Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona komt met de schrik vrij bij recordwedstrijd Messi in Sevilla

Laatste update:

Barcelona heeft een einde kunnen maken aan een reeks van vier wedstrijden in het Estadio Benito Villamarín zonder overwinning. De ploeg van Tito Vilanova wist zondagavond namelijk wel de drie punten te pakken in een uitwedstrijd bij Real Betis, door met 1-2 te winnen. Lionel Messi maakte beide doelpunten voor Barcelona, dat na het laatste fluitsignaal opgelucht ademhaalde. Betis maakte het de koploper van de Primera División namelijk erg lastig en raakte zowel de paal als de lat, maar kreeg niet het punt waar het op hoopte. Cesc Fàbregas viel overigens al na tien minuten uit met een spierblessure: volgens de eerste berichten zal hij vier tot vijf weken uit de roulatie zijn.

/

De ogen waren zondagavond uiteraard allemaal gericht op Messi, die woensdag geblesseerd uitviel tegen Benfica maar zondag gewoon kon spelen, en de Argentijn stelde niet teleur. De eerste mogelijkheden van het duel waren weliswaar voor Betis, via Salva Sevilla en een vermeende handsbal van Gerard Piqué, maar Messi zette Barcelona na een kwartier spelen op voorsprong. De aanvaller ontving de bal in het centrum van het veld, vond ruimte voor een dribbel naar links en opende de score met een laag schot in de verre hoek. Andrés Iniesta verdubbelde kort hierna bijna direct de marge, maar zijn wippertje werd over het doel getikt door Adrián.

Bij de volgende kans werd de voorsprong wel verdubbeld en weer was het Messi die scoorde. De aanvaller bediende Iniesta en kreeg de bal terug van de balgoochelaar, waarna hij het wereldrecord van Gerd Müller brak. Xavi probeerde even later te scoren met een schot vanuit de tweede lijn, maar hij stuitte op Adrián, die zag hoe Ruben Castro er zeven minuten voor rust voor zorgde dat de spanning terugkeerde in de wedstrijd. De aanvaller omzeilde de buitenspelval, omdat Jordi Alba niet stapte, en bleef oog in oog met Victor Valdés koel in de afronding: 1-2.

/

Het fanatieke publiek in Sevilla ging er eens goed voor zitten en de fans zagen Betis goed beginnen aan de tweede helft. Een fout van Valdés leverde bijna de gelijkmaker op, maar de keeper kon zijn slippertje herstellen, terwijl hij even later moest ingrijpen bij een inzet van Jorge Molina. Barcelona had het zeker niet gemakkelijk en zwijnde toen Javier Mascherano een corner van Benat tegen zijn eigen paal kopte. Aan de overkant werd Adrián aan het werk gezet door Pedro, die de wedstrijd een kwartier voor tijd had moeten beslissen. Ook nu zag hij zijn schot echter gekeerd worden door Adrián.

Betis bleef in leven en nog geen minuut na de gemiste kans van Pedro kreeg Molina weer een aardige mogelijkheid op de gelijkmaker, maar het schot van de aanvaller was niet zuiver en ging over en naast het doel van Valdés. Het schot van Alejandro Pozuelo was een stuk beter, maar ook niet doeltreffend: Barcelona had weer geluk en Valdés zag de inzet op de lat uiteen spatten. Aan de andere kant raakte vervolgens ook Barcelona het houtwerk: de inzet van Messi werd door Adrián op de paal gebokst, waarna Jordi Alba de rebound op de lat pegelde. Spektakel was er dus voldoende en Barcelona nam de drie punten mee naar huis.

Real Betis had een punt verdiend

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie prestatie van die Messi. Is er iemand die hem goed kent en mij wat meer over hem kan vertellen? Wat voor type speler is het en heeft hij de potentie om de absolute top te halen?

9 december 2012 om 22:55

poto onder welke steen heb jij jaren geleefd?

de absolute top? hahah

gozer dit is de beste speler aller tijden niemand gaat die 86 doelpunten van hem af pakken
hij gaat er zelfs 90 maken

edit-
ok sarcastische bedoeld nu heb ik het door.
als je iets fout doet reageren 100 mensen tegelijk

9 december 2012 om 22:57

@bangbross als je niet door hebt dat hij sarcastisch is, is het denk ik tijd voor jouw om te slapen, want je bent nog niet oud genoeg om iets te snappen.

9 december 2012 om 22:57

Edit : dubbelpost (voor de zoveelste keer vandaag haha)

9 december 2012 om 22:57

Snappen jullie nu echt sarcasme niet? Leuke grap, duimpje up van mij.

Messi was goed, rest was slecht. Betis had gewoon een punt verdiend, maar helaas voor hen niet gekregen. Geluk van een kampioen zeggen we dan maar

9 december 2012 om 22:58

je tiende dubbel post vd dag? haha

edit: @johnguidetti

9 december 2012 om 23:02

Jouw met een w, ouch!
Ik denk dat jij beter ook maar kan slapen Kan je morgen beter nadenken en maak je misschien minder fouten.

9 december 2012 om 23:03

Dan moet je beter leren kijken, want de rest was zeker niet slecht. Iniesta was minstens zo goed als Messi, alleen omdat hij niet heeft gescoord krijgt hij blijkbaar geen krediet. Xavi was ook weer lekker bezig.

Jammer dat Barca in gaat zakken nadat ze zo dominant waren aan het begin. Ze hadden die lijn moeten doorzetten en Betis moeten vernietigen, maar goed de 3 punten zijn binnen en dat is het belangrijkst.

9 december 2012 om 23:23

Kan gebeuren, gebeurt me ook wel eens dat je sarcasme over het hoofd ziet haha, ook al lag het er nu wel erg dik bovenop .

Mooi van je dat je als Real supporter dit zegt over een Barca-speler, dat zie je hier niet zo ontzettend vaak!

9 december 2012 om 23:31

eerlijk is eerlijk ik ben niet blind zie hem bijna wekelijks spelen
bijna 90 doelpunten wie gaat dat maken?

ik geloof ook niet dat er de komende jaren iemand die zijn record gaat breken
of misschien nooit meer

9 december 2012 om 22:56

Volgens mij kan hij wel aardig een potje ballen

9 december 2012 om 22:56

ik ken hem ook niet w8, zal het even op wiki opzoeken....

9 december 2012 om 22:59

haha poto toch

9 december 2012 om 23:15

Schijnt een groot talent te zijn, goed gescout door Barcelona.

9 december 2012 om 23:46

Ik weet ook niet precies wat voor type speler is maar hij schijnt ijzersterk te zijn in de lucht....

9 december 2012 om 23:57

Haha op zich wel grappig om te zien dit. Nu heb je gewoon 30 groene duimpjes omdat alle Messi fans in een goede bui zijn. Als je dit deed als Barcelona een belangrijke wedstrijd had verloren was dit een hoop minder denk ik ,

jammer, ze verliezen geen punten

gun het messi wel , de beste aller tijden, niemand kan meer om hem heen.

dit wordt zijn 4e gouden bal geloof me maar

9 december 2012 om 22:59

niet de beste aller tijden, dat is zidane of ronaldo9

9 december 2012 om 23:03

De beste aller tijden is subjectief en is voor iedereen anders. Iedereen heeft recht op zijn of haar mening. Volgens velen waren Pelé of Maradona de beste, volgens sommigen was Garrincha de beste, anderen beweren dan weer dat Di Stefano de beste was. Uiteindelijk houdt iedereen er een andere mening op na. De beste speler die ik ooit heb gezien blijft voor mij R9.

9 december 2012 om 23:16

Die mening deel ik Memoires. Wat een held maar als je me reacties na wil lezen ga dan op het Messi topic van zo net bekijken en lees me reacties maar door. Hahah anders ben ik weer 3 uur bezig met typen

10 december 2012 om 05:29

Hahahahaha meen je dit?

Zidane en Ronaldo mogen niet eens in de schaduw staan van Maradona...of Pelé...

Jij bent zeker pas in de jaren 90 of eind 80 geboren... dat verklaart het feit dat je die 2 hoger inschat...

ben blij dat jij geen pro voetballer bent en een stem mag uitbrengen op de fifa ballon d'or... want je mening is echt om te huilen

10 december 2012 om 11:51

Gast je hebt Pele nog nooit zien voetballen met je 31e jarige leeftijd. Wat kom je nou dom doen over andere ? Heel matig dit.... Je mag pas oordelen over iemand als je hem daadwerkelijk wekelijks hebt zien voetballen. Ik ben iig blij dat jij geen stem mag uitbrengen op de prijs voor beste speler allertijden. Half werk is zelden ergens goed voor namelijk.

10 december 2012 om 02:16

Er bestaat geen beste aller tijden, het is onmogelijk om voetbaltijdperken te vergelijken met elkaar en dus ook de spelers. Daarnaast kun je niet in de toekomst kijken en spelen ze niet allemaal op dezelfde posities / bij gelijksoortige teams.

Ik kijk altijd naar de beste van een generatie, Pele, Cruijff, Maradonna, Zidane etc. Allemaal toppers.

Je kan je ook afvragen hoe deze giganten gespeeld zouden hebben in de huidige tijd, met meer begeleiding / meer expertise en technieken.

Ongelofelijk die Messi, maar zonder Xavi en Iniesta is dit denk niet gelukt.
Grotendeels heeft hij het zelf gedaan, ik denk dat Barcelona kampioen wordt.

9 december 2012 om 22:57

Ja man, alleen Maradonna deed het zonder medespelers. Die kon in zijn eentje elftallen verslaan.

9 december 2012 om 23:01

@sab80 maar Maradona gebruikte ook drugs, en Messi niet....

9 december 2012 om 23:06

Ja en cocaïne helpt je beter te worden? -_-
Hij ging door het gebruiken van drugs kappot en liep het WK van 94 mis daardoor. Dat Argentinie was een van de topfavorieten toen. Maradona won in 86 met een redelijke Argentinie het Wk en 4 jaar later bereikte hij de finale met een nog mindere Argentinie.

10 december 2012 om 05:33

Gast hij liep het Wk94 niet mis... HIJ WAS Daar en speelde onder invloed .... het werd ontdekt toen hij in de Poulefase scoorde tegen Griekenland en voor de camera met grote puppilen het uitschreeuwde van geluk... je kon meteen zien dat hij onder invloed was... en JA cocaïne kan je beter maken ja... scherper... en veel meer zelfvertrouwen (en dat had Maradona nodig in die tijd, hij was een beetje van zijn voetstuk gevallen )..

9 december 2012 om 22:57

Joh, zonder middenvelders was dit niemand gelukt.

9 december 2012 om 22:59

@ Lfc076:

Xavi heeft hem sinds 2010 volgens mij 1 assist gegeven en Iniesta waarschijnlijk 7 het afgelopen jaar. Dus het is een complete onzin wat je zegt.

On:
Gelukkig zijn de 3 punten weer binnen, het was niet zo makkelijk om te winnen van Betis. Die kans die Alba miste was ongelofelijk. Verder vond ik Alexis erg tegenvallen, kan hij ook iets anders dan alleen maar liggen op de grond :s

En hopelijk valt de blessure van Cesc mee, hij is intopvorm dit seizoen.

9 december 2012 om 23:31

Haha prachtig dat iedereen gelijk het aantal assisten opnoemt, alsof het daar om draait? Het is toch duidelijk dat Xavi en Iniesta de spelers zijn die dit deels mogelijk hebben gemaakt? Zij zijn degene die vaak dat perfecte balletje geven, beide met hun briljante inzicht vaak de ruimtes openen etc. Dat zij niet degene zijn met 20 assisten wil niet zeggen dat zij niks hebben bijgedragen, zij zijn degene die de assisten man vrij zetten of aanspelen. Kijk daar ook maar eens na. Messi zou dit aantal niet gehaald hebben zonder deze 2. Blijft natuurlijk een topprestatie.

10 december 2012 om 00:04

@mj10

Poeh poeh, het is dus volgens jou nog duidelijk ook?

Uhm nee?

Die perfecte lobyes over de keeper, die ongelooflijke solo's, die acties van Messi waarbij hij 5-6 tegenstanders voorbijgaat, de rushes waarbij de bal aan zijn voet plakt met superlijm enz enz al die individuele acties die Messi uitvoert dankzij zijn fenomenale techniek zijn dus volgens jou allemaal mogelijk omdat Xavi en Iniesta af en toe een steekpass geven?

Volgens mij moet jij behalve de clasico's ook andere wedstrijden van Barcelona bekijken want blijkbaar doe je dat niet...

10 december 2012 om 02:03

Heb ik ergens gezegt dat Messi alleen maar scoort dankzij zijn 2 maatjes? Dacht het niet. Natuurlijk heeft hij ook solo doelpunten, ik reageerde op het feit dat iedereen altijd maar zegt dat Xavi en Iniesta weinig assisten hebben op Messi. Een assist verteld niets over de bijdrage van spelers in een wedstrijd. Vaak zijn juist de spelers die je de hele wedstrijd niet opvallen de belangrijkste. En waar je de conclusie vandaan haalt dat ik alleen de clasicos kink begrijp ik ook niet? Als ze op zondag avond spelen kijk ik gewoon elke wedstrijd

Betis had hier in ieder geval een gelijkspel uit kunnen halen. Zoveel kansen gekregen, jammer dat die er niet in zaten.

Verdiende overwinning van Barca.
Ze hadden natuurlijk 0-3 moeten voorstaan in de 1ste helft, maja door die blunder van de scheids, bleef Betis in de wedstrijd.
in de 2de helft kreeg Betis ook goede kansen om de gelijkmaker te maken, maar Barca had ook grote kansen, zoals Pedro, Messi, Alba, en Thiago om de 1-3 te maken.

gisteren bij real en vandaag bij barcelona :D tijdrekken en soms toch goed weggekomen..

3-4 ballen op het doelkader van betis :D

9 december 2012 om 23:02

Tijdrekken? Bedoel je nou dat het rondtikken van Barcelona tijdrekken is? Kijk jij wel ooit naar de wedstrijden van Barcelona?

9 december 2012 om 23:15

Misschien had hij het over Valdes...

Meteen op je pikje getrapt joh

9 december 2012 om 23:23

ja ik kijk naar de wedstrijden van barcelona...

heb je op het einde valdes nog gezien? kijk jij eigenlijk de wedstrijden volledig uit van barcelona? of zap je door na de eerste helft?

10 december 2012 om 00:07

@53arda

Toen Chelsea tijd zat te rekken vorig jaar was het toch " slim"en "tactiek" ?

Waarom is het dan ineens niet goed als Barcelona tijd rekt?

Wel consequent blijven he jongens?

12 december 2012 om 23:09

je moet eens een onderscheid maken tegen wie chelsea tijd zat te rekken?

je hebt het zeker over de CL wedstrijden tegen barca?

dan stopt deze discusssie hier voor mij...

Pfff was echt zweten op het einde zeg. Betis had zeker een gelijkspel verdiend. Wat een respect voor hun passie, beleving en werklust zeg. Geweldige 2de helft aan de kant van Betis..

Goede 1ste helft van Barca..2de helft was het bijna nergens meer..met Pedro, Alexis en Alba als absolute flaters van de avond. Zwaar lopen irriteren aan hun..deden echt werkelijk waar niks goed..tijd dat Villa weer een kans krijgt, want hier wordt je niet vrolijk van..

Heerlijk dat Messi het record verbroken heeft en dat wij dat mogen meemaken.

9 december 2012 om 23:07

ja he de meeste mensen haten op records van messi.
maar heb jij muller meegemaakt of een voetballer die de beste van in 1950?

ik denk dat wel de 90 doelpunten kan halen..
over dat hij de gouden bal krijgt hoeven we niet veel meer toe te voegen

9 december 2012 om 23:30

Ja en dat snap ik persoonlijk dus echt niet.
Ongeacht je voor een andere club bent of dat je het niet op Messi heb is dit als voetballiefhebber toch prachtig om mee te mogen maken in deze tijd. Hier zijn tientallen jaren aan voorbij gegaan voordat er weer een klasse speler ala Messi datzelfde niveau kan halen en het record verbroken heeft. Dit moeten de meeste toch gewoon kunnen koesteren en van genieten ongeacht je voor de meeste gevallen hier voor Madrid bent is dit toch mooi om dit te kunnen ervaren.

Ik denk dat het ook te maken heeft met het niet gunnen aan Messi. Helaas maar waar, maar mij zal het in iedergeval een zorg zijn. Ik ben blij dat wij Messi hebben zien voetballen en hij nog vele jaren gezond en wel op de velden is te zien en nog vele doelpunten en records mag verbreken, ook al doet dat er niet veel toe. Het plezier straalt eraf bij die jongen en hij scoort alsof het niks is..

Ik geniet ook van Ronaldo en hoop dat hij Messi nog lang zal blijven prikkelen zodat ze elkaar scherper maken en elkaar naar een hoger niveau tillen. tot zover gewoon genieten van deze 2 geweldenaren..en op naar 90 idd

9 december 2012 om 23:33

echte he, ronaldo is het seizoen niet echt goed begonnen messi daar in tegen heeft er al 23 gemaakt dat is wat een top spits in 1 jaar erin prikt messi doet het gewoon in paar maanden tijd..

maar je kent ronaldo ook kan makkelijk 10 doelpunten maken in paar weken tijd. hattrick hier hatrrick daar.

deze messi hè....abnormaal

dit was een gevochten wedstrijd zeg sjonge jonge zeg niet normaal man, hier hou ik van :D

Woouwww weer die 3 punter gemaakt ik vond wel dat Betis die 3 moest krijgen

Respect voor Betis hoor want wat hebben die een strijd geleverd zeg!

Ze verdienden minimaal een punt vond ik maar was toch blij dat we gewonnen hebben hier vanavond!
En wat een positieve sfeer daar zeg niet normaal!

Ik heb tot de 93e minuut op het puntje van me stoel gezeten!

moeilijke match voor barca, hoogtepunt waren de doelpunten van messi waarmee hij het record verbrak.

Godzijdank zijn de punten binnen , maar man o man wat was dat billenknijpen de 2de helft.

Puyol ging eruit voor Marcherano en Barca begon achteruit te lopen alsof ze een degradatiekandidaat waren.

Zeer slechte wedstrijd van Barca's kant, maar een enorme respect voor de inzet van Betis, petje af!

Waarom is Messi man of the Match?
2e helft was hij drama, Iniesta deed alles!

9 december 2012 om 23:05

omdat hij het record van muller heeft verbroken en heel veel de wedstrijd niet hebben gekeken en messi zomaar een plus geven wegens die 2 goals. maar hij is wel motm

Wat een vreselijk spannende wedstrijd was deze editie van Real Betis tegen Barcelona! Hoewel in de eerste helft door de drang om het record van Gerd Müller te breken Barcelona op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam, was de tweede helft om te huilen. Spelers als Jordi Alba, Pedrito en Alexis Sanchéz waren slordig, ik ben dan ook blij dat de wedstrijd er eindelijk op zit! Real Betis had op basis van de tweede helft misschien meer verdiend dan ze nu hebben gekregen, maar Barça had het geluk aan hun zijde. De wedstrijd had dan nog beslist kunnen worden door Jordi Alba, maar hij miste miraculeus voor open doel. Wat een opluchting dat in deze wedstrijd alsnog de drie punten zijn gepakt! In ieder geval diep respect voor de manier waarop Betis zich in de tweede helft heeft opgesteld en een geweldig strijd hebben geleverd.

Natuurlijk stond deze pot in het teken van het record van Lionel Messi, ik had me al voorbereid op het grote moment; lekker maaltje gekookt en met een goed wijntje op de bank gaan zitten voor deze wedstrijd. Als het moment dan toch daar is, is het toch mooier dan ik verwacht had. Het was dan misschien niet de mooiste die hij gemaakt had, maar de druk die opeens van het team afviel was opzienbarend. Dat was dan ook de valkuil voor de tweede helft; het vervolg kennen we allemaal. Lionel Messi, topscorer aller tijden in één kalenderjaar!

10 december 2012 om 12:07

Ik vond het juist wel een fenomenaal doelpunt. De combinatie met Iniesta was van grote klasse. Waar een normale topspeler de bal op doel poeiert, legt Iniesta hem met een geniaal hakballetje terug op de doorgelopen Messi. Veel beter had laatstgenoemde die bal ook niet binnen kunnen schieten. Zuiver tegendraats in de lange hoek.

Wat me wel opvalt de laatste tijd is dat het tijdperk Pep echt over is. Het voetbal is veel slaapverwekkender, veel minder diepgang en meer afhangend van de individuele kwaliteiten van Messi, Iniesta & Xavi. Fabregas is tot dusver wel de man in vorm bij Barcelona. Wanneer hij in het veld staat loopt het spel 2 tot 3 keer vloeiender. Ik denk dat ze (itt vorige jaren) wat meer problemen zullen ondervinden tijdens de knock-outfase van de CL, al blijft het natuurlijk wel de favoriet voor de cup met de grote oren.

Gezien de tweede helft verdiende Betis wel een puntje, maar de overwinning van Barça kan je ook niet onverdiend noemen natuurlijk. Het was in ieder geval een zeer leuke wedstrijd om te kijken met veel spanning waarbij het doelhout een grote rol speelde.

En over Messi... Ja, wat valt daar nog over te zeggen?

messi he, wat een fenomeen , moet je nagaan dat hij er al was in 2006 met argentinie op het wk.
het is hem van harte gegund

9 december 2012 om 22:59

Jouw control-c en v knoppen moeten wel versleten zijn, ik zie dit bericht nu voor de 30e keer. Ga eens slapen, hatertje.

9 december 2012 om 23:03

Naast het zieke aantal goals, zit hij al jaren op rij bij de top van de assistengevers van Europa, ga jij maar je bedje in met je Ronaldoposter en een bak Kleenex.

9 december 2012 om 23:07

hoe durf je messi en inzaghi te vergelijken. messi mag de veters van Inzaghi niet een strikken. k bedoel Inzaghi staat in de Guinness book of World records 2009

10 december 2012 om 01:53

Madrid-z, ik snap niet wat jouw bedoeling is. Maar het is best zielig. Als je later eens bekijkt waar je je energie in stopte, dan moet je toch bij jezelf eens denken: dat was best zielig van mij.

Messi constant met Inzaghi vergelijken, hem afbreken alsof het zomaar een spelertje is. Ga er maar eens tegen staan, dan piep je wel wat minder.

Ben je nu gewoon anti-barca of pro-real? Of zijn die twee dingen gewoon hetzelfde geworden? Ik hoop van niet, want dat zou wel heel naïef zijn van je. Ik kijk bijna elke wedstrijd van Barca, en soms van Real. En ik kan genieten van spelers als Modric, Cristiano, Benzema, Kakà (als ie eens een keer mag spelen). Maar wat jij doet, op elk artikel zoveel kritiek uiten op 1 speler? Nee, dat is ronduit flauw en kinderachtig.

Laat dat gewoon achterwege en supporter Real Madrid.

Wow, wat speelde Betis lekker zeg. Druk vooruit, fel, veel duels winnen. Het is dat Barca Messi heeft (de 1e helft, want de tweede helft werd hij niet makkelijk gevonden), anders zag ik Betis dit nog winnen.

Oh Oh wat heeft Barcelona geluk gehad zeg!
Ze speelden echt niet goed op Messi na, Pedro.. dramatisch, niet gewend van hem.
Barca had de klap uit kunnen delen maar Alba faalde.

Leuk voor Messi dat hij het veelbesproken record eindelijk te pakken heeft, hij kan nu uitbreiden naar 90 goals en dan kunnen we daar ook weer voor 20 jaar niets meer over zeggen.

Betis! Leeuwen, helden! Ze verdienden meer, een overwinning wel misschien maar het mocht niet zo zijn, ze hebben heerlijk gespeeld!

Gefeliciteerd Barca Fans

Zes keer de paal geraakt, Betis die een paar keer terug lijkt te komen, Messi's record, Iniesta's magie, Alexis die niet om een pingel smeekt, de tactieken van beide trainers. Dit was bijna een complete wedstrijd!

9 december 2012 om 23:02

Nou die van vanmiddag was veel completer... Manu - Manc.

Maarja wel een leuke wedstrijd

9 december 2012 om 23:06

Ik zal je helpen: lees de laatste zin nog een keer.

9 december 2012 om 23:10

Ja bijna ja...
Ik zeg alleen die van vanmiddag was veel completer en zelfs dat was geen complete wedstrijd.

10 december 2012 om 00:52

Duss je toevoeging was volslagen nutteloos.
Ik hoor mijn grootvader al praten over de 0-5 in 't bernabeu. Net zo relevant.
Dank je wel.

10 december 2012 om 12:19

@almogaver, doe niet zo kinderachtig. Hij geeft alleen aan dat de wedstrijd Manu-city veel leuker was om naar te kijken en daar heeft hij ook gelijk in. Je kan ook niet teveel verwachten van Betis, je hebt namelijk 2 ploegen nodig om een wedstrijd te maken. Ik kijk overigens zoiezo liever Engels voetbal, dat spel golft op en neer. (90 minuten lang) Everton-tottenham was voor mij de mooiste wedstrijd van het weekend. Die wedstrijd had echt alles. Passie, strijd, een dominant Everton, de voorsprong van Tottenham en de 2 doelpunten van Everton in de 91e en 92e minuut. Het verschil tussen Barca/madrid (en afwisselend Valencia/atletico/sevilla) en de rest is gewoon te groot om er een echt mooie competitie van te maken.

10 december 2012 om 16:37

Hahaha, laag. Heel laag.

Maarja dan hoor ik mijn grootvader over die 11-1
Net zo relevant.

Dank je wel.

Ik weet dat dit totaal off-topic is, maar hoe speelt Joel Campbell eigenlijk bij Real Betis? Als Arsenal-fan ben ik toch wel benieuwd hoe hij het doet

9 december 2012 om 23:06

Duidelijk te zien dat hij talent heeft!

9 december 2012 om 23:13

Kijk je vaak wedstrijden van Betis? Kan je me zoveel mogelijk over hem vertellen?

10 december 2012 om 00:53

Praktisch een basiskracht van de huidige nummer vijf van de PD. Dan doe je het goed.

10 december 2012 om 01:03

Ik kom net terug vanuit Sevilla, wat een avond. Echt super dat een team met 25 miljoen te besteden zo een prestatie levert. (beñat verdient het meeste €800.000 en moet verkocht worden). Betis staat onder curatele en de helft van de inkomsten gaan al 3 jaar naar schuldeisers (door de ervenis van Lopera de grote dief).

Ik heb genoten vanavond, Betis had 7 doelkansen tegenover 4 van Barcelona en ze hebben gevochten als leeuwen, iets dat ik van mijn NL club Ajax niet meer kan zeggen de laatste jaren (met 3x zoveel uitgaven). Dat publiek hier in Sevilla is ook echt magistraal. Altijd positief, vriendelijk, trouw en respect tot na het fluitsignaal. Ik heb hier nog nooit een vechtpartij gezien en alles loopt door elkaar. De mooiste volksclubs van Spanje komen uit Sevilla. Echt het bezoeken waard. Bier kost hier ook altijd maar 1 euro..

Campbell doet het erg goed, heel erg populair bj de fans maar is geblesseerd geweest. Vadillo is ook een jongen om in de gaten te houden, wordt als één van de grootste Spaanse talenten gezien.

Van Betis wordt altijd gezegd, ze kunnen winnen van de beste en verliezen van de slechtste. Maar je kan van één ding zeker zijn: Ze gaan altijd voor de winst.

Toch weer een flinke aderlating dat Cesc Fabregas voor 4 weken eruit ligt. Je merkt toch dat hij een belangrijke schakel is in het systeem van Barca. Ook die Mascherano en Adriano passen er gewoon simpelweg niet in, omdat zij teveel fouten maken en vaak lompe en onhandige overtredingen maken en vaak verkeerd gepositioneerd staan. Ook Alba heeft vandaag behoorlijk wat verdedigende fouten gemaakt. Hij stapt steeds te laat en liet ook zijn mannetje lopen. Ook aanvallend was hij niet geweldig.

Puyol hoort gewoon samen met Pique centraal te staan, want je ziet dat Puyol zoveel rust en vertrouwen uitstraalt en goed in de opbouw is. de 2de helft zag je meteen waarom Mascherano gewoonweg te kort komt en door de mand valt. Het wordt tijd dat Barca een goede centrale verdediger gaat kopen om Puyol op te volgen.

Verder hoop ik dat Dani Alves snel weer terug is, want die maakt iig minder fouten dan een Adriano die soms als een kip zonder kop naar voren rent en zo al zijn taken vergeet in de opbouw danwel bij een counter. Wij mogen echt van geluk spreken dat die bal er niet in ging bij ons.

Ook de kansen die Barca heeft gehad horen er gewoon in te zitten. Zo blijkt maar weer dat Messi toch weer zeer belangrijk is als het gaat om afmaken, want hij heeft nog teveel invloed op het team kwa rendement en wedstrijden beslissen, waar ik hoopte dat het met de tijd minder zou worden.

Die Pedro mag serieus echt plaats gaan maken voor Villa..vind hem de laatste wedstrijden echt tegenvallen helaas..

9 december 2012 om 23:07

Het middenveld was de tweede helft nergens, dat was het probleem.
Masche heeft een degelijke wedstrijd gespeeld, net als Adriano.

9 december 2012 om 23:23

Masche en een Adriano een degelijke wedstrijd ?
Weet niet welke wedstrijd jij gekeken heb vriendelijke vriend.

Adriano had in de 1ste helft een paar leuke acties en kwam afentoe dreigend mee naar voren. Maar dat is ook tevens zijn zwaktepunt, aangezien hij zijn verdedigende taken vaak vergeet en totaal verkeerd gepositioneerd staat in de counter of als hij zijn mannetje moet volgen. Voetballend vaak de verkeerde oplossing en dan heb ik het met name over als hij aachterin op een gevaarlijke plek zijn tegenspelers probeert uit te kappen ipv de bal weg te schieten. Dat gebeurd wel vaker bij onze Adriano. Hij is zeker sterk aan de bal en heeft een mooie actie in huis, maar hij denkt vaak niet na bij zijn acties en dat is een stukje slimheid en inzicht.

Over Mascherano ben ik nooit gecharmeerd geweest. Ik heb al vaker uitgelegd waarom. Hij is een geweldige mandekker, maar maakt vaak zulke domme beslissingen als het gaat om overtredingen en lomp inkomen. Hij loopt ook te lang met de bal en probeert net als Adriano ook vaak achterin technisch eruit te komen, terwijl er meestal makkelijkere oplossingen zijn en ook in de opbouw vind ik hem niet super. Mist ook gewoon inzicht. Ik vertrouw hem niet echt iig achterin. Geef mij maar Puyol en Pique die overigens geweldig speelde de 1ste helft. Pique trouwens heel sterk ook 2de helft. Je ziet dat er veel meer rust in het spel komt vanuit achteruit en in de opbouw. Heeft ook te maken met het lezen van het spelletje..en dat beheren deze spelers naar mijn mening nog niet volledig.

10 december 2012 om 00:51

Hij is twee keer verkeerd ingestapt, daar houdt het wel op.
Als je weet dat je vleugels verdedigend aan de zwakke kant zijn door de tactiek, moet je rust bewaren in de ploeg en de bal bij je houden. Dat heeft Barca de hele tweede helft niet gedaan.
Hoe vaak heb jij Busquets, Xavi of Iniesta aan de bal gezien in de tweede helft? Hoe vaak pakte het team rust?
Barca heeft heel dom gespeeld in de tweede helft en is het spel van Betis gaan volgen. Iets wat het absoluut niet moet doen.
Adriano en Alba zijn dan ook bovenal goed voor je team als je de bal vast kunt houden of als ze slechts een directe tegenstander hebben. Beide waren niet het geval vanavond in de tweede helft en dan heb je niet bijzonder veel aan ze.
Los daarvan is Adriano ook meer een middenvelder of, als je wil, full back. Dat ie af en toe gelegenheidsverdediger werd doet niet af aan het feit dat het een prima speler is en ook vandaag weer een degelijke wedstrijd heeft gespeeld.
Iniesta is een genie, Xavi briljant en Busquets meesterlijk, maar waar waren deze jongens in de tweede helft en hoe lang wisten zij de bal in de ploeg te houden?

Barcelona komt met de schrik vrij? Valt ook wel mee toch.. Het is dat ze af en toe zo laks waren, want af en toe waren ze weer briljant. Wat een kansen hebben die verprutst zeg voor de 1-2 van betis jezus christus..in de 2de helft zoveel ruimte maar pedro verpeste alles want had een totale offday.. Tuurlijk kreeg betis toen ook een paar kansen maar dat waren meer uit standaardsituaties.. Ik vond barca de overduidelijke verdiende winnaar met messi als hoogtepunt.. Wie gaat die man afstoppen?

Spannende pot die recht doet aan het historische feit dat Messi vandaag bezegelde. In spanje zullen ze helaas nooit begrijpen wat voor geweldige speler dit is, ook vandaag kwamen ze na het bijzondere moment van het 86e doelpunt in één jaar tijd niet verder dan wat beledigingen aan het adres van Messi's pasgeboren zoontje (!), betreurenswaardig. Verder nog twee keer vies natrappen gezien wat niet bestraft werd, waardoor het nog onnodig moeilijk werd in de tweede helft. Messi had nog z'n derde kunnen maken als 'ie niet teruggefloten was omdat de vrije trap te vroeg genomen was volgens de scheidsrechter uit madrid. Betis liet wel zien waarom ze subtop staan, prima ploeg, gaan het ongetwijfeld nog ver schoppen, hopelijk niet te vaak zo letterlijk als vandaag.

Haha was wel echt een lekkere wedstrijd paal en lat vlogen je om de oren. Vond wel dat Betis hier toch wel een puntje verdiende kregen aardig wat goede kansen. Messi natuurlijk zijn record gehaald geweldig. Binnenkort de goals voor Messi nog maar voor 0.5 gaan tellen want het moet wel een beetje spannend blijven he.

Wat ik wel echt vreselijk irritant vind en je ziet het regelmatig in spanje die idioten die met die laserpennetjes lopen te schijnen. Wat een diep triest persoon ben je dan zeg

Prachtig voor Messi!!! Ronaldo kan daar van dromen! mooie overwinning van Barca, ze worden gewoon kampioen zie Real niet kampioen worden dit jaar.

Tsja Leo Messi.. hoeveel veren zijn er al in zijn kont gestoken? Je verdiend tientallen miljoenen per jaar en je word aanbeden.. Wat wil je nog meer?

Ja hij kan de eerste speler ooit worden die 4 keer achter elkaar de gouden bal wint. Maja wie twijfelt daar nu nog aan als hij een 40 jaar oud record aan flarden heeft geschoten? 86 goals in 2012.. Misschien is deze gouden bal wel het meest terecht van alle voorgaande.

Prachtige match, 2e helft speelde Betis heel er goed, het ontbrak alleen nog maar aan een afmaker. Barcelona had ook genoeg mogelijkheden om deze match te beslissen maar miste ook paar enorme kansen zoals die van Alba of van Pedro, Dat Barcelona hier met de 3 punten weggaat zegt wel veel vorig seizoen was er een grote kans dat ze bij zulke wedstrijden punten verloren, dat was fataal voor het kampioenschap, nu zetten ze een prima reeks neer in de uitwedstrijden.

het word tijd dat deze man eens op handen word gedragen, merk dat veel mensen nog steeds iets zoeken om hem af te kraken, dat is zeer belachelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren