Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona denkt om deze drie redenen Haaland te kunnen contracteren’

Laatste update:

FC Barcelona droomt ervan om Erling Haaland aan de selectie toe te voegen, zo schrijft Mundo Deportivo dinsdag. De Catalaanse club denkt om drie redenen een goede kans te maken bij de Noor.

Barça kampt momenteel nog met financiële problemen, maar de club heeft vertrouwen dat het deze snel te boven komt. Het nieuwe Spotify Camp Nou is bijna af en moet een heleboel geld in het laatje gaan brengen.

Daarnaast zijn er nog twee redenen waarom Barcelona de komst van Haaland niet uitsluit. Zijn zaakwaarnemer, Rafaela Pimenta, onderhoudt warme banden met voorzitter Joan Laporta.

Daarnaast hangt zijn huidige club, Manchester City, een fikse straf boven het hoofd. De club wordt door de Premier League onderzocht vanwege het overtreden van de financiële regelgeving.

Barcelona hoopt de Noorse spits in de zomer van 2025 in te lijven. Robert Lewandowski staat al in de belangstelling van diverse clubs uit Saudi-Arabië.

Om geld te besparen gaat Barça komende zomer slechts een of twee aankopen doen, zo liet Laporta al weten tegenover Mundo Deportivo vorige week.

Haaland verbrak vorig seizoen het doelpuntenrecord in de Premier League. De 23-jarige aanvaller maakte in het seizoen 2022/23 36 doelpunten en verbrak daarmee het record van meeste Premier League-treffers in één seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Spanjaarden zijn echt niet wijs hoor haha

26 maart 2024 om 11:58

Is een Catalaan.

26 maart 2024 om 12:08

Ja, en dus een Spanjaard.

26 maart 2024 om 12:19

Een Fries of een Zeeuw zijn toch ook Nederlanders?

26 maart 2024 om 12:21

Barca die van de zomer maar 2 aankopen gaat doen
Dan weet je al dat dit artikel bullshit is

De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker wordt met Haaland in Barcelona droom ik nog.

26 maart 2024 om 12:30

Aparte droom Hendrik, maar ieder zijn ding..

26 maart 2024 om 15:54

Ach, zo'n ruige viking in je bed. Je kan slechter wakker worden.

27 maart 2024 om 11:05

Wat is daar apart aan dan?

allemaal, als dit dan dat verhalen.
op dit moment is barca of la liga geen stap omhoog.
daarnaast kan die zaakwaarnemer vriendjes zijn met die voorzitter, maar dat houdt toch niet in dat haaland er gelijk zin in heeft?
die zaak rondom man city en de financiele wanorde/ffp zal nog wel even duren. En dan is nog maar de vraag hoe of wat er gaat gebeuren.

26 maart 2024 om 12:15

Heeft Haaland niet ooit aangegeven het wel leuk te vinden om bij verschillende clubs te spelen?
Een andere PL club lijkt me niet heel logisch, dus dan zou La Liga de meest waarschijnlijke stap zijn denk. En dan gaat het natuurlijk tussen Real Madrid en Barca, en dan kunnen opzich de warme bandjes net het verschil maken.

Maar goed, zeker niet in 2025, maar ik hoop dat iedereen wel kan zien dat dit verzonnen is haha.

26 maart 2024 om 12:28

In Spanje is er maar 1 club die zich financieel enigszins kan meten met de Engelse clubs. En die ene is niet Barcelona.

26 maart 2024 om 13:14

Enigszins nog wel? De twee Spaanse clubs kunnen zich gewoon prima meten met de Engelse clubs. Een paar jaar financiële malaise bij Barcelona verandert dat niet op termijn. Voor corona was het namelijk ook zo en straks als Camp Nou klaar is, zal het ook weer zo zijn.

Je moet niet vergeten dat Real en Barca niet veel minder verdienen aan tv-rechten dan de Engelse clubs. Daarnaast hebben die clubs natuurlijk geweldige stadion inkomsten en inkomsten uit merchandising.

En niet te vergeten... de aantrekkingskracht van die twee clubs is in het algemeen ook groter dan die van de Engelse clubs. Dat zal ook wel helpen

26 maart 2024 om 13:15

Dat zal niet lang meer zo zijn. Inmiddels heeft de top van het Engelse voetbal wel frappant diepe zakken en het gat met de rest van Europa wordt met het jaar groter

26 maart 2024 om 13:47

Ja enigszins!
De Engelsen lopen weg van de rest.
Helaas maar waar.

26 maart 2024 om 13:59

Barcelona genereert meer inkomsten dan de Engelse clubs en Real, en het nieuwe stadion is nog niet eens open.

Barca is commercieel gezien de grootste club wereldwijd. De Laliga ffp maakt t nu moeilijk voor Barcelona om aankopen te doen, maar zodra het nieuwe stadion opengaat en er 200miljoen per jaar wordt gegenereerd (puur alleen uit het stadion zelf), zal Barcelona er financieel weer sterk bovenop komen. Meesten weten hier niet waar ze over praten en denken dat de clubleiding van Barcelona op de Ramblas aan het bedelen zijn voor geld. Dit is niet zo, er is genoeg geld om transfers te doen, alleen de FFP regels in Laliga staat dit nog niet toe.

26 maart 2024 om 14:11

Nee, de Engelsen lopen niet weg van Barca en Real. Alleen loopt de Engelse Premier League in zijn geheel weg van andere competities omdat de tv-rechten daar behoorlijk evenredig verdeeld worden. Daardoor werkt een Burnley ook met een budget van ruim 200 miljoen.

Om nog even wat feiten te benoemen. Volgens de Deloitte Football Money League 2024, had Real vorig jaar de hoogste inkomen met 831 miljoen. Op twee stond City met 825 miljoen, PSG met 801, Barca met 800, United met 745 en Bayern met 744.

Vertel mij nu in hoeverre alleen Real "enigszins" mee kan met de Engelse clubs?

26 maart 2024 om 14:40

"Gat met de rest van Europa wordt steeds groter". Nou.. de laatste 20 europese finales tussen een Spaanse club en een club van een ander land zijn alle 20 in Spaans voordeel beslist.

26 maart 2024 om 15:56

Barcelona genereert meer inkomsten dan de Engelse clubs en Real,

ja in seizoenen waar ze bezittingen en toekomstige verdiensten verkopen voor een eenmalige cash-injectie

26 maart 2024 om 18:53

En dan nog niet volgens het laatste rapport van Forbes

26 maart 2024 om 19:45

Helaas maar niet helemaal waar. Dit jaar staat madrid weer op Nr 1 met daarachter city.

Verder valt her gat tussen premier/liga wel mee, kijk maar naar wie er cl staan dit jaar. Voor veel spelers maakt het klimaat ook een verschil en geloof dat het merendeel liever voor Barca/Madrid speelt dan voor welke premier league club dan ook.

En Mundo Deportivo heeft weer flink wat krantjes verkocht vandaag en natuurlijk een heleboel clicks.

Daar draait het uit eindelijk allemaal om. Zullen we eerst kijken wat het gerenoveerde stadion in het laatje gaat brengen en wat er allemaal af te betalen valt.

26 maart 2024 om 13:22

Ik denk dat Laporta daar maling aan heeft. Het lijkt me wel wat voor hem om te gokken en om achter een speler als Haaland aan te gaan. Sowieso vind ik het artikel nogal raar. Dit is volledig gebaseerd op een subjectieve mening als je de zinnen zo leest. Ik mag hopen dat ze bij Barcelona ook wel snappen dat ze die schuld niet snel te boven zullen zijn. De kans is best aanwezig dat ze met de extra inkomsten hooguit de rente van de leningen kunnen dekken en die inkomsten richting de huidige omzet kunnen houden, als dat laatste al lukt. Als het geen jasjes uitdoet, kan het hooguit met de schuld leven.

Om geld te besparen gaat Barça komende zomer slechts een of twee aankopen doen, zo liet Laporta al weten tegenover Mundo Deportivo vorige week.

Dat is nogal een grappige uitspraak, want volgens mij zijn er alweer genoeg 'aankopen' alvast gedaan afgelopen winterperiode. Een vertrek van Lewa naar de zandbak zie ik ook niet zomaar gebeuren. Waarom zou hij dat zelf uberhaupt willen. Het zonnige en bruisende barcalona inwisselen voor El Whatever? Dat gaat hij echt niet doen. Zullen wel weer genoeg spelers zijn die komende periode salaris mogen inleveren om ruimte te maken.

26 maart 2024 om 12:46

@westend

Los van je heel betoog, wie is er "aangekocht" geweest afgelopen winterperiode?

26 maart 2024 om 13:32

ik weet niet, 40 miljoen voor Roque bijvoorbeeld die je alleen kon aantrekken als je Gavi ging uitschrijven voor dit seizoen? Ik noem er maar 1.

26 maart 2024 om 14:00

Dit is echt onzin, Gavi speelt met nummer 6 en is dus ingeschreven voor het eerste elftal. Net zoals Roque.

26 maart 2024 om 14:14

@westend

Je hebt het over aankopen. Wie is er nog aangekocht geweest? Btw, Roque is onderdeel van de zomermercato.

26 maart 2024 om 14:56

Was toch die wissel? De een was uitgevallen met een blessure en daarom mochten ze de ander inschrijven. En inderdaad ging dat over het aantrekken van een aanvaller om een verdedigende middenvelder op te vangen. We hebben het over nog geen 2 maanden geleden. Geheugen is toch niet zo roestig? Ik kan best wat namen door elkaar halen hoor, ik volg het nite zo op de voet.

26 maart 2024 om 15:02

Nee. Door zijn blessure heeft Barcelona Gavi uitgeschreven voor dit seizoen. Daardoor was er financieel ruimte om Roque in te schrijven en hem iets eerder over te laten komen.

Dus er is qua ingeschreven spelers wel degelijk wat verandert bij Barcelona, wat ook nogmaals onderstreept hoe slecht Barca er financieel voor staat.

26 maart 2024 om 15:06

@westend

Dat is de regel inderdaad in La Liga, dat als er iemand langdurig geblesseerd uitvalt, dan mag je een speler inderdaad halen. Echter is Roque al in Augustus aangekocht geweest met de bedoeling om hem in juli 2024 naar de club te halen, echter is hij vervroegd gekomen. De deal is echter gesloten al in augustus 2023.

Bon, verder dien je El Mundo Deportivo niet serieus te nemen qua voetbalnieuws. Dat is een sensatiekrantje puur voor te verkopen.

26 maart 2024 om 17:45

Dus om roque in te kunnen schrijven moeten ze gavi uitschrijven, want die telt dan niet mee op de begroting. In feite krijgt hij nog steeds salaris en zal je hem van de zomer weer in moeten schrijven (waar momenteel dus geen ruimte voor is). Ze moeten dus verkopen want er is geen salarisruimte. Ze vullen daar toch het ene gat met het andere. Beide staan nog gewoon op de loonlijst

26 maart 2024 om 13:28

Verder bespaar je geen geld door slechts twee aankopen te doen. Die kosten alleen maar geld. Het is wel heel duidelijk hoe Barcelona deze periode ingedeeld heeft en het is best slim gedaan, maar het is vooral een kunstmatige oplossing om niet te hoeven bezuinigen.

Ze gebruiken de injecties om een periode te overbruggen terwijl het de selectie op peil houdt en vervolgens gebruiken ze het stadion om de gemiste inkomsten te dekken en om die begroting om niveau te houden. Echter; als Barcelona 200 miljoen euro meer om gaat zetten, heb je de rente van de leningen, de gemiste jaarlijkse inkomsten van de injecties terug en je begroting blijft in de buurt van waar het nu is (zonder die hefbomen). Je lost er echter minimaal iets mee af.

Los van het feit dat Barca financieel niet lekker zit blijft deze club één van de grootste aantrekkingskrachten van Europa behouden, getuige ook Lewandowski nu bijvoorbeeld en natuurlijk Frenkie de Jong.
Ook elke voetballiefhebber heeft een bezoek aan Barca hoog op zijn lijstje staan, ik ook, ondanks dat ik er al meermaals geweest ben.
Ik denk dat Haaland straks als ManC in de penarie zit door de uitkomst van financieel wangedrag (wat natuurlijk gaat gebeuren) wel degelijk kan kiezen voor een club als Barca.

26 maart 2024 om 14:11

Ik moet zeggen ben zelf meer een Real man maar ben er geweest met lichte tegenzin tijdens een kampioenswedstrijd jaren geleden. Denk niet Perse dat het bij elke voetballiefhebber hoog op zijn lijstje staat.

26 maart 2024 om 15:08

@jajoh89

Je kiest dan ook de verkeerde wedstrijd uit. Ga eens kijken in een CL-knockout fase of een Clasico.

Ik vind Haaland eigenlijk niet bij Barca passen. Vind hem in de grote wedstrijden trouwens vooral afwezig ogen. Maar goed, zo zie je hem 80 minuten niet en zo prikt hij er 1/2 in in de laatste 10 minuten. Wat Barca betreft zal ik me qua ingaande en uitgaande transfers niet uitlaten. Ik zie wel wat er gebeurt. Echt vertrouwen in Laporta heb ik allang niet meer.

Humor hebben ze wel daar in Catalonië

Barcelona is nagenoeg failliet en weten nu al dat ze voor het aankomend seizoen flink moeten snijden in de kosten of spelers met veel waarde (en dus belangrijk zijn) moeten verkopen.

Haaland kopen... van welk geld en hoe willen ze in hemelsnaam zijn monsterlijke salaris betalen? Dat ligt nu op bijna 50 miljoen per jaar (incl bonussen).

Hahaha, hier zijn 3 redenen waarom men bij Barca helemaal het spoor bijster is als ze dit oprecht geloven:
1) geld
2) geld
3) geld
Oh ja en dan heb je ook nog 4) dat Haaland klaarblijkelijk voor Madrid wil spelen in de toekomst. Al hoeft dat niet veel te betekenen mocht Madrid nooit concreet worden, kijk naar Lewa die ook voor Madrid wou spelen en nu bij Barca balt.

26 maart 2024 om 16:07



Als Lewnadowksi weg is zie ik dat wel gebeuren hoor niet alleen Real Madrid haalt galacticos maar ook Barca heeft absolute topsterren nodig puur ook voor la liga en het imago,
In het verleden haalden ze vaak de sterren uit zuid amerika of uit eigen opleiding maar kopen kan ook.haaland is dol op spanje naar verluid, ik zie dit wel gebeuren binnen 3 jaar

Saudi wou Raphinha al halen voor 120 miljoen
Dus dat zou al flink in de buurt komen om geld te hebben voor Haaland
Ook als Camp Nou straks klaar is en gaat verdienen en geen geld meer kosten kan het zeker, als man city alles steeds maar wint is ook saai en dan is haaland toe aan nieuwe uitdaging en nog te jong om uit europa weg te gaan el real madrid heeft al zo veel goede spelers dan met bellingham en mbappe

26 maart 2024 om 16:09

Van welk geld?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren