Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ayoub neemt met schuiver ultieme revanche op Ajax

Laatste update:

Yassin Ayoub sprak er op voorhand al over: revanche nemen op de club waar hij op jonge leeftijd als jeugdspeler werd weggestuurd. De middenvelder van FC Utrecht zette die woorden kracht bij door in de slotfase van het beladen duel met het povere Ajax de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. De Domstedelingen verlengen daarmee hun ongeslagen thuisreeks tegen de Amsterdammers tot zeven wedstrijden. Voor coach Frank de Boer is het zijn eerste competitienederlaag in december.

/

Zonder de eigen fans, die niet mee mochten reizen naar Utrecht, begon Ajax zeer voorzichtig aan het duel in de Galgenwaard. De laatste jaren is dat stadion de Amsterdammers niet gunstig gezind, wat tot uiting kwam in het zeer gecontroleerde, trage spel van de bezoekers. De thuisploeg vond het prima: de spelers van Erik ten Hag wachtten rustig af op eigen helft, in de hoop op een snelle tegenstoot. Die combinatie maakte dat het eerste half uur nauwelijks noemenswaardige momenten kende.

FC Utrecht kwam voor rust niet verder dan een afgekeurde goal van Sébastien Haller, die buitenspel stond, en een opportunistische poging van Andreas Ludwig. Ondanks een optisch en statistisch overwicht, stelde Ajax daar ook bar weinig tegenover. Alleen Amin Younes deed na ruim een half uur spelen even van zich spreken. De Duitser speelde zich behendig vrij en bezorgde de bal bij Thulani Serero, wiens schot echter goed geblokt werd. In de nastoot belandde het leer voor de voeten van Anwar El Ghazi. Zijn knal op de vuisten van Robbin Ruiter zou de enige Amsterdamse poging tussen de palen van de eerste helft blijken.

/

Met Viktor Fischer voor de geblesseerde Younes deed Ajax een poging om daar na rust verandering in te brengen, maar het mocht niet baten. Sterker nog: FC Utrecht nam het initiatief over en was veel gevaarlijker in de voorste linie. Het leidde tot een enorme kans voor Sean Klaiber, die profiteerde van het feit dat de arbitrale leiding een achterbal over het hoofd zag. De back stond ineens vrij, maar zijn geplaatste inzet plofte rakelings naast de verre paal. Jasper Cillessen stond aan de grond genageld.

In de laatste tien minuten kregen beide ploegen een kans om het duel alsnog te beslissen. Na prachtig werk van Yassin Ayoub mikte Bart Ramselaar net voorlangs, terwijl de verder onzichtbare Arek Milik zijn ploeg zomaar drie punten cadeau had kunnen doen. De Poolse spits kreeg uit het niets een vrije kopkans, maar schrok van de gelegenheid en mikte over. Met de moed der wanhoop bleef de thuisploeg zoeken naar de 1-0 en drie minuten voor tijd kwam de ultieme beloning. Ramselaar legde perfect klaar voor Ayoub, die de bal met gevoel en precisie in de verre hoek schoof en de wedstrijd besliste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke 3 punten, wat was Ajax slecht zeg. Echt om je kapot voor te schamen. Had er een hard hoofd in voor en tijdens de wedstrijd maar die goal viel ineens. Ayoub speelde echt weergaloos. Het rare is, Utrecht speelde nieteens geweldig, Haller zat lang niet in de wedstrijd, Barazite 1e helft matig, ramselaar heeft beter gespeeld. Maar er is gevochten als leeuwen. Forza utreg.

13 december 2015 om 14:27

Idd heerlijk en verdiend!!!

13 december 2015 om 14:28

Gefeliciteerd met de 3 punten.

Maar wat kunnen mensen overdreven reageren zeg. Ajax verliest een keertje en gelijk kunnen alle spelers en de technische staff weg. Belachelijk. Ze spelen al weken heel goed voetbal, vandaag een off-dat dat kan gebeuren. Utrecht was net even wat strijdbaarder en wint. Kan gebeuren. Sommige reageren alsof het seizoen voorbij is.

13 december 2015 om 14:31

Nee, jij vond de uitschakeling in de EL niet al een teken aan de wand? Het spel waar je zaad van dood slaat zo slap is het? Het feit dat de heren technische staf een beetje ruzie gaan lopen zoeken met Jonk? Het lijkt me duidelijk dat De Boer er sowieso uit moet, hij doet een Van Gaaltje en maakt het spel en de spelers dood- en doodsaai! De spelers lijken alleen maar terug te durven spelen, Veltman is de enige die naar voren voetbalt en doet dat ook maar zeer sporadisch en nog gekker: Dan is het een lange bal!

13 december 2015 om 14:33

Nou overdreven we willen graag een keer leuk voetbal kijken en dat zal pas weer gebeuren als de Boer weg is.
Hij is gewoon een laffe coach die in verleden tijd leeft met zijn manier van spelen.
Want met dit materiaal kan je heel leuk voetbal spelen.
Scoor je meer en ja je krijgt er meer tegen maar boeien win liever met 5 - 3 dan weer met zeer saai spel 1 - 0.

13 december 2015 om 14:35

@ Arwinos

Heel goed voetbal...? pfff moet niet gekker worden.

13 december 2015 om 14:41

Al weken heel goed voetbal ? Ik weet niet waar jij naar zit te kijken . T is al jaren shit en t word niet beter maar steeds slechter

13 december 2015 om 14:42

Elke wedstrijd die net iets meer vraagt wordt niet gewonnen...miss mag daar eens naar gekeken worden. Begin ik wel zat te worden.

13 december 2015 om 14:45

Utrecht speelde ook niet groots. Ik heb wedstrijden gezien waar ze veel beter waren dit seizoen. Tactisch stond het gewoon goed. Ajax kwam er voetballend er niet uit

13 december 2015 om 15:04

Hahahaha volledig offtopic, maar die eerste opmerking met dat doodslaand zaad.. lag krom hahaha. Thx

13 december 2015 om 16:27

Ze hebben al sinds 2009 een Off-day als ze naar Utrecht moeten. Het zijn gewoon een verschrikkelijk stel slapzakken met een wil om te winnen van lik me vestje! Waardeloos gewoon!

13 december 2015 om 14:29

Geweldig om te zien dat Utrecht weer wint van Ajax!! Het zat er ook gewoon in vandaag, dat werd heerlijk vroeg duidelijk! Ajax speelde 3-4-3 en dat was echt een drama met jongens die alleen maar naar binnen komen en maar een hele matige actie in de benen hebben.. Het spel van Ajax was ook weer eens zaadtraag, ik vond het directe voetbal van Utrecht (hoewel het vaak maar heel kort was) een verademing t.o.v Ajax! Mooie overwinning en helemaal op conto te schrijven van dei Ayoub! Die jongen speelde al de hele wedstrijd heerlijk

13 december 2015 om 14:36

Utrecht was niet veel beter hoor. Maar ze hadden wel meer wil om dit duel te winnen.

13 december 2015 om 14:50

Denk ik dat vrij objectief kan zijn als Utrechter. Ik denk dat Utrecht ook het betere spel had. Waar Ajax enorm slordig in de passing was, had Utrecht juist minder de bal maar als ze de bal hadden werd er vrijwel altijd naar voren gespeeld, niet teveel lange ballen. Overigens enorm raar weer van de boer om 343 te spelen omdat dat tegen Cambuur oid lukte. Utrecht heeft juist moeite met druk zetten als ze 433 spelen door die backs die altijd vrij staan.

13 december 2015 om 15:08

Jij mag dit vinden maar ik vind dat dit duel geen winnaar verdienden.

13 december 2015 om 15:57

Wacht maar af 17 april krijgen klop en dan zonder supporters van fc domoor

13 december 2015 om 19:57

Vinden de ajacieden Milik nou ook een walgelijke vent met zijn elleboog zoals ze het bij Kramer zeiden..

13 december 2015 om 23:39

Never chanched a winning team...
El ghazi erin, Bazoer erin en t loopt anders!! Gewoon laten staan wat afgelopen weken goed draaide en meer dan 15 doelpunten maakten.. pfff..

Beide clubs verdienden de overwinning niet, wat een matige wedstrijd zeg. Van beide kanten. Utrecht uiteindelijk de gelukkigste. PSV loopt een puntje in tot nu toe, maar vooraf dit weekend had ik daar misschien voor getekend. Je kunt beter punten verspelen bij Utrecht dan thuis tegen Roda.

13 december 2015 om 14:27

Tja, die twee verliesputen van gister voelen nu wel erg zuur ook... Natuurlijk is het goed dat Ajax niet verder afstand neemt, maar had je gisteren gewoon in eigen huis gewonnen van deze matige tegenstander, dan stond alles er nu toch wel weer een stuk beter voor... Helaas....

13 december 2015 om 14:31

oef, je bent zeker een Ajax fan gezien je arrogante reactie...matige tegenstander...daarom heeft Psv niet gewonnen.

Dat zegt dan genoeg over Psv, dat Psv maar een 'matige' selectie heeft.

13 december 2015 om 14:31

Toch een puntje ingelopen

13 december 2015 om 14:33

Roda is toch ook gewoon een matige tegenstander waar je eigenlijk geen punten tegen mag laten liggen.

13 december 2015 om 14:33

Als jij de media een beetje volgt wordt er overal gesproken over "kleine" tegenstander.... En daar heeft PSV dit seizoen nogal moeite mee.... Maar je mag me best arrogant noemen hoor, dat klopt wel een beetje...

13 december 2015 om 14:36

@ Psvchamps

Haha ja dat is logisch, ik had hetzelfde met vandaag. Stel dat we gewonnen hadden, dan stonden we al 6 punten voor op Psv.

@ Enlil

Niks arrogants aan van hem hoor, Roda thuis is toch ook gewoon een tegenstander waar je geen punten tegen mag laten liggen? Dat is meer een deceptie dan Utrecht uit. Ajax won 3 weken geleden nog met 6-0 van Roda.

13 december 2015 om 14:46

Ach niks aan het handje je staat nu op 3 punten achter van ons en Feyenoord kan zelfs gelijk komen.

13 december 2015 om 14:28

Utrecht was de tweede helft gewoon keurig. Ajax matig tot zeer slecht. Hopeloos,inspiratieloos en ze deden maar wat. Geen idee waarom er zogenaamd met 3 verdedigers gespeeld moest worden. We kregen sowieso geen kansen en die back van Utrecht kon telkens opstomen zonder directe tegenstander voor zich. Echt een zeer matige pot van Ajax. Gelukkig hebben we niet gewonnen, want voor je het weet gaat dit team nog denken dat het op halve kracht kan. Waardeloze mentaliteit, want na de 0-1 gingen ze er opeens wel voor.

13 december 2015 om 14:45

\op basis van de tweede helft heeft Utrecht dik verdiend gewonnen. Overduidelijk.

13 december 2015 om 18:14

onzin 3 punten zijn drie punten of het nou roda utrecht of cambuur is doet er niet toe

13 december 2015 om 19:21

Je snapt toch wel dat als Ajax 3 punten verspeelt bij Cambuur dat dit zuurder is dan bij Utrecht? Dat is gewoon 1 van de moeilijkste uitduels voor Ajax. Zoals de laatste jaren voor zich spreken; Ajax pakt daar zelden punten voor de titelrace.

Weer geeft Ajax niet thuis in een grote wedstrijd waarin de mouwen worden opgestroopt. Er lopen teveel spelers in op cruciale posities die niet Ajax waardig zijn. Ajax mist een creatieve middenvelder voor de verfijne passjes. Een type Valdivia, Banega hebben ze niet. Klaasen is ook een standaard speler. Daarnaast missen ze een goede spits. Depoitre ( zeg ik al 1.5 jaar) of Kone ( geregeld op de bank bij Everton) zouden topspitsen zijn voor Ajax. Balvast, kunnen goed mee voetballen en fysiek sterk. Lopen erg veel en tonen inzet. Ajax mist gewoon de kracht in grote wedstrijden. Daarnaast moet je Utrecht uit ook gewoon lekker op de counter spelen. Zo won je namelijk wel met 1-4 zoiets in de beker in Utrecht met Babel o.a. maar nee hoor, Ajax moet weer voetballen. PSV zou gewoon lekker simpel op de counter spelen, net zoals andere grote ploegen in Europa die zn uitwedstrijd hebben.

13 december 2015 om 14:30

De Boer overschat zijn selectie enorm en denkt het wel voetballend te kunnen. Had idd gewoon op de counter moeten spelen.

13 december 2015 om 14:32

Met name die 3-4-3 was een totaal verkeerde keus.

13 december 2015 om 14:41

Maar dat komt door de Nederlandse pers die bijna elke dag wel schrijft over aanstormende talenten, die komt er wel, de klasse spat er vanaf...etc.... Het is gewoon niet goed genoeg voor Ajax. Topvoetballers lopen nou eenmaal niet op de Nederlandse jeugdvelden rond. Aankomende topvoetballers?misschien, maar er zal aangevuld moeten worden. En dat kost geld.

13 december 2015 om 16:30

Bazoer was uiterst matig vandaag. Dat mag voor zo'n jonge jongen en daarom is het goed dat hij voorlopig nog in NL blijft, want hij is er nog niet aan toe.

13 december 2015 om 14:36

Nou, dat valt dit jaar juist enorm mee hoor. Ajax speelde juist uitstekend in de uitwedstrijden waar ze het voorheen altijd zo moeilijk hadden. Onbegrijpelijk ook om dan je eigen tactiek om te gooien en zonder backs te gaan spelen. Zeker in de tweede helft had er teruggeschakeld moeten worden, nu stonden Bazoer en Serrero steeds alleen langs de zijlijn en werden ze vrij eenvoudig overlopen. Ontzettend stom.

13 december 2015 om 15:00

Dat valt helemaal niet mee, want dit soort wedstrijden hoor je op de counter met 0-4 te winnen.

13 december 2015 om 19:32

@laligathomas

Begrijpend lezen aub. Joostfan stelt terecht dat het dit jaar uiterst voortvarend ging met Ajax in uitwedstrijden. Zelfs de zware uitwedstrijden tegen Vitesse werden uiteindelijk prima gewonnen (1-3 en 0-2).
En PSV zou dit soort wedstrijden op dit moment ook niet makkelijk winnen, ben je wel bekend met de huidige PSV vorm in de competitie?

Uiteindelijk heeft dat gelijkspel gister tegen Roda van PSV niks uitgemaakt.

13 december 2015 om 14:26

Jawel hoor. Utrecht-uit is ingecalculeerd puntenverlies. Op deze manier loopt PSV dus gewoon minder ver in

13 december 2015 om 14:28

Helaas met een mager puntje, maar Ajax loopt iig niet uit...

13 december 2015 om 14:38

Een punt is niet erg. Daarbij hebben we nu alleen nog maar PSV en ADO als lastige uitwedstrijden. Zwolle, Feyenoord, Vitesse en AZ, waar we het traditioneel moeilijk hebben, hebben we al gehad.

13 december 2015 om 14:50

@ Vesta

Programma valt wel mee hoor. Ja jullie hebben al wat zware uitwedstrijden gehad, maar Ajax moet bijvoorbeeld ook nog naar de Euroborg, en naar Heerenveen. Ook geen simpele potjes natuurlijk.

13 december 2015 om 14:51

We moeten nog tegen Groningen uit

13 december 2015 om 14:29

Tja Ajax weet dat Utrecht uit erg lastig is, we winnen daar niet vaak. En dan na Europees en zonder ons publiek, dan calculeer je punt verlies in.

Thuis tegen Roda was vrij onverwachts punt verlies voor Psv.

13 december 2015 om 14:39

Speedyafc Ingecalculeerd? Was jij niet degene die donderdag schreef dat Ajax zich tegen Molde spaarde (ajax was immers toch al zo goed als uitgeschakeld) om er in de eredivisie tegen Utrecht weet te staan? Je spreekt jezelf enorm tegen en praat alles goed wat Ajax betreft.

13 december 2015 om 14:44

1-0 voor Master 1

On: of ze zich nou gespaard hebben of niet, ze konden gewoon niet beter, zowel op donderdag als vandaag. Er moet echt wel iets bij in de winterstop als ze kampioen willen worden.

13 december 2015 om 14:52

Jij probeert nu wel het verlies goed te praten. Volgens mij heeft Ajax dit seizoen ook goede resultaten behaald na een Europese wedstrijd. Het had vandaag gewoon te maken dat Utrecht het tactisch heel goed neer had gezet. Ajax kon amper kansen creëren.

13 december 2015 om 14:58

@master 1

1) Ajax heeft al jaren niet meer in Utrecht gewonnen.
2) Ajax houdt niet van lunch duels.
3) Ajax mocht geen publiek meenemen in deze wedstrijd.
4) De beste Ajax speler van vandaag werd de wedstrijd uitgeschopt zonder consequenties voor de dader.

Dus ja, deze nederlaag komt niet onverwachts. maar goed, geen man overboord, PSV liet punten liggen tegen Roda en Feyenoord staat alweer achter in de Euroborg.

13 december 2015 om 15:04

Speedyafc Je geeft geen antwoord op mijn vraag en de meeste excuses die je noemt waren donderdag ook al bekend. Wees eens een kerel man en geef eens toe dat je alles wat Ajax betreft met de mantel der (club) liefde bedekt.

13 december 2015 om 15:16

Als je Ajax wat langer volgt, dan weet je dat Ajax zelden tot nooit wint in de Galgenwaard. Frank de Boer heeft alles al geprobeert, vandaag zelfs 3-4-3 in een uit wedstrtijd. Maar het werkt niet tegen Utrecht, voor hun is het de wedstrijd van het jaar, voor Ajax niet.

Elk team heeft van die tegenstanders, kijk maar hoe vaak PSV punten verliest tegen Roda, hoe Feyenoord het uit bij Groningen doet.

p.s. Utrecht heeft uberhaupt dit jaar nog niet verloren in de Galgenwaard. Twente kreeg zelfs vier goals om de oren.

13 december 2015 om 16:05

Tja, wie kan er dit seizoen nou niet winnen van Twente?
Overigens moet ik Master 1 wel gelijk geven. Afgelopen donderdag was je nog aan het beweren dat Ajax zich zou sparen voor deze wedstrijd en daarom niet hun best deed tegen Molde. Vandaag is gebleken dat Ajax gewoon niet beter kan.

13 december 2015 om 16:12

Afgelopen donderdag heb ik inderdaad weinig inspanning van Ajax gezien dus moe waren ze vandaag zeker niet. Echter de wedstrijdvoorbereiding was alleen de zaterdag, dat is anders dan een hele week gericht kunnen trainen op een tegenstander.

En inderdaad, vandaag kon Ajax niet beter tegen Utrecht. Het is jammer dat ze het te laat doorkregen en niet zelf op tijd omschakelde naar een 4-5-1 met gesloten verdediging en gokken op de counter. Utrecht uit kan Ajax beter voor een punt spelen maar dat is voor Ajax moeilijk om te accepteren.

13 december 2015 om 16:29

Ajax, Groningen, Nec, Roda, Excelsior, De Graafschap en Cambuur.

13 december 2015 om 14:30

Nja punten verprutsen thuis tegen Roda Jc is slechter dan. 3 punten verprutsen tegen Fc Utrecht

13 december 2015 om 18:17

volgens mij kost het in beide gevallen drie punten dus wie de tegenstander ook is dat doet er niet toe

13 december 2015 om 14:30

Ach we weten allemaal dat PSV vorig seizoen alleen maar kampioen is geworden omdat Roda gedegradeerd was Roda is terug en onmiddellijk laat PSV weer allerlei punten liggen die ze vorig jaar gepakt had.

Maar nu even zonder gekheid, dat is natuurlijk spreken vanuit de euforie net als Psvers ongetwijfeld vandaag ook zullen juichen over de wanprestatie van Ajax.

Uuuuu!

Na 5 jaar is Frank nog steeds niet met 3 punten uit het Galgenwaard vertrokken

13 december 2015 om 14:38

Ja dat is een feit, helaas zien we dat al van te voren aankomen. Een van de lastigste wedstrijden van het jaar voor Ajax en dan ook nog net na een Europese wedstrijd, op het gehate 12.30 tijdstip en zonder uit publiek.

Kan helaas niet zeggen dat de nederlaag onverwachts kwam.

13 december 2015 om 17:25

Excuses en excuses wat ik je lees van je. Jammer man, en accepteer je verlies nou maar, dan ben je pas een vent. Denk je dat ik het lekker vond om de wedstrijd te bezichtigen?

13 december 2015 om 23:10

Ik denk niet dat er hier mensen zijn die Speedy nig serieus nemen

13 december 2015 om 14:44

Geen 3 punten, maar in 2012 won Ajax met de beker wel met 0-3 van Utrecht

13 december 2015 om 18:19

om er vervolgens uit te vliegen dus daar heb je ook niets aan gehad

13 december 2015 om 21:55

Na 4 titels weet ik niet of Frank wakker moet liggen van lachende FCU fans.

Erg jammer, je zag gewoon dat spelers zoals El ghazi te matig waren...

13 december 2015 om 14:28

Echt Nederlands elftal niveau die gozer. Gelukkig is de bondscoach Blind.....

13 december 2015 om 14:30

Kom op zeg, hij is pas terug van een blessure en moet nog ritme krijgen

13 december 2015 om 14:32

Dat kan ik begrijpen, maar je gaat toch niet zomaar van een speler die altijd naar binnen komt naar een speler die alleen maar voorzetten geeft? want daar moet hij echt op gaan oefenen.

13 december 2015 om 14:43

Ritme opdoen doe je niet in Ajax 1. Daar zijn trainingen; oefenwedstrijden en jong-Ajax voor.

13 december 2015 om 14:49

Onzin, ritme opdoen doe je overal, ook bij Ajax

Geen hoogstaande wedstrijd al was de tweede helft wel vermakelijk.
Bizar dat Ajax in de 36e minuut voor het laatst op goal heeft geschoten.. Hele slechte pot van de kant van Ajax.

Feyenoord moet hier gebruik van maken!!

13 december 2015 om 14:28

Dit idd. Van beide kanten slechte wedstrijd, maar utrecht legde wel weer vechtlust en strijd op de mat. Wel weer matige scheids. Vrije trap waar goal uit valt is natuurlijk te lachwekkend voor woorden. Maar goed doet niks af aan dit ajax. Dramatisch

13 december 2015 om 14:40

Tja dat vind ik af en toe wel een scheve statistiek. Zo heeft Milik nog 2 goede kansen gehad in de 2e helft op een doelpunt. 1 keer met een kopbal die hij net niet goed raakt en langs gaat. Even daarvoor was het 0-1 geweest als Milik die bal had aan kunnen nemen (lange bal van Bazoer).

Maar inderdaad, wel een hele matige wedstrijd van Ajax. Dit leg ik toch wel bij Frankie neer, met z'n 3-4-3. Prima om dat te doen thuis tegen de laagvliegers, maar toch niet uit bij Utrecht?

13 december 2015 om 14:58

Nee inderdaad, erg vreemd om 3-4-3 te spelen tegen Utrecht-uit. Snap ook Frank zijn gedachten hier achter ook niet?!

Verder een terechte overwinning van Utrecht, Ajax speelde bedroevend. Janken met de pet op. De boer maakt je misschien nog kampioen maar dan nemen we dankbaar afscheid. Frank het is tijd.

Donderdag nog niet genoeg ergernis gehad?

Wat een dramatische pot, wat heb ik me weer lopen ergeren:
Milik alsjeblieft zeg, donder hem er eens uit en ga toch op zoek naar een fatsoenlijke spits Ajax!
Serero erin? Waarom? Om nog een keer te laten bewijzen dat die het niveau niet aan kan? Zet dan Schone op 10 en Klaassen als halfspeler, Schone heeft nog een pass en een schot waarmee je iets kunt.
Als Younes de volgende keer uitvalt (de enige die wel wat liet zien), dan kunnen we beter met 10 man verder spelen, want Fischer speelt meer met Utrecht mee dan met Ajax.
El Ghazi moet eens wat meer inzet tonen als hij niet in de wedstrijd zit, hij speelt namelijk voor Ajax en niet voor FC El Ghazi.
Gudelj laat telkens weer zien dat hij alle moeite heeft om met het niveau mee te komen, die moet zich echt gaan verbeteren, want elke bal breed of terug kan iedereen. Ik denk wel dat hij het kan, maar zoals het nu gaat streeft Van de Beek hem binnen no-time voorbij.

Utrecht heeft overwinning verdiend, zeker in de tweede helft waren zij de meest dreigende ploeg. Voor Ajax opnieuw weer een bevestiging van het dramatische aankoopbeleid. Dit ballenploegje gaat echt geen kampioen worden.

13 december 2015 om 14:41

Gudelj heb ik me echt weer over lopen verbazen. Zowel verdedigend als aanvallend lijkt hij helemaal niet te begrijpen wat hij moet doen. Hij kan echt een wedstrijd lang overal te laat zijn omdat hij niet op tijd vertrekt of verkeerd loopt. Daarbij zijn zijn keuzes vaak ook nog risicoloos in balbezit. Van hem had ik juist verwacht dat hij wel mee zou gaan draaien, maar positioneel zit er geen vooruitgang in.

13 december 2015 om 14:53

@ baloog

Ik zie wel wat vooruitgang bij Gudelj (hoewel hij vandaag ontzettend slecht was), maar die vooruitgang is wel heel erg mager. Hij speelt inderdaad veel te risicoloos en staat met name bij balbezit niet goed. Hij zal zich sneller moeten gaan verbeteren, want ik ben wel enthousiast over Van de Beek, hoewel die natuurlijk nog niet direct alles zal kunnen spelen.

13 december 2015 om 14:52

Ik erger me groen en geel aan de aanvallers. Milik kan voetballend vrij weinig en is geen aanspeelpunt. El Ghazi is verre van fit en nu niet in vorm om überhaupt opgesteld te worden. En Younes is zo voorspelbaar, altijd naar binnen de drukte in. Wat Fischer betreft exact goed verwoord. Zou Schone ook graag eens op 10 zien omdat Klaassen overal loopt behalve op 10 (ook door een gebrek aan ballen). En dan dat tempoloos geschuif; dat is echt onder FdB erin geslopen. Nog 18 wedstrijden en dan is het tijdperk FdB hopelijk echt voorbij !

13 december 2015 om 15:00

@ Fcbogarde

Zeg maar gerust dat Milik helemaal niks kan als het om meevoetballen gaat. En het was vandaag geen uitzondering, weer 8 van de 10 ballen die hij krijgt verprutst hij.
El Ghazi heb ik wel vertrouwen in, maar als je niet in vorm bent dan loop je jezelf toch het apezuur voor het elftal?
Younes vind ik juist het mist voorspelbaar, die kan zowel binnendoor als buitenom, hij is te wisselvallig, maar was vandaag de meest dreigende speler.
Fischer is één wedstrijd alles en vervolgens weer 3 wedstrijden ergernis.
Schone gaat nooit op 10 komen helaas, want Frank vind het druk zetten door Klaassen zo goed als nummer 10. Ja, waar de nadruk al op ligt hè.

Dat laatste ben ik totaal niet met je eens. Frank de Boer is een fantastische coach. Ik ben het ook niet altijd eens met zijn keuzes, maar hij heeft het met de gebrekkige selecties die hij telkens krijgt geweldig gedaan. Ook dit jaar weer heeft Ajax geweigerd om een representatieve selectie af te leveren. Talent genoeg, maar niemand die sturing kan geven. Daar kan Frank ook niets aan doen. Hij doet immers zelf niet meer mee in het veld. Verder kan Frank er ook niets aan doen dat Milik niet kan voetballen, dat Fischer ontzettend wisselvallig is en dat Gudelj nog moeite heeft met het niveau. Nee, ik vind dat Frank het goed doet, en ik kijk eerlijk gezegd uit naar het einde van het tijdperk van Marc Overmars. Hij is de verantwoordelijk voor het transferbeleid en daar slaat Ajax ieder jaar de plank gigantisch mis. Als je in dit elftal, zoals PSV slim gedaan heeft, een Guardado en een Luuk de Jong zou neerzetten had je een fantastisch elftal gehad dat veel weerbaarder zou zijn dan de huidige basiself. Dat verschil wordt niet gemaakt door een coach, maar door degene die spelers aankoopt.

13 december 2015 om 15:12

Anders geeft Frank ook goedkeur aan de versterkingen. Dus het is niet alleen Overmars die deze spelers haalt. Wat Milik betreft, daarmee heeft FdB al een seizoen kunnen werken en dan had hij al kunnen zien dat Milik geen Ajax spits is.

13 december 2015 om 15:36

@ Fcbogarde

Overmars is verantwoordelijk voor het transferbeleid, Frank de Boer voor de opstelling. Ajax is er voor het tweede seizoen op rij niet in geslaagd een spits te kopen. Kan Frank het helpen dat Overmars bij Sanogo uitkomt via zijn oud-coach Wenger?

13 december 2015 om 15:49

Ajax heeft wel nog het makkelijkste programma van de drie (psv en Feyenoord). Ze hebben veel moeilijke uitwedstrijden al gehad.

13 december 2015 om 16:06

@ Pieterpost

We zijn allemaal op de helft straks, complete onzin dus. Ajax heeft ook nog genoeg lastige uitwedstrijden voor de boeg met Psv, Heerenveen, Groningen, ADO den Haag. Daarbij speelt PSV met name in de kleinere wedstrijden slecht en zijn ze juist beter tegen betere ploegen tot nu toe. PSV heeft mentaal de meest uitgebalanceerde selectie (met Guardado, Luuk de Jong en Moreno), alleen het nadeel dat ze nog in de Champions League spelen, wat vaak niet helpt bij de competitiewedstrijden die je vlak erna speelt. Maar dat zijn er waarschijnlijk maar twee.

13 december 2015 om 16:48

@hen_nie

Beetje raar om te zeggen dat Ajax geen kampioen wordt op basis van één wedstrijd vind je niet? Tot nu toe staan zij er het beste voor in de Eredivisie. Zo jammer dat mijn club gisteren het liet liggen tegen Roda, dan hadden ze vandaag kunnen inlopen.

Dit jaar is niet echt een touw vast te knopen aan de prestaties van de top 3. PSV blijft maar punten verspelen tegen de zwakkere teams (merendeel rechterrijtje), Feyenoord presteert nooit wanneer het echt moet (ze hadden vandaag moeten winnen van Groningen om in te lopen) en Ajax speelt de ene keer een Roda weg om vervolgens tegen Utrecht niets te laten zien.

Het is simpelweg te vroeg om dit te bepalen. Laten we eens afwachten tot half maart en dan kijken hoe iedereen ervoor staat.

Utrecht proficiat met de winst, terecht gewonnen. Ajax buitengewoon slecht en verdiende ook niks.

13 december 2015 om 14:30

Klopt helemaal. Ajax verdiende niks, slechtste wedstrijd dit seizoen?

13 december 2015 om 14:39

Ik weet niet of dit de slechtste was. Van 16 waren er ongeveer 10 die net zo armoedig en slecht waren. Echt klaar met FdB !

13 december 2015 om 14:42

@ Fcbogarde

Overdrijven is ook een vak. Als je EL meeneemt kom je richting de 10 ja, maar alleen in de competitite zijn er misschien 3 slechte wedstrijden geweest. Thuis tegen PSV en uit tegen Feyenoord.
Verder zijn er vooral best veel prima en ruime overwinningen behaald, zoals tegen Vitesse, Zwolle, Cambuur, Roda, Heerenveen, AZ, Willem II, Ado.

14 december 2015 om 08:39

fcbogarde, kom op zeg, frank mag het zich wel aantrekken, alleen niet hij stond op het veld, maar de 11 spelers, enigste fout font ik dat dijks er niet instond, wanneer je ziet dat je zo niet door komt, gooi het dan om, zodat het een verrassing zou worden voor utrecht, maar om nu te zegen weg met frank, nee.

Wat triest dit zeg. El Ghazi is ook 3x niks. Zeer slechte wedstrijd. Kan je 2 punten uitlopen laat je ze 1 punt inlopen...

13 december 2015 om 14:27

3 punten uitlopen?

13 december 2015 om 14:31

Ja psv heeft gelijkgespeeld dus eigenlijk 2 punten

Utrecht verdiende niks, behalve meer kaarten. En Ajax wilde blijkbaar niet. Anders laat je Serero niet 80 minuten staan. Die speelt 0 ballen vooruit.

13 december 2015 om 14:33

Ajax heeft in de tweede helft amper een schot op goal gehad, en dan zeg je dat Utrecht niks verdiend.

13 december 2015 om 14:47

Jaap jaap jaap wat ben jij een slechte verliezer bah zeg. Nou ik ga niet mee in je spelletje sterker nog vind nog steeds dat ajax de beste en meest stabiele ploeg heeft in de eredivisie en ik verwacht ook dat ajax de kampioen word ik heb niks tegen ajax.

Ik moet wel bekennen dat utrecht de meeste drang en wil had om te winnen en waren er de 2e helft al een paar keer dicht bij.

Mijn tip is reageer gewoon sportief en over de spreekkoren en de straf dat was een andere topic.

Dus jaap laat je van je goede kant zien

13 december 2015 om 15:02

Jaap is iemand die je absoluut niet serieus moet nemen hier, kijkt alles door zijn ajax bril. Utrecht was de betere ploeg en dat zie je menig Ajacied hier in dit topic ook toegeven.

13 december 2015 om 15:32

Vandaar dat ik ook aangeef dat zij het ook niet verdienden.....ofwel beiden niet, maar ja dat zal wel te moeilijk zijn voor je

13 december 2015 om 15:35

Dus als Utrecht beter is of iets minder slecht is een gelijkspel alsnog terecht? Wat een leuke redenering.

Wat een drama pot van Ajax. Vedette gedrag zonder inzet. Utrecht de terechte overwinnaar.

Alleen, revanche? Ayoub werd weggestuurd na een vechtpartij waar hij na afloop weigerde z'n excuses aan te bieden. Maar goed he.

Nu maar hopen dat Feyenoord ook punten laat liggen, maar dat hangt dan weer samen met m'n clubvoorkeur

Al tweede wedstrijd van een hoogwaardig niveau van Ajax in 1 week!

Opzouten met deze trainer met zijn verschrikkelijke tactiek ongelofelijk wat een armoe FC heeft dik verdiend gewonnen die probeerden tenminste nog een doelpunt te maken, Ajax was alleen maar aan het voetballen om ze te voorkomen het wordt tijd voor wat anders en snel ook want zo wordt het alleen maar erger .

Was wel een matige wedstrijd in een laag tempo! Maar wat slecht van Ajax hoe kan je in godsnaam zo inspiratieloos voetballen. dit zijn dure punten. Psv had gelijk gespeeld en Ajax had kunnen uitlopen maar verprutsen het! Mocht Feyenoord winnen van Groningen dan is het echt een hele goede week voor hun

Trouwens vond het wel mooi zo zonder Bunninkside zo zie je maar dat Utrecht hun helemaal niet nodig hebben. Enigste wat hun voor sfeer zorgen is Negatief! zonder het team echt aan te moedigen.

Utrecht gefeliciteerd met de 3 punten

13 december 2015 om 17:30

Je bent er niet geweest. De lege Bunnikzij zorgde ervoor dat het in de rest van het stadion veel drukker was, en veel leuker dan anders.
Utrecht heeft de Bunnikzij niet nodig? Vandaar dat de spelers na afloop allereerst applaus gaven aan de lege Bunnikzij. Maar dat heb je niet gezien.

Volledig terecht, Ajax was om te huilen zo slecht. Leuk ook voor Ayoub.

Als je niet kunt winnen moet je zorgen dat je niet verliest.

"Wat een misselijk mannetje die Milik. Deelt overduidelijk een elleboogstoot uit en moest gelijk rood hebben. Ajax wordt weer eens gematst, dit is al de zoveelste keer. Hoop dat de KNVB hier onderzoek naar doet."
Aldus de gemiddelde supporter die dit zou zeggen wanneer Kramer dit had gedaan.

13 december 2015 om 14:30

Haller ook dan zeker voor zijn hoek op Tete in de eerste helft? En kijk die vrije trap in de 80ste minuut nog even terug, daar wordt gewoon iemand onderuit getrokken in de 16 dus pingel. En de niet gegeven kaarten aan oa. ludwig en barazite die bleven schoppen. Heb je natuurlijk allemaal gemist?

13 december 2015 om 18:26

haller heeft geen hoek gegeven dat was milik met een eleboogstoot die gewoon rood was en ja kijk even terug die 80ste minuut want er was allang gefloten voordat hij ging liggen

13 december 2015 om 14:31

Hou eens op, er is een speler van Ajax de wedstrijd uitgeschopt waarvoor geeneens een kaart gegeven werd. Milik is direct met geel bestraft door de scheidsrechter. Beetje onzinnig om over de Knvb te beginnen, je weet drommels goed dat dit niet meer kan na een gele kaart.

13 december 2015 om 15:53

alleen was het geen geel maar rood en die speler van ajax die bewust hands maakte door de bal voor de voet weg te slaan is ook rood allemaal niet gezien zeker

13 december 2015 om 15:57

De scheidsrechter heeft alle door jouw genoemde situaties beoordeelt en gemeent dat er geen sprake was van rood. En ik kan me heel goed in zijn oordeel vinden. Ik heb mijn twijfels of hij de zware overtreding op Younes gezien heeft, we zullen moeten afwachten wat hij daar over te zeggen heeft.

13 december 2015 om 18:27

de overtreding op younes was geel ja maar die van milik vuurrood en die had gewoon mazzel dat de scheidsrechter hem spaarde

13 december 2015 om 14:33

Misselijke mannetje nog net niet, maar dat het miss een rode kaart had moeten zijn, denk ik wel, want dat is niet hoe het moet.

13 december 2015 om 14:33

Maar de actie is bestraft met geel, dus zou best dom zijn wanneer 'de gemiddelde supporter' dat zou zeggen. Overigens wel een vieze actie van Milik natuurlijk.

13 december 2015 om 14:38

Haha. Er was vandaag maar een overduidelijke rode kaart. Die was in de elfde minuut voor Ludwig. Milik springt stom met zijn arm omhoog en verdiend daarvoor een terechte gele kaart.

13 december 2015 om 14:44

Had die Milik maar rood gekregen, zou een hoop schelen voor Ajax de komende tijd.

Kansloos. Om te schamen! Met deze begroting niet kunnen presteren. Ik snap er niks meer van!! 60% balbezit maar een wedstrijd om van te janken. Er moet wat gebeuren Frank!

13 december 2015 om 18:30

tja 60% balbezit op eigen helft rondspelen betekend niet dat je goed speelt iedereen kan achterin rondspelen en al helemaal niet als utrecht dat wel best vond

Ik heb het echt gehad met dit Ajax. Het eeuwige risicoloze rondtikken. Waar zijn de karakterspelers, waar zijn de spelers met intuitie, waar zijn de spelers die een bal naar voren durven te tikken. Op alle geledingen wordt gefaald. Er zit al seizoenenlang een negatieve lijn in het spel van Ajax, waarbij structureel per seizoen minder kansen gecreëerd worden. De spelers die gehaald worden vormen over het algemeen geen toegevoegde waarde.

Maar gaat er iets veranderen? Nee natuurlijk niet want het hele technische hart is vrienden met elkaar. Overmars zal De Boer nooit terechtwijzen net als De Boer Overmars nooit werkelijk terecht zal wijzen. Er moeten gewoon echt nieuwe spelers komen en er moet echt een nieuwe spelopvatting komen die niet gericht is op angst om te verliezen en balbezit maar op winnen en aanvallen. Laat alsjeblieft Peter Bosz naar Ajax komen na dit seizoen en hem proberen dit Ajax in een aanvallende doelpuntenmachine te veranderen.

Ik ben er echt klaar mee. Weekend na weekend stelt Ajax weer teleur zodra de tegenstander van enig niveau is. Waar Ajax in het verleden voetballend vaak wel mee kon maar in de duels en mentaliteit werd afgetroefd wordt het nu zowel qua mentaliteit als speltechnisch afgetroefd. En het is dat er achterin een stel enorme talenten staat dat Ajax meestal overeind houdt (tete, Riedewald, Veltman en Cillessen) want anders was de titel al lang weer uit zicht geweest. Het wordt tijd om door te gaan selecteren, niet alleen in de selectie maar wellicht ook in het technisch hart. En wellicht is dat onterecht: De Boer verdient bakken met krediet. Wellicht is dat onterecht, en kan geen enkele trainer een goed voetballende ploeg maken van deze selectie. Maar hoe het de afgelopen seizoenen gaat, kan het ondanks de redelijke resultaten echt niet verder

Wedstrijd was niet om aan te gluren en verdiende geen winnaar. Beide waren dramatisch inclusief de scheidsrechter. Liet het geen wedstrijd worden want floot overal voor. Maar uiteraard gaan de felicitaties naar FC Utrecht

Ajax was intens slecht. Wedstrijd verdiende geen winnaar, maar Utrecht was wel degene die het het meest verdiende. Verdedigend prima, tot aan Gudelj ging het goed, daarna iedereen een onvoldoende: Bazoer, Serero, Klaassen, El Ghazi, Milik, Younes, Schone, Fischer. Niemand goed gespeeld.

13 december 2015 om 14:35

Younes deed het naar mijn mening nog prima. Was de enige speler die aanvallend nog wat bracht. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens.

en weer en kansloos verhaal van Ajax kant. Ik zeg het al 2 jaar, het niveau holt achteruit en we kunnen niet omgaan met ploegen die spelen zoals utrecht. Wat ongelofelijk slecht weer. Wanneer realiseren ze in Amsterdam dat er iets veranderd moet worden! Zowel in tactiek als mentaliteit. Wat een stelletjes lamzakken weer zeg. Krijgen we straks FDB weer met z'n standaard commentaar; we stonden goed, we hadden meer balbezit etc.. Man hou toch op! Het wordt tijd voor een nieuw beleid en coach want de afgelopen 2 jaren zijn afschuwelijk. Slecht spel en slechte resultaten. In Europa en nu sijpelt dat spel ook door naar de zeer zwakke Eredivsie. Echt, ik word er doodziek van..;

Wat was Ajax slecht zeg, het wordt echt met de week slechter, het is echt vreselijk. Fischer drama, El Ghazi drama, dat die gasten nog bij de selectie zitten pff. Maargoed er komen weer hele lastige jaren aan. Maar hou vooral vast aan je eigen plan Overmars en vd Sar!

13 december 2015 om 17:34

Utrecht speelde gewoon super vandaag. Het was een spannend potje waarin beiden partijen wel doelpunten mochten en konden maken. Jammer Ajax, volgende keer beter.

De Boer mag nu wel echt weg. Bedankt voor de 4 titels, maar zelfs het spel in de Eredivisie ziet er nu echt niet uit. Over Europees hoef ik al helemaal niet te beginnen... Nieuwe trainer en het elftal beetje met ervaring vullen zoals bij PSV.

Deze wedstrijd verdiende geen winnaar, maar als hij er toch een zou moeten krijgen was FC Utrecht de verdiende winnaar. Mijn felicitaties aan de selectie van FC Utrecht, ze hebben er hard voor gewerkt.

Blij dat we uit de Europa League zijn als ik Ajax weer zo zie voetballen. Ze kunnen het gewoon niet opbrengen om meerdere malen in korte tijd aan de aftrap te verschijnen, een ultiem teken van zwakte. Erg zonde, want vandaag hadden we hele goede zaken kunnen doen voor de competitie. Daarnaast had de selectie kunnen zorgen voor rechtvaardigheid voor de Ajax supporters die gedupeerd thuis zitten vandaag. Maar meer als een punt heeft er nooit ingezeten.

Revanche nemen tegen De Graafschap en dan alsnog als koploper de winterstop in. Bah, ben hier echt goed ziek van.

Yessss netjes Utrecht!!!

Wedstrijd verdiende geen winnaar. Beide niets van gebakken.

Lege uitvak nederlaag voor het voetbal. Schaam je Knvb en leiding van Utrecht.

13 december 2015 om 15:01

Utrecht heeft op basis van de tweede helft terecht gewonnen. Ajax heeft na de 37ste minuut geen schot op goal gehad.

Ik vraag me af of ik ooit nog als Ajacied bewust mag meemaken dat Ajax in de Galgenwaard wint, ik ben pas 20 maar begin het me serieus af te vragen. Misschien mogen mijn toekomstige kleinkinderen het ervaren. Gefeliciteerd Utrecht, dik verdiend en wederom Ajax afgetroeft op strijdlust, had puntverlies wel ingecalculeerd maar verliezen is heel zuur.

13 december 2015 om 14:34

Ook ik had puntenverlies van Ajax ingecalculeerd. Maar waar het mij vooral om gaat is het spel dat Ajax laat zien. Risicoloos en geen creativiteit. Ajax moet echt de transfermarkt op. Een oudere speler halen die de jonge spelers bij de hand neemt.

13 december 2015 om 14:54

Diego mijn grote complimenten voor jou zeer sportieve reactie kunnen een hoop een voorbeeld aan nemen.

Jammer dat ik het niet kan anders had je van mij een groen randje gekregen top!!!!!

13 december 2015 om 15:02

Ik ben helaas bang dat ik je gelijk moet geven, Ajax heeft al diverse verschillende taktieken geprobeerd bij Utrecht uit maar elke keer stijgen sommige spelers van Utrecht boven zichzelf uit terwijl Ajax weinig to niets laat zien.

13 december 2015 om 16:08

Dank Diego_forlan, heel sportief!

Maar van dat hele Ajax snap ik niets meer. Waarom komen ze elke keer met een halfbakken instelling naar de Galgenwaard? Terwijl ze weten dat dat één van de zwaarste wedstrijden voor hen is. Elk jaar denk ik als Utrecht-supporter "nu zal het wel voorbij zijn met de pret, want Ajax zal er nu toch wel een keer van geleerd hebben" en elke keer weer spelen ze op 70%. En dan roepen de meest Ajacieden dat Utrecht zich alleen kan opladen tegen Ajax, maar het lijkt mij eerder andersom, alsof Ajax zich nooit kan opladen voor Utrecht. Heel apart, maar mij hoor je niet klagen . :P

In minuut 36 heeft Ajax voor het laatst op doel geschoten..
Zegt genoeg lijkt me.

13 december 2015 om 14:32

En in minuut 70 staat Milik alleen voor de keeper maar weet de bal helaas niet te koppen. Zegt ook genoeg lijkt me.

13 december 2015 om 14:35

Dat was ook de enige kans die Ajax heeft gecreëerd in de tweede helft.

13 december 2015 om 14:51

@ Speedy, Ja zegt idd genoeg, 1 kans per helft dus verdiend verloren.

13 december 2015 om 14:55

Tegenstander had ook nauwelijks kansen, toevallig valt er een bal goed in de slotfase, anders was het gewoon 0-0. Het is nou niet of Ajax vandaag wegepoets is, ook Utrecht liet helemaal niets zien.

13 december 2015 om 15:56

utrecht creeerde anders veel meer kansen dan ajax dus gewoon verdiend

13 december 2015 om 16:00

Dat viel reuze mee, heb bijna geen kans voor Utrecht gezien dus veel meer is hier niet op zijn plaats. Utrecht speelde met een gesloten verdediging en hanteerde vaak de lange bal.

13 december 2015 om 16:22

Ik heb het ook niet over Utrecht. Ajax zou beter moeten zijn.

Niks nieuws dit. Psv verspeeld punten tegen Roda, en ajax tegen utrecht. Psv toch een soort van winnaar tussen beiden.

13 december 2015 om 14:33

Feyenoord komt nog op gelijke hoogte na vandaag. Word een spannende seizoen:D

13 december 2015 om 14:43

Dat is maar even afwachten, Groningen uit is ook niet altijd even makkelijk. En gelijk kom je niet, het doelsaldo van Ajax is teveel in het voordeel van Ajax.

update: en jawel, Feyenoord staat met 1-0 achter in de euroborg.

Lekker Frank zogenaamd aanvallender spelen met 3-4-3. Was gewoon 4-3-3 blijven spelen met opkomende backs. Nu liep iedereen uit positie zat geen idee achter.

Heerlijk om dit Ajax te zien verliezen!
Hopelijk ziet Frankie nu in dat het anders moet. Al jaren speelt Ajax saai voetbal, dat er af en toe een leuk wedstrijdje tegen een Roda jc of tegen Barca (waar iedereen van gemotiveerd raakt) is, wil niet zeggen dat het een goede (tactische) coach is. #Frankout

13 december 2015 om 14:34

Zou jij niet beter gewoon even je naam kunnen veranderen en vanmiddag voor Feyenoord gaan juichen? Als je het heerlijk vind om Ajax te zien verliezen kun je jezelf toch geen Ajacied noemen. Je hoort achter je club te blijven staan, in goede tijden, maar zeker ook in de slechte.

Schaam je

13 december 2015 om 14:53

Ik ben en blijf een Ajacied, maar ik schaam me er op dit moment voor. Feyenoord, PSV en Vitesse zijn al 3 clubs die veel leuker spelen dan Ajax.

13 december 2015 om 15:21

Nou de meeste Ajacieden op dit forum hebben ernstige twijfels of jij een Ajacied bent of niet.

En om Feynoord nou leuker te noemen dan Ajax, de wedstrijd in de Euroborg wijst momenteel toch echt anders uit. Het doelsaldo van Feyenoord trouwens ook.

Vitesse kan je niet vegelijken met Ajax, Zij spelen altijd frank-en-vrij zonder enige druk, spelen niet Europees en spelen nimmer om de prijzen. En ook zij verloren gewoon in de Galgenwaard

Gister behoorlijk chagrijnig door het spel van Psv. Nu (gelukkig) gezien dat Ajax ook totaal niet weet te imponeren. Was er bang voor dat Ajax zonder al te veel moeite kampioen zou gaan worden. Vanaf minuut 37 niet meer op goal geschoten. Dat zegt genoeg over het gebrek aan creativiteit. Precies wat Leo Beenhakker een paar dagen geleden aangaf.

13 december 2015 om 14:33

En dat baseer je op 1 wedstrijd?? Bijna alle voorgaande wedstrijden in de eredivisie won ajax kinderlijk eenvoudig behoorlijk veel kansen.

13 december 2015 om 14:38

Tegenstand is er ook weinig in de Eredivisie. Maar de laatste wedstrijden speelt Aja risicoloos en zonder creativiteit. Passen staat centraal in het Ajax-spel, maar ze voeren het verkeerd uit! Ze zijn veel te traag in de omschakeling en de passes moeten eerder. Er moet echt een oudere speler van basiskwaliteit aangetrokken worden in de winter.

13 december 2015 om 14:42

Begin van het seizoen vergeten? Het is absoluut niet elke week heel simpel gegaan. Dat is pas de laatste weken zo.

13 december 2015 om 14:46

Waarschijnlijk baseert De Bieroloog dat meer op het feit dat als een team georganiseerd staat en fel in de duels is, Ajax alle moeite heeft om te presteren. Dat is al goed duidelijk geworden in Europa. Het probleem in de Eredivisie is gewoon dat een Heerenveen of AZ willen gaan voetballen tegen Ajax, dat kan niet daarvoor is Ajax kwalitatief te goed vergeleken met ze. Als je speelt zoals Utrecht vandaag dan heb je een grote kans dat je iets haalt tegen dit Ajax.

13 december 2015 om 14:56

"was er bang voor dat Ajax zonder al te veel moeite kampioen zou gaan worden. Vanaf minuut 37 niet meer op goal geschoten. Dat zegt genoeg over het gebrek aan creativiteit."

Waar kwam die angst dan vandaan dat ajax makkelijk kampioen zou worden als ze voglens jou pas de laatste wedstrijden imponeren. Je roept maar wat, zoals je nu reageert heb je geen idee hoe ajax speelt, waarop baseer je je mening dan ? Tegen feyenoord, psv en utrecht speelde ajax slecht, tegen twente waren ze beter, niet geweldig maar was een gelijkspel onterecht,

maar Alle andere wedstrijden heeft ajax met extreem gemak gewonnen. In de europa league gaat het uiteraard wel enorm bagger.

13 december 2015 om 15:07

Die angst kwam juist uit het feit dat het de laatste weken heel erg makkelijk ging.
Als je het interview met Leo Beenhakker gelezen zou hebben dan begreep je me denk ik beter. Die gaf aan dat hij niet begreep waarom clubs niet gewoon de bus parkeren tegen Ajax. Dan komt namelijk het gebrek aan creativiteit naar boven. Wat we ook zien in Europa.

13 december 2015 om 15:11

Dat is inderdaad precies wat ik bedoel. Ajax is voetballend aan bijna elke tegenstander superieur. Echter tegen anti-voetbal hebben ze het heel erg moeilijk. Eigenlijk is het gewoon behoorlijk dom dat veel trainers liever leuk voetballen dan punten pakken. Geeft meteen aan waarom we onze Europese tickets gaan verliezen.

Ik heb genoten van beide clubs. Heerlijk tempo en een goede passing. Utrecht toch deze overwinning uut het vuur gesleept maar Ajax had het misschien ook wel verdiend. Heerlijke wedstrijd!

13 december 2015 om 14:37

Het sarcasme spat er vanaf

Frank de boer oprotten. Geen een van de spelers toont vechtlust. Spelers moeten voor elkaar en de trainer willen vechten en dat zie ik al heel lang niet meer.
Ik zeg Ron Jans als nieuwe coach!

13 december 2015 om 14:43

Probleem is dat jeugdspelers van Ajax al vroeg wordt wijsgemaakt dat het wereldsterren in wording zijn. Dure auto's vanaf 18 laten rijden, mooie vrouwen die ongetwijfeld op hun pad komen, veel activiteiten met sponsors en interviews en reportages, plus het feit dat Ajax ploegen in de jeugd vaak met 5-0 winnen (is het niet meer) en op deze manier nooit vechtlust tonen. Dat is niet zo zeer het probleem want met spelers als Tete, Veltman, Riedewald, Dijks Serero, Gudelj, Klaassen (en van der Beek in potentie) heeft Ajax wel degelijk spelers die vechten. Het probleem is dat veel jongens vanuit Ajax ''gehersenspoeld'' zijn door alle aandacht. Spelers als Bazoer, El Ghazi, Fischer.. het zijn allemaal eigen Bv'tjes. Een mooie panna is ze meer waard dan het eindresultaat. In plaats van op elkaar af te stemmen gaan ze voor een eigen actie.. Hun is wijsgemaakt dat ze de wereldtop halen en dat is een fout die al ontstaat in de opleiding van Ajax.

De Boer probeert zijn spelers echt te raken en ergert zich echt wel 100 keer per wedstrijd. Probleem is wie heeft hij dan? Younes is leuk maar onstabiel, Milik is geen zekerheidje, Schone vind ik een leuke speler maar is conditioneel niet groots (en is onstabiel), Serero komt kwa niveau te kort. Het is een fout in de jeugd + in het aankoopbeleid. De individuele spelers moeten of aanpassen of eruit en er moeten meer spelers met de mentaliteit van Klaassen, Veltman, Tete etc. worden opgeleid.

13 december 2015 om 14:49

Het probleem is dat er geen leider op het veld is waar de jonge spelers zich aan vast kunnen houden. Het zou bijvoorbeeld al een wereld van verschil zijn als je geen Milik had ( die alleen scoort tegen ploegen uit het rechterrijtje) door een doorgewinterde spits. Maar in het beleid is dat helaas strict verboden.

13 december 2015 om 14:57

Laat dit nou net een fout zijn van Overmars... PSV had 1 jaar geleden voor een relatief goede prijs Guardado en de Jong gekocht. Dat zijn nou net de spelers die Ajax een extra dimensie geven. Heel knap van Brands om zo creatief 2 klasbakken te kopen, voor Ajax en Overmars het bewijs dat het aankoopbeleid dramatisch is...

13 december 2015 om 15:05

Amen. Dan hadden we een keer rol van betekenis kunnen spelen in europa

Beschamde statistiek net gehoord op Fox: Ajax heeft sinds 36e minuut niet meer op Utrecht doel geschoten.

Gerechtigheid!!!!! Lekker!!! Forza Utreg!!

Denk je dat het na deze nederlaag anders wordt?

Verdiende zege voor Utrecht. Ajax creëerde niet 1 uitgespeelde kans en grossierde in foute beslissingen. Vooral Milik en Bazoer zakte voor mij echt door de ondergrens vandaag. Milik is absoluut geen zekerheid als spits en Bazoer speelt veel te laconiek.. Ironisch dat de meest dreigende speler (Younes) er vroeg uit moest. Utrecht zat er boven op en speelde naar kunnen.

Wel moet ik wel eerlijk mijn bedenkingen plaatsen: Teams als Utrecht en ADO klappen altijd vol op Ajax, terwijl bij PSV en vooral Feyenoord de gun factor iets hoger is. Is dat niet een beetje competitievervalsing? Ik zag Utrecht nooit zo gemotiveerd tegen PSV of Feyenoord. Ik vind dat je elk duel als een finale moet beschouwen en niet enkel Ajax.

13 december 2015 om 14:52

@liefhebber91 Kijk dan ook even naar Roda. Jarenlang een angstgegner voor PSV, altijd vol erop. Tegen ajax worden ze met gemak weggezet.

13 december 2015 om 16:15

Utrecht was vandaag helemaal niet gemotiveerder dan anders, dat willen de Ajacieden zichzelf alleen wijsmaken om de pijn wat te verzachten. Dat Ajax telkens verliest bij ons ligt meer aan de instelling van Ajax dan aan de instelling van Utrecht.

13 december 2015 om 16:39

Geloof mij: Utrecht zette haast met 3 man druk tot aan Cilissen. Ik zie Utrecht nooit die extra meters maken zoals vandaag. Net dat ene stapje extra met het publiek erachter. Letterlijk 4-5 man op de helft van Ajax die aan het jagen waren. Als Utrecht zo elke week speelt dan is het de ploeg met de meeste pech in de eredivisie. Wekelijks zo als vandaag spelen zal Utrecht echt wel een plek bij de 1e 6 opleveren. Maar wat ik zie is dat Utrecht alleen tegen Ajax deze kracht kan opbrengen. Tegen teams als PSV en De Graafschap zag ik Utrecht echt meters ruimte geven zonder ook maar een beetje te storen.

13 december 2015 om 16:51

Ik kan dit heel makkelijk counteren door te zeggen dat ik Ajax ook zelden zo slecht zie spelen als dat ze in De Galgenwaard laten zien, elke keer weer.

Tegen PSV geef ik je gelijk, daar heeft Utrecht angst voor en dan komt er een rem op het spel, waardoor we altijd verliezen. Maar zoiets is er ook aan de hand bij deze wedstrijd. Ajax is bang voor Utrecht en gaat daardoor minder spelen dan normaal. Tegen de Graafschap is niet vergelijkbaar want dat is uit en dan gaat er een andere vlieger op. Maar ik verwijs je graag naar de wedstrijd tegen Heracles thuis, de vorige thuiswedstrijd, daar werd met veel meer vuur gespeeld dan vandaag. Sterker nog, ik vond vandaag qua inzet nog een van de mindere thuiswedstrijden van het jaar.

Overigens staan we ook al bijna in de top 6 he

13 december 2015 om 18:36

dan moet je misschien eens een utrecht psv of een utrecht feyenoord kijken

Zo oppurtunistisch is de voetbalwereld. Vorige week werd Ajax nog alom geroemd, nu komt weer de helft van de spelers te kort en ligt de Boer weer onder vuur.

Ja, donderdag en vandaag waren drama. De Europa league leek bij voorbaat al niet serieus genomen te worden, en Utrecht-uit is altijd drama. Vandaag was ingecalculeerd puntenverlies. Geen man overboord dus. Daarbij hebben we nu op PSV-uit alle lastige uitwedstrijden gehad.

Positief blijven en achter de club blijven staan, en niet alleen als we winnen. Ik maak me nog steeds geen enkele zorgen.

13 december 2015 om 14:57

Ik vind FC Groningen uit (die thuis 1x gelijk speelde en de rest allemaal wonnen) anders ook een lastig uitduel. Maar in principe heb je gelijk, als je kijkt hoe Ajax het doet ten opzichte van vorige seizoenen en je kijkt naar de mogelijkheden is er genoeg reden om positief te zijn. Ik hoop wel dat ze deze winter een fatsoenlijke back up voor Milik gaan halen, want we hebben naast Milik momenteel niemand die uit de voeten kan op de positie.

Hopelijk verliest Feyenoord vandaag in Groningen dan gaan we alsnog met een voorsprong van 3 punten de winterstop in (ervan uitgaand dat we winnen van De Graafschap). Ergens had ik toch liever dat we donderdag van Molde hadden verloren en vandaag een punt gepakt hadden. Waarom we in hemelsnaam nog zoveel energie erin staken om aan een dood paart te trekken (we waren eigenlijk zo goed als uitgeschakeld) begreep ik niet. In ieder geval de rest van het seizoen geen onbelangrijke duels meer tussendoor, alle focus op de competitie.

13 december 2015 om 16:18

Zou El Ghazi niet in de spits kunnen? Ik zie in hem toch een soort van Persie. El Ghazi is naar mijn mening iets te groot en houterig voor de vleugels. Daarbij is zijn spel vaak niet om aan te zien, maar maakt hij wel veel goals. Prima eigenschappen voor een spits. El Ghazi als back up in de spits, en Cerny of Muric doorschuiven voor rechtsbuiten. Ook Becker zie ik volgend jaar graag op rechtsbuiten staan. Younes op links, en Fischer mag lekker op de bank blijven zitten.

Neemt verder niet weg dat Ajax ontzettend slecht stond te voetballen. Hadden overduidelijk de wedstrijd van donderdag nog in de beentjes en alles ging mis. Het is zo jammer dat het er sporadisch uitkomt onder De Boer. De ene keer is het fantastisch, de andere keer echt helemaal niks, zoals vandaag.

13 december 2015 om 14:39

Hadden nog de ''topwedstrijd'' tegen Molde in de beentje? De semi profs van Molde ach ach!

Ajax is gewoon extreem jong, daar ligt het ook aan! Probeer gewoon met lef een , Zlatan terug te halen die is jaar 35 volgend seizoen en nog steeds top!
Of een Maxwell35! In Italie lopen er spelers van 39 /40 jaar die nog steeds heel goed spelen!

Hier zeuren we al als iemand 30 , is dat ie te oud is! En waarom laten ze Heitinga 32 nooit spelen? Zijn die verdedigers die er nu in staan dan beter dan Heitinga? Veltman hoort er niet in!

Utrecht heeft 1 van de mooiste stadions , Q sfeer en alles en het dan een naar stadion noemen , wat nog meer? Het gras was een paar centimeter te klein! De doelpalen stonden dichterbij elkaar , als in andere stadions!

Dit is balen we hadden uit kunnen lopen op PSV. Maar we verdienden het niet om te winnen. Goed dat we een keer verliezen.

Terechte overwinning. Gewoon meer inzet en beleving. En verder veel slimmer. Ajax was onder FdB weer eens zonder lef en inspiratie, gewoon Saai-jax. Nog 18 wedstrijden en dan hopelijk een trainer die past bij Ajax en de grote talenten !

2e helft had Ajax niet eens geschoten op doel Hahahahah hoe dan ?

13 december 2015 om 14:45

Nee, alleen kwam de spits van Ajax vrij voor de keeper maar miste net zijn kopbal. ging bij de goal van Milik via de paal-verdediger helaas net de bal over de achterlijn, dus telde niet als schot op goal.

Dat gezegd hebbende, dat was het spel van Ajax ook. El Ghazi onwijs slecht. Bazoer ook slecht, Serero die nooit speelt erin. Missen alle 3 wedstrijd ritme en dan ga je ze tegelijkertijd opstellen, because fuck logic. Er was geen oog voor een bal naar voren spelen, en dat terwijl frank 3-4-3 speelde. Hoe belachelijk kan je jezelf maken. 3-4-3 en dan vanaf minuut 37 geen schot meer op goal.. Elke inworp standaard naar achteren, en zelfs als een vrije trap half weggewerkt werd, en er prima een nieuwe voorzet gegeven kon worden, standaard naar achteren.

Heerlijke zakelijke overwinning zonder groots te spelen. Maar wat was ajax slecht.

Jammer boys volgend jaar beter!

Fijne zondag!

En succes maandag ochtend bij je collega's

Utrecht wou Ajax europees benaderen, nou dat was andersom ook zo: wat een slappe hap.Manman wat een dramatisch ajax.. Als je 1 bal op goal schiet in een hele wedstrijd als Ajax zijnde moet je je kapot schamen. Zowel binnen als buiten de lijnen toont Ajax geen ballen. Je kan nu wel jonge spelers gaan afkraken, maar als er geen houvast is in de vorm van een ervaren speler wordt het niks. Neem Milik: is geen verkeerde speler, maar als je daar nou een echt goeie spits van boven de 25 had staan was je al een stuk verder. Maar ajax blijft investeren in spelers die geen echte meerwaarde hebben. Feyenoord zal wel de lachende derde worden...

Ajax was weer drama, de wedstrijd was niet om aan te gluren. Het heeft o.a. met Marc netto Overmars te maken (die van mij weg mag), met zo'n begroting is deze selectie echt lachwekkend. Ook Frank mag van mij na dit seizoen weg, mooi die 4 kampioenschappen (misschien dan 5) maar Ajax maakt in de afgelopen 2 jaar totaal geen vooruitgang. Het spel is slecht en de mentaliteit is ver te zoeken.

Er moet snel wat gebeuren, anders geen kampioen!

Ik als Ajax supporter zeg gefeliciteerd Utrecht,wel moet ik kwijt dat ik het schandalig vind dat er geen Ajax supporters mee mochten,

13 december 2015 om 15:51

Sportief en eens, die beslissing was natuurlijk heel krom. Maar goed, daar kunnen wij verder ook niet zo veel aan doen natuurlijk.

Het was vandaag heel erg zwak van beide kanten. Utrecht heeft Ajax verslagen, omdat ze heel goed stonden en amper kansen hebben weggegeven. En natuurlijk een fantastische Ayoub.

Mijn God, wat een drama. Dit is niet de eerste nederlaag van Ajax in Utrecht, maar zo weinig kansen creëren (met name in de tweede helft) hoort niet bij een kampioen. Dit zou de slechtste wedstrijd van vorig seizoen zijn geweest bij Ajax. Wat... een... ramp. Mijn geloof in een kampioenschap is niet tot het nulpunt gedaald, maar dan mag dit nooit, nooit meer gebeuren.

Dit is voor mij de druppel! Frank moet NU zijn conclusies trekken en OPDONDEREN. Dit is toch werkelijk ongelofelijk wat een gigantisch slechte wedstrijd van dit *{}^]]%%] Ajax. Ik heb het echt helemaal gehad nu.

Je hebt geen schot meer gelost na de 36e minuut en de heatmap was zo groen als groen kan zijn in de strafschop van een tegenstander als Utrecht. Schandalig!!!!

Niet gekeken, maar als ik het zo lees was het weer dramatisch. Ik maak er ook maar geen woorden vuil aan, verspilde energie.

Fijn dat ajax echt liet zien desnoods door een betonnen muur te willen gaan om te laten zien dat ze solidair zijn met de supporters. Wat de utrecht supporters betreft,breng volgende keer lekker de hitlergroet, wie weet wat dat oplevert voor voordeel. Viezerds

13 december 2015 om 14:50

Als je de kwaliteiten niet hebt om een betonnen muur , te breken! Dit Ajax is gewoon te jong!

Waarom de hitletgroet erbij halen jeetje minne! Bij Ajax roept men ook ''bommen op Rotterdam''

Net zo schandalig als men roept hamas , hamas!

Allemaal tuig die niet weten hoe vreselijk 1 oorlog !

13 december 2015 om 14:56

Ja je hebt gelijk. Het is allemaal verschrikkelijk en had er direct spijt van dat ik me tot een dergelijk niveau verlaag. Ik kan er echter nog steeds niet bij dat dergelijk gedrag beloond wordt, al is het waarschijnlijk onbedoeld.

Droevig slecht meer kun je er niet van zeggen over Ajax. Overigens vond ik Utrecht ook niet denderend en had een 0-0 voor deze bloedeloze pot meer op zijn plaats geweest.
Mag toch hopen dat in de winterstop de portomonee wordt getrokken bij Ajax voor een balvastespits. Milik is een prima killer als er ballen aankomen, maar op dagen zoals deze moet je een echte balvaste spits hebben..

Natuurlijk geen verdiende overwinning, want Utrecht heeft er ook niks van gebakken. Met 1 punt zouden beide ploegen nog teveel hebben gekregen. Saaie vertoning.

Echt triest dat Ajax geen vechtlust kan tonen en de beuk erin kan gooien. Het is allemaal veel te lief. En dat terwijl Ajax spelers als Tete, Bazoer en Gudelj heeft.

13 december 2015 om 14:54

Daarom hou ik er nooit van om talenten op te hemelen, vroeger hemelde men b.v Drenthe ook op ging zelf naar Real!
Zo zijn er nog veel meer voorbeelden! Zeker als er weerstand word geboden 11 man in eigen helft dan pas zie je , wie echt kwaliteit heeft i.p.v tegenstanders die zeeen aan ruimte weggeven,waardoor je er zo doorheen countert!

Dit Ajax heeft veel potentie , talent maar duidelijk nog niet rijp genoeg!

13 december 2015 om 16:15

Zeker triest. Ze moeten Ayoub aantrekken, die kan nog wel een stapje hoger als Utrecht naar clubs als Groningen, Heerenveen, Ajax etc.

Ik wordt ook zo moe van millik, wat is die spits aan het doen, mag miss groeiende zijn, maar is niet mijn favorietje

13 december 2015 om 14:59

Waarin groeiend ? In ieder geval niet wat voetbal betreft. Blijft een statische spits. Is geen aanspeelpunt en creëert geen kansen. Verder treft hij het ook niet met zulke slechte buitenspelers !

13 december 2015 om 16:40

Lach me maar uit maar ik vind dat Milik zich duidelijk aan het verbeteren is. Ik vind het iig een vooruitgang tov Sigthorsson, ook qua goals. Vandaag 1e helft was hij behoorlijk aanspeelbaar, 2e helft slecht maar dat gold voor het hele team.

Ik heb me met name kapot geergerd aan Schone en Fischer.

Ik heb al eerder gezegd dat ik op basis van de laatste wedstrijden een voorkeur heb voor Younes tov Fischer en dat werd vandaag bevestigd. Younes had de 1e helft de meeste dreiging, Fischer was weer een bron van onrust na zijn invallen.

En Schone die maar El Ghazi acties bleef proberen aan de zijlijn terwijl hij daarvoor de snelheid mist, om je rot te ergeren. Gooi die bal eens voor, met Klaassen en Milik heb je aardige koppers, anders heb je nog de afvallende bal.

Al met al een K weekend maar een geluk dat PSV maar 1 punt inliep ipv 3 punten.

We blijven er aardig voorstaan met een makkelijker uitprogramma na de winterstop en ''een extra punt voorsprong'' door het doelsaldo.

13 december 2015 om 15:00

Wat mij altijd zo opvalt is dat eigenlijk ''geen een spits'' voldoet voor Ajax! Na Zlatan !

Maar de Zlatan's ,kluiverts, Bergkamps,suarez komen nou eenmaal niet snel naar Nederland!
En loopt ie bij Ajax op een andere Ned club word ie zo weer weggekaapt!

Wat een slecht ploegje heeft dat Ajax. Die zie ik echt geen kampioen worden. Molde B kunnen ze geeneens hebben. Kunnen voor het nederlands voetbal beter geen europees spelen

13 december 2015 om 15:45

Ik zie ze wel kampioen worden. Hun programma is veel makkelijker dan dat van PSV en Feyenoord. Ze hebben heel veel lastige uitwedstrijden al gehad.

Kneuzen, Ajax moet zich schamen. Nu loopt PSV gewoon 1 punt in.

Toen ik deze week naar aanleiding van de wedstrijd tegen Molde de opleidingsmethodiek bij Ajax aan de orde stelde en aangaf dat Jonk heel matig werk heeft verricht kreeg ik natuurlijk alle hoon over mij heen van al die Ajacieden die nog steeds met hun kop in de kont van Cruyff zitten en denken dat het daar naar parfum ruikt. In het (internationale) voetbal kom je niet meer weg met de door Ajax opgeleide babies. In toenemende mate zijn fysieke en mentale kwaliteiten belangrijk maar Jonk en Cruyff leven nog steeds in de vorige eeuw en hebben kennelijk totaal geen zicht op de realiteit van vandaag. Of het nu tegen Rapid, Jablonec, Celtic, Molde of vandaag tegen Utrecht was. Iedere keer had Ajax 11 betere voetballers op het veld staan. En iedere keer gaat men onderuit op fysieke en mentale aspecten. Er zijn best een aantal spelers die de fysieke mogelijkheden hebben (riedewald, Bazoer, El Ghazi) maar laten we vooral niets met die mogelijkheden doen. Ajax heeft, met uitzondering van Bazoer (wanneer die tenminste op niet al te lange termijn vertrekt), een heel elftal toekomstige Newcastle United spelers opgeleid want wat er nu rondloopt is niet beter dan Siem de Jong of Vurnon Anita. 5 jaar Cruyff en Jonk staat gelijk aan 5 jaar sportieve stilstand en t.o.v. het buitenland sportieve achteruitgang.

Het meest droevige aan deze constatering is dat men desondanks op titel koers is. Kan de teloorgang van het Nederlandse voetbal beter weergegeven worden. En voor die Ajacieden die denken dat ze wel degelijk super talenten hebben zou ik zeggen ga nu even naar de wedstrijd van Schalke 04 kijken. Leroy Sane, 19 jaar, en in alles 5 keer verder en beter dan deze Newcastle talenten.

Het zal wel weer niet gezegd mogen worden. Utrecht gefeliciteerd want het was 100% verdient tegen deze slappe hap.

13 december 2015 om 15:07

Alles is relatief in deze wereld. Schalke heeft al jaren hele grote talenten, die hebben een prima jeugdopleiding. Maar voor Nederlandse begrippen is de jeugdopleiding van Ajax uitstekend en levert zij prima voetballers af. En sommige van deze voetballers zullen het niveau new Castle echt wel gaan ontstijgen.

13 december 2015 om 16:45

Het grote doel van het plan Cruyff was toch om weer aansluiting te vinden bij de internationale (sub)top. Nou die is verder weg dan ooit. En in Nederland is het top omdat alle clubs nog steeds 40 jaar terug leven. In het verleden werd er met veel dedain neergekeken op en club als Schalke nu kunnen zij wel wat Ajax niet kan. Reden fysieke en mentale coaching op Internationaal niveau en niet gebaseerd op ideeën van 40 jaar geleden.

13 december 2015 om 17:58

Het zal best dat Cruyff dat vijf jaar geleden heel naief dacht, echter inmiddels is de voetbalwereld is behoorlijk veranderd. Een club als Schalke heeft veel meer financiele middelen dan Ajax, ze zitten al jaren op ongeveer twee honderd miljoen per jaar. En met die twee honderd miljoen euro staan ze achtste in Duitsland. Een club als Barcelona verwacht op termijn richting de miljard per jaar te gaan. Man city heeft een budget van ver boven de 350 miljoen maar krijgt een extra injectie van 300 miljoen. Een verdediger als Ramos verdiend in zijn eentje meer dan de hele Ajax selectie plus jong ajax bij elkaar.

Ajax kan daar nooit meer tegenop, in Nederland zullen dergelijke financiele middelen nimmer beschikbaar komen in het voetbal. Dat is gewoon de realiteit. En hoeveel je ook extra uitgeeft aan fysieke of mentale coaching, je haalt ze nimmer meer in. Dat is gewoon de realiteit.

14 december 2015 om 01:04

Ach beleid of gern beleid het Nederlandse voetbal wordt nooit meer top. Komt maar door 1 factor: geld.

Heerlijke 3 punten wat ben ik blij! Was wel een hele slechte wedstrijd zeg niet om aan te zien! Nu hopen dat de rest verliest dan staan we 5e UUUUUU.

Het valt me op de Ajax het lastig heeft tegen fysieke ploegen zoals Molde en Utrecht.

Ik denk dat het verstandig is dat Ajax een paar ervaren mannetjes putters opstelt dan een heel elftal met ballerina;s.

Als het even niet meezit dan moet er gebikkeld en geknokt worden, laat dit nu de zwakte van Ajax zijn.
PSV en Feyenoord hebben wel zulke spelers in hun team zitten. (utrecht ook)

13 december 2015 om 15:10

Nou vandaag was er wel meer lastig dan alleen het fysiek.

1) speler in vorm van Ajax vroeg uit de wedstrijd geschopt zonder consequenties voor de tegenstander.
2) Zeer lastige uitwedstrijd na de EL van donderdag die al jaren niet gewonnen is.
3) Wedstrijd op het gehate tijdstip van 12.30
4) Geen eigen publiek terwijl Utrecht notabene een straf had en haar fanatieke vak moest leeg laten.

Kan niet zeggen dat het onverwachts was maar je constatering van PSV en Feyenoord hier geen last van hebben. PSV laat al jaren punten liggen tegen Roda en ook Groiningen uit is voor Feyenoord geen feest.

13 december 2015 om 15:27

Speedyafc Hebben de toptalenten nog steeds last van , de topwedstrijd tegen de Semi Profs uit Noorwegen!

13 december 2015 om 15:42

Wat bedoel je met semi profs? Bij Molde spelen gewoon internationals, spelers uit andere landen en ze hebben gewoon een begroting van boven de 15 miljoen. Dat is meer dan diverse eredivisie teams.

Ajax heeft een zeer korte voorbereidingstijd op de volgende wedstrijd na een EL wedstrijd. Alleen de zaterdag wordt er gericht getraind.geldt altijd na Europeees, waarom denk je dat PSV punten heeft gemorst en dat AZ nu alweer 2-0 achter staat?

13 december 2015 om 15:59

klopt en ajax een begroting van 60 miljoen of zo dan mogen die ploegjes toch geen probleem zijn voor het grote ajax

13 december 2015 om 16:06

Als de begroting van Ajax in het eerst elftal werd gestopt wellicht niet echter dat is niet het geval. De selectie bij Ajax verdient maar 12 miljoen bruto per jaar, het zal niet eens zoveel meer zijn dan Molde uitgeeft aan haar spelers en is minder dan Celtic of Fener uitgeven.

Ajax is zeer conservatief met uitgaven, er staat niet voor niets meer dan 120 miljoen op de bank en Ajax geeft ook nog eens heel veel uit aan de jeugdopleiding en aan jong ajax. En vergeet de extreem hoge stadion huur niet.

13 december 2015 om 18:41

maar nog altijd tien keer zoveel als utrecht te besteden heeft die spelen met een half elftal wat transfervrij gehaald is.
en 120 miljoen op de bank leuk maar voetballen doe je niet bij de bank maar op het veld

13 december 2015 om 19:48

Utrecht betaald veel meer salaris dan 1,2 miljoen bruto per jaar aan hun gehele selectie. Zoveel ontlopopt het elkaar allemaal niet.

@koorenaar: Je hebt 1000% gelijk. Dat is het hele probleem bij Ajax.
Opzich zijn ze goed bezig met de jeugd maar wat je ook zegt, er moet een mix van talent en kracht en winnaarsmentaliteit zijn in een team en dat mist Ajax.

Maar ja dat past inderdaad niet bij de baby cultuur voetballertjes filosofie van Ajax.

Veel mensen vonden Utrecht ook slecht spelen maar als je tegen de meest scorende ploeg van de eredivisie zo weinig kansen tegen krijgt heb je toch gewoon goed gespeeld? Strak in de organisatie, niet happen en er af en toe heel gevaarlijk uitkomen (2de helft). Tactisch ijzersterk gespeeld, complimenten!

13 december 2015 om 16:24

Zo is het maar net! Hulde voor deze reactie!

Ajax heeft vrijwel geen 1 uitgespeelde kans gecreeerd. Utrecht stond verdedigend erg goed!

Schitterende bal van Ramselaar op Ayoub,ik had eerlijk gezegd heel iets anders verwacht van Ramselaar,maar hier stond ik echt van te kijken.
En in de laatste minuut,werd het voor Ajax bijna nog pijnlijker,de 2-0 zat er toen eerder aan te komen dan 1-1.
Ajax heeft vanmiddag gewoon veel te ,,lief'gespeeld.
Utrecht staat al tientallen jaren te boek als vechtjassen,die het puur hebben van inzet,en een paar begaafde jongens,hierover valt niet te twisten.

Misschien kan Ajax volgend jaar op de dag van de uitwedstrijd tegen Utrecht beter vrij nemen. Ook nul punten en lekker een weekendje uitrusten.

Gekkigheid natuurlijk, maar het is toch raar dat Ajax altijd verliest bij Utrecht. Hoe groot het kwaliteitsverschil op papier ook is, Utrecht blijft maar winnen.

En voor de mensen die twijfelde, dat van Milik, dát is nou een elleboog ipv een armzwaai.

Wat Roda is voor Psv, is Utrecht voor Ajax.
Wederom een nette overwinning van FC Utrecht tegen de club uit Amsterdam.
Het laat wel even zien dat Ajax er nog lang niet is. PSV een puntje ingelopen.

13 december 2015 om 15:51

Uiteraard zijn we er nog lang niet maar halverwege staan we er zeer goed voor. Alleen nog even thuis tegen de Graaschap en we zijn winterkampioen. Daarna begint de tweede seizoenshelft, waarin PSV een loodzwaar programma wacht met de CL en de Knvb beker terwijl Ajax bijna geen dubbele wedstrijden meer heeft.

13 december 2015 om 16:10

Winterkampioen heb je niets aan. Met drie punten achterstand op Ajax de winterstop ingaan teken ik nu voor. Een eerste seizoenshelft met zware CL wedstrijden is dan behoorlijk goed afgesloten.
Na de winterstop waarschijnlijk nog twee wedstrijden CL en een de beker waar de focus toch niet op ligt.
PSV heeft alles nog in eigen hand en drie punten zijn vlug zat ingehaald. Ajax heeft de laatste jaren wel bewezen (op vorig jaar na) dat wanneer ze uitgeschakeld zijn voor de CL, dat een (ruimere) achterstand goed kunnen maken. PSV gaat dat ook lukken, daar ben ik van overtuigd.

13 december 2015 om 16:16

Dat valt erg tegen, je gaat vanaf 26 januari iets van 11 wedstrijden spelen in slechts 40 dagen, Ajax speelt er dan maar 7 geloof ik. En Ajax heeft een relatief makkelijker programma, we hebben Feyenoord en Utrecht uit al gehad, daar verliezen we elk jaar immers punten.

Echt onbegrijpelijk dat er nog zielepoten ajaxsupporters, of huilepieten, of debieltjes of hoe je ze ook wilt noemen op dit forum het in hun hoofd halen om te beweren dat er joden gas, hamas werd gezongen en dat er apengeluiden waren te horen.....echt zielig. Er was voor het eerst in heel veel jaar juist een positieve sfeer in het stadion bij een utr-aja. Wat mij betreft ook volgend sezoen geen ajacieden in de Galegenward. Ooest, brrrrr, weg ermee.

13 december 2015 om 16:19

Op zich geen probleem maar laat Utrecht dan ook voortaan haar supporters thuis a.u.b. Of nog eerlijker, zullen we maar helemaal zonder uit publiek gaan spelen, dat is wel zo eerlijk dan. Want deze keer had notabene Utrecht een straf maar mocht Ajax geen publiek meenemen.

13 december 2015 om 16:22

@Speedy
Je zit je enorm aan te stellen, maar steekt niet eens de hand in eigen boezem! Daarnaast heeft Utrecht al aangekondigd geen uitsupporters mee te nemen naar Ajax, dus bij deze!

Dit jaar geen spreekkoren of wangedrag gezien of gehoord. Een heerlijk rustige editie! Voor herhaling vatbaar!

13 december 2015 om 16:26

Speedy, jij bent best wel een slechte verliezer he

13 december 2015 om 16:38

Speedyafc

De fans van utrecht bezoeken de wedstrijd in amsterdam niet die blijven al thuis dus je gebeden zijn uit gekomen

En nee uitpubliek hoort in een stadion voor de sfeer vind het ook jammer dat de fans van ajax niet aanwezig waren .

13 december 2015 om 16:42

@filmfreak

Nee hoor, geen slechte verliezer. Vandaag was Ajax gewoon niet goed genoeg.

Maar wat betreft het verbod op de supporters, ja daarin ben ik een slechte verliezer. Ajax is hiermee gewoon benadeeld terwijl Utrecht straf had voor misdragingen van haar supporters. En dan heb je Utrecht supporters zoals Soeplepel die het dan nodig vinden om even te melden dat het vandaag geweldig was in het stadion en Ajax supporters weg ermee. Dat is mijn inziens wel erg wrang.

13 december 2015 om 17:00

Mbt het verbod op supporters ben ik het helemaal met je eens. Is natuurlijk van de zotte, hoe deze situatie 'opgelost' is. Maar er zijn genoeg topics geweest over die beslissing, deze gaat over het feit dat wij van jullie gewonnen hebben.

Overigens vind ik Soeplepel's frustratie heel begrijpelijk. Er zijn hier namelijk best wel wat zielepootjes aan Ajax' zijde die hier op het forum gaan blaten dat er nu weer misstanden waren. Mensen onrechtmatig beschuldigen van apengeluiden en spreekkoren is in mijn ogen net zo kwalijk als het uiten daarvan.

13 december 2015 om 17:16

Van mij mogen de Ajax supporters ook wegblijven hoor. En dan ook geen Utrecht supporters naar Amsterdam. Scheelt 2 ton aan politiekosten en een hoop gezeik. Ik vind het prima!

Soeplepel..ik zou volgende keer even een gehoorapparaatje meenemen want er zitten een paar heel zielige supportertjes tussen jullie supportertjes die zich weer niet konden inhouden. Jammer hoe ze dan het beeld over de overige fans weer verzieken en hun eigen club weer naaien...
Maar goed...mochten ze niet meer welkom zijn dan krijgen ze van de directie wel een ander vak waar ze welkom zijn. Is utreg dan de eerste met tijdelijke vak verbanningen ipv stadion verbanning?

Ot; waardeloze wedstrijd van beide kanten en een gelijk spel zou terecht zijn. Maar wat laten voetballers zich weer kennen met hun cl vreugde als men van de top drie wint. En dan met name van Ajax.
Daarmee maak je jezelf weer klein.

13 december 2015 om 18:44

ga ergens anders liegen om de wanprestatie voor het 7e jaar oprij goed te praten
beter spelen utrecht en ajax helemaal zonder uitsupporters ieder jaar is mij goed bevallen in ieder geval

Milik had donkerrood moeten krijgen voor die elleboogstoot. Grappig dat fox Sports dit niet 10x herhaald

13 december 2015 om 19:53

Scheidsrechter heeft het prima kunnen beoordelen en vond het niet meer dan een gele kaart. Waarom moet je het dan tien keer herhalen, het is beoordeeld en heeft verder geen nieuwswaaarde meer immers de aanklager kan niets doen als het reeds beoordeeld is.

overigens is de zware overtreding op Younes ook niet tien keer herhaald en die werd compleet gemist door de scheidsrechter.

Misschien alle credits en felicitaties aan utrecht maar maak het niet groter dan wat het is.... utrecht speelt 2 x per jaar boven hun kunnen en dit is te wijten aan de rivaliteit met ajax.. ajax was slecht maar daarom was utrecht misschien goed?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren