Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona neemt ‘de komende dagen’ een beslissing over Donnarumma

Laatste update:

Het is nog onduidelijk waar Gianluigi Donnarumma zijn loopbaan zal voortzetten. De 22-jarige keeper is over iets meer dan een maand transfervrij, daar zijn contract met AC Milan ten einde loopt. Transferexpert Fabrizio Romano verzekerde afgelopen week dat zaakwaarnemer Mino Raiola met Barcelona over de situatie van de Italiaans international heeft gesproken en meldt zaterdag dat de Catalanen 'de komende dagen' een beslissing over zijn eventuele komst nemen.

Raiola zou echter niet alleen direct contact met Barcelona hebben, maar ook met Paris Saint-Germain en Juventus. "Het is een open race." Romano benadrukte al eerder dat Marc-André ter Stegen ‘honderd procent zeker’ als eerste doelman bij Barcelona blijft. “Onbetwistbaar”, benadrukt de Italiaan. Het ligt in de lijn der verwachting dat Neto in de zomer bij Barcelona vertrekt. De Braziliaan is niet tevreden over zijn rol bij het eerste elftal, daar Ronald Koeman geen voorstander is van een eerste keeper voor de competitie en de Champions League én een eerste keeper voor de Copa del Rey.

Het ligt mede daarom niet voor de hand dat Donnarumma veel voelt voor een overgang naar Barcelona. De Spaanse topclub doet er bovendien alles aan om de financiële huishouding op orde te krijgen. Donnarumma en Raiola waren maanden in onderhandeling met Milan over een nieuw verbeterd contract. De 22-jarige doelman verdient zes miljoen euro per jaar en kon bij het verlengen van zijn contract een salarisverhoging van twee miljoen euro tegemoet zien. Raiola verlangde echter twaalf miljoen euro per jaar voor Donnarumma.

AC Milan weigerde mee te gaan en ook Barcelona lijkt financieel niet meer in staat om dergelijke salarissen te bieden, ook al hoeft er geen transfersom te worden betaald. De Catalanen zetten in op transfervrije voetballers als Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García, al heeft de club daar nog geen officiële mededelingen over gedaan. Spaanse media gaan ervan uit dat wie dan ook van de vier ‘hooguit’ een jaarsalaris van vier à vijf miljoen euro tegemoet kan zien.

Met Mike Maignan heeft Milan inmiddels al de opvolger van Donnarumma. Maignan doorliep deze week een medische keuring, waarna hij een vijfjarig contract ondertekende. Milan heeft Lille OSC dertien miljoen euro betaald, een bedrag dat door middel van bonussen nog kan oplopen tot vijftien miljoen euro. Het betekent een forse winst voor de kersvers kampioen van Frankrijk, want er werd in de zomer van 2015 slechts één miljoen euro betaald om Maignan over te nemen van Paris Saint-Germain.

Donnarumma kwam in 2013 als veertienjarige keeper in de jeugdopleiding bij Milan terecht. Twee jaar later al debuteerde hij in de hoofdmacht. In 2016 brak hij het record bij Italië Onder-21 door als jongste doelman ooit te debuteren. Donnarumma was op dat moment 17 jaar en 28 dagen oud. Zes maanden later maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Italië, waar hij met 17 jaar en 189 dagen eveneens de jongste goalie ooit werd. In totaal droeg Donnarumma 251 wedstrijden het shirt van Milan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Donnarumma heeft gisteren een instagram post geliked dat allegri bij juve terugkeert, zeer uitgebreid gedocumenteerd is dat in de Italiaanse media, dus dat lijkt me wel klaar waar ie heen gaat

28 mei 2021 om 09:31

Marc Overmars heeft hij nog niet gesproken.... Alle gekheid op een .... Natuurlijk gaat hij naar Juve daar is geen twijfel over die hebben nu een middelmatige keeper en een bejaarde voormalig topper die er mee stopt. Enige waarom dit nog niet geregeld is is dat Juve ook geen geld heeft en wanneer CL niet gehaald zou worden ze zeker Donnaruma niet zouden kunnen betalen. Sterker nog dat hadden ze Pirlo niet eens kunnen ontslaan. Ik verwacht Pirlo niet bij een topclub terug maar wellicht bij Lazio oid. Daarnaast is de trainercarroussel nu wel op gang. Pochetino wordt genoemd bij Tottenham. Trainer Lile stapt op gaan naar Nice. Peter Bosz praat met Lyon, Barca twijfelt over Koeman, Real zoekt nieuwe trainer, Schmidt wordt nog steeds genoemd bij Frankfurt... daar kan nog het nodige gebeuren

28 mei 2021 om 12:20

Wat een onzin, dus als hij een post liked van Juve betekent dat dat hij daar naartoe gaat? Het zal ongetwijfeld zijn voornaamste optie zijn maar ik denk dat Raiola zegt "ik zou toch eens gaan praten"

28 mei 2021 om 19:10

ah, hoe vaak zie jij dan een speler van een club openlijk op social media het aanstellen van een andere coach bij een andere club openlijk endorsen dan?
is niet zo dat die 2 elkaar al van in het verleden kennen of zo he. en dan nog eens een speler die net de deur heeft dichtgetrokken bij zn club.
tuurlijk zegt die like alles.
wat praten met raiola, denk je dat die dingen al niet alng beslist zijn?
die gaat niet zomaar ff weg bij milan waar ie gewoon is opgevoed zonder duidelijk te weten wat zn volgende stap is hoor

28 mei 2021 om 19:59

Op het moment dat ze voor een transfer staan is het natuurlijk logisch dat ze dit doen, hoe meer interesse van andere clubs hoe sterker je onderhandelingspositie; lijkt me duidelijk

29 mei 2021 om 13:49

Een aantal jaar terug begon Messi uit het niets de halve selectie van Chelsea te volgen op social media. Is des tijds ook heel wat media aandacht voor geweest. We weten hoe dat verhaal is afgelopen.

Als je Donnarumma gratis kunt binnenhengelen, mits geen exceptioneel tekenbedrag en een salaris boven de 10 miljoen, dan moet je dat altijd doen vind ik. Dan zit je voor de komende tien jaar goed.

28 mei 2021 om 09:12

Ter stegen kan ook wel nog een jaar of 6 mee. En donnaruma wilt naar verluidt 12 miljoen salaris.

28 mei 2021 om 09:17

@Yungbaloo: dus Ter Stegen en Donnaruma als doelman bij Barca? Dan gaan ze met twee doelmannen spelen ofzo...?

28 mei 2021 om 09:34

Met de verdedigers die er nu bij Barcelona spelen hebben de tegenstanders en supporters er vast begrip voor Thenry.

On; Zou zonde zijn 2 van zulke doelmannen bij 1 club te hebben. Ter Stegen dan naar Bayern en Neuer nog naar de PL? Chelsea om met Tuchel te werken? Zou zomaar een carrousel op gang kunnen komen, al zal Donna wel naar Juventus gaan.

28 mei 2021 om 09:35

Lierse - Ter Stegen verkopen voor 80 miljoen, Donnarumma gratis binnen halen. Zo kunnen ze de financiële put al een beetje dichten. Al heeft ter Stegen wel meer het Barça profiel dan Donnarumma.

28 mei 2021 om 09:39

Maar wie gaat ter stegen kopen? En persoonlijk vind ik ter stegen beter dan donnaruma, daar doet een wat minder jaar niets aan af. En zoals je aangeeft kan ter stegen een stuk beter voetballen.

28 mei 2021 om 09:56

Moeilijke vraag, genoeg clubs die die topkeeper vast en zeker willen maar ik kan onvoldoende inschatten of clubs als United, Dortmund en Juve de middelen hebben om hem te kopen.

28 mei 2021 om 10:15

80mil in welke wereld is dat zo? Dat is ter stegen niet waard, als ze nog 50mil krijgen mogen ze blij zijn. Clubs weten dat barca de centen nodig heeft dus gaan geen giga bedragen betalen. En ja je bent gek als je 80mil voor hem betaald.

28 mei 2021 om 10:41

Lol als Kepa 80 waard is is Ter Stegen het driedubbele waarf

28 mei 2021 om 11:03

Kepa kende een top jaar en was nog jong, Ter Stegen kende een minder jaar en is nu 29. Tevens bevinden de meeste clubs zich in een financiele crisis door Corona, dus vertel mij maar welke club er 80 miljoen gaat neerleggen voor een keeper? Binnen Spanje is een transfer uitgesloten, Bayern heeft hem niet nodig, Juve gaat dat bedrag niet betalen, City en Liverpool zijn voorzien en United heeft nog twee basiswaardige doelmannen onder contract staan. Chelsea is dan een optie, net als Spurs en Dortmund, maar bij de laatste twee zie ik hem niet spelen. Daarnaast verdient Ter Stegen 9 miljoen in het Camp Nou en wil Donnarumma 12 miljoen. De tekenpremies voor zowel Donnarumma als Raiola gaan zeker wel oplopen tot 30 miljoen, dus hou je in het beste geval 20-30 miljoen over aan de transfer van Ter Stegen. Ze zijn gek als ze voor dat bedrag Ter Stegen inruilen voor Donnarumma.

28 mei 2021 om 11:08

Dat is waar wat je zegt, maar toen was er geen corona. Mega verlies voor de topclubs, en ter stegen gaat naar de 30. Voor een keeper nog steeds jong. Maar vele clubs hebben zoals al vermeld is een goeie doelman. En zullen eerder versterken op andere plaatsen. Voor 80mil

28 mei 2021 om 13:20

In welke wereld is dat zo lol, marktwaarde op transfermarkt is 75 miljoen dus ik had het aardig goed ingeschat, en meestal gaan spelers voor ruim hun waarde, vaak is dat 1,3x hun waarde ongeveer. Doordat ter stegen weg zou "moeten" staat Barça inderdaad iets minder sterk, maar als clubs tegen elkaar gaan opbieden (wat me wel realistisch lijkt voor de beste keeper ter wereld na Oblak, Neuer en Courtois) zit je toch vrij sndl aan 70 Mil denk ik zo.

28 mei 2021 om 13:21

RomanempireEn 29 is oud of wat? We hebben het over een keeper! 29 is piepjong bij wijze van spreken, en daarbij heb ik liever een matige ter Stegen dan een Kepa op zijn top, ter Stegen aan 50 procent is beter dan Kepa aan 200 procent. Dat hoeft ook niet per se 80 te zijn uiteraard, met 60 doe je nog een goede zaak gezien hun financiële situatie.

29 mei 2021 om 13:53

Wat Kepa waard was en wat er voor hem betaald is zijn twee hele verschillende dingen, daar ligt toch zeker een 50 miljoen tussen, minimaal.

29 mei 2021 om 15:38

Precies. Chelsea betaalde 80 miljoen voor Kepa, omdat hij die clausule had. Dat betekent niet dat hij dat ook waard is.

Als Ter Stegen blijft, dan moet je natuurlijk vol voor Donnarumma gaan... die zal ongetwijfeld ook direct genoegen nemen met een plek op de bank... mijn hemel, is er dan niemand die een serieuze visie heeft op het samenstellen van een evenwichtige selectie? Het huidige Barcelona lijkt wel op de manier hoe ik FM speel, namelijk slecht en zonder visie Denk overigens dat Donnarumma "gewoon" eerste keeper wordt bij Juventus.

28 mei 2021 om 09:01

hahaha, hoop toch niet dat je in FM ook Depay zou kopen als coach van Barcelona, dan ben je echt slecht aan het spelen inderdaad hahaha.

Ontopic:

Je hoort de raarste geruchte m.b.t. Barcelona, dat terwijl ze geen geld hebben. Leuk allemaal en een Donaruma is gratis op te halen, maar eist wel heel veel salaris. Ook heb je met Ter Stegen al een fantastische doelman in huis, een Donaruma halen zal alleen maar voor onrust zorgen in de kleedkamer, of ze moeten Ter Stegen verkopen.

29 mei 2021 om 14:45

Het is inderdaad een onzin verhaal. Een keeper is het laatste wat Barcelona nodig heeft. Puur om zijn salaris elders wat op te driven zoals altijd bij Raiola.

Als je Donnarumma nu binnen haalt als Barca zijnde, weet je dat Ter Stegen veel minder geld gaat opleveren aangezien Barca zich geen van de twee spelers op de bank kan veroorloven. Vraag is nu wie Ter Stegen wilt hebben en of ze het juiste bedrag bereid zijn te betalen. Na zo’n covid jaar liggen voor de topclubs de prioriteiten niet echt bij keepers heb ik het idee

Lijkt mij niet heel logisch als hij naar Barca zou of ter Stegen zou weg moeten gaan maar waar naar toe?

Ik vraag me af waarom Barca met spelers van dit kaliber praat, want er is 0.0 kans dat ze ook echt gaan komen. Financieel is er alleen ruimte voor de transfervrije Wijnaldums en Aguero’s van deze wereld.

28 mei 2021 om 10:29

Hij is transfervrij of bedoel je dat het alsnog een te hoog kaliber is?

28 mei 2021 om 10:31

Donnarumma is ook transfervrij.

28 mei 2021 om 13:05

Deze jongen is transfervrij, en zal qua salaris zeker niet meer kosten dan Wijnaldum en Aguero bij elkaar. Maw, ik had het wel geweten.

29 mei 2021 om 14:46

Hij is simpelweg niet nodig. Neto gaat dan wel weg maar Barcelona heeft 2 prima back-up kepers uit de eigen jeugd. Deze jongen wil ook gewoon spelen in plaats van 2e man te zijn achter Ter Stegen.

Als het waar is dat Ter stegen blijft, komt Donnarumma niet, hij gaat er niet op de bank zitten. Dan blijven juve en ManU (PSG?) nog over

29 mei 2021 om 16:42

Vraagje hey, is het niet schandalig hoe Donna en Raiola zich opstellen naar Milan toe? Bedoel Donna is een milan jongen, en dan niet eens ook voor de club proberen wat te brengen, leuk transferbedrag. Nee het is enkel meer salaris uit ze persen en dreigen met een transfervrij vertrek. Vind het best triest voor iemand met een Milan jeugd. Je kan toch gewoon prima deals met elkaar sluiten. Zo van ik teken bij maar mag vertrekken wanneer een grote club komt voor een bepaald bedrag. Kamp Donna wil enkel meer en meer salaris en ben bang dat die Raiola teveel in z'n hoofd zit. Zo van hey je bent de beste jonge keeper, je verdient zoveel salaris dan, kijk maar naar andere toptalenten in Europa. Dus Milan moet dat geven anders waarderen ze je niet bla bla bla. Echt sneu dit.

Volgens mij is de keepers positie bij Barcelona al goed bezet met Ter Stegen, en die gaat niet banken voor Donnarumma en anderson zou Donnarumma dat ook niet willen. Die gaat hoogstwaarschijnlijk gewoon naar Juve, wat ik nog steeds een klote actie vind maar goed. Het is wat het is. We hebben in ieder geval al onze vervanger binnen.

28 mei 2021 om 12:51

Dan moet er wel een club zijn die dat leuke transferbedrag en zijn salaris wilt/kan ophoesten. Naar mijn weten zitten alle clubs wel goed wat betreft de keepers positie, dus zou niet weten waar hij naartoe zou vertrekken.

29 mei 2021 om 13:19

Waarom zouden die dan zelf niet voor donnaruma gaan?

Lijkt me dat hij naar Juve gaat. Daar zal die wss wel basis komen. De rest van de grote Europese clubs hebben topkeepers, dus daar is het niet echt nodig.

Onzin waarom als je Ter Stegen hebt? Maar goed het blijft Barcelona dus het zou me niet verbazen

Ter Stegen is eerste weken. komend seizoen nog niet beschikbaar. Dus dan kan Donnarumma zich bewijzen.

28 mei 2021 om 12:53

Barcelona moet zich niet richten op de keepers positie. En ze moeten al helemaal niet een nieuwe 2e keeper halen die eigenlijk gewoon bij een topclub in de basis moet staan.

29 mei 2021 om 13:16

Ik denk dat Donnarumma wel in staat is om Ter Stegen uit de basis te spelen. Hij is toch een topkeeper, en wat is er mis tegenwoordig met wat concurrentie?

29 mei 2021 om 14:47

Er is inderdaad maar 1 positie die echt versterkt moet worden en dat is die van centrale verdediger.

Als Barça het zelf niet afkapt omdat ze Ter Stegen hebben doet Donnarumma dat wel. Alsof hij zin heeft om jaren op de bank te zitten, want die keept hij er niet uit, zelfs niet als hij beter zou zijn.

Lekker in Italië blijven. Juventus is een mooie club, anders een clublegende worden bij Milan.

29 mei 2021 om 14:23

Het staat reeds vast dat hij zal vertrekken bij Milan. Komt erbovenop dat Milan volgens diverse berichtgevingen niets meer te maken wil hebben met Raiola. Juventus zal het denk ik wel worden uiteindelijk.

donnaruma zou een goede tweede keeper zijn. Ter Stegen heeft een slecht seizoen gehad en is alweer 29 jaar. Wordt tijd dat hij serieuze concurrentie gaat krijgen. Ter Stegen is te zeker van zijn plek gevaar daarvan is dat hij niet meer scherp is elke wedstrijd

Ook de aankoop van Emerson lijkt mij goed. Hij moet de vaste rechtsback gaan worden bij Barca hij is fysiek ijzersterk en ook kopsterk in de lucht. Dest is ongeschikt als rechtsback.

Vrees echter dat als Koeman blijft als coach hij stronteigenwijs zal zijn en Dest op de rechtsback zal zetten alleen daarom hoop ik dat Koeman oprot

Als Ter Stegen geen concurrentie wil mag hij vertrekken niemand is groter dan de club ook ter Stegen niet Denk ook dat hij door een slecht seizoen als dit seizoen zijn krediet minder is geworden

Manu moet deze jongen halen ipv oblak. Scheelt een miljoentje of 80. Dan de gea mooi weg en mogen henderson en donnaruma het uitvechten voor de plek onder de lat.

Als Ter Stegen zou vertrekken zou het natuurlijk een goede vervanger zijn. Maar ik denk dat hij niet zo snel vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren