Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal wipt over Tottenham Hotspur heen na kraker met zes goals

Laatste update:

Arsenal heeft de Noord-Londense derby tegen rivaal Tottenham Hotspur zondagmiddag omgezet in een overwinning. De ploeg van Unai Emery gaf een 1-0 voorsprong uit handen, maar won uiteindelijk met 4-2 voor eigen publiek. Dankzij de zege wipt Arsenal op basis van het doelsaldo over Tottenham heen op de ranglijst: beide ploegen hebben dertig punten, maar Arsenal bezet de vierde plek in de Premier League. Over drie dagen wacht voor Arsenal een nieuwe kraker, uit bij Manchester United.

Jan Vertonghen, die midweeks al terugkeerde tegen Internazionale na twee maanden blessureleed, had voor het eerst sinds september weer een basisplek in de Premier League. Dat ging ten koste van Toby Alderweireld in de achterhoede. Een gelukkige rentree werd het niet voor Vertonghen, want hij werd kort voor tijd weggestuurd na een tweede gele prent. De eerste ontving hij in de negende minuut, toen Vertonghen een penalty inleidde Na een vrije trap van Granit Xhaka toucheerde de Belg de bal met de hand, waarna Pierre-Emerick Aubameyang de strafschop gedecideerd benutte. Onlogisch was het doelpunt niet, want Tottenham oogde erg nerveus en kwetsbaar in de openingsfase.

Arsenal zat erbovenop, maar breidde de marge niet uit en werd na verloop van tijd ook wat slordiger. Evenwel waren the Gunners dominant; Harry Kane had in de eerste 25 minuten slechts 4 balcontacten. Kansen waren er onder meer voor Alex Iwobi en Héctor Bellerín, terwijl Tottenham eenmaal gevaarlijk werd via Heung-Min Son. Het feit dat Arsenal gaandeweg de eerste helft wat minder ging spelen, werd de thuisploeg echter fataal: na een halfuur zorgde Eric Dier voor het evenwicht in het Emirates Stadium. De middenvelder kwam voor zijn man na een indraaiende vrije trap van Christian Eriksen en kopte raak in de korte hoek: 1-1.

Enkele minuten later kwamen de bezoekers zelfs op 1-2. Arbiter Mike Dean blunderde door een penalty toe te kennen ondanks dat er geen contact was tussen Rob Holding en Son, en Harry Kane maakte net als Aubameyang geen fout. Omdat Hugo Lloris een kopbal van Shkodran tegen de lat werkte, nam Tottenham de voorsprong mee de kleedkamer in. Na rust duurde het echter niet lang voordat Arsenal langszij kwam. Nadat Bernd Leno een inzet van Kane pareerde, werd het aan de overzijde 2-2 via Aubameyang: de Gabonees knalde de bal fraai in de rechterhoek vanbuiten het strafschopgebied, toen hij na een snelle aanval werd bereikt door Aaron Ramsey. Even daarna haalde Dele Alli de bal van de lijn na een inzet van Mustafi.

Zestien minuten voor tijd was het toch raak voor Arsenal. Na kinderlijk balverlies van Juan Foyth op het middenveld stoomde Ramsey op. De middenvelder kreeg de bal bij Lacazette, die buiten het strafschopgebied de ruimte zocht voor een schot. Hij gleed uit, maar via het been van Dier zeilde de bal toch binnen. De 4-2 volgde niet veel later: Lucas Torreira poeierde raak van dichtbij na voorbereidend werk en een messcherpe assist van Aubameyang. Vertonghen werd vijf minuten voor het laatste fluitsignaal weggestuurd met een gele kaart en daarmee was de angel definitief uit de wedstrijd.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een heerlijke North London Derby! Ik genoot al van de eerste helft, al vergat Arsenal zich daarin te belonen, maar de tweede helft was magistraal. Het is een tactische masterclass van Emery geworden: vast blijven houden aan 3 verdedigers (waar ook hier op vz, misschien begrijpelijk, veel kritiek op was) en het ingrijpen in de rust. Zelfs Mike Dean heeft aan het ijzersterk spelende Arsenal niet van de winst af weten te helpen. Ik heb normaal niet heel veel tegen de Spurs maar wat was het vandaag geweldig om die dramatische speler die bij geen enkele topclub zou spelen Eric Dier, maar ook duikende Son en die walgelijke Vertonghen op deze manier sportief op hun plek te zetten. Wat is het fijn om Arsenal er langzaam weer bovenop te zien komen.

En dan vergeet ik nog bijna de man van de wedstrijd te benoemen: de man die Arsenal al jaren miste, Lucas Torreira. Wat een aankoop is dat gebleken.

2 december 2018 om 17:05

Inderdaad, wat een walgelijke actie van Son.
Achteraf kunnen ze schwalbes tog bestraffen, hoop dat son even 2-3 wedstrijden op de tribune mag zitten.
En torreira, een van de beste middenvelders in de premier league. Wat een heerlijke speler is dat

2 december 2018 om 17:05

Die Emery zet écht de juiste mensen op de juiste plek. En het is zo mooi dat ze nu tot de 90e minuut oorlog maken op het veld. Dat is wel eens anders geweest. Fantastisch man

2 december 2018 om 17:09

Hoe geweldig was Torreira inderdaad niet. Ongelofelijk. Ook een zeer goede Auba, Lacazette, Torreira, Bellerin en Kolasinac gezien. Heerlijk. Enige minpunt vond ik toch wel Leno. Hij kon de 1-1 echt wel gepakt hebben.

Verder ben ik het echt eens met je. Hoe heerlijk was het niet om een derderangsvoetballer als Eric Dier de mond te snoeren. Hoe hij provoceerde was echt verschrikkelijk. Ook mooi dat Son's schwalbe hen geen punten oplevert. Degoutant van de Zuid-Koreaan.

Ten slotte hoop ik dat we vanaf nu altijd met Lacazett en Aubameyang samen spelen met Ramsey of Ozil achter de twee spitsen. Zo spelen we nog veel ploegen van de mat.

Edit: proficiat ook aan Emery. Ik had mijn twijfels maar na zo'n prestatie gezien te hebben, heb ik er weer de volledige vertrouwen in. Nu hopelijk de drie punten uit tegen United! #coyg

2 december 2018 om 17:16

Idd geweldig dat die Dier zo tekort kwam.

2 december 2018 om 18:27

Zo hoort een topper te zijn, veel doelpunten, veel acties, kaarten, ambiance en 2 ploegen die beiden willen winnen! Moet wel zeggen dat Emery het uitstekend voor mekaar heeft daar in Noord-londen. Jammer voor de Spurs, die dachten na Chelsea eindelijk de stap hebben gezet door te drukken in de top. Het lijkt toch alleen tussen City en Liverpool te gaan.maar je weet niet wat er kan gebeuren. Seizoen duurt nog lang.

Heerlijke wedstrijd. Ik was bang toen we begonnen met 3 at the back. Maar Emery heeft het laten werken. Son met een vieze schwalbe. Maar de wissels, Ramsey en Lacazette maakten zo een groot verschil. Chapeau Emery. Je hebt ons weer laten genieten. #WeAreTheArsenal

2 december 2018 om 22:17

Emery heeft het vooral in de rust om durven te zetten, en daar wist Spurs zich geen raad mee. Eerst had Arsenal twee buitenspelers en een spits, daar kun je met een viermansverdediging perfect op inspelen met twee centrale en twee fullbacks. Maar na de rust werdt het een aanvallende middenvelder en twee spitsen. Daardoor werd Spurs redelijk ontregeld. Want dan moet je gaan kiezen: Wat doe je? Je moet eigenlijk iemand centraal achterin erbij zetten, omdat je tegen twee spitsen staat en een op een spelen niet echt ideaal is, maar je kan Dier niet terug laten zakken omdat hij Ramsey moet dekken. Je fullbacks hebben geen man, maar die pakken niet de fullbacks van Arsenal over, waardoor Son en Eriksen zichzelf kapot lopen.

Wat een heerlijke wedstrijd was dit.
Arsenal dik verdiend gewonnen. Heerlijk dat ze zijn teruggekomen na die schwalbe van son.
En nog heerlijker dat die 2-3 via dier in het doel komt.
Top top wedstrijd.

Oververdiend gewonnen. Ontrechte penalty voor Spurs, maar dit maakt nu allemaal niets meer uit. Wat is dit Arsenal toch fantastisch om aan te zien, de passie die er bij de spelers leeft en al zeker bij Torreira toen hij scoorde is fenomenaal om te zien. Dit is iets wat we al jaren niet meer gezien hebben onder Wenger.

Fantastische wissels van Emery ook, Ramsey en Lacazette hebben een enorme impact gehad om de match. 19 ongeslagen, op naar United!

2 december 2018 om 17:18

Wat we het meeste miste onder Wenger was die strijd. Vandaag heb ik echt genoten, geweldig om die jongens zo te zien.

2 december 2018 om 17:18

Hoezo onverdiend gewonnen? Arsenal heeft 85% van de wedstrijd gedomineert. Arsenal had de beste kansen.

2 december 2018 om 17:23

Oververdiend gewonnen heeft AlbanianGooner over.

Arsenal was fantastisch. Vechtlust en passie vooral, iets dat ze misten onder Wenger.

2 december 2018 om 18:27

@khalil Mijn excuses, ik heb het verkeerd gelezen of hij het gewijzigd. Maar iedereen is het wel met elkaar eens dat dit de beste Arsenal is in tijden.

2 december 2018 om 19:58

Ik las het ook verkeerd dacht dat er ook onverdiend stond xd

Man Of The Match: Unai Emery!

Lekkere wedstrijd hoor. Sluwe fox die Emery.

North London is Red

Verdiende overwinning en sterke wissels van Emery. Auba Motm uiteraard.

2 december 2018 om 17:07

Eerder torreira man of the match. Als je weer eens ziet hoeveel vuil werk hij weer heeft opgeknapt vandaag. Ongelofelijk

2 december 2018 om 17:11

Ze waren alle twee gewoon ontzettend goed. Echt dat we Torreira voor zo weinig hebben kunnen halen. Pitbull!

2 december 2018 om 17:09

Vraag me af wat Emery in de rust de spelers vertelt. Komen altijd sterk na rust.

2 december 2018 om 17:17

Heeft simpelweg de zwakste spelers eraf gehaald, acties boven praatjes.

2 december 2018 om 17:17

slimme wissels toegepast, tactische meesterbrein

2 december 2018 om 20:52

Misschien moet Arsenal voor de wedstrijd ook thee drinken...

Lange tijd vond ik de Engelse competitie een beetje overschat. Dit seizoen vind ik het echt heerlijk om te kijken. Deze wedstrijd had ook weer alles. Strijd, passie, goed voetbal, doelpunten, rode kaarten. Heerlijk!!

Fantastische NLD met een terechte winnaar. Vertonghen en Aurrier hadden beide direct rood moeten hebben, naar mijn mening. Op naar de volgende derby. Brits voetbal maakt de frustrerende Nederlandse topper goed voor mij.

COME ONNNNNNNNNNN!!!!!! Second half-Arsenal strikes again! Man, ik heb heel de buurt bij elkaar geschreeuwd. Misschien wel de beste NLD van de afgelopen 5 jaar. Wat een gevoel, haha. Heerlijk!

2 december 2018 om 17:09

Ongelooflijk trots om fan van Arsenal te zijn op dit moment. Heerlijke overwinning !

2 december 2018 om 17:19

Ik deed precies het zelfde hahahah

Wat is Tottenham toch matig deze 2e helft en typeert het zich als n club van t kaliber net niet. Eriksen moet snel weg daar, Kane ook als hij ooit n prijs wil.

Wat een geweldig begin en wat een fenomenale tweede helft. Emery is de nieuwe koning en man oh man wat heb ik genoten van de passie van het hele team deze wedstrijd. Niemand heeft verzaakt en zelfs een duiker als Son kon ons niet breken. Lekker een avondje nagenieten van een top demonstratie in het begin van het nieuwe Arsenal tijdperk. Kan nu al niet wachten op de komende clash tegen United op woensdag. Hopelijk eindelijk ook Mourinho's arrogantie te kunnen afstraffen!

In tijden niet zo blij geweest met een overwinning en lekker voor Mike Dean en Eric Dier hopelijk slapen ze goed vannacht, Volgende wedstrijden geen Mkhitaryan aub en hopelijk kunnen we dit doorzetten. Torreira motm voor mij

Ik heb het licht gezien. Ik ben vanaf nu #TeamLacazette. Scoor een winnende goal tegen Tottenham en al je zonden worden vergeven.

Wat een wedstrijd. Ik ben buiten adem.

2 december 2018 om 17:08

Haha goed om te horen dat je bij dit kamp hebt aangesloten. :P

2 december 2018 om 17:21

Eerlijk is eerlijk, ik wou prestaties in topwedstrijden, ik krijg ze nu. Dan moet ik ook zijn klasse erkennen.

Ook als Lacazette nu bijvoorbeeld slecht zou spelen tegen United-uit, dan ben ik nog steeds blij, dit is wat ik wou en een winnende goal tegen de aartsvijand, dat levert bij mij heel veel punten op.

Ik zal niet meer op hem klagen iig.

3 december 2018 om 13:23

Naja als Auba zulke goals maakt, dan klaag ik ook nooit meer Die goal was van kaliber Henry, pracht doelpunt.

4 december 2018 om 12:48

Ik had hem gemist, ging te snel. Wist niet dat hij dat in zich had.

1 woord, genieten. Deze derby had alles. Heerlijke goals, ruzies, (rode) kaarten, penalty’s emoties, liederen, wat wil je nog meer. Al met al een heerlijke zondagmiddag.

Heb erg genoten van de wedstrijd. Wat een verschil dit Arsenal met de seizoenen hiervoor. De vechtlust en het strijden, ook na een tegenslag is echt iets wat we voornamelijk aan Emery hebben te danken. Torreira speelde geweldig en wordt steeds beter. Iedereen eigenlijk perfect gespeeld, behalve Mki. Die was wel erg matig. Hopelijk beginnen we niet meer met Mki en Iwobi in de basis. Ander minpuntje is natuurlijk dat Arsenal in de eerste 20 minuten er minimaal nog 1 had moeten scoren gezien de kansen.

Daarnaast vond ik Sokratis ook ijzersterk. Heeft Kane de hele wedstrijd geen centimenter gegeven. Ook echt op basis van slimheid en sluwheid gespeeld. Ben benieuwd hoe ver Arsenal dit jaar kan komen. Op basis van dit spel is CL realistisch en dan in de zomer nog 1/2 top aankopen erbij en misschien komt de titel dan wel in zicht. Het ziet er weer rooskleurig uit voor Arsenal.

Walgelijke speler die Eric Dier. Die zou bij geen een topclub zelf de bank kunnen hale op tottenham na. Dat provoceren van het publiek was nergens voor nodig. Enfin, Terechte overwinning van Arsenal. Waren veel beter in beide helften. Die blunder van leno en schwalbe van son maakte het lastiger dan nodig was. Mike dean heeft zijn best gedaan om ons te laten verliezen. Maar de klasse can Auba en Laca toonden zich weer. Wat een prachtige goals van Auba die tweede. Op naar United.

Mike Dean mag deze mooi steken waar geen zonlicht komt. Arsenal blijven strijden en gaan, overklaste de Spurs in grote delen van de wedstrijden.

Torreira, Xhaka, Auba en Sokratis erg sterk, net als de invallers. Bij de Spurs een totaal demasqué van sommige spelers, met name Vertonghen, Aurier, Davies en Dier.

Ook veel credits naar Emery, had een super werkende tactiek vanaf het begin en na tegenslag niet bang alsnog om te zetten en te verbeteren.

Leuke wedstrijd en arsenal verdient de 3 punten. Voor tottenham lag dit in het verschiet met het lastige schema wat ze achter de rug hebben. Chelsea ; inter ; arsenal binnen een week. Ook fantastisch dat chelsea,arsenal en tottenham nagenoeg gelijk staan in punten!

Feyenoord gewonnen van Psv, Arsenal van de Spurs, wat een zalige zondagmiddag dit.

Werelds dit, 90 minuten genoten. Mwah, op die 2 goals na dan😆

Het begon bij guendouzi de man die de linies kort bij elkaar houdt waardoor de spitsen laca en auba de vrijheid hebben om door het midden bediend te worden....3 verdedigers tegen de spurs was het antwoord...

2 december 2018 om 17:27

Nou nee, het begon met Lacazette en Ramsey.

Dik en dik verdiend. Na een half uur had je al met 3-0 voor moeten staan, maar maak je het jezelf enorm lastig. Dikke schwalbe betekent de 1-2, al kan ik Dean zn keuze begrijpen. Domme sliding van Holding en gewoon enorm lastig te zien. Gelukkig knalde ze er de 2e helft weer op en is Spurs helemaal overlopen.

Torreira motm. Wat een geweldenaar, ongelooflijk. Geweldig sat hij ook nog de 4e maakt.

2 december 2018 om 17:23

Tja nu hebben we Emery, Lacazette, Aubameyang en Torreira die er WEL staan! Heeeerlijk.

Maar hoe heerlijk zouden we niet voetballen indien Emery ook nog het beste uit Ozil zou kunnen halen. Dat zou ons echt naar een niveau hoger tillen.

Edit: tja eigenlijk waren we met een Motm Ozil en een goed tactisch plan vorig jaar van Weger ook gewoon de betere thuis tegen Spurs. We wonnen 2-0. Maar kijk, laten we het verleden achter ons laten.

2 december 2018 om 17:24

Haha die sanchez zou toch bijna heimwee naar londen krijgen; -) de bank in manchester is zo leuk nog niet ( hoewel zijn salaris vast een verzachtende factor is)

2 december 2018 om 18:25

Waar was ozil?

2 december 2018 om 18:54

Ozil was geblesseerd.

Heerlijk om te zien dat Emery een beetje vechtvoetbal in de ploeg heeft gekregen. Arsenal is combinerend nog steeds ijzersterk, maar ze willen nu ook echt winnen. Zeer terechte zege vandaag, Spurs was nergens.

WHAT DO WE THINK ABOUT TOTTENHAM?!? Ja ja heerlijke wedstrijd, lekkere derby emoties heerlijk die passie. Torreira motm. Kersje op de taart dat de kleine nog zijn eerste doelpunt meepikt! Wissels heerlijk ingevallen. Mhki moet het even weer even terugvinden balt niet zo lekker laatste tijd. Al met al zeker tevreden!

Wat een wedstrijd, geweldig zeg. 1-1 was misschien buitenspel had ik begrepen en 1-2 was natuurlijk schwalbe. Maar voelde wel zeker 20-25 minuten tijdens de 1e helft dat de Spurs beter werden. Arsenal begon beetje weg te ebben zoals wel vaker dit seizoen. Ja hoor dan die 2e helft. Twee geweldige wissels van Emery met maar liefst 2 assists van Ramsey en goal van Lacazette. Arsenal is zo goed dit seizoen onder Emery tijdens de 2e helften, niet normaal. Zoveel kansen, goed combinatie spel en heerlijk vloeiende en snelle counters. Torreira is echt een geweldenaar, niet normaal. Ook Mustafi is in mijn ogen echt flink stabieler en betrouwbaarder dit seizoen dan laatste paar jaar onder Wenger. Het team heeft zich teruggeknokt en alles gegeven. Wat een passie en zeker gewoon 5-6 tijdens de wedstrijd was er bonjer tussen de Arsenal en Spurs spelers maar er was zeker strijd en uiteindelijk dik verdiend gewonnen. Coyg!

Ik had het niet verwacht, hoopte wel stiekem op een 5-2 maar deze 4-2 vind ik ook best. Nu de wedstrijd nog even terug kijken.

Zo zie je maar weer dat die Emery gewoon een goede trainer is. Hij werd door iedereen afgemaakt toen ie eruit ging tegen Real in de CL. Maar als dat de maatstaf is, is elke trainer slecht. Want PSG gaat in geen 100 jaar de CL winnen.

2 december 2018 om 22:23

Lastig te zeggen. 99 jaar geleden (want 100 jaar geleden was er geen voetbal omdat het oorlog was) waren West Brom en Burnley de topteams in Engeland, waren Nurenberg en Gruther Fuhrt de topteams in Duitsland, was Bilbao een van de absolute topteams in Spanje, net zoals Pro Vercelli in Italia, en ga zo maar door. Daar is dus weinig over te zeggen.

Emery doet het tot nu toe goed, maar bij Arsenal zie je vaker dat we het in februari af laten weten, dus ik juich nog niet te vroeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren