Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma zet José Mourinho per direct op straat: opvolger lijkt al bekend

Laatste update:

AS Roma heeft José Mourinho ontslagen, zo meldt de club op haar officiële kanalen. De Portugese trainer, die sinds de zomer van 2021 voor de groep stond in de Italiaanse hoofdstad, wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende prestaties van zijn club. Roma staat momenteel op een teleurstellende negende plaats in Serie A.

"AS Roma maakt bekend dat José Mourinho en zijn technische staf de club met onmiddellijke ingang zullen verlaten", schrijft de club. "Verdere updates met betrekking tot de nieuwe technische richtlijnen van het eerste team zullen binnenkort worden gecommuniceerd."

Met 29 verzamelde punten na 20 duels is dit voor I Giallorossi de slechtste jaargang sinds 2002/03, toen het na 20 duels op 27 punten stond. Van de laatste zes competitiewedstrijden wist Roma slechts één duel te winnen. De wedstrijd tegen Lazio (1-0 verlies) van afgelopen woensdag, waarin de oefenmeester rood kreeg, blijkt de laatste van Mourinho in dienst van de club te zijn geweest. Hij miste hierdoor het duel met AC Milan (3-1 verlies) van afgelopen zondag.

De zestigjarige Portugees was sinds juli 2021 hoofdtrainer van AS Roma. Daarvoor stond de coach voor de groep bij Tottenham Hotspur, waar hij in april van dat jaar ook ontslagen werd. Eerder was Mourinho trainer bij onder meer Chelsea, Inter, Real Madrid en Manchester United.

Feyenoord
In februari neemt Roma het in de Europa League-knock-outfase op tegen Feyenoord. De Romeinen werden tweede in Groep G van het Europese toernooi, achter Slavia Praag, waardoor voor de derde keer in drie jaar tijd een strijd met Feyenoord wacht.

In de vorige twee confrontaties bleek Roma beide keren te sterk voor de Rotterdammers. In 2022 won de ploeg van Mourinho de finale van de Conference League ten koste van Feyenoord en in 2023 knikkerden de Romeinen de regerend landskampioen van Nederland uit de Europa League.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano schrijft dat Roma al een vervanger op het oog heeft. Volgens de Italiaanse journalist staat clubicoon Daniele de Rossi al klaar om het stokje over te nemen in de hoofdstad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen kans op revanche voor de Feyenoorders op Mourinho. Helaas. Maar de winkansen stijgen wel hierdoor verwacht ik. Zou Mou nou nog een land pakken als coach? Of iets in SA voor t geld? Maar zijn trucje lijkt uitgewerkt bij de clubs hier in Europa.

16 januari 2024 om 10:49

Ik ben alleen maar banger. Het feit dat deze ploeg, die aanvallend zeer sterk is, nu meer op de aanval zal spelen ipv een sterk georganiseerde ploeg maakt het alleen maar intenser. Dybala en Lukaku die nu optimaal benut worden... Bah. Nee, bijna nog liever Mourinho die het niet op de rit had dit seizoen.

16 januari 2024 om 15:03

Volgens mij heeft Lukaku net pas weer zijn eerste wedstrijd gespeeld, terwijl Dybala ook geblesseerd is telkens. Vind het team juist niet veel aanvallende mogelijkheden hebben. Denk dat Mourinho weer een ondankbare klus had aangenomen.

16 januari 2024 om 10:49

Van Mourinho winnen is lastig maar om nou te zeggen dat de winstkansen nu toenemen is nog wel wat te voorbarig. Een nieuwe trainer kan een nieuw elán geven wat dus mogelijk slecht voor Feyenoord kan zijn.

16 januari 2024 om 10:53

Mwa dat weet je niet. Rome gaat (verwacht ik) gewoon voetballen ipv tegenhouden en counteren. Kwaliteit zat bij AS Roma. Hoop dat een avondje Kuip het verschil kan maken.

16 januari 2024 om 11:03

Zoals Roma de laatste tijd speelt is dit echt geen voordeel voor Feyenoord hoor.

Er zit veel meer potentie in Roma en het spel was dramatisch de laatste weken. Feyenoord had tegen dit Roma echt wel een goede kans. Nu is het afwachten wie er gaat komen en wat het spelbeeld gaat zijn. Al verwacht ik dat men meer gebruik gaat maken van de kracht en dat is de voorhoede.

Verandering is nodig en dat komt er nu. Hoe dat uitpakt is lastig te zeggen nog, maar winkans stijgen is wel voorbarig gezien de huidige staat van Roma.

16 januari 2024 om 12:19

@ Pango...

Enig idee wie mogelijk de coach gaat worden?

16 januari 2024 om 13:02

Daniele de Rossi lees ik in het artikel

Goed nieuws voor Feyenoord

16 januari 2024 om 09:37

Voor een Feyenoord in deze vorm maakt het weinig uit ben ik bang. Een iets aanvallendere tegenstander ligt ze wellicht beter maar ze moeten toch echt (met name verdedigend) beter spelen om een goede kans te maken.

16 januari 2024 om 09:47

Is Feyenoord nu zo geweldig dan?

16 januari 2024 om 10:13

Heb je de eerste helft tegen NEC gezien?

Ja, het resultaat is waardeloos, maar het voetbal zelf is af en toe oogstrelend. In de eerste helft is NEC 1 keer bij de goal gekomen na 45+2 minuten. Daarvoor zijn ze maximaal op 30 meter van de goal geweest. Feyenoord had het volledig vastgezet.

De resultaten zijn er niet naar. Maar de potentie tot waanzinnig dominant voetbal is er weldegelijk. Als het allemaal een paar wedstrijden goed valt, kan Feyenoord de rest van het seizoen zomaar onverslaanbaar zijn.

16 januari 2024 om 10:19

"heb je de eerste helft tegen NEC gezien?"

Ja. En de tweede helft ook. Vandaar dat er weinig vertrouwen is in het potentie van het spel dat gespeeld kan worden.

16 januari 2024 om 10:23

Toen ik onlangs verwees naar het goede Ajax van de eerste helft tegen PSV, werd mij ook het schokkende nieuws verteld dat een wedstrijd twee helften heeft.....

Een AS Roma zou van een Feyenoord moeten kunnen winnen, of Feyenoord nou wel of niet in vorm is. Als je ziet welke spelers er in Rome rondlopen.. Echter zegt dat ook niet alles. Feyenoord maakt gewoon kans en zeker en kan de volgende ronde gewoon bereiken. Ik zeg 60/40 in het voordeel van Roma.

Vanzelfsprekend hoop ik op een positief resultaat.

16 januari 2024 om 10:30

Ik heb Feyenoord dit seizoen al meerdere helften goed zien spelen, maar een aantal maanden later lukt het blijkbaar nog steeds niet om echt consistent te zijn. Nog steeds worden dezelfde fouten (veel goals tegen uit standaardsituaties) gemaakt en presteren de vleugelspelers matig. Omdat ze dus niet consistent zijn, denk ik niet dat er een kans is dat ze dit seizoen onverslaanbaar worden.

16 januari 2024 om 10:58

Aan optimisme geen gebrek bij jou. Hopelijk krijg je gelijk maar dit is natuurlijk wel heel gekleurd.

16 januari 2024 om 11:12

Dat gezeur over vleugelspelers vind ik echt zo’n onzin. Arne blijft er maar over zeuren en op dezelfde manier aanmodderen terwijl de vleugelspelers helemaal zo slecht niet zijn. Het wordt tijd dat Slot eens terug naar de tekentafel gaat en met een plan komt waarin zij beter renderen. Bij vlagen speelt Feyenoord goed maar het is echt niet zo dominant als men doet vermoeden.

16 januari 2024 om 12:14

Je zegt dus eigenlijk hetzelfde als ik zet? Vleugelspeler moeten beter renderen zeg je. Ik zeg ook dat ze matig presteren, niet dat ze matig zijn.

16 januari 2024 om 09:50

Integendeel. Roma gaat er waarschijnlijk beter voorstaan dan met mourinho.

16 januari 2024 om 10:01

Ze ontslaan Mourinho niet omdat het zo goed gaat

16 januari 2024 om 10:20

Dat betwijfel ik. Roma was onder Mourinho niet best. Kan alleen maar beter worden.

Had hij misschien toch wat meer naar slot moeten kijken

16 januari 2024 om 09:39

Naar slot moeten kijken ? De prijzenkast van Mourinho zal waarschijnlijk een droom blijven voor slot .

16 januari 2024 om 09:40

Roma is gewoon genaaid in de finale, hadden een penal moeten krijgen voor hands.

16 januari 2024 om 09:41

Is gewoon als geintje een verwijzing naar dat hij vorig jaar als een debiel door de catacomben liep en riep 'you should watch us'

16 januari 2024 om 09:44

Ligt nogal gevoelig bij Feyenoorders

16 januari 2024 om 09:54

Ja het is een vreselijke persoonlijkheid daar heb je gelijk in , en vaak vreselijk denigrerend naar collega coaches , maar hij zal denk ik niet snel meer een topclub vinden

16 januari 2024 om 10:03

@sloep01

Eerlijk is eerlijk, Mourinho heeft wel een voorsprong van zo'n 15 jaar, dus wie weet.

16 januari 2024 om 10:14

Lang niet zo gevoelig als die finale blijkbaar bij jou ligt, vitesse.

16 januari 2024 om 10:51

@ NorgeNederland

In vijftien jaar zal Slot niet dezelfde prijzenkast creëren als Mourinho. Neemt niet weg dat ik het wel een grappige reactie vond, maar dat er door sloep weer heel serieus op ingegaan moet worden.

16 januari 2024 om 12:08

Zijn prijzenkast zegt eigenlijk helemaan niks over zijn hedendaagse kwaliteiten. Mourinho was in de jaren 00' en begin jaren 10' een fenomenale coach. In het hedendaagse voetbal stelt hij geen reet meer voor met alle respect.

16 januari 2024 om 12:22

@ linley.

Niet geheel met je eens, met roma toch een Europese prijs gepakt.
Natuurlijk is hij minder geworden dan in zijn succes jaren, maar om te zeggen dat hij geen rest voorstelt.

Jammer! Wat had ik graag beelden gezien van deze droeftoeter als feyenoord ze had verslagen.

16 januari 2024 om 10:08

Dit Feyenoord is echt niet goed genoeg hoor momenteel. Roma is en blijft (vrees ik) een horde teveel voor Feyenoord in deze vorm

Wat een ellende en onrust bij onze club.

Bedankt voor alle prachtige dingen José.
En de Conference League winst.

Het slechte gedrag kunnen we missen.

16 januari 2024 om 09:57

En dan is Dirk Kuyt ook nog eens niet beschikbaar meer.... wat een drama voor je.

16 januari 2024 om 10:00

Zwijg er maar over.
Als Mourinho een paar weken eerder ontslagen was, dan was hij nog beschikbaar geweest. Het zit ons echt niet mee.

16 januari 2024 om 11:10

Helaas en pijnlijk om te zien, maar we zijn wel wat gewend de laatste jaren.

Laten we hopen op Daniele De Rossi.

Legende

16 januari 2024 om 11:22

Ben je onder de indruk van Daniele? Bij SPAL deed hij het ook niet bijzonder goed ofzo 3w6d8l. Het was echt een fenomeen op het veld, maar als trainer heb ik er minder vertrouwen in.. Hopelijk zit ik compleet mis, zou mooi zijn mn clubje weer te zien groeien.

16 januari 2024 om 11:35

We moeten nu iets. Budget voor een grote naam hebben we niet, daarnaast heb je de supporters nodig. En met Daniele heb je zeker een clublegende die de club en supporters kent.

Het blijft een gok en dan geef ik Daniele liever de voorkeur dan een andere coach.

SPAL was het inderdaad niet heel goed, maar andere omstandigheden.

Ik ben voorstander en als ik iemand het voordeel van de twijfel moet geven is het Daniele de Rossi wel.

16 januari 2024 om 12:47

Sowieso lastig om nu een waardige vervanger te vinden. Laat de Rossi het seizoen maar afmaken en kijk of hij het goed doet. Zo niet, dan haal je van de zomer een andere jonge italiaanse trainer.

16 januari 2024 om 11:24

Wat is je algemene gevoel bij dit ontslag? Terecht of had je hem liever nog een tijdje laten zitten? Ik vind zelf dat hij te weinig uit de huidige selectie haalt. Het is geen team om mee te doen om het kampioenschap, maar wel om de 4e/5e plaats en meer aansprekend voetbal. Dan komt ook de dubbele rode kaart nog even om de hoek en weet je eigenlijk al dat het voorbij is.

16 januari 2024 om 13:14

Het is een beetje raar want Roma had twee maanden terug een sterke periode, waar ze weer in de top 4 stonden, maar deze beroerde serie van zes niet gewonnen wedstrijden heeft ze ver omlaag geduwd.

Lijkt me normaal gesproken geen reden tot paniek, dus ik ga ervan uit dat er meer aan de hand was dan alleen de prestaties, Mourinho is nou eenmaal een lastige figuur die makkelijk ruzie maakt.

Tja verloor bijna alle topwedstrijden en met deze selectie hoor je toch mee te doen om een top-4 plek.

16 januari 2024 om 10:01

Vind je?
Vind het echt een matig elftal.
Ook een dybala is toch ook nooit wat iedereen had verwacht. En dan ook nog zo vaak blessa.

16 januari 2024 om 10:24

Salerno jij bent toch inmiddels de jongste niet meer? Met alle respect hoor!
Maar blessa? Kom op man laten we de taal een beetje respecteren en niet zoals 14 jarigen onze mooie taal proberen te verpesten.

16 januari 2024 om 11:05

Veur Drenten zölf geldt: waardeer hoe een aander het Drents prebeert, complimenteer en blief zölf ok veural Drents weerum praoten! Groetjes oet Twente

16 januari 2024 om 11:22

Blessa, ik heb weer wat geleerd.

16 januari 2024 om 13:16

Roma stond vijf speelrondes geleden ook in de top 4 maar ze hebben een hele beroerde serie wedstrijden achter de rug.

Zat er aan te komen, zie hem ook niet zo direct in de Europese top nog een club coachen?

16 januari 2024 om 09:46

Nee, Rome.

Mourinho’s effect lijkt gewoon voorbij te zijn. De beste man weigert zich te ontwikkelen om mee te kunnen gaan met modern voetbal.

Zal altijd 1 van me favoriete coaches blijven ondanks de chaos die hij uiteindelijk achterliet bij Real Madrid.

Ben benieuwd wat hij nu gaat doen, ik vermoed Saudi Arabië of nationale elftal.

16 januari 2024 om 09:43

Bij een nationaal elftal zie ik hem nog wel slagen. Want als Mourinho ergens 's werelds beste in is, is om knock-out wedstrijden over de streep te trekken.

16 januari 2024 om 09:47

Dit was precies wat ik ook dacht. Mourinho kan een team geen goed aanvallend voetbal laten spelen en krijgt het daardoor over een heel seizoen altijd lastig, maar in het Cup voetbal is hij nog steeds enorm goed! Echte vechtploegen die het voor iedere tegenstander lastig kunnen maken.

Unpopulair opinion: Mourinho zou met het Nederlands elftal hoge ogen kunnen gooien en misschien zelfs een prijs kunnen winnen. Bij ons barst het van de goede verdedigers en Mourinho speelt de laatste jaren ook met 5 achterin.

16 januari 2024 om 10:30

Waarom unpopular? Ik denk dat je gewoon gelijk hebt. Niet altijd even mooi voetbal maar wel resultaat. Ook garantie op mooie beelden van de persconferenties

16 januari 2024 om 10:42

Zou hem graag wel eens bij Oranje willen zien. Lijkt me echt mooi.

16 januari 2024 om 09:44

Hij liet inderdaad chaos achter maar wat een machine had hij er van gemaakt. Vooral in 2012 waren jullie op de counter echt abnormaal goed. Kan me nog die counter tegen Ajax herinneren waar jullie volgens mij vanaf eigen 16 binnen 10 seconden scoorden aan de andere kant.

16 januari 2024 om 09:55

Was in die tijd inderdaad een machine van een counterploeg. Dat hij kon concurreren met de beste Barcelona team ooit was al een wonder.

Laten we niet vergeten voor Mourinho was Real Madrid een lange tijd een club dat het enorm moeilijk had Europees, raakte jarenlang niet door de achtste finale van de Champions League, werden keer op keer vernederd door Lyon etc.

Mourinho zorgde samen met Perez ervoor dat de tegenstanders weer respect en angst hadden voor Real Madrid.

Spijtig genoeg moest hij zijn eigen spelers in de media afbreken. Casillas die voor rat werd uitgemaakt en die vloog uit de basis en werd compleet vernederd, Ozil werd vernederd waardoor Ramos 1x met een tshirt van Ozil ging spelen onder zijn eigen shirt, zijn relatie met Cristiano was ook stroef laatste seizoen, toen hij dan uiteindelijk naar Chelsea verhuisde paar maanden later ging Ronaldo uitbundig vieren bij de Chelsea bank bij Mourinho. Zo veroorzaakte hij hele chaos met de belangrijkste spelers van de club.

Maar toch waardeer ik hem enorm.

16 januari 2024 om 09:48

Lijkt erop dat er een soort houdbaarheidsdatum zit op de speelwijze van Mourinho. Begin zijn de teams sterk en zakt dan altijd weg bij zijn clubs op gegeven moment. In mijn ogen terecht, super irritante (anti) voetbal stijl in mijn ogen maar is in het verleden meermaals effectief gebleken en zal daarom ook hieraan vast blijven houden vermoed ik.

Goed nieuws voor Feyenoord natuurlijk. Blijkt maar weer dat Mourinho passe is, kan beter een land gaan coachen.

Dit was te verwachten.
Zijn crediet is verspeeld en hij teert nog op de Conference successen. Maar het spel is erg slecht. Resultaten vallen dan ook tegen. Supporters stonden achter hem maar dat is de laatste weken verandert. Mede door het 4e (laatste 6 ontmoetingen) verlies in de derby en tegen Milan het kansloze spel.

Kanttekening is wel dat Roma dit seizoen bijna geen financielle middelen heeft om zich te versterken. Er moest juis verkocht worden en net creatieve huur of vrije transfer constructies heeft men iets kunnen doen.

Ik ben er niet rouwig om. Ik dank Jose voor zijn inzet. Maar Roma heeft meer potentie qua spel en resultaten en ik hoop dat we nu een andere route bewandelen.

Er is maar maar 1 naam die het nu mag gaan doen : Daniele De Rossi!

16 januari 2024 om 09:50

Toch heeft Roma zich goed weten te versterken afgelopen zomer met spelers als Lukaku, Paredes, Renato Sanches, Ndicka en Aouar. Dat zijn toch echt meer dan prima spelers voor de Serie A.

16 januari 2024 om 09:58

Een paar daarvan zijn wel gewoon grote namen. Sanches is echt niks meer waard. Aouar is ook echt niet meer de speler van Lyon. Paredes is een breker, maar dat is het ook wel.

Wel inderdaad gewoon degelijk versterkt. Zeker Lukaku is gewoon een absolute toptransfer voor Roma.

16 januari 2024 om 10:00

Klopt maar wat ik zeg:

Lukaku - huur
Paredes - 2,5 mln
Renato - huur
Ndicka - transfervrij
Aouar - transfervrij

In totaal is er ongeveer 10 mln geinvesteerd en voor 74 mln verkocht.

Dat zegt wel wat over de situatie waarin we zitten.

16 januari 2024 om 10:03

Die situatie is wel ook gewoon een gevolg van Mourinho. In de eerste seizoenen heeft die toch stevig mogen uitgeven (eerste jaar in transfersommen, tweede in salarissen). Als daar dan geen CL-voetbal tegenover staat dan heb je een probleem.

16 januari 2024 om 10:21

Nee niet helemaal, Mourinho is niet alleen verantwoordelijk voor het aankoopbeleid.

Roma presenteerdee over het seizoen 2021/22 een van de grootste verliezen ooit in het Italiaanse voetbal: 220 miljoen euro, het gaat hier over het seizoen waarin de Conference League werd gewonnen. Het was voor Roma alweer het veertiende verlieslatende jaar op rij.

Het is een structureel probleem wat niet enkel door Mourinho is veroorzaakt. Eerder door bestuurlijke wanbeleid. Dit probleem speelt al enorm lang. Eigenlijk vanaf het Sensi tijdperk is het bestuurlijk onrustig en worden er geen gezond beleid gevoerd.

16 januari 2024 om 10:27

Ik zeg niet dat het allemaal door Mourinho komt. Maar in zijn eerste jaar is er enorm veel geld uitgegeven. Daar is natuurlijk een verband terug te vinden. Mourinho kreeg garanties dat hij mocht uitgeven.

Hij heeft er dus wel gewoon aan bijgedragen. Wel de uitgaven maar geen prestaties onder zijn bewind.

16 januari 2024 om 10:50

Geen prestaties maar wel de eerste Europese prijs sinds 1961 en dat was de Inter Cities Fairs Cup. Dus hij heeft wel degelijk wat gepresteerd, op deze overwinning teerde hij en het verbloemde de prestaties in de competitie en beker.

Ze hebben in het jaar van Mourinho veel uitgegeven maar het gebrek aan verkopen dat jaar is vooral het probleem. Twee jaar voor zijn komst is er ook 100 mln plus geinvesteerd en het jaar daarvoor, 2018/2019 zelf nog meer, ongeveer 160 mln. Dat is meer dan dat Mourinho heeft mogen investeren. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kortom het is vooral het beleid en niet zozeer Mourinho wat voor de financiele malaise zorgt.
Natuurlijk heeft hij mogen spenderen en was zijn komst niet goedkoop, maar deze keuze is hogeraf gemaakt en daar zit het probleem.

16 januari 2024 om 11:04

Dan wordt het tijd dat ze kappen met dure middelmaat halen en vol inzetten op de jeugd en creatieve scouting. Hiervoor is het wel belangrijk dat de nieuwe trainer en de TD op één lijn zitten en een lange termijn visie hanteren.

16 januari 2024 om 11:09

Een leuke troostprijs, maar dat maakte de uitgaven niet goed. Het enige dat behaald moest worden was champions league. Dat werd ondanks uitgaven niet bereikt.

Zoals ik aangeef (‘ook een gevolg van Mourinho’) draagt hij er wel gewoon mede verantwoordelijkheid voor. Sowieso moet je naar netto uitgaven kijken. In zijn eerste seizoen werd er netto 110 miljoen uitgeven. De jaren waar jij het over hebt zijn anders op dat vlak. In een jaar met 120 miljoen aan uitgaven was er 110 miljoen aan verkopen. In het jaar van 160 miljoen aan uitgaven was er 120 miljoen aan verkopen.

16 januari 2024 om 11:12

Dit gaat nog verder terug. Vanaf Sensi tijdperk wat ik al zei. En het is vooral ook het verkoop punt, dat geef ik ook aan.

Ik hoop dat nu Daniele De Rossi het mag gaan doen. Een echte clublegende, kent de club en heeft mede daarom al veel krediet. Zou niet weer een dure trainer willen zien.

16 januari 2024 om 11:01

Weet alleen niet of de Rossi de juiste persoon is om Roma verder te helpen. Nog niet veel ervaring natuurlijk. Maar het is wel het juiste besluit om Mourinho te ontslaan. Benieuwd wat voor formatie de Rossi zal gaan hanteren.

Logische beslissing. Het spel was nog slechter dan vorige jaren. Wat een enorme prestatie is. Daarnaast sta je ook slecht op de ranglijst terwijl er echt enorm veel topteams zijn die een matig seizoen draaien.

Al bij al was Mourinho wel geen flop bij roma. Heeft daar toch echt iets teweeg gebracht rond het veld. Het olimpico is altijd uitverkocht tegenwoordig.

16 januari 2024 om 13:19

Het is wel raar natuurlijk want in begin December stonden ze nog in de top 4, maar een absoluut waardeloze serie heeft ze in vier weken ver teruggeworpen.

Normaal gesproken zou je zeggen, geen paniek, komt wel weer goed - maar dit is Mourinho, die krijgt dan ruzie. Net als bij Tottenham, waar hij nog volop voor de CL plekken speelde en in de bekerfinale stond, en alsnog ruzie maakte en weg moest. Om vervolgens toe te kijken hoe zijn opvolger alles weg piste.

16 januari 2024 om 13:49

Helemaal niks raar aan. De enige reden dat ze in die top 4 stonden was dat ze makkelijke tegenstanders tegenkwamen en de concurrentie ook abominabel was.

Het voetbal is daarnaast ook nog eens nog slechter dan vorig jaar. Hoogste eindpositie voor roma onder Mourinho was 6e (en dat 1 keer in een seizoen waar Juventus minpunten krijgt) en alle toppers werden verloren (ook is gelijk tegen Lazio) met afschuwelijk slecht voetbal. De manier waarop ze er af gingen tegen Milan was ook echt afschuwelijk.

16 januari 2024 om 15:20

Dat was in speelronde 15, dan zijn dan echt niet allemaal laagvliegers geweest. Tegen Milan was t beroerd, maar in de andere toppers was het toch niet zo rampzalig: Napoli 2-0 gewonnen, en de potten tegen Juventus, Inter en de thuiswedstrijd tegen Milan gingen maar nipt verloren. Waar Roma het vooral heeft laten liggen denk ik is tegen de kleintjes, in Aug-Sep.

Mooi dat iedereen Feyenoord nu als dikke kanshebber ziet, terwijl ze daar alles behalve goed spelen

16 januari 2024 om 10:02

Ik denk dat er weinig Feyenoorders zijn die Feyenoord als echte favoriet zien in deze wedstrijd. Kanshebber ben je uiteraard altijd

16 januari 2024 om 11:39

Alsof Feyenoord zo slecht speelt? Het kan beter ja, maar om nou te roepen dat ze allesbehalve goed spelen..... Die wedstrijd tegen NEC wordt 9/10 keer gewonnen als je zo'n pot op de mat legt.

Jammer dat het Mourinho nooit echt is gelukt bij Roma. Mooi dat hij een prijs heeft weten te pakken, maar in de competitie heeft hij met slecht voetbal ook nooit bijzonder goed gepresteerd.

Ik hoop dat Roma nu voor een moderne Italiaanse coach gaat, zoals bijvoorbeeld Thiago Motta van Genoa, Francesco Farioli van Nice of misschien zelfs De Zerbi van Brighton.

16 januari 2024 om 09:48

Brighton vroeg voor Potter 24 miljoen euro als afkoopsom. Da Zerbi moet zijn contract af laten lopen of Roma moet flink betalen. Trainers zijn niet meer goedkoop.

16 januari 2024 om 09:52

Komt wel wat budget vrij, want Mourinho verdiende 13 (!!) miljoen euro per seizoen bij Roma en was de derde best betaalde manager ter wereld.

Los daarvan denk ik inderdaad dat De Zerbi een lastig verhaal wordt, verwacht dat hij een stapje hoger dan Roma wil als hij überhaupt al weg zou willen bij Brighton.

16 januari 2024 om 10:05

Denk dat het budget dat vrijkomt en de afkoopsom die betaald wordt elkaar goed opheffen.

Roma zit momenteel niet breed in de financien ook door de financial fairplay.

16 januari 2024 om 10:06

Conte?

16 januari 2024 om 11:02

Loop je weer tegen hetzelfde probleem aan: te dure coach die iedere zomer veel geld (wat er niet is) wil investeren in de selectie en als dat niet gebeurt gaat lopen zeiken over de kwaliteit van zijn spelers. Ik zou er niet aan beginnen.

16 januari 2024 om 11:15

Daniele De Rossi!

Mourinho is klaar voor het bondscoachschap, welk land zien we hem graag jongens? AS Roma en Mourinho is toch een redelijk huwelijk geweest.

16 januari 2024 om 09:49

Mag van mij wel hier komen, hopelijk pakt Koeman de trein naar Rome...

16 januari 2024 om 10:22

Ik denk dat er nog wel een club is die dom genoeg is om Mourinho te halen hoor. Ik heb het dan over een club uit Londen, speelt in het blauw en heeft geen fatsoenlijk beleid.

De angstgegner Mourinho is weg wat voor Feyenoord en sowieso Nederlandse ploegen goed nieuws is. Echter, wel het risico dat er straks een coach staat die wel het maximale uit spelers als Lukaku, Dybala, Pellegrini etc krijgt.

Zonde, dat allereerst. Aan alles was te zien dat Mourinho zich echt verbonden voelde met de stad, de club en de supporters. Ik had echt gehoopt dat het dit keer anders zou zijn voor hem. Uiteindelijk denk ik dat er toch een heleboel bereikt is, iets wat menig ander manager niet gelukt is met Roma.
Ik vind het wel een beetje vreemde timing en verwacht eigenlijk dat deze keuze op dit moment te maken heeft met het feit dat de verkoopclausule van Dybala vannacht verlopen is.

Benieuwd of hij nog ergens anders aan de slag gaat bij een club of inderdaad langzaam bondscoach ergens gaat worden?

Zie hem wel in korte tijd iets opbouwen bij een groot land. Er een vechtmachine van maken ofzo...

Bij de laatste clubs lijkt Mourinho's effect toch wel zeer gering te werken nog in het huidige moderne voetbal.

Denk dat dit goed nieuws is voor Feyenoord.

Benieuwd naar welk team hij nu gaat. Deze trainer hoort bij een absolute topclub te werken. Heeft het toch niet dramatisch gedaan over de hele periode bij AS Roma.

16 januari 2024 om 09:53

In de competitie was het al bij al toch vrij dramatisch over de gehele periode.

Jammer mocht van mij ontslagen worden na de wedstrijd tegen Inter op 10 februari, maar maakt niet uit daar moeten wij gewoon van winnen.

Grote trainer maar weigert om de ploeg voetballende verder te brengen. Als defensief spelen punten pakt, ben ik de eerste lof toespeelt, maar dat deed het ook niet. Allegri speelt ook niet meest attractief voetbal, maar die haalt WEL resultaten; als je dan defensiever speelt, doe het dan goed

Ik heb helemaal niets met Mourinho, dus wat mij betreft gaat ie lekker op voetbalpensioen.

Ja, hij heeft ontegenzeggelijk resultaten gehaald en daar heb ik diep respect voor.
Maar zowel zijn verbale, arrogante gedrag als het afbraakvoetbal dat hij zijn teams laat spelen kan ik missen als kiespijn. En dat voert voor mij de boventoon boven zijn resultaten.

Zal wel heel stoer zijn als de volgende klus van Mourinho in Amsterdam zal zijn😁

Zou het zo mooi vinden als Mourinho de opvolger van Slot zou worden. Weet niet waarom maar voor mij past dat gewoon. Twee totaal verschillende opvattingen over het spel maar het gaat me niet om Slot. De club Feyenoord en Mourinho, ik zou dat mooi vinden. En dat schrijf ik, dat moet je er tegenwoordig bij zetten, zonder kwade intenties, het lijkt me oprecht het passen en tof.

Tsja, je kunt jezelf wel de beste trainer van de laatste 20 jaar vinden. Maar ondertussen heeft hij de laatste 10 jaar (voor zijn doen) erg weinig gepresteerd.

Nu is het wachten op de volgende club die zn handen gaat branden aan deze rare man.

16 januari 2024 om 11:44

Ajax zoekt nog een ervaren trainer.

Ik lees in veel reacties dat dit goed nieuws is voor Feyenoord, maar hoezo dan? Roma is dramatisch in vorm, de kans is toch groter dat het iets beter zal gaan worden dan nog slechter lijkt me?

En al zouden ze wat aanvallender gaan spelen, het blijven gewoon Italianen.

Zat eraan te komen. Mourinho doet het gewoon dramatisch bij Roma zeker in de competitie. Ook het spel is dramatisch zeker met een Roma die echt wel aardige spelers heeft. En zeker beter moet presteren dan de huidige 9e plaats. Maar ja Mourinho is sowieso niet geschikt meer voor competitievoetbal. Daar is die gewoon te inconsistent voor. Die kerel kan beter gewoon een nationale team gaan coachen. Want in de bekertoernooien kan die het nog wel.



16 januari 2024 om 10:52

Die 9e plaats is extra pijnlijk omdat er een aantal andere teams ook gewoon een zeer matig seizoen draaien. Napoli is een ramp, Lazio slecht, Atalanta matig begin en Milan draait ook niet naar behoren.

En daar staan ze dan allemaal onder.

Met alle respect naar Roma, prachtige club en zn club voetballer als backup het klinkt allemaal romantisch.

Maar dit voelt als een fout. Ach ja dat is voetbal

Die gaat dus naar Ajax...

16 januari 2024 om 12:28

Ja, want Ajax staat bekend om het resultaatvoetbal met 8 man achter de bal.



Zie hier ook niet het voordeel voor Feyenoord in. Roma eindelijk verlost van hem en nu kunnen ze weer
normaal voetbal gaan spelen om spelers als Dybala,lukaku en Pellegrini optimaal te laten renderen.

Zoals ik net al schreef bij het bericht over Frank de Boer als mogelijke kandidaat trainer van Ajax lijkt mij Mourinho wel een goede optie voor Ajax. Dan moet Ajax wel snel handelen want Mourinho zal zeker eerst kwaliteit toe willen voegen aan de Ajax selectie lijkt mij.

Heerlijk nieuws!En hoe cool dat De Rossi voor de groep komt, echt een strijder!

Mourinho verdient meer met zal zijn afkoopregelingen dan als baan als trainer.
De aanstelling van Rossi vind ik wel bijzonder. Leuk om een clubicoon voor de selectie te zetten, maar een goede speler maakt niet altijd een goede trainer.

De resultaten die Rossi behaalde bij vorige club spreken voor zich.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren