Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ op weg naar knock-outfase na punt in Astana

Laatste update:

Een reis van ongeveer twaalf uur heeft AZ een punt opgeleverd op bezoek bij Shakhter Karagandy. De Alkmaarders van Dick Advocaat gaven veel kansen weg tegen de Kazachstaanse kampioen, maar konden uiteindelijk wel tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel. De huidige nummer acht van de Eredivisie gaat nu met vijf punten aan kop in L van de Europa League, maar PAOK Saloniki kan later op de avond langszij komen. De Grieken van Huub Stevens spelen tegen Maccabi Haifa.

/

Shakhtar sneuvelde op de valreep in de voorronde van de Champions League en mocht dus zeker niet onderschat worden door AZ. Dat werd al gauw duidelijk op het kunstgras in de Astana Arena, want de gasten uit Noord-Holland kwamen er totaal niet aan te pas. Binnen de minuut kreeg Gevorg Ghazaryan een enorme kans, maar van dichtbij schoot hij op Esteban Alvarado. Een minuut later moest de Costa Ricaanse doelman opnieuw redding brengen, ditmaal op een inzet van Sergey Khiznichenko. AZ werd overlopen in de eerste minuten en kwam na elf minuten terecht op achterstand: na een verre ingooi werd de bal doorgekopt en kon aanvoerder en sterspeler Andrey Finonchenko bij de tweede paal binnenschieten: 1-0. Na de openingstreffer kwam AZ iets beter in de wedstrijd.

De van Dick Advocaat, die afgelopen weekeinde met 3-1 van SC Cambuur-Leeuwarden won, kreeg na twintig minuten een eerste mogelijkheid: Roy Beerens mikte in het zijnet. De fysieke Kazachstanen hadden even later echter opnieuw kunnen scoren, maar Khiznichenko kopte na een gevaarlijk verre inworp van Gediminas Vicius van dichtbij over. AZ ontsnapte en sloeg na een kwart wedstrijd zelf toe: Mattias Johansson zette Johann Berg Gudmundsson voor de keeper en de IJslander faalde niet: 1-1. De storm van De Mijnwerkers uit de openingsfase was duidelijk gaan liggen, maar op slag van rust kregen zij nog één goede kans: Finonchenko kopte na een verre inworp op Esteban.

/

De reis van bijna 4.500 kilometer naar de voormalige Sovjetstaat leek zijn invloed te hebben gehad op de spelers van AZ, maar na rust leek men te hebben geleerd van de fouten die in de eerste helft werden gemaakt. Hoewel, na 55 seconden in het tweede bedrijf had Shakhter op een nieuwe voorsprong kunnen komen, maar Khiznichenko stuitte op Esteban. Finonchenko knalde even later ook nog voorlangs. De bezoekers werden wakker te zijn geschud en gaven in verdedigend opzicht weinig meer weg. AZ had twintig minuten voor tijd zelfs de zege kunnen grijpen, maar Johansson zag een inzet van de lijn worden gehaald door Aleksandar Simcevic, een van de lange verdedigers van de oranjehemden.

Shakhter, dat nu al voor de twaalfde wedstrijd op rij niet heeft weten te winnen, werd steeds verder vastgezet op de eigen helft. AZ kreeg nog twee goede kansen, maar de kopbal van Aron Johannsson op aangeven van Roy Beerens zeilde naast en een volley van laatstgenoemde ging rakelings naast de verkeerde kant van de paal. AZ heeft na de zege op Haifa en na het punt tegen PAOK nu vijf punten in de groep, terwijl Shakhter drie punten minder heeft. Op 7 november komen de Kazachstanen in de Nederlandse kaasstad op bezoek en hen wacht dus een reistijd van ongeveer twaalf uur.

Denk jij dat AZ de volgende ronde haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Meteen douchen en meteen terug naar Nederland! Wat een belabberd niveau lieten de dames zien tegen een Shakartje uit Kazachstan??

24 oktober 2013 om 20:02

Ben bang dat geen één Nederlandse ploeg daar een hoog niveau kon laten zien.
Waren toch nog wel wat mogelijkheden aan het eind voor AZ om te winnen, maar de eerste helft kwamen ze wel weer goed weg dus 1-1 valt wel mee te leven.
Belangrijkste is dat Karagandy geen 3 punten heeft gepakt en nog twee thuiswedstrijden te gaan waar AZ minimaal wel 4 punten gaat halen denk ik.

24 oktober 2013 om 20:05

de tijd dat nederland de 5de competitie van europa heeft is al een tijdje voorbij hoor.
Puntje uit europees is gewoon lekker. Nu maar hopen dat ze dit weekend een keer de punten kunnen pakken na een europese week.
iig al geoefend op kunstgras (speelt zwolle ook op)

24 oktober 2013 om 20:11

@mafka
AZ speelt altijd slecht na een Europese wedstrijd.
En uit naar Pec verwacht ik niet dat ze daar punten gaan pakken
4 uur tijdverschil is trouwens schandalig om binnen drie dagen weer te spelen.
De wedstrijd van vandaag gauw vergeten, nuttig puntje gepakt en niet meer over hebben.
Paok heeft thuis ook niet gewonnen en wellicht lukt het AZ wel om daar te winnen
Zou mooi zijn als ze eerste in de poule kunnen worden om een gedegradeerde CL ploeg te ontlopen.

24 oktober 2013 om 20:13

Mafka dat is zeker te hopen. Maar de heren van de Knvb zoude rekening houden met het programma voor de ploegen die Europees spelen en wat schertst mijn verbazing AZ en Psv spelen allebei een uitwedstrijd en jawel Ajax speelt thuis. Toeval????

24 oktober 2013 om 20:14

ja daarom hoop ik ook dat het nu wel een keertje lukt.
Eens zou het toch moeten lukken om de wedstrijd wel te winnen na europees

24 oktober 2013 om 20:19

Zalo het je nog sterker vertellen alle wedstrijden voor AZ na een europese wedstrijd zijn uit.

24 oktober 2013 om 20:22

Was me ook opgevallen. Maar niet te hard roepen hier
Dan krijg je talloze zeurtjes van Ajax die dit bestrijden.
By the way, artsen zeggen dat een topsporter per uur tijdverschil een dag nodig hebben om top te kunnen presteren.
Schandalig dat deze wedstrijd met vier uur tijd verschil tussen twee wedstijden word gespeeld.

24 oktober 2013 om 20:24

eigelijk is dat wel goed aangezien ze altijd na een europeese wedstrijd verliezen
Maar wel lullig gepland van de knvb

24 oktober 2013 om 21:20

Lullig gepland dit is dus je reinste competitievervalsing. Ze zouden rekening houden met de ploegen die europees spelen en deze wedstrijd(niet dat die 2 uur helpen) wordt niet eens om half vijf gespeeld. Psv speelt zelfs om 12.30uur dus meneer v.praag cs hebben het weer prima geregeld allemaal. Nee het ligt er te dik bovenop allemaal.

24 oktober 2013 om 22:19

@steward
@danny6

Toen ik dit ik dit vorige week aanhaalde ivm met Ajax eerst twente uit dan celtic uit, werd ik verkettert.
Ik vind ook dat de Knvb hier rekening had moeten houden maar het is niet alleen psv en az. Ajax moest na Barca uit naar Psv ook niet makkelijk toch?
En na Milan thuis tegen Utrecht maar die is voor ajax altijd lastig.

24 oktober 2013 om 22:44

@ Steward

Ik zie nul mensen dit bestrijden? Dus misschien een beetje voorbarig in je kennelijk blinde haat jegens Ajax. Of wellicht je hoop een eindeloze discussie op te starten.

On: Een punt uit pakken is prima. Zeker met de gedachte dat je nu thuis tegen dit Shakther en Maccabi mag aantreden. Hopelijk pakken ze daar genoeg punten en is de lastige uitwedstrijd in griekenland een formaliteit

24 oktober 2013 om 20:28

Ach ja dit is gewoon het niveau dat we wekelijks in de eredivisie zien. Az komt tegen een stelletje rouwdouwers totaal niet aan voetballen toe en Ajax gaat onderuit tegen een ploeg die volledig uit blinde renpaarden bestaat. Iedere ploeg die een beetje fysieke kracht in de strijd gooit maakt het iedere ploeg uit de eredivisie lastig; ook onze zogenaamde topclubs.

24 oktober 2013 om 22:07

@vaart
Denk je dat Ajax daar aan het voetballen was gekomen?

24 oktober 2013 om 22:22

Celtic verloor er. Al hoort AZ ook sterker te zijn dan Celtic. Maar AZ is de enige NL-club die het nog een beetje voor elkaar krijgt in Europa dit seizoen. PSV thuis onderuit tegen team Misjidan, Ajax deed het okee tegen Milan en Barcelona, maar raakt een voorsprong tegen Milan op kinderlijke wijze kwijt en blameerde zich door zich door Celtic notabene te slim af laten zijn. AZ, met een thuisoverwinning en twee gelijke spelen in hele verre landen, doet relatief gezien dan nog haar plicht.

Het voetbal was eigenlijk niet om aan te zien, maar AZ doet iets, wat de meeste andere NL clubs niet doen, namelijk punten pakken (vandaag dan maar 1).

AZ doet zich hier echter wel tekort. Ze moeten rustiger aan de bal zijn en ook scherper in de passing. Op enkele momenten ging de passing heel goed en zag je ook dat Karagandy gewoon een dramatisch team is.

Positief resultaat. Maar ik word echt enorm kriebelig van die Beerens. Is echt topklasse niveau. Hoelang krijgt die man nog een podium.

Tja...kut team, kut voetbal, kut gras, tegen zo'n spelers wil je niet spelen. Snap alleen niet dat Beerens hele wedstrijd mocht afmaken. Iemand met een beetje lichaam had ervoor gezorgd dat het 1-2 was geworden wat kreeg die jonge veel ruimte...

Zou goed zijn voor NL

Belangrijk om punten te blijven pakken ondanks matige partijen. Niet ontevreden. Overwinteren zou prima zijn.

Optimistisch spel van die gasten. Lange ballen naar voren. Veel druk zetten. Lastig te bespelen tegenstander. Vooral die verre ingooien zijn levensgevaarlijk! AZ is niet slecht weg gekomen.
In de tweede helft had AZ het best mogen afmaken. Maar 1-1 in zón ver vreemd land is geen schande. Ze staan nu nog steeds 3 punten van Karakandy. En 4 van Haifa als Poak gewoon wint. En als Haifa stunt heeft AZ helemaal goede zaken gedaan. Gefeliciteerd met het belangrijke knappe punt Alkmaarders. Tof dat die 25 supporters de moeite namen om erbij te zijn. Dan moet je ook geen last van crisis hebben met negen duizend km afleggen.

Pff, ongelofelijk dat sommige nog een hoge bal geven, tegen de luchtmacht.
Bal over de grond en tik ze scheel. Nee Az doet weer aan bange poeperd voetbal, opbouw was weer dramatisch zoals we dat kunnen in de uitwedstrijd.

Nou we gaan het zondag zien, weer een uitwedstrijd.

24 oktober 2013 om 20:15

ja, AZ altijd uit na eurpees,in tegenstelling tot het lieverdje van de Knvb (ajax)

24 oktober 2013 om 20:25

Dat moet je niet te hard zeggen steward, als je niet oppast komen de hordes ajax supporters over je heen vallen

24 oktober 2013 om 20:35

Tja, feiten zijn nu eenmaal feiten

24 oktober 2013 om 22:23

Wat blijf jij toch steeds over ajax vallen.

Hier even de wedstrijden rondom Europese

18 9 Barca - Ajax
22 9 Psv - barca

19 10 Twente - Ajax
22 10 Celtic ajax

Of was je die vergeten?

24 oktober 2013 om 22:32

@comred
@steward

Hier dan even de wedstrijden voor ajax na europa

Barca ajax
Psv ajax

Ajax Milan
Ajax Utrecht (altijd lastig)

Ajax Celtic
Nec Ajax

Ajax Barca
Ado Ajax

Milan ajax
Cambuur Ajax

Nou wat worden ze gematst

24 oktober 2013 om 22:53

We hebben er allemaal last van, maar Az 6 uitwedstrijden na een Europese avontuur kan gewoon niet. Knvb bedankt zullen we maar zeggen. Voor Ajax en PSV idem. Maar dat we gaan zakken op de Europese lijst is wel bijna zeker.

25 oktober 2013 om 10:11

@albertino
Hoe kom je er bij dat ik steeds over Ajax val?

Wat een overgang. Van Anderlecht - Psg, Man Utd - Real Sociedad en Real - Juve, naar....dit. Vraag me nog steeds een beetje af waar ik naar heb zitten kijken. Wat een belabberd niveau. Viel wel genoeg te beleven, amusement was wel aanwezig.

Overigens knap dat die Kazachen zo ver kunnen ingooien. Bleek wel een goed wapen te zijn.

24 oktober 2013 om 20:04

Niet normaal, heb dat echt nergens anders zo gezien die inworpen.
Vraag me af wat die Kazachstanees heeft gegeten.

24 oktober 2013 om 20:07

paardenvlees volgens sierd

24 oktober 2013 om 20:14

Of misschien toch alcohol houdende paardenmelk

24 oktober 2013 om 21:39

Koekoeks vlees?

24 oktober 2013 om 20:16

Anderlecht? Vond je die goed spelen dan?

24 oktober 2013 om 20:21

nee maar Fczlatan wel

24 oktober 2013 om 20:36

Slatan is geen team

24 oktober 2013 om 21:25

niet zo serieus man, maar draait wel alles om hem daar

24 oktober 2013 om 21:35

AZ heeft daar een paar jaar geleden ook gewonnen,
0-1 Martens( Ik was er bij)

Wat een zaadpartij zeg... Werkelijk niks goeds gezien, zonder ook maar enige sfeer en spanning. De Toto kan ook rechtstreeks de prullenbak in, na een match tussen de lamme en de blinden.

24 oktober 2013 om 20:10

wel een positieve wedstrijd voor AZ, zijn nu zo goed als zeker door

24 oktober 2013 om 20:11

Tja, als je eigen club deze competitie serieus had genomen dan had je nu in een kolkend (halfvol) Gelredome naar een spectaculaire pot voetbal kunnen kijken. Je televisie heeft blijkbaar maar 1 zender...

24 oktober 2013 om 20:18

Na gisteren is het überhaupt waardeloos, maar dit sloeg weer alles. Op het programma vandaag staat geen 1 uitnodigende wedstrijd, je moet wat...

En ga lekker anders paniek lopen maken over Vitesse, bij onze prachtclub is alles beter dan die topper die jij vanavond klaarblijkelijk hebt gezien.

24 oktober 2013 om 21:27

Sorry hoor, maar dat je het woord "prachtclub" in je mond durft te nemen.

Kan je er niet tegen om wedstrijden te aanschouwen van clubs die wel europees spelen raad ik je aan eens te zappen, schijnt een draak van en film te draaien op zender 8.

25 oktober 2013 om 10:15

@geelswert
Fijn dat je supporter bent van wat ooit een mooie club was, tenminste zo zie ik dat.
Vitesse is overgenomen door Jorania en nu een rijke rus om zijn zwart geld wit te kunnen wassen.
Sorry, met alle respect. Ik zie Vitesse nu als een handelshuis.
Toen Jordania kwam,was dit denk ik het begin van het eind van Vitesse,

Was geen goede wedstrijd shaktar karagandy startte beter en kwam op een terechte 1-0. Daarna begon az meer te combineren en kwam het op 1-1. In de tweede helft leek az het niet te willen winnen, want het tempo in de aanval was laag, behalve twee kansjes.

Nu thuis winnen en dan doorgaan in de el.


Matige pot met Beerens, Wuytens en Johansson als negatieve uitschieters. Puntje meenemen is mooi en met twee thuiswedstrijden voor de boeg is overwintering bijna binnen. Dat moeten de andere Nederlandse clubs nog maar zien te redden.

dick advocaat, doet een de boertje, zeggen dat we veel beter waren en de wedstrijd controleerde

Ben ik nou echt de enige die maar niet kan begrijpen dat deze club überhaupt in de Europa League speelt? Het grootste gedeelte ligt volgens mij gewoon in Azië (hetzelfde geldt overigens voor Turkije en Israël)

Ontopic: Wat een zaadpartij, mijn hemel. Goed, thuis gewoon afmaken.

24 oktober 2013 om 23:58

Ja en wanneer ik naar de Nlse clubs kijk denk ik ook van waarom doen ze nog moeite en gaan ze niet gewoon schaatse ofzo.

25 oktober 2013 om 00:18

Ah, een Turkse fan.
Turkije is op Oost-Thracië na een Aziatisch land, dus hoort niet thuis in de Europa League. Wanneer het grootste gedeelte van je land op een bepaald continent ligt hoor je bij dat continent.

25 oktober 2013 om 01:46

Kerel beste voetballers uit Europa komen niet eens uit Europa zelf dus hou op me je onzin. Dan moe je ook vinden dat alle non EU spelers ook terug moeten naar hun eigen continent en daar maar schitteren. Wat zou de EU niveau dan toch even dalen he? Wees blij met hoe het nu is en steun je NLs clupjes die er toch niks van bakken.

Het is toch heerlijk dat je meteen weet dat ik Turks ben.
Dan is Galatasaray toch even goed bezig he? Blijf het logo onthouden je gaat hem vaker zien.

Beerens speelde in de tweede helft wel goed, maar zijn eerste helft was zeer slecht

Mooi dat AZ de punten voor Nederland nog aan het binnenharken is. Hebben we in ieder geval 1 team dat na de winterstop nog in Europa zit (weet op dit moment niet hoe PSV en Twente ervoor staan). Heb helaas de wedstrijd gemist, kan iemand me vertellen of het de moeite waard is om hem nog te kijken?

Ik snap overigens niet hoe we zo makkelijk te achterhalen zijn door andere landen. Hoe komt het dat wij als één van de weinige landen zo erg achteruit gaan door het grote geld. Kleinere, vroeger veel zwakkere competities halen ons zo in. Ligt dat echt alleen aan het geld of zijn wij ook minder goed gaan trainen met de middelen die we hebben.

Het wordt tijd dat ze wat andere mensen de analyses laten doen want die van Derksen en Van der Gijp kan ik ondertussen al dromen. Steeds dezelfde riedel dat je tegenwoordig groot en sterk moet zijn en dat het niveau toch wel erg tegenvalt wanneer je dinsdag en woensdag naar de Champions League hebt gekeken. Inhoudelijk hebben ze beiden verder niet veel te melden.

Zo nu en dan zijn ze wel grappig maar als het alleen daar om gaat zouden we beter af zijn wanneer we de analyses laten doen door Theo Maassen.

24 oktober 2013 om 22:43

Ze hebben er zichtbaar ook geen zin in om daar te zitten. Beide heren hebben inhoudelijk net zoveel verstand van voetbal als een sinaasappel van kernfysica. Maar ach, ze kunnen weer cashen en wat open deuren intrappen met hun stokpaardjes.

@henrynr1
Ik denk dat wat betreft die kleinere competities wel meevalt hoor. België is nou ook niet bepaald fantastisch bezig in Europa, en Zwitserland ook niet. Waar het vooral om draait is hoeveel kijkers een club heeft. De club met de meeste fans (kijkers) verdient het meeste geld met televisie rechten. Ajax verdient meer geld dan AZ, omdat Ajax meer fans (kijkers) heeft. Daardoor verdienen ze meer geld aan televisierechten, waardoor er meer sponsors hun reclame willen showen bij de club. En die cirkel gaat zo voort. Dit heeft natuurlijk wel te maken met de prestaties. Wanneer de prestaties achteruit gaan, zijn er minder kijkers, dus minder televisie rechten etc.

Dan moeten we ook even kijken naar externe investeerders. Een club als Vitesse heeft lang niet zo'n grote fanbase als de traditionele top 3. Allereerst omdat ze in een regio zitten waar nog twee clubs vechten om de populariteit. Dus was kijkers betreft is het niet makkelijk. Echter ze hebben natuurlijk nog wel het witwasgeld, ik bedoel oliegeld, dat ze gebruiken om nieuwe spelers te kopen.

Om terug te komen op je vraag. Ja, alles ligt aan het hebben of het niet hebben van geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren