is wat Ajax voor jouw heeft betaald. Je bent niet goed genoeg. En hebt alleen maar voor meer verdeeldheid/ ellende gezorgd. Ligt natuurlijk aan de coach . Iemand die 30 miljoen in de eredivisie kost moet het laten zien. Ongeacht de positie. Geef de trainer maar de schuld . Lekker makkelijk. Hele elftal opnieuw leren te voetballen op Ajax style. Wat denken jullie nou dat LVG had gedaan. Lekker op zijn Simeone voetballen . En daar worden jullie Ajaxieden blij van . Geef die man tijd en je zal zien . Ik heb altijd gelijk want ...... .

Altijd al gezegd, Bergwijn is niet goed genoeg voor Ajax. Is een mooi weer voetballer, die nog voorspelbaarder is dan Antony en Younes. Heeft een leuk schot en redelijk wat techniek, maar dat is het ook wel.

Ik ben benieuwd of men hem nog steeds te goed vindt voor de Eredivisie, en beter noemde dan Antony. Want dat waren er echt een hele hoop. Hij mag blij zijn dat ie bij Ajax speelt die gozer.

Ik vind dit een prachtige fase. Ik vind ook dat Schreuder een prima trainer is voor Ajax en dat hij minstens tot het einde van dit seizoen de kans moet krijgen…

Niet slechts een fase, maar het hele seizoen is het al ondermaats. De enige goede wedstrijd was tegen Rangers, toen ze meteen next level werden verklaard door analisten.

Minder pingelen en meer afspelen wanneer er veldbezetting is voor de goal van de tegenstander (psv).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren