Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona heeft begrip voor vertrekwens Cillessen en stelt vraagprijs vast’

Laatste update:

Barcelona houdt sterk rekening met een vertrek van Jasper Cillessen. De doelman wil graag meer aan spelen toekomen en verlangt volgens Marca naar een zomerse transfer. De Spaanse sportkrant meldt zondagochtend dat de Catalaanse topclub een bedrag van circa 45 tot 50 miljoen euro wenst te ontvangen voor de Oranje-international.

De 29-jarige sluitpost staat momenteel nog tot medio 2021 onder contract in het Camp Nou, waarbij de hoogte van de ontsnappingsclausule van de doelman is vastgesteld op zestig miljoen euro. Cillessen is klaar met zijn reserverol achter eerste keus Marc-André ter Stegen en naar verluidt heeft Barcelona begrip voor de wensen van de Nederlander.

Volgens Marca is Barcelona niet in paniek vanwege de vertrekwens van Cillessen. De huidige koploper van LaLiga zou al meerdere opties op het oog hebben mocht de voormalig Ajacied de club verlaten. Verschillende keepers werden al in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, onder wie André Onana, die eerder al actief was bij de topclub.

Radio Catalunya meldde eerder dat Barcelona de interesse in Onana al kenbaar heeft gemaakt bij de zaakwaarnemer van de sluitpost. De belangenbehartiger heeft de belangstelling op zijn beurt gemeld bij Ajax, zodat de club al kan nadenken over een opvolger voor de keeper. Het contract van Onana loopt door tot medio 2021. Het is niet bekend welke andere keepers een optie zijn voor Barcelona.

Verwacht jij dat Jasper Cillessen komende zomer vertrekt bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelijk oversteken, Cillessen - Onana? (mits Onana 2e sluitpost wil zijn)

24 maart 2019 om 10:56

Denk dat Onana meer waard is dan Cillessen. Onana is 22 en Cillessen 29. Cillessen is misschien een betere keeper maar Onana heeft meer potentie.

24 maart 2019 om 10:59

Las laatst hier op VZ dat Ajax een vraagprijs voor Onana (gaat) hanteerd(e) van 40 mln?

24 maart 2019 om 12:08

Waar baseer je dat ‘meer potentie’ nou weer op? Cillessen leeft voor de sport, dus kan makkelijk mee tot z’n 36ste. Onana keept goed maar is nog niet beter dan Cillessen op dit moment.

24 maart 2019 om 14:01

@Bart, wat maakt het uit dat Onana meer waard zou zijn dan Cillissen? Het gaat erom dat Ajax een uitstekende keeper op doel heeft staan. Geld is er genoeg.

24 maart 2019 om 11:02

Waarom zou Cillessen überhaupt naar ajax willen? Heeft 3 jaar op de bank gezeten, kan nu een stap maken naar een topcompetitie waar die wekelijks kan keepen en nu gaat die weer terug naar ajax? Ik vraag mij serieus af waar mensen de hoop/verwachting op koesteren? Want het slaat gewoon echt nergens op en is totaal niet realistisch.

24 maart 2019 om 11:10

Dan kom je bij de vraag welke topcompetitie? Welk topteam heeft een keeper nodig? En als je dan de keuze zou moeten maken om Everton te kiezen boven bv Ajax dan wordt het nog een lastige keuze denk ik. Everton is die topcompetitie maar dan speel je een aantal mooie topwedstrijden maar Ajax heeft vaak CL en dan speel je ook een aantal topwedstrijden.

Ben benieuwd ik zou inderdaad als Barca Onana wil eens polsen om over te steken. Overmars kan altijd even bellen naar Cillissen en kijken of hij open staat voor een terugkeer, bij Ajax heeft hij namelijk wel zekerheid van een basisplaats.

24 maart 2019 om 11:20

Weet niet hoelang buffon nog doorgaat maar anders zou psg toch geen vreemde optie zijn?

24 maart 2019 om 11:33

Vaak CL? Vaak vroegtijdige uitschakeling in de CL ja. De overige wedstrijden speel je gewoon in een matige competitie. We moeten ons niet blindstaren op het succes ben ajax, want tot nu toe is het niet structureel en is dit gewoon een incident. Ik zou dus gewoon kiezen voor Everton. Is namelijk beter voor je portemonnee, je speelt in een competitie waar het niveau hoger ligt en keept die daar 3 jaar geweldig? dan komt zo'n topclub vanzelf. Dus nog steeds niet realistisch, van zijn kant gewoon dom en zonde van zijn tijd op de bank bij Barcelona.

24 maart 2019 om 11:55

@kleinegeneraa7 Zei je niet hetzelfde over Daley Blind? Het is gewoon mogelijk dat Cillessen terug gaat keren. Misschien niet direct de eerste optie voor Cillessen maar wellicht wel 1 van zijn opties.

24 maart 2019 om 12:13

Is Juventus niks voor Cillessen?

24 maart 2019 om 12:15

Nou ik denk niet dat hij Pickford uit de basis gaat spelen hoor. Cillesen heeft njet echt de clubs voor het uitkiezen. Het zou hem sieren om terug te keren naar Ajax. Vooral nu dat Ajax hoge ogen gooit naar europese successen. Anders zie ik hem enkel naar Dortmund of OM verkassen.

24 maart 2019 om 13:36

Daley blind is een heel ander geval. Heeft aardig wat gespeeld bij united en kwam uiteindelijk op een zijspoor terecht. Daarnaast is Daley een echte ajacied die heel zijn jeugd daar heeft gezeten. Ook kan Cillessen nu de vruchten plukken van zijn goede westrijden bij Barcelona en was het bij Daley juist het tegenovergestelde, waar hij juist omlaag moest gaan kijken, kan Cillessen omhoog kijken. Daley heeft het geprobeerd bij een topclub en kwam tot de conclusie dat die voordat niveau te kort kwam. Cillessen moet het nog proberen. Uiteindelijk is het appels met peren vergelijken als je die twee naast elkaar neerzet. En toen de geruchten kwamen van Daley vond ik het nog geen eens zo slechte keuze van hem. Bij de geruchten van Tadic dacht ik wel dat het totaal niet realistisch was, maar ook dat is een heel ander voorbeeld.

45 mil? Volgens mij zijn ze niet goed snik daar. Onana zou dat kunnen kosten maar Jasper is max 30 denk ik. Hij mag terug naar Ajax deal met de ligt

24 maart 2019 om 11:15

Wat? Meen je dit nou? Jasper max 30 en Onana 45? Ga heen. Jasper is echt een klasse beter dan Onana. Onana is een degelijke keeper, absoluut, maar je moet niet overdrijven.

24 maart 2019 om 13:21

Je weet dat je ook voor potentie betaald he Jopie. Ik vind 30 miljoen al veel te veel voor Jasper. Heeft de laatste jaren bijna geen wedstrijden gespeeld en de wedstrijden die hij speelde stond relatief weinig druk op. Onana is jong en heeft veel groeipotentie en is daarom meer waard dan Jasper. Al zou ik eerder zeggen Jasper 15-20 miljoen en Onana 25-30.

24 maart 2019 om 16:49

Cillessen wordt zo zwaar opgehyped. Hij speelt in een heel seizoen max een dozijn wedstrijden. Als jij de helft van die wedstrijden de 0 weet te houden dan kom je inderdaad over als een wereldkeeper. Maar we weten allemaal wat voor blunders deze man maakt als hij een heel seizoen onder de lat moet staan.

Voor een reservekeeper is het natuurlijk van de zotte om 45-50 miljoen te vragen. Zelfs voor een 1e keeper is dit fors, zeker met 29 jaar. Het zou ze sieren als ze 20 miljoen vragen, pakken ze nog winst ook.

24 maart 2019 om 11:31

Ja, ben het met je eens. Anderzijds moet Barca niets. Ze gaan met hun vraagprijs al onder de clausule zitten als gebaar. Ik zie Cillessen in ieder geval niet snel vertrekken met deze vraagprijs.

24 maart 2019 om 11:45

Die clausules in La Liga zijn hoop natte vinger werk. 40-50 voor Cillesen die nooit speelt voor Barcelona is van de zotten.

24 maart 2019 om 11:57

Barcelona vraagt sowieso zeer forse transfersommen voor hun spelers.

24 maart 2019 om 14:37

Ja ze moeten wat hé.... Op een Neymar na ofzo hebben ze verschrikkelijk verkoopbeleid

24 maart 2019 om 14:37

Het zou ze ook sieren als ze hem voor 5 mil zouden verkopen, maar Barcelona is toch geen filantropische instelling. In de huidige transfermarkt worden er gekke prijzen gevraagd voor zowel voetballers als keepers, laat staan (een van) de beste reservekeeper ter wereld. 50 miljoen is gewoon te doen anno 2019.

Cilissen kan nu terugkomen naar Ajax, Onana zal vertrekken voor een soortgelijk bedrag en dan is het keepersprobleem van Ajax meteen opgelost.
Ik zal wel de tropische vrolijkheid van Onana missen. Cilissen oogt een beetje als een arrogante zuurpruim maar dat had Sar ook en toch zijn het beiden topkeepers.

Welke club gaat nou weer 45 miljoen uitgeven aan een reservekeeper? Dit is een duidelijk signaal dat het bestuur wil dat Cillessen blijft. Toch jammer voor hem, hij wil gewoon zoveel mogelijk spelen. Met zijn kwaliteiten kan hij in elke topcompetitie aan de bak en daar dan ook in de basis staan.

Barcelona heeft begrip!? Maar wilt een 2e keeper verkopen voor een maximaal bedrag !?

Beetje dubbel.. iemand iets willen " gunnen " maar dan wel teveel geld ervoor vragen.

24 maart 2019 om 11:58

Ze vroegen eerst 60 miljoen voor hem.

Barca heeft pressiemiddel, hij blijft nog 2 jaar verbonden en is keeper van Oranje. Hij hoeft niet weg alleen moet men er voor betalen en gortig ook. De vraagprijs is overigens absurd voor een keeper die nauwelijks speelt.

Nou ,,die Cillessen gaat zo never nooit niet weg komen bij Barca.
Belachelijke vraagprijs voor deze nog niet eens bijzondere ballenvanger,10 miljoen zou ik al heel veel vinden.

Enige topclub waar hij direct in de baiss kan en de keeper aan vervanging toe is, is Inter Milan. Alleen is de Italiaanse competitie niet altijd even makkelijk. De Vrij zit daar al, zou niet eens een heel vreemd idee zijn. Een tweede optie zou Napoli kunnen zijn.

45 miljoen is natuurlijk idioot om te vragen. Wel denk ik dat ze niet minder dan 20 miljoen willen ontvangen. Cillessen is een redelijk betrouwbare keeper, al behoort hij aan de bal nog steeds niet tot de toppers. Vreemd dat die dit niet heeft weten te ontwikkelen. Voor Inter zal dat in ieder geval niet van doorslaggevend belang zijn.

24 maart 2019 om 11:37

Napoli heeft in de zomer al een heel goede keeper voor veel geld aangetrokken dus dat lijkt me niet zo voor de hand liggend. Inter zou inderdaad wel kunnen. Misschien Bayern of Dortmund. Neuer is niet meer wat hij was en Burki is niet van het niveau van Cilessen. Man United zou ook een optie kunnen zijn als De Gea Man United verlaat komende zomer.

24 maart 2019 om 12:03

Bedoel je Meret of Ospina? Mocht je Ospina bedoelen, we moeten maar zien hoe die terugkomt. Heeft een hele nare klap gehad.

En Meret is nog heel jong, je weet niet hoe stabiel hij is. Ancelotti is de trainer, en hij is altijd pro ervaren spelers.

Ik zie De Gea Utd niet meer verlaten. Als die Utd verlaat moet het Real zijn, en Real moet dan eerst Courtois zien te slijten. Dat gaat ze niet lukken. Romero is bovendien echt heel goed als 2e keeper daar. Als die speelt is die haast foutloos, heeft ook een fantstische reflex en is aan de bal beter dan Cillessen. Ik zie hem Romero niet zonder slag of stoot doen banken.

Bayern daarentegen kan intereasant zijn. Al weet ik dat zij niet zo snel van zo een goede keeper die veel voor de club heeft betekend afscheid gaan nemen. Bayern koestert belangrijke spelers. Ik zie Cil echt niet naar deze 2 clubs gaan en zeker niet voor een 1ste keeper rol.

24 maart 2019 om 12:38

Handanovic is 34, dus die kan nog wel even mee. Daarnaast is hij nog steeds een van de beste doelmannen van de wereld en aanvoerder van Inter. Het lijkt me dus sterk dat Inter voor Cilissen (die minder goed is dan Handanovic) 45 miljoen gaat neertellen.

24 maart 2019 om 12:42

Ik vond Handanovic echt een geweldige keeper. Maar hij is al 2 jaar niet meer wat het was. Hij is echt minder geworden. Uiteraard is hij een legende voor Inter, maar als Inter slim is en zij een serieuze gooi willen doen naar de titel hebben ze ook gewoon een nieuwe keeper nodig.

Ik denk niet dat het gaat geberuren overigens. Ik wil alleen aangeven dat Cil bijna nergens heen kan en dat dit zo een beetje zijn opties zijn. Veel meer dan dit is het niet. Wellicht nog Dortmund. En anders moet hij bij middenmoot keepen. Van der Sar gaf ook op die manier weer nieuw leven aan zijn carriere.

24 maart 2019 om 18:25

Hmm, Juventus misschien? Ik vind Sczesny toch wel ondermaats voor een club van dit formaat. Hoelang gaat Buffon nog mee?

24 maart 2019 om 20:31

Sczesny doet bii Juve al 2 jaar wat die moet doen. Je wordt niet zomaar als niet Italiaan een vaste keeper bij een Italiaanse club. Je zag dat Van der Sar, Stekelenburg en Romero (Utd) het niet (echt) hebben gered. Sczesny is in niks eigenlijk minder dan Cillessen. Hij heeft voldoende agressie, maakt geen fouten, fysiek sterk en ligt ook goed in het team. Ik denk niet dat Juve daarover twijfelt.

45 miljoen klinkt leuk, maar wat je vraagt hoef je niet altijd te krijgen. 25/30 miljoen zal het na onderhandelingen wel op uitkomen dan. Aan een ontevreden 2e keeper hebben ze namelijk ook niet veel

24 maart 2019 om 13:18

Denk je nou echt dat een club bereidt is zoveel voor hem te betalen? Hij is niet goed genoeg voor de top en de subtoppers gaan niet zoveel geld in hem steken. Je weet niet eens of je op hem kan vertrouwen omdat hij eigenlijk nooit speelt.

Tjaaa Jasper dat wordt een lastig verhaal. Welke club staat op jou te wachten? Absoluut top zijn alle clubs voorzien. Daar net onder? Een club als Dortmund zou kunnen. Ben niet vrij onder de indruk van Burki. Of misschien iets als Bayer Leverkusen. In Frankrijk een Lyon of Marseille. PSG zie ik niet als optie. Die hebben Areola op de bank. Dus wordt lastig. De stoeltjes zijn redelijk verdeeld en het bedrag is vrij hoog voor een reserve doelman.

40 á 50 miljoen voor een 2e keeper? Ik vind Cillessen een uitstekende keeper, bij een subtopper of middenmoter in een grote competitie zal die prima tot z'n recht komen. Maar ik vrees dat zelfs in de huidige gekke markt dát bedrag niet betaald zal worden.

Dit lijkt me niet op begrip tonen. Het is een tweede keeper, daar krijg je niet zoveel voor. Dit is gewoon kort voor: Jasper, we doen alsof je weg mag, maar dan willen we minimaal 2x zoveel als dat je waard bent. Als je Leno kan kopen voor 18-20 miljoen...

Cilissen blijft gewoon bij Barca, zeker nu Frenkie en waarschijnlijk ook De Ligt komen. Terug een Nederlandse Ajax enclave bij Barca. En waar kan Cillissen beter zitten dan bij Barca, nergens toch. Mats gaat zich vroeg of laat ook wel eens blesseren. Hopelijk blijft die tot zn 40

45 miljoen voor een keeper is al veel, laat staan een B-speler van 29. Die gaat dus nergens naar toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren