Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona baalt van Neymar: ‘Gedrag heeft inflatie op markt gecreëerd’

Laatste update:

Neymar maakte afgelopen zomer voor een recordbedrag van 222 miljoen euro de overstap van Barcelona naar Paris Saint-Germain en in het Spaanse kamp houdt met nog altijd een negatief gevoel over aan die transfer. Vicevoorzitter Jordi Mestre van Barcelona verwijt Neymar en zijn entourage een gebrek aan transparantie en stelt dat zij met hun gedrag een grote invloed hebben gehad op de inflatie op de spelersmarkt.

"Wat mij het meeste pijn doet is de manier waarop alles is gegaan. We waren in gesprek met hem en zijn vader en zij zijn niet transparant geweest", blikt de beleidsbepaler in gesprek met Diario Sport terug op de transfersoap. "Als hij gewoon naar ons toe was gekomen en gezegd had dat hij weg wilde, zoals Cesc Fàbregas, Pedro Rodríguez, Alexis Sánchez en Javier Mascherano, dan zouden we overeenstemming hebben bereikt."

"Je kunt echter niet de knuppel in het hoenderhok gooien", vervolgt Mestre. "Het werd een kat-en-muisspel. Hij hield ons nergens van op de hoogte. Als hij dat wel gedaan had, dan had het Paris Saint-Germain minder gekost om hem aan te trekken en dan had het ons ook minder gekost om vervangers vast te leggen. Het gedrag van Neymar heeft de inflatie op de spelersmarkt gecreëerd. We hadden onszelf een boel geld en veel media rumoer kunnen besparen."

Kun jij je vinden in de woorden van Jordi Mestre?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelooft hij het zelf? Barca is een van de redenen van de inflatie, en ze doen zelf net zo hard mee met hun aankopen. Dus ze kunnen beter naar zichzelf kijken ipv naar andere.

4 februari 2018 om 15:02

Waarom denk je dat couthino 160 mil en dembele 105 mil hebben gekost. Dat is omdat al die clubs weten dat barca zak geld van neymar heeft over gehouden

4 februari 2018 om 15:04

Ze hoeven het niet te betalen, ze kunnen ook gewoon weigeren om zoveel te betalen en de inflatie stop zetten.

4 februari 2018 om 15:06

En dan? Over 3 jaar mee doen om de top 4 in plaats van kampioenschap? Messi, iniesta, pique en suares moetem gewoon op termijn vervangen worden. En nee begin niet weer over de jeugd , geen enkel club is in staat om elke keer zulke spelers te produceren

4 februari 2018 om 15:06

Dan verkopen de desbetreffende clubs hun spelers aan een andere kaper aan de kust. Je snapt toch wel wat voor effect dit sorteert?

4 februari 2018 om 15:09

Tjah dan moeten ze er ook niet over klagen, het is het 1 of het ander.
Daarnaast heeft Barca met beide transfers samen zelfs meer uitgegeven dan het bedrag dat Neymar kosten. Daarnaast Zorgt Barca met de salarissen die ze betalen dat de andere clubs zulke actie's wel moeten ondernemen wil je meedoen.

4 februari 2018 om 15:09

@gerard: Klopt, maar ze hebben wel een nieuwe wereldtopper nodig die neymar vervangt.

4 februari 2018 om 15:11

@sam, welke club naast de Spaanse topclubs en man city zou zo gek zijn? Bij PSG zit nu de fifa erop dus die kunnen het niet meer. Het Is Engeland en Spanje die al eeuwen voor de inflatie in de voetbalwereld zorgen. Maar nu er iemand bijkomt kruipt Barca in de slachtoffer rol.

4 februari 2018 om 15:13

Hoezo kunnen ze die zelf niet opleiden lacazette, Als Messi straks stopt(een jeugdspeler) zal hij ook worden vervangen door een aankoop. Barca zet de inflatie door, terwijl zij de club waren die er kon voor zorgen dat het niet normaal zou zijn. Nu word het als normaal gezien en komen er aankomende zomers nog belachelijkere bedragen.

4 februari 2018 om 15:16

Gerard barca heeft idd veel uitgegeven aan die spelers. Maar waarom denk je? Juist.. omdat liverpool en dortmund weten dat barca net 220 mil heeft gehad

4 februari 2018 om 15:17

Gerard Dus de club die met de inflatie is begonnen geef jij niet de schuld maar de club die geen keuze had dan te veel betalen voor een vervanger?

4 februari 2018 om 15:19

Die clubs uit spanje verdienen hun eigen geld. Schuld word netjes afbetaald mocht je daar over beginnen en er word jaarlijks meer omzet gemaakt. Psg heeft een staat achter zich. Die geld blijft pompen in de club tot het begint te vervelen. Ik dat de reden is waarom iedereen zeurt over psg

4 februari 2018 om 15:20

En je denkt dat andere clubs dan minder bieden dat Liverpool en Dortmund ze wel laat gaan? En hoezo had Barca geen keuze. Waarom moet Barca veel betalen voor een vervanger?

4 februari 2018 om 15:30

waarom zouden teams hun spelers goedkoop houden? zodat barca alles kan leegkopen??

4 februari 2018 om 15:58

barce;lover / 105 mil voor dembele? Google die transfer nog maar is een keer, kan namelijk oplopen tot 160 miljoen , dus jouw clubje heeft 2x 160 mil betaald voor een speler, en dan willen ze neymar de schuld gaan geven. En weet je wie het hardste huilde toen Real Madrid Ronaldo en Bale kocht? Juist dat was barcelona, die zeiden dat het voetbal officieel dood was. En kijk wat ze nu zelf doen... geen jeugd visie maar gewoon de rivaal na doen.

4 februari 2018 om 16:10

Zizoulogy ajb stop gewoon... wat jij allemaal zegt klopt langs geen kanten. Ten eerste kan je niet elk jaar opnieuw van de jeugd verwachten dat zij er staan. Het is bijna onmogelijk om altijd een goude generatie te hebben. Welke clubs doen het momenteel met eigen spelers? Geen enkele. En ten tweede door die transfer van neymar hebben liverpool en dortmund hun prijzen belachelijk hoog gedaan toen ze wisten dat barce interesse had. Moest barcelona eerst dembele hebben en dan neymar verkocht hadden ging het sowieso voor veel minder gaan. En wat zeggen jullie allemaal? Je moet niet zoveel uitgeven voor een vervanger? We hebben het over barcelona waar alleeb topspelers horen. Tuurlijk kost dat dan geld . Zeg me nu een vervanger voor neymar die goedkoper is en ook nog zo jong.

4 februari 2018 om 17:57

@barcalover123

De clubs uit Spanje worden al jaren overeind gehouden door de Spaanse particuliere banken. Inmiddels zijn ze er niet meer zo van afhankelijk, maar je kunt absoluut niet zeggen dat ze hun huidige positie in de markt helemaal zelf gecreeerd hebben.

4 februari 2018 om 19:11

Gerard13,ik snap je standpunt niet.als je nou goed leest waar het over gaat en niet zo maar wat dingen gaat roepen,

4 februari 2018 om 18:22

Hallo, dat is het gevolg geweest van die transfer. Barca had vervangers nodig en hard ook, alleen na die transfer is elk topspeler enorm duur geworden. Dan kan je wel zeggen nah koop niks maar dan ga je achterop raken. Kijk Real maar, niks halen qua topspelers afgelopen zomer en kijk nu eens.

De eerste keer dat ik iets nuttigs hoor vanuit het bestuur. Neymar’s transfer heeft er inderdaad voor gezorgd dat de transfermarkt 360 graden is gaan draaien. Toch had je de afkoopsom zoals ze bij Real doen op een miljard moeten zetten, zodat je sterker staat in de onderhandelingen. De bedragen die nu worden opgenomen in contracten zijn al hoger, maar wie weet gaat een gek het betalen in de toekomst.

4 februari 2018 om 15:17

360 is gaan draaien? Gek genoeg klopt het nog ook, want de transfermarkt ligt gewoon nog op dezelfde koers als altijd.

4 februari 2018 om 15:17

Ik begrijp wat je bedoelt maar 360 graden draaien is precies dezelfde richting

Tja....neymar had oog voor die loyaliteitsbonus van 30 mil.

4 februari 2018 om 16:12

Die hij wss niet zal krijgen. Lol.

Vind dat Barça altijd wel idd de spelers een kans geeft om weg te gaan als de speler het wil. Deze man heeft verder ook gelijk, je klopt ergens aan bij iemand en die gene weet dat jij 220 mil net kreeg. Je staat sws al 1-0 achter met het onderhandelen om de prijs

4 februari 2018 om 17:58

Ze hadden nou ook niet bepaald een keuze bij Neymar. Eerder wouden spelers nooit weg bij clubs als Barcelona en Real Madrid. Echter hebben andere clubs tegenwoordig zoveel geld dat het voor spelers ook aantrekkelijker wordt om eens buiten die twee clubs te kijken.

Alsof barca hem voor minder dan 220 had verkocht als hij zei dat hij weg wilde. Dan hadden ze vast gezegd: betaal de afkoopsom maar.

4 februari 2018 om 15:13

Mwah spelers die weg willen bij barca gaan vaak ook weg. Barça behoud geen spelers die niet voor de club willen spelen. Denk dat ie voor ongeveer 180 wel weg zou gaan. Maarja mij hoor je niet zeiken over die prijzen. Ben blij dat neymar weg is voor die prijs en je haalt er 2 geweldige spelers er voor terug

4 februari 2018 om 22:54

Gaat over de extra belastingen bij betaling van een afkoopsom komen. Als ze wel een gewone deal hadden, lag daar minder belasting op en was de totaalsom die PSG betaalde dus lager.

Ik heb Barca anders wel heel erg vaak horen zeggen dat ze hem niet verkopen, dus dat ze hem voor minder lieten gaan is echt onzin.

Neymar is ook geen Fabregas, Pedro etc etc maar de natuurlijke opvolger van Messi bij Barcelona. Dus ik geloof niet dat ze hem “makkelijk” zouden hebben laten gaan.

4 februari 2018 om 19:27

Figo hebben ze ook laten gaan,volgens mij zegt hij hier boven niet verkeerd,als en speler echt weg wilt is die niet tegen te houden.

Barca heft een clausule opgenomen van dat bedrag. Dan kan je niet gaan miepen als iemand dat bedrag op tafel gaat leggen (hoe onverwacht dat ook was). Wat is nou precies het probleem? Barca heeft echt heel veel geld binnen gekregen van Psg. Hadden ze dat maar slimmer moeten investeren. Hazard ofzo

4 februari 2018 om 15:34

Barca, en alle andere Spaanse clubs, moeten een clausule opnemen in het contract. Toch zie je vaak in Spanje dat er minder betaald wordt voor spelers de de hoogte van de clausules. Het probleem is dat door de transfer van Neymar de inflatie in de voetballerij verdubbeld is. Dat de prijzen omhoog zouden gaan stond sws al vast, want dat gaat het al jaren. Alleen van 100 mil max bedragen naar 200mil bedragen is nogal een verschil.

4 februari 2018 om 16:13

Dat doet neymar niet, dat doen de clubs

4 februari 2018 om 18:00

Dan had Barcelona de clausule maar hoger moeten uitonderhandelen. Je kunt niet gaan klagen als je zelf ook zo'n 160 miljoen euro voor een speler neertelt. De Spaanse bond en Barcelona zijn het hele jaar al aan het zeuren. Nogal hypocriet als je het mij vraagt.

4 februari 2018 om 19:30

Hij zegt ook als neymar naar ons was gekomenen had vertelt dat ie weg wilt dan geloof ik best dat er iets te regelen was met barca

4 februari 2018 om 16:16

En hazard ging minder kosten dat dembele of coutinho? Laat me niet lachen. Verder heb ik liever dembele dan hazard. Hij is nog zeer jong en kan nog veel bereiken

4 februari 2018 om 16:50

Toen, op dat moment, zeker wel. Hazard, Dembele of Coutinho had je toen nog best kunnen halen voor dat bedrag. Volgens mij hebben ze toen gekozen voor die Braziliaan uit China. Tegenwoordig (ook met de transfer van Van Dijk) zijn die prijzen helemaal ontploft. Dus nu krijg je Hazard of anders niet meer voor 100 miljoen. Maar toen...

Nou nou nou. Neymar is toch van een andere orde dan de genoemde spelers. Vertegenwoordigd ook veel meer waarde naast het voetbal. Hij kan nu de braverik uithangen maar Barca had hem never nooit voor een lager bedrag laten gaan. Die spelen transferspelletjes net zo vies.

Dat is natuurlijk onzin. Het had PSG en Barcelona beiden geld kunnen besparen (hoewel ik betwijfel of Barcelona hem had laten gaan) maar inflatie hangt niet af van 1 transfer. Neymar 222 miljoen is ontzettend redelijk als je Mbappe 180 ziet en Coutinho 160

4 februari 2018 om 16:19

Ontzettend redelijk? Dat is 40 -60 miljoen meer. Mbappe is 20 jaar. Dus 5 jaar jonger dan neymar en nu al zeer goed. Coutinho is ook een prachtige speler. 60 miljoen verschil is belachelijk

Natuurlijk, dan hadden ze niet aan de afkoopsom vastgehouden en had ie voor 120 miljoen mogen vertrekken zodat de markt niet was opgeblazen. Wat een onzin komt er toch vanuit dat bestuur, niet te geloven.

het gebrek aan transparantie heeft niets met de inflatie van de markt te maken en iedereen weet dat er niets anders was gebeurd als Neymar eerder had gezegd dat ie weg wou. Het enige verschil was geweest dat Neymar dan geen loyaliteitsbonus te goed had gehad. Deze lui denken echt dat de socio's idioten zijn en ze dit soort gezever kunnen verkondigen.

Wat een onzin. Er zijn weinig werknemers die hun werkgever zo in vertrouwen kunnen nemen dat ze al hun toekomstplanen tot in detail voorleggen. Barcelona moet eventuele fouten aan zichzelf wijten, het klinkt nu als een stel elitaire bejaarden die zich op hun pik getrapt voelen.

Met andere woorden: het is de schuld van Neymar dat Barcelona 220miljoen aan hem heeft verdiend. Eigenlijk wilde Barcelona hem voor 50miljoen laten gaan, maar hij was zo lastig...

Hypocriet gelul.

Deze transfer heeft wellicht de lat aan de bovenkant weet wat verhoogd . De gekte groeit al jaren; in de PL werd al steeds meer bedragen van 40-50-60 miljoen betaald voor hele middelmatige spelers . Dan was het alleen nog wachten op een transfer van een echte topper die de lat weer hoger legt. Ze lang de inkomsten blijven stijgen en er geen maatregelen komen in dr zin van bijvoorbeeld financial fair play, aan banden leggen verhuur constructies , maximum selecties etc ,zal het niet eindigen ook. Dit allemaal ten koste van de fans natuurlijk , die minimaal 60 pond mogen neerleggen voor een doodgewone PL wedstrijd , oplopend naar minimaal 100 pond voor een CL wedstrijd.

En de volgende wordt Kane van Tottenham, die moet meer opbrengen dan Coutinho of hij gaat niet weg zegt hun preses. Benieuwd welke club gaat happen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren